這間激安燒肉商店,我remark了這間餐廳都有一段日子。原因是餐廳提供不同的和牛種類選擇,價錢同樣很相宜,所以一直都很期待來這店品嚐和牛盛宴。😍🤤🥩🔥🥢✨ 驚安水果茶($38),以鮮百香果和菠蘿作為配搭,2款都是用新鮮水果配綠茶,味道清甜,食燒肉都幾有解膩作用。✨ 焦糖菠蘿乳酸($38)菠蘿果肉佔了整杯飲品的三分一,加上有乳酸的味道,酸酸甜甜,份外開胃。🍍🍹✨ 紫菜月見飯($28),極多紫菜舖上飯面,餐廳用上九州的熔岩蛋,蛋黃色澤最為橙黃, 每一口飯都蛋香味濃。🍙🍳✨ 蔥香月見飯($28),這款飯是用洋蔥碎、香蔥、芝麻再加上生蛋黃而成,味道帶少少微辣。因這款飯比較少見,味道香濃又新穎,別具一番風味。🍚🧄🍳✨ 柚子漬雞肉山(半份)($28),雞肉用柚子醃,有微微的甜味,雞肉鮮嫩又甜滑。餐廳設有半份和一份的選擇,很有彈性。🐥✨ 和牛壽喜燒($98),店員用火槍將2片薄薄的和牛輕輕一燒,約5成至7成熟左右,之後沾上黑松露蛋漿,然後放在飯上,入口甘香,和牛濃香滑溜,還有火槍燒過的味道。🥓🔥上。九宮格($388)是嚴選了九款來不同部位的牛品,其中6款是和牛,每一格份量少少,極個九宮格絕對是二人細

上。九宮格($388)是嚴選了九款來不同部位的牛品,其中6款是和牛,每一格份量少少,極個九宮格絕對是二人細味和牛打卡的必點之選。🥩🤩
✨和牛三角腩、和牛五花、一口和牛,雪花均勻,肉質粉嫩,油脂的香味極香,每片都入口即溶,有一種幸福滋味。
✨和牛赤身、極點和牛、和牛三筋,脂肪比例較少,幾有嚼勁,牛味香濃,肉汁豐富。
✨ 厚切牛舌芯,是牛舌中心最嫩滑的部分,牛舌芯厚身,質感彈牙。
✨ 韓式護心肉,用上韓式辣醬汁醃過,有一種甜味,肉質都幾爽口。
✨ 壺漬牛肋肉,質感厚身,入口嫩滑,醬汁濃味。
這二款醃過的牛留返最後食,最合適不過。
2024-03-15 1405 瀏覽
近排Duck嫂🦆食燒肉食🥩到上癮,今日行經尖沙咀金馬倫道,突然醒起佢同事介紹過一間樓上好食嘅燒肉店😶,二話不說就衝咗上去...店內設有多張圓枱及圓形梳化櫈🥰,相對一般方形4️⃣人枱,呢度嘅座位特別闊落,空間感十足,坐得零舍舒服😍。上•九宮格 $388用九宮格放入唔同嘅牛肉部位😍,以油脂豐腴排序至肉味香濃🐂:和牛三角、和牛五花、和牛赤生、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌心、韓式護心肉及壺漬牛肋肉,全部牛味都非常突出😋。柚子漬雞山 (半份) $28一碟有4️⃣大件雞肉🐓,外層油脂燒至焦香🔥,肉質依然嫩滑多汁,再點泰式酸辣汁,惹味又醒胃😋。紫菜月見飯 $28紫菜加蛋黃🍳拌珍珠飯本來就係一個傳統又完美組合🥰。蔥香月見飯 (微辛口) $28珍珠飯混合半生熟洋蔥🧄,蔥花及蛋黃,每一口都充滿蔥香、蛋香及辛辣味🌶,味道獨特又刺激味蕾🤣。和牛壽喜燒 $98店員預先按客人熟成度要求,再用火槍快速炙燒🔥和牛🐃,完成後放入小碗內,連同碗內嘅一口珍珠飯一齊食,和牛片口感非常滑溜🤤,混合秘製黑松露蛋漿汁及飯,非常好食😋。可爾必思燒酌梳打 $58可爾必思偏甜,正好中和燒酌嘅辛烈味。Sapporo生啤 $48

上•九宮格 $388

柚子漬雞山 (半份) $28

紫菜月見飯 $28
紫菜加蛋黃🍳拌珍珠飯本來就係一個傳統又完美組合🥰。

蔥香月見飯 (微辛口) $28

和牛壽喜燒 $98

可爾必思燒酌梳打 $58
可爾必思偏甜,正好中和燒酌嘅辛烈味。

Sapporo生啤 $48
新店限定,Sapporo生啤🍻買一送一,勁抵。

Sapporo生啤買一送一好抵?未算!而家尖沙咀店仲做緊午市/宵夜59折,真係大癲😍。

2024-03-07
🥩❤️‍🔥【 驚安燒肉商店 】❤️‍🔥🥩⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄有冇人最近燒肉癮起❓推薦你去尖沙咀「驚安燒肉商店 」,絕對係近期大熱🔥😍多人嘅話可以點「一圈入魂」,一個大圈上有十款牛,試盡不同部位🤗 肉眼、西冷、牛肩、牛舌…… 肉質上乘,油脂豐盈多汁,質素相當高💯👍🏻另外必點「和牛壽喜燒」‼️店員會喺你面前即席燒,和牛油脂分佈平均,肉色粉嫩,勁嫩滑💓 加上壽喜燒醬汁、雞蛋🥚,再配上珍珠白飯,真係食指大動💯主食都好正,尤其喜歡「紫菜月見飯」,超香,撈生雞蛋更有風味😋⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🔥激安 • 一圈入魂 ($1288)🐂和牛壽喜燒 ($98)🐔柚子漬雞肉山($48/全份)🍙紫菜月見飯 ($28)🍚葱香月見飯(微辛口)($28)🍹驚安水果茶 ($38)🍍焦糖菠蘿乳酸 ($38)⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:驚安燒肉商店 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖⋄🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami尖沙咀⋄⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodb
🥩❤️‍🔥【 驚安燒肉商店 】❤️‍🔥🥩
⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🔥激安 • 一圈入魂 ($1288)
🐂和牛壽喜燒 ($98)
🐔柚子漬雞肉山($48/全份)
🍙紫菜月見飯 ($28)
🍚葱香月見飯(微辛口)($28)
🍹驚安水果茶 ($38)
🍍焦糖菠蘿乳酸 ($38)
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:驚安燒肉商店 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami尖沙咀

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #尖沙咀美食 #驚安燒肉 #驚安燒肉商店 #gekiyasuyakiniku @gekiyasu_yakiniku
2024-02-28
2024-02-28 1258 瀏覽
嚟到尖沙咀試一間日式燒肉店,入面好多大枱,適合一家大細同成班friend嚟gathering呀~staff都好有禮貌,呢度主打食牛,因為寫到明No Beef No Life🤩啤酒做緊買一送一,午餐/宵夜重會有59折。✅上.九宮格$388九宮格和牛打卡一流,分別有壺漬牛肋肉,韓式護心肉,厚切牛舌芯,一口和牛,和牛三肋,整黑和牛,和牛赤身,和牛工花,同埋超多油份好淋嘅和牛三角腩✅焦糖菠蘿乳酸$38呢杯特飲大推☺️菠蘿上嘅焦糖係燒過,口感焦脆,菠蘿好甜。菠蘿乳酸好解渴,而且杯底都有菠蘿,足料~✅驚安水果茶$38有好多百香果子係入面,唔會太甜,唔錯喔✅和牛壽喜燒$98上枱時staff會係我面前燒,用火搶燒至5成熟,配埋黑松露蛋黃醬同白飯,牛肉有肉味,味道一流,呢個好食😋✅柚子漬雞肉山(半份)$28雞肉有淡淡柚子味,幾清新✅蔥香月見飯$28蔥香月見飯好香蔥味,食咗咁多牛肉,配呢個飯一流,有少少解膩感✅紫菜月見飯$28紫菜月見飯有飯素味道,配埋蛋黃都好香商店資訊👉🏻驚安燒肉商店尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

✅上.九宮格$388

✅焦糖菠蘿乳酸$38

✅驚安水果茶$38
有好多百香果子係入面,唔會太甜,唔錯喔

✅和牛壽喜燒$98

✅柚子漬雞肉山(半份)$28
雞肉有淡淡柚子味,幾清新

✅蔥香月見飯$28

✅紫菜月見飯$28
紫菜月見飯有飯素味道,配埋蛋黃都好香

商店資訊👉🏻驚安燒肉商店
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
  • 和牛壽喜燒
  • 紫菜月見飯
  • 葱香月見飯
  • 自選九宮格燒肉盛合
2024-02-21 1195 瀏覽
想喺尖沙咀食燒肉,朋友推薦呢間性價比極高嘅驚安燒肉商店,主打以物超所值嘅價錢就可以食到高質嘅和牛燒肉,仲有好多唔同嘅罕見部位添,真係要試下呢間燒肉店係咪咁高汁先啦~自選九宮格燒肉盛合💰HK$596九宮格燒肉盛合係呢到必食嘅名物,我哋簡咗可以自選九款唔同部位和牛啲盛合,自己想食邊款肉就梗係要由自己話事啦!最後我哋簡咗封門柳、極黑牛小排、和牛沙巴當、和牛五花、和牛腹協、和牛友三角、和牛赤身、關東風天使和牛肋肉同埋壺漬牛肋肉!每款和牛都油脂分佈均勻,食落口充滿住濃濃嘅牛味,入口即溶!其中最推薦就係極黑牛小排、和牛沙巴當同埋極黑牛小排呢三款!可以一次過滿足哂咁多個願望,真係大滿足啊~和牛壽喜燒💰HK$98價錢偏貴,只有兩塊和牛!職員會喺你面前用火槍燒果兩塊和牛,再卷好啲和牛並點落秘製嘅黑松露汁到,最後將塊和牛放喺細細碗嘅一口飯上面咁就大功告成啦!黑松露汁個味道似係甜甜哋嘅燒肉汁,雖然得小小一啖仔,但係個味道確實係會令人一試難忘~紫菜月見飯💰HK$28橙黃色的蛋黃好吸晴,同埋啲紫菜白飯撈勻之後,用來送燒肉一流~生菜💰(唔記得個價錢)本身想好似食韓式燒肉咁,用生菜夾住啲燒肉來食,減低下燒肉嘅油膩感

自選九宮格燒肉盛合💰HK$596

和牛壽喜燒💰HK$98

紫菜月見飯💰HK$28

生菜💰(唔記得個價錢)
本身想好似食韓式燒肉咁,用生菜夾住啲燒肉來食,減低下燒肉嘅油膩感,但係最後發現原來生菜同日式燒肉係唔夾嘅~

自選九宮格燒肉盛合
2023-11-30
自選九宮格燒肉盛合
  • 九宮格燒牛盛合
平價滿足你的牛肉盛宴🐮午市/宵夜時段59折 食完人均才$1xx‼️就是尖沙咀的驚安燒肉商店!必點和牛九宮格 我們是點上·九宮格🐄擺盤十分漂亮 而且細心地有卡介紹9款不同部位👉🏼牛舌芯 一口和牛 韓式護心肉比較出色其他牛肉味不算突出和有點偏肥~想再高質一點都有其他和牛九宮格挑選建議牛肉可以加鹽一起燒🔥而醬料帶點柚子香氣 吃下去肉味更清爽~和牛壽喜燒有專人幫你火炙成5/7成熟之後點上黑松露蛋漿很惹味 配一口飯更滋味~點了紫菜和蔥香月見飯 搞拌好再加上牛肉肉汁就超好送飯👍🏼生啤$48還能買一送一🍻 真的划算到不行我跟朋友兩位吃完59折後人均是不用$200🤯整體勝在抵食 坐位寬敞桌面到齊食物後仍然有鬆動很方便~

平價滿足你的牛肉盛宴🐮
午市/宵夜時段59折 食完人均才$1xx‼️

就是尖沙咀的驚安燒肉商店!
必點和牛九宮格 我們是點上·九宮格🐄
擺盤十分漂亮 而且細心地有卡介紹9款不同部位
👉🏼牛舌芯 一口和牛 韓式護心肉比較出色
其他牛肉味不算突出和有點偏肥~
想再高質一點都有其他和牛九宮格挑選
建議牛肉可以加鹽一起燒🔥
而醬料帶點柚子香氣 吃下去肉味更清爽~

和牛壽喜燒有專人幫你火炙成5/7成熟
之後點上黑松露蛋漿很惹味 配一口飯更滋味~

點了紫菜和蔥香月見飯
搞拌好再加上牛肉肉汁就超好送飯👍🏼

生啤$48還能買一送一🍻 真的划算到不行
我跟朋友兩位吃完59折後人均是不用$200🤯
整體勝在抵食 坐位寬敞桌面到齊食物後仍然有鬆動很方便~
用餐優惠
試食活動
呢間燒肉餐廳招牌嘅特色和牛九宮格,可以一次過試晒唔同嘅和牛部位,滿足晒想試唔同肉嘅心態😋 而且餐廳仲做緊午餐/宵燒59折🤩💪🏻 上·九宮格 ($388)呢個和牛九宮格包括咗極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、厚切牛舌芯、韓式護心肉和壺漬牛肋肉,各個部位都有唔同特色,牛香、油香、醬香都滿足晒😋 和牛赤身同和牛三筋牛香味相對突出,而和牛三角腩同和牛五花就油香十足🤤 韓式護心肉同壺漬牛肋肉嘅醬汁醃得入味!加上和牛肉質本身都夠淋,食落滿足😚💪🏻 和牛壽喜燒 ($98)壽喜燒係即場用火槍將和牛燒至半熟,再蘸上黑松露壽喜燒醬汁,再配上一啖珍珠米去食😆 壽喜燒嘅醬汁好香,加上一啖珍珠米索晒和牛油香同醬汁嘅咸香,好夾😋💪🏻 柚子漬雞肉山 ($28)雞肉醃得好入味,燒完都好香柚子味,而且雞肉肉質都夠滑!💪🏻 紫菜月見飯,蔥香月見飯 ($28)紫菜同蔥香月兒飯都分別有巨量紫菜同香蔥,撈埋玉子,再配埋和牛一齊食,和牛油香同白飯非常夾😚味道:8/10性價比:6.5/10 食住瘦指數:💪🏻/5

💪🏻 上·九宮格 ($388)

💪🏻 和牛壽喜燒 ($98)

💪🏻 柚子漬雞肉山 ($28)
雞肉醃得好入味,燒完都好香柚子味,而且雞肉肉質都夠滑!

💪🏻 紫菜月見飯,蔥香月見飯 ($28)

味道:8/10
性價比:6.5/10
食住瘦指數:💪🏻/5
  • 和牛壽喜燒
  • 上·九宮格
呢間既燒肉好高汁 燒肉口感新鮮,肉質鮮嫩多汁。餐廳既服務都好周到,服務員nice。今次係第2次黎食, 我FD都話下次要帶埋佢屋企試下呢忍世燒肉。係一個值得推薦的地方! 無論lunch or gathering,都可以係一個好好既選擇。
呢間既燒肉好高汁

2024-05-02
在香港食日式燒肉,除了街知巷聞的牛角之外,都不坊試一下這間驚安燒肉,午市及宵夜時段有特別59折優惠👍🏻星期一至日 , 公眾假期都有折,不過香港得一間分店,建議大家都係預先訂位穩陣d我食過幾次雞肉都覺得好juicy , 今次冇叫,主打和牛,如果夜晚食,我覺得略嫌有點貴,和牛友三角原價$178 , 但只有五塊 , 59折後$105 , 都唔算合理但都可以一試。驚唔夠飽就記得叫個紫菜月見飯 😊 不過我朋友就話牛角好食d , 因為有埋牛肉汁。想飲啤酒就好抵啦 , $48 買一送一 , 好大杯,飲完有d 微醉,再食個芝士蛋糕,濃濃的柚子同芝士味 😊😊服務態度方面我就覺得唔錯,whatsapp 亦可以直接預約訂位,非常方便👍🏻👍🏻 建議大家可以whatsapp 問職員有咩優惠 😚

我食過幾次雞肉都覺得好juicy , 今次冇叫,主打和牛,

和牛友三角
秋葵
和牛五花
柚子檸檬芝士蛋糕
2024-04-24 27 瀏覽
🇭🇰驚安燒肉商店·和牛壽喜燒$98 l 上·九宮格$388我本身其實係俾佢個九宮格吸引嘅 一次過可以食9種牛肉 好正🤩但係最後我自己覺得更加推介佢個和牛壽喜燒😍😍佢個和牛係燒到啱啱好 肉質好好 一咬即化 而且佢個黑松露醬汁黑松露味超出🍄配埋嗰飯超級好食🍚之後九宮格入邊我自己就比較鍾意佢個和牛三角腩同和牛五花 佢呢兩個個油脂都好香 另外個牛舌芯都好厚身 質感好好 護心肉肉質都好好🐮·柚子漬雞肉山(半份) l 紫菜月見飯 l 蔥香月見飯 $28之後佢個雞肉都唔錯 佢係真係柚子味好出🐤最後兩個月見飯我自己就覺得紫菜飯好食啲 因為口感豐富啲 不過我自己就覺得佢個飯本身調味淡啲 我自己鍾意點埋和牛壽喜燒嗰個黑松露醬汁😈😈·#rbyeat#rby日本菜#rby尖沙咀·📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
🇭🇰驚安燒肉商店
#rby尖沙咀
📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
上·九宮格
2024-04-16 56 瀏覽
尖沙咀有一間幾唔錯嘅燒肉餐廳🥩 入到去已經聞到成間餐廳都好香😆 而且啲野食都唔錯😆.🐷驚安九宮格盛合驚安九宮格盛合真係 淨係睇落去已經覺得好正🥩😍有特上牛舌芯、牛頸脊、和牛五花、和牛三角腩、沙巴當磚、和牛友三角、極黑和牛、一口和牛同埋壺漬牛肋條🐮 真係咩部位都可以掂吓😆而且啲肉質鮮嫩多汁 🔥 一次過試到咁多款嘅牛肉 真係肉食愛好者嘅不二之選🤣.🐷柚子漬雞肉山🐣柚子漬雞肉山又係一款特色嘅肉柚子漬嘅酸香同雞肉嘅鮮嫩完美融合😆味道鮮美又清爽 夠味又開胃.🐷紫菜月見飯簡單但美味嘅飯🤣飯粒軟糯 配上鮮美嘅紫菜同滑溜嘅蛋黃 紫菜勁多😆 撈埋啲燒左嘅肉黎食超好味🤣😝.🐷葱香月見飯(微辛口)如果你鍾意微辣味 咁葱香月見飯就係你嘅最愛😏 呢碗月見飯加入咗葱花 味道更加香 絕對係蔥嘅fans嘅首選!.🐷和牛壽喜燒和牛壽喜燒係驚安燒肉商店嘅招牌菜式😋 店員會幫忙喺客人面前燒呢個🥰仲有雞蛋、黑松露撈出黎嘅汁 鮮香得黎又可以幫成塊肉調味😋.最近呢間餐廳仲做緊好多優惠😋 大家可以叫埋屋企人朋友黎食😍真心推介.驚安燒肉商店📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖.#吃貨日常#香港#燒肉#九龍美食 #hkfood
🐷驚安九宮格盛合
驚安九宮格盛合真係 淨係睇落去已經覺得好正🥩😍
🐷柚子漬雞肉山🐣
柚子漬雞肉山又係一款特色嘅肉
柚子漬嘅酸香同雞肉嘅鮮嫩完美融合😆
味道鮮美又清爽 夠味又開胃
🐷紫菜月見飯
簡單但美味嘅飯🤣
🐷葱香月見飯(微辛口)
🐷和牛壽喜燒
仲有雞蛋、黑松露撈出黎嘅汁 鮮香得黎又可以幫成塊肉調味😋
驚安燒肉商店
📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖.

#吃貨日常#香港#燒肉#九龍美食 #hkfoodie #foodiehk #尖沙咀 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食
2024-04-09 63 瀏覽
終於到假期🐰,梗係要食餐好嘅放鬆下😍。我哋今次就去到尖沙咀食日式燒肉🔥。因為見呢度做緊推廣優惠,有啤酒甜品買一送一💰。我哋就揀咗Sapporo生啤$48買一送一🍻,啱晒放假燒肉咁chill嘅氣氛!.🍱上•九宮格($388)和牛三角腩同埋和牛五花真心好正💕,油花分布得好靚💦,而且煎出嚟超級嫩口,而且表面金黃焦香嘅油脂感好滿足🔥。和牛赤身同埋極黑和牛就肉味濃郁😋。仲有唔同切法,唔同部位嘅牛肉🐄,一次過可以食到九種唔同嘅味道口感。.🔥和牛壽喜燒($98)夠晒視覺效果📸,店員攞住火槍將壽喜燒牛肉燒到啱啱好火候🔥。嫩口又油脂感爆滿嘅牛肉片🐄,蘸埋好濃郁嘅黑松露🌟、甜醬油、生雞蛋醬汁🍳,好香濃、好順口。.🐥柚子漬雞肉山(半份)($28)柚子味好入味,雞肉燒出嚟除咗火燒嘅香口♨️,更加有果香、清新嘅感覺🍊。.🍙紫菜月見飯($28)燒肉梗係唔少得溫泉蛋紫菜飯🤤。呢度算係份量比較多,無論係紫菜、定係飯素都夠晒撈勻成碗飯😝。配埋雞蛋嘅黏稠感覺,令到飯本身已經好惹味🙌🏻。.🧅葱香月見飯(微辛口)($28)呢款飯就有中華料理感覺🎌。日系嘅香蔥、煎到帶出甜味嘅洋蔥碎粒🍳,令到飯本身已經有香辛又帶甜嘅感覺👅,唔少得
🍱上•九宮格($388)
🔥和牛壽喜燒($98)
🐥柚子漬雞肉山(半份)($28)
🍙紫菜月見飯($28)
🧅葱香月見飯(微辛口)($28)
呢款飯就有中華料理感覺🎌。日系嘅香蔥、煎到帶出甜味嘅洋蔥碎粒🍳,令到飯本身已經有香辛又帶甜嘅感覺👅,唔少得要撈埋流漿蛋黃啦💥。
午市/宵夜時段59折優惠真的超抵!只需二百多元便能享用極受歡迎的九宮格盛合,而全日Sapporo生啤更買一送一,爽到不行!🤩.上.九宮格 折後$229餐廳的九宮格盛盒幾乎枱枱必點!我們點了最親民的上.九宮格,當中既有油香十足的和牛三角腩和一口和牛,亦有帶咬口的極黑和牛,一次過滿足多個口味需求😆.和牛壽喜燒 折後$58壽喜燒點上黑松露生蛋黃醬,肉質軟腍又入味,折後只需$58,真的未見過能這個價錢吃到壽喜燒🥹.柚子漬雞肉山 折後$17雞肉發揮也不錯,帶柚子香氣~.蔥香月見飯 折後$17.紫菜月見飯 折後$17吃燒肉怎能不配紫菜飯!餐廳更供應蔥香月見飯,香蔥又香又爽口,微辛口的口感非常過癮!.柚子梳打 折後$17.驚安水果茶 折後$22除了買一送一的生啤,我亦非常推介驚安水果茶!水果茶滿滿果肉,滿滿熱情果和菠蘿果香,認真足料🍹🍍

.上.九宮格 折後$229

.和牛壽喜燒 折後$58

.柚子漬雞肉山 折後$17
雞肉發揮也不錯,帶柚子香氣~

.蔥香月見飯 折後$17
.紫菜月見飯 折後$17

.柚子梳打 折後$17
.驚安水果茶 折後$22

宵夜
༺ 驚安燒肉商店 ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 驚安燒肉商店 𖠚ᐝ 上九宮格($388)𖠚ᐝ 紫菜月見飯($28) 𖠚ᐝ 蔥香月見飯($28) 𖠚ᐝ 和牛壽喜燒($98)𖠚ᐝ 柚子漬雞肉山($38)⚑ 尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽ ➳ 上九宮格($388)-厚切牛舌芯 -韓式護心肉-壺漬牛肋肉-極黑和牛-和牛五花 -和牛赤身 -和牛三筋-一口和牛-和牛三角腩最推薦韓式護心肉、和牛三角腩及和牛赤身 😚三款有牛味,同時不會太肥膩,又軟淋不韌~ 😛➳ 和牛壽喜燒($98)店員會即席把牛肉燒到半生熟,和牛好大塊😚配上松露蛋黃超惹味的!➳ 柚子漬雞肉山($38)柚子好味好fresh,雞肉好嫩滑🥰而且有五大件好厚肉又抵食☺️➳ 紫菜月見飯($28)飯有蛋黃、紫菜、飯素及醬汁,概念有點像牛角飯🤩單食都不錯!➳ 蔥香月見飯($28) 這款飯味道較普通,味道沒有紫菜的濃郁~ ☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳資訊¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽尖沙咀分店最新優惠午市宵夜5️⃣9️⃣折,二百幾蚊就
༺ 驚安燒肉商店 ༻
➳ 驚安燒肉商店
𖠚ᐝ 上九宮格($388)
𖠚ᐝ 紫菜月見飯($28)
𖠚ᐝ 蔥香月見飯($28)
𖠚ᐝ 和牛壽喜燒($98)
𖠚ᐝ 柚子漬雞肉山($38)
⚑ 尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

➳ 上九宮格($388)
-厚切牛舌芯
-和牛赤身
-和牛三筋
-一口和牛
-和牛三角腩

➳ 和牛壽喜燒($98)

➳ 柚子漬雞肉山($38)

➳ 紫菜月見飯($28)
飯有蛋黃、紫菜、飯素及醬汁,概念有點像牛角飯🤩單食都不錯!

➳ 蔥香月見飯($28)
這款飯味道較普通,味道沒有紫菜的濃郁~

尖沙咀分店最新優惠午市宵夜5️⃣9️⃣折,二百幾蚊就已經有9️⃣款牛食,超抵食🥳
這間燒肉店我已bookmark了好一段時間 原因正正是被它的九宮格所吸引 這次終於來到尖沙咀一試!⚪︎極·九宮格和牛盛合包括:和牛三角腩磚、和牛三角腩、和牛友三角、和牛腹脅、時令、和牛博多葱卷、和牛赤身、牛頸脊、厚切牛舌芯款款牛味濃郁 油脂分布均勻 入口即化✨⚪︎ 和牛壽喜燒即叫即燒!店員會將薄切和牛燒至三成熟 沾上黑松露蛋漿 再配一口珍珠米 也太好吃了吧🥹 店員還將剩下來的醬汁 給我們點其他肉吃 加分!(*´▽`*)⚪︎ 蔥香月見飯蔥和洋蔥拌上生雞蛋飯 味道微微辛口 剛好沖淡和牛的油膩感 重口味人士必點(☞゚ヮ゚)☞⚪︎ 紫菜月見飯加入燒肉醬汁拌飯 餸燒肉吃一流(´∀` )⚪︎ 和牛多士多士烘得非常香脆 和牛肉質鮮嫩多汁 口感上超級夾⚪︎ 焦糖菠蘿乳酸在這裡要特別推介這杯特飲!杯底充滿菠蘿粒粒 乳酸十分refreshing! 菠蘿面上有一層焦糖脆脆 甜度一百分(●´∀`●)𝑭𝒐𝒍𝒍𝒐𝒘 @𝒄𝒓𝒚𝒔𝒕𝒂𝒈𝒓𝒂𝒎𝒙 𝒇𝒐𝒓 𝒎𝒐𝒓𝒆!✨𝑺𝒂𝒗𝒆 𝒂𝒏𝒅 𝒍𝒊𝒌𝒆 𝒇𝒐𝒓 𝒚𝒐𝒖𝒓 𝒏𝒆𝒙𝒕 𝒎𝒆𝒂𝒍!

⚪︎極·九宮格和牛盛合
款款牛味濃郁 油脂分布均勻 入口即化✨

⚪︎ 和牛壽喜燒

⚪︎ 蔥香月見飯

⚪︎ 紫菜月見飯
加入燒肉醬汁拌飯 餸燒肉吃一流(´∀` )

⚪︎ 和牛多士
多士烘得非常香脆 和牛肉質鮮嫩多汁 口感上超級夾