旺角區搵食真係好少,難得出開去就再嚟安平燒肉食餐好🥰餐廳晚市放題有4款餐可以選,放題最平$268/位已經可以食到飽,之前同朋友食過一次SRF 極黑牛餐$368/位,今次升級最正嘅M4和牛都係$418/位咋🤭唔講唔知原來「安平燒肉」係 牛大人台式火鍋的副線,佢係由台灣總廚監督,唔怪得質素咁有保証💯 此家引入台灣特色小食 鴨舌等,甜品 安平仙草竽圓 可以揀🤩另外想推介佢有款黃金醬,係台灣麻醬混入蔬菜汁製成,可以配搭肉類/蔬菜食,仲可以蘸上生菜包肉食,推介大家燒肉肉時一試👍🏻 ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ🥩 M4和牛餐 $418/位 任飲任食120分鐘種類有104款咁多,真係揀野食都眼花凌亂🤭每位仲送 嚴選牛舌芯兩件,好厚身又爽彈。🐮牛牛仲可以任食安格斯牛小排🥓,澳洲M5和牛🥩,見到油花咁靚,岩晒我呢D 牛控 😍 即刻失控不停掃QR Code 落order 啦😆𓐎海鮮類都不少,有烤🐚帆立貝,爽彈🦐虎蝦,鹽蒜燒🦪生蠔等,認真真係好少見原隻生蠔都有任食,開♥️到暈🤭此外,仲有不少雞肉,豬肉類,唔係淨係牛控先嚟得架🤭𓐎出面有個自助區,有多款🥬蔬菜類,🍚飯,仲有勁好味🐚澎湖蛤仔湯飲,我私心落咗好多

ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
🥩 M4和牛餐 $418/位 任飲任食120分鐘
種類有104款咁多,真係揀野食都眼花凌亂🤭
每位仲送 嚴選牛舌芯兩件,好厚身又爽彈。

𓐎出面有個自助區,有多款🥬蔬菜類,🍚飯,仲有勁好味🐚澎湖蛤仔湯飲,我私心落咗好多🌸🦐蝦花蝦,好好味😋
仲有飲品唔只有汽水,仲有幾款台式茶飲添,桂花烏龍,四季春烏龍👍🏻

𓐎最近仲有個「安平夢王誕活動」,岩晒我長期食夢王蛋🍳嘅超級粉絲,佢漲卜卜鮮橙紅色的蛋黃,諗起都流口水🤤🧡

𓐎凡活動期間惠顧SRF極黑牛 或 M5和牛餐:
-每人可選擇一次夢王溫泉蛋或夢王生雞蛋🥚
-🌙月見牛, 起司🧀夢王蛋 (任叫)
-仙草夢王布丁🍮 (荃灣,旺角分店限定)
📆2024年4月24日 - 6月23日
2024-03-22 1433 瀏覽
好耐冇食過燒肉😍一食就要食最高級澳洲M5和牛套餐,牛肉嘅質素真係靚㗎。佢哋嘅裝修好新淨坐得闊落,更加重要嘅係佢哋嘅抽油煙機系統做得好好,食完都唔會覺得好大浸油煙味,實在太好啦!澳洲M5和牛脂肪同肉嘅比例呈雪花,未燒熟都知好食,肉味濃郁,不斷食呢個先至有回本嘅感覺😀烤帆立貝同樣都係重點推介,牛油好般配,粒粒都好大隻,鍾意加少少檸檬汁落去更加鮮味。牛舌芯超好食,記得唔好燒得太熟,如果唔係就會韌,仲有少少粉紅色就係最靚,入面咬落去香軟牛味重。安格斯牛小排同樣都係雪花級數,但係佢嘅肉味會比較香濃,油脂冇咁重,總之都係好食!海鮮方面仲有生蠔、大蝦,有豐富蛋白質點樣食都唔肥,雞爽肉好特別,咬落去爽口一啲都唔鞋,非常之推介!牛舌都好吸引,薄薄一片,燒一陣就食得,牛肉味香濃。自助區仲有台式蝦乾拌飯,首先加好多紫菜、蝦乾、蔥花,再加埋滷水汁真係超好食!!!餐廳仲提供唔同既蔬菜,記得一定要食燒菠蘿暖笠笠好甜好好味,仲有多款飲品任飲,電話落單仲有紅肉火龍果茶,底部有粒粒火龍果好好味😋飲咗佢哋新出嘅藍莓果茶冷泡茶,有少少甜味又有水果香解膩就最啱!最後有甜品或者係芋圓仙草,來食台灣嘢一定係揀仙草😀

• 燒帆立貝
2024-02-29 1591 瀏覽
📍安平燒肉 (旺角)📍旺角彌敦道601號創興廣場9樓🟡澳洲M5和牛吃到飽套餐🌈高度推薦:✨澳洲M5和牛肩胛肉✨安格斯牛小排✨台灣鯛魚下巴✨鹽選牛舌✨台灣小枕頭 (麻糬)✨老虎雞翼✨安平炸蚵卷成日聽朋友講話安平燒肉午餐去好抵食,環境好舒服又乾淨。難得平日放假,試咗澳洲M5和牛吃到飽套餐,真係超抵呀!2個人736元,我哋12點到,3:30前都可以任食,真係好爽!真心特別推薦幾款菜式:澳洲M5和牛肩胛肉,肉質鮮嫩多汁,超大陣牛肉香。安格斯牛小排牛肉質感更嫩,朋友都話真係要食多幾轉!鹽選牛舌係薄片,真心好食到可以瘋狂食好多片!口感彈牙,好好味!台灣鯛魚下巴係我最鍾意,一個人連續叫咗五次,好似三文魚鮫咁滑,勁好食!台灣小枕頭(麻糬)朋友自己一個食咗四碟,佢話冇食過咁好食嘅麻糬,薄薄地一層,用心烹調可以做到日式嗰種麻糬嘅感覺,脆脆哋嘅外層,入邊有麻糬的軟糯感,中火烹調啱啱好!最後,老虎雞翼同安平炸蚵卷亦都好好食,開始同最後都叫咗個安平炸蚵卷,真係有蚵仔嘅味道,做得好好!下次午餐都會再過嚟食,食放題仲食高質嘢真係好難得!
📍安平燒肉 (旺角)
📍旺角彌敦道601號創興廣場9樓

🟡澳洲M5和牛吃到飽套餐

🌈高度推薦:
✨澳洲M5和牛肩胛肉
✨安格斯牛小排
✨台灣鯛魚下巴
✨鹽選牛舌
✨台灣小枕頭 (麻糬)
✨老虎雞翼
✨安平炸蚵卷

真心特別推薦幾款菜式:

2024-02-29
  • 安格斯牛小排
  • 澳洲M5和牛吃到飽
2023-12-13 4088 瀏覽
旺角人氣燒肉,book mark咗好耐,今日終於同朋友前往。餐廳有三種價錢選擇。第一次我們叫了澳洲M5和牛套餐。($418)餐廳設有不同時段不同價格的優惠。大家可以留意以下嘅餐牌。套餐內包含100多種款式。由前菜到台灣小食到豬牛雞海鮮及飲品多款選擇。餐廳座位闊落,空間大,不怕沒有位置放食物。當中亦設有飲品區,沙律吧,及醬料區。最後我們一共叫了以下食品。➰台灣小食➰台灣餐廳當然不能錯過台灣小吃我們共叫了以下食物。當中最具推薦是涼拌小黃瓜及台灣小枕頭。1.士林小香腸2.涼拌小黃瓜3.梅山酥炸薯5.懷念鹽酥雞6.台灣小枕頭(麻糬)➰牛 ➰ 牛肉方面,我們叫了以下食物。當中最具推薦的是澳洲A5和牛肩胛骨,鹽燒牛舌,及安格斯牛小排油脂豐富,肉質嫩滑,牛味濃。1.澳洲M5和牛肩胛肉2.三角牛肩肉3.SRF極黑一口牛4.美國SRF極黑牛5. 安格斯牛小排6.鹽選牛舌7.嚴選牛仔骨8.秘制牛肋條➰海鮮&蔬菜➰1.爽彈虎蝦2.絲瓜煮蜆3.燒帆立貝4.起司鵪鶉蛋5.奶油金菇➰豬&雞➰1.九層塔三杯雞2.鹽蒜麻油雪花豬3.原住民鹽燒肉4.老虎雞翼➰飲品&甜品➰1.阿里山檸檬紅茶2.紅火冰茶3.海鹽奶蓋紅茶4

餐廳有三種價錢選擇。
第一次我們叫了澳洲M5和牛套餐。($418)

餐廳設有不同時段不同價格的優惠。
大家可以留意以下嘅餐牌。

套餐內包含100多種款式。
由前菜到台灣小食到豬牛雞海鮮及飲品多款選擇。

餐廳座位闊落,空間大,不怕沒有位置放食物。

當中亦設有飲品區,沙律吧,及醬料區。
最後我們一共叫了以下食品。
➰台灣小食➰

1.士林小香腸
2.涼拌小黃瓜
3.梅山酥炸薯

5.懷念鹽酥雞

6.台灣小枕頭(麻糬)

➰牛 ➰

1.阿里山檸檬紅茶

2.紅火冰茶

3.海鹽奶蓋紅茶

4.安平芋圓仙草

總括而言,醃製品非常入味,惹味,材料選用新鮮,喜歡吃燒肉的人最佳之選。
2023-12-11
2023-12-11 2700 瀏覽
當朋友推介這間燒肉餐廳時,聽到澳洲M5和牛無限添,仲有其他高質燒肉和食物,二話不說,一到星期日就搵朋友過嚟食放題☺️☺️餐廳環境舒適,好光猛,座位都好多,為咗避免太多人要等位,我哋6:00pm就到場,已經有幾台食客,到咗大約七點已經全場滿座,開始有人等位😆手機落單,非常方便,食物選擇不少,即刻叫咗不同的牛肉同海鮮😋✨嚴選牛舌芯✨厚切上選牛腹肉✨美國SRF極黑牛✨三角牛肩肉✨SRF極黑一口牛✨澳洲M5和牛肩胛肉✨安格斯牛小排✨安平私房牛腹肉推介嚴選牛舌芯,爽口彈牙,完全冇筋,每台送兩條,嘗嘗味道😋😋 M5和牛脂油香十足,入口即化,完全停唔到口💗牛肉選擇不少,每個部位都有不同的特色,不同的口感,樣樣都試咗,非常滿足🫶🏻✨墨魚香腸✨爽彈虎蝦✨燒帆立貝✨烤魚乾✨鹽蒜燒生蠔(必須煮熟)✨絲瓜煮蜆✨美乃滋章魚燒✨台灣鯛魚下巴估唔到海鮮的選擇都唔少,墨魚香腸非常彈牙,虎蝦大大隻,帆立貝牛油香十足,燒魚乾非常香口,絲瓜煮蜆清甜,鹽蒜燒生蠔香滑🫶🏻✨起司鵪鶉蛋✨台灣小枕頭(麻糬)✨奶油金菇✨即食滷水涼拌鴨舌 ✨梅山酥炸薯✨鳳梨,粟米叫咗一啲台式小食,很不錯,yummy💗自助區有不同的飲品和蔬菜,我就試咗燒菠

✨嚴選牛舌芯
✨墨魚香腸
✨爽彈虎蝦
✨燒帆立貝
✨烤魚乾
✨鹽蒜燒生蠔(必須煮熟)
✨絲瓜煮蜆
✨美乃滋章魚燒
✨台灣鯛魚下巴

✨起司鵪鶉蛋
✨台灣小枕頭(麻糬)
✨奶油金菇
✨即食滷水涼拌鴨舌
✨梅山酥炸薯
✨鳳梨,粟米
叫咗一啲台式小食,很不錯,yummy💗
自助區有不同的飲品和蔬菜,我就試咗燒菠蘿,味道很不錯👍🏻

✨紅火冰茶
✨百香果綠茶
食燒肉點可以少得冰涼飲品,即刻叫咗兩杯特色飲品,冰冰涼涼,酸酸甜甜,非常解渴生津

✨ Häagen-Dazs
✨台式芋丸糖水
食完燒肉仲有甜品,雪糕界王者Häagen-Dazs,仲有台式芋丸糖水,為今晚燒肉放題畫上完美的句號💗
  • 安格斯牛小排
  • 甜品
平時都鍾意每過一排就回訪啲好鍾意嘅餐廳,其中一間口袋清單就係安平燒肉,辛苦完一個月梗係要食餐好慰勞吓自己,今次就揀咗M5和牛套餐,係有成104款嘢食! !食完之後覺得...過一排好快又會再嚟今次都同之前一樣揀咗幾日精選同大家分享~-肉類-牛舌芯同薄切牛舌: 兩款都好鍾意,兩種唔同口感,但係都係爽彈為主美國SRF 極黑牛: 牛肉入邊最鍾意呢款,因為有齊油脂,牛肉香,又軟熟山椒牛柳丁: 我好少鍾意預先調味過嘅肉類,但係呢個真係好好味,通常一口牛煮得唔好就會好韌,呢隻完全冇呢個問題,調味又啱啱好牛仔骨: 一啲根都冇,而且好易咬開,好淋-海鮮-帆立貝同生蠔都幾好,雖然唔係話好大粒,但係feel到都新鮮,肉質都係彈牙-小吃-最鍾意呢度就係有無限咁多小食!鹽酥雞、澎湖花枝餅、安平炸蚵卷,點解每一樣上到枱仲咁熱辣辣! !我自己就最鍾意黑松露安平腐皮卷,同埋黃金泡菜,encore咗好幾次

今次都同之前一樣揀咗幾日精選同大家分享~
-肉類-
牛仔骨: 一啲根都冇,而且好易咬開,好淋

-海鮮-

-小吃-
這次點了「澳洲M5和牛吃到飽」套餐~飲品可以下單點或到任品櫃自取,還有很多新鮮蔬菜可以自取~可以點的餐點數量實在太多~但以下的肉類、海鮮和小食等,都是我們覺得非常好吃,而且一點再點的(๑•̀ㅂ•́)و✧**澳洲M5和牛肩胛肉**:這部分的和牛因其油花分佈均勻而聞名,肉質鮮嫩多汁,帶有濃郁的牛肉香味,是套餐中的明星產品。**安格斯牛小排**:安格斯牛小排肉質細膩,油脂豐富但不過分,烤制後外焦里嫩,風味十足。**「安平夢王蛋」月見牛**:將滑嫩的夢王蛋蛋黃與烤牛肉結合,口感層次豐富,夢王蛋超香!!!**屏東燒魚腹**:選用新鮮魚腹部位,燒烤至外皮酥脆,內裡保持魚肉的鮮嫩。**安平私房梅花豬**:精選部位,肉質鮮美,經過燒烤後更顯其特有的香味。**原味厚切雪花豬**:厚切的豬肉片,烤制後表面微焦,肉汁豐富,味道鮮美。**即食滷水涼拌鴨舌**:鴨舌入味,涼拌方式使其更加爽口,是開胃的前菜之選。**鹽蒜燒生蠔**:新鮮生蠔配上鹽蒜調味,燒烤後鮮味倍增。**燒帆立貝**:帆立貝肉質細嫩,燒烤後的香氣令人難以抗拒。**爽彈虎蝦**:虎蝦肉質彈牙,燒烤後外皮微焦,內裡保持蝦肉的鮮甜。至於飲品,我們最喜歡*

**鹽蒜燒生蠔**:新鮮生蠔配上鹽蒜調味,燒烤後鮮味倍增。

至於飲品,我們最喜歡**阿里山檸檬紅茶**和**百香果綠茶**,兩樣都是清新解膩的選擇。

吃完各種燒肉後,我們選了雪糕和仙草凍作甜品,是完美的餐後甜點!!ฅ^•ᆺ•^ฅ
2024-05-11 0 瀏覽
今天去了旺角創興廣場樓上餐廳旺角燒肉店叫安平燒肉,環境寬敞,裝修新靜😊我地叫了澳洲M5和牛吃到飽套餐 🥩 $418今次揀了M5和牛吃到飽套餐贈送A5和牛肉眼,正到痺呀😝A5肉眼色澤鲜明,牛味好濃郁,口感豐富而多汁,十分美味😋澳洲M5和牛肩胛肉🥩濃郁的肉香和鮮嫩的口感,肉質細嫩😍安格斯牛小排🥩肉質鮮嫩濃郁和有豐富肉汁😙鹽選牛舌🐮牛舌肉質細嫩,帶有一定的肉汁, 好味😚烤魚乾🐟魚乾鬆脆,帶有一定的韌勁和嚼勁,同時散發出濃厚的魚香味😋燒帆立貝帆立貝口感鮮美,味道不錯😊爽彈虎蝦🦐虎蝦肉質鲜甜,十分Q彈😚有飲品櫃,款式也算多,自家製的冷泡茶,仲有罐裝飲品,紙包飲品和自助醬料區甜品揀左Haagen-Dazs雪糕🍦和台式芋丸糖水,劃上完美句號😝整體得分: 5/5味道: 5/5環境: 4.5/5 🎇安平燒肉🎈旺角彌敦道601號創興廣場9樓

我地叫了澳洲M5和牛吃到飽套餐 🥩 $418

今次揀了M5和牛吃到飽套餐贈送A5和牛肉眼,正到痺呀😝

A5肉眼色澤鲜明,牛味好濃郁,口感豐富而多汁,十分美味😋

澳洲M5和牛肩胛肉🥩
濃郁的肉香和鮮嫩的口感,肉質細嫩😍

安格斯牛小排🥩
肉質鮮嫩濃郁和有豐富肉汁😙

鹽選牛舌🐮
牛舌肉質細嫩,帶有一定的肉汁, 好味😚

烤魚乾🐟
魚乾鬆脆,帶有一定的韌勁和嚼勁,同時散發出濃厚的魚香味😋

燒帆立貝
帆立貝口感鮮美,味道不錯😊

爽彈虎蝦🦐
虎蝦肉質鲜甜,十分Q彈😚

整體得分: 5/5
味道: 5/5
環境: 4.5/5

🎇安平燒肉
🎈旺角彌敦道601號創興廣場9樓
2024-05-09 0 瀏覽
呢排做緊夢王期間限定主題一開始已經可以揀要隻夢王溫泉蛋/生蛋 我就揀左溫泉蛋整溫泉飯 蛋味超香 撈飯再同和牛一齊食一流 🤭🤭月見牛另一樣夢王產品係月見牛 撈埋牛肉成盤一齊燒 燒完有啲滑蛋牛肉feel 同啲蛋花一齊食嘅感覺 有新野試下都幾有新鮮感😎起司夢王蛋呢個係平時芝士鵪𪂹蛋嘅升級版 燒完撈埋食有啲似奄列嘅質地 配埋夢王滑蛋 我都忍唔住食左幾個🤤夢王雞蛋布丁甜品都有夢王主題 限量嫁 記得早啲落單😂一半布丁一半仙草 夢王點食都好食 做布丁都仲係好香蛋味 愛蛋之人一定要試下🤭當然啦平時嘅常駐產品都一樣好食 最想讚係 牛小排同埋帆立貝 每次order都質素一樣高唔跌watt🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
呢排做緊夢王期間限定主題

月見牛
起司夢王蛋

夢王雞蛋布丁

2024-05-02 6 瀏覽
點左最貴的M5和牛set選擇都多,豬牛雞都有,原味又有,醃左的都有,任君選擇。基本上都好食,唔洗點任何調味料都好滋味。飲品除左紙包同樽裝茶,仲可以order特色飲品,不過得四款,味道一般。上野食都算快,種類唔少,環境舒適,值得一試。燒到咁上下仲會幫你換個燒肉網,店員都有禮貌。7:30前埋單走人仲可以平d,人都少d,不妨考慮一下早d去食。最後仲有雪糕可以食,haagendaz雪糕,四選一,得一杯,好過無。最後,而家有得買現金券,等於九五折
點左最貴的M5和牛set
選擇都多,豬牛雞都有,原味又有,醃左的都有,任君選擇。
上野食都算快,種類唔少,環境舒適,值得一試。
燒到咁上下仲會幫你換個燒肉網,店員都有禮貌。
最後,而家有得買現金券,等於九五折
2024-04-17
用餐優惠
現金券
2024-04-26 29 瀏覽
在網上看到點讚高,便決定這間燒肉。座位尚算舒適,食物款式也不少。只是點食物數量,與出餐的不同,貴價食品通常比少一兩件,平價食品又會比多幾件。還有店方指的高級牛,卻不見得有牛味,雪花也不夠,還要切成薄片和分成細件,燒完縮水到一啖就無,燒極都食唔飽,但時間卻一分一秒過。夠鐘就即時以面無表情的服務態叫我們走,但其實有半個場都無客,又已截單,何需介意比客人坐多幾分鐘呢?喺這個巿道,仍然這樣服務,其實客人不會再有下一次,建議寬容啲,無客等位就不要趕客,給人一個優惠,印象就會加分啦!
2024-04-25
2024-04-26 32 瀏覽
平日晚上到了旺角創興中心9樓的安平燒肉吃晚餐。我們約7點半到,等了一會就可以入座。餐廳裝修闊落,空間十分之大,大量的卡位.餐廳主打燒肉,有三間不同級別的套餐,今次我們選擇了最高級的澳洲M5和牛套餐,除了有獨有的嚴選牛舌心、澳洲M5和牛和安格斯牛小排外,亦可以揀選其餘套餐超過80種不同的食物,種類豐富❤️另外亦設有自助區,提供了獨家的櫻花蝦拌飯、紫菜飯、大量蔬菜和各色各樣的飲品。.◽️澳洲M5和牛套餐 $418(價錢因應入座時間不同).可以揀選的食物實在太多,以下幾款是推薦一定要叫的食物:.▫️安格斯牛小排油脂和肉質均衡,兩邊各燒40秒左右就可以食用,肉味香濃,油脂感不太重。若果想味道再突出可以點點安平燒肉獨有的黃金醬🥰.▫️澳洲M5和牛 和牛肉質呈深粉紅色,肉明顯地見到雪花,油脂分布較牛小排多。兩邊同樣燒40秒就可食用,油脂感較重,但不失肉味,肉汁豐富,十分惹味⸜ ෆ ⸝‍.▫️牛舌芯套餐獨有的食物,肉質呈粉嫩色,肉質煙韌,肉味較濃。.▫️美國SRF極黑牛油脂分布最少,不過肉味最濃,肉質同樣嫩滑,點一點黃金醬令味道更突出( •̀֊•́ ) ̖́-.▫️烤帆立貝燒過的帆立貝加上牛油,牛油味香濃,帆立貝大粒彈

◽️澳洲M5和牛套餐 $418(價錢因應入座時間不同)
可以揀選的食物實在太多,以下幾款是推薦一定要叫的食物:
▫️安格斯牛小排

▫️澳洲M5和牛

▫️牛舌芯

套餐獨有的食物,肉質呈粉嫩色,肉質煙韌,肉味較濃。
▫️美國SRF極黑牛

▫️烤帆立貝

燒過的帆立貝加上牛油,牛油味香濃,帆立貝大粒彈牙同時鮮味亦十足!

吃飽飽後當然少不了甜品,可以揀選3款雪糕和獨有的台式安平芋圓鮮草,芋圓鮮草以附交的糖水來講,實屬非常高質🥹❤️

如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b

《安平燒肉 - 旺角》每次想食燒肉,都必定會諗到呢間大件夾抵食既台式燒肉放題餐廳,除左放題套餐入面既野食之外,餐廳入面自助吧既飲品同熱食全部都可以任飲任食120分鐘架😉今次我同朋友就選擇左M5和牛餐,呢個餐入面有多達104款任食食品可以叫,仲有我最愛嘅牛舌可以瘋狂咁食🫶🏻由於呢間餐廳我已經食過好幾次,所以有幾款必食嘅東西可以推薦一下💁🏻‍♀️自助吧任飲冷萃茶每次過嚟食飯都會睇睇當日嘅飲品櫃入面有咩茶,之前我最鍾意佢嘅白桃烏龍,唔知係咪季節限定呢,唔係每次嚟都會見到,而今次就有無糖百香果綠茶,飲落清香,不過放心,唔甜的😉佢只有百香果嘅香味,飲多幾支都唔會滯😉另外code落單仲會有手搖飲品,今次我試咗佢個火龍果綠茶,呢一款就有落糖啦,不過飲到火龍果肉同埋茶香,我覺得都值得一試💁🏻‍♀️嚴選牛舌芯呢一個厚切牛舌雖然唔係任食的,但係如果叫咗M5和牛餐就每人會有兩件喺頭盤送上,我個人覺得厚切牛舌食落更有質感同埋有牛肉味,如果之後再想食就要加錢啦,不過仲有咁多任食嘅肉類,我就覺得留返quota試其他嘢好啦💁🏻‍♀️鹽蒜燒生蠔佢呢度嘅生蠔唔可以即食,要放喺燒烤爐上面先至熟透先可以食㗎,個蠔嘅質量唔錯,原個
《安平燒肉 - 旺角》
💁🏻‍♀️自助吧任飲冷萃茶

💁🏻‍♀️嚴選牛舌芯

💁🏻‍♀️鹽蒜燒生蠔
佢呢度嘅生蠔唔可以即食,要放喺燒烤爐上面先至熟透先可以食㗎,個蠔嘅質量唔錯,原個殼送上直接放喺燒烤爐上,烤到佢嘅蠔汁滾燙就可以食啦,我朋友瘋狂地食呢個生蠔,不過整嘅時間要耐少少,不妨叫多幾件慢慢放喺烤爐旁邊慢慢烘熟

💁🏻‍♀️薄切牛舌
又係牛舌,佢呢度嘅牛舌雖然薄身,但係只要輕輕燒至兩邊金黃色就可以食啦,絕對係快靚正嘅選擇,當晚我最少食咗15片牛舌😉可以點岩鹽又或者檸檬汁調味,呢一個絕對可以瘋狂咁叫,超級推介

💁🏻‍♀️澳洲M5和牛
食得呢個餐就梗係狂叫M5和牛啦,肉質軟嫩,點少少岩鹽食就已經好好味,油脂分布平均但又食到肉味💪🏻必食

💁🏻‍♀️ S R F極黑一口牛
自從有個朋友推薦我食S R F極黑牛之後,我慢慢都愛上咗食呢個品種嘅牛,性價比極高,而且肉味同油脂分布平衡拿捏得好好,一口牛只要燒到六成熟就可以啦,如果燒得太熟反而會有啲韌,但係佢嘅油分充足所以一食爆油

💁🏻‍♀️安格斯牛小排
同樣都係食佢嘅油香,不過美國牛嘅好處係佢啲肉普遍都比較軟身,兩面各燒10秒其實就差唔多啦,可以試吓配搭安平燒肉嘅黃金醬調味,食落美味酸甜幾開胃,令到牛小排食起上嚟冇咁油膩👍🏻

💁🏻‍♀️自助吧燒菠蘿
每次嚟到必食,佢就喺自助吧入邊任拎的,我覺得菠蘿經過燒烤後更加激發到佢嘅糖分,面層焦糖化咗之後熱辣辣,入口爆汁而且好甜😎一邊食肉再食幾片菠蘿消滯解膩😉同樣係必食

最後最後,埋單嘅時候每個人都會奉上一杯雪糕,我就梗係揀Häagen-Dazs啦😘
但係其實佢個自家製仙草都好好食㗎💪🏻兩個鐘任食時間充足而且上菜都好快,絕對係我同朋友gathering嘅其中之一最愛地方
2024-04-18
介紹返💁🏻‍♀️。。🇹🇼 燒肉 在 旺角 🇹🇼。安平燒肉 Anping Grill。創興廣場9樓。晚市燒肉吃到飽M5和牛餐正價。HKD418 + 10%19:30前離座。HKD358 + 10%21:00後入座。HKD388 + 10%🤫 我哋揀咗早場食五點半..食完啱啱好七點半..咁我哋被安排喺二人卡座..打對面坐嘅..逢親兩個人大部份都安排喺呢一度..座位比較緊貼些少但係枱面都夠位擺嘢食嘅🤫 QR Code自助落單就梗㗎啦..我哋一嚟唔理三七廿一瘋狂試晒各種牛肉..澳洲M5和牛啦安格斯牛小排啦..美國SRF極黑牛三角牛肩肉etc..個人認為首選澳洲M5唔使講㗎啦🤣焫兩吓七成熟放入口..油脂味香濃而且鬆軟..然後第二推介SRF極黑牛同埋三角牛肩肉..呢個係唔使最貴嘅Set都可以擁有嘅~都可以輕輕焫兩吓就食得..牛味仲好香添..好老實咁講..你淨係睇吓碟牛嗰啲雪花就知道入口一定唔差啦💁🏻‍♀️阿G就話限定份量嗰份牛舌芯條超好味喎..我個人就唔食牛舌嘅..俾晒佢都冇所謂🤭然後牛仔骨都係另一個我食咗幾次都會繼續想食嘅選擇..唯一就係有一個Option叫做牛唔知乜嘢邊..嗰個𡁻口都幾重..見到嘅
介紹返💁🏻‍♀️

🇹🇼 燒肉 在 旺角 🇹🇼
。安平燒肉 Anping Grill
。創興廣場9樓

晚市燒肉吃到飽
M5和牛餐
正價。HKD418 + 10%
19:30前離座。HKD358 + 10%
21:00後入座。HKD388 + 10%

🤫 QR Code自助落單就梗㗎啦..我哋一嚟唔理三七廿一瘋狂試晒各種牛肉..澳洲M5和牛啦安格斯牛小排啦..美國SRF極黑牛三角牛肩肉etc..個人認為首選澳洲M5唔使講㗎啦🤣焫兩吓七成熟放入口..油脂味香濃而且鬆軟..然後第二推介SRF極黑牛同埋三角牛肩肉..呢個係唔使最貴嘅Set都可以擁有嘅~都可以輕輕焫兩吓就食得..牛味仲好香添..好老實咁講..你淨係睇吓碟牛嗰啲雪花就知道入口一定唔差啦💁🏻‍♀️阿G就話限定份量嗰份牛舌芯條超好味喎..我個人就唔食牛舌嘅..俾晒佢都冇所謂🤭然後牛仔骨都係另一個我食咗幾次都會繼續想食嘅選擇..唯一就係有一個Option叫做牛唔知乜嘢邊..嗰個𡁻口都幾重..見到嘅話可以Skip😅
🤫 烤帆立貝係必須要瘋狂Encore嘅👍🏻帆立貝Size屬於中碼..唔似得出邊嗰啲放題全部都係細粒到燒完唔見咗個影
🤫 除咗食咗一人六七八隻帆立貝之外仲有鹽蒜燒生蠔同埋虎蝦都係個人相當推介嘅..佢哋呢度啲海鮮九成九都係新鮮大隻好味好肉地
🤫 嗰啲涼拌小食或者係台式小點..首推滷水味相當入味嘅滷水涼拌鴨舌..然後海苔炸蝦卷絲瓜煮蜆花枝甜不辣同埋起司鵪鶉蛋都一定要試吓嘅..哎~嗰個奶油金菇落埋櫻花蝦落去煮超好味
🤫 嗰個芋圓係阿G讚不絕口嘅..佢話直頭係出邊幫襯甜品舖買到嘅質素..煙靭有口感..材料多元化仲落埋花生添..好可惜冇得Encore咁話🤭
🤫 總括嚟講..食材新鮮款式都多..個人亦都好欣賞佢哋各種獨有嘅配料同醬汁..好似我多次提及過嘅櫻花蝦油啦..仲有安平黃金醬..就連個豉油都係特調嘅..呢啲都係出邊其他燒肉店所不能搵到嘅
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2024-04-13
  • 燒帆立貝
2024-04-19 24 瀏覽
不知不覺已經食過好幾次,主要是位置方便,岩哂約一大班朋友。 安平燒肉由「牛大人台灣火鍋吃到飽班底」主理,任食放題有80多款肉類、台灣夜市小吃同手搖飲品等任飲任食,M5和牛套餐人均$400多,算係幾抵玩~每次嚟到都必點,澳洲M5和牛肩胛肉及安格斯牛小排,滿足到食和牛香爆棚嘅滿足感! 🐮和牛唔算多油脂,另外SRF極黑牛有牛味濃又嫩口、幾有驚喜*套餐免費贈送兩客牛舌芯,夠爽滑彈牙*除左和牛任食,當然要試埋其他菜式,其他都幾有驚喜 鮮甜嘅海鮮,包括熟蠔、帆立貝、鮮甜海蝦,食得出好新鮮自助區都有好多蔬菜可以攞,而另一個亮點就係可以自製安平拌飯,跟住張 poster 嘅指示加入配料😋最後甜品推薦芋圓涼粉,真心幾Q軟!飲品嘅選擇都有好多,吃濃香的牛肉就要配一杯純茶來解膩;吃海鮮如帆立貝及生蠔,就要配紅火冰茶來提鮮!呢度枱面同座位都好闊落,夠位擺好多嘢食之餘,又唔會坐得好辛苦👍🏻

🐮和牛唔算多油脂,另外SRF極黑牛有牛味濃又嫩口、幾有驚喜

套餐免費贈送兩客牛舌芯,夠爽滑彈牙

除左和牛任食,當然要試埋其他菜式,其他都幾有驚喜
鮮甜嘅海鮮,包括熟蠔、帆立貝、鮮甜海蝦,食得出好新鮮

2024-04-08