呢間燒肉店果然不負我期待🤩,係好好好食呀😋!估唔到佢咁高質,好有喺日本食緊燒肉嘅感覺,直接排行我心目中日式燒肉店第一名啊❤️~·♡ 大判燒!黑毛和牛西冷 HKD$178呢款係香港店限定🥩,可以要求店員幫手燒🔥,我哋打完卡最後都係決定自己燒😆;A5級和牛西冷紋理真係冇得輸,油脂分佈平均😚,輕輕燒廿幾秒已經ok,沾上日本溫泉蛋汁🥚,嫩滑又充滿牛香,推薦~·♡ 黑毛和牛上肋骨中肉 HKD$198以日式陶瓷壺盛載,上肋骨中肉已預先醃製好🤤,係一條有我手臂咁長嘅肋骨中肉,好吸睛🤩!!先將兩面燒熟,再用剪刀剪開一小件,肉嘅油脂感會較豐盈😚,滿口都係和牛嘅油脂香。·♡ 黑毛和牛內橫膈膜 HKD$188牛內橫膈膜會相對較有咬口嚼勁☺️,亦帶更濃烈嘅肉香味道;肉本身已用醬油醃製好,不須沾額外沾醬汁已好夠味👍🏻。·♡ 蔥塩味上牛舌 HKD$138上牛舌比平時食到嘅高level少少🔝,質感會更柔軟一點🤏🏻,咬落具彈性,建議食嘅時候沾少許檸檬汁🍋,令牛舌味道更昇華呢。·♡ 海鮮拼盤 HKD$178有齊海老🦐、帆立貝🐚、烏賊🦑,海老好大隻好厚肉,錫紙兜內的帆立貝直接燒就可以,好方便👍🏻;烏賊燒後仍然保持又
呢間燒肉店果然不負我期待🤩,係好好好食呀😋!
♡ 大判燒!黑毛和牛西冷 HKD$178

沾上日本溫泉蛋汁🥚,嫩滑又充滿牛香,推薦~
♡ 黑毛和牛上肋骨中肉 HKD$198

♡ 黑毛和牛內橫膈膜 HKD$188

牛內橫膈膜會相對較有咬口嚼勁☺️,亦帶更濃烈嘅肉香味道;
肉本身已用醬油醃製好,不須沾額外沾醬汁已好夠味👍🏻。
♡ 蔥塩味上牛舌 HKD$138

建議食嘅時候沾少許檸檬汁🍋,令牛舌味道更昇華呢。
♡ 海鮮拼盤 HKD$178

有齊海老🦐、帆立貝🐚、烏賊🦑,海老好大隻好厚肉,錫紙兜內的帆立貝直接燒就可以,好方便👍🏻;烏賊燒後仍然保持又嫩又彈,個人好喜歡~
♡ KAKURA冷麵(大) HKD$72

冷麵湯底酸酸甜甜😚,食得好開胃。麵質質感幾爽彈,冰冰涼涼夏天食最適合不過😋。
食完燒肉會送上杏仁豆腐及雪米糍🍨為甜品作結,為呢餐好味道作個完美句號🥰。
📍YAKINIKU KAKURA
2023-10-25
2024-03-10 1189 瀏覽
今次二訪Yakiniku Kakura 位於沙田嘅分店,無論服務、環境或是食材質素都仍然保持水準之上,哩次嚟就梗係要試下其他招牌菜🤭最後仲有甜品杏仁豆腐同雪米糍❤️大判燒。黑毛和牛西冷 $178薄燒黑毛和牛西冷每邊燒3-5秒再反面,店員手法熟練,生熟程度可以同番店員講,記得要沾上日本溫泉蛋,令牛肉口感更加滑溜😋😋黑毛和牛裹腹牛柳 $248裹腹和牛牛柳嘅雪花紋相當吸引🤩牛脂分怖平均,肉質🥩口感軟稔,牛味濃郁,牛肉質素高,只需用少量胡椒鹽調味已經好好味黑毛和牛腹柳小排 $148一客有5片,每片都係厚切😆😆哩款牛小排已預先用秘製醬汁調味,所以味道較濃,而牛小排油脂含量會更高,口感亦會再稔身少少特上牛胸腹肉 $128牛胸腹肉顏色較深,食落較有口感而肉味最濃,秘製醬汁調味剛好活鰻魚 $148烤活鰻係香港實屬少見,第一次DIY 自己燒都幾好玩🤭餐廳有哂SOP 教學就算真係無信心都可以搵店員幫忙。鰻魚扒相當厚身有肉地,油脂豐腴,可按個人喜好塗上秘製鰻魚汁燒至熟透,甜甜地嘅醬汁加上鰻魚魚油香氣,$148真係超值❤️ 帆立貝 $78另一款海鮮就揀咗帆立貝,連牛油🧈一齊烤至8分熟,記得要不時攪拌一下,這能人令

大判燒。黑毛和牛西冷 $178

黑毛和牛裹腹牛柳 $248

黑毛和牛腹柳小排 $148

特上牛胸腹肉 $128
牛胸腹肉顏色較深,食落較有口感而肉味最濃,秘製醬汁調味剛好

活鰻魚 $148

帆立貝 $78
另一款海鮮就揀咗帆立貝,連牛油🧈一齊烤至8分熟,記得要不時攪拌一下,這能人令每一粒帆立貝都被牛油醬包裹住,奶油香氣撲鼻😚

冷麵(大) $72
食完熱辣辣嘅燒肉又點可以唔叫碗冷麵降降溫先😆唔睇哩個冷麵好似簡簡單單咁,反而令我更surprise ,重點係個冷麵底超級彈牙爽口,加上清涼嘅冷麵湯,配上惹味泡菜,一個字「爽」
  • 大判燒!黑毛和牛西冷
2024-01-24 1549 瀏覽
二訪 😚這次見有優惠,惠顧兩份午市燒肉套餐送蔥鹽雞腿一客(質素也不錯)午市定食本身已配沙律、白飯、餐湯、小食、甜品、飲品 超豐富 最平$118的套餐是雞肉,不過$128起已經有大家愛的牛~🍴加一服務費:✔ 小食:牛舌,彈牙不韌甜品:杏仁豆腐香滑 雪米糍也很好吃😋飲品:汽水不用加錢,烏龍茶/綠茶+$8 不過發現不加購亦可,因為每桌已有熱茶😍 ✿ 海鮮盛盒 $168 烏賊+帆立貝+大蝦烏賊最驚喜,軟嫩完全不韌;帆立貝也不錯不過印象中上次的大蝦更好吃 ✿ 黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉 $258 大判燒兩面輕燒幾秒即可,然後沾上溫泉蛋,超好吃😝燒得好的話,牛板腱都是軟嫩得不用怎麼咀嚼😍 ✿ 日本蠔 $38朋友喜歡蠔而套餐沒有,就另外單點了不過不失。不過將伴碟的南瓜片掉進去一起煮,是驚喜的美味😝 套餐滿足度高;職員友善抽風好,吃完身上不覺有燒烤味道整體都很好😋
二訪 😚

午市定食本身已配沙律、白飯、餐湯、小食、甜品、飲品 超豐富

最平$118的套餐是雞肉,不過$128起已經有大家愛的牛~

🍴加一服務費:✔

小食:牛舌,彈牙不韌
甜品:杏仁豆腐香滑 雪米糍也很好吃😋

✿ 海鮮盛盒 $168

烏賊+帆立貝+大蝦
烏賊最驚喜,軟嫩完全不韌;帆立貝也不錯
不過印象中上次的大蝦更好吃

✿ 黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉 $258

大判燒兩面輕燒幾秒即可,然後沾上溫泉蛋,超好吃😝

燒得好的話,牛板腱都是軟嫩得不用怎麼咀嚼😍

✿ 日本蠔 $38

朋友喜歡蠔而套餐沒有,就另外單點了
不過不失。不過將伴碟的南瓜片掉進去一起煮,是驚喜的美味😝

套餐滿足度高;職員友善
抽風好,吃完身上不覺有燒烤味道
整體都很好😋

• 大判燒!黑毛和牛西冷
  • 甜品
和朋友二刷的日式烧肉,他家肉🥩真的很新鲜,爱吃和牛可以无脑冲!·🔸黑毛和牛刺身海胆一大片和牛上面加海胆,一次满足两个愿望😌 海胆鲜甜,牛肉软嫩,超过瘾‼️·🔸大判烧黑毛和牛西冷XXXL号的一片牛肉,雪花❄️纹路颜色超正❤️ 肥瘦相间口感刚刚好~·🔸牛腹柳小排有很浓的脂香味,搭配酱汁吃更有味😋·🔸冷面面条筋道,加了泡菜酸酸甜甜,很解腻·过程中帮我们换了三次烤盘,服务态度不错👍🏻 上菜速度快
🔸黑毛和牛刺身海胆
🔸大判烧黑毛和牛西冷
🔸牛腹柳小排
有很浓的脂香味,搭配酱汁吃更有味😋
🔸冷面
面条筋道,加了泡菜酸酸甜甜,很解腻
过程中帮我们换了三次烤盘,服务态度不错👍🏻 上菜速度快
2024-05-24 10 瀏覽
再嚟呢度食,唔知係咪開始有啲厭🤣今次普通左今次嘅蝦好好味!食到好滿足,不過就要睇住佢啲酥會燶 如果唔係就太熱氣🤣大致上都同之前差唔多,牛肉同雞腿肉都好好味好新鮮,魷魚就覺得佢非常之鹹,應該係唔新鮮要落多啲調味,我哋全部都覺得好鹹 今次嗌咗個泡菜海鮮湯烏冬,辣辣地好重味,不過我就覺得辣咗少少,呢度嘅蝦同埋海鮮魷魚都係用頭先燒肉嗰啲 特登嗌個蔬菜拼盤諗住加番啲纖維同埋想食南瓜,點知上到枱冇,問吓侍應原來話舖頭冇晒貨 早知係咁我就唔嗌呢個🥹今次冇嗌雞liver

當我問媽咪想在母親節吃甚麼時,她提起之前我們去了一家在新的城市品嚐了日本燒肉,她誇獎那裡的質素非常高。所以,在母親節選擇再次用膳於這個地方,實際上這是我經常與朋友造訪的地方,因為那裡的食物質素極佳,而且距離我家很近,讓我感到十分方便。那天我們點了黑毛和牛西冷大判燒,每次必點此款牛,因為實在太好吃了。和牛西冷肉質細緻及油脂分佈均勻,在火上烤只需十幾秒即可。之前品嘗過牛舌後深感美味,因此這次我們再次選擇了牛舌,果然不負所望。我們還點了海鮮拼盤,原來有兩種海鮮選擇,誤點了拼有牛肉的那款,錯有錯著......  牛肉非常美味,讓我不得不再度單點。海鮮拼盤內含蝦、烏賊、帶子等,每樣都非常美味,因此隨後單點了烏賊。媽咪喜愛烏賊,而我則不太喜歡,但每次來這裡品嚐烏賊時都感到驚喜,質感極為軟嫩,絲毫不膠結,我真心認為非常美味。另一個極力推薦的是特上牛胸腹肉,一碟僅有五片,但美味絕不容忽視!因為心急點餐,誤點了一道黑毛豬,我們覺得那道菜一般。至於雞肉也不錯,值得一試。最後,享用甜點時間,杏仁豆腐滑順,帶有杏仁香,還附上一顆雪米糍。這頓母親節晚餐讓媽咪十分滿意,因為豐富且美味。
因為心急點餐,誤點了一道黑毛豬,我們覺得那道菜一般。
至於雞肉也不錯,值得一試。

這頓母親節晚餐讓媽咪十分滿意,因為豐富且美味。
2024-05-11
母親節
  • 毛和牛大判; 牛舌; 特上牛胸腹肉; 烏賊
2024-05-16 30 瀏覽
今日拍拖周年紀念,近近地喺沙田搵間有情調啲嘅餐廳食飯. 太耐冇去旅行好掛住日本嘅燒烤.即刻book咗新城市呢間燒肉. 其實見到個樣都覺得冇得輸啦. 首先你個爐應該有誠意唔係一啲好細隔膜,即用即棄嗰隻網. 燒出嚟靚仔啲 佢個汁都唔係Hea你有三種汁仲係燒肉汁仲係辣汁? 另外一種係檸檬汁,超級有誠意佢個牛肉全部都冇得輸牛腸 咬落去啲油脂出晒嚟我出去攞左白麵豉醬醃得又好食.基本上睇相都見到啲油花分布全部都冇得輸非常肥美重肉味.叫咗少少澱粉質,啲牛肉都唔係Hea你$90有咁嘅質素冇得輸最後仲有個杏汁豆腐甜品送. 超濃杏汁汁味應該下星期encore做孝子同老母試吓

最後仲有個杏汁豆腐甜品送. 超濃杏汁汁味
應該下星期encore做孝子同老母試吓
2024-05-16 31 瀏覽
有一期勁鍾意食鼎泰豐喺沙田,而家發現咗呢間燒肉有肉又有海鮮,成為我嘅新寵!環境又OK雖然服務爭啲 食完之後發現原來唔記得幫啲食物影吓相添,因為太肚餓啦今次🤣 Menu一樣今次嗌咗牛腸試吓,不過我就麻麻哋鍾意食,鍾意食肥肉嘅人就好鍾意啦!我都係嫌佢啲肥牛好肥有張大合照!海鮮燒肉拼盤都幾好喎又有海鮮,而且又有雞腿肉,又有唔會太肥嘅牛肉啱晒我!不過呢度啲蝦好似質素差遠 有時大隻有屎細隻有時 新鮮啲有時梅啲 Over我都OK嘅今次試咗新嘢有雞肝!都幾好味幾啱我胃口,好有日式嘅感覺嗰時去日本旅行都成日見超市有凡係珍珠米好好味,仲有更餐甜品,性價比高!

食完之後發現原來唔記得幫啲食物影吓相添,因為太肚餓啦今次🤣
Menu一樣
Over我都OK嘅

今次試咗新嘢有雞肝!都幾好味幾啱我胃口,好有日式嘅感覺
嗰時去日本旅行都成日見超市有

凡係珍珠米好好味,仲有更餐甜品,性價比高!

沙田既朋友推薦新城市廣場既高質燒肉,我已經回訪過,都係好滿意🫶🏻🔷環境🔷風格係高尚日系風,空間大,座位闊落最重要係張枱夠大,唔使玩俄羅斯方塊咁樣調位放食物🤣職員服務親切有禮🫶🏻枱凳乾淨,唔覺得有油煙🫶🏻2次回訪都想食牛所以揀咗⬇️🔶雅黑牛和牛盛合(二人用)$998 🔶和牛盛盒包括6款唔同部位既和牛:・塩味牛舌・和牛腹前小排・黑毛和牛内橫膈膜・和牛西冷180G・特上牛胸腹肉・黑毛和牛上肋骨中肉全部顏色好靚牛胸腹肉、和牛赤身個啲就彈牙有嚼口橫膈膜個啲就又嫩又有牛味🔶推薦🔶❣️和牛西冷 // 油脂好豐富,而且口感柔嫩🔶必點🔶❣️黑毛和牛大判燒 // 會附上日本蛋; 牛肉油脂細緻平均,食落超軟嫩! 記住沾蛋漿食,加倍香滑🤤我覺得成餐食肉 esp.和牛 就太油膩,所以會另外叫碗冷麵,會食得舒服啲,又一定夠飽肚以上個2人餐我地4人share + 叫一飯一麵就超級飽😆🔶KAKURA 冷麵🔶冷麵表現正常,有啲青瓜、泡菜等配料最重要係湯汁唔太酸,麵條唔會黐埋❤️清爽解膩🔶紫菜飯🔶有一堆紫菜鋪鋪面,飯有燒肉汁,配燒肉食好滿足🥰🔶甜品🔶係我最討厭既杏仁奶凍🤪今次我都只係食雪米糍,朋友話杏仁奶凍好香滑😆

🔷環境🔷
風格係高尚日系風,空間大,座位闊落
最重要係張枱夠大,唔使玩俄羅斯方塊咁樣調位放食物🤣
職員服務親切有禮🫶🏻
枱凳乾淨,唔覺得有油煙🫶🏻

2次回訪都想食牛所以揀咗⬇️
・和牛西冷180G
・特上牛胸腹肉
・黑毛和牛上肋骨中肉

全部顏色好靚
牛胸腹肉、和牛赤身個啲就彈牙有嚼口
橫膈膜個啲就又嫩又有牛味

🔶推薦🔶
❣️和牛西冷 // 油脂好豐富,而且口感柔嫩

🔶必點🔶

以上個2人餐我地4人share + 叫一飯一麵就超級飽😆

🔶KAKURA 冷麵🔶
冷麵表現正常,有啲青瓜、泡菜等配料
最重要係湯汁唔太酸,麵條唔會黐埋❤️
清爽解膩

🔶紫菜飯🔶
有一堆紫菜鋪鋪面,飯有燒肉汁,配燒肉食好滿足🥰

🔶甜品🔶
2024-05-08 17 瀏覽
又來到喜愛的日式燒肉店,起初嘗試散點,最後還是覺得麻煩,點套餐吧!點了兩份廚師發辦套餐,有必食的大判燒黑毛和牛西冷,另有前菜、牛舌、大蝦、兩款黑毛和牛、兩款雞肉、野菜和冷麵。 手機點餐後等吃,食物上枱時首先望望廚師發辦的牛部位給了甚麼,今次是一肥一瘦,有腹柳小排和赤身。先請店員幫忙燒大判燒黑毛和牛西冷,那是上腰肉的靚部位。油花細緻均勻,香而不膩,蘸上鮮雞蛋,肉質加倍嫩滑。兩款廚師發辦和牛部位裡面,腹柳小排油脂豐富,嫩滑又有油脂香,而赤身的油脂相對較少,牛味濃又腍滑冇筋。剛好朋友喜歡前者;我喜歡後者。大蝦碩大且扎實,有蝦膏。冷麵如舊美味,個人覺得是必吃的,酸酸的去膩一流。 餐後送上甜品,雪糕糯米糍和杏仁豆腐仍是無敵美味,香濃細滑,不消一會就吃清!侍應人手不足,見他們忙得團團轉,但又不想吃“火屎”,因此還是不好意思地請他們幫忙換網,服務是不錯的,只是人手不足。

大蝦碩大且扎實,有蝦膏。

冷麵如舊美味,個人覺得是必吃的,酸酸的去膩一流。

2024-05-03 58 瀏覽
行街搵食見個個都讚高質即刻走去試下,排咗好耐隊,但真係值嘅!!廚師發辦 Omakase 鹽味上牛舌牛舌肥瘦均勻,食落一啲都唔韌。而且味道啱啱好,少少鹹,加埋檸檬汁好正!蔥鹽味若雞精選2種個名叫若雞但味道一啲都唔弱雞🤣🤣🤣 蔥鹽味好香,而且2款雞肉嘅口感好唔同。一款啲肉實淨啲,而且有少少肥肉夾雜住好香。另一款白少少嘅就腍啲,無乜肥肉,但食落都多汁唔韌。海老最中意食蝦,佢啲蝦好厚肉,肉質彈牙,而且好重蝦味。可惜得2隻,完全唔夠喉😭❗️重頭戲❗️大判燒❤️‍🔥❤️‍🔥一上菜見到佢個雪花即刻😍😍🤩🤩雪花均勻,完全唔會覺得膩。加埋蛋漿,濃濃嘅蛋黃包住入口即溶嘅和牛,真係食極都唔夠🥺黑毛和牛精選2種有和牛赤身同裹腹小排,兩款肉質都好厚實,而且夾雜住少少肥肉,配住檸檬汁食完全唔會膩,而且味道剛好~冷麵估唔到冷麵配燒肉又幾夾。佢個酸湯中意食酸嘅我~而且如果擔心燒肉油膩,佢可以幫你解解膩之餘又開胃可以食。另外佢個麵個口感都好好,唔會有拉麵嗰種鹼水味,推薦!!杏仁布丁佢個布丁望落平平無奇,估唔到好嫰滑,而且都幾香杏仁味,唔會太甜雪米糍原本以為佢係好甜嘅和菓子,原來係好香嘅阿華田雪米糍🤣🤣好驚喜,而且味道都濃郁,幾
行街搵食見個個都讚高質即刻走去試下,
排咗好耐隊,但真係值嘅!!

廚師發辦 Omakase

黑毛和牛精選2種

冷麵

杏仁布丁

雪米糍
原本以為佢係好甜嘅和菓子,原來係好香嘅阿華田雪米糍🤣🤣好驚喜,而且味道都濃郁,幾好食~~
2024-05-02 50 瀏覽
【沙田•YAKINIKU KAKURA】 🐝—————————————————————朋友推介嘅燒肉餐廳。餐廳菜式有日韓感覺,最喜歡燒烤係用網狀爐,冇咁油膩。🍯|黑毛和牛大判燒盛合|HKD 368A4和牛西冷,和牛裏腹小排,和牛背末脊肉午餐連白飯,沙律,餐湯,小食,甜品西冷冇得輸,一放入板燒便岀煙,配上蛋一流🍯|黑毛和牛裹腹小排|HKD 188油脂分佈均勻細緻,肉質非常嫩滑,味道濃郁,帶有油香味。🍯|冷麵|HKD 38加入了泡菜和蛋,吃肉太膩時吃一口更佳。
【沙田•YAKINIKU KAKURA】 🐝
—————————————————————

🍯|黑毛和牛大判燒盛合|HKD 368
A4和牛西冷,和牛裏腹小排,和牛背末脊肉
午餐連白飯,沙律,餐湯,小食,甜品
西冷冇得輸,一放入板燒便岀煙,配上蛋一流

🍯|黑毛和牛裹腹小排|HKD 188
油脂分佈均勻細緻,肉質非常嫩滑,味道濃郁,帶有油香味。

🍯|冷麵|HKD 38
加入了泡菜和蛋,吃肉太膩時吃一口更佳。
日本九州佐賀過江龍燒肉店YAKINIKU KAKURA🌟🔸高級佐賀和牛🔸A5等級黑毛和牛🔸稀少部位Bookmark 咗好耐,終於試到😍牛肉嘅質素真係冇得彈誇啦啦👍🏻成餐食得好滿足~大判燒!黑毛和牛西冷 $178黑毛和牛腹柳小排 $148黑毛和牛上嫩肩里肉 $198黑毛和牛上肋骨中肉 $198壺漬 KAKURA牛胸腹肉 $138石燒肉泡菜鍋飯 $88冷麵(小)$38YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期) (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖

日本九州佐賀過江龍燒肉店YAKINIKU KAKURA🌟

🔸高級佐賀和牛
🔸A5等級黑毛和牛
🔸稀少部位

Bookmark 咗好耐,終於試到😍
牛肉嘅質素真係冇得彈誇啦啦👍🏻成餐食得好滿足~

大判燒!黑毛和牛西冷 $178

黑毛和牛腹柳小排 $148
黑毛和牛上嫩肩里肉 $198

黑毛和牛上肋骨中肉 $198

壺漬 KAKURA牛胸腹肉 $138

石燒肉泡菜鍋飯 $88
冷麵(小)$38

2024-05-02 33 瀏覽
【沙田•YAKINIKU KAKURA】@ππππππππππππππππππππππππππππππ沙田黑牛天花板之燒肉店鐵板燒日本產雞肉拼盤鐵板燒黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉海鲜泡菜鳥冬KAKURA牛肉飯在熱騰騰的鐵板上,日本產的雞肉經過巧手烹調,外皮烤至微微焦脆,內裡肉質鮮嫩多汁。保留了雞肉原味,又增添了一絲絲的創新。無論是拌上一點檸檬汁還是淋上特製醬汁,每一口都讓人品嚐到雞肉的魅力,這樣的拼盤適合作為開胃菜或是多人分享。黑毛和牛以及US牛板腱肉的組合,展現了肉質的對比和和諧。黑毛和牛的肉質柔軟,油花分佈均勻,入口即化;而美國牛板腱則因較長的肌纖維和少量的脂肪而呈現出嚼勁,兩者在味覺和口感上形成了完美的平衡。搭配的醬汁也非常考究,既能突出和牛的豐腴也不掩蓋板腱的風味。海鮮泡菜鳥冬是韓式料理的創新演繹,將韓國傳統泡菜的酸辣與海鮮的鮮美結合,再與鳥冬粉的柔滑相融。海鮮的新鮮度是此道菜的靈魂,配上辛辣味濃郁的泡菜,不僅提振了味蕾,更增添了食材的層次感。鳥冬粉吸飽了湯汁,每一口都充滿驚喜。KAKURA牛肉飯有日式風味的牛肉飯。KAKURA牛肉選用的是高質量肉塊,經過恰到好處的烹調,肉質既
【沙田•YAKINIKU KAKURA】@
沙田黑牛天花板之燒肉店

鐵板燒日本產雞肉拼盤
鐵板燒黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉
海鲜泡菜鳥冬
KAKURA牛肉飯

KAKURA牛肉飯有日式風味的牛肉飯。KAKURA牛肉選用的是高質量肉塊,經過恰到好處的烹調,肉質既保持了嫩感也帶有一些嚼勁。關鍵的是牛肉的調味,醬汁濃郁而不過於鹹膩,與米飯結合得天衣無縫,每一粒米飯上都帶有肉汁的香氣。這樣的一碗牛肉飯,簡單卻滿足,適合午餐時光的快速享用。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 600
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#沙田美食 #YAKINIKU KAKURA #web3沙田
YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期)
2024-05-01 20 瀏覽
Yakiniku Kakura日式燒肉店,有幾間分店,燒肉質素高☺️。午餐我點咗兩份燒肉盛合,分別係牛舌盛合同黑毛和牛大判燒盛合。依家叫兩份午市套餐,仲會送一份雞肉😍好抵!首先,牛舌盛合$148,牛舌有鹽蔥口味。肉質爽口。另以優惠價$58加咗US牛腹柳小排。牛腹柳肉質鮮美,燒烤後帶有濃郁嘅牛肉香味,肉質嫩滑。午餐配上沙律同餐湯。加上一杯冰涼嘅白桃乳酸梳打$20,夠晒清爽。而黑毛和牛大判燒盛合$368則是一個絕對的豪華享受。這個套餐包括鹿兒島 A4和牛西冷、鹿兒島和牛裹腹小排和鹿兒島和牛背末脊肉。鹿兒島 A4和牛西冷大大塊,入口即溶,油脂高😋其他肉款肉質細嫩,經過燒烤後更加鮮美多汁。最後,甜品有杏仁奶凍🍨同糯米糍。杏仁奶凍滑順細膩,帶有濃郁的杏仁香氣,而糯米糍則是口感綿密,甜度適中,絕對是一個完美的結尾。

依家叫兩份午市套餐,仲會送一份雞肉😍好抵!

首先,牛舌盛合$148,牛舌有鹽蔥口味。肉質爽口。

加上一杯冰涼嘅白桃乳酸梳打$20,夠晒清爽。

而黑毛和牛大判燒盛合$368則是一個絕對的豪華享受。