2023-11-16 807 瀏覽
朋友訂左午餐,訂坐有 85 折(應該無85折唔會黎)讚左先,唯一讚嘅就係侍應姐姐非常有禮貌,好招呼,……….不過可惜得一個人要照顧成場成20-30 人🤦🏻🤦🏻🤦🏻又要落單,又要執檯,又要攞水攞食物,辛苦晒。食物,可能選左普通漢堡餐($118-$128)湯係凍嘅,茄湯啲色又怪,又酸又凍,好似飲緊嘔吐物🤷🏻‍♂️試左一啖,即刻比返佢地無謂貪食攪到入醫院。漢堡扒就一般,柴過鞋底,係啲菜同蕃茄可以,就係因為咁難食所以覺得薯條好食🤣🤣係杯野飲值得推介。見到個廚行出黎幾次,心諗野食又唔得,見到個同事咁忙又唔幫手,都唔知做乜?🤷🏻‍♂️因為咁,連想試 $2xx 嘅扒嘅念頭都無埋,普通野攪唔掂,一陣成左個貴野中伏就大鑊。
朋友訂左午餐,訂坐有 85 折(應該無85折唔會黎)
係杯野飲值得推介。

凍湯
三重芝士漢堡
菠蘿🍍特飲
菠蘿🍍特飲
歡迎follow Instagram @paintful_studio !😋.🍔🍟🍹The Americano by Texas Burger 德洲燒烤牛肉漢堡配薯條 $128煙肉藍芝士漢堡配薯條 $128熱情果芒果特飲 (跟餐+$6)菠蘿青檸特飮 (跟餐+$6)———————————————————————Lunch Set包餐湯 當日係普普通通嘅蘑菇湯~.漢堡麵包有牛油香 好軟熟!!半吋厚嘅牛肉漢堡扒 肉汁豐富但唔油膩 出色🤤中間夾咗一層好似韓式炸醬味嘅燒烤醬同埋兩嚿洋蔥圈 好多層次 但食落又融為一體 MATCH!藍芝士酸酸甜甜咁 可以解膩 另外呢個醬比較流質 食完整個漢堡 個口都唔會太乾😋值得一提!幼薯條炸得好香脆!好食!.蝶豆花菠蘿青檸特飲都幾好飲💜好多菠蘿肉喺底 望落仲好夢幻 啱晒拎嚟打卡~🤪
🍔🍟🍹
The Americano by Texas Burger
德洲燒烤牛肉漢堡配薯條 $128
煙肉藍芝士漢堡配薯條 $128
熱情果芒果特飲 (跟餐+$6)
菠蘿青檸特飮 (跟餐+$6)
———————————————————————
Lunch Set包餐湯 當日係普普通通嘅蘑菇湯~
漢堡麵包有牛油香 好軟熟!!
半吋厚嘅牛肉漢堡扒 肉汁豐富但唔油膩 出色🤤
值得一提!幼薯條炸得好香脆!好食!
德洲燒烤牛肉漢堡配薯條, 煙肉藍芝士漢堡配薯條
德洲燒烤牛肉漢堡配薯條,煙肉藍芝士漢堡配薯條
熱情果芒果特飲,菠蘿青檸特飮
德洲燒烤牛肉漢堡配薯條, 煙肉藍芝士漢堡配薯條
德洲燒烤牛肉漢堡配薯條,煙肉藍芝士漢堡配薯條
熱情果芒果特飲,菠蘿青檸特飮
  • 招牌德州燒烤牛肉芝士漢堡
2023-09-12 679 瀏覽
即興約朋友去食午餐,突然想食漢堡包朋友喺荔枝角返工,佢介紹去工業大廈食漢堡包!呢個工業大廈都幾多舖頭,有嬰兒用品、模型公仔同食市等朋友預先喺OpenRice訂位,大約12點到達時,仲有好多空位,見窗邊有幾個卡位,但由於我哋得兩個人,所以安排咗二人枱俾我哋本來諗住試吓軟殼蟹牛肉漢堡,估唔到12點幾已經賣晒所以我同朋友分別叫咗三重芝士牛肉漢堡($128)同德州燒烤牛肉芝士漢堡($128)餐湯係黑松露忌廉湯👍🏻有別於其他西餐店,黑松露味道唔會太重我同朋友大家一人一半對分漢堡包,咁就兩款都可以食到漢堡牛肉味濃好Juice 👍🏻檸檬茶嘅茶膽,亦都好清香佢哋嘅薯條炸得好脆,好香口朋友果然冇推介錯,可以再encore
即興約朋友去食午餐,突然想食漢堡包
朋友喺荔枝角返工,佢介紹去工業大廈食漢堡包!
呢個工業大廈都幾多舖頭,有嬰兒用品、模型公仔同食市等
本來諗住試吓軟殼蟹牛肉漢堡,估唔到12點幾已經賣晒
餐湯係黑松露忌廉湯👍🏻

有別於其他西餐店,黑松露味道唔會太重

我同朋友大家一人一半對分漢堡包,咁就兩款都可以食到

漢堡牛肉味濃好Juice 👍🏻
檸檬茶嘅茶膽,亦都好清香
佢哋嘅薯條炸得好脆,好香口
朋友果然冇推介錯,可以再encore
2023-09-06
2022-11-05 2270 瀏覽
本身好少去工廈餐廳,但睇過食評感覺唔錯、又要去開嗰頭,咪Book位試試。今日book左13:30同媽咪同埋個仔去食,因為今日星期六驚人多,但係去到只有兩枱人!今日叫咗三個lunch set,經典炸魚薯條同埋德州牛肉芝士漢堡都OK,薯條唔林仲好脆,相反串燒蝦餅飯感覺hea咗啲囉,見到個賣相完全唔想食,食落去真係非常一般,完全唔值呢個價錢!嘢飲方面,試咗個焦糖奶茶+金橘熱情果紅茶,都唔錯,至於個蘑菇湯非常出色有機會,都會繼續幫襯

有機會,都會繼續幫襯
2022-11-05
之前淨係試過旺角果間,估唔到荔枝角都開咗間Texas Burger,Lunch Hour 又多個選擇今次同兩個朋友試咗招牌德州燒烤漢堡,好足料,燒烤醬汁比較惹味香口。平時好驚食到啲burger個包係軟淋淋,今次呢個脆身啲、兼冇咁油膩!啱啱好 另外叫咗個帶子深海鱸魚,估唔到竟然有鱸魚,感覺有啲驚喜,海鱸魚魚皮薄脆,魚肉嫩滑,帶子就比較Creamy,口感豐富,如果個汁再濃啲就更加好!整體空間感十足,座位多適合一大班人來聚餐!

招牌德州燒烤漢堡

整體空間感十足,座位多適合一大班人來聚餐!

2022-10-06
  • 招牌德州燒烤牛肉芝士漢堡
  • 帶子深海鱸魚
2022-10-10 1086 瀏覽
荔枝角返工當然有好多好野食,今次就去呢間隱世工廈Burger專門店,我每個月基本都會同同事食一次The Americano By Texas Burger,餐廳主打美式漢堡,全日早餐,奶昔及精品咖啡☕️💫招牌菜:德州燒烤漢堡衝突六安士的煙燻牛肉足料多汁,牛肉肉質豐富、味道濃郁,賣相亦十分精緻, 其特製的燒烤醬汁惹味香口,配合帶少少脆身的麵包一口咬下,回味無窮;配餐的薯條不算是草書,但絕不失色,粉漿剛剛好,入口脆身亦不油膩💫帶子深海鱸魚美式餐廳比較少有的海鮮菜式,味道令人驚喜,海鱸魚魚皮薄脆,魚肉嫩滑,配以Creamy 的帶子,口感十分豐富💫整體環境工業風,顏色亦比較粗獷看得出裝潢有花過心思,整體空間感十足,坐得都舒服,鬧市中增添一點休閒

💫招牌菜:德州燒烤漢堡

💫帶子深海鱸魚

2022-05-26
  • 德州燒烤牛肉漢堡
2022-10-08 850 瀏覽
去開荔枝角探朋友順便出黎食聚下~荔枝角工廈樓上舖有好多餐廳,呢次有朋友話想食西餐,我地就選擇左呢度環境好清淨,座位寬落Dinner Set好多款選擇每個餐都會有沙律/餐湯加飲品沙律好新鮮配上黑醋,餐前食夠晒醒胃🍔德州燒烤牛肉漢堡睇落唔係好大個,但原來好足料,有6oz安士漢堡扒、煙肉、融化車打芝士、炸洋蔥圈同生菜,牛肉咬落多汁配上秘制墨西哥青椒燒烤醬。夠晒惹味👍🍟炸薯條炸到熱辣辣脆卜卜😋 🍄牛肝菌燒烤菇意大利飯意大利飯充滿牛肝菌味道,飯煮得剛剛好唔會好稔又唔會好硬,隻大啡菇多汁夠厚肉。 🐚蒜香白酒鑽石蜆意大利麵 (走辣)蜆肉鮮甜有肉,意大利麵配了菇條黃椒多重口感如果食得辣既唔走辣更加好食。 🐷招牌脆皮鹹豬手豬手啖啖肉皮脆卜卜唔會好咸,配有酸菜絲同芥末醬😋 熱情果芒果特飲夏天飲夠消暑好飲 呢晚都幾爆場,如果想一班同事食Lunch或者夜晚同朋友5人以上Gathering最好Book枱呀 The Americano By Texas Burger📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1樓12室#texasburger #荔枝角 #足料burger #美式漢堡 #型格 #chill爆 #hkfo

去開荔枝角探朋友順便出黎食聚下~

環境好清淨,座位寬落
Dinner Set好多款選擇
每個餐都會有沙律/餐湯加飲品

沙律好新鮮配上黑醋,餐前食夠晒醒胃

🍔德州燒烤牛肉漢堡
睇落唔係好大個,但原來好足料,
🍟炸薯條炸到熱辣辣脆卜卜😋

🍄牛肝菌燒烤菇意大利飯

🐚蒜香白酒鑽石蜆意大利麵 (走辣)
蜆肉鮮甜有肉,意大利麵配了菇條黃椒多重口感
如果食得辣既唔走辣更加好食。

🐷招牌脆皮鹹豬手
豬手啖啖肉皮脆卜卜唔會好咸,配有酸菜絲同芥末醬
😋

熱情果芒果特飲
夏天飲夠消暑好飲

The Americano By Texas Burger
📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1樓12室
#texasburger #荔枝角 #足料burger #美式漢堡 #型格 #chill爆 #hkfoodie #工廈隱世餐廳 #德州燒烤漢堡 #熱情果芒果特飲#招牌脆皮鹹豬手#蒜香白酒鑽石蜆意大利麵 #牛肝菌燒烤菇意大利飯
2022-10-07 558 瀏覽
荔枝角工廈區出名好多隱世小店~呢間工業風樓上鋪環境好闊落好舒服~我地叫咗香艾菊蜜糖燒焆法國春雞隻雞size都唔細嫁!春雞外皮燒到好脆(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)咬落去唔會好乾都幾juicy,配埋香艾菊蜜糖醬,又幾夾幾好食招牌脆皮咸豬手 咸豬手燒到脆卜卜,肉質都幾嫰唔會好乾好難咬,而且份量超多勁夠飽!值得一提係連側面粉粉嫰嫩嘅酸菜,幾特别幾好食,食到一半可以中和豬手嘅膩!唔錯!不過甜品有少少失望,好普通好似平時放題雪櫃啲甜品🥹感覺有少少hea
我地叫咗香艾菊蜜糖燒焆法國春雞

招牌脆皮咸豬手

2022-09-17 1929 瀏覽
呢日同朋友齊齊嚟長沙灣嘅工廈拎貨,順便喺附近搵食,之前bookmark咗呢間舖頭,啲burger 好似唔錯,一於試試~5:30pm去到,未夠鐘order dinner set (6pm先可以order dinner set),所以叫返a la carte未講食物先講吓裝修設計,呢度叫得做The Americano by Texas Burger,都有陣美式牛仔嘅風格,我尤其鍾意佢哋個馬頭🐴型金屬掛牆裝飾~🔸美國水牛城辣雞翼(With veggie sticks & Blue Cheese Dip)🇺🇸🐃🐔👐🏻有得揀大份(8隻)同細份(4隻)主要係朋友想試吓佢嘅buffalo sauce夠唔夠辣店員好窩心,聽到我怕辣,將水牛城汁(辣汁)分開上雞翼炸得夠脆,脆漿夠薄,同個Blue Cheese Dip幾夾我同朋友都覺得個blue cheese dip比起Buffalo sauce更出色 👍🏻唔見veggie sticks 嘅蹤影,出現咗幾片沙律菜充撐下場面~ 🤪🔸瑞士拉可雷特芝士漢堡🧀🐮🍔鬆軟嘅漢堡夾住6oz煙燻牛肉、Burgundy ham、Swiss Raclette Cheese、嫩

有得揀大份(8隻)同細份(4隻)
主要係朋友想試吓佢嘅buffalo sauce夠唔夠辣
店員好窩心,聽到我怕辣,將水牛城汁(辣汁)分開上
美國水牛城辣雞翼

🔸瑞士拉可雷特芝士漢堡🧀🐮🍔
鬆軟嘅漢堡夾住6oz煙燻牛肉、Burgundy ham、Swiss Raclette Cheese、嫩煎蘑菇同生菜,再配Bourbon onion jam同蛋黃醬
整體配搭得宜,芝士同洋蔥味幾濃郁,牛肉味道唔錯,不過唔算好juicy,如果塊漢堡扒可以厚啲會更有質感
配菜薯條唔錯,原個薯仔切,有啲連埋薯仔皮,炸得香脆🍟👍🏻
瑞士拉可雷特芝士漢堡

原本諗住叫咗一份雞翼同burger應該唔夠食,想等到6pm再叫多個dinner set 《招牌脆皮鹹豬手》,點知兩樣食物嘅份量都唔少,已經超過六成飽,難得今日嚟到呢幢咁多餐廳嘅工廈,結果決定留肚去試多一間唔同嘅舖頭嘅小食😬😬😜

2022-09-13
Our male server was extremely rude and ill-mannered.  Served us two cups of coffee and interrupted my conversation with my friend for a small bag of sugar.  All he had to do was to leave the bag of sugar on the table with our coffees. Instead, he continues to interrupt our conversation and demanded us to answer him whether we want sugar with our coffees or not.  If his tone was soft and polite, we would have no problem telling him to put the sugar down on the table (and that would be the end of
Served us two cups of coffee and interrupted my conversation with my friend for a small bag of sugar.  All he had to do was to leave the bag of sugar on the table with our coffees. Instead, he continues to interrupt our conversation and demanded us to answer him whether we want sugar with our coffees or not.  If his tone was soft and polite, we would have no problem telling him to put the sugar down on the table (and that would be the end of the story).
Instead of de-escalating his confrontation with us,  he got into a shouting match with us and he continue to demand us to reply him........
Finally, we had enough and told him to please leave us alone and leave the sugar on the table..............
2022-09-15
2022-09-04 259 瀏覽
✨招牌德州燒烤牛肉芝士漢堡​Lunch set 包湯/沙律 & 飲品🍹​個個都叫Burger㗎 一定要試❗️又真係幾好食😋​有厚厚嘅牛肉,好脆嘅煙肉,洋蔥圈,芝士,生菜... 加埋BBQ味醬汁👍 薯條炸得外脆內軟,而且加左調味粉超好味💓​​✨經典炸魚薯條​超大條魚柳😍外層炸得好香脆,裏面魚肉又大又滑😋 點埋芥末醬一齊食好好味👍​薯條同上面一樣咁好味💓​前菜沙律同湯就正正常常啦🤪​​味道👅👅👅​抵食🤑🤑🤑​環璄⭐️⭐️⭐️​服務👍🏻👍🏻👍🏻​番兜🍉🍉🍉​(最高分x5)​
✨招牌德州燒烤牛肉芝士漢堡​

環璄⭐️⭐️⭐️​
服務👍🏻👍🏻👍🏻​
番兜🍉🍉🍉​
(最高分x5)​
今天一個人去嘗試這家漢堡餐廳本人非常喜歡漢堡但是很遺憾及非常失望因為我不是工廠員工所以未接納。他們在網上應該先寫清楚,希望以此文章提醒大家是這家工廠員工才去試吓,以免失望.
2022-08-12 270 瀏覽
朋友唔話我知,我都唔知原來荔枝角工業區都有好野食德洲燒烤牛肉漢堡麵包食落去外脆內軟,牛肉漢堡扒好厚好 juicy,入面仲有炸洋蔥圈,增添香脆口感,再加埋特製燒烤醬,好惹味!蒜香白酒鑽石蜆意大利麵蜆好鮮甜,同埋完全冇沙!意大利麵好彈牙,仲食到陣陣蒜香,雖然食落都幾辣,但夠惹味!南瓜湯一飲就知係真材實料煲出黎,南瓜打容打得好綿滑,再加粟米粒,增添口感,但略嫌偏淡少少沙津食落好 fresh, 又可以解膩~熱情果芒果特飲&蜜桃香橙特飲兩杯都好有果香味,唔會太甜,好消暑!小食拼盤一個拼盤就有哂咖哩角、洋蔥圈、雞翼,香脆可口,份量都多,啱哂同朋友 share ~是日甜品 tiramisu慕絲好重咖啡味,好滑,唔會好甜,仲附送個大大嘅冬甩,真係好驚喜呀!
朋友唔話我知,我都唔知原來荔枝角工業區都有好野食

德洲燒烤牛肉漢堡

麵包食落去外脆內軟
,牛肉漢堡扒好厚好 juicy
,入面仲有炸洋蔥圈,增添香脆口感
,再加埋特製燒烤醬,好惹味

蒜香白酒鑽石蜆意大利麵

蜆好鮮甜,同埋完全冇沙
!意大利麵好彈牙,仲食到陣陣蒜香
,雖然食落都幾辣,但夠惹味

南瓜湯

一飲就知係真材實料煲出黎
,南瓜打容打得好綿滑,再加粟米粒,增添口感
,但略嫌偏淡少少

沙津

食落好 fresh, 又可以解膩

熱情果芒果特飲&蜜桃香橙特飲

兩杯都好有果香味,唔會太甜,好消暑

小食拼盤

一個拼盤就有哂咖哩角、洋蔥圈、雞翼,香脆可口
,份量都多,啱哂同朋友 share

是日甜品 tiramisu

慕絲好重咖啡味,好滑,唔會好甜
,仲附送個大大嘅冬甩,真係好驚喜呀

2022-08-07 223 瀏覽
荔枝角工廈上面隱藏咗好多高質嘅餐廳💁🏻‍♀️今次呢間餐廳主打美式漢堡,仲有意粉、意大利飯、全日早餐、甚至有素食供應,選擇都幾多😆 由於餐廳係工廈上面,餐廳環境好闊落,坐得好舒服,而且坐幾耐都唔會比人趕走❗️🍔德州燒烤牛肉漢堡餐廳嘅主打菜色~非常推薦❗️漢堡大概7成熟左右,牛肉有濃郁嘅肉味同燒烤味,肉汁勁juicy😋 裡面仲有煙肉、洋蔥圈、生菜、芝士,煙肉為漢堡加上香脆口感,半溶芝士超邪惡,而新鮮嘅生菜則減低咗油膩感。個漢堡連個包都好好食😆😆麵包keep到濕潤度但又唔會太乾/太濕,麵包內層仲塗咗一個類似洋蔥醬(?),甜甜地好正啊😋😋 整體成個配搭都好有心思,有多重口感同味覺享受🍗香艾菊蜜糖燒焗法國春雞成隻雞送到埋嚟,勁大隻🤩🤩烤雞非常嫩滑,啖啖都係肉,配埋香艾菊蜜糖醬,又係另一番風味😍😍🍟小食拼盤有炸雞、洋蔥圈、咖哩角,炸雞炸得好香脆,裡面仲係好juicy😋洋蔥圈同咖哩角都炸得好脆口,唔錯~🥣蘑菇湯略嫌水咗少少🤏
荔枝角工廈上面隱藏咗好多高質嘅餐廳💁🏻‍♀️

🍔德州燒烤牛肉漢堡

🍗香艾菊蜜糖燒焗法國春雞

🍟小食拼盤

🥣蘑菇湯
略嫌水咗少少🤏
2022-08-06 212 瀏覽
街坊系列 – The Americano 💛------------------------------環境: 餐廳位於荔枝角駐名既工廈飲食天堂😍位置都幾方便😝設計沿用工業風加霓虹燈做裝飾地方四正,枱凳都好闊落☺️坐得舒服黎得又唔焗束------------------------------食物: 迷你拼盤 (+$58) 🍗拼盤份量都唔錯🤩有沙律,洋蔥圈,雞翼同咖哩角雞翼最出色🔥炸得香脆,肉質嫰滑有肉汁,夠惹味其他都係即叫即炸,夠新鮮😋味道都正常合格既德州燒烤牛肉漢堡 ($138) 🍔酸甜帶微辣既BBQ醬🤤加上炸洋蔥同大量既芝士味道充滿住德州既狂熱野性😈令人食到慾罷不能牛肉漢堡肉味香濃🥩啖啖肉汁,流到小編成手都係配菜薯條都一樣唔簡單🍟秘製味粉香氣直攻味蕾加上新鮮炸起熱辣辣😋外脆內軟,食到停唔到手牛肝菌燒烤菇意大利飯 ($138) 🍛狂野過後就黎返個素食,🥬點知都係一啲都唔簡單就算任素,味道都係一樣係咁香濃😍菇味非常濃郁烤菇勁大舊🥰仲有爆汁效果,另外仲有大量牛肝菌意大利飯份量仲要好多🤗口感軟糯棉滑,CP值非常高是日甜品 (+$28) 🍨日日唔同款🧐小編食到既係Tiramisu +朱古力冬
街坊系列 – The Americano 💛

環境: 餐廳位於荔枝角駐名既工廈飲食天堂😍
位置都幾方便😝設計沿用工業風加霓虹燈做裝飾
地方四正,枱凳都好闊落☺️坐得舒服黎得又唔焗束

食物: 迷你拼盤 (+$58) 🍗

拼盤份量都唔錯🤩有沙律,洋蔥圈,雞翼同咖哩角
雞翼最出色🔥炸得香脆,肉質嫰滑有肉汁,夠惹味

其他都係即叫即炸,夠新鮮😋味道都正常合格既

德州燒烤牛肉漢堡 ($138) 🍔

酸甜帶微辣既BBQ醬🤤加上炸洋蔥同大量既芝士
味道充滿住德州既狂熱野性😈令人食到慾罷不能
牛肉漢堡肉味香濃🥩啖啖肉汁,流到小編成手都係
配菜薯條都一樣唔簡單🍟秘製味粉香氣直攻味蕾

加上新鮮炸起熱辣辣😋外脆內軟,食到停唔到手

牛肝菌燒烤菇意大利飯 ($138) 🍛

狂野過後就黎返個素食,🥬點知都係一啲都唔簡單
就算任素,味道都係一樣係咁香濃😍菇味非常濃郁
烤菇勁大舊🥰仲有爆汁效果,另外仲有大量牛肝菌

意大利飯份量仲要好多🤗口感軟糯棉滑,CP值非常高

是日甜品 (+$28) 🍨

日日唔同款🧐小編食到既係Tiramisu +朱古力冬甩
味道正常,份量都幾多😆CP值唔錯,2款都只係$28

紅豆抹茶鮮奶 (+$12) 🍵

味道香滑,甜度岩岩姐😝小編覺得多啲紅豆更好

熱情果芒果特飲 (+$8) 🍹
味道正常,如果改為梳打就涼快🥳更岩夏天飲用

服務: 店員人數唔升多🫣但效率出乎地快
俾水落單上菜都好快手👋🏻一舉手都即刻有回應
態度禮貌都好良好💁🏻‍♀️仲會問下野食如何,加分

環境: 8 /10
食物: 8 /10