2014-01-04 412 瀏覽
放假同男朋友去九龍城行下,見到有間COFFEE SHOP新開張,啲裝修白色為主,又有木枱,望落幾靚幾舒服,於是走入去試下啦!  叫左一杯latte同一杯手沖咖啡(哥倫比亞), latte 啲奶好滑,個expresso又夠濃, 啱晒我呢啲要咖啡提神嘅人。latte仲有拉花 (加分! ).因為男朋友唔多鍾意咖啡加奶,所以叫左手沖咖啡, 佢話好醇,好香果酸味, 飲落好舒服。 我試左一啖都好易入口, 甘甘哋幾好飲。  佢哋有賣藍山同貓屎咖啡, 不過我哋冇試, 另外仲有咖啡豆賣。 仲叫左一個wooden pudding, 唔會太甜, 好滑。 嗰度仲有chocolate cake, cheese cake etc, d staff 話會d cake會不定時轉新款, 不過今日好飽真係試唔晒;P  男朋友唔食甜品, 所以叫左啲mini danish, 有啲蔬菜,蕃茄咁, 啲酥皮好香好脆。  最後仲要左兩粒macaron, 因為啲staff 話係法國空運返黎, 所以幾飽都係要試  真係超~~~好味! 哈哈哈, 冇女人可以抗拒macaron嘅魅力

latte

wooden pudding

mini danish

Macaron
題外話/補充資料: 隔離係賣名牌袋,食完可以過去行下, 我見到有折, 都幾抵lol
2013-12-26
下午茶