2024-03-30 469 瀏覽
話說想食生燒鰻魚好耐,係香港想食都唔係咁易搵,咁岩就俾我搵到呢間新開無耐既oppa韓燒餐廳有,仲要咁近我係元朗喎,咁就梗係約埋老友一齊試啦,黎之前都做下功課睇下其他食家既評價,知道老闆係韓國人黎,員工都係韓國人,食材大部分都來自濟洲,咁就更加有置身於韓國既感覺啦。我地有預先book位,準時黎就到有位坐啦,建議想黎食都book定位先,坐底睇環境都幾闊落,坐位都幾舒服,電視都播住d韓國飲食片,邊食邊睇人食係幾爽既,另外都一提之前其他食評所講既韓國人店員都變晒香港人了,問過都係新做無耐略有d唔熟手。前菜6碟我地先叫左個set A,包前菜6碟,日日都唔同款的,今日有泡菜,銀魚仔,麻油菠菜,魚板,翠肉瓜同沙律,6款前菜味道都好好,特別係個泡菜有別於超市買果d,呢隻偏辣少少無咁重酸味,可惜無得無限添,問過要加就10蚊碟。濟洲豬腩肉,濟洲豬頸肉先黎左兩款濟洲豬,店員會幫我地燒埋,過程都好細心,佢都有表明自己新做可能會燒得唔好叫我地體諒下,肉質係唔錯,好厚實,肥瘦適中,可以跟埋d辣醬包菜食。牛腰排骨牛腰肉廚房會先烤到約3成熟出黎再俾我地燒,燒呢個已經轉由老闆娘出手,老闆娘係韓國人但廣東話都講得好正,所

濟洲豬腩肉,濟洲豬頸肉
,肉質係唔錯,好厚實,肥瘦適中,可以跟埋d辣醬包菜食。

牛腰排骨
牛腰肉廚房會先烤到約3成熟出黎再俾我地燒,燒呢個已經轉由老闆娘出手,老闆娘係韓國人但廣東話都講得好正,所以唔怕溝通唔黎,牛腰肉燒得外焦內嫩,不過肉味就比較淡d。

牛腰排骨

豬皮
燒呢個時場內客人都開始多,店員做唔黎我地都開始自己燒,豬皮就比較簡單d,燒熟就得,本身都有調味味道都唔錯,全要都係食口感,有d膠膠地既感覺,有別於車仔麵果d豬皮,個人不太喜歡,但調味就唔差既,以上就係set A,既所有食物一共$950。

豬皮

炸彈蒸蛋
老友見到個名咁爆話想試下,黎到個賣相都真係幾爆
,蒸蛋有調味少少咸,蛋既質感都幾厚實,味道唔錯既。

韓國淡水鰻魚
講左咁耐最想食既野擺到最後,燒鰻魚呢d比較考功夫既我地都請老闆娘黎幫我地燒,果然燒出黎外脆內嫩,燒鰻魚果陣焦香味都出晒黎,忍唔住都要同老闆娘講句“馬思索”

鳳梨瑪格利
飲品我地各揀左3款唔同味既瑪格利,瑪格利係韓國米饟,呢度係再加d鮮果打出黎,飲落果味較重d,算幾大杯。

整體黎講食物質素算中上級,唔錯既,環境都舒適抽風幾好唔會好大煙,店員會幫你燒埋但人多時會做唔黎,同埋今日果3位都係比較新d既店員,其中一位應該再新d無見佢落手燒過,之前d韓國仔仔可能無做了,所以識燒既野都盡量自己燒,服務黎講係唔錯,價錢方面就一分錢一分貨,食材高質價錢就略高dd,除左韓燒都仲有韓式料理選擇。

2024-03-29
2024-03-06 325 瀏覽
星期六訓到下晝先起身,心血來潮想食燒肉😂吃貨既我一貫作用都係要試d未食過既餐廳哈哈,最後決定揀左依間新開既哦吧韓式燒肉,日式燒肉就食得多,但其實韓式我都好鐘意😝尤其係韓國既豬肉好好食,而且仲有前菜食🫢今次有6款前菜,土豆絲,泡菜,翠肉瓜,魚仔,腐皮,海帶,好開胃全部食哂🤝🏻✨A03濟州豬腩肉黎自韓國濟州島嘅豬腩肉,肉質豐腴多汁,油脂好豐富😍食落口感一流。老闆娘仲幫手燒到豬腩肉表面呈金黃色🔥熱辣辣,另外再配店鋪特有嘅辣椒醬同埋自家製魚醬😋更加香氣撲鼻。而且會提供可以refill 既醃蘿蔔,酸酸地可以中和豬腩肉既油膩感😁✨A11帶骨腰肉帶骨腰肉視覺更加吸引,好厚實既感覺😼肉質好嫩,會比豬腩肉更加鬆軟🤩 每啖都散發出濃厚嘅肉汁。今次就搭配韓國泡菜、同埋生菜,鮮綠色既生菜超新鮮,葉片脆嫩,質地清爽👍🏻✨C01 部隊火鍋 (S) 湯底係店鋪特有嘅辣醬,唔算好辣岩哂我,但又辣中帶香🤪好惹味,食材都有好多種,午餐肉、腸(有3款)、豆腐同年糕等,當然仲有芝士同埋公仔麵🤣 韓國既辛辣麵每次食都係咁開胃,加埋濃郁芝士真係一流,尤其係凍冰冰既日子🥹 老闆娘仲教我地公仔麵要配埋泡菜一齊食,一冷一熱交差既感覺好

✨A03濟州豬腩肉

✨A11帶骨腰肉

✨C01 部隊火鍋 (S)
湯底係店鋪特有嘅辣醬,唔算好辣岩哂我,但又辣中帶香🤪好惹味,食材都有好多種,午餐肉、腸(有3款)、豆腐同年糕等,當然仲有芝士同埋公仔麵🤣 韓國既辛辣麵每次食都係咁開胃,加埋濃郁芝士真係一流,尤其係凍冰冰既日子🥹 老闆娘仲教我地公仔麵要配埋泡菜一齊食,一冷一熱交差既感覺好爽👍🏻

老闆娘同店員都好好人,細心幫我地燒,依個價錢都可以食到「殘廢餐」既感覺真係估唔到😆 下次想要食燒肉果陣一定會再黎,試埋佢既牛😎
2024-03-02
2024-02-04 36 瀏覽
元朗新開左一間韓燒餐廳👍🏻好好食!啲前菜仲要可以refill🥹Love it so much ! Gathering 最岩! I enjoy the dinner so much !!! We ate for 1.5 hrs… so jeng 😍 . Worth to give it a try. 👍🏻We found the restaurant is fabulous so we seat in and had super nice catch up . We can park car nearby !You can eat Korean food for not going to Korean !前菜好正!有爪有菜有雞蛋仲唔少得有泡菜!love it so much ! You can refil if u finish !For the main, we ordered pork ! 個斧頭扒好大份!兩個人完全食唔晒⋯仲有個五花腩都係好正⋯long time no eat luFinally, we had the 部隊鍋,一啲都唔辣!so jeng ! Yummy , mu

We can park car nearby !

Finally, we had the 部隊鍋,一啲都唔辣!so jeng ! Yummy , must give it a try !

Overall, I recommend this restaurant and give it a thumb up 👍🏻
2024-01-27 471 瀏覽
係元朗住左咁多年,有新餐廳開無理由唔去試下今日黎到呢間「哦吧」韓國餐廳,唔入唔知道,一入嚇一跳!估唔到呢間餐廳上至老闆娘下至服務員都係韓國人,就連食材、廚具餐具都係韓國貨,唔講真係以為去左韓國呢到主打燒烤,亦有classic既泡菜餅、韓式炸雞叫完野食即刻上前菜,足足有六碟咁多,係等野食燒緊既時候可以滿足下口癮先戰斧豬扒勁大塊勁厚身,肥瘦勁分明,睇見都流晒口水而家最意想不到既係原來staff甚至係老闆娘會幫手燒,我地仲諗緊咁大舊會唔會燒到唔熟浪費左啲靚肉即係我地坐定定食就得!配菜仲有印左logo既秀珍菇同洋蔥,配上佢地自家製既醬料食一流!牛扒亦同樣大大件,燒緊既時候已經聞到勁香,食落好juicy酸酸甜甜,原來係用左雪梨去醃好特別人參雞湯,入面有原隻雞係到,而且好明顯花左好多時間去煲,第一次食到啲雞骨係入口即溶唔洗咬,朋友仲講笑話係咪骨質疏鬆湯似落好甘香,雞肉煲左咁耐都係咁嫩滑,不過有時骨頭太軟好容易就斷開晒食落有時都唔係咁方便韓國無糖有氣烏龍茶,第一次飲到有氣既茶,覺得好新奇,原來又幾好飲,有啲似可樂但係無咁甜最後想起身走人既時候老闆娘竟然送多個蜜瓜比我地食,好驚喜真係甜到入心!
係元朗住左咁多年,有新餐廳開無理由唔去試下

呢到主打燒烤,亦有classic既泡菜餅、韓式炸雞

戰斧豬扒勁大塊勁厚身,肥瘦勁分明,睇見都流晒口水

好特別

最後想起身走人既時候老闆娘竟然送多個蜜瓜比我地食,好驚喜
真係甜到入心!
餐廳新開唔夠1個月,係基元附近,因為係轉內彎位,所以比較少人發現,但老闆娘真係好熱情同埋親力親為💕🔸小菜6小碟(每次去都有會唔同)➰沙律沙律菜新鮮脆口,但沙津醬有D多➰泡菜超級好食,係老闆娘自己整,爽口而且唔會過辣,唔會有過量既發酵味👍🏻➰醬牛肉一梳梳既牛肉條,已經入哂味➰醃青瓜爽口脆甜,加上韓式辣醬,更易入口➰韓國自家製香腸冇味精味,而且都幾大塊,食到精肉味道➰泡菜魷魚魷魚煙煙un un,咸咸辣辣,送飯一流🔸生菜籃食烤肉生菜籃必備,平時比較少見小旺菜可以當包菜,仲有甘荀條🔸濟州豬腩肉肥瘦勻稱,經過煎烤,焦香焦香,除左可以用生菜包,仲可以試下餐廳另外提供既咸醬,味道有D似蝦醬味,但又唔會太咸🔸濟州豬頸肉比起腩肉,頸肉更加厚身,更加彈牙爽口🔸韓豚調味豚排骨超大塊,鋪滿左整塊烤板,醬汁咸甜,令人一口接一口咁食🔸大醬湯除左韓式大醬仲加左海鮮,增加左鮮味🔸🍓馬格利雞尾酒老闆娘推介,不過真係好好味,佢一杯500ML已經有60ML既米酒再加埋新鮮🍓同冰打成,比例好好,唔會過凍而且甜度酒精都非常順口

🔸小菜6小碟(每次去都有會唔同)
➰沙律
沙律菜新鮮脆口,但沙津醬有D多
➰泡菜
➰醬牛肉
一梳梳既牛肉條,已經入哂味
➰醃青瓜
爽口脆甜,加上韓式辣醬,更易入口
➰韓國自家製香腸
冇味精味,而且都幾大塊,食到精肉味道
➰泡菜魷魚
魷魚煙煙un un,咸咸辣辣,送飯一流

🔸生菜籃
食烤肉生菜籃必備,平時比較少見小旺菜可以當包菜,仲有甘荀條

🔸濟州豬腩肉

🔸濟州豬頸肉
比起腩肉,頸肉更加厚身,更加彈牙爽口

🔸韓豚調味豚排骨
超大塊,鋪滿左整塊烤板,醬汁咸甜,令人一口接一口咁食

🔸大醬湯
除左韓式大醬仲加左海鮮,增加左鮮味

🔸🍓馬格利雞尾酒
3天前 0 瀏覽
晚上在元朗四處覓食, 係一個唔起眼嘅內街, 路旁見到一個寫著「哦吧」霓紅燈箱。比佢略帶玩味嘅名字吸引咗🔸前菜6小碟欣賞泡菜係自家製,涼拌薯仔絲爽口🔸烤牛肉火鍋,稍為醃好的牛肉,配上各式各樣的蔬菜組合。有金菇,珍菇,娃娃菜,韓式粉絲,大蔥,鴻喜菇,鮮冬菇,紅蘿白,配上高湯。份量挺多,但這個火鍋我們是光盤操作。連湯一點都不剩🔸甜酸炸雞韓式炸雞最地道的味道,灑上花生碎, 炸雞很新鮮完全沒有雪味,醬汁經過廚師特調的,有別於一般我們食過嘅甜酸味,有微微的辣, 更加惹味。而且不膩🔸蜂蜜奶油炸雞卡嚓卡嚓香脆可口,雞肉嫩滑非常juicy,調味就是韓國某熱賣品牌果仁 就是那個味道,非常好吃,有配上醃製嘅正方形小小酸蘿蔔~🔸韓式蒸蛋用陶鍋內起來的,蒸蛋要趁熱食,漲卜卜,軟綿綿,口感柔嫩,鬆軟可口。 材料簡單,就是高湯 蛋 蔥花 紅蘿蔔🥕🔸韓國BONG BONG 葡萄汁及粒粒梨汁,食韓國野必會見到,可以舒解炸雞嘅熱氣,而且好多果粒🫶🏻和老闆娘聊天, 表示食材是來自韓國的,而且好熱情健談,雖然要滿場走,但都見她每台客人都會去打招呼講幾句,服務到位。

🔸前菜6小碟
欣賞泡菜係自家製,涼拌薯仔絲爽口

🔸甜酸炸雞
韓式炸雞最地道的味道,灑上花生碎, 炸雞很新鮮

🔸蜂蜜奶油炸雞

🔸韓式蒸蛋

呢間韓國餐廳係主打烤肉,招牌韓牛同埋濟州豬肉但都仲有好多款小菜、炸雞、韓式料理可以揀見同場都好多枱都食烤肉,但太熱氣嘅關係,就揀咗食定食估唔到有驚喜位~😋✨牛肉石頭鍋飯石頭鍋一上嚟熱辣辣嘅感覺材料豐富,有韓國牛肉、芽菜、菠菜、生菜,同一隻半熟蛋加埋韓式嘅甜辣醬,撈勻食好豐富調味啱啱好,而且食到底仲有飯焦,真系好香‼️食韓國野一定要配埋好多小菜先正宗,✨炒年糕同韓國街頭嘅味道一樣,甜甜地辣辣地,好惹味!年糕煙煙韌韌,煮得腍身,食極唔停~✨大醬湯暖笠笠好飲~特別鍾意湯料蘿蔔,煮得好腍好入味✨韓式炒豬肉用韓式烤肉醬汁來炒濟洲豬肉,再加入洋蔥、蔥花一齊拌炒入口甜甜鹹鹹的口味,好好味呢間係一間家庭式經營嘅餐廳,阿豬媽超級親切又識講廣東話,下次黎試吓佢個燒肉先~

呢間韓國餐廳係主打烤肉,招牌韓牛同埋濟州豬肉
但都仲有好多款小菜、炸雞、韓式料理可以揀
見同場都好多枱都食烤肉,但太熱氣嘅關係,就揀咗食定食
估唔到有驚喜位~😋

✨牛肉石頭鍋飯
石頭鍋一上嚟熱辣辣嘅感覺
材料豐富,有韓國牛肉、芽菜、菠菜、生菜,同一隻半熟蛋
加埋韓式嘅甜辣醬,撈勻食好豐富
調味啱啱好,而且食到底仲有飯焦,真系好香‼️
食韓國野一定要配埋好多小菜先正宗,

✨炒年糕
同韓國街頭嘅味道一樣,甜甜地辣辣地,好惹味!
年糕煙煙韌韌,煮得腍身,食極唔停~

✨大醬湯
暖笠笠好飲~特別鍾意湯料蘿蔔,煮得好腍好入味

✨韓式炒豬肉
用韓式烤肉醬汁來炒濟洲豬肉,再加入洋蔥、蔥花一齊拌炒
入口甜甜鹹鹹的口味,好好味

4天前 0 瀏覽
元朗發現一間新開韓國家庭主理既韓式餐廳,有傳統韓國菜式,亦有燒肉、炸雞,款式幾多元化。老闆娘系韓國人,識講廣東話,幾nice,同每台客人都會傾下計。首爾烤牛肉 $320未見過呢種做法既烤牛肉,中間既生牛肉可以放系旁邊好似火鍋地煮,亦可以放系中間烤,2種食法,湯底似壽喜燒湯,甜甜地,另外有年糕、韓國粉絲、金菇、菜等配料。鮑魚石鍋拌飯 $108鮑魚切粒,配埋多款蔬菜,把所有材料攪拌一齊食,辣醬同芝麻油可以按個人需要加入。份量都有3-4碗飯。豆腐鍋飯 $78去韓國時好鐘意食當地既軟豆腐,所以點左個豆腐鍋飯,雖然顏色好紅,但配合香港人口味,食落只系微微辣,入面仲有翠肉瓜、雞蛋、蜆肉等等,配白飯一齊食好有韓feel!泡菜伴菜呢度既伴菜都幾好食,有泡菜、薯仔絲、魚仔、蛋汁煎翠肉瓜、魚糕等等。飲品方面以支裝、罐裝飲品為主,但竟然發現tonic 紅茶,之前系韓國飲完愛上左,香港比較少見,所以即刻叫左一支飲!

首爾烤牛肉 $320

鮑魚石鍋拌飯 $108

豆腐鍋飯 $78

泡菜伴菜

2024-05-28 0 瀏覽
呢間店既老闆娘係韓國人,但識講廣東話!又勁nice!而電視一直播緊韓國既飲食節目,好有韓國風情!首先我哋叫咗個超岩食嘅排骨薯仔湯。湯頭好濃郁,好暖胃,排骨又肥又軟,配埋彈牙嘅薯仔,真係好開胃又好滋味!之後試吓佢哋嘅韓式炒豬肉。肉條好薄又好軟,配埋爽脆嘅蔬菜,淋上濃郁嘅醬汁,味道超級鹹香!又試咗佢哋嘅泡菜煎餅,餅皮好酥脆,裡面夾住多種韓式泡菜,又酸又脆,特別好拌飯食!最後,飲埋兩杯韓國特色嘢飲,一杯提子汁又酸又甜,一杯梨汁清新爽口,又唔會太甜,頗清爽呢!整餐下來,每一道菜都好有韓國風味,不論係正餐定單式點心,仲有特飲,真係非常地道!我信呢間店係附近最正宗嘅韓國餐廳啦!如果你鍾意韓國菜,不要錯過呢間餐廳呀!

元朗其實唔太多正宗嘅韓國料理,呢間由韓國人主理嘅韓國餐廳真係好正宗,入到去好似飛咗轉去韓國咁,今晚叫左好多唔同嘅野食。1. 芝士雞蛋卷呢個芝士雞蛋卷真係好正,雞蛋煎得好滑溜,再加埋入面嘅芝士,入口即溶,香濃嘅芝士味同埋嫩滑嘅雞蛋真係絕配。特別要提嘅係,上面嘅芝士醬同雞蛋好夾,令到整個味道更加豐富。2. 辣泡菜湯飯辣泡菜湯飯係我嘅另一個最愛,泡菜嘅辣味同埋酸味非常夠,湯入面材料都好豐富,有豆腐,豬腩肉,金菇,所有材料都索哂泡菜湯味道,配埋熱辣辣嘅白飯,一啖咬落去,好滿足。3. 烤牛肋骨烤牛肋骨真係一流,牛肋骨烤得好香,肉質嫩滑,帶有微微嘅焦香味,每一口都充滿肉汁,真係食到停唔到口。仲有一樣唔可以唔提嘅係,白蘿蔔炆到好腍,超入味,配埋牛肋骨食更加一流。4. 水冷麵呢到嘅水冷麵伴老闆娘自製的酸青瓜同白蘿蔔,再加上韓式芥辣同醋嘅水冷麵好清爽,特別適合喺熱嘅天氣食,冰涼嘅湯底同埋彈牙嘅麵條,清新又開胃。5. 6小碟前菜呢度嘅前菜有6小碟,包括泡菜、薯仔絲、海藻、魚糕等等,每一款都好精緻。泡菜酸辣爽脆,魚糕彈牙,每款都好有韓國風味。6. 冰凍韓國啤酒Cass食韓國野緊係要飲韓國啤啦,呢到有兩款韓國

1. 芝士雞蛋卷

2. 辣泡菜湯飯

3. 烤牛肋骨

4. 水冷麵

5. 6小碟前菜

6. 冰凍韓國啤酒Cass
食韓國野緊係要飲韓國啤啦,呢到有兩款韓國啤酒,我地叫左Cass, 啤酒清爽解渴,配埋以上食物,真係去左韓國咁呀。

除此之外,店員嘅服務真係好好,好有禮貌,亦都好細心,每次都會幫我哋加水同埋確保我哋有足夠嘅餐具。

總括嚟講,呢間韓國餐廳真係好正宗,無論係食物質素定係氛圍都好似去咗韓國一樣。值得推薦俾鍾意韓國菜嘅朋友一試!
又來元朗搵吃🥢去完韓國好回味韓國菜,去左間正宗韓國人開既哦吧OPPA餐廳,無論廚師同侍應全都是韓國人☺️味道正宗服務親切🐙辣炒八爪魚配麵$280如果鍾意食辣就非常啱喇,辣八爪魚,韓國辣醬汁撈韓國米粉,火辣辣🫕特大牛骨湯飯1383-4條大牛骨淆製,清湯鮮味,有粉絲金菇菜,配上湯飯🥚蒸蛋 $88呢個蒸蛋好似梳乎厘,好得意,彈下彈下,入口鬆化,香噴噴蛋味,裏面還有蘿蔔粒🥕🍻Terra 啤酒 $58🧃有氣無糖紅茶$20呢款韓國無糖有氣紅茶,味道好似陽光檸檬茶不過加左氣,好飲每台入座會附送六款韓國前菜小食🥢有韓國紫菜,韓國海帶,韓國魷魚絲我個人覺得好好味😋煙煙靭靭,仲有泡菜🌟門口可以泊車🚗🌟多款韓國菜
又來元朗搵吃🥢去完韓國好回味韓國菜,去左間正宗韓國人開既哦吧OPPA餐廳,無論廚師侍應全都是韓國人☺️味道正宗服務親切

🐙辣炒八爪魚配麵$280

🫕特大牛骨湯飯138
3-4條大牛骨淆製,清湯鮮味,有粉絲金菇菜,配上湯飯

🥚蒸蛋 $88

🍻Terra 啤酒 $58
🧃有氣無糖紅茶$20
呢款韓國無糖有氣紅茶,味道好似陽光檸檬茶不過加左氣,好飲

🌟門口可以泊車🚗
🌟多款韓國菜
  • 辣炒几爪魚配麵
  • 蒸蛋
  • 特大牛骨湯飯
琴晚經過元朗雞地, 見到呢間轉角位既韓國菜, 環境幾好又舒服, 一坐底, 店員已經好迅速拎上前菜俾我地享用😙💫鮑魚石鍋拌飯 呢個拌飯好足料又多配料(芽菜,翠肉瓜, 蘿蔔絲)鮑魚切片上, 食起上黎好方便而且好咬口, 配埋麻油或者辣椒醬撈飯, 好味到停唔到口😋💫牛骨湯 牛骨湯好新鮮, 用原條既牛骨煲, 仲可以吮埋牛骨, 啖啖肉👍湯仲有其他配料, 粉絲、金菇、蛋、紅棗、洋蔥, 店員好細心拎埋胡椒粉, 若不夠味, 可以加入少少🤏但我就無加, 因為已經好入味喇🤤💫鐵板豉油炒牛肉最出色的一定係呢個鐵板炒牛肉, 端起上黎, 香噴噴, 勁惹味, 一定要趁熱食!!! 牛肉肉質鮮嫩, 沾上其醬汁, 連配菜一齊食 送飯一流😛💫泡菜煎餅 一碟約7-8片既泡菜薄餅, 份量好大, 食落去有少少微辣, 配店內的秘製醬油, 好滋味

💫鮑魚石鍋拌飯
呢個拌飯好足料又多配料(芽菜,翠肉瓜, 蘿蔔絲)

💫牛骨湯
但我就無加, 因為已經好入味喇🤤

💫鐵板豉油炒牛肉

💫泡菜煎餅

今日特地前往元朗嘅哦吧餐廳食野,紓緩吓好想去韓國嘅感覺🤩首先試過的炸醬麵叫人讚不絕口,麵條彈牙而不會過硬,配搭上濃郁微甜的醬汁,令人一口接一口停不下來。緊接著嘗試的年糕湯同樣出色,濃濃的牛骨湯底加上軟滑的年糕,暖胃又暖心,實在是一道不可或缺的秋冬暖胃湯品。另一個令我們驚喜的菜式,莫過於烤黃花魚。魚肉新鮮,煎焦後帶點微焦香氣,入口即化,口感極佳。最後我們更品嚐到了他們的招牌菜式 - 預牛肋骨煲,牛肉軟爛鮮甜,牛味濃郁,完全不會令人感到膩。總括而言,這次的用餐體驗可以說是非常之滿意,食物味道出色,款式也多樣化,價錢更為公道。我們一定會再次光顧這間哦吧餐廳,推薦大家也去一探究竟!👍👍😎地址:元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下74-76號舖
今日特地前往元朗嘅哦吧餐廳食野,紓緩吓好想去韓國嘅感覺🤩

地址:元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下74-76號舖
🐽 辣泡菜海鮮煲飯煲入面材料好豐富,大大粒鮮甜蝦仁配搭上蜆肉同埋八爪魚,融合入濃郁甜辣的泡菜湯,又帶點海鮮的鮮味,送飯一流🐽 海鮮煎蔥餅外層煎到金黃酥脆,一口下去餡料飽滿,蝦肉爽口彈牙,配上煎到好香脆既香蔥,真係好惹味🐽 特大牛骨湯用料相當豐富,牛肋骨肉軟嫩又鮮甜,湯頭濃郁煮到勁濃面甜甜地,蘿蔔煮到勁入味,簡直係冬天暖胃的最佳之選。🐽 雜錦紫菜包飯裡面夾雜了各式海鮮及蔬菜,材料豐富,口感豐富層次分明
🐽 辣泡菜海鮮煲飯

🐽 海鮮煎蔥餅

🐽 特大牛骨湯

🐽 雜錦紫菜包飯
裡面夾雜了各式海鮮及蔬菜,材料豐富,口感豐富層次分明
2024-05-26 0 瀏覽
元朗一向都多韓國餐廳依間新開左幾個月既Oppa餐廳 睇落都好大空間感同闊落 於是都去試食一下有煎蛋加翠玉瓜 感覺好韓國呀豬媽煮既感覺😆即係家的感覺 值得讚讚佢啲魚乾好好味 🤤🧚🏻‍♀️ Spicy Pickled Octopus $70即係生八爪魚 同韓國平時唔同 佢比較偏濃味 有少少似食緊泡菜mix 落去咁啲八爪魚好彈牙 好煙韌 可以一試🧚🏻‍♀️雙拼炸雞 $208今次就試左原味同甜辣味 上菜既時候員工話係用韓國雞食得出係好肉汁juicy 而且就算擺左半個鐘都仲會出煙🫨超勁原味炸雞好酥炸 炸粉亦無太厚 甜辣味就偏酸左啲 口感好韓式 但食多左會有啲漏 🧚🏻‍♀️烤牛肉火鍋 $380佢啲份量真係要讚下 超足料有一大堆肉之餘 仲超級多配菜有粉絲 有好多唔同既菇(野菌)翠玉瓜 金菇 洋蔥 ⋯⋯⋯總之超足料 兩個人都食唔哂 應該係4人份量本身湯底較清甜 就算好多肉都唔會好搶口 讚🧚🏻‍♀️草莓/鳳梨瑪嘉烈酒 $68係好特色既大大杯水果沙冰酒 配上炸雞韓食一流🫶🏻除左讚野食之外 員工都好貼心😍😍雖然我冇食到烤肉 但係留意到員工都會幫手烤而且路過嘅時候都會問吓啲意見又會問吓夠唔夠食 感覺好貼心🥰🥰真係好似
元朗一向都多韓國餐廳
依間新開左幾個月既Oppa餐廳