Wili Hangry

Wili Hangry

wili.hangry@outlook.com
訊息
正顯示第 110 篇(共 47 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
香茅柑橘檸檬油甘魚刺身
香茅柑橘檸檬油甘魚刺身
海膽三文魚子扁意粉
海膽三文魚子扁意粉
日本和歌山番茄蟹肉米餅
MAY 23

Starter ❤️香茅柑橘檸檬油甘魚刺身 有四片又大又厚嘅油甘魚刺身🐟,沾滿柚子汁啲friend,作為前菜嚟夠晒fresh,啲刺身又夠厚,所以好滿足。 - ❤️‍🔥日本和歌山蕃茄蟹肉米餅‼️必試 算係幾特別嘅一個前菜,有四個空心好似個波咁嘅米餅。而蟹肉俾得好多,可以完全填滿嗰四個波。 蟹肉混入咗洋蔥同蒜頭,味道好夠。👍🏻 - Main ❤️海膽三文魚子扁意粉 睇到個樣已經好滿足,海膽好甜,冇怪味。好啱打卡。 - 💔松露牛油牛肝菌雞肉卷 從來都未食過呢款雞肉卷,見到OpenRice有人推薦,所以就試吓。 ...
MAY 23

諗住係附近搵間平平哋嘅餐廳搞掂個晚餐🌃,最咪就揀咗呢間啦。嚟到先知原來都幾受歡迎,當晚都排咗一陣隊。 - 最特別嘅大概係可以加汁,有麻辣同咖喱選擇,嗰陣我揀咗小汁,覺得唔係好夠就加多左啲咖喱汁落去,點知越食越辣,先知原來咖喱汁都係好辣嘅。🥵🥵🥵🥵🥵🔥 - 整體來講其實每樣食材都唔錯,比一般嘅車仔麵好食。但係感覺對比起永年又好似冇永年咁好食。重點都應該係佢嘅咖喱汁同麻辣汁比較特別,相信以後想喺呢一區食返啲平啲嘅嘢就會選擇呢間餐廳。
Fancy Beef Tartare
Fancy Beef Tartare
Cheese Wheel Al Tatufo
Cheese Wheel Al Tatufo
Cheese Wheel al Tartufo
APR 23

❤️‍🔥❤️‍🔥Fancy Beef Tartare $188 由於本身就好鍾意beef tartare,所以基本上去到邊見到都會食,而今日又真係有surprise 。松露醬好多,味道又好濃,松露味係口入面炸開🌋。份量亦好多,好少可以大啖咁食beef tartare,好滿足🥰 - ❤️‍🔥❤️‍🔥Cheese Wheel Al Tatufo $338 呢個芝士輪意粉好好味🤤,意粉好有口感,啲意粉除咗係芝士輪上炒過,仲刨咗好多parmesan 芝士落去,係每一粒都掛滿咗芝士。 🤵🏽‍♀️個職員真係好好,我哋食食下個陣,佢問我哋覺得啲芝士夠唔夠,洗唔洗落...
水信玄餅
水信玄餅
是次消費
每人約$300
APR 23

週末晚上6點左右,排咗半個鐘入位。 🍽️特別想提吓,當時我哋啲碟有啲污糟,盒入邊嘅筷子亦黐咗啲嘢。 - ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥羅勒醬蒜香橄欖油煮魷魚蕃茄 $48 啲油好香🤤,想一直點嚟食。 佢比嘅5塊法包係唔夠嘅。 - ⭕️杉玉號獨品舟盧 $158 分量幾多,魚刺身切到好厚,但係感覺唔太新鮮。 - ❤️‍🔥大啖滿足茶碗蒸 $28 蛋嘅質素同壽司郎差唔多都係好滑好香。 用料就比較好,入邊有帶子、三文魚子、蜆肉同蝦。 - ❤️‍🔥生海膽軍艦 $58 海膽多同甜,唔錯。 - ❤️‍🔥❤️‍...
鯛清湯
鯛清湯
APR 23

終於試到呢間嘅拉麵啦😆😆 7點左右入位,完全唔洗等,竟然係差唔多最尾一枱入坐。 本身想試鯛白湯,但係已經賣晒lu🥲 - ❤️‍🔥鯛清湯 ($138) 食之前有睇人講話鯛清湯得個鹹字。 但試完之後,完全唔覺得係咁! 個湯底好鮮,有魚味,唔會鹹到要飲水。 🆚聽店員講白湯係blend 咗啲魚肉落去煮,清湯就冇。 我平時鍾意食硬啲嘅麵,而佢呢款麵條係幼身嘅,但又唔會好淋,所以都ok。 🦪佢有配一小碟蠔油,但我覺得唔加好食啲。 - 有機會會再嚟試下個白湯。
MAR 23

到咗晚餐時間,但又唔係好肚餓,行咗個food court 一圈,最尾揀咗呢間餐廳,點知一食佢個烏東,驚為天人❗️,能夠將烏冬整到咁難食都真係好難,❗️仲要話係手打烏冬,真係要寫返個食評記錄下。 - 💔💔💔蜆肉烏冬 烏冬完全唔Q彈,好粉,一咬一斷,毫冇口感可言,係超市、759是但買款烏冬都好食過佢,咁大個人第一次食到咁難食嘅烏冬。 個湯底好淡,完全唔夠味,好似食緊病人餐咁。😵‍💫 啲蜆肉都唔算好食,但要食到個麵就要靠啲蜆肉,雖然最尾都係食唔晒碗麵。
極上吞拿魚丼
極上吞拿魚丼
MAR 23

之前嚟食過極上呑拿魚盛合,覺得好大份,太飽肚,同埋都幾貴咁,今次就試下平成60蚊嘅呑拿魚丼。 - ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥極上呑拿魚丼 佢啲呑拿魚嘅質素好好,好肥,肉眼可見咁肥!肥到碟豉油到後期有好多油浮起面。 呑拿魚亦俾得好多,一條都幾長同埋一啲都唔薄。同時亦好有鮮味,好推薦!🤤 個人覺得抵食過盛合好多,係旺角俾呢個價錢食到呢個質素真係唔容易㗎~ - 💔茶碗蒸 唔滑,蒸到有啲乾,啲蛋亦冇咩高湯味。 目前最愛依然係壽司郎。 冇影到相唔好意思。
MAR 23

❤️‍🔥大蝦蝦頭膏炒河粉 蝦幾大粒,但都係脆口個種,唔係新鮮嘅口感。 河粉唔係白色個隻,係透明嘅,有彈性同煙韌嘅口感,同有啲獲氣。👨‍🍳調味亦啱啱好,連嘅蔬菜都炒到軟硬適中,保有原本嘅口感同味道,好好食,同泰國食到嘅差唔多,一定要試下呢個河粉。👍🏻 - 套餐配埋湯,小食,同甜品。 整體都唔係太好食,冬陰功湯就太鹹同辣,飲咗幾啖就飲唔到落去。小食就有啲硬,同埋唔係好知食緊啲咩,唔太好食,甜品亦冇咩特別。
MAR 23

係旺角行街行到好攰,附近商場又冇位坐,想揾個安靜啲嘅地方休息下都冇。🥲咁唯有是但揾間餐廳食少少野。 點知就係呢間餐廳食咗一個好伏嘅甜品。。。 - 💔鎌倉紅葉茶屋抹茶白玉 白玉完全冇彈性,又唔軟身,比平時食開嘅湯圓、小丸子之類都難食好多。白玉本身好大粒,又得麵粉味,配料好似好多,但其實冇乜味,亦唔係好配啲咁硬嘅白玉,要點好多糖醬先食到。對啲白玉非常失望。 - 可能咁啱我坐咗係餐廳最凍個位,真係凍到要着住厚外套先頂得順。
MAR 23

⭕️酸辣鴨血烤魚 江團魚 小辣 小麻 之前食過佢哋嘅水煮魚,叫咗中辣,點知辣到pk。 🌶️今次叫咗小辣又好似唔係好食到辣咁,可能可以叫返中辣。 🐟條魚係煎過再上嘅,所以外皮有啲焦香。兩個人食一條魚望落好似太少,但其實條魚又有幾多肉,所以都食到好飽。🤰🏼 🧂調味就有啲失望,大概就係得鹹味,食到後面已經有啲厭。 - 個爐入面有幾個蠟燭保温,食食下佢熄咗,飛晒啲煙出嚟,好乸眼🥲。 ‼️食完之後,過咗一陣先發現我哋個口,包括條脷同啲牙都變咗黑色。😨
Top