2024-02-17 762 瀏覽
首先,我會覺得呢間餐廳係食風味嘅,唔係食個大廚用幾出色嘅烹調方法,而係食啲材料有幾新鮮/Organic,同埋食物嘅配搭設計。其次,亦要知道餐廳係做緊鄉村風味嘅裝修,我當晚係好好天去幾有feel,但如果打風落雨就未必咁舒適。唔好Expect會係高級餐廳咁,至少係乾淨舒服,睇得出佈置有心機同精美嘅。再者,亦係我覺得刺激嘅事情——冇餐牌選擇,第一次食嘅我完全係玩驚喜。仲要我平時食得好簡單普通,好少試新嘢,所以對我黎講每道菜式都有我未食過嘅嘢⋯⋯我亦會好驚啲味道好奇怪,但因為尊重成件事,細食嘅我都竟然做到全部都清碟!食物份量唔多,大胃人嘅可能食唔飽,但女仔一般都會覺得飽。建議揀飲擇食嘅人千祈唔好去試,會浪費左廚師嘅心機,但講真,我覺得全部都食得落肚嘅,冇啲好奇怪嘅味道。非常之利尿嘅飲品,飲左一小杯已經要去兩次廁所。甜甜地,不過聞落有浸青味,我唔算好鐘意,只係飲咗一杯。前菜除咗乳酪之外,上面冇一樣嘢係我食過嘅⋯⋯我算係鼓起勇氣咁食。甘筍係醃過,有酸酸鹹鹹嘅味道幾特別,亦係脆卜卜。牛奶果第一次食。米紙組合分開食會怪怪地,但一啖放哂入口係好食嘅!菜湯係西洋菜湯咁嘅味,但係口感似飲緊西湯。生豆苗第一次

什麼什麼薏米水

牛奶果米紙???加乳酪同??碎

(西式)西洋菜湯生豆苗配??麵包

菜湯係西洋菜湯咁嘅味,但係口感似飲緊西湯。生豆苗第一次食,青青地,要將佢同個湯溝埋先可以減少啲青味。麵包正常。

好多水果同菜嘅沙律

成餐飯我最鍾意係呢個沙律,個汁係熱情果加唔記得咗,咩總之酸酸甜甜好好食!啲菜好新鮮,水果有幾樣我平時都唔會食嘅,但已經唔記得咩名,絕對唔係普通蘋果沙律嗰啲,而係似你去效野集咗唔同嘅水果返嚟做沙律嘅感覺,乜都有少少咁。

千層薯仔片配牛油果粒加本地有機大啡菇藜麥荷蘭豆朱古力餡青椒

主菜,薯仔好好食,切片後經過班主唔覺得好有薯仔嘅澱粉味,而係調味後舒服嘅味道。牛油果就咁食我會好驚,但係佢調味之後好食咗好多!除咗青椒入面有朱古力呢個組合令我覺得⋯⋯之外,其他都好好食,本身個青椒都好食,我諗係因為個朱古力太苦。

整體嚟講冇一樣調味我會覺得好鹹。
餐飯俾我嘅感覺就係慢慢上菜,慢慢品嚐每一樣材料嘅味道,廚師精心嘅調味。

建議大家唔好摸黑行路入去(雖然今次我哋來回都係行路,因為有黎過幾次嘅人帶路),最好係坐的士去的士走。
有車嘅話,一班朋友過嚟與世隔絕咁吹吓水都幾開心,店員都好熱情有禮貌笑容滿面,令人感覺舒服,同埋佢哋都好樂意服務客人咁。

推薦比食素或者唔係食素嘅人。
2024-02-17
什麼什麼薏米水
牛奶果米紙???加乳酪同??碎
(西式)西洋菜湯生豆苗配??麵包
好多水果同菜嘅沙律
千層薯仔片配牛油果粒加本地有機大啡菇藜麥荷蘭豆朱古力餡青椒
2023-12-27 647 瀏覽
同以往一樣,今次都係帶埋狗狗🐕嚟,坐室外。難得撞正平安夜🌲❄️係餐廳營業日,提早就訂咗位。今次的菜式同夏季時有啲唔同,因為時令食物會隨時間變化,食物送上時/後都會由老闆娘/helper介紹食材,不過一個菜有好多材料,好難記得曬,下面淨係寫咗啲我有印象的食材😙:welcome drink🍹:薏米、巴蘭、玉竹頭盤:麒麟果、鴨腳木蜜糖、乳酪、百合湯🥣:豆苗、杞子手工面包🍞沙律🥗:羽衣甘藍、天貝、釋迦、沙律菜、熱情果醬主菜🥘:薯仔、藜麥、牛油果、蘿蔔仔、黑朱古力、甜椒、大啡菇、芝士、火箭菜、蕃茄仔、蘆筍甜品🍰:雜苺、朱古力蛋糕、杏仁天氣凍時,花園會起個火堆🪵🔥,而今次仲有個天文望遠鏡,可以睇下月亮🌝。火堆會用嚟煮masala tea🫖☕,差唔多喺食完套餐後送上。狗狗應該好鍾意嚟呢度🐕🫶🏻,因為食材係素菜,好天然,加上煮法簡單食原味,所以大部分菜式我都會share埋俾佢食,佢次次嚟都可以食大餐架🍴🥳!

welcome drink🍹:薏米、巴蘭、玉竹
頭盤:麒麟果、鴨腳木蜜糖、乳酪、百合
湯🥣:豆苗、杞子
手工面包🍞
沙律🥗:羽衣甘藍、天貝、釋迦、沙律菜、熱情果醬
主菜🥘:薯仔、藜麥、牛油果、蘿蔔
仔、黑朱古力、甜椒、大啡菇、芝士、火箭菜、蕃茄仔、蘆筍
甜品🍰:雜苺、朱古力蛋糕、杏仁

2023-12-24
聖誕節
  • 主菜
2023-12-09 672 瀏覽
非常足料嘅沙律菜單設計可見心機食材用料新鮮份量充足感恩香港有間咁純粹嘅素餐廳雖然地點比較偏僻,但為咗一試純素自然嘅OMAKASE,都值得行一趟。只要有時間我唔介意再山長水遠入嚟再食。
非常足料嘅沙律
菜單設計可見心機
食材用料新鮮
份量充足
感恩香港有間咁純粹嘅素餐廳
只要有時間我唔介意再山長水遠入嚟再食。
2023-04-30 1917 瀏覽
支持小店同本地種植 🌱🌿🍀[🍄🍯本地有機姬松茸 、蜜糖乳酪樹膠、紅石榴]新鮮姬松茸較少食到,燒到勁香,菇味濃郁!樹膠甜甜地,春夏開胃小食。[🥣🌿 本地白磨菇親子忌廉湯 (枸杞葉+枸杞子)、提子麵包🍞]白磨菇同菜味perfect balance! [🫘🥬 炸羽衣甘藍、豆餅、番石榴汁沙律菜、各種生果]羽衣甘藍炸到似紫菜,加左鹽粒脆卜卜 🤩 沙律份量好大,細食人士食到呢度已經有飽足感😂[🥔🥑 蘋果粒薯蓉、焗啡菇、芝士焗牛油果、黑朱古力黃椒、蕃茄露筍]所有食材都好新鮮,好食、好食、好食!最特別係黃椒入面加左黑朱古力 🍫,幾得意~店家好細心咁放左蚊香,惹🦟如我都冇俾蚊咬(當然事先都噴左蚊怕水加多重結界)。由於遠離市區,請做好遇見不同昆蟲嘅心理準備😂👉🏼WhatsApp訂枱,須俾訂金👉🏼只收現金👉🏼沒有餐牌,omakase veg version,不時不食👉🏼人均消費 $350-400,小朋友可以order半餐⚠️由於中間會行經過其他村屋先到店家,周邊養左好多看門口嘅大狗,怕狗人士注意。但有鐵絲網,佢地出唔到黎嘅
支持小店同本地種植 🌱🌿🍀

[🍄🍯本地有機姬松茸 、蜜糖乳酪樹膠、紅石榴]

白磨菇同菜味perfect balance!

[🫘🥬 炸羽衣甘藍、豆餅、番石榴汁沙律菜、各種生果]

由於遠離市區,請做好遇見不同昆蟲嘅心理準備😂

👉🏼WhatsApp訂枱,須俾訂金
👉🏼只收現金
👉🏼人均消費 $350-400,小朋友可以order半餐
  • 主菜
2023-03-25 1432 瀏覽
.°゚・ 🥗 ᴏ-ᴠᴇɢ 素苗 °゚・ ᴋᴀᴍ ᴛɪɴ//一直都知道高埔村有一間素食私房菜終於找到朋友跟我一起去這個山旮旯的地方要先預約及落訂金 建議順道到鄰近的比比書屋 渡過一個下午六點左右再過來剛剛好環境樸實舒適 我們可以坐戶外的位置這裏的素菜真的有驚喜Farm to table 配搭有創意 用料新鮮 味道清爽自然 沒太多添加絕對飽肚果腹 不會有空虛感沙律🥗有個柑桔 烘過的羽衣甘藍口感豐富烤牛油果絕對是我吃過最好的 剛熟的牛油果 🥑 烤過後香味很好//四道菜每位$350🍹 Welcome Drink :玉竹竹蔗香茅班蘭蓮子椰子水🍉 Appetizer: 麒麟果配紅毛丹樹膠🥣 Soup: 南瓜湯配豆苗青豆🥗 Salad: 石榴汁沙律🥑 Main: 大啡菇焗薯蓉及牛油果焗巴馬臣芝士甜品另外+$70🍫 巧克力米糕 (gluten free) 🍷紅酒燴雪梨//📍 G/F, 53 Tai Kong Po, Kam Tin, Yuen Long゚・*:.。. .。.:*・゚・:,。゚・:,。・:,。゚・:,。・*:.。. .。.:*➪#kafehoppinginhk2023 ➪#kafeh
.°゚・

🥣 Soup: 南瓜湯配豆苗青豆

🥗 Salad: 石榴汁沙律

🥑 Main: 大啡菇焗薯蓉及牛油果焗巴馬臣芝士

甜品另外+$70
🍫 巧克力米糕 (gluten free)
🍷紅酒燴雪梨

➪#kafehoppinginhk2023
➪#kafehopping_kamtin
➪#kafefooddiary2023
已經隔咗3-4年冇嚟過喇。最近經常諗起呢間餐廳,於是11月份就開始訂位。不過,由於素苗只開星期五、六、日的夜晚,而訂位係以過戶$500訂金為準,所以拖下拖下,到俾埋訂金後,11月的訂位已滿。最後,我哋揀咗平安夜,嚟呢度預祝聖誕係一個好選擇,因為可以帶埋狗狗嚟,超開心!同以前一樣,送上食物後由老閭娘負責介紹,不過可能平安夜多人,所以都漏咗介紹其中一樣,加上食材實在太豐富,所以下要寫的食材我亦只係盡記咋。。。先嚟係welcome drink:蘋果玉竹淮山薏米班蘭水,2人1jar,應該有1-1.5公升,夠由開始飲到食完餐飯。飲品足料,非常清甜滋潤,令喉嚨好舒服。飲品係keep住加熱,所以冬天不停有溫熱的飲品供應係好窩心既~~我同狗狗爸爸覺得飲品有少少過甜,呢個可能係我哋兩個的口味而已,如果有得少甜就仲正!前菜係香煎山藥同巨型羊肚菌。山藥煎到好香,上面搽咗鴨腳木本地蜜糖(花蜜),不過唔係太濃味,可以先食。巨型羊肚菌有少少鹹香,好味。接住係湯 - 陳皮西洋菜湯配桂圓百里香手工麵包。湯好濃稠,濃濃的西洋菜味,熱度又剛剛好,唔會「辣」口,好鍾意飲。桂圓百里香手工麵包係純手工製作,原味,味道同一般麵包
已經隔咗3-4年冇嚟過喇
,超開心!

蘋果玉竹淮山薏米班蘭水

香煎山藥+巨型羊肚菌

。桂圓百里香手工麵包係純手工製作,原味,味道同一般麵包比會較淡,但就肯定健康啲,同埋配湯好夾架

陳皮西洋菜湯、桂圓百里香手工麵包

陳皮西洋菜湯

桂圓百里香手工麵包

喺開餐冇耐,老闆娘就到每一檯問大家食唔食榴槤,而榴槤係會用嚟做沙律醬,唔食榴槤的就唔會加入去。個雜果沙律好豐富,配料太多,不能盡錄,而沙律醬就係熱情果榴槤醬(又或者係熱情果醬),沙律面頭有一塊炸羽衣甘藍。雖然狗狗爸爸唔喜歡榴槤,但由於我果碟個榴槤醬都唔係太大陣味,所以就算有人對榴槤味好抗拒,都唔使太擔心或彈開
。個沙律食材勁多,每樣貴精不貴多,好滿足
食完個沙律,都8-9成飽~~

熱情果榴槤醬雜果沙律

主菜係芝士蘑菇粟子批、蕃茄貝殼通粉同黑松露藜麥牛油果。一睇就知多材料,蕃茄貝殼通粉個醬好夠味,好好食。芝士蘑菇粟子批非常香口、酥脆,蘑菇好美味,而且冬天食覺得好warm 。我最後先食黑松露藜麥牛油果,佢有少少似warm salad,細細份,建議可最早食,因為食完前兩者,我覺得佢淡味咗啲,而且相對欠咗少少特色。

芝士蘑菇粟子批+蕃茄通粉+黑松露藜麥牛油果

當食到八八九九時,老闆娘開始介紹甜品甜品係另計,$70/份。當晚提供4款甜品,如果我冇記錯,佢哋分別係紅酒煮啤梨、無糖雜果雪芭、玉桂蘋果卷同埋朱古力杏仁蛋糕。我哋點咗朱古力杏仁蛋糕。蛋糕賣相好靚,同無糖雜果雪芭一樣未食已令人好想食(我哋冇點,但因為有其他食客點唔同甜品,所以都見曬全部)。呢個蛋糕的質感唔似出面的蛋糕,唔識形容,但幾特別,出面食唔到。蛋糕少甜,所以雖然係朱古力,但唔會感覺heavy。同埋佢份量唔細,2個人share嚟食冇問題。

朱古力杏仁蛋糕

另外,老闆娘話天氣冷,所以特別為大家煮咗印度香料奶茶。大煲奶茶喺火堆度煮熱再逐檯斟俾大家。飲品香料味重,暖笠笠,同樣都係甜的飲品,我哋都覺得甜咗少少,不過好好飲,所以有encore!

印度香料奶茶

好鍾意嚟呢度食嘢,一嚟食物健康、豐富,二嚟少調味,基本上每道菜我都可以俾狗狗試下,而狗狗都勁鍾意食。我之前2次嚟都係夏天,今次係入冬後,凍啲嚟呢度餐廳會喺戶外位置起火堆,食食下趁冇人走出去圍爐取暖,覺得勁有氣氛,好溫馨~
呢度係pet friendly,狗狗或各類寵物都無任歡迎(老闆娘話有客人帶過鸚鵡同小豬嚟)。另外,雖然係fully booked而我哋係要同人「搭檯」,不過所謂「搭檯」係喺一張接駁成大長檯的兩端,非常有私人空間。我記得前2次嚟,上菜好似慢啲,都要食3-4小時,不過今次上菜節奏比較快,如果唔另加甜品,大約係食1.5小時左右,所以就算住得遠啲,都可以嚟試下
2022-12-24
桂圓百里香手工麵包
熱情果榴槤醬雜果沙律
印度香料奶茶
2022-11-17 1305 瀏覽
餐廳入邊有十幾隻貓,如果你係一個愛貓人士,你會好鍾意呢度。🐈🥰-由於冇餐牌,我亦唔記得每道菜嘅名,只能分享吓作為冇食開素嘅人食咗成餐素食嘅感受。-❤️前菜最有印象嘅係好有肉味嘅菇👍🏻同埋從來都冇食過嘅迷你青瓜。-❤️餐湯成碗都係綠色,但係唔會有草腥味,不過以一個蔬菜湯嚟講唔係好出色。-❤️沙律入邊有好多生果同蔬菜,會試到一啲未食過嘅蔬果,炸紫蘇葉最出色!但沙律好大碟,沙律汁同埋水果都好甜,食食吓就覺得有啲膩。由呢碟開始我就食唔晒啲嘢並想念肉嘅味道。🥹-❤️主菜牛油果同薯蓉大啡菇,平時唔會齋食牛油果,所以唔係好鍾意。薯蓉就唔錯。-❤️甜品揀咗無糖Sorbet,好大份,冇咩特別。-整體嚟講,我覺得係個唔錯嘅體驗,可以食到好多未食過亦未見過嘅蔬果,但料理方法偏樸素,你會食到食材本身嘅味道,而唔係唔同嘅食材互相融合嘅味道。
❤️前菜
最有印象嘅係好有肉味嘅菇👍🏻
同埋從來都冇食過嘅迷你青瓜。
❤️餐湯
❤️沙律
❤️主菜
❤️甜品
揀咗無糖Sorbet,好大份,冇咩特別。
餐湯
沙律
主菜
前菜
甜品
入夜後,行入素苗條小路連街燈都冇,第一次去就算兩個人一齊行都驚驚地。但一入到素苗,就去左另一片天地,環境清幽,好似去左泰國😍😍😍聽住餐廳播既歌食飯,久唔久仲聽到貓叫聲(素苗入面養左好多隻貓🐱🐱🐱),好特別既用餐體驗蘋果斑蘭薏米水,好清新,兩個人都飲唔晒!前菜係有機粟米芯、紅毛丹椰絲yogurt 連子,咁既配搭都係第一次食,好有新鮮感!西洋菜冬瓜粒湯,味道濃郁😋自家製杞子麵包,呢個麵包相對冇咩特別,不過不失,但配湯咁食法就好正!風乾羽衣甘藍熱情果番石榴醬汁配印尼tempe沙律,一路食就好似一路尋寶咁,每一啖都食到唔同既食材😋主菜好豐富!!!有煙燻牛油果配芝士、藜麥蘋果合桃薯蓉配大啡菇、朱古力釀甜椒(第一次食咁既配搭,出奇地好吃😋)、梅酒車厘茄、黑松露蘆筍洛神花cheesecake都係第一次食,醬汁係洛神花,cheesecake本身就正常發揮。雜果雪葩無落糖,好食又健康😋😋

蘋果斑蘭薏米水,好清新,兩個人都飲唔晒!
蘋果斑蘭薏米水

有機粟米芯 紅毛丹椰絲yogurt 連子

西洋菜冬瓜粒湯,味道濃郁😋

杞子麵包

風乾羽衣甘藍熱情果番石榴醬汁配印尼tempe沙律

煙燻牛油果配芝士 藜麥蘋果合桃薯蓉配大啡菇

洛神花cheesecake

雜果雪葩無落糖,好食又健康😋😋
雜果雪葩

煙燻牛油果配芝士 藜麥蘋果合桃薯蓉配大啡菇
洛神花cheesecake
雜果雪葩
2022-04-14 3304 瀏覽
餐廳位置都幾隱世,撘西鐵去到錦上路,之後我地選擇慢慢行入去,越行越少人少車,臨入餐廳條村嗰條路都幾靜同窄,側邊好多草,個感覺好似去咗個小旅行咁☺️最後終於搵到間木屋,就係素苗農舍,佢地出面有好多擺設,感覺好chill ,好似去咗台灣咁☺️嚟之前都唔知自己會食咩,淨係知係有機素食Omakase💚由前菜 湯 主菜 甜品 全部都係素菜睇得出廚師好俾心機設計菜式係因應時令揀返新鮮嘅食材好多驚喜😋 好 好 味😍🔺西洋菜湯好濃嘅西洋菜味,但係飲落去嘅質地係有啲似芝麻糊狀,未試過呢個質地嘅西洋菜湯☺️🔺沙律好好味嘅新鮮雜果沙律,面頭嗰大塊係烘咗嘅羽衣甘藍,食落去好脆好好食😍🔺主菜焗薯 同埋 mix 咗嘅牛油果好好味 最特別係配菜紅椒入面有流心朱古力,估唔到個味又幾夾😋開頭都擔心會食唔飽🙊🤣但係最後係 好 飽🤰🏻全部都好好味😋.一定會再返去食🥰

嚟之前都唔知自己會食咩,淨係知係有機素食Omakase💚
由前菜 湯 主菜 甜品 全部都係素菜

🔺沙律

🔺主菜
焗薯 同埋 mix 咗嘅牛油果
好好味 最特別係配菜
紅椒入面有流心朱古力,估唔到個味又幾夾😋

開頭都擔心會食唔飽🙊🤣
但係最後係 好 飽🤰🏻全部都好好味😋
一定會再返去食🥰
2022-01-01
2021-09-11 3912 瀏覽
早個幾星期預訂,當日店主雖然有send入村教學俾我,不過我仍然行錯🤣,但路無白行嘅,沿途風景好靚,呢個山勢同日落真係好靚,俾蚊針都值。落車行大概5mins 就到素苗,好有台灣嘅感覺,睇得出好用心設計,我地揀咗較開揚嘅位置,望住個小庭院,真係好自癒。呢度係無menu 嘅,係omakase , 350一位,甜品另加70,先嚟係斑斕飲品,出面真係無飲過呢種味。之後係餐前小食,有紅毛丹製品,秋葵同山葯,上碟精緻,同米芝蓮餐廳差唔多。之後係個凍湯,用上冬瓜同蜜瓜造,呢個30度嘅天氣飲呢啲湯可以消消暑,另外仲有手工麵包。跟住係沙律,面有乾嘅羽衣甘藍,除咗有常見嘅沙律菜,枝豆,仲有中秋應節嘅楊桃,少見嘅龍珠果同埋我完全唔識嘅盧菇果,真係大開眼界💪。主菜係磨菇同牛油果配上黑松露,牛油果有燒過好香亦已切咗片,旁邊嘅露筍都好嫩💗, 但偏油。最後我地加咗個cheese cake 慶祝生日,cheese cake 就麻麻,質感有啲怪。疫下同政治嘅環境都令大家好沉重,假日嚟遠離煩囂嘅地方洗滌下心靈,嚟一個偽台灣之旅確實寫意😌, 順道又可以支持本地農業💪💪走時沿路仲見倒螢火蟲😍

走時沿路仲見倒螢火蟲😍
2021-09-10
2021-09-07 2396 瀏覽
真係好鐘意哩度店主一家放完暑假先開舖感覺煥然一新傢俬擺設都比之前更用心食物設計依然無令人失望新鮮在地/有機食材千變萬化非常滿足感謝你們用心經營welcome drink-淮山碟豆花蘋果自種樹膠淮山海帶本地冬瓜南瓜蘑菇湯超喜歡仲有杞子Rose Mary手工麵包石榴熱情果汁印尼黃豆餅風乾本地羽衣甘藍+各式各樣生果我好用心記住今晚食乜!🤣薯蓉青椒杯+芒果乳酪腰果大啡菇盒最後食埋甜品-洛神花cheesecake飽到傻咗我倆成日講笑出去食西餐三四百蚊好多時都係食「垃圾」嚟哩度食嘅嘢全部真材實料超有心煮的素食味道也好好其實真係好值得推薦

真係好鐘意哩度

薯蓉青椒杯+芒果乳酪腰果大啡菇盒
最後食埋甜品-洛神花cheesecake
飽到傻咗

我倆成日講笑
出去食西餐三四百蚊好多時都係食「垃圾」
嚟哩度食嘅嘢全部真材實料
超有心煮的素食
味道也好好
其實真係好值得推薦
2021-08-06 1982 瀏覽
看似好神秘, 但不外如是。 住對市區的朋友想試, 餐廳環境對她算是特別, 但食物水準只是一般, 份量小得可憐。 一餐晚餐,大部份係等上餐。 試過一次, 覺得被人搵笨, 以後免了。
2021-06-21 2936 瀏覽
絕對系隱世既素食餐廳🥙而且仲系NO MENU 神秘得嚟 又會引起你食慾既餐廳🤤因為你唔會知道下一道菜會系咩餐廳位置雖然比較偏遠話明隱世 就要自己去發掘吓喇😏不過記得既預訂 唔系就冇得食啊餐廳門牌唔系好起眼 入到去會令人眼前一亮柔和既燈光打落木色既餐桌播着懷舊音樂 增加咗一點情調💡係一個充滿田園風既環境中品嚐食物別具一番風味🌌
絕對系隱世既素食餐廳🥙

2021-06-20
  • Dessert
  • Bread
  • Salad
應該係全香港最好食嘅素食私房菜。今次食呢啲!呢度每度菜都用上時間準備,喺等待嘅時候可以傾吓偈,欣賞吓屋內佈置或者玩緊樂器嘅食客表演。呢度有令你會問:「乜香港可以咁舒服?」嘅美妙感覺。呢度你見到人與人之間嘅信任,因為呢度冇menu。呢度你見到冇口罩嘅草叢。呢度唔啱趕住投胎,或者喺荒島情願食人都唔會食樹皮嘅朋友。
應該係全香港最好食嘅素食私房菜。今次食呢啲!
呢度有令你會問:「乜香港可以咁舒服?」嘅美妙感覺。
呢度你見到人與人之間嘅信任,因為呢度冇menu。
呢度你見到冇口罩嘅草叢。
呢度唔啱趕住投胎,或者喺荒島情願食人都唔會食樹皮嘅朋友。
2020-06-13 6101 瀏覽
食飯當晚的天氣較熱 不過有美味的食物+店主的熱情招待已令人覺得滿足非常 全店雖然沒有城市人離不開的冷氣 不過當晚店內都有提供大風扇 小貼士:坐在最外面的位置及拉開竹簾會更透氣 我們傻更更以為吾開得到中段先打開🤣最驚喜是店方控制蚊患的措施非常充足 我雖然是惹蚊之人也沒有被蚊咬😁 當晚的食物全部是店主嚴選的本地農場素食材 全部都被秒清碟抱歉沒有每盤都拍低 其實仲有welcome drink 手工麵包同埋最重要的main course黎麥飯就漏咗😅 因為人人都掛住食食食😂😂 而家無得去泰國 但坐係度一晚食個飯 悠悠閒 就當自己去左泰國🇹🇭😝薯仔湯超美味的焗茄子清甜沙律🥗當然有加錢食埋甜品-雪葩
當晚的食物全部是店主嚴選的本地農場素食材 全部都被秒清碟

薯仔湯