小野人

KOKA
2023-10-19 25 瀏覽
小野人@koka.asia.hk 📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖川菜串燒~好推介😜♥️ 主打夜市風味串燒小野人🍡 位於將軍澳南岸~店內裝修舒服😌好喜歡佢既簡約風裝修✨而且座位闊落而串燒由廚房燒好再上枱~唔驚食串燒成身燒烤味🤪我叫左以下食物😝😎好好味~。烤香辣豬手。烤雞翼。烤雞脆骨。烤牛舌。烤花枝墨魚丸。金針菇牛五花卷。Q彈小豬頸肉。烤雞肉。烤牛肉。烤小黃花魚。烤娃娃菜。麻吉年糕燒。烤韭菜。蒜蓉烤茄子。墨西哥烤玉米。森林元氣水果茶 不論烤海鮮、串燒烤肉、甚至撈麵/酸辣粉有得食😎想食串燒~來開將軍澳可以一試
小野人@koka.asia.hk

川菜串燒~好推介😜♥️ 主打夜市風味串燒
小野人🍡 位於將軍澳南岸~店內裝修舒服😌
好喜歡佢既簡約風裝修✨而且座位闊落
而串燒由廚房燒好再上枱~
唔驚食串燒成身燒烤味🤪

我叫左以下食物😝😎好好味~

。烤香辣豬手

。烤韭菜
。蒜蓉烤茄子
。墨西哥烤玉米

。森林元氣水果茶

不論烤海鮮、串燒烤肉、
甚至撈麵/酸辣粉有得食😎
想食串燒~來開將軍澳可以一試
2023-10-17 27 瀏覽
今日再黎食串燒,聽到店員介紹多春魚,果然冇介紹錯,魚身大小適中,魚肉都係爽口冇雪味,燒既時間已經調好味,食落完全唔腥,結果我地2個人嗌左6條!!小牛肉同埋羊肉基本上係必食既菜式,其實原因可能係佢餐廳外放左張台式燒烤羊肉串既相太吸引,入到去我真係成個腦都係要食肉串! 羊肉串肥瘦適中而且調味真係好好食,唔會過咸又唔會羶,保留到肉汁又夠惹味。本身預設係辣既所以如果唔食辣一定要落單個陣備註,個人覺得唔係太辣同老婆就食唔到。烤雞肉都係好有驚喜既菜式,雞肉好爽又有肉汁,加上佢既調味其實呢個價錢真係唔貴。另外就係臭豆腐都好惹味,味道濃郁又唔會炸得好油,加上又係佢既調味本身都好出色,食落勁滿足。墨西哥烤粟米都係必食既,佢本身都燒得好靚再加埋芝士粉同埋調味粉,有口感又唔會乾爭爭!

2023-10-16 19 瀏覽
將軍澳海旁原來有間串燒店⭐️大漠烤羊肉串羊肉香味好濃郁⭐️香蔥豚肉卷豚肉調味調得唔錯,加埋香蔥,可以減底油膩感⭐️蒜蓉烤茄子🍆落好多蒜蓉🧄及少許辣椒🌶️作調味,蒜蓉愛好者表示好正😍⭐️烤韭菜燒得好好,仲保留了爽脆嘅口感⭐️蒜蓉金針菇金針菇仲好鮮嫩多汁,加了蒜蓉作香味及調味⭐️烤小牛肉好香口😋⭐️烤黑豚五花⭐️檸檬紅茶⭐️蜜桃綠茶好清新,好解渴值得讚賞👍🏻係每個座位上都有一個小熱爐,可以保持食物嘅熱度
將軍澳海旁原來有間串燒店

⭐️大漠烤羊肉串
羊肉香味好濃郁

⭐️香蔥豚肉卷
豚肉調味調得唔錯,加埋香蔥,可以減底油膩感

⭐️蒜蓉烤茄子🍆
落好多蒜蓉🧄及少許辣椒🌶️作調味,蒜蓉愛好者表示好正😍

⭐️烤韭菜
燒得好好,仲保留了爽脆嘅口感

⭐️蒜蓉金針菇
金針菇仲好鮮嫩多汁,加了蒜蓉作香味及調味

⭐️烤小牛肉
好香口😋

⭐️烤黑豚五花

⭐️檸檬紅茶
⭐️蜜桃綠茶
好清新,好解渴

值得讚賞👍🏻係每個座位上都有一個小熱爐,可以保持食物嘅熱度
用餐優惠
試食活動
網上見到有人介紹,即刻訂位同朋友食生日飯,去到係全場滿座,呢間<koka>都幾受歡迎,我見隔籬左右嘅店都無乜客,嘢食都好味,佢啲燒烤爐先放一張隔油紙再放食物上去,感覺冇咁油🥰
2023-10-15 23 瀏覽
小野人 (將軍澳).文青裝修,乾淨衛生,但有著街邊風味嘅串燒.▪️糖烤牛奶方包 ▪️.每次到來我必叫嘅主食,麵包加牛油,芝麻同粗粒砂糖,每次黎都必叫!▪️蒜蓉烤鮮蟶子▪️.蟶子好好食,燒嘅生熟程度啱啱好又夠大隻記得要早啲叫,我地八點幾想encore叫多隻食都無曬了🥹.▪️KOKA 椒鹽薯條🍟▪️.薯條又係好食又飽肚嘅主食之一🤭 唔會太鹹配粗薯條!.▪️蒜蓉金菇·雞軟骨·雞腎▪️.必叫金菇,調味一流雞軟骨爽脆,唔會充滿油膩感雞腎同樣係爽口!.📌 小野人 (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
小野人 (將軍澳)

文青裝修,乾淨衛生,但有著街邊風味嘅串燒

▪️糖烤牛奶方包 ▪️

▪️蒜蓉烤鮮蟶子▪️
蟶子好好食,燒嘅生熟程度啱啱好又夠大隻
記得要早啲叫,我地八點幾想encore叫多隻食都無曬了🥹

▪️KOKA 椒鹽薯條🍟▪️
薯條又係好食又飽肚嘅主食之一🤭 唔會太鹹配粗薯條!

▪️蒜蓉金菇·雞軟骨·雞腎▪️
必叫金菇,調味一流
雞軟骨爽脆,唔會充滿油膩感
雞腎同樣係爽口!
📌 小野人 (將軍澳)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-10-10 30 瀏覽
行完Donki有少少肚餓,見到呢間串燒店好多人,就過嚟止下食串燒嘅癮😍😍枱面有keep warm嘅小爐,職員態度亦都好好,溫馨提示我哋留意有部份食物係麻辣嘅。餐廳以木色和白色作為主調,座位之間不會太擠迫,環境亦都好乾淨!第一個菜就係麻辣粉絲魷魚花,新鮮嘅魷魚伴上粉絲同埋韭菜,辣度比起一般餐廳勁,最適合飲埋啤酒👏🏻👏🏻重慶酸辣粉辣度冇咁勁,湯底有少少醋嘅酸味,令人胃口大開!鐵板豬頸肉好爽口,蜜豆 同埋好甜嘅醬汁令我諗起以前去BBQ場嘅炭燒豬頸肉🥰爽脆嘅蜜豆增加左口感嘅層次牛舌好爽口,質素幾高,適量嘅孜然粉!去到重頭戲:燒韭菜自己有燒過韭菜就知道好難整得好食,火候同埋油的份量都要小心。Koka的師傅燒得好好,上枱嘅時候仍然係鮮嫩,沒有燒焦。店員仲提示我哋韭菜不用放上去保溫盤~大漠烤羊肉串係用特別粗嘅竹籤串住,係koka嘅Number one黃牌🫰🏻羊肉果然非常嫩口,一咬入口,充斥着羊嘅香味,亦唔會覺得好騷!總括而言,燒烤嘅質量非常好,沒有一樣食物過熟,亦唔會每一種食物同一個調味!

重慶酸辣粉辣度冇咁勁,湯底有少少醋嘅酸味,令人胃口大開!

牛舌好爽口,質素幾高,適量嘅孜然粉!

去到重頭戲:燒韭菜

• 大漠烤羊肉串
  • 酸辣粉
2023-10-09 24 瀏覽
Koka 小野人環境幾靚 西式coffee shop裝修 但原來係食串燒 幾有趣🤪🐏大漠烤羊肉串 $48/5串羊肉肥瘦適中 羊肉味幾濃但唔羶👅烤牛舌 $28/2串牛舌爽口 調味適中 好香孜然味同埋胡麻味 食落吾會好口渴 而且肉味幾出 就算吾食得辣既朋友仔都可以試下😆🍖烤香辣豬手 $38烤豬手一上枱時 有一陣陣撲鼻薰香味 肉質好林同埋幾甘香 外脆內軟 黐住骨既肉特別好味🤭🐷烤黑豚五花 $28/2串未食已經有陣陣既油香 但食落又吾覺得好肥膩 ✌🏼🐥烤雞腎 $28/2串雞腎幾有咬口 有啲甘味 內裡煙韌 外面脆又香🐮烤小牛肉 $48/5串牛肉入面juicy 而且非常有牛味🍢烤雞軟骨 $28/2串雞軟骨好脆 醃得幾入味💭食物好味之餘都想講下佢個熱爐 坐低左成個鐘依然好熱 keep住串燒既溫度 有花心思 聽住英文歌係西式既環境底下食串燒真係好特別既經驗🤗

🐏大漠烤羊肉串 $48/5串

烤香辣豬手
烤牛舌
烤雞軟骨
2023-10-09 17 瀏覽
小野人新開時候食過一次覺得唔錯,今次又再encore🍢臭豆腐🍡墨魚丸🥓台灣香腸🥓豬腩肉🐟小黃魚🍗燒雞翼以上嘅串燒類別好多款式,臭豆腐薄薄地外脆內軟,豬腩肉就偏辣(可以要求走辣),小黃魚冇諗過咁大條又多肉,幾好食,我推介墨魚丸同香腸,好有台灣夜市風味🍞奶油多士呢個超吸引,食到起沙嘅糖粒,唔會太甜,加上練奶嘅香,烘過嘅多士,好好食🍆芝士焗茄子🍜蒜蓉芝士撈公仔麵撈公仔麵係呢度名物,每枱都有叫,估唔到咁大碗😮芝士加蒜蓉當然好香,公仔麵掛晒汁,好正,同茄子一齊食又幾夾,雖然兩樣都芝士,但又唔會太漏
小野人新開時候食過一次覺得唔錯,今次又再encore

🍢臭豆腐

🍜蒜蓉芝士撈公仔麵

• 糖烤牛奶方包
  • 烤新鮮臭豆腐
2023-10-04 29 瀏覽
將軍澳海濱,依家有好多唔同類型嘅餐廳,今日同朋友過去行商場,就喺附近搵嘢食。去咗小野人,係一間食串燒嘅小店。餐廳係自己用QR code落單,坐低已經發覺佢有一個小小的火爐,不出所料,就是用來熱住啲串燒,避免一邊食一邊傾偈啲串燒就變到硬晒凍晒。呢個火爐真係好貼心,令我地一直都可以食到熱辣辣嘅串燒。小野人的串燒多數都帶有少少辣味,如果唔食得辣可以QR code落單嘅時候寫低。羊肉串,一份有五串,竹籤會用紅色作標記,好有羊味,愛羊肉人仕必食!我自己就滿意五花腩肉,同埋燒茄子。五花腩就係兩串為單位,食落去唔會覺得肥膩。茄子係原條用芝士同埋蒜蓉燒,好大份,燒得好香好惹味。另外仲試咗雞軟骨,豬頸肉等等,全部都唔會有雪藏味,味道幾好。餐廳環境坐得舒服,有大玻璃窗,感覺開陽。職員有禮貌,價錢唔算太貴,好適合同朋友一邊食一邊傾計飲啤酒。

呢個火爐真係好貼心,令我地一直都可以食到熱辣辣嘅串燒。

餐廳環境坐得舒服,有大玻璃窗,感覺開陽。
好耐都冇食過串燒今次史努比去咗將軍澳食一間四川風味嘅串燒店員有提我哋唔食得辣記住嗌走辣但大頭蝦嘅史努比一開頭唔記得咗🥺最後問咗店員可唔可以之後嚟嗰啲全部走辣佢都肯幫我哋跟🫶🏿好彩咋 如果唔系我哋就辣到個個變孖膶腸😂-👍🏿蒜蓉烤茄子(1份) $48雖然系一樣非常簡單易整嘅dish但食串燒必定會點茄子😆茄子冇焗過龍 依然hold到水分食落juicy🤤適量嘅蒜蓉同孜然粉帶出其香味豉油同蠔油嘅份量亦系啱啱好 惹味得嚟唔會太鹹好食🤭味道: 8.5/10性價比: 7/10.👎🏿烤新鮮臭豆腐(1串) $26平時啲臭豆腐通常都系炸 今次系烤臭豆腐~佢陣 “臭” 味都幾出🤣外面夠乾身 不過焗得太乾身😂😂入面豆腐唔夠軟綿 亦唔juicy而且豆腐本身冇乜味 只系沈咗啲調味粉喺上面辣得嚟唔香 系死辣嗰種🥺仲有一點好重點系 佢冇甜醬🥹梗系覺得差咁啲嘢唔太推薦味道: 4/10性價比: 6/10.👍🏿麻吉年糕燒(1塊) $23年糕外圍燒到微脆入面煙韌軟糯😝就咁食就好plain嘅但蘸一蘸煉奶之後甜甜地同年糕煙煙韌韌嘅口感非常之夾😋煙韌控必試🤭味道: 8/10性價比: 7/10.👌🏿麻辣鴨血(1份) $58雖然個煲好似
好耐都冇食過串燒
惹味得嚟唔會太鹹
好食🤭
味道: 8.5/10
👎🏿烤新鮮臭豆腐(1串) $26
平時啲臭豆腐通常都系炸 今次系烤臭豆腐~
佢陣 “臭” 味都幾出🤣
*另設加一服務費*

值得一讚嘅系佢有個爐一直keep warm
就算啲串燒攞耐咗都唔驚凍晒👍🏿
讚完就要彈啦🥲
即使我哋用咗OpenRice book位有89折嘅discount
4個人埋單都食咗五舊幾水但唔飽肚
服務: 7/10
衛生: 5/10
抵食: 5/10
回頭率: 0/10
想睇更多關於史努比嘅food diary 歡迎follow IG😚♥️👉🏿 @snoopy._.eating 🙌🏿🙌🏿
蒜蓉烤茄子
珍珠奶茶
蒜蓉烤茄子
麻吉年糕燒
2023-09-29 34 瀏覽
好耐無見朋友吹下水今次就黎到將軍澳覓食😋行過見呢間有串燒,有川菜,環境唔錯就試下啦!✨重慶酸辣粉 $58酸辣粉彈牙,啲料都好足,係飽肚之選呀!✨麻辣鴨血 $58不得了!呢隻辣好味到我想留湯底煮麵食🫣鴨血好滑,湯底有驚喜,必叫⭐️✨烤香辣豬手 $38咬落去煙煙韌韌! 食到滿滿既骨膠原,佢唔係個種好juice 但係加埋辣粉係超級滋味😋✨麻吉年糕燒 $23招牌菜呀!每一枱都會叫一份,個人都非常鐘意煙韌食物🫶🏻加埋練奶同糖令舊年糕昇華左同有口感👍🏻👍🏻✨奶油烤小饅頭 $26我唸住會係傳統個隻外脆內軟,點知成舊都係軟綿綿,又幾唔錯🤭✨麻辣蜆 $68好欣賞既係佢啲蜆,鮮甜大大粒肉,但呢個麻辣汁同鴨血係同一個味,所以下次可以試下清酒煮蜆✨串燒 有個爐一直heat住 食既時候都係熱辣辣🤩
好耐無見朋友吹下水
今次就黎到將軍澳覓食😋
行過見呢間有串燒,有川菜,環境唔錯
就試下啦!

✨重慶酸辣粉 $58
酸辣粉彈牙,啲料都好足,係飽肚之選呀!

✨麻辣鴨血 $58

✨烤香辣豬手 $38

✨麻吉年糕燒 $23

✨奶油烤小饅頭 $26
我唸住會係傳統個隻外脆內軟,點知成舊都係軟綿綿,又幾唔錯🤭

✨麻辣蜆 $68

✨串燒
有個爐一直heat住 食既時候都係熱辣辣🤩

2023-09-21
  • 麻吉年糕燒
2023-09-28 18 瀏覽
有朋友過左黎將軍澳,我安排左同佢一齊食小野人,上次黎過,印象好好,有美食,有串燒,岩晒兩個人暢所欲言。🌟麻辣鴨血(1份) $58今次試下新菜,真心被驚喜到!薄切鴨血,湯上,內有韮菜,每口鴨血有麻辣味,入口滑,鍾意食辣嘅朋友唔好錯過😋😋🌟麻吉年糕燒(1塊) $23🌟奶油烤小饅頭 (2個) $26今次叫多次年糕燒同饅頭仔,依然都係記得中的好味道,兩樣都可以配煉奶,視乎你個人口味沾上,我就都有沾煉奶,食下串燒又黎一啖甜甜,都幾正!推介❤️❤️❤️🌟烤雞翼 (1串) $28🌟香蔥豚肉卷 (1串)$28🌟炸黑豚五花(串)$28串物選擇都多,而且每檯有爐仔保溫,想幾時食都得,今次我就大推以上3項,尤其係香蔥豚肉卷,覺得真係滿足味蕾!飲品選擇亦多,我就叫返森林元氣水果茶 (大杯)($48),覺得大大杯,又夠凍,而家甜酸適重,岩晒食濃味嘅串燒!備註:餐廳收加一

🌟麻辣鴨血(1份) $58

🌟炸黑豚五花(串)$28

備註:餐廳收加一
2023-09-22
2023-09-25 26 瀏覽
今日又黎將軍澳食串燒,呢間鋪頭有好多唔同嘅串燒野食。佢哋嘅羊肉串、牛肉串、燒粟米、翠玉瓜、燒雞肉同蒜蓉金菇都好正,令我印象深刻。羊肉串同牛肉串好新鮮多汁,用炭火燒過之後,聞到一陣陣嘅烤肉香。每一啖都有肉汁同彈牙,好有咬口。無論係羊肉定係牛肉,都烤得啱啱好,唔會太生定太老,保持咗肉嘅鮮嫩同原味。燒粟米皮脆粒甜,入面嘅粟米粒仲保持住甜度同嫩度。翠玉瓜就係鮮甜多汁,燒過之後有一種清新嘅香氣。呢啲菜類串燒令人覺得清爽開胃,同埋可以中和一下肉類串燒嘅油膩感。除咗肉類同菜類,燒雞肉同蒜蓉金菇都值得一試。燒雞肉香滑多汁,每一啖都有濃濃嘅雞肉味。蒜蓉金菇就係用新鮮嘅金菇做主角,加上蒜蓉嘅香氣,令人有一種特別嘅口感同風味。除咗美食,呢度嘅環境都幾好。呢間鋪頭唔會太悶太熱,令人覺得舒服同放鬆。餐廳裝修得幾靚,氣氛溫馨舒適,可以讓人享受美食之餘,又可以同朋友聊天。總括黎講,呢度有好多種類嘅串燒野食,無論係肉類定係菜類,都做得好好食。環境舒適,令人放鬆開心,食完之後又可以有個愉快嘅用餐體驗。

今日咁啱收工同朋友黎將軍澳覓食,搵到間環境同埋食物質素都唔錯嘅餐廳👍🏻👍🏻咁啱坐低咗喺張幾闊落嘅枱,手機落單好方便~呢個茄子好夠蒜味🍆 啱晒我啲重口味🤣 加上茄子好軟熟,食落口感好好!再嚟個清酒煮蜆,啖湯十分清甜,蜆肉完全唔腥又冇沙。🍶嗌咗兩杯嘢飲,一杯超大水果茶,食完重口味食物解膩一流😍 另外一支啤酒,又係串燒嘅好良伴🥃串燒方面,牛舌口感爽脆,調味剛剛好,牛肉串唔似其他串燒鋪,食落唔會很乾柴,中間有些半肥,令口感提升。🍢啲蠔好肥美,我個人比較鍾意蒜蓉焗生蠔,咬落爆汁加上蒜蓉,完全無可挑剔😍🦪重頭戲——羊肉!外脆內嫩,焗完出面塊皮超脆,但入邊超多水份,個人本身好鍾意羊肉嗰浸「蘇」味,中意「蘇」味既絕對要黎試呢間🫨整體黎講好欣賞舖頭悉心嘅準備😆 每樣串燒、熟食基本上都有準備手套,食成餐飯感覺好乾淨🙌🏻
咁啱坐低咗喺張幾闊落嘅枱,手機落單好方便~

再嚟個清酒煮蜆,啖湯十分清甜,蜆肉完全唔腥又冇沙。🍶

2023-09-09
行完Donki,鍾意全店米白及木色為主的配以竹片、蕂片或植物纖維編織的燈罩,店內都好寬敞坐得好舒服,都幾適合朋友坐低Hea吓,一邊食串燒一邊傾吓偈,每張枱上都有燒烤爐去保持串燒的溫度和香氣桂花糖番茄(1份)$38.0桂花糖的蕃茄仔特別鮮甜顏色也很漂亮超C爆檸蘇打(大杯)凍$48.0真係超大杯500 CC以上,有檸檬和薄荷葉非常清爽森林元氣水果茶(大杯) $48.0百香果汁加上士多啤梨香橙片非常清爽怡人奶油烤小饅頭(2個)$26.0烤饅頭外脆內煙靭點上煉奶芝麻或糖平凡中顯得不平凡。大漠烤羊肉串(5串)$48.0烤羊肉串細細粒,但羊肉味龍得來又唔騷,都幾香口烤牛舌(2串)$28.0牛舌切細細片,灑上特別的香料,很香口烤杏鮑菇(2串)$18.0杏鮑菇裏面仍然很濕潤,香菇味配上香料,好夾麻吉年糕燒(1塊)$23.0咁多樣嘢最鍾意這個烤年糕,米年糕外面脆脆,裏面好煙韌,可以拉到好長
行完Donki,

500 CC以上,有檸檬和薄荷葉非常清爽

森林元氣水果茶(大杯) $48.0
百香果汁加上士多啤梨香橙片非常清爽怡人

奶油烤小饅頭(2個)$26.0
烤饅頭外脆內煙靭點上煉奶芝麻或糖平凡中顯得不平凡。

大漠烤羊肉串(5串)
$48.0烤羊肉串細細粒,但羊肉味龍得來又唔騷,都幾香口

烤牛舌(2串)$
28.0牛舌切細細片,灑上特別的香料,很香口

烤杏鮑菇(2串)$18.0
杏鮑菇裏面仍然很濕潤,香菇味配上香料,好夾

麻吉年糕燒(1塊)$23.0
  • 麻吉年糕燒