小野人

KOKA
有日路過見到餐廳裝收幾好, 就搵日去左食比較早去到, 無訂位都安排到位置 電話下單, 餐廳服務員服務 非常之差 叫左幾樣野食酸辣粉 - 有落花生呀, 不過"益" 既, 叫佢地黎睇 叫足幾次, 叫佢入廚房試, 試完當無件事, 再叫佢黎問佢有無試, 係咪有問題, 又再搵主管, 攪左好耐先退番羊肉排 - 比較瘦, 都可以既, 不過非常重味精, 食完係咁飲水串燒 - 都係味精重飲品 - 平均都偏貴最後總結: 服務差 味精重 食完飲番幾日水會唔會再食? 一次就夠了
有日路過見到餐廳裝收幾好, 就搵日去左食
比較早去到, 無訂位都安排到位置
電話下單, 餐廳服務員服務 非常之差
叫左幾樣野食
串燒 - 都係味精重
飲品 - 平均都偏貴

最後總結: 服務差 味精重 食完飲番幾日水

會唔會再食? 一次就夠了
2024-05-02 0 瀏覽
我哋成日都幫襯。 吾係第一次帶BB車去食。灰色衫嗰位manager見到我哋為餵緊BB,佢都依然堅持喺嗰個位度上菜,差點整親我哋BB。事後仲堅拒唔道歉。態度惡劣,擺明係因為我哋帶BB車黎,覺得我哋阻住佢做生意。我哋買單嗰陣時候,呢位灰色衫嘅服務完仲夠膽死黑我哋面。呢度都好多comment話呢間野服務好差,竟然冇深造落去,不如執咗佢。唔怪之得,而家個個都上深圳消費,起碼人哋啲服務態度好,唔使食飯都要受氣。

2024-05-01 0 瀏覽
行完Donki之後,就行咗呢條食嘢嘅街,見呢度開咗間有串燒嘅嘢食就試吓😋叫咗唔同嘅串燒包括有雞肉、雞翼、牛舌、土豆🥔、雞軟骨,味道都幾好食,如果串燒份量可以大串d更好,另外仲叫咗薯條同埋酸辣粉!D staff 服務很好,環境正!
叫咗唔同
D staff 服務很好,環境正!
  • 烤雞腎
  • 酸辣粉
星期日既中午2點幾,一個人帶住剛3歲既小朋友黎食!當時餐廳有幾枱客但說不上是爆場忙碌!食到差不多最尾,叫侍應幫手斟杯水。佢叫我自己去斟出去水之後侍應走咗出店舖外面講電話!本身以為餐廳是自助形式,加埋當時只係自己一個人睇住小朋友,擔心小朋友坐唔定,所以選擇咗忍住口渴冇出去斟水!但埋單既時候發現店舖需要收+1服務費!當下我即刻問收銀嘅職員,點解要收+1服務費?我搵職員幫我斟杯水佢都唔幫我斟!本人並不介意,要付+1服務費,但我付費既同時都希望收到應有嘅服務!經過一番據理力爭餐廳職員豁免了服務費!想寫一個真正既食評係餐廳食物係茶餐廳質素,餐廳服務係茶餐廳都不如!
2024-04-21
太垃圾了,以後不會再光顧 1)自己落單仲要收服務費2)午餐原價去食串燒仲要唔開爐3)侍應面口西 食幾條串燒 不值這個價錢。難怪啲人返曬大陸消費,一點也不值得!如果大家想食呢間嘢,請三思!
2024-03-02 363 瀏覽
真係嬲鬼咗 今晚突然間想食多春魚,專登擺低個仔同老公一齊去食 多春魚一碟得三條 我食咗第一條 完全0春 ,再食第二條用筷子篤開嚟睇 又係完全冇春,另一條老公食咗就話得極少春,忍唔住問店員究竟係咪多春魚嚟?我唔介意叫多一碟 但會唔會又係冇春😰?得到嘅回覆係「條魚叫多春魚 但唔肯定一定有春」大佬 三十幾蚊碟得三條 竟然可以有兩條完全冇春 呢個根本係食材質量問題 呢道菜根本唔應該存在喺餐牌上囉😔之前幫襯過幾次都幾好食 但今晚所有食物都強差人意 冇下次👎🏻

得到嘅回覆係「條魚叫多春魚 但唔肯定一定有春」
隱藏於將軍澳海濱長廊附近的MONTEREY Place,是一間又一間的美食餐廳!當中主打夜市風味串燒的「小野人」,除了各款肉類、海鮮及菜類串燒外,亦有麵類主食選擇;桌上更有小爐一直為串燒保溫,十分適合與朋友聚會!🦪蒜蓉烤生蠔 ($38):生蠔大隻肥美,配上蒜蓉極之惹味!🍆芝士蒜蓉烤茄子 ($48):芝士與蒜蓉的配搭挺特別,茄子口感軟腍!🍢烤牛舌 ($28@2):牛舌烤得偏熟,口感有點硬身!🍢Q彈小豬頸肉 ($42@6):豬頸肉薄切,烤得較熟,口感同樣偏硬!🍢烤雞肉 ($28@2):雞肉熟成度掌握得比較好,肉嫩入味!🍢烤娃娃菜 ($18):調味粉較多,味道微辣,食完會有渴的感覺!🍢烤台灣小香腸 ($18):不會出錯的台灣腸,十分美味!🍢烤雞翼 ($28):烤得剛剛好,入味十分!🍢烤洋芋片 ($18@2):烤得香脆可口,有食薯片的感覺!🍜重慶酸辣粉 ($45):不算太辣,份量足夠2人分享!

🦪蒜蓉烤生蠔 ($38):生蠔大隻肥美,配上蒜蓉極之惹味!

蒜蓉烤生蠔

芝士蒜蓉烤茄子

🍢烤牛舌 ($28@2):牛舌烤得偏熟,口感有點硬身!

烤娃娃菜

🍢烤台灣小香腸 ($18):不會出錯的台灣腸,十分美味!
🍢烤雞翼 ($28):烤得剛剛好,入味十分!
🍢烤洋芋片 ($18@2):烤得香脆可口,有食薯片的感覺!

🍜重慶酸辣粉 ($45):不算太辣,份量足夠2人分享!

重慶酸辣粉

蒜蓉烤生蠔
烤娃娃菜
重慶酸辣粉
2024-01-16 521 瀏覽
烤牛舌(2串)$28食串燒就會叫幾爽口,偏薄身,大塊啲就好~大漠烤羊肉串(5串)$48烤羊肉串係食燒烤一定要食🤣烤小牛肉(5串)$48有牛味,有5串都幾抵食🤣比羊肉細少少,但都算抵食烤雞脆骨(2串)$28正常發揮~脆卜卜送酒一流清酒煮蛤蜊(1份)$68食到蜆嘅鮮味,算幾清甜蒜蓉烤鮮蟶子(1隻)$46蟶子幾彈牙,幾正😙不過偏貴重慶酸辣粉(1份)$48略嫌唔夠算,粗薯粉幾彈牙👍🏻飽肚之選原味乳酪奶昔 $40少少甜,又解辣,似稀身嘅酸奶我好中意飲😋😋唔太食得辣嘅我叫BB辣😂都夠辣了同埋會有個爐熱住啲嘢食👍🏻,但最好唔好一直擺住係度,熱得耐會乾~
烤牛舌(2串)$28
食串燒就會叫
幾爽口,偏薄身,大塊啲就好~

大漠烤羊肉串(5串)$48
烤羊肉串係食燒烤一定要食🤣

烤小牛肉(5串)$48
有牛味,有5串都幾抵食🤣
比羊肉細少少,但都算抵食

烤雞脆骨(2串)$28
正常發揮~脆卜卜送酒一流

清酒煮蛤蜊(1份)$68
食到蜆嘅鮮味,算幾清甜

蒜蓉烤鮮蟶子(1隻)$46
蟶子幾彈牙,幾正😙
不過偏貴

重慶酸辣粉(1份)$48
略嫌唔夠算,粗薯粉幾彈牙👍🏻飽肚之選

原味乳酪奶昔 $40
少少甜,又解辣,似稀身嘅酸奶
我好中意飲😋😋

唔太食得辣嘅我叫BB辣😂都夠辣了
  • 大漠烤羊肉串
2023-12-12 546 瀏覽
同朋友喺調景嶺體育館打完羽毛球,朋友話想食燒烤,咁我就諗起呢間小野人,如果喺調景嶺行過去就大約15分鐘,舖頭位置有啲遠,但係為咗食好嘢,行遠少少冇乜所謂,其實之前都食過,今次朋友話想食咁就帶佢試吓啦,落單方面,佢哋就係用自助落單,所以唔使怕落錯,同埋佢哋上嘅速度都好快,食物質素方面呢,食物嘅溫度都仲係保持得好高水準,佢哋最細心嘅地方就係會用一個熱嘅爐,幫你暖住啲串燒,唔駛怕啲串燒凍咗唔好食,同埋呢度抽風都做得唔太差,唔會好大煙.鋪頭主打川式串燒,串燒真係燒得唔錯,而每串份量都唔算太多,而我自己就推介金針菇牛五花卷和香蔥豚肉卷。香蔥豚肉卷就喺將香蔥和嫩豚肉卷放埋一齊烤到外酥內嫩,口感豐富,而金針菇牛五花卷就喺將金針菇同埋嫩牛五花肉卷放埋一齊,經過烤製後呢,肉質鮮嫩多汁,而金針菇同肉質的鮮美完美組合.同埋店舖嘅擺位,都令到人坐得幾舒服,唔會好大擠迫,但係就要早啲去攞位,如果唔係晏咗就會好多人.

芝士烤生蠔
金針菇牛五花卷

2023-10-21
芝士烤生蠔
金針菇牛五花卷
  • 蒜蓉烤茄子
  • 燒茄子
話說有日平日去食lunch, 兩個人叫左一個lunchset再加一堆串燒,話曬呢間嘢都係出名串燒。上次食覺得唔太飽,所以今次就叫一人份lunchset墊胃。後來見佢每份串燒上菜所隔嘅時間有啲耐,過往經驗呢到嘅串燒都好快變涼,所以就問佢可唔可以俾個保暖爐。我地諗住如果唔夠就邊食邊叫,點知店員一開始唔肯比,話我地叫得太少,然后我地同佢講想邊食邊叫多啲串燒,想食物保溫,佢拎完比我地之後黑面黑到我地走,整個用餐體驗好差。佢味道唔錯,但係份量少,性價比低,加上當時全店只有3枱人但全店嘅員工都係黑口黑面咁。如果係一樣價錢,有好多其他嘅串燒店選擇。
2023-12-06 222 瀏覽
烤肉串位於我居住的附近。首先,我嚐了大漠烤羊肉串。羊肉不會有羊羶味,烤至外酥內嫩。每一口都散發著濃郁的肉香,令人垂涎欲滴。接著,我品嚐了烤牛舌。牛舌經過精心處理和烤製,質地細嫩,口感十分頂級。肉質的鮮美和烤焦的香氣相得益彰,令人回味無窮。我也試了了金針菇牛五花卷和香蔥豚肉卷。金針菇牛五花卷將金針菇和嫩牛五花肉卷在一起,經過烤製後,肉質鮮嫩多汁,金針菇的脆勁與肉質的鮮美完美結合。香蔥豚肉卷則是將香蔥和嫩豚肉卷在一起,烤至外酥內嫩,散發著誘人的香氣,口感豐富。另外,他們還有Q彈小豬頸肉。這道菜使用優質的小豬頸肉,經過特殊的處理和烤製,肉質鮮嫩有彈性,帶有濃郁的肉香,讓人愛不釋手。最後,我試了烤娃娃菜走辣。娃娃菜經過烤製後,保持了脆嫩的口感,並搭配了辣椒調味,增添了一絲辣味的刺激感。
烤肉串位於我居住的附近。

首先,我嚐了大漠烤羊肉串。

2023-12-06 140 瀏覽
這家餐廳位於將軍澳,是少有的燒烤店。首先,我點了清酒煮蛤蜊。這道菜以清酒為基底,將新鮮的蛤蜊煮至鮮嫩,帶有一絲酒香的味道。每一口都散發著海鮮的鮮美,令人回味無窮。接著,我嘗試了墨西哥烤玉米。這道菜以新鮮的玉米烤至金黃色,塗上特製的調味醬,然後灑上芝士。玉米的甜味和烤焦的香氣在口中交織,給人一種獨特的口感。我也品嚐了烤新鮮臭豆腐。這道菜將臭豆腐烤至外皮酥脆,內裡仍然保持著豆腐的柔軟口感。另外,我點了重慶酸辣粉。這道菜以傳統的重慶酸辣湯為基礎,湯的酸辣味道與麵條的彈性相得益彰,帶來一種獨特的滋味。還有奶油烤小饅頭,小饅頭經過烤至外酥內軟,表面抹上奶油,再撒上芝麻。每一口都散發出奶香和芝麻的香氣,給人一種濃厚的口感。最後,我試了蒜蓉金針菇,金針菇鮮嫩多汁,蒜蓉的香氣與菇類的鮮味相得益彰。而KOKA麻辣薯條則是一道辣味十足的小吃,薯條外酥內軟,配上麻辣調味,非常開胃。
這家餐廳位於將軍澳,是少有的燒烤店。

2023-11-27 72 瀏覽
將軍澳既川式燒烤食店小野人,之前想去好耐,最近同朋友約食生日飯,又想食串燒,就黎試下啦~一入門口已經俾柔和嘅燈光同輕鬆有格調既裝修吸引住,環境好唔錯呀!!每張檯都有個小火鐵盤可以保溫,唔駛怕串燒凍左唔好食。呢度抽風做得真係幾好,唔會太大煙霧,番屋企件衫都無熏到好大味幾讚呢度主打川式串燒,串燒真係燒得好出色呢,每串份量都唔算多,廚房仲烤好咗放喺客人檯上個細鐵盤度。而家除咗串燒,仲有小食同主食,落單都只需要自己scan QR code落單,算簡單方便。試左大部分串燒都唔錯,最好食係烤牛五花,燒嗰陣肉汁都滲入晒去好入味,真係好好味。當然仲有其他嘅串燒啦,例如烤蠔,蠔肉好新鮮爽口。烤扇貝烤得剛剛好,鮮嫰滑爽原汁原味呀。至於烤雞軟骨好脆口好好味,加咗啲孜然粉調味,好正呀😆仲有烤脆雞皮同烤小牛肉,前者炸到好脆嘅,香口得黎又唔會太多油滲出,後者嘅肉質鮮美,牛味仲好濃添~總括嚟講,小野人嘅川式燒烤食物好多選擇,每一款都有唔同嘅口感同味道,真係值得試呀😆

2023-11-15 87 瀏覽
餐廳位於將軍澳南诲岸唐俊街Monterey Place地下,餐廳主打地道台式串燒和台式飲品。餐廳裝修設計以簡約淺色和台式木滕為主,設有卡座,天花用騰製嘅燈飾好別緻。每張枱都擺放一個小烤爐盤,來保持食物的温度,設計好花心思,服務員招呼到位。烤海鮮食物夠新鮮蒜蓉烤鮮蟶子一隻 $46 肉質鮮味又彈牙蒜蓉烤生蠔一隻 $38 夠肥美烤花枝丸一串 $28 好香口烤串燒食物用左不同的調味粉去燒烤,多種台式串燒食落香口又吾會韌,非常惹味。烤雞脆骨2串 $28大漠烤羊肉串5串 $48大漠牛肉串5串 $48Q彈小豬頸肉六串 $42烤牛舌兩串 $28烤香辣豬手 $38重慶酸辣粉 $58 夠彈牙金針菇牛五花卷一串 $28 又香又美味烤香芋片 $18 爽口飲品超C爆檸蘇打$48森林元汽水果茶$48兩樣飲品酸酸甜甜, 開胃又可解膩。

烤海鮮食物夠新鮮

金針菇牛五花卷一串 $28 又香又美味
烤香芋片 $18 爽口

飲品超C爆檸蘇打$48
森林元汽水果茶$48
兩樣飲品酸酸甜甜, 開胃又可解膩。
這間串燒店真的好特別,有種好寫意想食完再食既感覺,而且小爐為串燒保溫真係好開心,可以慢慢食。今日真係點左好多串燒一口菠蘿,,豚肉卷,烤雞肉,香腸,鮑菇,烤雞翼其實真係好有特色既串燒,每樣都好好味, 烤雞肉、烤雞翼都好有肉感,而且熱辣辣食,真係好啱冬天既風味~小吃烤肉米,蒜蓉粉絲娃娃菜,蘆筍烤肉米好特別又健康,好鍾意佢既醬汁奶油小饅頭,糖烤牛奶方包香脆、夠味,而且好少地方可以食到,啖啖都好滋味~仲叫左重慶酸辣粉,不錯不錯~一大杯水果茶超正既口果茶~超足料水果~

今日真係點左好多串燒

一口菠蘿,,豚肉卷,烤雞肉,香腸,鮑菇,烤雞翼

小吃
烤肉米,蒜蓉粉絲娃娃菜,蘆筍
烤肉米好特別又健康,好鍾意佢既醬汁

奶油小饅頭,糖烤牛奶方包

香脆、夠味,而且好少地方可以食到,啖啖都好滋味~

仲叫左重慶酸辣粉,不錯不錯~

一大杯水果茶

超正既口果茶~超足料水果~
題外話/補充資料: ,有種好寫意想食完再食既感覺,而且小爐為串燒保溫真係好開心,可以慢慢食。
2023-11-08
生日
  • 烤肉米,蒜蓉粉絲娃娃菜,蘆筍
  • 一口菠蘿,,豚肉卷,烤雞肉,香腸,鮑菇,烤雞翼