2022-11-01 755 瀏覽
呢間餐廳其實一直都係我同太太嘅top list。太太中意食沙律,我就中意食dessert。味道同質素都幾好,蛋糕常有驚喜。栗子撻裏面嘅餡料好豐富,唔會太甜好好食焦糖布甸質料實淨,又係唔太甜,高度推介老婆話好開心有低咖啡因錫蘭茶飲!佢仲有其他蛋糕款式都非常好之前都食過檸檬撻,芝士蛋糕款式超級多,而且味道都非常好👍🏻所以值得幫佢寫一個食評😂👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
呢間餐廳其實一直都係我同太太嘅top list。
太太中意食沙律,我就中意食dessert。
味道同質素都幾好,蛋糕常有驚喜。

栗子撻裏面嘅餡料好豐富,唔會太甜好好食

焦糖布甸質料實淨,又係唔太甜,高度推介

老婆話好開心有低咖啡因錫蘭茶飲!
佢仲有其他蛋糕款式都非常好
之前都食過檸檬撻,芝士蛋糕
款式超級多,而且味道都非常好👍🏻
所以值得幫佢寫一個食評😂
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2022-09-22 629 瀏覽
今日嗌咗杯咖啡飲, 張枱冇抹有啲殘渣喺度 ,個杯邊仲有啲黑點好似未洗乾淨咁 😰以前好鍾意呢間嘢食同啲cake 同埋啲主食,又唔貴,但真係差咗好多以後唔敢再嚟 對佢好失望😥

以後唔敢再嚟 對佢好失望😥
2022-07-26 1017 瀏覽
最近成日Post Cafe嘅食評,無計啦🤣,呢排放假要搵間Cafe坐下回下氣。呢間法式連鎖店係朗豪坊都有分店,提供沙律、輕食同法式甜品,價錢相宜又有水準🥗,唯獨坐位無咁鬆動,店面又係人流旺嘅電梯旁,少咗一種Cafe悠哉悠哉嘅感覺————————————————👅甜品下午茶($72)👉🏻 任何法式糕點或陶瓷甜品貝熱Lily咖啡或Dammann茶,每日由下午2:30後供應👍🏻抹茶芝麻杯:不可否認外貌幾吸引,大部分內餡都係抹茶生朱古力🍵,杯底少許芝麻生朱古力,抹茶味太搶戲,所以食唔到芝麻味,層次豐富👉🏻 熱牛奶咖啡:凍咖啡要加$10㗎,高身茶杯睇落幾大杯☕️,味道正常,加多一塊餅乾仔配咖啡————————————————🚩總結:法式風情Bonjour ! 🇫🇷———————————————— 🌟注意:用膳後要將餐盤膳餐具放到回收站————————————————📍 Passion地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓11號舖🗺地區:#bem旺角📥分類:#bem咖啡店💰人均消費:#bem51至100蚊

————————————————
👅甜品下午茶($72)

🚩總結:法式風情Bonjour ! 🇫🇷
🌟注意:用膳後要將餐盤膳餐具放到回收站
📍 Passion
地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓11號舖

🗺地區:#bem旺角
📥分類:#bem咖啡店
💰人均消費:#bem51至100蚊
2022-07-21 589 瀏覽
以前好鍾意這間店,自選沙律份量夠 甜品又好味。 不過自從尖沙咀店老鼠事件後 其實已經去少咗好多 今日咁啱去開朗豪坊 又再減磅中, 所以去咗食沙律。 80蚊大沙律 價錢原本都ok, 點知份量少到無倫,4款即4匙羹分量。 算,當物價上漲。 嘢諗住享受一個美味嘅沙律 點知紅菜頭沙律勁酸,菜仲有渣! 初頭以為係豆嘅菜喳 點知原來係紅蘿蔔 真係離曬大譜 好大機會批皮批唔乾淨。點知食完之後喺商場繼續行一陣 一個鐘頭個肚已經開始有啲唔舒服,期間冇飲食過任何嘢, 大約七點前食完 ,八點鐘開始有啲唔舒服 想去廁所 拿拿林返到屋企八點半已經屙, 之後以為冇事 點知坐一陣九點半 個肚直頭拿住痛, 好辛苦咁又好多次。 一定係食咗污糟嘢冇走雞 以後都唔會再去,奉勸大家小心

呢間餐廳最出名的是蛋餅🥞其他食物款式都有好多選擇🥪🥙🥗🥓🌭🥩🧀🍮🍰大家不妨試試!今日想清清地就嗌咗個沙律🥗其實可以跟佢個lunch set 不過無咩胃口 所以無加雞肉🐣生菜味道的確幾清甜爽脆🥬賣相都好大碟下靜靜地享受美味的早餐生菜係新鮮配上d醬食好輕盈唔會食到好滯可以靜靜地享受美味的午餐🤤不過最可惜係個女侍應態度好差之餘比完錢 等左超耐又唔記得上菜比我😮‍💨希望下次黎佢既態度會有改善啦
呢間餐廳最出名的是蛋餅🥞

不過最可惜係個女侍應態度好差之餘
比完錢 等左超耐又唔記得上菜比我😮‍💨
希望下次黎佢既態度會有改善啦
2022-07-09 395 瀏覽
行過朗豪坊好多次都好想食,今次終於一試美味 😋😋甜品係藍莓柚子蛋糕,好有驚喜,好細緻都好好食 🥰 意粉係香草羅勒,幾清新。法式燉雞都唔錯,有法國鄉村特色風味😋
2022-07-02 479 瀏覽
午餐唔想食咁飽,又唔知食乜好,食passion就係個好選擇。無論三文治、意粉、pizza都可以跟餐,相當多選擇。*Chicken Tikka Sandwich*裡面有黃椒、茄子、生菜、雞肉,仲有啲啲乳酪醬,雞肉的調味好好,有啲香料味,好好食,而且雞肉份量多,配上帶點黑麥味的包,perfect match!! 女仔食一份都好飽肚。*Tuna and Egg Sandwich*呢個口味配的唔係黑麥包,而係ciabatta,相對輕身啲,吞拿魚加蛋沙律同樣都係不敗組合,唔會唔好食!沙律叫左兩款,分別係紅菜頭同咖哩菜,好清新。

無論三文治、意粉、pizza都可以跟餐,相當多選擇。
Chicken  Tikka  Sandwich

*Chicken Tikka Sandwich*
吞拿魚蛋沙律三文治
*Tuna and Egg Sandwich*
Salad

沙律叫左兩款,分別係紅菜頭同咖哩菜,好清新。
2022-06-30
Chicken  Tikka  Sandwich
Salad
2022-05-20 515 瀏覽
呢頭返工嘅OL 嚟呢間餐廳食嘢都唔錯🍴佢午餐有個lunch delight set超抵食!!包一個沙律🥗三文治🥪同湯 都幾豐富 三文治入面仲夾住超多菜 好好食 又健康!最鍾意係佢個煙三文魚忌廉芝士三文治🥪煙三文魚好厚身大大塊 再加埋滿滿嘅忌廉芝士醬 真係超級好食😋
2022-05-20 334 瀏覽
朗豪坊四樓唔止得food court 呢間意大利餐廳都唔錯🇮🇹呢到除左甜品之外🍮仲有pizza 三文治🥪意粉🍝沙律🥗等等最鍾意就係食佢地個lunch set 一個沙律+三文治+湯 健康又飽肚😋

2022-05-08 362 瀏覽
黎開朗豪坊呢邊整電腦 本身想去Food Court食 但人山人海 所以過左黎呢到食 叫左$60蚊可以自選3款嘅沙律🥗🥬🍅 包括蝴蝶通心粉 薯仔青豆同埋芝士粒蕃茄 無諗過沙律都可以咁有驚喜😋😋👍🏻 沙律個sauce調得好好味好濃郁 每片蝴蝶通粉都沾滿沙律醬 唔會好乾身 薯仔口感不硬不軟 少少粉感覺口感剛好 芝士粒就偏硬 而蕃茄都好新鮮 整體感覺不錯 就係份量有點少🥺💔 食完還是餓🙃

2022-05-01
2022-01-16 473 瀏覽
❤️偽法國之旅🇫🇷@Passion總是給人一種好舒服好輕鬆嘅感覺😍人流唔多👍播住啲輕鬆嘅法國countryside 音樂❤超喜歡呢💕今次揀咗個雞肉蘑菇千層麵 Chicken & Mushroom Lasagna🍝熱辣辣好多芝士🧀一啲都唔漏👍好味道😋$132套餐已經可以🈶️埋湯同埋🈶️Mocha❤湯就係一般嘅忌廉湯(冇乜特別)☺️反而杯Mocha味道就唔錯👍唔會太甜同埋又濃好香👍我就幾鍾意喇。
2021-12-23 375 瀏覽
想試呢間餐廳好耐😮‍💨😮‍💨💓成日路過朗豪坊都覺得佢好神秘🤣🤣-印度烤雞肉酸麵糰薄餅 ($102)🍕第一次試酸麵糰薄餅,口感好特別,好似又薄又脆嘅bagel🥯😂😂同平時食開嘅薄餅好唔同😜💕餡料都好清新開胃,大家一齊happy share真係唔錯㗎!😮‍💨💓💓-雞肉蘑菇千層麵 ($94)食落完全唔漏🙊皆因千層麵之間係用磨菇醬,而唔係平時食開嘅大量芝士,所以食曬都唔會飽到上心口!🤣💓💓💓
印度烤雞肉酸麵糰薄餅 ($102)🍕
雞肉蘑菇千層麵 ($94)
《ᴘᴀꜱꜱɪᴏɴ》𓏰 𝘤𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘮𝘦𝘦𝘵𝘴 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢,𝘣𝘰𝘵𝘩 𝘨𝘰𝘦𝘴 𝘸𝘦𝘭𝘭 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘦𝘢𝘤𝘩 𝘰𝘵𝘩𝘦𝘳 𓏰 ❛ ᴊᴀᴘᴀɴ ᴜᴊɪ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ x ꜰʀᴀɴᴄᴇ ᴠᴀʟʀʜᴏɴᴀ 70% ᴅᴀʀᴋ ᴄʜᴏᴄᴏ❜————————————♡.° ᴠᴀʟʀʜᴏɴᴀ ᴏᴘᴀʟʏꜱ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ $238傳統歌劇院蛋糕由四層蛋糕和四層餡料組成。第一層是由不同濃度的宇治抹茶粉製成的奶油。不同濃度的抹茶色形造了一個對比。美觀之餘,更能讓茶澀突顯。夾餡為抹茶忌廉慕絲餡和薄層杏仁片蛋糕,蛋糕層略帶濕潤。最下一層的夾餡是黑巧克力甘納許,特別喜歡榛子味的𝘤𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩。蛋糕層層相隔,層次感做得很好,口感實在且豐富,配上濃郁的抹茶慕絲層,甜而不膩。最重要生日主角吃得開心。一個𝘪𝘨𝘢𝘣𝘭𝘦 的蛋糕推介 •͜•𝘖𝘱𝘦𝘳𝘢 𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘩𝘢𝘴 𝘤𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩𝘺 𝘩𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵 𝘣𝘪𝘴𝘤𝘶𝘪𝘵𝘴 𝘢𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘢𝘴𝘦, 𝘵𝘩𝘪𝘯 𝘭𝘢𝘺𝘦𝘳𝘴 𝘰𝘧 𝘨𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘢 𝘮𝘰𝘶𝘴𝘴𝘦, 𝘴𝘱𝘰𝘯𝘨𝘦 𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘥𝘢𝘳𝘬 𝘤𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦, 𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘱𝘦𝘳𝘧𝘦𝘤𝘵𝘭𝘺 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘭𝘦𝘮
————————————

𝘖𝘱𝘦𝘳𝘢 𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘩𝘢𝘴 𝘤𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩𝘺 𝘩𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵 𝘣𝘪𝘴𝘤𝘶𝘪𝘵𝘴 𝘢𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘢𝘴𝘦, 𝘵𝘩𝘪𝘯 𝘭𝘢𝘺𝘦𝘳𝘴 𝘰𝘧 𝘨𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘢 𝘮𝘰𝘶𝘴𝘴𝘦, 𝘴𝘱𝘰𝘯𝘨𝘦 𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘢𝘯𝘥 𝘥𝘢𝘳𝘬 𝘤𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦, 𝘸𝘩𝘪𝘤𝘩 𝘱𝘦𝘳𝘧𝘦𝘤𝘵𝘭𝘺 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘭𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘵𝘩𝘦 𝘜𝘫𝘪 𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮.
*—₊—*—₊—*—₊—*—₊—*
𝗥𝗘𝗖𝗢𝗠𝗠𝗘𝗡𝗗 ᵤₚ
♕ ᴠᴀʟʀʜᴏɴᴀ ᴏᴘᴀʟʏꜱ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ
𝗥𝗲𝘃𝗶𝘀𝗶𝘁 : 𝗬𝗘𝗦
*—₊—*—₊—*—₊—*—₊—*
2021-12-02 1347 瀏覽
Passion🔸又有新菜式推出啦! 作為餐廳的粉絲,我又來吃晚餐啦!紅酒燴雞配法式酸種麵包 $132 ◢紅酒燴雞真的充滿紅酒香氣🍷,雞髀肉又嫩又滑,味道不錯。餐點已配麵包,亦可+$28配意粉。牛油果溫泉蛋吞拿魚牛角包 $118 ◢最喜歡吃麵包的我,看到這個牛角包餐,馬上決定要試啦~牛角包有兩個🥐,一個是吞拿魚,一個是牛油果温泉蛋🥑,兩個我也愛❤️。自選沙律 $58◢特濃朱古力星球 $78 ◢打卡一流的特濃朱古力星球🌍,用法國著名的Valrhona朱古力🍫製造,朱古力味超香濃呀。把熱辣辣的朱古力漿倒落星球,外層緩緩溶化,透出慕絲蛋糕,朱古力控必試~星球還會附有熱茶或咖啡哦~法式士多啤梨蛋糕 $53◢超級卡哇伊的士多啤梨蛋糕🍓,已經想吃好久了!!!可惜每次到訪時都售罄,這次終於可以吃了。酸甜適中的蛋糕,有濃濃的草莓香,配上脆米餅,口感更有層次。

紅酒燴雞配法式酸種麵包 $132 ◢

牛油果溫泉蛋吞拿魚牛角包 $118 ◢

自選沙律 $58◢

特濃朱古力星球 $78 ◢

法式士多啤梨蛋糕 $53◢

2021-11-24
2021-11-30 320 瀏覽
今日經過朗豪坊The Passion, 餐廳歐陸嘅裝飾吸引左我,再加上東亞信用卡有九折優惠,更加令我好想入去試吓新野。難得嚟到,就叫意粉套餐,因為乜嘢都有。我用東亞信用咭有9折,無加一,所以埋單$119飲品我選了紅菜頭汁,平時屋企好難自己整,估唔到紅菜頭汁咁好飲。今日嘅餐湯係甘筍湯,我選了意式扁意粉。甘筍湯好飽肚,我最後攞咗返公司當下午茶。意式扁意粉有好多肉醬,酸甜度剛剛好,扁意粉嘅麵質都做得好出色。今餐真係食得好飽,好滿足,將來再經過朗豪坊都會再試。

今餐真係食得好飽,好滿足,將來再經過朗豪坊都會再試。

2021-11-11