2024-05-23 42 瀏覽
拱形磚橙色的門面和裝修非常有特色!晚市的二人餐配上美酒好適合跟朋友chill下同傾計~前菜好用心同有特色呀!只係前菜就有4款咁多,仲要每一款都好食!頭盤有伊比利亞火腿忌廉薯餅、西班牙青椒仔、煙三文魚蕃茄牛油果沙律、蒜片欖油大蝦🍤❤️ 煙三文魚蕃茄牛油果沙律煙三文魚花新鮮都捲得好有心機,仲整咗啲芝士碎係面,配上酸忌廉醬,好開胃!❤️ 蒜片欖油大蝦🍤大蝦有6隻咁多,蝦肉爽口彈牙!蒜片欖油加用上鐵pan 上,味道又香口,賣相又可愛☺️❤️ 蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管通粉意粉都有三款可以選擇,蟹肉配上香辣蕃茄忌廉汁好夾,而且仲有蘑菇、蕃茄和香菜,提升鮮味!❤️ 慢煮焦糖豬腩配香烤飯團及炸藕片見到好多人都叫呢一款!慢煮焦糖豬腩因為經過慢煮,肉質唔使怕鞋。另外,飯團🍙有點像糯米的質感,煙煙韌韌有咬口!賣相滿分 💯Mocktails - Tropical MatchaBlend 咗雲呢拿雪糕入去,口感好creamy;望住勁綠抹茶色,但又聞住好香西柚味,好神奇。飲落去先出西柚味,after taste 抹茶味後勁十足,兩者分明得來又夾得出奇。加埋金箔點綴,創意同味道一百分。Cocktail - Desire P

❤️ 煙三文魚蕃茄牛油果沙律

❤️ 蒜片欖油大蝦🍤

❤️ 蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管通粉

❤️ 慢煮焦糖豬腩配香烤飯團及炸藕片

Mocktails - Tropical Matcha

Cocktail - Desire Passion
溝咗熱情果的Gin唔會太甘,甜甜酸酸,非常refreshing,啱哂正餐後飲。Syrup點綴,無過多或拍過甜搶味。好易入口,啱哂女仔!

甜品 - 培茶Tiramisu
是日Cake款當然要試。賣相完勝,培茶味好濃,整個Tiramisu 都整得好滑,加埋面上紅豆甜甜地又好綿,好夾!

💁🏼‍♀️服務:有加一,職員好樂意為你服務,全部型男,好有禮貌

🏡環境:留底好夠高,所以傾偈好舒服😌
  • 蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管通粉
  • 蒜片欖油大蝦
位於太子的西班牙菜ᴄᴀꜰᴇ。每次經過太子酒吧街時,都會被這間兩層高、粉紅色外牆及摩洛哥風的大拱門ᴄᴀꜰᴇ所吸引。餐廳主打西班牙菜式,並以日啡夜酒的形式經營,使食客日與夜也可以偷閒地嘆!⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆❅ ᴅɪɴɴᴇʀ ꜱᴇᴛ $488○  伊比利亞火腿忌廉薯餅○  西班牙青椒仔○  煙三文魚蕃茄牛油果沙律○  蒜片欖油大蝦.○  蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管通粉○  紅酒燴牛面頰伴忌廉薯蓉.○  自家製西班牙油炸鬼○  水果酒X2 ___⋆ ⋆ ___ ✿ 前菜:▫伊比利亞火腿忌廉薯餅▫西班牙青椒仔▫煙三文魚蕃茄牛油果沙律▫蒜片欖油大蝦一開始便送上色彩繽紛的前菜,一次過便能試到多款西班牙常見的前菜,貪心鬼表示很爽。忌廉薯餅酥脆不油,切開後忌廉滿瀉,軟綿香滑;西班牙青椒仔,討厭吃青椒的我表示無感 (笑?而三文魚片厚身肥美,搭配牛油果醬沙律,清新開胃;最喜歡還是這道蒜片欖油大蝦,蝦子爽嫩Q彈,蒜片欖油的調味更香更鮮。.✿ 蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管通粉伏特加味其實不算濃,但搭配辣醬、蕃茄醬及綿密的忌廉後,整體香口又惹味;蟹肉份量不少,鮮甜又ᴄʀᴇᴀᴍʏ,加上煙

⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆

▫伊比利亞火腿忌廉薯餅
▫西班牙青椒仔
▫煙三文魚蕃茄牛油果沙律
▫蒜片欖油大蝦
忌廉薯餅酥脆不油,切開後忌廉滿瀉,軟綿香滑;
西班牙青椒仔,討厭吃青椒的我表示無感 (笑?
而三文魚片厚身肥美,搭配牛油果醬沙律,清新開胃;

✿ 蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管通粉
伏特加味其實不算濃,但搭配辣醬、蕃茄醬及綿密的忌廉後,整體香口又惹味;蟹肉份量不少,鮮甜又ᴄʀᴇᴀᴍʏ,加上煙韌的粗管通粉,這個配搭真的很合我口味!

✿ 紅酒燴牛面頰伴忌廉薯蓉
經過低溫慢燉的方式烹調後,牛面頰肉質鮮嫩,肉味濃郁;加入紅酒後,口味更香濃。另外,富有奶油香的忌廉薯蓉舖在碟底,混入紅酒香氣後,口感更豐富!

✿ 自家製西班牙油炸鬼
本來就很喜歡吃西班牙油炸鬼。
外層金黃酥脆,口感濕潤彈牙。撒上滿滿的糖霜在表面,再加上可以蘸沾巧克力醬,甜蜜又美味。
2024-03-07 485 瀏覽
自從去過西班牙旅遊之後,就愛上咗Tapas, 不過香港食Tapas 普遍偏貴,最近發掘咗太子一間好抵食嘅Tapas bar, 一於開心Share 先今次我叫左二人餐,見所有客人都系order呢個,因為CP值比較高二人餐 $488+頭盤包4款Tapas1)伊比利亞火腿忌廉薯餅**薯餅外脆內軟。餡料creamy,食落仲有小小火腿,小小咸,將味道帶出來。(2)西班牙青椒仔**初時仲以為系辣嘅。原來呢只青椒仔系唔辣嘅。輕輕炸再灑上小小鹽,外脆內軟,簡單但好味。(3)煙三文魚蕃茄牛油果沙律**三文魚鋪在牛油果蓉 上。加上番茄,牛油果蓉令到成個沙律個味好清新,好食(4)蒜片欖油大蝦**大蝦食落爽口彈牙,連同蒜片一齊食夠惹味。PASTA:3揀1🍤 明太子忌廉煙肉菠菜大蝦扁意粉:**扁意粉上有4只大蝦加啲三文魚籽,蝦大只又彈牙,意粉夠煙靭,配合creamy滑漏明太子忌廉醬,好好味。ENTREE:3揀1慢煮焦糖豬腩配香烤飯團及炸藕片**豬腩肉大大件,半肥瘦,好軟腍,好juicy,個焦糖汁好好味,配埋烤飯團,perfectDESSERT:自家制西班牙油炸鬼Churro即叫即做,熱辣辣,爽脆松化。同雪糕及朱

二人餐 $488+
頭盤包4款Tapas:
(1)伊比利亞火腿忌廉薯餅

(2)西班牙青椒仔

(3)煙三文魚蕃茄牛油果沙律

(4)蒜片欖油大蝦
**大蝦食落爽口彈牙,連同蒜片一齊食夠惹味。

PASTA:3揀1
🍤 明太子忌廉煙肉菠菜大蝦扁意粉:

ENTREE:3揀1

慢煮焦糖豬腩配香烤飯團及炸藕片

DESSERT:
自家制西班牙油炸鬼
Churro即叫即做,熱辣辣,爽脆松化。
同雪糕及朱古力醬一齊食。好正。

另外可以加錢飲特飲,我就叫咗紅及白 Sangria, 酒味夠濃,好多生果味,好好飲。

原來呢間日間喺coffee shop,晚上先系Tapas bar, 好特別👍

2024-03-04 309 瀏覽
太子酒吧街原來有間摩洛哥度假風拱門cafe,2soon cafe主打西班牙菜式,有多款tapas、日啡夜酒概念~~今次就點左2人dinner set $488 頭盤:伊比利亞火腿忌廉薯餅Pama ham 咸香配脆炸creamy 薯餅幾好味西班牙青椒仔炸過青椒仔用簡單鹽調味煙三文魚蕃茄牛油果沙律正常味道,但就同西班牙菜無咩關係蒜片欖油大蝦食西班牙菜必食其中一道tapas,蒜味濃郁、蝦肉爽彈意粉:明太子忌廉煙肉菠菜大蝦扁意粉醬汁夠濃稠掛汁,意粉口感剛好主菜:(三選一)慢煮焦糖豬腩配香烤飯團及炸藕片用烤飯團帶點煙韌感幾新穎,比一般飯配豬腩感覺無甘膩!甜品:自家製西班牙油炸鬼(+$48)西班牙油條新鮮香脆帶淡淡玉桂味,配左雲呢拿雪糕加左酒精類 $88/2杯Sangria 紅酒果汁底,順口同菜式很搭White sangria 用左sake 替代傳統白酒,酒味相對突出d
太子酒吧街原來有間摩洛哥度假風拱門cafe,

今次就點左2人dinner set $488

頭盤:

Pama ham 咸香配脆炸creamy 薯餅幾好味

炸過青椒仔用簡單鹽調味

煙三文魚蕃茄牛油果沙律
正常味道,但就同西班牙菜無咩關係

蒜片欖油大蝦
食西班牙菜必食其中一道tapas,蒜味濃郁、蝦肉爽彈

意粉:

明太子忌廉煙肉菠菜大蝦扁意粉
醬汁夠濃稠掛汁,意粉口感剛好

主菜:(三選一)

慢煮焦糖豬腩配香烤飯團及炸藕片

用烤飯團帶點煙韌感幾新穎,比一般飯配豬腩感覺無甘膩!

甜品
自家製西班牙油炸鬼(+$48)
西班牙油條新鮮香脆帶淡淡玉桂味,配左雲呢拿雪糕

加左酒精類 $88/2杯
Sangria
紅酒果汁底,順口同菜式很搭
2024-02-25
  • 伊比利亞火腿忌廉薯餅
  • Churros
太子酒吧街一帶, 有唔少特色餐廳之前經過呢間紅磗外牆同拱門的2 Soon cafe, 已經好想試~餐廳有上下2層, 樓上D位比較寬敞, 亦比較靜!裝修帶渡假風🏝️, 亦有多個打卡位📷二人餐Dinner Set $4884款Tapas前菜|意粉(3選1)|主菜(3選1)伊比利亞火腿忌廉薯餅薯餅香脆, 內裡忌廉薯蓉好香滑西班牙青椒仔🔥簡單燒烤過, 佐酒一流,連本身唔特別好青椒既我地都清哂~煙三文魚蕃茄牛油果沙律煙三文魚捲成花形🌸底下鋪滿牛油果忌廉🥑, 都幾Creamy🍅仲有橙色紅色車厘茄點綴, 配上和風酸醋汁, 好開胃🥰~蒜片欖油大蝦🦐以鐵鑊仔盛上, 6隻大蝦浸喺蒜片橄欖油中, 有點微辣, 但好香口, 蝦肉亦好爽口明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉🍝明太子既味道唔算濃﹐不過個汁好Creamy, 意粉份量都幾多慢煮焦糖豬腩🐷香烤飯團|炸蓮藕片焦糖豬腩由於慢煮,肉質好軟腍, 五層分明肥瘦相間🤤唔錯🍙飯糰燒到有少許燶邊,都有點飯焦炸蓮藕片最出色,好香脆,好似食薯片咁自家製西班牙油炸鬼 (+$48)🛎️即叫即炸, 4條Churros外脆內軟配朱古力醬🍫或香濃雲呢拿雪糕都好夾😚好味+$88 可自選兩杯酒類飲品
太子酒吧街一帶, 有唔少特色餐廳

二人餐Dinner Set $488
4款Tapas前菜|意粉(3選1)|主菜(3選1)

伊比利亞火腿忌廉薯餅
薯餅香脆, 內裡忌廉薯蓉好香滑

西班牙青椒仔
🔥簡單燒烤過, 佐酒一流,連本身唔特別好青椒既我地都清哂~

煙三文魚蕃茄牛油果沙律
煙三文魚捲成花形🌸底下鋪滿牛油果忌廉🥑, 都幾Creamy
🍅仲有橙色紅色車厘茄點綴, 配上和風酸醋汁, 好開胃🥰~

蒜片欖油大蝦🦐

明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉🍝

慢煮焦糖豬腩🐷香烤飯團|炸蓮藕片
焦糖豬腩由於慢煮,肉質好軟腍, 五層分明肥瘦相間🤤唔錯
🍙飯糰燒到有少許燶邊,都有點飯焦
炸蓮藕片最出色,好香脆,好似食薯片咁

自家製西班牙油炸鬼 (+$48)
🛎️即叫即炸, 4條Churros外脆內軟
配朱古力醬🍫或香濃雲呢拿雪糕都好夾😚好味

+$88 可自選兩杯酒類飲品
老公揀左 Sake Sangria
Sake酒味香醇,加入水果做Sangria 都好夾

我唔飲酒就揀左 Mocktail
Tipsy Matcha 雨林
原來抹茶加入酸甜既西柚同熱情果汁都夾到
味道好特別~相比平時就咁飲抹茶更激味覺

整體來講,坐得好舒服,食物唔錯,聚會又多個好去處
  • Churros
3天前 0 瀏覽
呢間喺太子酒吧街嗰頭嘅餐廳 餐廳用粉紅色調燈光又好柔和好有feel 用餐環境好正,佢ge dinner set好豐富 價錢亦唔貴🫶🏻頭盤有四款,我自己最鍾意就係煙三文魚牛油果沙律🥑🍅同埋蒜片蝦🧄🦐,牛油果醬帶少少檸檬酸 一啲都唔油膩,配埋煙三文魚好好食。蒜片蝦上枱嘅時候啲油重滾緊,啲蝦又大又彈牙😋 主菜有肉同埋意粉 每樣揀一款,今次我就要咗蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粉,酒味唔會好濃 係有香味,蟹肉份量都唔少 每啖都食到🫶🏻 主菜就揀咗鴨腿伴薯餅,鴨腿啱啱好熟 唔會Overcook,肉質彈牙🦆甜品+$48西班牙油炸鬼心必食!佢杯埋雪糕同埋朱古力醬 油炸鬼熱辣辣 叫佢可以上甜品個時先即做👍🏻 跟餐兩杯飲品就要咗無酒精飲品,抹茶柚子味道唔錯推介!
跟餐兩杯飲品就要咗無酒精飲品,抹茶柚子味道唔錯推介!
DINNER SET ,488蚊(二位用)💰頭盤👨🏻‍🍳伊比利亞火腿忌廉薯餅🥔火腿忌廉薯餅通常外脆內軟,外層煎炸至金黃酥脆,內部則柔軟細膩,咸香口感😋西班牙青椒仔🫑青椒仔外皮微微爽脆,可以感受到辣椒脆爽及嫩滑口感,一道清新嘅前菜😀煙三文魚蕃茄牛油果沙律🥗煙三文魚蕃茄牛油果,三文魚清爽,蕃茄同奶油質地的牛油果相互輝映,形成一道美味而有營養沙律🥗蒜片欖油大蝦🦐鮮甜大蝦海鮮味道彈牙口感,大蝦外皮煎到橙紅,保持多汁,同時蒜片和橄欖油組合非常美味🦐意粉🍝明太子忌廉煙肉菠菜大蝦扁意粉🍝扁意粉煮得恰到好處,吸收了明太子忌廉醬的濃郁味道。煙肉和菠菜的搭配不僅增加了口感的多樣性,還讓整道菜更加豐富。大蝦的加入更海鮮的鮮味與忌廉的濃郁相得益彰☺️主菜🍽紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉🐮牛臉頰肉質軟嫩,入口即化,紅酒的醇厚香氣與肉汁融合,讓每一口都充滿了深邃的味道。搭配的忌廉薯蓉細膩綿滑,與牛臉頰的濃郁形成完美的平衡☺️甜品🍮自家製西多士🍞這道甜品讓人無法抗拒。外脆內軟的法式吐司淋上濃郁的巧克力醬,再加上新鮮的水果點綴,每一口都是幸福的滋味。 🍫飲品🍸PEACH ICE TEA 🍑桃子的香甜與蘋果的清爽,融入濃郁的紅茶中
DINNER SET ,488蚊(二位用)💰

甜品🍮
自家製西多士🍞

飲品🍸
PEACH ICE TEA 🍑
桃子的香甜與蘋果的清爽,融入濃郁的紅茶中,帶來一種清新的口感,非常適合夏日的消暑飲品。

REFRESHING PASSION🥭
百香果、橙子和芒果的組合讓這杯飲品充滿了熱帶風情,清新而不膩,令人心情愉悅。

2 Soon Cafe 的 DINNER SET 無論是在味道還是擺盤上都讓人驚艷。餐廳的裝修風格和氛圍也為用餐體驗增色不少,享受一頓豐盛且充滿創意的晚餐👍🏻
好豐富既2人set!!❤️明太子忌廉煙肉菠菜大蝦扁意粉 濃郁得黎又唔會太膩,明太子~煙肉~大蝦等等唔同食材既味道互相襯托,口感層次好豐富🧡封鴨腿伴酥脆薯餅配紅莓醬 封鴨腿外脆內嫩,配埋酥脆薯餅同紅莓醬,好睇又好食💛煙三文魚蕃茄牛油果沙律 煙三文魚微微鹹香,配埋新鮮蕃茄同超creamy牛油果,口感豐富又清新💚蒜片欖油大蝦 大蝦鮮甜彈牙,蒜片同欖油既香味,聞落食落都咁香口💙西班牙青椒仔 清新爽口略帶甜味,加熱之後更加香口🩵伊比利亞火腿忌廉薯餅 鹹香既火腿味+滑滑口感忌廉薯餅,好味!!💜法式西多士 朱古力醬+雜莓粟米片+雲尼拿雪糕,完美既組合,又香又甜又脆又軟,加埋一次就係幸福又邪惡既味道🤎YUZU SUNSHINE 柚子青檸同紅梅混合既香味,酸酸甜甜🩷PEACH ICE TEA 蜜桃味愈飲愈出,清甜又清爽
好豐富既2人set!!

💙西班牙青椒仔 清新爽口略帶甜味,加熱之後更加香口

🩷PEACH ICE TEA 蜜桃味愈飲愈出,清甜又清爽

2024-05-18 0 瀏覽
來到這間充滿時尚氣息的Cafe用餐,我們被安排坐在二樓。首先品嚐的是蒜片欖油大蝦,大蝦鮮嫩多汁,帶有濃郁的橄欖油香氣。緊接著是三文魚蕃茄牛油果沙律,三文魚新鮮可口,與蕃茄和牛油果肉的酸甜滋味交織,令人難忘。主菜的部分,我們選擇了香辣蟹肉蕃茄忌廉長通粉以及紅酒燴牛面頰配忌廉薯蓉。長通粉煮至恰到好處,蟹肉鮮美可口,帶有微辣的味道。而燉煮至軟嫩入味的牛面頰搭配香濃細緻的忌廉薯蓉,口感豐富多樣。作為頭盤,我們點了火腿忌廉馬鈴薯餅及西班牙青椒。薯餅酥脆可口,火腿與忌廉的搭配更添豐富滋味。飲品方面,我們點了雞尾酒和濃郁的抹茶飲品,為這頓豐盛的用餐體驗增添了更多樂趣。最後我們選擇了法式西多士配朱古力醬及雲呢拿雪糕作為甜品。軟滑細膩的西多士,加上濃郁的朱古力醬和香滑的雲呢拿雪糕,令人回味無窮。
來到這間充滿時尚氣息的Cafe用餐,我們被安排坐在二樓。

長通粉煮至恰到好處,蟹肉鮮美可口,帶有微辣的味道。

作為頭盤,我們點了火腿忌廉馬鈴薯餅及西班牙青椒。
薯餅酥脆可口,火腿與忌廉的搭配更添豐富滋味。

最後我們選擇了法式西多士配朱古力醬及雲呢拿雪糕作為甜品
2024-05-18 0 瀏覽
太子有間西班牙菜CAFE,每次經過時都會俾佢既裝潢吸引,仲有多款tapas,今次就去試下! Dinner Set $488套餐有4款前菜,可以一次過試哂多款西班牙式前菜:伊比利亞火腿忌廉薯餅 - 忌廉薯餅酥脆,內裏忌廉綿滑,仲有伊比利亞火腿咸香配搭西班牙青椒仔 - 好fresh又唔辣煙三文魚蕃茄牛油果沙律🥗 - 煙三文魚片厚身,搭配牛油果🥑醬好開胃蒜片欖油大蝦 - 蝦肉爽嫩彈牙,連埋蒜片欖油一齊入口更香明太子忌廉煙肉菠菜大蝦扁意粉明太子忌廉醬汁夠濃稠每一啖意粉都能夠掛汁,面頭有幾隻大蝦🍤肉質彈牙鮮味,配料仲有菠菜同三文魚子食落鹹香 紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉牛面頰經過低溫烹調,肉質特鮮嫩同軟腍,加左紅酒燴過味道更加香濃,底層伴著幼滑既忌廉薯蓉口感偏向流質,入口味道更加豐富!自家製西班牙油炸鬼西班牙油炸鬼平時好少地方有得食,外層炸得香脆同灑滿糖,點埋朱古力醬一齊食好甜美。仲有雲呢拿雪糕😆

Dinner Set $488

套餐有4款前菜,可以一次過試哂多款西班牙式前菜:

西班牙青椒仔 - 好fresh又唔辣

蒜片欖油大蝦 - 蝦肉爽嫩彈牙,連埋蒜片欖油一齊入口更香

紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉

自家製西班牙油炸鬼

2024-05-16 0 瀏覽
呢排都落住毛毛細雨,如果唔係約咗朋友,真係唔想出門口😪太子呢間Cafe次再係新開,之前嚟過附近試其他餐廳,今次同朋友聚會就揀咗呢間靚靚Cafe,因為可以坐得比較耐。到咗餐廳,職員安排我哋坐2樓,先知道原來呢間有兩層。點左黑松露薯條份量大,配有黑松露醬及蕃茄醬,雖然邪惡,但係味道令人十分滿足。煙三文魚蕃茄牛油果沙律呢個沙律有驚喜,原來唔係一般沙律菜嘅沙律,而係將牛油果打成溶,牛油果入口酸酸甜甜,三文魚好新鮮,係我全日最鍾意嘅前菜。蒜片橄欖油大蝦配酸種麵包 酸種麵包烤得香脆,如果份量多啲就會更開心,橄欖油份量十足,浸滿整隻大蝦。紅酒燴牛面頰配忌廉薯蓉,估唔到牛面頰都可以咁軟腍腍,非常之入味,幾鍾意。

點左黑松露薯條

蒜片橄欖油大蝦配酸種麵包

2024-05-15 7 瀏覽
前菜很豐富,而且可以跟人開心分享,佐酒一流伊比利亞火腿忌廉薯餅夠香脆,帶些咸香西班牙青椒仔一點也不辣,有椒香的甜味煙三文魚蕃茄牛油果沙律很開胃,酸酸的,煙三文魚很肥美蒜片欖油大蝦有少許辣味,帶著濃郁的蒜香,大蝦爽口明太子忌廉煙肉菠菜大蝦扁意粉意粉煙韌度不錯,麵心熟透,每一口都掛汁,醬汁很幼滑又香濃,夾著明太子的鮮味,加上仲有豐富的配料,很多人都點這份主食。封鴨腿伴酥脆薯餅配紅莓醬鴨肉保持嫩滑的狀態,鴨皮煎至黃金香脆,仲有我喜歡薯餅,紅莓醬中和油膩感。自家製西班牙油炸鬼加錢係值得既,非常酥脆,蘸上朱古力醬更顯風味,香草雪糕仲有金箔,很貴氣飲埋杯水果酒,非常chill ar
前菜很豐富,而且可以跟人開心分享,佐酒一流
伊比利亞火腿忌廉薯餅夠香脆,帶些咸香
西班牙青椒仔一點也不辣,有椒香的甜味
煙三文魚蕃茄牛油果沙律很開胃,酸酸的,煙三文魚很肥美
蒜片欖油大蝦有少許辣味,帶著濃郁的蒜香,大蝦爽口

封鴨腿伴酥脆薯餅配紅莓醬

自家製西班牙油炸鬼

飲埋杯水果酒,非常chill ar

2024-05-14 11 瀏覽
“Dinner Set”($488)“法式西多士”(+$58)“晚霞”($68)“白晝”($75)太子西洋菜北街有間用拱門做門面嘅cafe望望餐牌發現原來有得食西班牙tapas除咗單點仲有提供2人餐2人餐包括頭盤x4,意粉x1,主菜x1我地都揀咗叫呢個2人餐☺️首先嚟嘅頭盤有:1️⃣伊比利亞火腿忌廉薯餅🐖2️⃣西班牙青椒仔🫑3️⃣煙三文魚蕃茄牛油果沙律🥑🍅4️⃣蒜片欖油大蝦🦐每一款頭盤都十分高質當中最鍾意係超creamy嘅薯餅😋欖油大蝦都超香超惹味😚意粉揀咗蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管通粉個醬汁係幾香辣又夠creamy每條粗管通粉入面都充滿哂醬汁加上鮮甜蟹肉真係唔錯🦀主菜係紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉呢個牛臉頰又係不得了啲肉係十級腍滑😍大推😍甜品方面+$58點咗份法式西多士配上濃濃嘅朱古力醬🍫,雜莓,雲呢拿雪糕真係極度邪惡嘅甜品🤣飲品方面點咗2杯mocktail晚霞用上柚子,蔓越莓,青檸,梳打味道酸酸甜甜好清爽白晝就用上白桃,蘋果,紅茶,夠哂清甜☺️
“Dinner Set”($488)
“法式西多士”(+$58)
“晚霞”($68)
“白晝”($75)

太子西洋菜北街有間用拱門做門面嘅cafe
主菜係紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉
呢個牛臉頰又係不得了
啲肉係十級腍滑😍大推😍
甜品方面+$58點咗份法式西多士
配上濃濃嘅朱古力醬🍫,雜莓,雲呢拿雪糕
真係極度邪惡嘅甜品🤣
飲品方面點咗2杯mocktail
晚霞用上柚子,蔓越莓,青檸,梳打
味道酸酸甜甜好清爽
白晝就用上白桃,蘋果,紅茶,夠哂清甜☺️
呢間野整體環境唔錯 打卡ok既 食物質數都可以既 不算差 但偏貴同食唔飽 只求打卡 應該滿足到既 但服務只態度就真係麻麻 好似成班小朋友 打理間鋪甘 玩玩下唔憂做 叫佢地唔會應機 要等佢襟完電話或同事間吹完水 先慢慢行過黎要咩 態度不可一世甘。。。 攞食物過黎 就抵就走人 但明明張枱有幾大得2個人 明顯一個人已經食緊 果份仲會係邊個 但佢就偏偏放係枱邊就走人 整體感覺成個場無咩家教 收甘既價錢 好難令人覺得會花得舒服 會再有下次再黎 。。。。。。
2024-05-11 9 瀏覽
🇭🇰 太子-2 Soon Cafe今次食嘅呢間餐係朋友仔係網上㗎~~聽聞係網上有好多好評㗎~一去到估唔到成條街得佢地間鋪頭係旺場嘅😹其他都好少人食啊😿⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗☑️整體方面:環境唔算好大,但係設計得好有風格,好啱打卡🤗食物質素唔錯~而且唔係set死晒有得選擇👍🏻🔷 Dinner Set(⭐9/10) $488🔸 頭盤伊比利亞火腿忌廉薯餅西班牙青椒仔煙三文魚蕃茄牛油果沙律蒜片欖油大蝦🔸 蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管通粉🔸 紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉🔸 Chocolate French Toast🔸 Red Sangria呢個set好豐富啊~~首先頭盤有四樣嘢 青椒仔食落唔會好辣 但又幾開胃👍🏻頭盤有咁多唔同嘅選擇真係幾唔錯 樣樣都可以試少少☺️然後意粉有三種選擇俾你揀一個~我地今次就揀咗呢個比較特別嘅粗管通粉嚟食 開頭仲驚佢酒味好重 點知食落蕃茄忌廉味超級濃郁 而且仲有少少辣辣地 食完一碟會再想食😍而且蟹肉都有好多㗎 真係啖啖肉同埋長通粉~而牛臉頰食落亦都好鬆軟,而且嚿肉仲有啲筋位都好淋好好食👍🏻去到甜品方面 呢個多士食落唔會話
🇭🇰 太子-2 Soon Cafe

🔷 Dinner Set(⭐9/10) $488
🔸 頭盤
蒜片欖油大蝦
🔸 蟹肉伏特加香辣蕃茄忌廉粗管通粉
🔸 紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉
🔸 Chocolate French Toast
🔸 Red Sangria

呢個set好豐富啊~~首先頭盤有四樣嘢 青椒仔食落唔會好辣 但又幾開胃👍🏻頭盤有咁多唔同嘅選擇真係幾唔錯 樣樣都可以試少少☺️然後意粉有三種選擇俾你揀一個~我地今次就揀咗呢個比較特別嘅粗管通粉嚟食 開頭仲驚佢酒味好重 點知食落蕃茄忌廉味超級濃郁 而且仲有少少辣辣地 食完一碟會再想食😍而且蟹肉都有好多㗎 真係啖啖肉同埋長通粉~而牛臉頰食落亦都好鬆軟,而且嚿肉仲有啲筋位都好淋好好食👍🏻去到甜品方面 呢個多士食落唔會話好甜,所以一啲都漏 啱啱好😍鍾意飲酒嘅朋友仔都可以喺佢哋度選擇唔同嘅酒類飲品 只係$88就有兩杯🤗

🎏地址:2 Soon Cafe (太子)
太子西洋菜北街324號地舖
  • 紅酒燴牛臉頰伴忌廉薯蓉