2014-06-28 384 瀏覽
辛苦一星期,星期五要食餐好。由旺角行去間餐廳,差唔多要十五分鐘,星期五加上香港夏天甘嘅天氣行都幾辛苦,油麻地站會近啲。由於book左,所以俾左張四人枱我地,但整體餐廳格局較迫,同埋有啲嘈。叫左個二人餐,吾洗諗甘多xd個賣相幾得!個讚係俾個包,非常香蒜蓉味! 個湯酸左少少。之後兩者都屬ok。個汁非常濃,芝士味好重,少少over, 好快覺得膩。個豬仔骨吾夠juicy, 食多幾件有啲悶。個薯條就ok嘅。個餐都幾豐富,仲有餐飲同甜品。個甜品一啲都唔hea,幾香牛奶味,有驚喜!!

個賣相幾得!個讚係俾個包,非常香蒜蓉味! 個湯酸左少少。

之後兩者都屬ok。

個汁非常濃,芝士味好重,少少over, 好快覺得膩。

個豬仔骨吾夠juicy, 食多幾件有啲悶。個薯條就ok嘅。

2014-06-20
2014-05-06 1719 瀏覽
上次食完 一路諗住要再黎過。有人提起,就即刻應承啦。lunch set 同上次唔同,唯一一樣既係pesto意粉。雖然好好食,但都係試下其他。沙律健康D,但為左蒜蓉包叫左湯。蒜蓉包真係好好食,烘得好熱好脆,好厚既一層牛油,加埋蒜蓉,既香又可口。 薯仔湯相對失色,冇乜味,薯仔味好淡。洋蔥豬扒配意粉,洋蔥汁唔錯,意粉一如以往做到al dente,撈埋幾好食。可惜豬扒好嚡好硬,切得好辛苦,咬得更辛苦。雖然豬扒麻麻,但始終都覺得fine pasta係食lunch既不錯之選,又平又唔錯。
上次食完 一路諗住要再黎過。有人提起,就即刻應承啦。

薯仔湯相對失色,冇乜味,薯仔味好淡。

2014-05-02
2014-04-19 2110 瀏覽
We had a big rack of baby back ribs, fries, cheese toast, a steak, mashed potatoes, minestrone soup and roasted vegetables, plus one foreign beer for about $450.  Thribs and steak were a goodsized portion for the price, and the steak was cooked to order (medium).  The steak was a better cut than I have had at that price range elsewhere.  The mashed potatoes were too thin for my liking and I would have liked more than three slices of roasted vegetables, but overall it was a good value meal.  The service was very attentive and they proactively offered us extra water and napkins as the meal progressed. Much appreciated.
Bathroom situation was not good--no soap.
2014-04-19
2014-02-27 2910 瀏覽
去完台灣,幫朋友買完嘢要俾佢,所以約出嚟食飯,朋友話想食意粉,而呢間之前食過好味,所以最後揀咗食呢間~~一向都好鐘意佢個南瓜湯,真係好味~~南瓜湯,香濃~~龍蝦汁海鮮意粉,少少唔夠味~~
一向都好鐘意佢個南瓜湯,真係好味~~
南瓜湯
南瓜湯,香濃~~
龍蝦汁海鮮意粉
龍蝦汁海鮮意粉,少少唔夠味~~
2014-01-22
2014-02-10 2904 瀏覽
女人街兩旁食肆林立, 平平地幾廿蚊就可以食到個lunch, 親民既價錢。上次觸左礁, 今次黎到Fine Pasta又會點呢?叫左個lunch set, spaghetti pesto with baby squid。有雜菜沙律/湯+garlic bread。天氣咁凍,叫個湯暖下。賣相幾精緻,烘得暖笠笠既蒜蓉包,放喺杯上面。蒜蓉包烘得香脆,塗滿牛油,一陣蒜香,重有少少香草點綴。蓄茄湯好濃,略酸,個人幾鍾意,感覺幾natural幾fresh。意粉al dente, 唔錯喎。pesto sauce淡左少少, 有淡淡既香草味, 芝士味同蒜味,橄欖油份量適中, 意粉濕潤但唔會過油。墨魚仔就麻麻,煮過頭,有點硬。Fettuccine with cream sauce都唔錯, creamy同幾澴芝士味, 比pesto好食。個餐$58 包埋野飲 (雖然熱檸茶好差, 好苦, 而且兩片檸檬好薄), 咁既價錢食到咁既質素, 都算幾抵。

2014-02-10
2013-11-06 2620 瀏覽
以前冇寫食評既習慣,但係眼見openrice而家D食評同笑臉越來越有商確性,所以想真心寫D食評出黎比有心揾食既人參考下。(可能會比人delete, 已cap圖做record了 )講番正題:今日同女朋友冇book位就弓左入去(上次行過冇book話full左,心諗咁堅?下次一定要試)入到去超逼超嘈,令你享受食物既心情大打折扣,心想如果食物質數好,還能彌補少少。我見散叫餐牌冇risotto,但個dinner set有就試下。因為risotto往往係一個主要指標,尤其係主打提供pasta的餐廳。我女朋友就試左散叫menu入面個白酒汁大蜆扁意粉加$20轉餐有包有湯有餐茶。好普通,略嫌多了醋。茄醬開的湯,味道不用講吧;反而蒜蓉包微暖,味道還不錯。(睇我影相既方式,好明顯我本來係無心寫野的)個risotto係意大利米,不過冇汁同米配合既感覺,個汁偏水所以冇漿力黏實飯粒,根本將倆樣野分開左,而飯粒偏爛,冇咬口,味道很普通;值得一提是辣肉腸切粒後,加埋應該唔夠一片,蝦係用上俗稱「塑膠蝦」的雪藏蝦,雖不是最膠的那款,但無味絕對係常識。個意粉味道同煮法絕對冇問題,沙白數量足夠,不過唔甜,蜆肉唔肥。呢個意粉
(可能會比人delete, 已cap圖做record了

講番正題:

好普通,略嫌多了醋。

茄醬開的湯,味道不用講吧;反而蒜蓉包微暖,味道還不錯。

(睇我影相既方式,好明顯我本來係無心寫野的)

個意粉味道同煮法絕對冇問題,沙白數量足夠,不過唔甜,蜆肉唔肥。呢個意粉係好容易整,味道亦只係平常而已;但係$118加10%,我覺得可以比多誠意。

總結:$160一個人貴唔貴,值唔值?我唔去評論!但係咁既環境加食物質素絕對唔配合。但我相信試少一間係無損失的!
2013-11-05
2013-11-01 2009 瀏覽
從未食過如此難吃的意粉。餐廳裝潢絕對有問題。牆身的黑色玻璃布滿灰塵;頭頂是LED'射燈',顏色偏綠,樓底不高但用了高光量的燈,令人感覺刺眼不舒服。叫了一個卡邦尼扁意大利粉,黑松露野菌寬條麵,跟餐要了一個南瓜湯,另一個意粉也跟餐另加$20轉了餐湯做龍蝦湯,還有叫了一個炸磨菇。餐湯(南瓜湯) - 味道尤如南瓜水,而且很'希',比在超巿購買的即沖慘品也不如餐湯(龍蝦湯)- 一飲落去就知道絕對是用了蝦頭蝦殻整既'蝦殻水',味道如何自行想像吧炸磨菇- 賣相黑黑油油,油溫不夠,再加上油用耐了- 味道很鹹卡邦尼扁意大利粉- 無端端在意粉上淋了兩條油,在煮好意粉後忘了加上油撈好,加了汁才發現嗎?- 味道偏淡,奶味也佔了很大的比重黑松露野菌寬條麵- 完全沒有黑松露的獨特香味- 強烈奶味,完全蓋過其他味道- 偏淡,要自行加鹽才勉強'啃'得落口最後叫二兩杯熱檸水做餐飲,竟然其中一杯個面係會有大量油浮係到。完全失望!
從未食過如此難吃的意粉。

餐廳裝潢絕對有問題。牆身的黑色玻璃布滿灰塵;

餐湯(南瓜湯)

餐湯(龍蝦湯)

炸磨菇
- 賣相黑黑油油,油溫不夠,再加上油用耐了
- 味道很鹹

卡邦尼扁意大利粉
- 味道偏淡,奶味也佔了很大的比重

黑松露野菌寬條麵
- 完全沒有黑松露的獨特香味
- 強烈奶味,完全蓋過其他味道
- 偏淡,要自行加鹽才勉強'啃'得落口

完全失望!
2013-11-01
$169.5 (晚餐)
約左同事放工出mk買衫出到mk已經8:30 pm真係好肚餓,,,,,,上openrice選左Fine Pasta去到門口, 有幾張吉台, 好彩唔洗等位~~~環境其實都幾細, 兩個樓面, 一個水吧一坐低就送上餐牌同水同同事睇左好耐, 最後選擇了set dinner for 2個蒜蓉包真係無得頂 夠熱,又夠脆!!! 好濃的蒜香~~~~  (係多油左d)個湯我都食唔出係咩味 , 又唔夠濃, 又唔夠"傑".....飲左一半就放棄   (但份量我覺得係岩岩好)生菜新鮮 , 面包粒脆, 有極碎的煙肉 個人覺得芝士唔夠多,,,就係差個少少....另一個小食係炸雞翼 (有4隻 , 但我忘記了影相,因為我無份食~)同事食左幾啖, 發覺重有血水要求換過碟新女侍應: 咁我地靜係炸返一隻比你我同同事"O" 咀左一秒.....女侍應即回應: 其他個3隻我地再幫你返炸過左5 mins左右個炸雞翼出返黎 , 今次係全熟了不過同事話: 唔夠味宜家傢私d炸雞翼重好味過佢.....海鮮有蝦 , 墨魚 , 青口, 感覺係冰鮮的.....不過蝦同青口都算大隻 , 而且蝦肉都幾爽口彈牙意大利粉無墨汁味 , 不過軟硬程度就煮得岩
約左同事放工出mk買衫

出到mk已經8:30 pm
真係好肚餓,,,,,,
上openrice選左Fine Pasta

去到門口, 有幾張吉台, 好彩唔洗等位~~~
環境其實都幾細, 兩個樓面, 一個水吧
一坐低就送上餐牌同水

是日餐湯跟蒜蓉包
個蒜蓉包真係無得頂
 夠熱,又夠脆!!! 好濃的蒜香~~~~  (係多油左d)
凱撒沙律
生菜新鮮 , 面包粒脆, 有極碎的煙肉
 個人覺得芝士唔夠多,,,就係差個少少....
另一個小食係炸雞 (有4隻 , 但我忘記了影相,因為我無份食~)
同事食左幾啖, 發覺重有血水
要求換過碟新
侍應: 咁我地靜係炸返一隻比你
我同同事"O" 咀左一秒.....
侍應即回應: 其他個3隻我地再幫你返炸
過左5 mins左右個炸雞翼出返黎 , 今次係全熟了
不過同事話: 唔夠味
宜家傢私d炸雞翼重好味過佢.....
茄蓉海鮮墨汁面
海鮮有蝦 , 墨魚 , 青口, 感覺係冰鮮的.....
不過蝦同青口都算大隻 , 而且蝦肉都幾爽口彈牙
意大利粉無墨汁味 , 不過軟硬程度就煮得岩岩好
整體味道不錯
醬燒豬仔骨配炸薯條
原本我同同事都以為個豬仔骨應該係半份  (因為係set dinner)
點知佢一放上台, 真係好大份!!!!!  (我地兩個女仔真係食唔晒.....)
炸薯條好味, 新鮮即炸 , 而且係我最愛的粗薯條
豬仔骨個人覺得乾左少少, 如果佢可以比多d燒汁就完美了
不過對比我之前做的意粉屋, 佢算好了~~
而且肉的份量算多, 我地都做了食肉獸
熱檸水
餐茶叫左熱檸水(唔落糖) , 要去下油膩感~~~
不過餐杯真係幾靚

朱古力蛋糕
甜品係無得我選擇 , 所以都無咩期望....
旁邊的士多啤梨同藍莓都甜

朱古力慕士部份算滑, 夠朱古力味, 甜度岩岩好
但係下面的朱古力蛋糕真係實左d , 同上面個慕士一齊食, 就影響左口感

結尾: 食物方面係不錯 , 只係差在服務.....
水係有不時的加 , 但係你都唔好3個人一齊傾計唔理客ar.....
個場咁細 , 我舉手都可以睇唔到...真係有d過份....
廚房師傅重衰...你企出黎睇下多唔多客我好理解....
但係你點解要比我見到你"挖礦"呢?!?!?!!?
希望店家會好好改善依d問題

報告完畢~~~
2013-10-29
是日餐湯跟蒜蓉包
凱撒沙律
茄蓉海鮮墨汁面
醬燒豬仔骨配炸薯條
2013-10-27 1436 瀏覽
這天和表妹於旺角見面吃飯,因為很想吃意大利粉的關係,便在OPENRICE上搜尋。本人不喜歡和朋友單獨見面時也吃連鎖式店鋪,總會想發掘些新食物。印象中旺角沒什意大利粉的店,在OPENRICE搜尋上見到這間食評很不錯,於是便去試試。時間是7:30,入內餐廳沒有坐滿。因為我們沒有訂位的關係,店員說是9:00離開,我說沒問題便坐下。看見餐牌,我點了卡邦尼意粉,表妹點了個海鮮墨汁意大利粉,大家也轉套餐加了餐湯及飲品。(不記得加多少錢,好像是$30?)先來一客南瓜湯,上檯的模樣就是蒜蓉包放在湯上。湯很甜,但好像甜得來蓋過了南瓜味,但味道不錯的。配上很多蒜蓉的蒜蓉包~ 美味!之後來了卡邦尼意粉,比我想像中多油,如果油再少一些會較好,因為碟底都看見那堆油了~ 汁很creamy很好吃~ 吃卡邦尼就是吃這種忌廉汁充滿每條意粉吧~ 所以不要吃太久,攤耐了就"杰"了~ 而意粉軟硬度適中,我喜歡有些咬口的。再來的海鮮墨汁意大利粉。沒什麼墨汁味,有些地方的墨汁多就變得咸,有些只用其色而沒有其味。不過這個海鮮有蝦、有墨魚、有青口。海鮮都多的,而且也大隻。蝦球爽甜,很不錯! 而茄汁帶有甜味,很好吃!因為吃了2個意粉已

海鮮墨汁意大利麵
因為吃了2個意粉已很飽,也沒吃其他小食或甜品。但最尾的餐飲也想讚。我點了杯熱檸茶,而上茶的杯子很漂亮。給我印象較深刻的是這店應是用新鮮的檸檬。因為吉檸檬時塊檸檬很爽,不是雪了很硬那些,而且厚薄適中,浸久了也沒有澀味~ 這是欣賞的。
鮮檸茶
2人加起來好像不用$400,下次會再來試喔~
2013-10-07
2013-06-13 1116 瀏覽
今日同男朋友來這裡慶祝生日,初初睇餐牌覺得有D貴, 但食落真的好足料, 我們叫了一個2人餐, 另追加多一次個蒜蓉包($20)凍咖啡D cream多左少少, 不過好香, 唔會好甜卡邦尼意粉好多汁, 我鍾意佢濕濕地, 好過乾到d意粉粘著晒個海鮮意粉真的要大讚, d蝦好爽, 好大隻Tiramisu好滑真的好好味, 見隔離多數叫扒, 個樣好靚, 下次一定會再來試下^^

凍咖啡D cream多左少少, 不過好香, 唔會好甜
凍莫卡咖啡
卡邦尼意粉好多汁, 我鍾意佢濕濕地, 好過乾到d意粉粘著晒
卡邦尼意粉
個海鮮意粉真的要大讚, d蝦好爽, 好大隻
蕃茄海鮮墨魚汁意粉
Tiramisu好滑
蒜蓉包
炸洋蔥圈
題外話/補充資料: 服務員好好,不但主動介紹,又會問返我們的意見,見我們等耐左,不用我們出聲就主動幫我們跟進
2013-06-10
生日
蒜蓉包
炸洋蔥圈
2013-06-12 864 瀏覽
女人街食肆林立,但每間既空間都非常細小。今次用tablemap訂位,試一試Fine Pasta水準。   一餐稱心滿意既晚餐除左食物質素外,餐廳既環境同氣氛都好影響。意料之內環境一如女人街其他食肆,迫迫迫@@ 二人座位連袋都無位放,同格離2人枱只係微微拉開,相距3cm,真係格離講咩我都聽到曬。如果一家大細親子甘黎,小朋友活動空間真係未必夠,建議3,4個朋友一齊黎就好過兩個人,因為有啲靠牆既4人位,獨立唔洗同人迫。除左個環境有待改善,其實啲食物絕對係水準之作。 本身想食羊架,但無貨,所以叫左$398既2人餐,用tablemap訂位呢個餐有8折。 頭盤既 炸蘑菇外表一般,用似麵包槺黎炸,但咬落去就出乎意料之外,出面既麵包槺炸得乾身,但咬入口竟然多汁到漏,非常juicy!好香蘑菇味呢!同碟既炸洋蔥圈就比較失色,皮炸得較硬,無咩洋蔥味。而凱撒沙律亦普通之作。 每人一杯蕃茄湯同一件蒜蓉包。呢個係誠意之作!!讚!個包係用心塗左啲蒜蓉牛油上去一齊焗,焗到個蒜蓉面金黃香脆,浸落個蕃茄湯番林黎食,味道一流!食曬個包,齋飲個蕃茄湯,就發現個湯有啲偏酸,但湯身好杰,似一杯茄蓉湯!雖然齋飲酸左啲,但配落美味既

每人一杯蕃茄湯同一件蒜蓉包。呢個係誠意之作!!讚!個包係用心塗左啲蒜蓉牛油上去一齊焗,焗到個蒜蓉面金黃香脆,浸落個蕃茄湯番林黎食,味道一流!食曬個包,齋飲個蕃茄湯,就發現個湯有啲偏酸,但湯身好杰,似一杯茄蓉湯!雖然齋飲酸左啲,但配落美味既蒜蓉包黎食就唔覺得酸。如果可以追加蒜蓉包去飲埋杯蕃茄湯就一流啦!

主菜之一係BBQ豬肋骨,超級長同大份。兩個人食真係夠曬皮。個BBQ醬都幾甜鹹適中,唔會烤到太燶。啲肉有少少痴骨,肉身唔夠林,勝在夠大份。 而另一份主菜我地無叫pasta,反而叫左薯蓉伴盧魚。唔知係唔係兩main course4選2,我地要曬肉類無叫pasta,而肉類貴過pasta, 所以我望到我地份魚係比格離枱散叫既細,而單點既薯蓉係有香草我地無。件魚都烤得唔錯,魚皮烤到金黃,肉質有口感,連皮食都唔會腥。個薯蓉就做得更出色。個質地好滑,一啲粒粒都無,第一下撩起好“漿”既感覺嚇我一跳@@原因係撈左芝士既薯蓉!!薯蓉本身唔係好鹹,用黎伴魚就剛剛好。

食完2個主菜都開始飽,最後甜品係tiramisu. 個杯好靚,好grand既感覺。杯tiramisu有三層,cream cake cream, 個cream做得好creamy,好滑,整體唔會太甜,好味! 唯一失色既係杯凍檸茶,茶味同檸檬味都無mud. 下次黎唔會再飲檸茶,反而會試下散叫炸蘑菇,跟餐得3粒唔夠喉。 下次會早啲黎食晚餐,食物味道不俗,唔想甘多人甘迫,坐得太辛苦啦@@希望下次羊架有貨啦。

2013-06-10
2013-05-15 478 瀏覽
從openrice睇到食評不錯,所以同朋友一試。蒜蓉飽的蒜蓉好香~但係個包有d軟~食起上黎有d麻煩~南瓜湯都好甜~好味~虎蝦起好殼就好方便食加上廚師外加蒜蓉,令到味道更加香~可惜,蝦唔夠爽口~蕃茄寬麵就整得好好味~麵的軟硬剛剛好~不得不提,意粉碟都係熱的~雖然好細微,但廚師都照顧到~加分~有多個好地方~值得一食~單上連每人平均消費都有~細心~
從openrice睇到食評不錯,所以同朋友一試。
蒜蓉飽的蒜蓉好香~但係個包有d軟~食起上黎有d麻煩~
南瓜湯都好甜~好味~
蕃茄寬麵就整得好好味~麵的軟硬剛剛好~

有多個好地方~

值得一食~單上連每人平均消費都有~細心~
2013-05-14
2013-05-09 280 瀏覽
某天晚上跟朋友跑到旺角的女人街吃晚飯。說實在,該地帶的衛生程度時常備受質疑,小妹已有幾年消失於此地域,適逢朋友興之所致,好吧!前進!Fine Pasta的座位不多,甫進去已見兩張四人檯已被預訂,小妹心想不可能吧,真的那麼好吃?有時候小心思就是見真功夫的時候。首先他們提供的開水不是tap water,飲啖睇menu也舒服點。我們點了dinner set,淡淡的雜草湯配上鋪滿牛油的蒜蓉飽,這是fine dining才會用心焗的頭盤,讚!前菜是烤雞肉沙律,烤得很香又很滑!最近不能吃海鮮和牛肉,於是小妹點了烤雞長通粉,味道果然一流,不像是一般餐廳的出品,而朋友點的大蝦Risotto也很美味,令人覺得很滿足!

前菜是烤雞肉沙律,烤得很香又很滑!
2013-05-05 96 瀏覽
不逛不知,旺角的女人街愈來愈多優質的西餐廳,這天在無所事事地隨便逛時,獨個兒闖進Fine Pasta這間小店,侍應非常友善,為我介紹了當日的精選:豬仔骨配雞扒。但我可沒有勇氣接受這食肉獸般的挑戰-.-還是選了個菠菜汁雞肉長通粉,菠菜汁的味道很好,而且濃淡度適中可沾在長通粉上。隨午餐的蒜蓉包新鮮焗起很脆,配湯一流。很喜歡那隻漂亮的咖啡杯,而且餐廳中的女侍應是極級好服務,又有禮貌又好笑容,這兩項優點在云云的旺角餐廳中簡直是奢侈品!(沒有誇張-__-)其實餐廳整體感覺都很有Heart !我到訪當日餐廳很靜,所以是頗適合兩三位朋友閒聊和坐坐的,而且侍應態度好,坐得特別舒服!
不逛不知,
旺角的女人街愈來愈多優質的西餐廳,
這天在無所事事地隨便逛時,
獨個兒闖進Fine Pasta這間小店,
侍應非常友善,為我介紹了當日的精選:豬仔骨配雞扒。
但我可沒有勇氣接受這食肉獸般的挑戰-.-
還是選了個菠菜汁雞肉長通粉,
菠菜汁的味道很好,而且濃淡度適中可沾在長通粉上。
隨午餐的蒜蓉包新鮮焗起很脆,配湯一流。

很喜歡那隻漂亮的咖啡杯,
而且餐廳中的女侍應是極級好服務,
又有禮貌又好笑容,
其實餐廳整體感覺都很有Heart !

我到訪當日餐廳很靜,
所以是頗適合兩三位朋友閒聊和坐坐的,
而且侍應態度好,坐得特別舒服!

2013-04-20
2013-04-21 55 瀏覽
本身已經唔係第一次同女朋友黎呢度食,為左特別讚一讚呢間野的意粉, 就寫一寫食評啦~首先係我同我女朋友各一客蕃茄湯,蕃茄味都幾濃, 用黎開胃o岩哂. 然後前菜方面, 就有一客肉丸同埋沙律.沙律食起上黎, 幾清新, 隻蝦又甜.(可能係我唔算係沙律愛好者,所以比較少研究, 意見有限, 請體諒 )而肉丸食落就似加左Pesto醬,香草, 芝士同埋蕃茄蒜醬, 夠滋味.(不過呢一客肉丸, 以小食黎講, 感覺上都會有少少膩)而主菜方面,我就叫左龍蝦汁海鮮意粉,我女朋友叫左香草蕃茄羊肉寛扁麵.龍蝦汁海鮮意粉吃上來, 感覺像是龍蝦湯被吸收到意粉入面一樣,海鮮配料方面, 都係冇腥味, 鮮甜度唔錯總括係, 唔膩, 也同時感受到龍蝦湯同海鮮的味道香草蕃茄羊肉寛扁麵,相比另一客的意粉, 呢一款明顯比較油膩一點,不過蕃茄同埋蔬菜的清新, 會暫時的把這種膩的感覺掩蓋了.吃起上黎, 就像一個Irish Stew的濃縮, 加了蕃茄的濃味製成的意粉.其實, 也只是膩了一點點而已, 味道還是幾香濃的, 羊肉也不是太膻.(當然, 也有認識過一些朋友, 說去吃羊肉就是為了吃那種膻味XD,所以羊肉膻味這方面, 就真的見仁見智了

本身已經唔係第一次同女朋友黎呢度食,
為左特別讚一讚呢間野的意粉, 就寫一寫食評啦~
首先係我同我女朋友各一客蕃茄湯,
蕃茄味都幾濃, 用黎開胃o岩哂.
然後前菜方面, 就有一客肉丸同埋沙律.
沙律食起上黎, 幾清新, 隻蝦又甜.
(可能係我唔算係沙律愛好者,
所以比較少研究, 意見有限, 請體諒

而肉丸食落就似加左Pesto醬,
香草, 芝士同埋蕃茄蒜醬, 夠滋味.
(不過呢一客肉丸, 以小食黎講, 感覺上都會有少少膩)

而主菜方面,
我就叫左龍蝦汁海鮮意粉,
我女朋友叫左香草蕃茄羊肉寛扁麵.
龍蝦汁海鮮意粉

吃上來, 感覺像是龍蝦湯被吸收到意粉入面一樣,
海鮮配料方面, 都係冇腥味, 鮮甜度唔錯
總括係, 唔膩, 也同時感受到龍蝦湯同海鮮的味道
香草蕃茄羊肉寛扁麵,
相比另一客的意粉, 呢一款明顯比較油膩一點,
不過蕃茄同埋蔬菜的清新, 會暫時的把這種膩的感覺掩蓋了.
所以羊肉膻味這方面, 就真的見仁見智了)
到最後, 就給了一客奶凍,
以及朱古力慕士芝士蛋糕.

奶凍比較清甜, 奶味都OK.
不過個朱古力就實在太甜太膩了.
我女朋友吃完前菜同意粉之後,
就真係食唔落個朱古力了
而我女友分埋俾我, 我食左一啖都唔食唔落啦
總括黎講, 都係一間幾有誠意的餐廳,
真的是不錯的地方. 鐘意食意粉o既人, 一定要黎試
2013-04-15
  • 意粉