4天前 0 瀏覽
大陸貓爪我未食過,今次食左香港貓爪先,呢間貓爪位於旺角,店入面嘅裝飾都好可愛。🐱 超萌貓貓主題烤肉二人餐 $348🐾 酸辣爽脆木耳拍青瓜酸酸地幾開胃🐾 貓抓烤茄子調料太少,有點失色🐾 貓抓全明星拼盤可以一次過試晒唔同款的肉,肉質幾好🐾 野生海捕虎蝦好生鮮🐾 生菜烤肉點少得生菜🥬,用嚟包肉食係最夾🐾 咔吧雞脆骨雞軟骨,食落去咁似食肉嘅🐾 貓抓拌飯2碗紫菜飯係烤肉必備嘅🐾 貓檸茶 / 貓檀茶2款草都好好飲,最緊要唔甜🐾 紅豆豆腐花 / 貓抓焦糖布丁焦糖布丁好好味,係上面個貓抓敗筆左🐾 烤豆腐 $38烤得太耐,皮硬左小小🐾 現拌魷魚 $58幾滑,再加上醬料幾好食🐾 特色牛肋條(微辣)$88同經理傾開計,原來佢哋嘅材料全部都係由香港入貨的,質量有保障。
🐱 超萌貓貓主題烤肉二人餐 $348
🐾 酸辣爽脆木耳拍青瓜
酸酸地幾開胃
🐾 貓抓烤茄子
調料太少,有點失色
🐾 貓抓全明星拼盤
可以一次過試晒唔同款的肉,肉質幾好
🐾 野生海捕虎蝦
好生鮮
🐾 生菜
烤肉點少得生菜🥬,用嚟包肉食係最夾

🐾 咔吧雞脆骨
雞軟骨,食落去咁似食肉嘅
🐾 貓抓拌飯2碗
紫菜飯係烤肉必備嘅
🐾 貓檸茶 / 貓檀茶
2款草都好好飲,最緊要唔甜
🐾 紅豆豆腐花 / 貓抓焦糖布丁
焦糖布丁好好味,係上面個貓抓敗筆左
🐾 烤豆腐 $38
烤得太耐,皮硬左小小
🐾 現拌魷魚 $58
幾滑,再加上醬料幾好食
🐾 特色牛肋條(微辣)$88
2024-05-07
[ 貓抓烤肉 ]旺角呢間烤肉店🔥🍖匯聚重慶、日式及韓式風味烤肉,係新加坡、上海、廣州等地有分店。烤肉店以貓咪🐱為主題,從店內裝飾到食物都有貓貓元素,超可愛啱哂貓迷呀!✿ 二人套餐 $348 (兩位)套餐有小食、肉類、主食、配菜、飲品及甜品,種類同埋份量都好多。涼拌小食川味小皮蛋🥚小皮蛋以鵪鶉蛋製成,細細粒質感Q彈。燒烤肉類🔥🍖(1)貓抓全明星拼盤約20安士肉(570克),一次過食到7種口味嘅肉:雪花牛肉、藤椒牛舌、現拌牛肉、秘制牛五花🐮、炭燒黑豬梅花肉、蒜香豬五花🐷、貓抓藤椒雞🐔。各款肉都預先醃味,當中藤椒口味最為特別,使用青花椒與四川胡辣椒🌶,辣得過癮。烤肉選用美國牛肉、丹麥豬肉,肉味濃郁。而且烤爐火力十足🔥,肉類烤得juicy香口。(2)雞脆骨 / 口蘑蝦滑 雞軟骨份量都幾多,烤得有肉汁脆卜卜。配菜(1)烤茄子 / 鐵板豆腐 重慶燒烤又點少得烤茄子🍆。茄子鋪滿生蒜、辣椒及孜然等香料,茄子肉烤得超多汁,麻麻辣辣夠惹味。(2)小瓜雙拼 / 生菜 小瓜雙拼有翠肉瓜🥒及紅蘿蔔🥕。主食貓抓拌飯(2份) 🍚紫菜加燒肉汁,加埋烤肉油香,拌飯味道昇華。飲品🍹貓草茶 / 貓檸檬茶 貓草茶加入奇異果及
[ 貓抓烤肉 ]

✿ 二人套餐 $348 (兩位)

涼拌小食
川味小皮蛋🥚
小皮蛋以鵪鶉蛋製成,細細粒質感Q彈。

燒烤肉類🔥🍖
(1)貓抓全明星拼盤

(2)雞脆骨 / 口蘑蝦滑 [選1項]
雞軟骨份量都幾多,烤得有肉汁脆卜卜。

配菜
(1)烤茄子 / 鐵板豆腐 [選1項]

(2)小瓜雙拼 / 生菜 [選1項]
小瓜雙拼有翠肉瓜🥒及紅蘿蔔🥕。

主食
貓抓拌飯(2份) 🍚
紫菜加燒肉汁,加埋烤肉油香,拌飯味道昇華。

飲品🍹
貓草茶 / 貓檸檬茶 [選2杯]
貓草茶加入奇異果及椰果,口感清爽,解膩解辣,而且飲品杯係貓貓🐱主題,好有特式可以打卡😝。

甜品
貓爪焦糖布丁 / 貓抓黑糖豆花 [選2份]
焦糖布丁🍮配上脆脆焦糖,嫩滑入口Q 彈,更係貓抓🐾造型,賣相Q爆😍。

✿ 貓抓泡椒肥牛 $68/份
額外單點呢款招牌菜,牛肉🐮以泡椒醃製,酸辣麻香,烤得非常入味,肉質鮮嫩。

總結🫦
烤肉店環境舒適,滿佈可愛貓咪🐱裝飾打卡位,而且有貓精品俾會員儲分換領。二人套餐價錢相宜,人均唔使二百蚊食到飽!
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 貓抓泡椒肥牛
  • 貓草茶
  • 貓抓焦糖布丁
2024-05-04 59 瀏覽
今晚我去了旺角豉油街食烤肉,以前去过,感觉还不错,这次特地带朋友来吃,我们点了个二人套餐,里面有好多好吃的东西。先来点个开胃的木耳青瓜,清爽又开胃。然后是烤肉拼盘,里面有蒜香豬五花、貓抓藤椒雞或芝士雞、精选牛闆腱、嫩肩里肌果味或辣味现拌、秘制牛五花和藤椒牛舌。每样都非常美味,我个人最喜欢的是蒜香豬五花和辣味现拌的嫩肩里肌,口感鲜嫩多汁。还点了一份鸡脆骨和照烧鸡腿,鸡肉烤得外酥内嫩,入口即化,非常下饭。当然不能错过海捕虎虾和烤茄子,虾肉鲜甜,茄子烤得香软,搭配一起简直是绝配。为了平衡一下,我们还点了生菜来补充蔬菜的摄入,特别是配上他们家的特制貓抓拌饭,简直是一绝!另外还喝了他们的貓草茶,清凉解渴。最后,甜品环节~我们品尝了焦糖布丁,香甜滑嫩,是完美的收尾。可能因为菜色太美味,我们太急着享用,忘记拍照留念了。总之,这次的烤肉之旅真是让人满意,好吃到停不下来!下次再来一定要记得拍照留念啊!

先来点个开胃的木耳青瓜,清爽又开胃。

2024-05-03 14 瀏覽
同朋友到來食烤肉, 味道正常 食物 : 超萌貓貓主題烤肉四人餐 $668 - 叫咗個四人餐, 抵食唔使諗, 可以試到多款烤肉, 又有甜品及飲品, 全部味道都可以另額外叫咗兩款甜品 (貓抓焦糖布丁 $22, 貓抓鮮奶奶凍 $32), 造型好靚, 打卡一流, 味道就普普通通 環境 : 座位舒服, 店肉主要是以貓貓做主題 服務 : 店員有禮貌 價錢 : HK$794 (包加一服務費)
同朋友到來食烤肉, 味道正常
環境 : 座位舒服, 店肉主要是以貓貓做主題
服務 : 店員有禮貌
價錢 : HK$794 (包加一服務費)
貓草茶
烤肉四人餐
2024-04-13
2024-04-27 56 瀏覽
擦新了我對垃圾既下限, very nice!午餐時間路過樓下,睇到個層層疊幾得意便上來試吓。手機落單叫咗豬扒層層塔,等咗超過半個鐘,其中有追過都仲要等好耐。最后泥到一食個吉列豬,一放入口凍既。而且酸酸地,睇吓睇吓個個係雞泥,D粉蛋包糠厚到成塊牆感厚,食物成本真係感貴?好在D飯係熱既,但佢地已經爛到合為一體。個汁仲勁,係啫喱垃狀。知唔知咩係汁?
擦新了我對垃圾既下限, very nice!
2024-04-26 41 瀏覽
想食烤肉但又自問無乜「戰鬥力」,食放題就唔抵啦,加上放題有限時食得急趕好無癮,所以今晚就搵咗間性價比高嘅【貓抓烤肉】,叫咗個二人套餐,同好友慢慢食~餐廳乾淨整潔、環境寬敞,二人都有大卡位坐。用QR落單,嘢食好快就送到。$348有齊前菜、小菜、沙律、烤肉拼盤、甜品、飲品,抵食!【川味凉拌小皮蛋】【全明星拼盤】【雞脆骨/口蘑蝦滑烤茄子/鐵板豆腐】(三選一)【貓抓拌飯】2份【貓草茶/貓檸檬茶】2杯【貓爪焦糖布丁/貓抓黑糖豆花】2份【雜菜沙律】【全明星拼盤】又大個又多款式。最正係油香肉香兼備嘅雪花牛肉;炭燒黑豬梅花肉帶點脆又香口;貓抓藤椒雞嘅香麻幾特別。小菜揀咗熱辣辣又惹味【鐵板豆腐】。我哋另外叫咗【烤菠蘿】,幫助消化減低膩感。兩杯飲品嘅貓貓造型好可愛,推介【貓草茶】,口味清香,食烤肉就啱晒啦~最後食個香滑黑糖豆花,完美作結。每人二百蚊左右就食到飽飽兼hea住食,抵呀~

【川味凉拌小皮蛋】
【全明星拼盤】
【雞脆骨/口蘑蝦滑烤茄子/鐵板豆腐】(三選一)
【貓抓拌飯】2份
【貓草茶/貓檸檬茶】2杯
【貓爪焦糖布丁/貓抓黑糖豆花】2份
【雜菜沙律】

每人二百蚊左右就食到飽飽兼hea住食,抵呀~
近排喺Storellet app發現都有間好得意嘅燒肉餐廳做緊優惠,二人套餐$348同四人套餐$668好抵食,又會送貓咪奶凍。用埋Storellet成為貓爪烤肉會員,仲可以儲分換獎賞添🤩!入到餐廳已經有大大隻貓咪喺度迎接客人🐱,大人小朋友見到都忍唔住同佢影返張合照😆~超萌貓咪烤肉二人套餐 $348呢個套餐包咗多款燒肉同附送生菜🥬,仲可以揀辣🌶️同唔辣,分別有蒜香豬五花、貓抓藤椒雞/芝士雞、精選牛闆腱、嫩肩里肌果味/辣味現拌,秘製牛五花、藤椒牛舌、雞脆骨/照燒雞腿。貓抓拌飯入面有海苔、芝麻同肉汁,將飯撈勻,加埋烤肉嘅油香,愈食愈滋味 。海鮮有海捕虎蝦🦐,6隻大大隻爽甜彈牙!小食有貓抓烤茄子🍆同木耳青瓜🥒,茄子香辣惹味烤到軟綿綿,青瓜口感清新爽脆,酸辣開胃~ 飲品可以揀貓檸茶/貓草茶🍹,貓檸茶用咗香水檸檬打成🍋,酸得嚟無港式檸茶嘅澀味。最後食埋甜品「貓抓焦糖布丁」,上層係超級可貓嘅貓掌造型奶凍🐾,奶香味十足🥛,而下層係焦糖雞蛋布丁🍮,最鐘意燒到脆脆嘅焦糖面,布丁滑嫩好香蛋味🥚。@meowbbq_hk📍貓抓烤肉 (旺角)旺角豉油街104號XX Arcade東翼1

超萌貓咪烤肉二人套餐 $348

@meowbbq_hk
📍貓抓烤肉 (旺角)
旺角豉油街104號XX Arcade東翼1
2024-04-11
2024-04-22 41 瀏覽
我最近喺Storellet App 入面登記做🐱貓爪烤肉會員獲得唔少優惠卷,今日決定用個張$348嘅烤肉二人餐😍🔥烤肉二人餐🥩 $348呢個套餐實在太豐富啦, 每人都只係💰百幾蚊就已經食到好飽😍重點係佢嘅燒肉都醃好晒味,加上食物本身肉味夠,唔洗再醮燒汁都Ok, 整體質素仲幾好tim☺️✨ 木耳青瓜🥒 (跟餐附送)✨ 全明星拼盤🍱內有蒜香豬五花、貓抓芝士雞、精選牛板腱、嫩肩里肌味現拌、秘製牛五花同藤椒牛舌等,份量仲好佛心🥰✨ 雞脆骨🍗✨ 海捕虎蝦🦐✨ 貓抓烤茄子🍆✨ 生菜🥬✨ 貓抓拌飯🍚上面有滿滿嘅飯素😍 珍珠米口感柔軟,加埋燒肉一齊食真係好夾!✨ 焦糖布丁🍮上面有個貓抓奶凍,非常可愛!味道仲幾好食tim!✨ 紅豆豆腐花最後跟餐仲送埋兩杯飲品 - 貓檸茶或貓草茶,CP 值實在太高😂

🔥烤肉二人餐🥩 $348

✨ 木耳青瓜🥒 (跟餐附送)
✨ 全明星拼盤🍱
✨ 雞脆骨🍗
✨ 海捕虎蝦🦐
✨ 貓抓烤茄子🍆
✨ 生菜🥬
✨ 貓抓拌飯🍚
✨ 焦糖布丁🍮
上面有個貓抓奶凍,非常可愛!味道仲幾好食tim!
✨ 紅豆豆腐花

2024-04-21 35 瀏覽
在鄰住買看到優惠套餐,不防一試,食物質素非常普通,因為用優惠價購買所以算合理,但服務可說是不敢恭為。奉勸一聲如果光顧必須要選擇收銀範圍的區域,其他位置是no service的,自己執生。環境衛生尚算合格,收銀位的擺設可以打卡,貓夠大隻又可爱,牆身的圖畫都很有意思。但至终是食店,講求都是味道和服務,但欠奉
2024-04-19
2024-04-21 37 瀏覽
話說我又有新發現,而家係Storellet App 入面,登記做唔同餐廳嘅會員,就會獲得該餐廳嘅優惠,今次我登記咗做貓抓烤肉 嘅會員,除咗有迎新優惠外,仲可以儲分換獎賞添。除咗呢樣嘢,最重要係,而家貓抓烤肉做緊超抵食2️⃣人/4️⃣人套餐,今日就試咗佢地嘅2️⃣人餐烤肉二人套餐 $348(原價 $580)🌟木耳青瓜酸酸辣辣🌶作為開胃菜,非常適合🥰。🌟全明星拼盤雪花牛肉藤椒牛舌秘制牛五花蒜香豬五花貓抓藤椒雞炭燒黑豬梅花肉現拌牛肉雞🐓牛🐂豬🐖樣樣都有,整體質素非常唔錯,我地最鍾意食嘅係貓抓藤椒雞🐓,食落啖啖麻椒味🌶,真係非常好食😍。🌟照燒雞腿🌟海捕虎蝦🦐大大隻非常新鮮,爽口彈牙😋。🌟貓抓烤茄子已經烤好嘅原條茄子🍆面層鋪上大量蒜蓉🧄辣椒🌶,燒得剛剛好,香口惹味鮮嫩多汁🤗。🌟生菜🥬最適合包住牛/豬五花一齊食,減少油膩感😍。🌟貓抓拌飯上面放滿了紫菜和芝麻,飯🍚之中混入了肉汁,十分惹味😋。🌟貓檸茶/貓草茶🌟紅豆豆腐花/ 焦糖布丁布丁上放了貓掌造型嘅貓咪奶凍,好得意呀😍。二人餐份量又多,而且質素唔錯,真心抵食。正所謂不吃烤肉心如貓抓,有貓🐱的地方就有快樂。

烤肉二人套餐 $348(原價 $580)

🌟木耳青瓜
酸酸辣辣🌶作為開胃菜,非常適合🥰。

🌟全明星拼盤
炭燒黑豬梅花肉
現拌牛肉

🌟照燒雞腿

🌟海捕虎蝦
🦐大大隻非常新鮮,爽口彈牙😋。

🌟貓抓烤茄子

🌟生菜
🥬最適合包住牛/豬五花一齊食,減少油膩感😍。

🌟貓抓拌飯
上面放滿了紫菜和芝麻,飯🍚之中混入了肉汁,十分惹味😋。

🌟貓檸茶/貓草茶

🌟紅豆豆腐花/ 焦糖布丁
布丁上放了貓掌造型嘅貓咪奶凍,好得意呀😍。

2024-04-11
2024-04-19 26 瀏覽
味道重可以,但系呢个服务真系好烂,夜晚八九点嚟嘅,有D菜上嘅快,有D菜催四次至上嚟。真系好烦,本来想晚好好食餐饭,等咗两三个钟实际上净系食咗四十分钟,好冇瘾,部分时间喺等起菜。
2024-04-13 99 瀏覽
同男朋友去旺角行街,見到貓抓燒肉呢個二人餐做緊優惠好抵食,緊係要試下佢啦😍最後兩個人都食得超級飽,勁滿足😆!我地仲用左storellet做會員,有啲優惠券送同可以儲分,勁抵食!🥳*****🥩🔥烤肉二人餐 優惠價$348🥒木耳青瓜🍱全明星拼盤呢個拼盤有蒜香豬五花、貓抓芝士雞、蒜香豬五花、精選牛闆腱、嫩肩里肌辣味現拌、秘製牛五花同埋藤椒牛舌,勁大份量好豪華😍🍗照燒雞腿肉🦐海捕虎蝦🍆貓抓烤茄子 烤茄子好驚喜,必食推介👍🏻🥬生菜🍙貓抓拌飯🍹貓檸茶 / 貓草茶🍮焦糖佈丁×2*****更多食評資訊:IG🔎litcloud_

*****

🥩🔥烤肉二人餐 優惠價$348

🥒木耳青瓜
🍱全明星拼盤
🍗照燒雞腿肉
🦐海捕虎蝦
🍆貓抓烤茄子
烤茄子好驚喜,必食推介👍🏻
🥬生菜

• 貓抓烤茄子
  • 貓爪全明星拼盤
  • 烤茄子
2024-04-11 78 瀏覽
今日約咗個愛貓朋友一齊到旺角嘅貓爪燒肉食晚餐。上一樓門口已經有一隻好可愛嘅愛歡迎我哋餐廳內裝修當然以貓貓做主題,設計令人感到好舒適同好開心。牆上有一張圖介紹摸貓貓喜愛嘅位置,真係好貼心好彩我哋晚上6:00左右到,食到7:00左右已全餐廳坐滿晒食客。枱上放滿了點烤肉的醬油,同埋紙巾、檸檬水,非常細心餐牌有二人Menu和四人Menu,方便唔使諗,仲有散點Menu,好多選擇1. 小食叫咗貓爪鐵板豆腐,醬汁調校啱啱好,上枱時熱辣辣,前菜小食首選2. 荔枝蝦球,即叫即炸,熱辣辣,入邊見到有隻蝦好足料3. 叫咗貓爪全牛拼(五款),有牛小粒、牛五花、牛小排、炭燒肥牛、雪花牛肉。份量足,肥牛好味,以$258 個價錢,絕對超值,必叫之選4. 飲品每杯都係$28,叫咗貓檸茶同貓草茶。一邊食燒肉一邊飲,非常解渴。5. 甜品:貓爪黑糖豆花,有黑糖珍珠,豆花十分滑溜,美味。整體而言,餐廳環境適合愛貓人士,食物價錢優惠,份量十足,性價比高,值得一試再試。
今日約咗個愛貓朋友一齊到旺角嘅貓爪燒肉食晚餐。

上一樓門口已經有一隻好可愛嘅愛歡迎我哋

餐廳內裝修當然以貓貓做主題,設計令人感到好舒適同好開心。

牆上有一張圖介紹摸貓貓喜愛嘅位置,真係好貼心

枱上放滿了點烤肉的醬油,同埋紙巾、檸檬水,非常細心

貓爪鐵板豆腐

荔枝蝦球

2. 荔枝蝦球,即叫即炸,熱辣辣,入邊見到有隻蝦好足料

貓爪全牛拼  (5款)

貓檸茶、貓草茶

貓爪黑糖豆腐

5. 甜品:貓爪黑糖豆花,有黑糖珍珠,豆花十分滑溜,美味。

2024-01-20
貓爪鐵板豆腐
荔枝蝦球
貓爪全牛拼  (5款)
貓檸茶、貓草茶
貓爪黑糖豆腐
1K
2024-04-10 55 瀏覽
係Storellet app到發堀到新優惠係貓奴必去嘅旺角嘅貓抓烤肉入到去燒肉店已經見到好多主子嘅裝飾作為貓奴嘅我表示真係好心動超萌貓貓主題烤肉二人餐2人套餐嘅份量一定滿足由前菜。肉類。海鮮。主食。熱食。甜品都好豐富酸辣爽脆木耳拍青瓜酸酸辣辣又爽脆開胃貓抓烤茄子原條烤茄子好香軟又滑茄子上少少辣嘅醬汁令香甜嘅茄子增添左份辣味入口味道更香更惹味貓抓全明星拼盤(不辣)拼盤一共有6款肉類拼盤內嘅肉類由牛肉。豬肉。雞肉所組成肉類女新鮮 望落色澤均勻又富有光澤自己最鍾意係五花腩同藤椒牛舌五花腩燒香後入口香脆充滿豚脂香藤椒牛舌帶點麻椒香 口感爽脆野生海捕虎蝦海蝦份量多之餘每住海蝦都大大隻海蝦肉質鮮甜而且肉質爽彈生菜配搭一盆新鮮生菜可以來住烤好嘅燒肉一齊食爽脆又充滿水份嘅生菜可以降底燒肉嘅油膩感之外同時亦增添脆口感咔吧雞脆骨燒香被後帶住陣陣油香軟骨肉再加上脆卜卜嘅軟骨口感豐富而且味道香口又惹味貓抓拌飯珍珠米加上醬汁後再灑上紫菜碎係飯面味道鹹香又帶微甜撈匀後再配肉好夾貓草茶清爽嘅青蘋果茶配上椰子味道清涼香甜貓檸茶酸酸甜甜檸檬茶可以解膩甜度啱啱好貓抓焦糖布丁底下焦糖燒布丁充滿蛋香再係面上配搭好可愛嘅貓肉球
係Storellet app到發堀到新優惠
係貓奴必去嘅旺角嘅貓抓烤肉
入到去燒肉店已經見到好多主子嘅裝飾
作為貓奴嘅我表示真係好心動

超萌貓貓主題烤肉二人餐
2人套餐嘅份量一定滿足
由前菜。肉類。海鮮。主食。熱食。甜品都好豐富

酸辣爽脆木耳拍青瓜
酸酸辣辣又爽脆開胃

貓抓烤茄子
原條烤茄子好香軟又滑
茄子上少少辣嘅醬汁
令香甜嘅茄子增添左份辣味
入口味道更香更惹味

貓抓全明星拼盤(不辣)
拼盤一共有6款肉類
拼盤內嘅肉類由牛肉。豬肉。雞肉所組成
肉類女新鮮 望落色澤均勻又富有光澤

貓抓焦糖布丁
底下焦糖燒布丁充滿蛋香
再係面上配搭好可愛嘅貓肉球啫喱

• 貓抓烤茄子
🐱貓貓主題抵食燒肉店🐱-呢排撞正連假 點可以唔周圍行下睇下有咩抵食 見好似都有一排冇點食燒肉 所以又喺Storellet優惠平台App上面揾咗呢間抵食又cute cute嘅燒肉餐廳😀 宜家餐廳除咗有抵食二人同四人套餐之外 用埋Storellet優惠平台App做餐廳會員 仲有得儲分✨ 換獎賞🎁-😻超萌貓貓主題烤肉二人餐 $348套餐好豐富 有齊前菜小菜 肉都有8款 仲九拌飯同甜品😍 可以話係大胃王之選😂-🥒酸辣爽脆木耳拍青瓜🍆貓抓烤茄子拍青瓜酸酸地好爽口 幾fresh 仲落咗少少辣椒🌶️ 烤茄子原條上菜 孜然調味好足好惹味😙-⭐️貓抓全明星拼盤 & 🥬生菜每個餐都有一個好誇張嘅肉肉拼盤 二人餐就包咗蒜香豬五花🐷 貓抓芝士雞🐥 精選牛闆腱🐄 果味嫩肩里肌🐮 秘製牛五花🥩 同藤椒牛舌👅 我地覺得豬五花同幾款牛都唔錯 豬五花肥美好juicy 包住生菜食夠晒balanced 而牛牛都重肉味😙 -🦐野生海捕虎蝦有六隻蝦 size都唔細 食落幾爽口-🐥照燒雞腿肉另外仲有一碟雞腿肉 呢個我覺得比拼盤嘅雞易燒啲 肉切得比較大件啲 職員都好好會主動幫手換烤盤❤️-🍚貓抓拌飯拌飯都有啲心思架 除咗有上面嘅海苔同芝
🐱貓貓主題抵食燒肉店🐱

🦐野生海捕虎蝦
有六隻蝦 size都唔細 食落幾爽口

🐥照燒雞腿肉

🍚貓抓拌飯
拌飯都有啲心思架 除咗有上面嘅海苔同芝麻 中間其實落咗肉汁 所以唔會好乾
🍮貓抓焦糖布丁
呢個真係好cute cute 上層首先係一個貓爪形嘅奶凍 比較挺身🐱 下層係焦糖布丁 而且係類似crème burlee嘅做法 有一層薄薄地嘅砂糖再燒😎

另外跟餐仲有兩杯飲品送 可以㨂椰果嘅貓草茶或者手打檸檬茶路線嘅貓檸茶😙

📍貓抓烤肉 (旺角)
旺角豉油街104號XX Arcade東翼1樓