2019-11-16 42 瀏覽
同男朋友去Tom N Coffee 潮下聖,話晒在韓國都係響噹噹。我都幾鍾意佢個裝修,簡潔工業風,可以靜靜坐耐一點又得。我同男朋友都唔飲咖啡,但其實非咖啡飲品一樣多選擇。呢杯薄荷朱古力湯姆冰樂,我就覺得好味,夠濃又添加d 薄荷味。旁邊果個韓國柚子茶就少少淡味。韓式燒牛肉薄餅,多汁,多芝士醬,加新鮮熱辣出爐,食落都不錯。芝士焗韓式餃子:芝士蕃茄醬味充夠,有拉絲效果。唔夠飽,當然要食埋蜂蜜堅果吐司,吐司賣相不錯,個四舊cream, 好滑,榛子味奶油味,一定要食埋cream,不要怕肥

我都幾鍾意佢個裝修,簡潔工業風,可以靜靜坐耐一點又得。

我同男朋友都唔飲咖啡,但其實非咖啡飲品一樣多選擇。

芝士焗韓式餃子:芝士蕃茄醬味充夠,有拉絲效果。

2019-11-03
2019-11-09 31 瀏覽
再來這裡食下午茶 這次竟然有很多人在裡面幸好還有位置可以給我們坐 快快找位置再點食物雖然人流多但不太嘈吵 客人也在享用下午茶☺️·凍三重黑朱古力 HKD$42 ·蜂蜜美式咖啡 HKD$36 ·士多啤梨乳酪沙冰 HKD$43 ·法式布丁蛋糕 HKD$38 這次的食物素質不錯 咖啡飲品挻香及特別的味道蜂蜜混合在咖啡中挻配合 但口感可能各有不同而乳酪飲品顏色很粉紅色🤭 朱古力那杯奶味很重🥛甜品方面選擇了布丁蛋糕 因為未食過想試試味道發現這個不會太甜 雞蛋味挻香 口感不錯很快食清光

再來這裡食下午茶 這次竟然有很多人在裡面

甜品方面選擇了布丁蛋糕 因為未食過想試試味道
發現這個不會太甜 雞蛋味挻香 口感不錯很快食清光

2019-11-06
2019-11-01 39 瀏覽
呢到真係一個放鬆既好地方,可以靜靜地坐下,之前黎食過野,佢既Muffin質素唔錯,野飲都幾岩口味。今日午餐叫左個Pizza食下墨西哥雞肉薄餅 tortilla pizza (small)~$50~ 呢個比想像中好食好多!薄批襯滿滿既芝士仲有適量既雞肉好夾~Cafe latte $35好飲😋冰多左少少Beef tomato and cheese spaghetti $49好香,調味岩岩好Jumbo blueberry filling muffin $23一如以往好味😋可能因為烘過既關係法式布甸蛋糕$38蛋糕形狀既布甸🤣鐘意食布甸就石以叫呢個

今日午餐叫左個Pizza食下

呢個比想像中好食好多!薄批襯滿滿既芝士仲有適量既雞肉好夾~

Cafe latte $35
好飲😋冰多左少少

好香,調味岩岩好

一如以往好味😋可能因為烘過既關係

法式布甸蛋糕$38
蛋糕形狀既布甸🤣鐘意食布甸就石以叫呢個

2019-11-01
2019-10-28 52 瀏覽
今日同朋友放工之後想chill 下,黎到間coffee shop,有甜品、鹹點,仲有各式飲品。1️⃣焦糖忌廉吐司$57賣相好吸引,聞落有非常之香濃嘅玉桂味,cream好似座山咁大,toast外脆內軟,同忌廉係完美配搭!不得不提焦糖,令味道更有層次,甜蜜蜜❤️2️⃣黑松露醬雜菌薄餅(中)$57呢個黑松露pizza真係色香味俱全,餅底超薄又香脆,仲鋪滿左芝士、蘑菇,黑松露份量一啲都唔小,所以好香,好食!推薦!3️⃣藍色檸檬湯姆梳打(大)$37呢一個梳打帶好開胃嘅檸檬味🍋解渴消暑!同埋藍色真係好靚☺️4️⃣蜂蜜美式咖啡(凍,中)$32呢個有驚喜喎!加咗蜂蜜,令咖啡更加易入口,唔錯!5️⃣水蜜桃冰茶(凍,中) $28帶有淡淡的水蜜桃味😋呢一間咖啡店食物質素同埋嘢飲都好好,座位都幾舒服,任坐唔嬲,good!
1️⃣焦糖忌廉吐司$57

2️⃣黑松露醬雜菌薄餅(中)$57

3️⃣藍色檸檬湯姆梳打(大)$37
呢一個梳打帶好開胃嘅檸檬味🍋解渴消暑!同埋藍色真係好靚☺️

4️⃣蜂蜜美式咖啡(凍,中)$32
呢個有驚喜喎!加咗蜂蜜,令咖啡更加易入口,唔錯!
5️⃣水蜜桃冰茶(凍,中) $28
帶有淡淡的水蜜桃味😋

2019-10-28
2019-10-24 40 瀏覽
平時走過荃新天地都會經過這間咖啡店,今日約了朋友afternoon tea,大家都荃灣附近,想找一處寧靜舒服的環境坐下慢慢聊天。店內裝潢走文青風格,有吧枱位對著窗邊,另外還有普通座位及梳化座位。店內更提供多個差usb叉電位,方便客人使用。店內提供的食物及飲料都比其他咖啡店多,有意粉類、飯料、薄餅及甜品等。因為不嗜甜的關係,點了杯美式有氣咖啡,口感很特別,因為有氣的關係,整件事變得很有趣。黑松露醬雜菌薄餅,很多配料在面,有磨菇、雞肉及大量芝士。餅底香脆,加上芝士和松露醬的濃郁味道,非法搭配。芝士蕃茄牛肉意粉,牛肉惹味,亦是有大量芝士,味道豐富而且不膩,非常好吃。這裡環境舒服,食物又不錯,飲品又特別,所以吸引了大量學生及忙裡偷閒的人士聚合。

店內更提供多個差usb叉電位,方便客人使用。

2019-10-24 46 瀏覽
今日放假當然要睡到自然醒啦!一起身就決定今天要悠閒的過,平時行過都會見到這間餐廳,今日難得能放鬆腳步就當然要去個afternoon tea. Tom n Toms是一間知名的韓國咖啡連鎖店,裝修走文青風,窗邊掛上暖黃色燈泡做點綴,更令人有重放鬆的心情。餐廳提供多款食物及飲料,食物種類都豐富,有三文治、沙律、意粉、飯類、薄餅和甜品。今日點了一份意粉、一份多士和一杯飲品。蒜香忌廉煙肉意粉,焗得熱辣辣,果然是即叫即做。口感creamy,配搭煙肉味道更為豐富,份量不算多,有足夠quota多食一份甜品。蜂蜜芝士吐司,大量芝士在面,吐司和芝士都焗得非常香脆,咸香的芝士味加上蜂蜜,想不到味道是如此搭配,味道和口感都一樣豐富,難怪會成為餐廳推介食品。飲品點了薄荷mocha,淡淡的薄荷清香中和了朱古力的膩感,這頓悠閒的afternoon tea非常滿意。

今日點了一份意粉、一份多士和一杯飲品。

2019-10-21 39 瀏覽
今日番工放lunch,黎到荃新天地搵嘢食,一轉入去就見到Tom & Tom Coffee🤣🤣韓式coffee shop,就同同事一齊入去食。地方闊落,坐得好舒服,係放lunch休息下嘅好地方。我哋叫咗杯凍嘅朱古力($39)味道較甜,而且店員仲幫我加左忌廉喺面,飲落口更滑。蜂蜜蒜泥吐司($53)店舖嘅招牌,不得不試。$53元但係份量好足,蜂蜜蒜泥味好好食!而且吐司中間仲夾左層半熔芝士。法式布丁蛋糕($38)食落又似布丁又似蛋糕🤣口感好新奇火腿芝士牛角包($32)店員會將牛角包微微加熱,整到啲芝士熔熔地咁!

地方闊落,坐得好舒服,係放lunch休息下嘅好地方。

我哋叫咗杯凍嘅朱古力($39)
味道較甜,而且店員仲幫我加左忌廉喺面,飲落口更滑。

蜂蜜蒜泥吐司($53)

法式布丁蛋糕($38)
食落又似布丁又似蛋糕🤣口感好新奇

火腿芝士牛角包($32)
店員會將牛角包微微加熱,整到啲芝士熔熔地咁!
難得有個空閒既Happy Friday🤣趁返夜未開工中午仲有空檔🙇🏻‍♂️黎荃灣行陣街食個Break Tea的最好不過☺️適逢朋友介紹呢間Coffee Shop☺️☕️還掂行開呢頭一於黎Tea陣醫下肚啦☺️-小肥又蒲荃灣了😂😂😂位於荃灣荃新天地既Tom N Toms Coffee ☕️ 雖然距離荃灣站遠左啲啲🙈但有「天空之城」之稱既荃灣可謂四通八達!由A出口沿南行天橋行過黎都算方便😆呢度亦好有歐陸開放式Coffee Bar既感覺☕️☺️而且周邊較為清靜既環境亦坐得好舒服☺️唔止閒日Brunch Time😆假日黎同朋友坐下食個Tea傾下計亦十分適合😆隨便尋找一個座位💺嘆著一份茶餐 一杯咖啡 插著耳機🍴☕️🎧就屬於你喺呢個下午的Work Life Balance Area☺️-輕食蜂蜜蒜泥吐司即叫即製既吐司夠哂新鮮熱辣之餘🍞🤤以蒜泥同蜂蜜既配搭又難得地夾😆😋雖然較重味既蒜泥稍為蓋過左蜂蜜既味道🙇🏻‍♂️但食落都帶到少少蜂蜜既清香的😋而且以芝士做餡更是邪惡又叫好😈🤤🧀-蒜香忌廉汁煙肉意粉以忌廉汁慢煮焗香既意大利粉更為濃香Creamy之餘🤤拌以煙肉及切粒既蘑菇一齊煮增添更多口感☺️😋加入蒜蓉粒更使帶出啖啖濃郁蒜香🤤-I
難得有個空閒既Happy Friday🤣
趁返夜未開工中午仲有空檔🙇🏻‍♂️
黎荃灣行陣街食個Break Tea的最好不過☺️
適逢朋友介紹呢間Coffee Shop☺️☕️
還掂行開呢頭一於黎Tea陣醫下肚啦☺️

小肥又蒲荃灣了😂😂😂
位於荃灣荃新天地既Tom N Toms Coffee ☕️
雖然距離荃灣站遠左啲啲🙈
但有「天空之城」之稱既荃灣可謂四通八達!
由A出口沿南行天橋行過黎都算方便😆

以忌廉汁慢煮焗香既意大利粉更為濃香Creamy之餘🤤
拌以煙肉及切粒既蘑菇一齊煮增添更多口感☺️😋
加入蒜蓉粒更使帶出啖啖濃郁蒜香🤤

Iced Cappuccino
Cappuccino則用Double espresso做啡底☕️😆
濃郁咖啡配合多重香滑奶泡有著兩重味覺☺️

2019-10-18
2019-10-18 47 瀏覽
Tom n toms is one of my go to cafes when I need a cup of coffee or when I need somewhere to relax and spend my time just because I think the variety of drinks they offer is quite extensive.And I know that they have some food staples too like their signature toasts which I have indulged in from time to time.However I never noticed that they had so many other items on their food menus!So I was so surprised to see they offered Everything ranging from pizzas to pastas to tteokbokki and gyoza!I final

I finally got to try some of these items when I had some time to kill one afternoon. I ordered a tortilla pizza and a ham and cheese toast.

I think it was pretty decent for a light snack and went perfectly with an iced chocolate drink that day to beat the heat. I would definitely try more of their food options next time.

2019-10-18 45 瀏覽
Tom N Tom’s coffee在韓國旅行時去過,食物都唔錯,同朋友去荃灣時,去到荃新天地,經過哩間Tom N Tom’s coffee,就同朋友決定去食了~~是日點左蕃茄牛肉芝士PIZZA,煙肉磨姑意粉,芝士火腿牛角包,飲品點左士多啤梨乳酪沙冰同埋熱飲的接骨木花伯爵茶士多啤梨乳酪沙冰 ,熱飲的接骨木花伯爵茶士多啤梨乳酪沙冰同埋熱飲的接骨木花伯爵茶都唔錯,士多啤梨乳酪沙冰味道酸酸甜甜,熱飲的接骨木花伯爵茶味道清香,芝士火腿牛角包,真的好好食,熱食上來,大塊的火腿加上芝士,真的好正~煙肉磨姑意粉,煙肉磨姑意粉唔錯,都比較濕,多汁掛上意粉超正~~蕃茄牛肉芝士PIZZA蕃茄牛肉芝士PIZZA是薄身的PIZZA,芝士加上牛肉香味勁~~咬下時脆口,同朋友談天,邊食邊RELAX,這就系韓式CAFE的好處。
就同朋友決定去食了~~
飲品點左士多啤梨乳酪沙冰同埋熱飲的接骨木花伯爵茶
士多啤梨乳酪沙冰 ,熱飲的接骨木花伯爵茶
熱飲的接骨木花伯爵茶味道清香,

煙肉磨姑意粉,
煙肉磨姑意粉唔錯,都比較濕,多汁掛上意粉超正~~

蕃茄牛肉芝士PIZZA
同朋友談天,邊食邊RELAX,這就系韓式CAFE的好處。
2019-10-17
2019-10-16 40 瀏覽
今日LUNCH行左去楊屋道荃新天地,見到有間韓式咖啡店,但我比佢嘅三重黑朱古力🍫吸引左入去,入到去好有文青FEEL,寧靜,環境又無咁侷促幾好坐得又舒服。我地叫左韓式芝士年糕,忌廉玉米🌽牛肉薄餅同蜂蜜蒜泥吐司,當然唔少得三重朱古力啦。韓式芝士年糕好有韓國地道嘅辣炒年糕,好好味,我唔食得辣都食左幾件,因為太野味了,忌廉玉米牛肉薄餅🍕,雖然個皮比較薄但非常香脆配合埋粟米牛肉,不錯,呢個一定會食多次,再來多個蜂蜜蒜泥吐司,都好好味,麵包又軟又脆。最後點可以唔介紹我杯三重朱古力🍫呢!雖然越邪惡,但一定要飲要試,肥就肥啦! 嘩!一黎到超開心,滿滿cream加多幾粒朱古力🍫脆脆,望到都開心,飲落又唔會好甜,真係好好味,不枉我入黎,好快我一定會再黎再飲,回味中。
  • 三重朱古力
2019-10-11 33 瀏覽
今日約朋友飲杯飲品傾下計,近她的地方只有tomntom就過去坐一坐,去到飲品方面都不少,見到今次有新飲品,而且仲可以要熱飲,所以就要了一杯,沖好後仲有人送飲品,可能因為都差不多八點多不多人,我地坐到差不多九點半,都幾舒服而且不多人都靜靜地,講回今天飲品,tomntom x kellogg’s 出了一杯三重黑朱古力系列,上面有焦糖脆好味帶朱古力味和少許焦糖味,忌簾都幾好味,不過入面的朱古力味就偏淡,如果濃多一倍就更好飲。不過知道我們大杯份二人飲,給了多隻杯之餘再給了匙都幾窩心。

2019-10-08 27 瀏覽
今日同朋友諗住搵間coffee Shop brunch, 就黎左lee間TomnToms, 曾經去韓國見過好多間,但都無機會試,因為韓國太多美食啦haha我叫左honey cheese toast + green tea latte 個toast好好味,估吾到honey 同 cheese 都幾夾, 碟邊仲有煉奶伴碟, 既美觀又好味。我朋友叫左Korea breakfast sandwiches + caramel latte個sandwiches內有豬柳, 火腿, 芝士, 椰菜加沙律醬, 都幾豐富幾飽肚haha

喺荃灣行街行到攰攰哋,發現荃新天地地下角落位有間韓式cafe。裝修簡單人流都幾多下,決定入去坐一坐食個tea。(*仲見到娜璉生日應援😍🤭🤭)兩個人喺呢間cafe食輕食。。 食下嘢 飲下嘢傾下偈 好好feel叫左一杯凍三重黑朱古力同水蜜桃冰茶。三重黑朱古力唔會太甜,上面仲加咗焦糖脆脆,都幾特別。而食物叫左芝士焗蕃茄牛肉意粉,好多芝士,拉得出絲。😍仲有墨西哥雞肉薄餅, 個皮好薄好脆。感覺唔會好heavy👍👍😍另外就係叫咗蜂蜜芝士吐司😍 超意外。厚厚,又多醬。食落香口又夠脆。正。👍
裝修簡單人流都幾多下,決定入去坐一坐食個tea。
(*仲見到娜璉生日應援😍🤭🤭)
叫左一杯凍三重黑朱古力同水蜜桃冰茶。
三重黑朱古力唔會太甜,上面仲加咗焦糖脆脆,都幾特別。
而食物叫左芝士焗蕃茄牛肉意粉,好多芝士,拉得出絲。😍
2019-09-19
下午茶
  • 蜂蜜芝士吐司
2019-09-27 34 瀏覽
又係好掛住韓國野食的一天今次又係同朋友黎到極多美食ge荃灣區朋友話toms n toms 都幾好食又平咁我地就入左去啦天花板大大個logo 都幾特別餐廳當然走韓式裝修播住韓國歌 好chill chill 餐廳係半自助形式 自己去叫野食由餐廳同事送過黎火腿蛋芝麻bagel 好好食 bagel 好扎寶好有口感 蛋又滑 正正子芝士火腿toast 呢個脆卜卜好香口佢仲要切到一小舊上 好細心呢韓式餃子同韓國食ge一樣味 有韓國粉絲 好掛住韓國😭韓式年糕次次去韓國必食item 真係好inum 帶住微辣令我信唔到口野食黎coffee shop當然要叫啦Cappuccino n green tea latte高質之選
又係好掛住韓國野食的一天
今次又係同朋友黎到極多美食ge荃灣區