2023-12-27 898 瀏覽
Transformers themed restaurant was opened at Causeway Bay but I never tried it. Recently, TKO Plaza had a promotion of a meet-and-greet with Pretty Cure during Christmas. To my surprise, when I was searching for some restaurants there, Transformers restaurant was newly opened here so I decided to have lunch here and then go to the meet and greet as you need a receipt at the mall for the photo op.To my surprise, on Christmas, Optimus Prime was there to greet us. The restaurants decor definitely r

To my surprise, on Christmas, Optimus Prime was there to greet us. The restaurants decor definitely reminded me of Transformers.

We ordered the set meal by adding another $25.
The price was a bit close to the more high end burger but given it is a themed restaurant, I expected it to be a bit pricey. However, as the transformers theme song, there is more than meets the eye.
Angus Cheese

The angus cheese definitely surprised me. The filling was so thick and juicy it was definitely worth the price I paid esp. if you remember this is a themed restaurant. It was quite juicy so remember to eat it carefully. The Blue Space drink also was a bit surprised as I just expected a blue soda but they also added lemon and konjac jelly to it.
Crab Meat Avocado
The crab meat avocado tasted great too though I guess I was less blown away by it compared to the Angus Cheese, esp since both are the same price. For the Oolong tea, remember to mix well as they added syrup(I thought it was just cold Oolong with konjac jelly) so the first sip became very sweet. Next time, maybe I will try their pizza.
2023-12-25
Angus Cheese
Crab Meat Avocado
食物方面:叫咗個二人餐,都幾飽,但個餐入面既選擇係固定,冇得轉其他-一個pizza,芝士好rich,唔錯-一個漢堡,入面塊牛都幾林,唔錯-一盒炸雞粒,外脆內嫩-一盒薯條,都ok-兩杯凍飲,大大杯-三杯雪糕,建議要兩溝口味,朱古力陪海鹽服務方面:雪糕後上,差啲直接走咗,唔記得食😂個員工好心提我地,呢個位抵讚👍🏼 仲有膠手套同濕紙巾提供👍🏼環境方面:坐得舒服,傾計ok,周圍裝修都係以變形金剛為主題,適合小朋友!性價比方面:顧客群以親子為主,$238一個二人餐都合理如果覺得我寫既食評幫到你既話,記得follow,like,同埋share俾你身邊鍾意食好味嘢既朋友😋😆
食物方面:
叫咗個二人餐,都幾飽,但個餐入面既選擇係固定,冇得轉其他
-一個pizza,芝士好rich,唔錯
-一個漢堡,入面塊牛都幾林,唔錯
-一盒炸雞粒,外脆內嫩
-一盒薯條,都ok
-兩杯凍飲,大大杯
-三杯雪糕,建議要兩溝口味,朱古力陪海鹽

服務方面:

環境方面:

性價比方面:
顧客群以親子為主,$238一個二人餐都合理

2024-04-28
2024-03-28 146 瀏覽
以變型金剛為主題的「TRANSFORMERS: THE ARK 」,餐廳設計的靈感源於變形金剛中的The Ark太空飛船,處處都是打卡位,讓人置身於太空飛船中用餐,大人小朋友都特別開心。得獎漢堡披薩二人餐二人餐有安格斯松露漢堡、黑松露蘑菇披薩、勁脆爆炸雞粒、海鹽薯條、紫晶葡萄、黑牛戰士、能量海鹽雪糕、特濃可可雪糕,超級豐富的二人餐。安格斯松露漢堡變形金剛造型的漢堡包,份量十足,外脆內軟的麵包夾著生菜、蕃茄、芝士、煙肉、安格斯牛肉,牛肉厚身,肉嫩多汁,配上黑松露醬汁,香氣撲鼻,非常滋味。黑松露蘑菇披薩Pizza 即叫即做,非常足料,餅底煙韌帶點微脆,Pizza上有滿滿的蘑菇和黑松露,與香氣撲鼻的芝士完美結合,每一口都能品嚐到黑松露濃郁的香氣和蘑菇的鮮嫩滋味。海鹽薯條用上粗薯條,新鮮熱辣辣炸起,,金黃香脆另外我地亦加左兩件勁脆無敵雞和肉醬意粉。勁脆無敵雞採用無激素優質白羽雞,炸雞熱辣辣炸起,外脆內嫩,口感勁Juicy又入味,每一口咬下去都能感受到濃郁的肉汁在口中散開,另外肉醬意粉好大份,肉醬個醬汁份量夠多,每啖都充滿了芝士和肉醬的味道。紫晶葡萄&黑牛戰士兩杯特色飲品,紫晶葡萄用上提子梳打,

得獎漢堡披薩二人餐

安格斯松露漢堡

黑松露蘑菇披薩

海鹽薯條
用上粗薯條,新鮮熱辣辣炸起,,金黃香脆

另外我地亦加左兩件勁脆無敵雞和肉醬意粉。

紫晶葡萄&黑牛戰士
兩杯特色飲品,紫晶葡萄用上提子梳打,再加上提子肉,而黑牛戰士用上苿莉奶綠配上黑糖啫喱,甜度適中。

能量海鹽雪糕&特濃可可雪糕

2024-02-26 241 瀏覽
當日去開將軍澳附近踩單車,去試左呢間變形金剛主題餐廳二人餐,個人覺得食物質素係好好,對得起個價錢。黑松露pizza應該係即叫即焗,松露蘑菇份量足,餅底香脆又不過厚。安格斯松露漢堡拿到FHC最具創意及味道漢堡大獎🥇選用穀飼安格斯牛肉製成,肉質鮮嫩多汁,保留食材的原汁原味,並融合秘制黑松露醬汁,獨特的香氣隨之湧即叫即做,令人一試難忘。薯條和炸雞粒都好脆好熱,配套餐的量杯飲品~感覺像台式手調飲品,個人覺得好好飲。食飽再黎2杯雪糕~滿足!
2024-02-25 160 瀏覽
這家主題餐廳以《變形金剛》的概念為基礎,提供了獨特而有趣的用餐體驗。從餐廳的裝潢到菜單的設計,處處都透露著博派的風采,讓人仿佛置身於太空飛船之中。當中,愛玩小生很欣賞安格斯松露漢堡!安格斯牛肉非常厚實,口感鮮嫩多汁,再搭配秘製的黑松露醬汁,香氣撲鼻,每一口都好好味😋。另外,黑松露蘑菇披薩,亦融合了黑松露和香脆的蘑菇,金黃香脆的外皮,值得推介。最後,招牌炸雞也非常出名,新鮮熱辣,外層酥脆,好好食!整體而言,二人套餐是最抵食!

最後,招牌炸雞也非常出名,新鮮熱辣,外層酥脆,好好食!

整體而言,二人套餐是最抵食!

2024-02-24 104 瀏覽
最近我去了一家Transformer主題餐廳,地點分別在銅鑼灣和將軍澳。他們的概念很有趣,以變形金剛為主題,營造了一個獨特的用餐環境。我們點了他們的二人套餐,裡面包括了安格斯松露漢堡、黑松露蘑菇披薩、勁脆爆炸雞粒、肉醬意粉、海鹽薯條、特濃可可雪糕和能量海鹽雪糕。每一道菜都有自己的特色,讓人驚喜連連。首先是安格斯松露漢堡,肉質鮮嫩,黑松露醬汁味道十足,吃起來非常美味。接下來是黑松露蘑菇披薩,餅底酥脆,配上香氣濃郁的蘑菇和黑松露,令人難以抗拒。然後是勁脆爆炸雞粒,外酥內嫩,搭配的醬汁很開胃。肉醬意粉的意粉有嚼勁,肉醬濃郁可口。海鹽薯條金黃酥脆,微鹹的味道很開胃。最後是特濃可可雪糕和能量海鹽雪糕,兩款雪糕各有特色,完美的結束了這頓美味的晚餐。還有紫晶葡萄和黑牛戰士兩杯飲料,清甜不錯呀。整體而言,這家Transformer主題餐廳是一個值得一試的地方,無論是變形金剛的愛好者還是尋找新奇體驗的食客都會喜歡上這裡。

然後是勁脆爆炸雞粒,外酥內嫩,搭配的醬汁很開胃。

肉醬意粉的意粉有嚼勁,肉醬濃郁可口。

海鹽薯條金黃酥脆,微鹹的味道很開胃。

• Pizza
2024-02-10 119 瀏覽
終於去咗位於將軍澳新開嘅變形金剛分店餐廳設計概念非常特別 係為了讓顧客如置身於飛船艙內,餐廳内外以高成本打造博派 THE ARK 太空飛船,真實地呈現出船艙內的環境,配合多媒體設備及影音投射,讓顧客彷如走進變形金剛太空船艙內主提係大黃蜂為您開啟斯比頓星美食之旅餐廳最具標誌性的必點美食當然是獨有的,變形金剛造型漢堡包及披薩!「龍」年就到,餐廳仲「龍」重推出全新得獎漢堡披薩二人餐有安格斯松露漢堡🍔+黑松露蘑菇披薩🍕+勁脆爆炸雞粒🍗+肉醬意粉🍝 +海鹽薯條🍟+紫晶葡萄+黑牛戰士+雪糕(2杯)🍦餐廳既安格斯松露漢堡同黑松露蘑菇披薩,兩款食品仲拎過FHC國際大獎🏆安格斯松露漢堡🍔嚴選穀飼安格斯牛肉而成,肉質鮮嫩多汁,加埋秘製黑松露醬汁,口感味道好豐富;造型仲好吸睛黑松露蘑菇披薩🍕即叫即焗,金黃酥脆,每一啖都能夠品嚐到黑松露濃郁香氣同蘑菇嘅鮮嫩滋味最後仲有甜品😍今次包媽淨係叫咗海鹽味,但估唔到,奶香同海鹽嘅味道結合係一流🤤口感質地纏滑,大腿Tim👍🏻舖頭除左野食,仲有Transformer精品可以選購喺等餐嘅時間,係Transformer嘅粉絲就可以去睇吓🤩為慶祝農曆新年餐廳仲送上印有泰造型嘅利是
終於去咗位於將軍澳新開嘅變形金剛分店

「龍」年就到,餐廳仲「龍」重推出全新得獎漢堡披薩二人餐

舖頭除左野食,仲有Transformer精品可以選購
喺等餐嘅時間,係Transformer嘅粉絲就可以去睇吓🤩

為慶祝農曆新年
餐廳仲送上印有泰造型嘅利是封
有4隻色 再加上燙金博牌logo
簡直型到爆😎
由即日起當日消費滿$380(單日最多2張發票)就可以換到
之前見到好多人去左變形金剛主題餐廳 Transformers The ARK,終於都到自己去啦😍我哋去左將軍澳分店,分店以《變形金剛》系列中博派使用既大型太空飛船方舟 THE ARK 為設計概念餐廳最具標誌性既必點美食當然係首創既《變形金剛》造型漢堡包同Pizza!每一個細節都係悉心設計,確保品質出眾卓越,務求為《變形金剛》主題餐廳研製出獨家能量食譜,每個漢堡包都係以特別訂造既全麥麵粉製成,口感外脆內軟,充滿彈性!我哋個人叫左得獎漢堡Pizza二人餐,有漢堡+pizza+勁脆爆炸雞粒+海鹽薯條+紫晶葡萄+黑牛戰士+兩杯雪糕安格斯松露漢堡🍔同黑松露蘑菇Pizza🍕係獲得FHC最具創意及味道漢堡大獎同最受歡迎食品大獎,漢堡係用嚴選優質進口穀飼安格斯牛肉製成,肉質鮮嫩多汁,用埋秘制黑松露醬汁,真係一試難忘😍Pizza 融合黑松露同蘑菇,再加埋芝士 即叫即焗烘烤至金黃酥脆,真係食到停唔到口😝我哋加左,勁脆無敵雞🍗即叫即炸 仲係無激素雞👍🏻肉醬意粉🍝勁多肉醬😍再加埋煮到啱啱好既意粉,食到舔舔脷😝

2024-02-07 85 瀏覽
聽過TRANSFORMERS: THE ARK 新分店在將軍澳中心開業🎉 最近跟老公一齊到訪。TRANSFORMERS: THE ARK 是以變形金剛為主題的餐廳。一進入餐廳,就會見到1:1比例的大黃蜂,可以打卡。旁邊亦有紀念品店,是變形金剛粉絲的天堂。而餐廳內部以飛船艙設計,像進入博派THE ARK的艙內,令人期待!⭐️ 得獎漢堡披薩二人餐二人套餐好豐富,有安格斯松露漢堡、黑松露磨菇披薩、勁脆雞粒、海鹽薯條、兩杯特飲─紫晶葡萄、黑牛戰士。安格斯松露漢堡以變形金剛的造型呈現,搭配著秘制黑松露醬汁,入面夾了漢堡、煙肉、生菜、番茄、芝士,口感非常豐富。黑松露磨菇披薩底餅鬆脆可口,上面滿滿的黑松露磨菇,黑松露同芝士的香氣,好吸引。勁脆雞粒外酥內嫩,味道香脆可口。海鹽薯條炸得金黃酥脆,吃起來很有口感。紫晶葡萄的氣泡水很清爽,而黑牛戰士的茉莉綠茶口感芳香。⭐️特濃可可雪糕 能量海鹽雪糕特濃可可雪糕有著濃郁的巧克力味道。能量海鹽雪糕則是有點不一樣的味道,帶有微微的鹹味,很特別。⭐️番茄肉醬意粉番茄肉醬意粉有著豐富的番茄肉醬,配上彈牙的意粉。⭐️勁脆雞(2件)勁脆雞用上無激素的雞肉,即叫即炸,外脆內嫩,好j

⭐️ 得獎漢堡披薩二人餐

⭐️特濃可可雪糕 能量海鹽雪糕

⭐️番茄肉醬意粉
番茄肉醬意粉有著豐富的番茄肉醬,配上彈牙的意粉。

⭐️勁脆雞(2件)
勁脆雞用上無激素的雞肉,即叫即炸,外脆內嫩,好juicy。咬落有卡滋卡滋聲,是美味的傳統美式炸雞
📍TRANSFORMERS: THE ARK
將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓130-132號舖

2024-02-05 74 瀏覽
將軍澳最近新開左變形金剛主題餐廳,餐廳内外打造成博派 THE ARK 太空飛船,配合多媒體設備及影音投射,彷如走進變形金剛太空船艙內。餐廳入口處更有大黃蜂迎接大家,每個角落都可以盡情地打卡! 餐廳仲設有變形金剛商品專賣店,獨家發售變形金剛多款模型、服飾及精品,變形金剛迷絕對唔可以錯過!今日仲見有小朋友生日🎂係餐廳包左一部分地方開Party,期間會有真人版變形金剛出場陪你過生日,係米好驚喜🤩🤖 得獎漢堡披薩二人餐 $238呢個套餐好豐富,包安格斯松露Burger、黑松露磨菇披薩、勁脆爆炸雞粒、海鹽薯條、紫晶葡萄、黑牛戰士和兩杯雪糕。其中安格斯松露漢堡、黑松露磨菇披薩都獲得FHC國際大獎美食大獎🏆,一定要試試! 🍔 安格斯松露漢堡《變形金剛》造型漢堡包相當打卡! 用上優質進口穀飼安格斯牛肉製成,肉質鮮嫩多汁,有生菜、蕃茄、煙肉、再加入秘制黑松露醬汁,即叫即做,令人一試難忘。🍕 黑松露蘑菇披薩包裝盒已經好靚,一打開就有《變形金剛》造型披薩更有驚喜! Pizza即叫即焗烘烤至金黃酥脆,加上黑松露濃郁的香氣,蘑菇的鮮嫩滋味,仲有半溶芝士的口感,真正滋味十足! 🐣 勁脆雞粒 / 🍟 海鹽薯條薯條

🤖 得獎漢堡披薩二人餐 $238

🍔 安格斯松露漢堡

🍕 黑松露蘑菇披薩

🐣 勁脆雞粒 / 🍟 海鹽薯條

薯條和雞粒即叫即炸,細細粒好香口,仲有BBQ同埋茄汁比你點!

🥤 紫晶葡萄 / 黑牛戰士

紫色果杯係紫晶葡萄,一杯葡萄味既氣泡水。白色果杯就係黑牛戰士,好香茉莉綠茶味,兩杯都有果凍增加口感!

🍨 特濃可可雪糕 / 能量海鹽雪糕

自從係沖繩食過海鹽味雪糕就一試愛上! 兩款雪糕入口香滑,海鹽雪糕又甜甜地又咸咸地真係好正! 特濃朱古力真係好香濃,甜度又啱啱好,必食!

🍗 勁脆無敵雞 $50

用上無激素優質白羽雞炮製,即叫即炸,外皮香脆,入口啖啖肉汁,仲有原味同辣味兩款口味選擇!

🍝 番茄肉醬意粉 $55

除左漢堡Pizza之外,餐廳仲有意粉食架! 番茄肉醬意粉份量好大,肉醬汁好香濃,每條意粉都掛滿肉醬,酸酸甜甜好開胃!

💕 提提你,即日起係餐廳消費美食或商品滿$380 (最多兩張當日發票), 即可免費換領「變形金剛珍藏版」 利是封🧧套裝乙套 (8個/套),甘靚大人細路收到都一定好開心架🥰
前排好hit嘅transformer主題餐廳開到嚟將軍澳之前見到有唔少blogger同YouTuber都去試雖然佢哋讚多過彈 但史努比硬系覺得佢伏伏地就冇去到😂將軍澳新店每款burger比銅鑼灣平十幾蚊左右既然系咁 就試下伏啦🫣真心講句 食完嬲嬲地 超直接嘅誠實食評🥺同埋會勁得罪人👉🏿👈🏿史努比嗌咗安格斯 其他款都試咗少少嘅🙌🏿👎🏿安格斯松露 $90個包印有transformer嘅圖案小朋友就幾鍾意嘅 但史努比完全唔識欣賞特登整個shape出嚟到最後邊邊位搞到勁硬🙄中間都好少少 算系comparatively軟身啲但就好似啲好普通嘅白方包牛肉質料麻麻地 煎到底面都乾晒 硬掘掘咁🥹食落真系冇乜牛味 呢個價錢會expect更好😤另外仲夾咗bacon 芝士 磨菇同沙律菜Bacon又系勁硬勁乾 史努比一開頭唔知有佢嘅存在見到佢先知點解個包可以硬到咁嘅樣🙄攞走咗會好少少嘅 但真系只系少少囉🤦🏿‍♀️不過~都公道啲講句 雖然牛肉同bacon都好乾好硬但個包系多汁嘅 點解? 因為勁多醬囉🤗但咁樣嘅包多醬一啲都唔好食!😤一路食啲醬一路滴出嚟搞到好 “呢hea”系就系好濃黑松露味 但主角包同肉都做到咁 好
前排好hit嘅transformer主題餐廳開到嚟將軍澳

不過~都公道啲講句
雖然牛肉同bacon都好乾好硬
但個包系多汁嘅 點解? 因為勁多醬囉🤗
但咁樣嘅包多醬一啲都唔好食!😤
一路食啲醬一路滴出嚟搞到好 “呢hea”
系就系好濃黑松露味

*不設加一服務費*

多謝各位陪史努比搭直升機🚁到最後😌
平過銅鑼灣都唔系平架 80幾90蚊一個包
但出品同M字頭快餐店差唔多🫨
(利伸史努比3年冇食過M字頭嗰間 所以只系印象中嘅味道🙏🏿)
如果呢個價錢食到啲咁嘅嘢真系會鬧

服務: 6.5/10
衛生: 7.5/10
抵食: 1.5/10
回頭率: 0/10
終於有時間同兩兄弟嚟到將軍澳新開嘅Transformer餐廳🎉呢間係繼上年銅鑼灣旗艦店開幕後嘅分店,以《變形金剛》系列中博派Autobot用嘅大型太空飛船方舟 THE ARK 為設計主題,全場3700尺配合高清電腦屏幕投影,內內外外真實呈現出船艙環境,入口位仲有大黃蜂守護我哋除咗裝修特別,食物都好精緻,身為一間主題餐廳,梗係唔少得《變形金剛》造型漢堡包& 披薩,採用特別訂造全麥麵粉,口感外脆內軟,充滿彈性,配搭不同餡料,有不同風味。當中要試吓佢兩款攞咗獎嘅菜式🌟安格斯松露漢堡 $90獲得FHC最具創意及味道漢堡大獎🏆嚴選優質進口穀飼安格斯牛肉,肉質鮮嫩juicy🥩配上秘制黑松露醬,香氣撲鼻🌟黑松露蘑菇披薩 $78獲得FHC最受歡迎食品大獎🏆黑松露+香脆蘑菇,再加上奶香芝士完美結合,披薩🍕烤至金黃酥脆,每一啖都充滿黑松露濃郁香味同蘑菇清新嘅滋味🍄除咗漢堡Pizza梗係唔少得炸雞啦🍗呢個《勁脆無敵雞套餐》 $138有齊 勁脆雞 + 脆雞翼,無激素雞🐓經過秘制香料醃製,高溫油炸後外皮酥脆肉質嫩滑,肉汁爆發💥旋風翹翹薯🥔沙律🥗同埋兩杯特飲 🥤四季冰晴🧊藍色星光全部食物都係即叫即整,新鮮熱辣,聞

配搭不同餡料,有不同風味。

當中要試吓佢兩款攞咗獎嘅菜式
🌟安格斯松露漢堡 $90
獲得FHC最具創意及味道漢堡大獎🏆

🌟黑松露蘑菇披薩 $78
獲得FHC最受歡迎食品大獎🏆

除咗漢堡Pizza梗係唔少得炸雞啦🍗
呢個《勁脆無敵雞套餐》 $138
有齊 勁脆雞 + 脆雞翼,
旋風翹翹薯🥔沙律🥗同埋兩杯特飲
🥤四季冰晴🧊藍色星光

全部食物都係即叫即整,新鮮熱辣,聞到都流晒口水🤤
又派免費嘅氣球🎈兩兄弟拎到都好開心🥰
你哋都快啲一齊去影相打卡,再試吓啲咁高質嘅食物啦!
依加食滿$380 就可以有利是封一套🧧🧧金光閃閃✨新年大紫大紅啦💜❤️

現場獨家發售限量版紀念品,多款模型,服裝,精品🎁🛍️
無論係變形金剛fans定收藏家都啱。
2024-01-22 62 瀏覽
變形金剛主題餐廳 Transformers The ARK 第二分店登陸將軍澳中心 🎉🎉🎉 3,700 呎太空船艙 展現變形金剛沉浸式餐飲體驗 💯門口就有個巨型嘅大黃蜂 🐝📸為咗避免人潮一早11am 就去到將軍澳分店 🤪我哋二個人 Order 咗份 🏅得獎漢堡 ,炸雞套餐等⋯⋯ ✅ 安格斯松露漢堡 - 啖啖肉多汁Juicy 🤩好食嘅由進口穀飼安格斯牛肉製成,肉質鮮嫩多汁,保留食材的原汁原味,並融合秘制黑松露醬汁,即叫即做,真係一試難忘。✅$138 勁趣無敵雞套餐 採用無激素優質白羽雞,經過秘制香料的醃製,再經高溫油炸,外皮酥脆肉質嫩滑,份量充足,即叫即做 卜卜脆 ,再配芝士醬🤤✅藍色星光 🥤 含花青素的蝶豆花,利用天然色素製造出夢幻的藍調。配上青檸、薄荷及蒟蒻果凍,為您提供滿滿能量,讓您在一瞬間感到清爽提神✅雞肉pizza 即叫即焗烘烤至金黃酥脆,餅底及用料均勻,口感豐富👉🏻 而且食完嘢仲可以行下選購限量紀念品 👏🏻THE ARK 設有香港官方變形金剛商品專賣店,獨家發售變形金剛多款模型、服飾及精品。無論您是變形金剛的粉絲還是收藏家,都能在這裡找到獨特而珍貴的收藏。其中限定的節慶禮物盒

為咗避免人潮一早11am 就去到將軍澳分店 🤪
我哋二個人 Order 咗份 🏅得獎漢堡 ,炸雞套餐等⋯⋯

✅ 安格斯松露漢堡 - 啖啖肉多汁Juicy 🤩好食嘅

✅$138 勁趣無敵雞套餐

✅藍色星光 🥤

✅雞肉pizza
即叫即焗烘烤至金黃酥脆,餅底及用料均勻,口感豐富

👉🏻 而且食完嘢仲可以行下選購限量紀念品 👏🏻
THE ARK 設有香港官方變形金剛商品專賣店,獨家發售變形金剛多款模型、服飾及精品。無論您是變形金剛的粉絲還是收藏家,都能在這裡找到獨特而珍貴的收藏。其中限定的節慶禮物盒,折扣更高達5折 ,是變形金剛粉絲的佳音!
2024-01-19 54 瀏覽
[變形金剛]是不少小朋友兒時的卡通片,當年已大受歡迎,年前更有專門店進駐銅鑼灣,將各色人物化身成一道道美食,而家陣更加在將軍澳立足,開設第二間專門店。店舖內依然擺放了巨型模型,銅鑼灣店是柯柏文,而將軍澳店則是大黃蜂,正好給大家打卡。囝囝細個好鍾意睇電影版變形金剛,見佢又啱啱考完試,就拉埋佢去放電。入門口處見到有三款特惠套餐牌。先係買任何Pizza,只要加$15,即可配上兩款指定飲品其中一款。第二款係購買任何漢堡另加$25,就可享指定小食及飲品,夠抵。至於仲有一個$138套餐,就有齊兩杯指定飲品、沙律、翹薯、脆雞翼及勁脆無敵雞。其實幾啱不同人數的組合。店內是太空艙設計,牆上的動畫充滿了動感。大黃蜂($35)單點了大黃蜂,內裡是百香芒果,鮮甜味道,幾香。藍色星光($30)其實是青檸梳打,屬於套餐中指定飲品,清新的口感,用來平衡一下炸物好啱。四季冰晴($30)是苟蒻春茶,同屬於套餐飲品,有苟蒻感覺健康。漢堡包的選擇都有好幾款,最款的造型都跟變形金剛的標誌有關,製作認真。店方重點推介相信是安格斯松露($90),牛肉帶肉汁,松露的香味幾強,最開心係個包質地比初開店時鬆軟得多了。蟹肉牛油果($80
入門口處見到有三款特惠套餐牌。

其實幾啱不同人數的組合。
店內是太空艙設計,牆上的動畫充滿了動感。
大黃蜂($35)

單點了大黃蜂,內裡是百香芒果,鮮甜味道,幾香。
藍色星光($30)

四季冰晴($30)

是苟蒻春茶,同屬於套餐飲品,有苟蒻感覺健康。

蟹肉牛油果($80)

三種漢堡各有特色,囝囝就比較喜歡蟹肉牛油果漢堡,畢竟帶蟹肉的甜度,而且麵包係加入紅菜頭汁,所以呈嫣紅色,夠特別。
海苔鱈魚($55)

很有趣,鱈魚包是用上了墨魚汁,所以呈黑色,但絲毫無損質感,鱈魚柳亦軟熟,外層微脆,不錯。

除了漢堡包,仲有薄餅提供。
一口氣試了Parma Ham Pizza($78)及黑松露蘑菇 Pizza($78)兩種口味。

同樣地,外形都似變形金剛標誌,用料都豐富,擺滿了薄餅面,但始終非老本行,感覺餅底未夠脆。

前者味道傳統,而後者黑松露味好香。
勁脆無敵雞($50/兩件或$26/一件)

有個重點要講,就係餐廳所有雞類食物,都係選用無激素雞肉,成本貴,但質素有保證,作為家長,對於子女飲食,尤其是食安都係一個重要元素。

雞肉炸得好香口,但一點都不油膩,有水準。
另一款是勁脆爆炸雞粒($30),細細粒,香脆可口,最衰餐廳不設酒水,其實用來佐酒一流。
烤雞翼($26)

雖然只得一隻,睇落好似幾貴,但有方法可以平食,就係上述所講買漢堡包加$25,就有一隻同埋一杯飲品,係咪划算好多呢?

雞翼烤得出色,火喉恰好,而且醃得入味,好正,值得加錢換。
清清地來份方舟沙律($45),澆上橄欖油同醋汁,酸酸地幾開胃。
薯條類有海鹽薯條($30)同埋旋風翹翹薯($30),各有捧場客,但個人比較喜歡後者,至少賣相有點新意。
有囝囝係度,就當然要食雪糕,話就話三種選擇,其實係兩種口味,包括了能量海鹽雪糕($28)、特濃可可雪糕($28)同海鹽朱古力扭紋雪糕($28)

個人始終喜歡特濃可可的甘甜冰凍。

其實仲有兒童餐($85)已經包埋芝士通心粉、勁脆雞粒、海鹽薯條以及蘋果汁。

🦞性價比🦑:🟢🟢🟢🟢🟢🥞美食體驗🧇:變型金剛主題餐廳登陸將軍澳!本身佢係銅鑼灣開左間好大的地鋪,估唔到佢再係將軍澳果邊開多一間。食物的水準唔錯,加埋佢地個裝修同埋服務,打心底覺得如果係將軍澳呢頭住既話,呢度係必黎!📸打咭體驗📸:超級好的打咭地,佢地個裝修係做到勁靚。又因為佢依家係新開,所有野都好新淨。以呢個食物的價錢而食到呢個主題餐廳,我覺得直頭係超值。可惜係食物度只有博派,無狂派。我係幾想有個狂派漢堡之類可以食的。成個場地係比外面睇起黎大好多。係外面既客人我覺得係會誤會入面坐滿左而唔入去。或者有其他方法可以改善到呢個問題?例如外面有個數字牌可以講入面有無空位咁,又或者講入面有無四人枱係空之類。好似停車場做法咁。呢間餐廳係值得更多人過黎食🍳食物搭配:博派特色漢堡同埋pizza。佢地各自可以配唔同的餐,漢堡就係薯條加野食,pizza就係純飲品,兩邊配的飲品會係唔同味。估計係希望多少少回頭客可以過黎再試其他野食🧑‍🍳服務:佢地個場好大,買完野食之後就會有員工送餐過黎。我覺得其實可以將牆身的顯示屏度播下自己個食物no,等食客自己去拎。不過可能有美觀既打算,又或者好多客人都係親子客,其實係唔太
🦞性價比🦑:🟢🟢🟢🟢🟢

🧑‍🍳服務:佢地個場好大,買完野食之後就會有員工送餐過黎。我覺得其實可以將牆身的顯示屏度播下自己個食物no,等食客自己去拎。不過可能有美觀既打算,又或者好多客人都係親子客,其實係唔太容易自己可以去拎食物?
  • 漢堡餐