餐廳: 漁樂 (曼坊)
資訊:

2024-03-27 161 瀏覽
知己約會,最重要是可以有時間出來見面聊天聚舊,吃甚麼東西有時也是次要,這次尋找了兩年的舊友終於碰上了,找了個近便大家的地方,吃下午茶。在這吃下午茶不但實恵,美味,還沒有限時,兩小時給你聊個夠。這海南雞飯加碗仔翅下午茶,一方面以價廉物美的海南雞,雞肉大件,雞油飯香濃給客人吃飽。雖然飯不太熱,但海南雞本身不熱的狀態正好令你感覺不太差。碗仔翅是香港人的街頭美食,湯內的食物都便宜且爽口,款式簡單,但味道適中,最合適年輕人。
在這吃下午茶不但實恵,美味,還沒有限時,兩小時給你聊個夠。
2024-02-20 189 瀏覽
美孚都唔算好多野食可以揀 今次黎到美孚就黎左曼坊最終決定食呢間啦,環境都算寬敞唔會迫,所以都算好坐既。點了雞扒蛋蓋飯,凍檸檬茶。上餐速度都算快吧。唔駛等太耐就送到了。雞扒蛋蓋飯,還算可以吧,雞扒味道正常,雖然唔算太大塊但味道ok吧,蛋蓋住飯,蛋口感算ok,滑滑地又唔會太濃太鹹,而且都算夠熱,整體份量可以的。凍檸檬茶,正常冰室既味道。由於啲枱都算大張同埋唔算太近所以都坐得舒服既。整體黎講,速食一個午餐都算係可接受既餐廳。

點了雞扒蛋蓋飯,凍檸檬茶。

上餐速度都算快吧。唔駛等太耐就送到了。

凍檸檬茶,正常冰室既味道。

由於啲枱都算大張同埋唔算太近所以都坐得舒服既。

整體黎講,速食一個午餐都算係可接受既餐廳。
2023-10-16 411 瀏覽
不过终于吃到辣的了!香辣猪扒米线味道就比较一般,点了加辣版还再加了两包辣椒酱,不得不说确实有点子辣的🌶️,但是吃起来也不是很香的那种🥞经典西多士一切来就是大漏油的状态,黄油和花生酱一起喷涌而出🌋,沁透了吐司的每个毛孔,香味和蛋香味在口中不断地翻涌,有种又甜蜜又油腻的感觉💦又是热量爆炸的一天💣
不过终于吃到辣的了!
又是热量爆炸的一天💣
2023-06-11 412 瀏覽
今晚來吃晚飯,飲品就快,一下子就倒出來,其餘半小時都出不了一個炒通菜(飛天通菜)和炒金邊粉,肚餓加肚餓,和侍應摧單都没用!根本不够侍應,而且先應付外賣,才輪到堂吃,没有下次,不會再來!
2023.05.20【5.20 曼克頓山,我想住的地方 @ 曼坊 漁樂】遊走在美孚 與 荔枝角她們中間還有一個曼克頓山好高貴的名字想住,不是因為高貴而是用料質量正如 我喜歡/愛的人我從不看出身,身份,地位喜歡和愛,都是因為他的本質,他的為人,他的仁心再荔枝角公園散步後,還要去D2 Place,見距離不遠,可以步行前往,既環保,又減肥但途中見肚餓就走入曼坊2樓漁樂醫肚下午茶時段來一客肥牛撈麵 配 紅豆冰再來一客香茅雞髀 拼 椒鹽炸豬皮 配 熱 檸檬茶紅豆冰豆奶黃金比例配上冰冰Perfect沒有檸檬片的檸檬茶就是爽,不用督督督督檸檬肥牛撈麵,肥牛夠肥蔥油好不吝嗇,夠油夠香蔥油係撈麵之靈魂值得一讚好東西,值得等待,但不要讓我等太久香茅雞髀 拼 椒鹽炸豬皮 是即製的所以等候時間較長但都不負等候,上枱時,仲有煙出,非常夠熱,剪開來炸,保證會熟香茅雞髀外表炸得夠脆裡面還能鎖到肉汁喜歡炸雞髀的可以試試椒鹽炸豬皮真的要歌頌一下去泰國/越南餐廳都會有炸豬皮但往往到客人口中,就會很硬所以我不曾主動點炸豬皮,這次友人餐內有,叫我試試本來我是拒絕的但由於她是一個說話選擇有保證的人加上有Taste當她一而再再而
遊走在美孚 與 荔枝角

她們中間還有一個曼克頓山

好高貴的名字

想住,不是因為高貴

而是用料質量

正如 我喜歡/愛的人

我從不看出身,身份,地位

喜歡和愛,

都是因為他的本質,他的為人,他的仁心

再荔枝角公園散步後,

還要去D2 Place,

見距離不遠,

可以步行前往,既環保,又減肥

但途中見肚餓

豆奶黃金比例

配上冰冰

Perfect

沒有檸檬片的檸檬茶
就是爽,不用督督督督檸檬

肥牛撈麵

但不要讓我等太久

香茅雞髀椒鹽炸豬皮 是即製的
所以等候時間較長

但都不負等候,

上枱時,仲有煙出,非常夠熱,

剪開來炸,保證會熟

香茅雞髀外表炸得夠脆

裡面還能鎖到肉汁

喜歡炸雞髀的可以試試

椒鹽炸豬皮

真的要歌頌一下

去泰國/越南餐廳都會有炸豬皮

但往往到客人口中,就會很硬

所以我不曾主動點炸豬皮,

這次友人餐內有,

叫我試試

本來我是拒絕的

但由於她是一個說話選擇有保證的人

加上有Taste

當她一而再再而三叫我嘗嘗

我就知道我非吃不可

果然不但不硬,更非常脆口

我覺得如果我下次再來,我會主動叫炸豬皮來吃

祝君安好

曼克頓山,我想住的地方

祝君安好

您的心,也是我想住的地方

520,我愛您

衛生:♥♥♥♡♡

抵食:♥♥♥♥♡

♡ 漁樂 (曼坊)♡

2023-05-20
$38.5 (下午茶)
  • 肥牛撈麵
  • 香茅雞髀 拼 椒鹽炸豬皮
2022-08-02 1279 瀏覽
I have been visiting this restaurant for a few years. Overall quality is good compared to the l you pay. Vegetable menus are delicious. Curry chicken is pretty good, however, curry beef isn't as good as curry chicken. They may need to work on it. The price is reasonable for the foods and drinks they offer here.
2022-05-16 804 瀏覽
喺曼坊嘅呢間漁樂 可以食到平靚正嘅泰國菜🥳成日都同屋企人lunch嚟食😝佢哋嘅串燒都唔錯 但我自己就最鍾意食佢個紅咖喱雞飯🍛雞肉嘅份量超多 而且仲要好嫩滑🐔紅咖哩夠晒辣 好惹味😌而且佢仲有啲洋蔥🧅同埋菇喺入面超豐富😆
2022-04-05 736 瀏覽
今日嚟到曼克頓漁樂食個午餐,試吓佢哋嘅東南亞風味試咗佢嘅水門鷄配油飯,價錢係$68蚊,水門鷄無骨,帶有少少檸味, 份量合理只係剛好,鷄味未去到話相當濃厚出眾,但至少係滑嘅。油飯方面油味唔係話相當突出,加咗啲香料看似係香茅,個飯叫有啲味但並非獨特。加$10蚊叫咗杯波羅梳打,飲管大支啲就會好啲,菠蘿醬完全沉晒底食唔到,最後留晒係杯底,就咁食又太甜,哂晒

今日嚟到曼克頓漁樂食個午餐,試吓佢哋嘅東南亞風味

水門鷄配油飯

波羅梳打

2022-04-01
2021-12-15 637 瀏覽
外賣香辣肉碎飯真係好正!重要有煎蛋😍外賣重有折!!抵食👍🏻👍🏻香辣肉碎飯肉鬆好味,唔會好乾當中重加入切碎左的指天椒同蒜頭,鐘意食辣嘅真係要試試!真心推介!
外賣香辣肉碎飯真係好正!重要有煎蛋😍
外賣重有折!!抵食👍🏻👍🏻

香辣肉碎飯
肉鬆好味,唔會好乾
外賣自取
2021-11-24 551 瀏覽
是日午餐🙌$56泰式豬扒扎肉新船河🍜配 炸金菇飲品係 椰汁冰🥛船河大大碗,湯雖然夠色,但味道較淡,炸金菇鬆脆可口打工仔可以諗一諗食飯時間都可以選擇好小小既💪整體份量都夠飽肚🤗個人評價: 總結3.5/5 星
是日午餐🙌
泰式豬扒扎肉新船河🍜
配 炸金菇
飲品係 椰汁冰🥛

船河大大碗,
湯雖然夠色,但味道較淡,
炸金菇鬆脆可口

打工仔可以諗一諗
食飯時間都可以選擇好小小既💪

整體份量都夠飽肚🤗

個人評價: 總結3.5/5 星
2021-11-19
2021-09-18 502 瀏覽
呢度係泰越星料理店,幾多選擇!一人小火鍋 喇沙湯底 金邊粉配安格斯牛肉片金不換炒金邊粉,辣肉碎生菜包濃湯一人鍋 喇沙湯底鍋入面有豆腐豆卜料都幾豐富 一人小鍋都幾豐富!金不換炒肉碎,香辣中帶酸 用生菜夾起黎食 脆爽香辣惹味 辣炒金邊粉 香辣香辣 配蝦同辣椒粉同花生 炒得爽身夠香辣惹味平均消費$200評分8/10美孚寶輪街1號曼克頓山(曼坊)1樓101C, 104&107號舖
呢度係泰越星料理店,幾多選擇!
一人小火鍋 喇沙湯底 金邊粉配安格斯牛肉片
金不換炒金邊粉,辣肉碎生菜包
金不換炒肉碎,香辣中帶酸 用生菜夾起黎食 脆爽香辣惹味
平均消費$200
評分8/10
2021-05-23 735 瀏覽
琴日由四小龍行去美孚,尤於行到比較近美孚巴士廠,加上天氣炎熱,所以為咗更快祭祀五臟廟,決定到最近嘅曼克頓山食飯,一去到見到元氣比較多人,所以就上到樓上搵食,本身諗住食意樂,但係見到隔離間漁樂四十蚊左右就有一個迷你海南雞飯配碗仔翅,仲包埋紅豆冰🤩見到好似好吸引,就即刻衝去排隊,但可能好多居民都知道呢度有下午茶,所以都要排隊,但係排咗十分鐘之後就可以入座啦,嗌咗海南雞飯餐之外,都嗌咗個超平嘅河粉餐,都係四十蚊左右仲包埋紅豆冰,不過朋友表示冇興趣,所以都係加多幾蚊飲凍檸茶就算。海南雞有一啲部分比較鞋,要用多啲時間去咬,但啲飯配埋佢哋嘅豉油就幾好食碗仔翅都唔錯,不過我建議可以麻油另上,咁就可以方便啲唔食麻油嘅朋友,紅豆冰略嫌淡味,如果可以多番少少紅豆就更加好。
2021-05-22
2021-04-24 592 瀏覽
今日有機會係附近工作,途經漁樂,早餐Menu 10分豐富,選擇困難症嘅我地都揀咗好耐先決定嗌邊個餐一上枱我哋都嘩咗一聲,份早餐好大份,有兩件厚切蒜蓉多士,我個餐配太陽蛋同腸仔。炸魚柳有成隻手咁大,熱辣辣,外脆內軟,炸得啱啱好蒜蓉多士夠軟熟,好好味呀!杯熱咖啡相比一般茶餐廳大,食完呢份早餐成個下晝都唔使食😂😂同事嗌午餐肉炒蛋,塊午餐肉係不計成本咁全塊上,好邪惡啊!😈😈埋單一人$40,真係好抵呀!

炸魚柳有成隻手咁大,熱辣辣,外脆內軟,炸得啱啱好

埋單一人$40,真係好抵呀!
2021-04-06 533 瀏覽
在荔枝角公園看完花卉展後就來到這間餐廳吃晚餐。主要是因為價錢相對同場便宜些晚上六點來到,客人不算很多~七點倒開始要排隊。吃的是星泰越菜,看到我有興趣吃的喇沙呢我選了- 豬扒·喇沙 ($55) 湯底很濃郁,椰香味十人足~而且頗辣的啊不過米線和油麵的份量加起來很少 .... 倒是豬扒頗大一塊,還切好了~吃起來很方便!肉質很軟稔,那調味也滿重手的。朋友點的則是 - 生牛肉船河 ($52)不知為何覺得這碗的份量好像比我那碗多!?另外主餐牌食品可以半價加配飲品!和朋友都點了 - 西洋菜蜜 (+$9熱/+$10凍)
在荔枝角公園看完花卉展後就來到這間餐廳吃晚餐。
主要是因為價錢相對同場便宜些
晚上六點來到,客人不算很多~七點倒開始要排隊。

吃的是星泰越菜,看到我有興趣吃的喇沙呢
不過米線和油麵的份量加起來很少 ....
倒是豬扒頗大一塊,還切好了~吃起來很方便!
肉質很軟稔,那調味也滿重手的。
豬扒·喇沙
朋友點的則是 - 生牛肉船河 ($52)
不知為何覺得這碗的份量好像比我那碗多!?
生牛肉船河

另外主餐牌食品可以半價加配飲品!
和朋友都點了 - 西洋菜蜜 (+$9熱/+$10凍)
西洋菜蜜
2021-04-05
2021-02-20 409 瀏覽
鑊氣足既炒河🥢豬頸肉炒河($58):好快上菜而且係熱同有鑊氣,配料有清爽芽菜同九層塔,豬頸肉炒至脆邊,真心讚👍🏻🥢蒜香牛油雞翼($12/2隻):新鮮炸既雞翼外脆內juicy! 不過唔係好覺蒜味。🥢三色冰(跟餐加$18):唔會太甜,有紅豆、西米同斑蘭粉條,斑蘭粉條唔夠斑蘭味。

鑊氣足既炒河