2018-03-20 900 瀏覽
星期日經過觀塘,想搵間特別d ge餐廳試下,咁啱見到呢間粉紅p助兔兔餐廳,雖然價錢唔平,但就想入去影下想izumi curry其實之前食過真係麻麻地,不過少女心大發令我行左入去每張枱都貼左好可愛ge兔兔跟午餐有一杯橙汁或汽水,連個杯都得意過人好想拎番屋企黎得呢間主題izumi,當然唔會叫普通咖喱咁簡單喇,不過午餐價錢要成80幾蚊,都幾貴蛋包飯好可愛,可惜黎ge時間有一部分已經穿左,耳仔係2片火腿,入面係雞粒飲,雞粒有雪味汁有d似明太子味,整體冇特別至於親子雞肉烏冬,有幾舊好重雪味ge雞之外,係一pat蛋白,成碗野感覺好hea整體係講,如果你純粹想影相開心下,可以一試,但如果你想食餐好ge,可以免了

每張枱都貼左好可愛ge兔兔

跟午餐有一杯橙汁或汽水,連個杯都得意過人
好想拎番屋企

汁有d似明太子味,整體冇特別

1K
2018-01-17 1773 瀏覽
久違了的4人約會,相約出來小聚同拎手信,商量之下揀了期間限定的P助x粉紅兔兔cafe,粉紅兔兔cafe,已經開幕好一段日子,都有點興趣去呢,好可愛又有特色,cafe位於一田內,又可順便行下超市呀。 粉紅兔兔 Café Pop-up Store,有不少粉紅兔兔的精品。 店子不算太大,但裝潢有心思,牆壁、枱子及椅套都有兔子的圖案,還有不少兔子的cushion,猶如置身在粉紅兔兔的小天地,星期五的晚上也不太多人呢。 menu。 特飲會送杯墊。 士多啤梨雪糕特飲,$49,跟餐轉特飲加$25。 士多啤梨梳打,淡淡的士多啤梨味,正常水準,軟雪糕好香甜,味道不俗,棉花糖上的圖案不太突出,同口感好硬呀。 全日早餐B,$119,友人的,份量不少呢。 奄列吉列豬扒咖喱飯,$119,兔子頭造形的飯,都幾可愛呀~鵪鶉蛋是P助的樣子,滑蛋唔算好滑,正常水準,吉列豬扒份量偏少,味道普通,咖喱味道都係一般呀。 食物味道普通,不過環境取勝,坐得尚算舒服,感覺自在,粉絲必去呀。

menu。

特飲會送杯墊。

士多啤梨雪糕特飲,$49,跟餐轉特飲加$25。

全日早餐B,$119,友人的,份量不少呢。

2018-01-12
2018-01-16 574 瀏覽
朋友澳門過來,一直說要去找p助,終於都來到了對上一次來,食物款式沒這麼多今次多了幾款甜品和主食既然有新野,就試試炸雞好吃,不乾,都算juicy 相比之下,豬扒就一般般了特飲,跟餐加錢就可以有雪糕梳打,顏色都美美的雪糕也不錯,只是很快溶甜品點了p助pancakeP助樣子的,好可愛不過口感比較像蛋糕,不像平常的pancake而且有點硬晚上去,人不算多,幾乎都不用等就可以坐了侍應也算服務好,雪糕沒長匙更,他在廚房很努力找給我們呢
朋友澳門過來,一直說要去找p助,終於都來到了
對上一次來,食物款式沒這麼多
今次多了幾款甜品和主食
既然有新野,就試試

炸雞好吃,不乾,都算juicy
相比之下,豬扒就一般般了
特飲,跟餐加錢就可以有
雪糕梳打,顏色都美美的
雪糕也不錯,只是很快溶

甜品點了p助pancake

P助樣子的,好可愛

不過口感比較像蛋糕,不像平常的pancake
而且有點硬
晚上去,人不算多,幾乎都不用等就可以坐了
侍應也算服務好,雪糕沒長匙更,他在廚房很努力找給我們呢
2018-01-12 373 瀏覽
一直都想黎潮聖一下,但又怕等位排隊排好耐,開左業幾個月終於唔洗點排隊啦!我們叫了兩個餐,一個是白咖哩吉列豬扒,另一個是明太子意粉,味道可以,大家都是以影相拍照為目標,簡單黎講,係食個樣
,簡單黎講,係食個樣
2017-12-23 1285 瀏覽
終於抽到時間來這家Kanahei’s Small Animals主題Café大概是因為已開始了一段時間,沒想到星期日過來完全不用排隊 (o゚ω゚o)但因為用餐時間只有90分鐘~所以需要等齊人才可以入座先在店外拍照!!既然是Kanahei’s Small Animals~當然不會少了兔兔和P助嘛餐廳的感覺很粉嫩,也實在太可愛了嘛 ❤椅子有兔兔和P助的椅套,還有咕o臣 .. 但沒想到這次主題沒有公仔桌子上的圖案很可愛,我line sticker 也有這個樣子的!餐牌好簡單,就只有一頁而已 T△T 很少啊雪糕士多啤梨奶特飲 ($49) 主餐均附汽水~可以+$25轉成特飲細心留意一下,頂層的那粒棉花糖有P助的樣喔!! ( ´∀`)σ 凍的飲品會附送杯墊~是厚身且比較硬的那種 熱飲的話則沒有喔!Green Tea Latte ($49) 但會送亞加力膠的匙扣有淡淡的抹茶味道,但奶味偏重一點~甜度也適中主餐點了 - 全日早餐A ($109)三文治那個頗好吃呢~烤過的麵包配上芝士和火腿蛋也很香滑,此外還有煙鴨胸、茄汁豆、沙律和弄成兔兔頭形狀的薯蓉 (・∀・)薯蓉的味道很濃~口感也算是滑滑綿綿。奄列吉
但因為用餐時間只有90分鐘~所以需要等齊人才可以入座
餐廳的感覺很粉嫩,也實在太可愛了嘛 ❤

餐牌好簡單,就只有一頁而已 T△T 很少啊

細心留意一下,頂層的那粒棉花糖有P助的樣喔!!
雪糕士多啤梨奶特飲

( ´∀`)σ 凍的飲品會附送杯墊~是厚身且比較硬的那種
有淡淡的抹茶味道,但奶味偏重一點~甜度也適中

Green Tea Latte

主餐點了 - 全日早餐A ($109)
三文治那個頗好吃呢~烤過的麵包配上芝士和火腿
薯蓉的味道很濃~口感也算是滑滑綿綿。
全日早餐A

奄列吉列豬扒咖喱飯 ($119) 這個的咖喱滿辣!
跟全日早餐的蛋一樣很香滑,還有一顆鵪鶉蛋~也是有P助的樣子耶
豬扒外層很香脆,內層的肉質很軟稔 (。ŐωŐ。)
奄列吉列豬扒咖喱飯

最後還點了 - 特式牛肉丼 ($79)
一上桌就聞到超香的味道,牛肉的份量和醬汁也很多啊 (・ω・。)
特式牛肉丼
Green Tea Latte
奄列吉列豬扒咖喱飯
特式牛肉丼
2017-12-15 312 瀏覽
早排fb見到apm有間kanahei主題cafe,今日終於抽到時間黎喇!仲帶埋三年級既表妹~入到去見到全部裝飾都係kanahei都好中意不過主題餐廳既焦點都係主題卡通上,揭開餐牌食物既款式唔多食物既造型,真係好可愛!味道方面就不過不失侍應好貼心,怕小朋友唔食得辣,建議將咖哩分開上。不過食落依到既咖哩甜甜地,只係好少辣,小朋友都食到。不過d飯同d豬排就唔係咁熱,只係微暖雞翼就幾好味,都夠熱,係油咗d豬排飯加25蚊杯飲品可轉特飲,仲送個杯墊好可愛!總括,中意kanahei既朋友點都要尼一次既~不過就唔好對食物味道太大期望

入到去見到全部裝飾都係kanahei都好中意
不過主題餐廳既焦點都係主題卡通上,揭開餐牌食物既款式唔多

食物既造型,真係好可愛!味道方面就不過不失

雞翼就幾好味,都夠熱,係油咗d

豬排飯加25蚊杯飲品可轉特飲,仲送個杯墊好可愛!

2017-12-10
2017-12-02 254 瀏覽
講左咁耐,終於成功同同事仔一齊黎試喇!因為實在太近公司,所以非常方便好快就到,睇完個餐牌都左諗右諗食咩好⋯⋯多瑙河雪糕特飲 (餐飲+$25)我承認我係比隻顏色吸引左,其實係雪糕再加雲尼拿雪糕咁,我覺得如果加埋暗喱更好。海鮮意粉 $109配上明太子有少少少少少少啲啲微辣,但都幾香,蝦仁係原隻上仲要都大隻,但帶子肉就比較鞋口,啲汁反而岩岩好!All Day Breakfast $109Lunch食個豐富既早餐,小朋友最喜歡了滑蛋、薯蓉同埋煙鴨胸都好味,煙鴨胸唔會好un同埋大件,但煙肉得一塊。芝士火腿多士好大件,有3層但硬身左啲,小朋友食比較難咬。日式炸雞咖喱飯 $85飯既設計係兔仔,的確又係好難狠心食左佢,咖喱汁辣辣地有啲甜,感覺唔錯!而炸雞啲肉唔會鞋烚烚,雖然唔算好大件,但以呢個價錢黎講算係咁了。鮮茄茄子意粉 $95就係好簡單既一碟茄子加蕃茄醬加意粉,啲蕃茄醬唔係酸,味道中等,意粉唔會好淋,不過不失。芝士青口 $79呢份有6隻青口,都算係大隻啖啖肉,成隻青口都係芝士,所以千祈唔好浪費,點都食埋啲芝士⋯⋯⋯⋯⋯如果有甜品就好了

多瑙河雪糕特飲 (餐飲+$25)
海鮮意粉 $109
All Day Breakfast $109
Lunch食個豐富既早餐,小朋友最喜歡了
日式炸雞咖喱飯 $85
鮮茄茄子意粉 $95
芝士青口 $79

⋯⋯⋯⋯⋯如果有甜品就好了
2017-12-02
2017-11-23 187 瀏覽
好耐之前食是蛋黃哥主題,今來是為了p助和粉紅兔。就是因為喜歡個角色才會來朝聖,所以一嚟到全部裝修擺設和牆壁都是相關角色,大家都已經癲晒,未睇餐牌已經狂影相。幸好我們六點半來,等咗大概10分鐘已經可以入座,如果是二人座位更加係唔需要等位。我們在外面等都等得很高興,因為外面都有kanahei的企板可以狂合照。仲有好多精品睇。個餐廳限定鎖匙扣要單點原價嘢飲先至可以送,有點坑錢。至於食物方面其實跟上次差不多。都係有咖喱蛋飯和日本西式意粉之類的。我記得以前點的日本西式意粉定飯麻麻地。所以寧願叫了兩個相同的咖哩吉列飯和蛋包飯。個餐廳名都改得做curry, 咁咖哩飯一定不會差得去邊。蛋都好滑,飯都好香,粒粒都好濕潤。炸豬排唔算油。蛋包飯隻蛋就老左啲。個醬都一般沒有什麼特式。不過隻粉紅兔設計真的好可愛,用火腿做兔耳仔都幾有創心思!!杯子和碟都印有p助和粉紅兔真的超靚! 喜歡kanahei的粉絲絕對不能錯過(*´꒳`*)
好耐之前食是蛋黃哥主題,今來是為了p助和粉紅兔。

2017-09-13 234 瀏覽
小丸子主題餐廳裏面每枱既位都有小丸子公仔,可以比客人影相很容易搵位叫了兩個餐原來飯上既公仔樣係隨機,廚師整到咩公仔就係咩公仔漢堡扒腳掌印味道都唔錯,但飯就比軟硬另外個果咖哩飯個味我就唔太喜歡兩款飯和朋友一齊影相很靚,但味道就一般般
小丸子主題餐廳
裏面每枱既位都有小丸子公仔,可以比客人影相
很容易搵位

叫了兩個餐
原來飯上既公仔樣係隨機,
廚師整到咩公仔就係咩公仔
漢堡扒腳掌印味道都唔錯,但飯就比軟硬
另外個果咖哩飯個味我就唔太喜歡
兩款飯和朋友一齊影相很靚,但味道就一般般

2017-09-12 119 瀏覽
下午同老婆同個仔係一田買野,一出來見到小丸子cafe而唔使等位,即刻被佢2個捉左我一齊入去朝聖。店內裝修好可愛,到處都是小丸子同一班同學的蹤影。我哋被安排坐圓卡位,坐椅上有公仔cushion 可以俾我地影相。餐廳隔離仲有大量精品供fans選購。老婆鐘意大阪燒,而個仔就好鐘意日式咖喱飯。大阪燒,有啲乾硬不軟滑,但以香港來講,質素不過不失。咖喱奄列豬扒飯:奄列都幾嫩滑,豬扒都尚算香脆可口,小肥不瘦,唔會太乾。不過咖喱味就唔夠濃味,未有日本風味。同埋,耳,點解唔係小丸子個樣嘅? 哈,好彩我唔係忠粉。另外點左個餃子雞亦,加埋餡料炸得漲卜卜,都唔錯,香脆得來內裏都還juicy。試過食過影完相,就夠了。

老婆鐘意大阪燒,而個仔就好鐘意日式咖喱飯。

大阪燒,有啲乾硬不軟滑,但以香港來講,質素不過不失。

試過食過影完相,就夠了。

2017-08-21 118 瀏覽
今次我和太太到觀塘apm「小丸子 x Izumi Curry主題Cafe」,小丸子深入民心,大人小朋友也喜愛,所以這間餐廳也頗受歡迎, 這間主題餐廳佈置充滿了小丸子的元素, 難怪大家見到也歡喜若狂。奄列咖哩吉列豬扒飯$119奄列蛋味濃,吉列豬扒保持一貫炸物香口標準,飯和咖哩汁分開上,夠企理。手機食先是常識,尤其是見到人像圖形白飯,就會不知不覺越影越開心,但影得耐使食物慢慢失去應有溫度,味道稍失真,這應是我們食客的責任了。是否滿意視乎你重點放在卡通人物還是食物上,小丸子迷應該很滿足,而我覺得食物是OK的。

奄列咖哩吉列豬扒飯$119

奄列咖哩豬扒飯
2017-06-29 270 瀏覽
-直都想試下,但都要同d 女同事-齊食開心d。今日終於等到了!12:40pm 到達,又唔full 喎。我地3個坐卡位,揾左d小丸子,花倫cushion影相,又影下d小丸子裝飾。食物方面,主要係抹茶咖哩飯會有佢地系列公仔頭造型的飯。其他都係將公仔的棒棒插在上面。咖啡也有公仔的圖案在泡沫上!注意啊,佢地只會random出圖案,不會按我們要求弄出圖案的。幸運的是,我的朱古力latte 上面灑了小丸子,超可愛!(跟餐加$25)我地覺得抹茶咖哩飯有少許抹茶味,也比較辣。普通咖哩飯就濃一點吧!其實都幾好食,係抹茶咖哩飯貴d。轉蘋果汁都加$4。為左同小丸子影相無計啦!

我地覺得抹茶咖哩飯有少許抹茶味,也比較辣。

普通咖哩飯就濃一點吧!

2017-06-28
2017-06-02 198 瀏覽
小丸子又有心事....黎到小丸子主題餐廳,一花一草,一枱一橙都係以卡通片小丸子為題材,野食全部都係小丸子同佢d同學,真係唔知簡邊個好呀!😂我地點左奄列吉列豬扒咖哩飯,咖哩汁唔錯,豬扒炸到金黃色熱食還可以接受,小阪燒材料新鮮,1個食哂會比膩,雞翅皮脆香口多汁,草莓特飲並不特別,橙汁,除左橙汁無紙牌外,其他都有。職員非常細心,知我地鐘意花輪同學,後期上既菜都係花輪同學,好窩心呀。cafe隔離係賣小丸子精品,飯前飯後都可以睇睇,睇岩可以幫襯下😇
小丸子又有心事....

2017-05-25 148 瀏覽
之前經過很多次話想試想試都無試,見它換上我最愛的小丸子主題,約埋志同道合既朋友一齊去食,先至不枉此行,食得更開懷!不論裝修,餐牌,裝飾以至上碟的擺盤都用上小丸子或其他人物,而且全部著上貓貓裝,實左太可愛了! 一看餐牌,簡直每樣都想點! 但眼見份量也較大份,所以點了主打咖哩飯同烏冬!我同朋有都至愛花偷同學,所以問了可否飯同烏冬都指定要花倫,得左! 咖哩飯的咖哩比烏冬岀色,以主題為賣點來說,味道算過得去了,吉猪另上不過不失,但烏冬的天婦羅沒有另上,浸到林曬! 朱古力咖啡也是一般!

朱古力咖啡也是一般!

2017-05-01 217 瀏覽
呢間餐廳專出唔同卡通人物嘅主題今次輪到櫻桃小丸子!小丸子以貓咪 cosplay 造型出現慵懶得嚟好 cutie有好多唔同角色嘅 cushion可以攞嚟影相呃 like~裝修無上次蛋黃哥整得咁靚好彩小丸子本身夠 cute 咋 😣【天婦羅咖哩烏冬】$89賣相頹到不得了,但味道係 ok 嘅始終咖哩都好難出事天婦羅嘅質素就麻麻哋【奄列吉列豬扒咖哩飯】$118呢個就可愛好多喇!個吉列豬扒都唔錯飯就為咗整個公仔而壓得實咗啲為咗小丸子都值得嘅 😂PS 呢兩個抹茶飯真係唔敢試睇名都覺得怪
呢間餐廳專出唔同卡通人物嘅主題
今次輪到櫻桃小丸子!

小丸子以貓咪 cosplay 造型出現
慵懶得嚟好 cutie

有好多唔同角色嘅 cushion
可以攞嚟影相呃 like~

裝修無上次蛋黃哥整得咁靚
好彩小丸子本身夠 cute 咋 😣

【天婦羅咖哩烏冬】$89
賣相頹到不得了,但味道係 ok 嘅
始終咖哩都好難出事
天婦羅嘅質素就麻麻哋