2024-05-25 0 瀏覽
今天提早和家人慶祝生日,餐廳職員細心安排,送上生日Toast🥰🥰🥰So sweet🫶叫左set dinner,牛扒鮮嫩,乳豬香脆,帶子意粉喜歡蒜香味濃郁;食物好味,環境舒服,還有live 本地歌手,十分滿足。👏🏻👏🏻👏🏻濃郁
2024-04-17 309 瀏覽
✨晚市套餐:慢煮西班牙乳豬配薯角🍖✨購自:Cabin Crew Coffee by Holly Brown(尖沙咀)價錢:$338推薦度:7.5/10-乳豬外皮酥脆 肉質嫩滑多汁😋 慢煮嘅過程保留左濃郁嘅豬肉味🐷 伴菜仲有脆卜卜嘅薯角 食落軟熟🉑 翠玉瓜同蕃茄仔鮮甜爽口 配埋酸甜清新嘅醬汁 味道唔會太鹹 食落唔太膩✅-套餐仲送咗是日蛋糕Tiramisu🍰 忌廉芝士質地綿密順滑 口感柔軟😋 略嫌咖啡味唔夠食唔出酒香🥲整體似食緊芝士蛋糕多啲❓-飲品選擇咗奇異果沙冰🍧冰感唔重 飲落似加咗糖漿嘅果汁🍹而且偏甜 值得改善⭕️🤎✨New York Time Square Soufflé Pancake🥞✨價錢:$168推薦度:7.5/10-鍾意食朱古力嘅朋友一定要試吓‼️3 層厚厚嘅疏乎厘放上一球朱古力球🍫 淋上旁邊嘅熱朱古力醬 朱古力球就會溶化爆漿😍 入面仲有原粒金莎朱古力🍫 疏乎厘食落有微微嘅蛋香🍳 食落綿密厚實 口感似海綿蛋糕🍰 點埋旁邊嘅朱古力醬 仲有香滑嘅忌廉 整體味道濃甜‼️💜✨紫薯拿鐵🍠✨價錢:$60推薦度:7.5/10-紫薯拿鐵微暖 奶味濃郁👍🏻 入口香滑 底下仲有滿滿嘅紫薯蓉 飲落有紫
✨晚市套餐:慢煮西班牙乳豬配薯角🍖✨
💜
✨紫薯拿鐵🍠✨
價錢:$60
推薦度:7.5/10
紫薯拿鐵微暖 奶味濃郁👍🏻 入口香滑 底下仲有滿滿嘅紫薯蓉 飲落有紫薯軟綿綿嘅顆粒感 整體甜度適中💗
🖤
✨芝麻拿鐵✨
價錢:$60
推薦度:7.5/10
黑芝麻同牛奶比例啱啱好✅面頭嘅奶泡口感細膩 除咗有奶香之餘 芝麻味突出 微甜不膩🆗
🤎
✨有氣美式咖啡☕️✨
價錢:$54
推薦度:7.5/10
有氣美式咖啡結合咗梳打水氣泡 飲落好清爽 平衡咗咖啡嘅苦味 容易入口🆗
2024-03-08 559 瀏覽
讚之前接電活的男士:之前幾過月前book台系系一位廣東話男士接聽,當時他很有禮貌,事關我們想坐一個卡位,request餐廳盡量按,店員說不能擔保,但有禮貌加一句「會以當年狀況時才優先盡量按排」,雖然最後未必有,但客人該下聽到會順意好多,覺得係放客系個心上。今遇到一個外藉接線生:好啦講返半年之後,近期有fd想食,打去,轉個外女藉中年女人聲,may I help u 之類,我說book枱(我冇用英文立即應,因而家太多餐廳reception系hk人講英文,其實不是真外國人),之後佢立即冷冷一句再repeat 下may I help you 之類,好,咁我用米返英講我booking request, 點之她保持冷漠答類似冇得咁book, 有咩枱就比咩你! cool到唔算做生意咁!我想講,請外語ge人做reception 系冇問題,但請呢d返來一定唔覺你間野「高級」左,服務似茶記反而只會「倒米」!
讚之前接電活的男士:

今遇到一個外藉接線生:

2024-02-24 488 瀏覽
位於美麗華商場2層,以機艙作為cafe主題,可以短暫地過一過旅行癮✈️ 行街行到攰食個精緻嘅下午茶最正😛.Food Ordered: 雞翼小食Drink Ordered:芒果沙冰紫薯拿鐵 #hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_tsimshatsui #尖沙咀美食 #香港cafe #hkcafe #香港好去處 #香港美食 #hkfood #hkgoodwest #cafe #芒果沙冰 #拿鐵 #尖沙咀cafe
Food Ordered:
雞翼小食

Drink Ordered:
芒果沙冰
紫薯拿鐵

2024-02-19 420 瀏覽
第一次選擇去這間餐廳,相信是因為Cabin Crew 這個名字令我有些好奇! 在城市中,真的可以找到搭飛機的感覺?所以趁著今個聖誕假期, 約了閨蜜出來探索探索!這間餐廳是位於尖沙咀一個酒店商場裏面,如不是之前做過research, 絕對不知道在該商場的某一個角落開了一間已飛機艙為主題的西餐廳!在這裡的食物都是以西式或fusion為主打,款式雖不算太多,但如果對食物沒有太大要求,這裡絕對適合打咭的一個好地方! 當晚我們倆人點了一個 Parma Ham salad 、鴨肶配薯條、 帶子意粉,3道菜的味道都好一般,不過不失,沒有多大特別! 至於甜品,個cheesecake 和Rainbow 雪糕,就真係麻麻! 個cheesecake 雪到砌唔開,雪糕味道似藥水味,有啲難食!本小姐反而最欣賞這裡杯Black coffee, 加埋聽住Live band,與三五閨蜜傾下喫,就最正!

Parma Ham salad
Black coffee
2023-12-27
Black coffee
2024-02-13 373 瀏覽
出開尖沙咀行街就順便搵下附近有啲咩好野食 一搵就搵到呢間飛機做主題既餐廳 俾佢既主題吸引左 就揀左呢間餐廳試下 當日星期五平日晏晝五點幾去到 未到食飯時間 所以冇乜人 但係埋邊卡位既打卡位已經坐滿左 打卡位真係幾靚 同飛機既窗口一模一樣 餐牌都有好多選擇 價錢都算係中上 我地叫左個忌廉菠菜意大利粉配香煎帶子 份量幾大份 意粉既份量都多 食落好香忌廉菠菜味 好creamy好掛汁 意粉軟硬適中 帶子煎到金黃色岩岩好 爽口鮮甜 又夠大粒 整體味道唔錯另外仲叫左個燒牛肉配日式溫泉蛋蓋飯 呢個飯份量比較細 岩岩好夠一個人食 燒牛肉好有肉汁 牛肉好嫩滑 加埋溫泉蛋撈飯好好味 甜品叫左個Cookies&Cream Souffle Pancake 賣相好靚 岩晒打卡 梳乎厘食落好鬆軟 空氣感十足 好有蛋香味 上面舖滿Oreo碎 配埋好滑既忌廉 成個配搭好夾好好味整體黎講 環境舒服 打卡餐廳 餐牌多選擇 食物好味 價錢合理 值得一試

忌廉菠菜意大利粉配香煎帶子
燒牛肉配日式溫泉蛋蓋飯
Cookies&Cream  Souffle  Pancake
忌廉菠菜意大利粉配香煎帶子
燒牛肉配日式溫泉蛋蓋飯
2024-02-06 316 瀏覽
這cafe 的裝修滿有穩重的現代感,感覺時尚,加上寬濶的卡座,坐得舒適。午餐有八款,由$98起,是西式午餐配飲品。安格斯牛肉漢堡包這漢堡的味道不錯。麵包十分鬆軟,漢堡牛肉滿有肉味又juicy, 帶些厚度,完全唔會太油膩或太乾身,加上半溶芝士,味道不錯,十分滿足Cappuccino 這咖啡真係幾唔錯。咖啡奶泡順滑幼細,咖啡味道甘香,帶堅果風味,口感香滑,不錯。朋友點的French toast很好看。法式多士味道甜香,口感又脆又鬆,加上鮮果和忌廉,味道唔太甜,啱曬佢的口味。另外的芋頭特飲也打卡一流,芋頭味濃厚又自然,creamy香滑,味道甜美。

午餐有八款,由$98起,是西式午餐配飲品。

安格斯牛肉漢堡包

完全唔會太油膩或太乾身,加上半溶芝士,味道不錯,十分滿足

Cappuccino

朋友點的French toast很好看。

另外的芋頭特飲也打卡一流,
芋頭味濃厚又自然,creamy香滑,味道甜美。
2024-02-02
2024-02-03 108 瀏覽
著便服嗰個女人唔知佢咩職位 但肯定唔係普通侍應 唔welcome 之餘 賣哂嘅嘢又唔講 我同個普通侍應落咗單後 無30秒想轉 我即刻走埋水吧到同個侍應講 講完佢竟然放低我俾佢個menu 走去同人埋單 嗰個女人喺到 但無即時幫我處理 仲話你等吓啦 1. 個侍應係咪應該即時同廚房講我要轉 如果唔係又話整緊囉喎無得轉 2. 個女人見到 係咪一係幫我轉單 一係就幫另一個埋單 而唔係同我講你等吓 3. 一句唔好意思都無講 4. 無咩客人嘅時段 一次都無refill過水
3. 一句唔好意思都無講
4. 無咩客人嘅時段 一次都無refill過水

2024-02-03
2024-01-20 240 瀏覽
依間空中服務員(Cabin Crew) 餐廳聽就聽咗好耐,今日終於有機會試吓!其實去之前冇太大期望,純粹係想影相打卡!諗住呢類型餐廳通常都係玩噱頭,食物質素一般,點知又有驚喜。見到佢餐牌上面啲嘢食唔算太貴,叫咗一個set dinner(帶子忌廉菠菜意大利粉)加一個甜品(抹茶紅豆丹麥多士)。 雖然望落去份量唔算太大,但可能個sauce 太creamy, 食完個意粉真係有啲飽。意粉味道唔錯,口感亦剛好。跟餐仲有個lemon cheesecake, 依個就比較遜色,無檸檬味亦無芝士味。最後叫咗杯Camomile tea, 個茶包好大,茶葉都好香,可惜隻杯太細,飲兩啖就冇,浪費咗咁靚嘅茶。如果佢收貴啲,但係一壺上,咁就好好多。最後叫咗個抹茶紅豆丹麥多士,抹茶味好濃好香,紅豆用十勝紅豆,所以好夠味,丹麥多士亦唔會太乾太硬,恰到好處。所以今餐真係有驚喜。另外,餐廳侍應服務好有禮貌(唔知之前係咪真係做空姐㗎呢?),水準一流。
2024-01-11 269 瀏覽
早前朋友已經睇中咗呢間餐廳,但一直未有時間相約黎食,今次終於可以約到大家,一齊為佢慶祝生日去到餐廳附近,已經聽到好吸引嘅歌聲,原來live band已經為客人唱出耳熟能詳嘅英文歌坐低後,餐廳雖然不算太大,但可以見到設計十分用心,因為內部設計猶如置身機艙之內,有不時轉動嘅飛機窗外景色餐單上有單叫及套餐,我地一行5人,揀咗兩份套餐及3款食物,味道同賣相都非常不錯飲品嘅質素亦相當好,味道好,外型吸引由於訂座時已告訴餐廳,餐廳更為生日姊妹預備上美味甜品,以及live band即時為她們唱出生日歌,令氣氛更好十分出色!最後真係好好好好鍾意呢間餐廳內嘅live band,佢地不但唱歌唱得好聽,歌聲十分動聽,更重要係非常能夠帶動氣氛令人十分享受用餐過程有個既難忘又愉快嘅經驗
早前朋友已經睇中咗呢間餐廳,
但一直未有時間相約黎食,
今次終於可以約到大家,
一齊為佢慶祝生日

去到餐廳附近,已經聽到好吸引嘅歌聲,
原來live band已經為客人唱出耳熟能詳嘅英文歌

坐低後,餐廳雖然不算太大,
但可以見到設計十分用心,
因為內部設計猶如置身機艙之內,
有不時轉動嘅飛機窗外景色

餐單上有單叫及套餐,
我地一行5人,揀咗兩份套餐及3款食物,
味道同賣相都非常不錯

飲品嘅質素亦相當好,味道好,外型吸引

由於訂座時已告訴餐廳,
餐廳更為生日姊妹預備上美味甜品
以及live band即時為她們唱出生日歌,
令氣氛更好
十分出色!

最後真係好好好好鍾意呢間餐廳內嘅live band,
佢地不但唱歌唱得好聽,
歌聲十分動聽,更重要係非常能夠帶動氣氛

令人十分享受用餐過程
有個既難忘又愉快嘅經驗

今日同朋友去開尖沙咀美麗華商場,所以索性係商場食晏,於是係網上預訂咗呢間餐廳,諗住食個晏慢慢食同飲番杯咖啡。但香港既餐廳,唔知幾時開始,無論什麼時段,或多客人與否,未入座已提醒限90分鐘用膳時間,這樣掃興的一句,真係未食已想走。一睇餐牌,價錢又唔係平,而且環境又⋯⋯ 當日可能係周六,以一間面積不大既餐廳,再加上有一班家庭生日聚會,相信不少在場人士,包括本人真係覺得難頂,間餐廳已經算係開放式既都仲係覺得好嘈。因為朋友已到,並點了白汁意粉,我亦因為肚餓,是但點英式早餐加檸檬茶。基本上普通的食物水準,加上嘈吵環境,唉😮‍💨!沒有下次了!

英式全日早餐
香茅檸檬茶
2023-11-13
結婚一周年想簡簡單單食餐飯.掉低個女喺屋企出黎食飯😜就揀左哩間收藏咗好耐都未去既餐廳啦🍴食物方面:⚪️Spinach Spaghetti with Scallops意粉軟硬程度.帶子生熟程度都係啱啱好.味道都ok正常發揮!⚪️Angus Beef Burger牛肉好香牛味好多汁幾好👍🏻加錢要埋薯條🍟食漢堡點可以冇薯條呢.配搭粗薯👍🏻⚪️Cream brûlée pancake等咗20分鐘上枱新鮮熱辣.Pancake都幾鬆軟有蛋香味.個汁可以再濃啲多啲就更加好!⚪️Mango smoothies正常發揮!整體方面:喺飛機呢個主題喺香港第一次見.所以一直都想試吓.食物質素正常發揮.冇特別好食或者難食.但係價錢定價略嫌太高.自問食過咁多間餐廳.用呢個價錢可以食得更加好味既野食.去打卡可以去一次.但我就唔會再去啦😌加分位有live Band.仲要live Band咁啱唱緊我哋結婚當晚揀嘅歌.好應境一路食嘢一路聽幾好👍🏻
結婚一周年想簡簡單單食餐飯.
掉低個女喺屋企出黎食飯😜
就揀左哩間收藏咗好耐都未去既餐廳啦🍴

食物方面:

意粉軟硬程度.帶子生熟程度都係啱啱好.
味道都ok正常發揮!

⚪️Angus Beef Burger
牛肉好香牛味好多汁幾好👍🏻加錢要埋薯條🍟
食漢堡點可以冇薯條呢.配搭粗薯👍🏻
⚪️Cream brûlée pancake
等咗20分鐘上枱新鮮熱辣.
Pancake都幾鬆軟有蛋香味.
個汁可以再濃啲多啲就更加好!

⚪️Mango smoothies
正常發揮!

整體方面:
喺飛機呢個主題喺香港第一次見.
所以一直都想試吓.
食物質素正常發揮.冇特別好食或者難食.
但係價錢定價略嫌太高.自問食過咁多間餐廳.
用呢個價錢可以食得更加好味既野食.
去打卡可以去一次.但我就唔會再去啦😌
加分位有live Band.
仲要live Band咁啱唱緊我哋結婚當晚揀嘅歌.
好應境一路食嘢一路聽幾好👍🏻
2023-12-12 142 瀏覽
Book 好左諗住同女朋友慶祝周年….點知坐底幾樣main course 都話賣哂😮‍💨點解唔入席前早啲講😮‍💨今次對餐廳極到失望…..意粉冇咩特別…..慶祝既話應該唔會再黎以及唔推薦….搵唔到位食飯都唔會再去…意粉質素一般…唔推薦
2023-11-28 185 瀏覽
Holly Brown 旗下covid 期間開既飛機主題cafe依家開番關好似冇左呢個賣點坦白講雖然佢係航空相關既裝修,但冇乜代入感,個飛機窗甚至有少少怪甜品正常發揮,梳乎里熟度岩岩好,輕盈富彈性但開心果gelato 就唔係好得,重冰感而且冇開心果味格餅微微未熟透......如果唔係佢個味道係幾好,濃蛋香味而朱古力gelato 正常好多,都係食基本味安全d價格以唔駛排,又有個位乾淨舒服,抖下傾下計黎講都合理不過梳乎里都等好耐下(落單會remind 你現製等好耐)趕時間未必岩喇
依家開番關好似冇左呢個賣點

甜品正常發揮,梳乎里熟度岩岩好,輕盈富彈性
但開心果gelato 就唔係好得,重冰感而且冇開心果味

格餅微微未熟透......如果唔係佢個味道係幾好,濃蛋香味
而朱古力gelato 正常好多,都係食基本味安全d

價格以唔駛排,又有個位乾淨舒服,抖下傾下計黎講都合理
不過梳乎里都等好耐下(落單會remind 你現製等好耐)
趕時間未必岩喇
2023-11-27 148 瀏覽
上網搵到呢間,初初係好期待嘅飛機窗囗位,點知比想像中又唔係咁特別,但食物水準,氣氛,侍應態度,價錢合理,仲有live 自彈自唱,雖然位置係商場嘅邊邊位,但整體真係唔錯,值得推薦。