2015-11-13 839 瀏覽
呢度閒日都要7點前嚟, 如果唔係冇位, 好彩果日遲咗少少都仲有枱~食物呢度唔算吸引, 唯一係任坐任吹都冇人趕, 仲可以叫佢無限添飲(只限茶水)~ 諗咗好耐都唔知食乜, 一來食物選擇唔多, 二來又唔吸引, 最終求其叫個烏冬, 加d小食同壽司算數, 橫掂都係志在吹水~  天婦羅烏冬  有2只蝦、1角青椒、1角紅椒、1舊茄子、1只蛋、1片蕃薯、1只冬菇、炸麵, 好似係咁上下, 都好多款式, 而且又夠脆, 不過始終都係油~  烏冬份量啱啱好, 看似好細碗, 但加埋D天婦羅, 絕對食到飽肚  炸雞有6舊, 脆都幾脆, 但冇汁點, 硬係差d嘢咁, 因為個雞本身冇乜味~  天婦羅淨係要咗蕃薯同南瓜, 兩個都好甜好脆, 但都係油, 但佢冇蘿蔔茸汁就好d, 好似冇咁濟~  壽司叫左1碗拼盤同散咗幾樣, 都唔算差, 但d飯真係超細舊, 如果淨係食壽司, 都唔知要叫幾多先夠飽?

2015-06-12
2015-08-21 778 瀏覽
叫左個漢堡扒加多個白飯,個漢堡扒幾厚,粒粒牛肉合一件扒型漢堡,味道好像免治牛肉,不過用燒汁。伴菜有西蘭花,紅蘿白同著仔,食落幾新鲜,好食。再叫左個三色刺身,有帶子,三文魚同北寄貝。好薄身,無咩口感,睇落好像不太新鲜,但食落又正常。

2015-08-21
現金券
2015-08-17 569 瀏覽
行行下沙田中央广塲,肚餓見到有和亭未食過,就走去食下啦,我横掂生日有conpon。叫左個泡菜牛肉石煱飯no賣食個飯好夠熱,辣口的。泡菜味濃,反而牛肉就小左d。再叫左四件壽司杋立貝薄左小小,唔太甜。蝦都算新鲜,食落都蛟蛟的。三文魚子算新鮮,就紫菜淋淋的。飛魚子爽口ok好味。

叫左個泡菜牛肉石煱飯

no賣食個飯好夠熱,辣口的。泡菜味濃,反而牛肉就小左d。

再叫左四件壽司

杋立貝薄左小小,唔太甜。

蝦都算新鲜,食落都蛟蛟的。

三文魚子算新鮮,就紫菜淋淋的。

飛魚子爽口ok好味。
2015-08-17
優惠券
2015-07-19 663 瀏覽
今晚下班約了男友拍拖,近近地打算去IKEA 閒逛一下再在附近吃晚餐。但未行到IKEA 娜娜已覺肚餓,便在IKEA 下一層隨便走進了和亭。不想用腦左揀右揀,便選了個二人餐,既省時又方便!和風沙律 - 份量足夠,但菜似乎不是太新鮮,用料一般,配上沙律醬料味道不過不失吧!意大利風薄切鮭魚 - 在中下價錢的食店,也不要期望會吃到很新鮮的刺生/魚生,安全起見食用時配一些wasabi 殺殺菌! 北海道名物 炸雞 - 娜娜最愛的香口小食相比之前幾款小食,這個較得我心!端上桌時還暖的,溫度可以接受啦,而且不會太油,咸味足夠,不錯!此餐有3個石鍋飯可揀,娜娜選了石鍋黑椒牛肉飯。娜娜吃飯最怕不夠料(肉),齋吃飯很沒趣嫁嘛!此鍋雖不算大,但牛肉份量足夠而且鍋的熱力足以令部份飯成了飯焦,脆卜卜,算是不錯!鍋類亦有4款可選,配有烏冬及蛋!男友知娜娜是辣妹,便選了個韓國辣味火鍋鍋內有肉、兩舊豆腐、一撮金菇、泡菜及菜。湯的味道不錯,但與「韓國」和「辣味」沒有太大關係... 份量也足夠二人分享,但娜娜不幸地吃了兩撮極苦娃娃菜!應該也是因為用料不太新鮮的問題吧如果沒有記錯,和亭和民應該是同一個集團的食肆,記得對上一次(

不想用腦左揀右揀,便選了個二人餐,既省時又方便!
北海道名物 炸雞 - 娜娜最愛的香口小食
北海道名物 炸雞
而且鍋的熱力足以令部份飯成了飯焦,脆卜卜,算是不錯!
韓國辣味火鍋
鍋用烏冬及蛋
如果沒有記錯,和亭和民應該是同一個集團的食肆,記得對上一次(N 年前)光顧和民時,食物、價錢各方面,和這次也是差不多水準,普普通通啦;食物對比價錢是可以接受的質素,只是娜娜短期內不會再光顧了。
2015-07-15
北海道名物 炸雞
2015-05-27 802 瀏覽
在沙田新城市覓食比較擠迫和多有限時交枱,今晚星期五又遇上接近母親節,故此移步到沙田中央廣場的〝和亭〞,不消五分鐘便可入座。柯打關西風壽喜燒(小)壽喜燒的牛肉另柯打豚肉(忘記攝影)都是八肥二廋,請侍應更換,不想吃太肥豚肉,侍應更換較了!配合壽喜燒吃的八爪魚厚切吉列豬扒香脆可口每次必吃牛油帶子配白飯十勝名物豚肉飯豚肉調味可口,珍珠米飯。吃著勝名物豚肉飯,心想:如果飯後是十勝紅豆甜品就更妙不可言了!濃汁烏冬配日本蕃薯南瓜也是每次必吃,要求蕃薯南瓜與濃汁烏冬分開上,又再次口頭答應事實又做不到!!!芒果雪糕大福用糯米粉皮包住雪糕的粉皮很煙靱可口!可以再多點芒果汁更好!
在沙田新城市覓食比較擠迫和多有限時交枱,
今晚星期五又遇上接近母親節,
故此移步到沙田中央廣場的〝和亭〞,
不消五分鐘便可入座。
柯打關西風壽喜燒(小)
壽喜燒的牛肉另柯打豚肉(忘記攝影)都是八肥二廋,
侍應更換,不想吃太肥豚肉,
侍應更換較了!
配合壽喜燒吃的八爪魚
厚切吉列豬扒香脆可口
厚切吉列豬扒
每次必吃牛油帶子配白飯
牛油焗帶子
十勝名物豚肉飯
豚肉調味可口,珍珠米飯。
吃著勝名物豚肉飯,
心想:如果飯後是十勝紅豆甜品就更妙不可言了!
濃汁烏冬配日本蕃薯南瓜也是每次必吃,
要求蕃薯南瓜與濃汁烏冬分開上,
又再次口頭答應事實又做不到!!!
芒果雪糕大福
用糯米粉皮包住雪糕的粉皮很煙靱可口!
可以再多點芒果汁更好!
2015-05-08
厚切吉列豬扒
牛油焗帶子
2015-05-21 651 瀏覽
和民,和亭一向係我最中意的日本餐廳之一,上兩星期食左葵涌和民覺得質素降低左少少,而且貴左,,,但和亭就相反, 好食左, 價錢冇咁費呢間位於新城市中央廣場, 下午六點左右唔洗等位, 食完仲有時間行下IKEA, 歎杯雪糕, 入下零食貨, 週末就應係咁悠閒!今次叫左個店長推薦二人餐, 5道菜份量適中價錢合理,食得舒適

今次叫左個店長推薦二人餐, 5道菜份量適中

黑椒牛肉飯
鮭魚
沙律
2015-05-05 524 瀏覽
首先係沙田搵間唔多人等又唔難食既餐廳真係少之有少和亭係其中一間,唔算太多人,D野都叫好食同平今次ORDER左唔少SHUSUI同雞翼先講雞翼 - 佢分開左一半,可以話好岩D懶人食,好易食,同埋一定唔會整到成手都係。今次叫個咖哩雞翼,真係有D咖哩味,但又唔太SPICY,細路都岩食。份量方面,其實講真唔算好多,不過佢切開一半,所以睇落去係好OK壽司— 講真相對D專門整壽司既餐廳佢唔係咁正,不過勝在都多款同埋唔算貴,佢D三文魚係幾新鮮,所以都幾值得去。
首先係沙田搵間唔多人等又唔難食既餐廳真係少之有少
和亭係其中一間,唔算太多人,D野都叫好食同平
今次ORDER左唔少SHUSUI同雞翼
雞翼
美味的壽司
2015-04-24 544 瀏覽
沙田真係人多都嚇死你, 唔好話市中心, 呢個商場呢附近, 要行一段路先到, 都係咁多人, 好彩我地六點已經去食, 暫時仲未多人, 所以2個人都比張4人卡位我地坐, 但到咗差不多六點半, 已經開始等位~好耐冇食過和民, 所以都唔知叫乜好, 見佢個套餐好似幾多嘢食, 又未試過呢度d火鍋, 所以就叫個火鍋套餐試下~  和風沙律淨係食咗面頭d紫菜絲同木魚, 因為d生菜個樣唔係好掂, 比着我响屋企洗菜, 呢d全部都係掉哂果種樣, 你話我點放入口? 所以d生菜係完全冇郁過~   鮭魚盛合刺身身同腩各有3塊左右, 魚味唔濃, 又唔夠凍, 顏色又淺,好一般貨色~  骨膠原雞肉火鍋上枱時, 所有配料都係生的, 所以要慢慢煮熟佢, 跟火鍋仲有迷你烏冬、雞蛋同芝麻,仲有個我地以為係火鍋用的柚子醬~我地驚d雞唔熟, 所以個火鍋都煮咗差不多8-10分鐘, 當佢滾起時再轉細火慢慢煮, 可以食住d豆腐同菜先, 一開頭見到果d啫喱物體煮都唔見咗, 我地諗咗好耐果d係乜, 先醒起可能係"骨膠原", 不過成煲嘢好羶, 似羊羶味, 但明明係雞煲嚟架, 都唔知係d雞羶, 定係d骨膠原羶? 不過d雞肉比我地煮咁耐, 都未

鮭魚盛合刺身
鮭魚盛合刺身

骨膠原雞肉火鍋
我地驚d雞唔熟, 所以個火鍋都煮咗差不多8-10分鐘, 當佢滾起時再轉細火慢慢煮, 可以食住d豆腐同菜先, 一開頭見到果d啫喱物體煮都唔見咗, 我地諗咗好耐果d係乜, 先醒起可能係"骨膠原", 不過成煲嘢好羶, 似羊羶味, 但明明係雞煲嚟架, 都唔知係d雞羶, 定係d骨膠原羶? 不過d雞肉比我地煮咁耐, 都未係鞋, 尚可接受, 不過有2球類似鯪魚球的物體就好難食, 又散, 都唔知係乜?

迷你滑蛋豬柳飯
迷你滑蛋豬柳飯
滑蛋一d都唔滑, 係老蛋, d豬柳都可以, 雖然話係迷你, 但食哂成碗, 都夠哂飽架~

迷你牛肉飯
牛肉冇吉X家果D咁肥, 但唔夠人地多汁, D牛肉又un咗少少~

柚子鹽脆雞翼
柚子鹽脆雞翼
唔知點解個柚子醬係跟個火鍋上, 而個雞翼係好差不多食完個火鍋先嚟, 所以我地以為個柚子醬係跟火鍋食的, 到碟雞翼嚟到, 我地仲奇怪緊個雞翼點解淨係得椒鹽味, 一D柚子味都冇時, 先諗返起可能頭先跟火鍋上果碟係柚子醬, 但已經比我地放咗烏冬, 所以變咗淨係食椒鹽雞翼, 仲要係炸得好乾的雞翼, 大失望~

總體上食物都係一般, 而且服務都係麻麻, 冇人主動斟水, 想叫人又要等好耐先有人理, 係咪呢個集團的特色呢?
2014-10-18
2015-04-01 565 瀏覽
和亭 周日完成到新春長跑賽後, 到了沙田拿下星期長跑比賽的物資. 忙碌完後, 來了這間和亭吃午飯. 店子位於商場五樓, 所以食客也不多, 等了大約五分鐘便有位了. 店子佔地頗大, 坐位也夠闊, 坐得舒服. 食客其實只有半滿, 不過有幾枱食客高談闊論, 所以環境頗嘈吵. 雖然是中午時候, 但因為剛跑完, 胃口反而不大, 只容得下一碗飯. 所以簡簡單單的, 只點一碗豬柳飯便算. 滑蛋豬柳飯 $43賣相不算好, 特別是滑蛋的部分, 看起來很嚡. 不過入口卻不太嚡口, 但部份蛋清仍是生的, 沒有煮熟!豬柳大概是一早炸好的, 入口不熱, 只是微暖, 而且又不脆. 豬柳肉不嚡口, 但較乾身, 肉汁偏少; 飯的份量也偏少, 飯粒又偏腍, 吃起來一點也不像用珍珠米煮成的, 飯粒沒有黏黏的感覺. 滑蛋豬柳飯的質素其實很一般, 有點將貨就價的感覺. 感覺上某連鎖快餐店的出品比它還好, 價錢又比它便宜, 怪不得有不少空位了.
和亭
滑蛋豬柳飯 $43

題外話/補充資料: 有加一服務費
2015-03-01
Sukiyaki、壽喜燒、又名「鋤燒」,是一種日本料理,通常食材包括高級的牛肉切片(例如:霜降牛肉)、大蔥、萵苣、豆腐、魔芋絲等,這些食材會在由醬油、糖與味醂等混合的湯汁中煮製,並蘸生雞蛋食用。日本人通常在ぼうねんかい(「忘年會」,類似香港公司的「尾牙」)吃Sukiyaki。「和亭」的Sukiyaki,個人認為是大眾化、香港版的「日本料理」,格價相宜。欲過口癮者可以一試,要求高者則未必如意也。此店位於沙田冠軍人氣店「宜家」之旁,輪候入座者常眾。幸好發明了偉大的智能手機,等候過程中看了大半齣《バブルへGO!!タイムマシンはドラム式》。此電視沒有「無記」、「亞記」、「有記」、「現在」台,只會不停重播我已熟能生巧的壽喜燒吃法示範片段。常覺「獅子銀號」的信用卡沒什麼飲食優惠,此店竟然有。此套餐優惠金額最多,就點它試試。揀選:鍋類1款-關西風壽喜燒。石鍋1款-石鍋黑椒牛肉飯。5折火鍋配料-皇帝菜。其餘為上圖所示指定商品,不贅。此鍋造型與店內電視播放的壽喜燒吃法示範片段有差距。先以牛肥膏潤鍋。整鍋冒煙,就是OK,而我的手機也遭滾油濺中了。大眾化價錢,平民級食材,這是理所當然地會出現的美國肥牛。皇帝

此店位於沙田冠軍人氣店「宜家」之旁,輪候入座者常眾。
常覺「獅子銀號」的信用卡沒什麼飲食優惠,此店竟然有。
此套餐優惠金額最多,就點它試試。
揀選:

鍋類1款-關西風壽喜燒。

石鍋1款-石鍋黑椒牛肉飯。

5折火鍋配料-皇帝菜。

其餘為上圖所示指定商品,不贅。
此鍋造型與店內電視播放的壽喜燒吃法示範片段有差距。
先以牛肥膏潤鍋。
整鍋冒煙,就是OK,而我的手機也遭滾油濺中了。
大眾化價錢,平民級食材,這是理所當然地會出現的美國肥牛。
鍋類配料
皇帝菜極新鮮。
皇帝菜
我覺得嘛,美國肥牛的價錢,吃出牛扒的味道。
美國肥牛
美國肥牛
關西風壽喜燒
大功告成!唏請不要問我什麼味道,我覺得用文字形容味道,那是很虛幻的一回事。一定要?那就是煎香過的美國肥牛浸在帶甜味的日式醬油裡混合蔬菜後的味道。
關西風壽喜燒
筆者大愛這個「石鍋黑椒牛肉飯」,牛肉仍是那種「篤嘢家」牛肉飯所用的牛肉,味道也極其相似,只是飯的焦香更加錦上添花而已。
石鍋黑椒牛肉飯
這道「廣島炸蠔」,名字起得十分好!蠔外脆漿之厚有蠔肉的三至四倍,仿如曾遭受原子彈輻射一樣。吃生蠔要剝殼就人人都知道,吃炸蠔要剝脆漿就未必人人都試過了。
廣島炸蠔
但凡製沙律所用之蔬菜瓜果,務必鮮而後味美。此沙律非也!
和風沙律
肥仔奇特愛任何煙薰類的三文魚,此道「意大利風薄切鮭魚」,「I'm loving it!」女友不嗜此物,吾獨殲滅之可也!
意大利風薄切鮭魚
日出時讓戀愛終結,埋單前請烏冬出現!
烏冬
正所謂:「家下銀紙唔好洗,埋單兩舊好鬼抵!」
題外話/補充資料: 1.關西風壽喜燒如煲乾水,請不要要求店員加醬汁,因醬汁帶甜,放太多長時間煮它會越煮越甜。 2.石鍋飯要常攪拌,不然飯焦全在底部,除非您特愛一整塊飯焦吧。
2015-02-21
$105.60 (晚餐)
信用卡優惠
皇帝菜
  • 關西風壽喜燒
2014-09-18 894 瀏覽
今年生日去左和亭食,第一次去,感覺都唔錯!叫左一個壽喜燒火鍋,呢個set有跟肥牛同蔬菜,我覺得都唔錯,係味道淡左少少,不過都可以接受。另外叫左個石鍋黑淑牛肉飯,黎到已經聞到勁香,不過有啲似吉野家牛肉飯既感覺,不過佢係石鍋底有啲飯蕉都幾好味,唔錯。
2014-08-12 1053 瀏覽
行完IKEA 見肚餓想食野 不過IKEA果度勁多人排隊 所以就係左出去搵野食見到大快活同埋和亭 我不假思索 衝入和亭 (唔通黎到仲係大快活咩)入到去 我見到個餐牌 “關西風壽喜燒” 大既都係$88蚊之前都聽FD講過夠2個人食 計落好似仲抵過吉野家BINNO LOL我地嗌左個大既壽喜燒 跟住再加左一份牛肉同烏冬雖然D份量唔算太大 但係都夠飽值得一讚既係個烏冬真係好彈牙好正 不個價錢就一般般啦呢個壽喜燒都幾抵玩 燒完留番一半可以打BINNO又有得食 又有得玩咁既價錢食D高級D既牛真係唔算行到咁遠冇IKEA食 食下和亭都唔錯
入到去 我見到個餐牌 “關西風壽喜燒” 大既都係$88蚊
又有得食 又有得玩
咁既價錢食D高級D既牛真係唔算
行到咁遠冇IKEA食 食下和亭都唔錯
2014-05-16 1251 瀏覽
某日同呀媽行街,到左食晏時間諗住求其搵間但突然好想食熱野,特別係石鍋飯(我中意飯多D),熱辣辣食真係好正經過見到和亭都有石鍋飯,仲要有幾款揀,不如試下啦石鍋泡菜牛肉飯一睇D料又真係幾足喎同menu show出黎唔會差太遠牛肉夠入味,薄身得黎又唔會好乾好柴,仲有d牛肉香其他配菜感覺好清新,爽口又開胃有菜有肉有蛋有飯……好似算均衡咁喎xdddd熱度夠,趁熱食真係幾正,仲要有少少飯焦(Y)石鍋蒜香海鮮飯其實我預左一定縮水架啦,尤其係海鮮料不過睇落又唔係差別大到接受唔到果D帶子、蝦、蟹柳、蟹籽都有……係少左D冇咁澎湃姐味道都可以,夠熟啦,冇怪味特別中意佢有粟米粒,令整體感覺清新D,又有少少甜味同咬口一黎蒜香好重,唔係辣果隻但佢同其他食材都好配合,仲遮蓋哂雪味同腥味整體份量都OK,如果慢食細食既話都可以飽到
某日同呀媽行街,到左食晏時間諗住求其搵間
經過見到和亭都有石鍋飯,仲要有幾款揀,不如試下啦
石鍋泡菜牛肉飯
一睇D料又真係幾足喎
同menu show出黎唔會差太遠
牛肉夠入味,薄身得黎又唔會好乾好柴,仲有d牛肉香
其他配菜感覺好清新,爽口又開胃
有菜有肉有蛋有飯……好似算均衡咁喎xdddd
熱度夠,趁熱食真係幾正,仲要有少少飯焦(Y)
石鍋蒜香海鮮飯
其實我預左一定縮水架啦,尤其係海鮮料
不過睇落又唔係差別大到接受唔到果D
帶子、蝦、蟹柳、蟹籽都有……係少左D冇咁澎湃姐
味道都可以,夠熟啦,冇怪味
特別中意佢有粟米粒,令整體感覺清新D,又有少少甜味同咬口
一黎蒜香好重,唔係辣果隻
但佢同其他食材都好配合,仲遮蓋哂雪味同腥味
整體份量都OK,如果慢食細食既話都可以飽到
2014-01-31 1264 瀏覽
男友有張4張和亭$50現金卷快到期了,所以我們便選擇到離我們上班地點較近的沙田用餐。那天是平日,所以人不是很多,我們太概等了15分鐘左右便有位了。我們叫了一個二人豪華餐。三文魚沙律,我認為沙律醬汁多一點會較好,太少醬令沙律很干身。男友吃的迷你魚生飯,很小的一碗,不過說明是迷你也是應該的吧壽司的魚生很薄,甜蛋是自家製的,我覺得還不錯,蟹柳是用很平我那種蟹柳,所以我覺得不太好吃。迷你韓式泡菜豬肉飯,這個因為有醬用來拌飯,所以我覺得還不錯,不過豬肉好像很少。天婦羅,個人認為不錯,很脆,粉"張"不會太厚。燒魚,不過不失。壽喜燒,第一次吃壽喜燒,旁邊有提示教你如何食用,我很喜歡壽喜燒醬汁的味道,第一次吃,所以感覺挺新鮮的。整體來說,不過不失吧,不過應該不會吸引我去第2次了。除非再有現金卷吧,哈

我們叫了一個二人豪華餐。

男友吃的迷你魚生飯,很小的一碗,不過說明是迷你也是應該的吧

不過豬肉好像很少。

天婦羅,個人認為不錯,很脆,粉"張"不會太厚。

燒魚,不過不失。

2014-01-29
其他
  • 天婦羅
2014-01-21 1297 瀏覽
相約一班超食得既friend星期六食晚飯, 有人提意打邊爐, 正當找沙田有乜好火鍋店時, 朋友話不如去和亭打邊爐啦. 吓? 和亭份量係大過和民, 但食物都係細細碟細細煲邊夠大家食架.... 哈哈唔夠之後再宵夜吧!大約等了30分鐘才入座. 朋友立即叫了2個火鍋- 壽喜燒(大)和海鮮相撲火鍋(大) . 壽喜燒set跟2客肥牛和2個蔬菜盛. 海鮮相撲火鍋入面有三文魚 , 雞同蔬菜. 這個份量對於正常人都好夠. 但對於我D friend完全係無料到. 好戲在後頭, 朋友拿了火鍋配料追加紙, 另加了5客肥牛, 2個蔬菜盛, 2個大烏東, 雜菌盛 , 南瓜, 豆腐 , 等等. 大家傻的嗎? 和亭港式打邊爐! 之後再加滑蛋炸蠔鍋, 大蟹子沙律, 石鍋黑椒牛肉飯.滑蛋炸蠔鍋 - 蠔鍋有4隻炸蠔, 豆腐和滑蛋. 味道幾好, 蠔都ok大隻係炸粉多左D .蟹子沙律 - 青瓜幾清新, 這小食可以降降火.石鍋黑椒牛肉飯 - 其實同pepper lunch差不多, 鐡鍋飯入面有牛肉, 葱, 粟米和黑椒汁. 我就鍾意pepper lunch, 佢D飯乾身冇咁油, 多D餸同平D!壽喜燒 - 餐枱上有介紹客人如何食壽喜

滑蛋炸蠔鍋
蟹子沙律
蟹子沙律 - 青瓜幾清新, 這小食可以降降火.
壽喜燒
壽喜燒 - 餐枱上有介紹客人如何食壽喜燒. 首先將sukiyaki汁煮熱, 之後加入肥牛, 最後將煮熟的牛點上生蛋食. 個sukiyaki汁好好味, 甜甜地易入口, 係壽喜燒靈魂所在, 肥牛蔬菜烏東點了個汁就變得好味! 火鍋配料大致ok, 蔬菜幾新鮮乾淨, 唔會好似嗰D連鎖酒樓俾D爛菜你食. 要彈只係D肥牛太肥啦.
海鮮相撲火鍋
海鮮相撲火鍋 - 材料好豐富, 三文魚幾鮮味, 湯底係清湯, 其實唔係好確定, 因為個sukiyaki汁太好味令這湯好似冇乜味咁. =P

至於服務, 我係想讚的. 眼見全場好full D staff 個個係冇停手咁做. 我地不停加單加茶追食物佢地都冇黑面. 仲好好咁跟進. 如果係响連鎖酒樓 , 一定俾D staff 黑面或叫10次都冇人理.

雖然食左好多野, 但每人HKD120, 真係冇諗過咁平! 我覺得以食物質素衛生環境同服務, 真係抵食過嗰D主打火鍋的大牌檔和酒樓. 大家都好飽好滿意, 和亭將會係我地其中一個飯堂.
滑蛋炸蠔鍋
壽喜燒