餐廳: UniBistro & Bar
資訊:

餐廳: UniBistro & Bar
資訊:

2023-10-15 715 瀏覽
入到大學,想搵間清清靜靜又環境舒適嘅餐廳,距離普通嘅飯堂比較遠,同價錢比較貴,所以小人來到,今晚來到連我有3枱客人,首先我地叫左一份牛扒晚餐,頭盤有沙律,餐湯,餐包 (有驚喜), 主食牛扒配薯蓉就不過不失,甜品佢話係雞蛋仔,聽起上嚟就唔係好吸引,但上甜品時係雞蛋糕仔伴碟好有誠意,餐飲原本想飲凍檸茶,但原來凍飲要加十蚊,所以都係叫咗杯熱咖啡。 另外散叫嗌咗個海鮮白汁闊條麵,呢個好好味好有水準。夏威夷千島pizza做緊半價當然要食返個,呢個半價pizza 就一般般。再叫咗個墨西哥雞肉餡餅,個餡做得唔夠豐滿,個source就滿分,餡餅可以不試。我哋嗰晚食到店舖差唔多收舖,整晚都好舒適。
2023-10-10
  • 海鮮白汁闊條麵
2023-10-07 423 瀏覽
訂了1點,2位,去到餐廳以為自己去錯地方,一個客人都無,去到1點半左右先有多2枱客人,唔知係唔係因為週末Brunch的價錢算是合理,一個主菜連沙律吧,200蚊以下,沒有加一,不過服務幾好,而且有2小時免費泊車👍沙律吧選擇不是太多,味道也是一般,火腿都幾咸主菜選了all day breakfast和三文魚班尼迪蛋,賣相正常,味道也是一般最初以為餐廳退步了,原來已經轉手,所以感覺跟以前不同了除非餐廳食物有改進,否則未必會再選這間餐廳😞

沙律吧選擇不是太多,味道也是一般,火腿都幾咸

最初以為餐廳退步了,原來已經轉手,所以感覺跟以前不同了

除非餐廳食物有改進,否則未必會再選這間餐廳😞

2023-10-07
2023-09-15 300 瀏覽
($158)牛扒完全咬唔開,簡直是訓練牙力,不過我個朋友食燒雞就覺得是正常味道水準,沙拉我覺得好難食,d 菜有草腥味,煙三文魚同南瓜湯正常,因為唔想浪費食物,我最後是用南瓜湯浸菜先食到,水果都正常但是無曬西瓜得翻菠蘿。其實牛扒調味正常,但是真是好難咬開,我連用刀都切得幾辛苦,明明看落煎得幾好(medium),薯菜就正常好食。我覺得科技大學有其他更好既選擇,不過可能其他食物是好食只是我無食到,如果我會再去就應該會試下d pizza。

沙拉吧
2023-09-15
這其實是大學𥚃面那酒店的咖啡廳,不是它的主餐廳,所以食物質素一般而已,但它也有一個小酒吧,夏季時看著無敵海景,一定很不錯。“nachos”,那芝士不足夠也不均勻,味道還可的,不過這種罐頭食物,也不會錯得那𥚃去,而且那牛油果醬味道和蕃茄碎味道都ok,合格。“慢煮美國側腹牛扒”,剛剛切下去有點困難,以為它很韌,但它是慢煮的,怎知原來是刀有問題,換了刀,其實挺嫩的,味道不錯,不過汁是跟黑豚扒的汁是一樣的,我們一桌才點了兩個主菜,為什麼它不問我們一下呢?擺盤也沒什麼講究,整個菜,最多算合格而已。“慢煮西班牙黑豚扒”,你看,跟前面的牛扒是不是同一個模樣呢!?🤭 味道還可以。至於那兩粒炸的東西,在這盤中的位置明顯,以為是主菜一部份,但味道一般,像在快餐店吃飯一樣(但它應該是蕃薯波波)。“蕃茄芝士紫蘇薄餅” Pizza Magherita,ok啦。埋單沒加一,其實都不算貴,不過如果它加多點兒心思在擺盤和配菜上面,CP值應該會更高,客人入座率也不應該這麽少。

2022-11-20
2021-12-01 1419 瀏覽
入嚟參加朋友畢業典禮,見呢間餐廳幾高級咁,就入嚟試下~ 👩‍🎓.佢係西餐廳嚟,lunchset 八十幾至一百幾蚊不等,我就同朋友叫咗一人一個餐…不過呢度真係試一次就夠,可一不可再…睇埋落去就知🥲西冷牛扒($148) 🥩 ❌上枱我已經呆咗,佢竟然將會出汁嘅牛扒放薯條差上面,不出所料,薯條濕晒腍晒…🍟🥲❌隻煎蛋格格不入,搞到變咗快餐店早餐牛扒餐咁…🥲❌重點:牛扒薄切,$148 你薄到咁?! 仲要我order 7成熟,不過咁嘅厚度點煎都全熟啦😀..❌質地唔駛講,又柴又乾,咬到下巴都酸..牛味無乜,同平時去大快活食到嘅差唔多,不過人哋會平3/4咁解🙃生果正常,因為唔駛煮🙂.走中價位路線嘅西餐,俾啲咁嘅嘢客人食,真係食到成肚火🔥🔥🔥🤬建議大家唔駛食,去campus嗰邊個cafe仲好☹️

西冷牛扒($148) 🥩
❌隻煎蛋格格不入,搞到變咗快餐店早餐牛扒餐咁…🥲
生果正常,因為唔駛煮🙂
2021-11-28