2015-01-26 1145 瀏覽
第一次試outback老公之前就和友人嚐過所以今晚由他發板黑糖麥包是免費的熱呼呼的麵包好鬆軟~~加上淡淡的甜味好好吃>V<!!!另外則點了蘑菇湯,,凱撒沙律outbacker burger,,牛扒,,fish & chips老公認為這裡的薯條很好吃,,所以後三者的伴碟都有薯條Orz蘑菇湯超讚淡香的蘑菇味,,配上濃濃的芝士超好喝~~~沙律普通burger材料新鮮,,層次豐富而且那牛肉很juicy很好吃牛扒也不錯,,但被那些包的味道蓋過XDDDDfish & chips一般,,也許是吃太多薯條了吧..而且炸魚的炸粉太厚了=.="!!!!
第一次試outback
老公之前就和友人嚐過
所以今晚由他發板

黑糖麥包是免費的
熱呼呼的麵包好鬆軟~~加上淡淡的甜味
好好吃>V<!!!
黑糖麵包
另外則點了蘑菇湯,,凱撒沙律
老公認為這裡的薯條很好吃,,所以後三者的伴碟都有薯條Orz
蘑菇湯超讚
淡香的蘑菇味,,配上濃濃的芝士
超好喝~~~
蘑菇湯
沙律普通
凱撒沙律
burger材料新鮮,,層次豐富
而且那牛肉很juicy很好吃
outbacker burger
牛扒也不錯,,但被那些包的味道蓋過XDDDD
牛扒
fish & chips一般,,也許是吃太多薯條了吧..
而且炸魚的炸粉太厚了=.="!!!!
fish & chips
2014-11-02
黑糖麵包
蘑菇湯
outbacker burger
2015-01-04 978 瀏覽
是日平安夜, 到到食飯都加哂價, 之前做左research發現outback唔會迫人食set, 所以提早左1個月book位.雖然book左位, 黎到都等左大約15分鐘, 被安排到一張4人台, 欣賞呢間餐廳無因為節日而將4人台分做2張2人台, 令食客坐得更舒服!未叫野食waiter已經送上黑糖面包, 香軟而且微暖, 是不錯的餐前小食. 我地叫左芝士煙肉薯條, 一份ribs再加左份crab cake.先黎ge係芝士煙肉薯條, 好大碟而且好多芝士, 必食推介!! 不過真係太多, 2個人食唔哂.再黎ge係ribs, 之前食呢度ge ribs, 配菜可以轉其他野, 但今次就唔比轉, 又係薯條 因為芝士煙肉薯條已經夠食, 所以我地無食到d薯條. 不過份ribs就好好食, 我同老公都係好中意食ribs ge,所以超級貪心叫左全份呢個係加$要ge crab cake, 本身無咩期望, 點之食落好正!! 好多蟹肉而且個醬好正!! 可能我本身中意食蟹la, 忍唔住我自己食哂成個 餘下ge醬我仲用黎點埋薯條!! 十分推介呢個只需加$58就有ge crab cake!! 最後order左一杯野飲但唔記得左個名

黑糖面包
芝士煙肉薯條
 不過真係太多, 2個人食唔哂.
Ribs
Crab cake
最後order左一杯野飲但唔記得左個名, 酸酸地幾開胃ge.
Total食左$450, 節日唔可以用vip card, 不過o係平安夜用呢個價錢食到咁多野都算係抵!!!
平安夜
2015-01-02 963 瀏覽
平安夜晚上,四圍食飯都超爆,無book位,等位就一定架啦,橫掂都係等,就黎outback等,結果揀坐bar枱,等左30分鐘左右就有得入去睇緊menu 既時候,店員已經送上黑糖麵包俾我地先黑糖麵包 好味炸洋蔥  Gd rib-eye 等左差唔多半個鐘 原本order medium 但後來黎到竟然變左well done咁濟,店員知道都即刻幫我地補番個岩既不過不失,肉質有d'un' 配菜揀左薯蓉同焗薯,好味!原本仲叫左豬肋骨,不過漏左單,其實好想食架,但食完個rib-eye加2個配菜都好飽。當晚好忙,店員都好細心,服務態度都好好,雖然當中有d甩漏,但明白既,一個人要做咁多野👍👍👍有時都幾佩服佢地呢餐晚飯食得幾開心😊😊

睇緊menu 既時候,店員已經送上黑糖麵包俾我地先

黑糖麵包 好味

炸洋蔥
 Gd

rib-eye
不過不失,肉質有d'un'
配菜揀左薯蓉同焗薯,好味!

呢餐晚飯食得幾開心😊😊

• 黑糖麵包
2014-12-29 522 瀏覽
已經不是第一次跟朋友聚會的時候來這間outback 了,看重它的原因是因為這裡不會太多人,可以坐很久,吃完之後可以吃個甜品來聊聊天。座位之間也很寬敞,跟­朋友聊天都不用怕吵到別人。餐前的黑糖麵包是outback最有名的前菜,甜甜的麵包好吃到不得了,不夠的話還可以再叫一次。我們最愛吃個小拼盤,小拼盤的炸物炸粉不會太厚,有水準。然後點個意粉跟兩個套餐,開胃­的沙律,新鮮的生菜至少能替胃部清洗一下。雖然套餐的食物也有太多肉類跟炸薯條,可是偶爾跟朋友一起放縱一下還是很高興。肉質鮮嫩,肉骨分離,不需要太狼狽就可以品嚐到骨與骨之間的肉條,非常惹味。在這種關頭真的要把卡路­里拋諸腦後,盡情地笑盡情地吃才是真正的放鬆。每次跟朋友慶祝生日,最怕還是遇到會趕客的餐廳,難得這裡環境這麼舒服,又可以暢所欲言,更可以拆著朋友送的生日禮物,或偷笑或感動,再吃著生日蛋糕愉快拍照,渡過最美好的時光。喜歡慢慢聊的也可以點杯酒,吃個甜品和雪糕,聊完一整晚,離開餐廳­再走到街上的時候,會感覺到整個身體都充滿了繼續努力生活的能量喔。

2014-12-28 704 瀏覽
可能真係太來冇食過outback, 對佢嘅食物質素有啲錯覺。睇嚟食完今次,有排先會再食。平安夜食晚餐要訂位係必然嘅,真心唔明白點解有咁多人walk in。先講服務,訂左六點半嘅枱,六點三去到, 佢真係六點半先比張台我哋坐,真係計盡一分一秒架姐。望住個餐牌諗來諗去,好辛苦先叫到幾樣啱食嘅嘢。原因係記得佢個rib唔好食 , 牛排又冇咩信心。黑糖麵包依然美味。芝士薯條可以話係今餐嘅主角,又好味又夠份量!好彩冇叫牛排,佢個牛真係唔得。個牛肉漢堡乾到不得了,冇肉汁唔再講,連牛肉味都唔覺有。由於諗極都諗唔到叫乜野,所以試咗依個taco。啲牛柳同樣係冇咩牛味,但感覺上冇咁乾, 可能因為加左菜,都算係一個幾特別嘅嘗試,味道唔算太差。兩舊超大嘅雪糕,好滿足啊!不過個brownie好滯。平安夜要搵一間唔殺你一筆嘅餐廳真係好難,outback都算係價錢上OK,最重要係有狼仔陪我食,下年繼續一齊覓食!

黑糖麵包依然美味。

Fries ($82)

芝士薯條可以話係今餐嘅主角,又好味又夠份量!

Blue cheese burger ($108)

Taco ($98)

Chocolate thunder ($58)

兩舊超大嘅雪糕,好滿足啊!不過個brownie好滯。

聖誕節
Fries ($82)
Chocolate thunder ($58)
  • 芝士薯條
2014-11-10 2213 瀏覽
今天這頓晚飯真的非常偶然,因擺了一個大烏龍,誤打誤撞來到這間位於遊客區的Outback Steakhouse。不愧為遊客區,去到時店員說要等半小時,但如果坐吧檯則可以即時入座,我和妹妹當然二話不說選了後者,理性跟我們說要填肚子最重要~店員收好餐牌後便送上定番的黑糖麥包,麵包刀放歪了,致使賣相變差。然而今次的麥包卻有驚喜,麥包熱力十足,口感鬆軟,黑糖的淡淡甜味滿溢於口腔之中。之後是跟餐加錢配的House Salad公司沙律($30)。因為每次都會選Caesar Salad,所以今次作個新嘗試,雖然最後還了選了凱撒沙律醬,嘻嘻。沙律整體不過不失,但還是較喜歡Caesar Salad。主菜方面,由於只有兩個小女生,因此點了Grilled Chicken & Swiss Sandwich烤雞肉芝士三文治($86),有薯條及菜絲沙律作伴菜。每次來Outback都會點扒類,叫三文治還是頭一次,蠻有新鮮感!落單時店員細心問我們是否share吃,謂會吩咐廚師先分成兩份,服務體貼。三文治的餡料豐富,包括芝士、雞肉、生菜、煙肉和蕃茄,配芥末醬汁,搭配合適開胃。最喜歡的是三文治包,其質地軟腍,有很香濃的包味
黑糖麥包
House Salad公司沙律
沙律整體不過不失,但還是較喜歡Caesar Salad。
最喜歡的是三文治包,其質地軟腍,有很香濃的包味,絕對為此三文治加分不少!
但三文治整體比較像漢堡包,而且要注意三文治的構造使吃起來有點狼狽。
最後當然留肚子吃這份最愛的甜品雲呢拿雪糕朱古力軟餅Chocolate Thunder from Down Under($58)。乍看下其賣相跟之前的印象大相逕庭,今次棕色的朱古力醬從最高的奶油開始淋起,幸好味道維持水準!
冰冷的雲尼拿雪糕令人振奮,冷熱口感依然,但在最底層的朱古力軟餅好像縮小了。

因為有會員卡的關係,所以享有九折優惠,抵食!
整體來說Outback的西餐水準依然,以此價錢和質素來說絕對抵食,但論環境,下次還是回去荃灣,感覺較悠然自在!
2014-10-28
上星期六吃完那間令T先生帶不爽的餐廳後,所以他晚上便帶我去吃好的。說的就是OUTBACK 。✧*。٩(ˊᗜˋ*)و✧*。T先生上次跟朋友吃完還即場開了它的會員卡。還說好要帶我來吃。星期六晚上的確很多人哦,我們在沒有訂位的情況下去。那時說要等90分鐘。如果平時的話我一定不願等的。但不知為何那天特別好耐性。(*´з`*)餐廳樓下剛好有間咖啡店,所以我們在樓下喝著果汁等位。而且OUTBACK 職員都叫得頗大聲的。可以舒服地坐著等位又不怕錯過了。T先生細心地為我買了奇異果汁酸酸甜甜 - 完全是我的菜呀!(≧∀≦)ゞ坐了大半小時便上去,幸運地好快就到我們了。入到去,見有很多大大小小的拼枱。看來這真是朋友聚會的好地方哦。我們被安排在很後的位置, 是一張4人枱,不過有張椅被隔離取去放東西了。T先生話這樣好像好孤單的感覺,所以他坐到我旁邊的位置。這樣坐⋯⋯我們就好像坐了在主席位的感覺。看看我們望出去的感覺。。。 (≖ᴗ≖๑)但我們沒有理會~拿起餐單看看吃什麼好了。因為我們只有兩個人,而且也沒有很餓,所以我們只是點了兩樣。下了單後很快便上這個黑糖麵包。本以為外皮會很硬,但並沒有哦,而且它的內在很鬆軟,就
上星期六吃完那間令T先生帶不爽的餐廳後,
所以他晚上便帶我去吃好的。
說的就是OUTBACK 。✧*。٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
T先生上次跟朋友吃完還即場開了它的會員卡。
還說好要帶我來吃。
星期六晚上的確很多人哦,
我們在沒有訂位的情況下去。
那時說要等90分鐘。
如果平時的話我一定不願等的。
但不知為何那天特別好耐性。(*´з`*)
餐廳樓下剛好有間咖啡店,
所以我們在樓下喝著果汁等位。
而且OUTBACK 職員都叫得頗大聲的。
可以舒服地坐著等位又不怕錯過了。
T先生細心地為我買了奇異果汁
酸酸甜甜 - 完全是我的菜呀!(≧∀≦)ゞ
坐了大半小時便上去,幸運地好快就到我們了。
入到去,見有很多大大小小的拼枱。
看來這真是朋友聚會的好地方哦。
我們被安排在很後的位置, 是一張4人枱,
不過有張椅被隔離取去放東西了。
T先生話這樣好像好孤單的感覺,
所以他坐到我旁邊的位置。
這樣坐⋯⋯我們就好像坐了在主席位的感覺。
看看我們望出去的感覺。。。 (≖ᴗ≖๑)
但我們沒有理會~拿起餐單看看吃什麼好了。
因為我們只有兩個人,而且也沒有很餓,
所以我們只是點了兩樣。
下了單後很快便上這個黑糖麵包。
本以為外皮會很硬,但並沒有哦,
而且它的內在很鬆軟,就這樣吃或配著芝士吃都很好。
很快,湯亦到了。
是蘑菇湯,味道濃郁,而且都很足料哦!
我承認,吃了兩樣我也感到五成飽了。
所以不敢把湯全喝了,不然其後的主菜一定吃不下。
噢耶~T先生極力推介的薯條都到了。 ✧◝(⁰▿⁰)◜✧
熱騰騰的薯條加上芝士還有煙肉粒。 太棒了,
但也很”熱氣”哦。。
對了,這薯條配搭是否有點似曾相識呢?!
的確和麥當當那款很相似吧,想起了嗎?
另外我們叫了啤酒下薯條。
平時不喝酒的我也喝了幾口,因為這支很易入口。
加上餐廳用的是冰杯,令啤酒不會那麼快變室温。
喝著果然涼透心呀 ヾ(*´∀ ˋ*)ノ
還有五成熟的牛扒亦到達 o(☆Ф∇Ф☆)o
還怕它會太生,沒想到是剛剛好
一下子被清光光了。
不得不提,它的焗薯真的太棒了。
這也是一下子被清了。
吃完整個是棒著肚子哦 (๑´ڡ'๑)
本以為兩個菜剛好,但忘了它還有麵包和湯。
加上那個薯條實在太大碟了,我們最後要打包回家了。
給他們看球時吃剛好。(打包的包裝是超大一個 Σ(lliд゚ノ)ノ )
總的來說:
食物質素不錯,環境都不俗,服務員態度很好!
而且會員卡可享有85折優惠,是完全可以回頭的餐廳。
當然下次會先訂位再去的。
以上,謝謝收看~ξ( ❀>◡❛)
2014-11-01
  • 芝士薯條
2014-09-24 2626 瀏覽
今天是我和老婆仔的紀念日在尖沙咀到處逛逛我們其實都有點累的確踏入職場後我們每天都帶著疲累的身軀只有見面的時間才做回自己老婆仔說她最近工作不順利肯定是因為吃得太差所致看到Outback Steakhouse想起一試難忘的芝士薯條想起那一個紀念日我們同樣到了Outback Steakhouse時間尚早還可以選位置馬上便點了78元的芝士薯條主食方面要了142元的鮮蝦雞肉寬條麵加28元要了個公司沙律到最後還要了個甜品, 要了個58元的Chocolate Thunder芝士薯條繼續保持水準還是那份芝士味也是那種很大條很香的薯條不過吃完已經開始飽同樣出現那種飽濟的感覺這個公司沙律絕對值得加錢要雖然幾乎全是菜但吃起來很新鮮在吃過芝士薯條後那種新鮮的味道令我們有胃口再吃下一道食物鮮蝦雞肉寬條麵份量適中但雞肉比預計的多算是對得起這個價錢而且味道很好那些醬汁調配得很好令整個麵不會太濕在吃得很飽後老婆仔仍然要吃甜品這個Chocolate Thunder真的很大份不過真的很吸引使我們在很飽的情況下仍然能吃下去最上是很冷的雪糕最底是帶熱的朱古力混起來吃每一口都是一種衝擊但兩者都是同樣的甜就像我們一樣在這浪漫情調
今天是我和老婆仔的紀念日
就像我們一樣
在這浪漫情調的地方
我送上紀念日禮物
老婆仔很開心
希望在吃過美食、收過精美禮物後
她的工作能因此變得更順利
2014-09-20
紀念日
芝士薯條
公司沙律
Chocolate Thunder
2014-09-04 2852 瀏覽
今次走左去尖沙咀食晚餐,五人同行,一早打電話預計左位,來到都只係等左15分鐘執檯,唔算問題.可能因為人多環境好嘈,D侍應唔係好有禮貌. 感覺就好似茶記,BTW,我地五個傾下計,好快就有得食啦~首先呢幾碟ge賣相唔錯GA,相機食先啦梗係. 切落去食落去先知ㄍ一ㄥ大檸樂呢個一切落去係爛ge感覺,食落去好孩,吞落去仲會有一粒粒細粒粉係條俐度,係我咁大個女食最難食嘅RIB EYE 五成熟 食左2細啖我就停止掂佢.....友人叫左雞,見到都唔想食,係DRY到不得了,好孩..唔知呢間野發生咩事,食落正常係份三文魚.at least有汁先囉意粉都正路,最後叫人取消左份RIB EYE 佢送左甜品比我地 但食咩都無味囉

食落正常係份三文魚.at least有汁先囉
意粉都正路,
題外話/補充資料: 講真食野最緊要開心,但唔會係要貼錢買難受LOR
2K
2014-09-02 2649 瀏覽
我與太太對Outback Steakhouse 有一份情意結, 因此,久不久便會逐間分店去食~ 我們確實已經掌握到哪一間店的水準最佳, 以及某一間分店的招呼及食物比較遜~今次就輪到體驗尖沙咀這一間分店....  我和太座是這店的常客, 因為此店非常靠近小弟所經營的香料公司, 所以我們時常光顧~以下三款是我們每次必點的食物:炸蘑菇:很少機會可以食到脆皮與蘑菇二合為一的炸蘑菇 ~把炸蘑菇咬開一半, 立刻可以見到菇汁流出來, 還有蘑菇的扎實性 ... 蘑菇的鮮甜再沾一下農村醬汁, 外脆內嫩, 味道多變!特製洋蔥花球:沒有過分油膩, 特別的切法令洋蔥球炸成後會變成盛放的花朵~   炸熟了的洋蔥外皮脆, 蔥肉有甜味, 還咬到一絲絲的洋蔥肉絲, 沾上特製的蛋黃辣根醬, 會是另一種味蕾感受~Chocolate Thunder from Down Under : 一口氣由頂層食至底, 冷熱均在口腔裏蔓延, 暖和的朱古力漿濕潤了那一塊新鮮的軟熟朱古力果仁軟餅, 好味到邪惡但是現在再碰上雲呢拿雪糕球及鮮忌廉, 回味無窮是唯一的答案!各位朋友仔, 如果下次光顧這分店時不妨看看近門口的窗口位, 有沒有見到我們

以下三款是我們每次必點的食物:
炸蘑菇
炸蘑菇:
很少機會可以食到脆皮與蘑菇二合為一的炸蘑菇 ~
特製洋蔥花球
特製洋蔥花球:
沒有過分油膩, 特別的切法令洋蔥球炸成後會變成盛放的花朵~

各位朋友仔, 如果下次光顧這分店時不妨看看近門口的窗口位, 有沒有見到我們夫妻倆!? 到時走過來 say 聲 " Hi  " 一起聊聊天~

2014-08-10
炸蘑菇
特製洋蔥花球
2014-07-18 4908 瀏覽
Dining is all about experience. This so called Aussie style restaurant, which tries to position itself as laid-back and easy, is doing nothing more than taking your money away and kicking you out. We booked a table for 8 of us. I understand its Friday night we were expected to handover our table in 2 hours as they told us when we booked and before sitting down. Fine, but once time was up, they just threw the bill onto yr table hastily and without a single word. It was terribly sad. HOW VERY RUDE

We booked a table for 8 of us. I understand its Friday night we were expected to handover our table in 2 hours as they told us when we booked and before sitting down. Fine, but once time was up, they just threw the bill onto yr table hastily and without a single word. It was terribly sad. HOW VERY RUDE.

Food was bad. We ordered diced black pepper beef, mediumly cooked and others. Turned out the beef was well done. Why did they bother asking? Portions are small, I thought Aussie can eat an elephant. Pasta dishes were watery, sauce was too thin. Because they want you out, they do not re-fill yr cups once all food are served. The best dish is chips which can be bought from McDonalds. Choices on the menu were awfully minimal.

They even did not ask if we wanted to use the cash voucher in the membership card, they just used it for us without permission.

They should have positioned themselves as Fast-Food restaurant. But with these posh prices they set, never ever again. Even a simple all day breakfast diner is much better.
2014-07-01 5008 瀏覽
朋友生日好多時都會選擇去outback慶祝~一黎人多可以叫多啲唔同既野食~2黎環境氣氛又不錯~不過好多時即使訂o左枱都要係門口等位每次一入到去坐低,例牌叫佢比兩條黑糖包先~上枱時暖暖地~令麵包份外鬆軟微甜既麵包塗上牛油,又滑又香(有朋友會因為e個包特登食outback~)健康少少,叫o左個沙津~不過選擇o左藍莓芝士醬做沙津汁,健康. . .好似有啲自欺欺人呢味道不錯~芝士汁都幾濃~炸磨菇同芝士都係每次必叫既小食~磨茹個炸粉好薄好脆,有時會偏咸,而個醬亦整得好香好濃~芝士薯條,我會覺得outback係比(星期二餐廳)好~拎起薯條時芝士會拉起一絲絲~同埋薯條炸得比較脆而且無甘燶賣相較為吸引主菜有牛扒同豬肋骨豬助骨配上bbq真係一絕~基本上都係每次必叫肉質唔會太淋,肉同骨既比例相對分配得較好~其實地方食有時部分位置會太大舊肉,變得唔似肋骨了~牛扒點o左7成熟~切開還有少少血水~控制得不錯~不過覺得outback牛扒唔算太香,但肉質ok~配菜選o左牛油蕃薯~蕃薯混合o左牛油同糖,帶起o左蕃薯香味~混合一齊食變得又香又滑~因為朋友生日帶o左蛋糕去~所以今次無叫甜品~~

朋友生日好多時都會選擇去outback慶祝~
一黎人多可以叫多啲唔同既野食~2黎環境氣氛又不錯~
不過好多時即使訂o左枱都要係門口等位

每次一入到去坐低,例牌叫佢比兩條黑糖包先~
上枱時暖暖地~令麵包份外鬆軟

微甜既麵包塗上牛油,又滑又香
(有朋友會因為e個包特登食outback~)
健康少少,叫o左個沙津~
不過選擇o左藍莓芝士醬做沙津汁,
健康. . .好似有啲自欺欺人呢

味道不錯~芝士汁都幾濃~
炸磨菇同芝士都係每次必叫既小食~
磨茹個炸粉好薄好脆,有時會偏咸,
而個醬亦整得好香好濃~

芝士薯條,我會覺得outback係比(星期二餐廳)好~
拎起薯條時芝士會拉起一絲絲~同埋薯條炸得比較脆而且無甘燶
賣相較為吸引
主菜有牛扒同豬肋骨

豬助骨配上bbq真係一絕~基本上都係每次必叫
肉質唔會太淋,肉同骨既比例相對分配得較好~
其實地方食有時部分位置會太大舊肉,變得唔似肋骨了~

牛扒點o左7成熟~切開還有少少血水~控制得不錯~
不過覺得outback牛扒唔算太香,但肉質ok~
配菜選o左牛油蕃薯~
蕃薯混合o左牛油同糖,帶起o左蕃薯香味~
混合一齊食變得又香又滑~

因為朋友生日帶o左蛋糕去~所以今次無叫甜品~~

生日
2014-06-22 4534 瀏覽
星期六一行4人大約一點去到,侍應俾左張4人卡位枱我地,我地4個人就叫左4個set lunch! 黑糖麵包好硬睇食評好多人都讚,失望!(忌廉磨菇湯+沙律)好味道!餐飲叫左凍檸茶、凍檸水、熱檸水,如果檸檬多d就好!4個set包括(i) 特色西冷牛扒 - 叫左7成熟,不過黎度好似8成熟錦!(ii) 燒肉醬味豬肋骨 - 好味道!(iii) 鮮蝦磨茹燒雞塊 - 雞扒完全無脂肪,好鞋丫!(iv) 辣味烤魚薄卷餅 - 都幾辣,不過味道怪怪地!最好味都係燒肉醬味豬肋骨,黎度環境幾好,係朋友傾計既好地方,下次再試下其他set lunch先!
黑糖麵包好硬
睇食評好多人都讚,失望!
(忌廉磨菇湯+沙律)
好味道!
餐飲叫左凍檸茶、凍檸水、熱檸水,如果檸檬多d就好!
4個set包括
(ii) 燒肉醬味豬肋骨 - 好味道!
(iii) 鮮蝦磨茹燒雞塊 - 雞扒完全無脂肪,好鞋丫!
(iv) 辣味烤魚薄卷餅 - 都幾辣,不過味道怪怪地!

2014-06-21
  • 燒肉醬味豬肋骨
2014-06-20 3878 瀏覽
同朋友仔兩個黎食lunch、叫左芝直薯氣、澳坊漢堡包($76)同西冷牛配薯蓉茄($98) 、chocolate thunder前菜:set送沙拉、湯、同黑糖麵包沙拉無咩特別、一路傾計一路食、食到苦苦的湯唔差 好多玉米有料到好過出面啲例牌白湯黑糖麵包聽講好好食 所以有啲期待但係食落除左好軟身之外都係覺得唔太特別小食:芝士薯條一黎到真係好大碟、呢個唔餓兩個人食都好飽因為自己好鐘意領芝士同薯條係日本m記食過好好食既芝士薯條、所以叫左黎試但係發現呢個真係麻麻地、分佈係薯條上既芝士唔夠濃?無咩芝士味、感覺只係一大碟內軟既薯條加少少配料⋯啲薯條落太多鹽、好咸煙肉碎同薯條冇咩味覺上既互動、好似伴碟咁主菜:漢堡包配薯條呢隻薯條同芝士薯條果隻唔同、硬身同乾身啲麵包超軟勁鐘意、漢堡扒都好軟唔乾唔un主菜:西冷配薯蓉番茄西冷叫左四成熟、除左肉既口感比較un之外味道是滿分的配埋啲汁好好味甜品:Chocolate Thunder已經十萬個飽但還是叫了、看起來好吸引XD一黎到便開動了沒有拍到XD呢個份量都唔細、估計三個女仔食都得熱巧克力加上雪糕真的超好食最下層既巧克力餅食唔哂最多、因為真係太甜啦不過係好食既!有機
同朋友仔兩個黎食lunch、

前菜:set送沙拉、湯、同黑糖麵包
沙拉無咩特別、一路傾計一路食、食到苦苦的

湯唔差 好多玉米有料到
好過出面啲例牌白湯
黑糖麵包聽講好好食 所以有啲期待
但係食落除左好軟身之外都係覺得唔太特別

小食:芝士薯條
一黎到真係好大碟、呢個唔餓兩個人食都好飽
因為自己好鐘意領芝士同薯條
係日本m記食過好好食既芝士薯條、所以叫左黎試
啲薯條落太多鹽、好咸

煙肉碎同薯條冇咩味覺上既互動、好似伴碟咁

主菜:漢堡包配薯條
呢隻薯條同芝士薯條果隻唔同、硬身同乾身啲
麵包超軟勁鐘意、漢堡扒都好軟唔乾唔un

主菜:西冷配薯蓉番茄
西冷叫左四成熟、除左肉既口感比較un之外
味道是滿分的
配埋啲汁好好味

甜品:Chocolate Thunder
已經十萬個飽但還是叫了、看起來好吸引XD
一黎到便開動了沒有拍到XD
呢個份量都唔細、估計三個女仔食都得
熱巧克力加上雪糕真的超好食
最下層既巧克力餅食唔哂最多、因為真係太甜啦
不過係好食既!有機會我都會再點黎食!

環境幾舒服、大家都好放鬆傾計食野
如果可以最好多啲人黎 可以試多啲唔同既野
  • chocolate thunder
2014-06-08 4088 瀏覽
見好耐無食過西餐, 起閒日夜晚走上黎outback食個飯, 唔BOOK位既情況之下好好彩竟然有最後一個二人位之後啦啦臨叫左2樣野同野飲-炸魷魚圈, 燒豬肋骨拼肉眼扒同埋雜莓特飲跟餐麵包好鐘意呢度既麵包, 好甜好軟, 出面唔係咁容易搵到雜莓特飲咁岩有買一送一既優惠, 有好濃既莓味, 行到身水身汗飲番杯好正跟餐凱撒沙律無乜特別, 都係一般沙律啦炸魷魚圈今餐最失望就係呢個, 之前一直叫開三重奏做前菜, 今次轉下口味就中左伏, 以為炸魷魚圈會好大, 點知出到黎好迷你, 炸粉仲厚過魷魚, 好失望主菜-燒豬肋骨拼肉眼扒肉眼扒叫左七成熟真係七成熟, 唔會話生到有血水, 肉質冧, 有安格斯牛既油香, 好食燒豬肋骨好入味, 肉都好鬆軟配菜焗薯同薯條, 冇太大特別
麵包
跟餐麵包
好鐘意呢度既麵包, 好甜好軟, 出面唔係咁容易搵到
凱撒沙律
跟餐凱撒沙律
無乜特別, 都係一般沙律啦
炸魷魚圈
炸魷魚圈
肉眼扒拼豬肋骨
主菜-燒豬肋骨拼肉眼扒
燒豬肋骨好入味, 肉都好鬆軟
配菜焗薯同薯條, 冇太大特別
題外話/補充資料: 服務一般, 等埋單等左好耐冇人黎收錢
2014-05-20
肉眼扒拼豬肋骨