餐廳: Surasang 수라상
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
6天前 35 瀏覽
平時好少黎圓方因為感覺呢度好似只係得高級名店咁點知朋友話呢度有間餐廳食韓牛好正約我⼀齊試下高級韓國菜我地黎到Surasang呢度唔似傳統韓國餐廳裝修室內設計用色沉穩踏實加上用左唔少木格裝飾有強烈嘅幾何感亦運用燈光明暗對比營造出私密用餐氛圍環境好舒服👍👍👍甫入座侍應已送上無限任添嘅韓式前菜😍韓式泡菜酸辣適中啱我口味👍此行目的係韓牛所以有牛嘅菜式都無錯過由生牛肉到燒牛肉都試⼀試🥰水刺床生牛肉水刺係韓文中朝鮮宮廷御膳料理嘅意思床係桌子合起黎嘅意思係待客如君為客人獻上宮廷御膳般嘅頂級料理❤️❤️感覺好尊貴🤩刺身級嘅生牛肉要先混合碟邊蒜粒、洋蔥粒、松子仁等材料再伴脆紫菜⼀齊食口感先脆後軟生牛肉全無腥味嫩嫩滑滑海膽牛肉魚籽釜飯將肉鮮同魚鮮同收⼀窩牛肉軟淋釜飯混和左海膽同魚籽鮮甜滑溜主角韓牛大蔥卷用上五大特別部分嘅三筋肉肉味香濃肉質柔嫩😍😍😍😍😍大蔥又嫩又香大蔥卷超juicy🥰從前只知和牛美味今日⼀見韓牛原來不相上下以後又多⼀樣心頭愛了❤️侍應會將大部分大蔥卷堂前香煎食原味剩下其中兩件細切混入炒飯咁就唔怕食太多肉太膩其實呢道主菜已有肉有飯下次再小配⼀個前菜份量就更合適👍因為無留意到韓牛大蔥卷已配炒飯我地多
平時好少黎圓方

床係桌子
合起黎嘅意思係待客如君
為客人獻上宮廷御膳般嘅頂級料理❤️❤️
感覺好尊貴🤩
刺身級嘅生牛肉要先混合碟邊蒜粒、洋蔥粒、松子仁等材料
再伴脆紫菜⼀齊食

海鮮煎餅餅底香脆
海鮮勁勁勁足料
幾乎完全滿鋪成個餅面
有大量蝦仁魷魚小魚乾
食唔落都照食🤤🤤🤤正!

Snowing night
杯邊有少少鹽巴
所以有少少鹹味
更襯托出青檸酸爽

The night begins
少少醋酸味令青檸酸味更有層次
最尾有返菠蘿香甜味
用黎解⼀解韓牛油膩感啱晒👍

今次嘅韓牛體驗勁滿足!
已經約定朋友下次再黎擦餐勁~
2024-05-18
2024-02-20 1184 瀏覽
👌🏻最近係圓方搵到一間高級韓國餐廳,呢間餐廳有用料新鮮、食材產地直送等優點,入內可見格局裝修雅緻,同朋友係到享受左個久違既高質晚飯 😇😇 坐低無耐店員就送上餐單及前菜,泡菜、魚餅、芽菜等等,邊食邊等,發覺前菜味道都幾地道 👍🏻👅 海鮮煎餅呢道菜以蝦、蜆、魷魚等新鮮既海鮮為主,煎得金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁。每一口都充滿海鮮的鮮味,令人回味無窮 🌊🌊👅 韓國鮑魚釜飯鮑魚既鮮甜與米飯既香氣完美結合,入口就可以明確地感受到鮑魚既新鮮與彈性,香菇、芝麻、紫菜及青蔥帶黎既芳香,以及飯粒既焦香味,出色既食材令呢道鮑魚釜飯成為了一道口感豐富、味道鮮美的佳餚 ❤️‍🔥👅 韓牛大蔥卷配泡菜炒飯嫩滑的韓牛包裏住大蔥,侍應上前為我地煎香,入口可知韓牛口感柔軟細嫩,與大蔥既清香相互融合,絲絲入扣。搭配香氣四溢的泡菜炒飯,炒飯既香氣與泡菜既酸辣風味濃烈,營造出一種令人垂涎欲滴的味道。🍸 Snowing Night混合韓國燒酒、酸橙汁、薑醋汁以及菠蘿汁既一杯明黃色Cocktail,味道清新並帶有頗為強烈嘅酒味,味道亦較為酸,相信不是每個人都適合飲,不過個人認為配搭韓牛食用幾相宜 🥩🍸 Lavender Seoul 12
👌🏻

👅 海鮮煎餅

👅 韓國鮑魚釜飯

👅 韓牛大蔥卷配泡菜炒飯

🍸 Snowing Night

🍸 Lavender Seoul 127
以韓國特色桑子酒,配搭檸檬汁以及薰衣草糖漿而成既一杯 Cocktail,味道清甜冰帶有豐富嘅果香味,十分適合配搭海鮮食用 💕

▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️
Surasang 수라상 (尖沙咀)
📍尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖
💸 ~ $ 1700 / 2人

2024-02-05
  • 韓牛大蔥卷
周五收工緊係要食好D😎位於圓方嘅高質精緻韓國居酒屋「Surasang」絕對係Happy Friday好選擇❣️富有情調環境下,食韓牛飲韓酒,爽YY🤪.🍴韓牛大蔥卷配泡菜炒飯💰$880油花滿佈嘅韓牛包裹著綠嫩大蔥🥩店員即場係餐檯上煎香,望住韓牛脂肪慢慢融化已經垂涎三尺🤤韓牛卷入口油香四溢,嫩滑多汁💦內裡大蔥香甜有點爽脆口感😚好味到停唔到口😆額外可蘸少少麻油,更香口😋煎完韓牛卷後會用同一鍋底整泡菜炒飯,因此炒飯都帶韓牛油香,少少泡菜微辛感,大滿足🥰.🍴海鮮煎餅💰$226平時食海鮮煎餅最怕成口粉,呢度就唔洗驚😌煎餅比坊間更香酥,入口卜卜脆😛而且內有大蔥、魷魚、小魚乾、蝦等,每啖都超足料👍🏻.🍴韓國鮑魚釜飯💰$185兩大隻鮑魚放於釜飯上,周圍置滿其他配料,非常精緻💕拌入韓式辣醬就食得😉鮑魚爽彈鮮美,加上本身已切得片食得好方便😚釜飯米香十足,鍋底仲有少少飯焦正😝.🍶Cculseam16 Honey Mead💰$380餐廳另一特色就係提供一系列韓酒選擇,食飯飲返杯適合不過🥂呢款韓式蜂蜜酒既有蜂蜜香甜外,更帶檸檬清新感🍋雖然酒精濃度有16%但都相當容易入口😌食比較油膩嘅嘢時候襯都唔錯😜

🍴韓牛大蔥卷配泡菜炒飯

海鮮煎餅
韓國鮑魚釜飯
Cculseam16 Honey Mead
2023-12-13 1390 瀏覽
朋友住新界,比較遠,通常大家的中間點都是旺角或尖咀搵食,最近朋友上網搵到呢間喺圓方的餐廳,非常吸引,覺得地點稍遠,但因為太想食,所以就答應了朋友。餐廳環境氣氛很好,燈光暗得來可以開枱燈補光,很舒適的感覺。一開始餐廳會提供韓式前菜。餐廳選擇都很多,我們點了以下食物。韓式炸雞($208)最多可選兩款口味。原味:外皮炸得香脆,雞肉嫩滑,因為是原味,更能突顯雞肉本身的甜味。炸雞是無骨的,方便進食。蜜糖味:蜜糖味炸雞淋上蜜糖醬,帶有蜜糖甜味,亦能減低熱氣感覺。烤風川鰻魚釜飯($185):打來蓋,看見烤鰻魚和蔬菜,七彩繽紛很美觀,可配上韓式辣汁進食,鰻魚的肉質柔軟多汁,帶有淡淡的烤的香味,和飯很配襯。提供麥茶倒在飯焦裡吃,另有一番風味。韓牛肩肉($852):最期待是這個肉了,肉非常大塊,本身已煎了很漂亮的格紋,之後職員會在我們面前煎熟,再幫我們剪開,肉的油脂很香口,分佈均勻,是高質的牛肉。配上麻油鹽很香由牛肩肉的油再炒皇帝菜,令菜更香口。之後亦會炒泡菜飯,微辣很開胃。柚子梳打($48):很多柚子肉,味道清新,帶酸甜風味。冷壓橙汁($68):味道鮮甜,橙汁冷壓後,可以保留橙中的營養價值和天然香氣。

餐廳環境氣氛很好,燈光暗得來可以開枱燈補光,很舒適的感覺。

一開始餐廳會提供韓式前菜。

餐廳選擇都很多,我們點了以下食物。

韓式炸雞($208)最多可選兩款口味。

配上麻油鹽很香

由牛肩肉的油再炒皇帝菜,令菜更香口。

之後亦會炒泡菜飯,微辣很開胃。

柚子梳打($48):很多柚子肉,味道清新,帶酸甜風味。

2023-12-11
位於尖沙咀圓方嘅韓式居酒屋Surasang 수라상 🇰🇷提供韓式精緻小食、韓式燒肉、炸雞、鍋物、釜飯、醬油食品等美食🤩環境型格具空間感,坐得好舒服☺️係同朋友食飯飲嘢嘅好地方🍸Surasang最近仲推出咗大邱櫻花盛宴🌸有櫻花系列嘅食品😍大愛櫻花嘅我即刻去試下😛綻放的櫻花生牛肉韓式生牛肉細緻香滑🐮上面有華麗嘅金箔✨側邊圍住有松子、雪梨、蔥等唔同嘅調味料🤩加入後令牛肉加添了甜味及爽口嘅感覺😛另外仲有埋炸紫菜,加埋生牛肉一齊食更增添另一份口感😛韓牛大蔥卷 韓牛色澤鮮艷奪目🐮再包住咗大蔥😛入口係滿滿韓牛同大蔥嘅鮮甜😚店員會幫忙烹煎🔥韓牛嫩滑,入口即溶🤤油脂豐富但唔會好油膩👍🏻一食難忘😝仲會跟埋泡菜飯,店員會幫忙炒,熱辣辣香噴噴🍚大邱櫻花蝦煎餅煎餅外面香脆可口,內裡軟糯😚加入咗櫻花蝦🦐同埋有大量蔥花,每一啖都食到配料,非常足料🤪櫻花蝦蕈菇釜飯香氣十足嘅釜飯🍚係粉紅色嘅飯💗入面有好多櫻花蝦同蕈菇🦐🍄每一口都咁滿足😛而且好有口感😚SNOWING NIGHT餐廳有唔同嘅cocktail提供🍸其中一杯試咗SNOWING NIGHT,果味較重,味道清新🌿陣陣青檸味🍋‍🟩LAVENDER SEOUL 127另

綻放的櫻花生牛肉

韓牛大蔥卷

大邱櫻花蝦煎餅

櫻花蝦蕈菇釜飯

SNOWING NIGHT

LAVENDER SEOUL 127
另一杯Cocktail叫咗LAVENDER SEOUL 127🪻賣相好靚😍用上扶安海風桑酒,係酸酸甜甜嘅桑莓味,加上薰衣草醬同檸檬汁,口感清新🍸

之前已經bookmark咗呢間韓國菜好耐,今日終於搵到朋友一齊黎,食佢哋signature嘅韓牛大蔥卷。一坐底就有泡菜、腐皮、芽菜、辣魷魚等小食,食哂仲可以refill。餐廳嘅裝潢好有宮廷感,坐得都好舒服。綻放的櫻花生牛肉 $280叫咗生牛肉做前菜,生牛肉色澤好靚,口感有d似吞拿魚,放喺海苔脆片上面加埋唔同嘅配菜一齊食口感就更加豐富。海鮮煎餅 $215韓式煎餅上面鋪滿咗蔥、魷魚同蝦等海鮮,味道香辣惹味。海膽牛肉魚子釜飯 $295另外仲叫咗個海膽牛肉釜飯,飯底吸收哂醬汁,面頭有成排海膽,仲有牛肉粒同魚子,撈埋d飯一齊食,鮮味十足。韓牛大蔥卷(配泡菜炒飯) $880期待咗好耐嘅韓牛大蔥卷,一份有十件,店員會先將牛肉卷煎熟,然後再喺鑊到用剩低嘅牛肉汁加入泡菜同飯一齊炒成泡菜炒飯。牛肉卷用咗油花分佈平均嘅靚韓牛卷住大蔥,牛肉吸收咗大蔥嘅香味,牛肉汁又滲哂入大蔥到,入口腍嫩,肉味好香濃仲好juicy。點少少芝麻油鹽醬 食又有另一種風味。The Night Begins $108呢到嘅cocktail都非常有韓國特色。呢杯the night begins就用咗韓國燒酒、青檸汁、菠蘿汁同蘋果醋調配而

綻放的櫻花生牛肉 $280

海鮮煎餅 $215
韓式煎餅上面鋪滿咗蔥、魷魚同蝦等海鮮,味道香辣惹味。

海膽牛肉魚子釜飯 $295

韓牛大蔥卷(配泡菜炒飯) $880

The Night Begins $108
呢到嘅cocktail都非常有韓國特色。呢杯the night begins就用咗韓國燒酒、青檸汁、菠蘿汁同蘋果醋調配而成,味道清新易入口。

Lavender Seoul 127 $118
至於呢杯lavender seoul 127,就用咗韓國桑酒、薰衣草糖漿同檸檬汁調配,果味濃郁,味道香甜。

Surasang 수라상 (尖沙咀)

約會慶生首選·雅緻韓國Fine Dine入到去已經有幾款韓式小菜魚糕、大豆芽、菠菜、辣魷魚、大蔥店員仲提醒我地可以無限添加😚1)韓牛大蔥卷🥩牛肉雪花好均勻 油脂感都幾重包住蔥食 好juicy 成件事好match一啲都唔肥膩煎完牛再用返啲油黎炒飯 超級香口 飯粒粒分明建議多人食用😆 留肚食多啲野2)海膽牛肉魚籽釜飯🍲釜飯配料好多海膽好鮮甜creamy 撈埋生蛋黃同牛肉😋加埋魚籽😍無論口感同味道都勁豐富!!!食到底仲有飯焦3)海鮮煎餅🦐🐙🫓煎餅餅皮薄薄的 包住一大埋海鮮☺️口感又係勁豐富 煎餅好薄啲啲脆口👍🏻4)綻放的櫻花生牛肉🌸生牛肉嫩滑 味道鮮甜用左麻油拌勻 帶有清甜既味道😋旁邊仲有蒜頭、雪梨、洋蔥等撈埋牛肉一齊享用為左口感更上一層樓 將牛肉連同炸紫菜一齊食 好幸福😋5)LAVENDER SEOUL🥂酒味較淡 以花香甜味為主適合女仔享用6)THE NIGHT BEGINS🥂酸酸甜甜 果味好突出 好清爽👍🏻
約會慶生首選·雅緻韓國Fine Dine
入到去已經有幾款韓式小菜
魚糕、大豆芽、菠菜、辣魷魚、大蔥
店員仲提醒我地可以無限添加😚

2)海膽牛肉魚籽釜飯🍲
釜飯配料好多
海膽好鮮甜creamy 撈埋生蛋黃同牛肉😋
加埋魚籽😍
無論口感同味道都勁豐富!!!
食到底仲有飯焦

3)海鮮煎餅🦐🐙🫓
煎餅餅皮薄薄的
包住一大埋海鮮☺️
口感又係勁豐富 煎餅好薄啲啲脆口👍🏻

4)綻放的櫻花生牛肉🌸
生牛肉嫩滑 味道鮮甜
用左麻油拌勻 帶有清甜既味道😋
旁邊仲有蒜頭、雪梨、洋蔥等撈埋牛肉一齊享用
為左口感更上一層樓 將牛肉連同炸紫菜一齊食 好幸福😋

5)LAVENDER SEOUL🥂
酒味較淡 以花香甜味為主
適合女仔享用

6)THE NIGHT BEGINS🥂
酸酸甜甜 果味好突出 好清爽👍🏻

3天前 0 瀏覽
🥳好朋友升職請我去食好野🥰真係勁開心呀🥳同佢識左好耐☺️見到佢依家事業有成🥂真係好登佢高興呀👏🥂環境氣氛都一流💯好喜歡呢💯今晚佢食完飯就要坐夜機去澳洲公幹✈️見個面都咁有計劃✅果然係好有誠意呢🥳🌯韓牛大蔥卷 $880🌈朋友就係專登帶我黎食呢個韓牛大蔥卷🥰呢個韓牛真係超好味🤤燒緊嘅時候已經香到不得了😋入面仲有我大愛嘅大蔥添💯呢個菜式仲跟個蛋黃小米飯💯d飯放埋落去炒🔥吸曬燒完牛肉嘅精華😍好讃喔🥳🐮綻放的櫻花生牛肉 $280🌈今次係我地第二次食生牛肉😍牛肉色澤好新鮮呀💯上面仲有金箔👍賣相高級感滿滿的✅碟邊仲放左好多次配料添😋超香口呀🥳🧆海鮮煎餅 $215🌈好豐富嘅海鮮煎餅🫓上面鋪滿住我最愛嘅魷魚🦑個煎餅皮仲脆卜卜🔥好惹味💯🥘海膽牛肉魚籽釜飯 $295🌈上枱嗰陣好靚好啱打卡📸海膽勁新鮮又鮮甜😍魚籽好有咬口架🥳咬落口仲會爆汁添✅加埋牛肉就無得輸呀💯咁高興😊我哋梗係要order番兩Cocktail慶祝下啦🍾🍷Lavender Seoul 127 $118🌈我就揀咗呢杯Lavender Seoul 127🥂味道係充滿住薰衣草糖漿同埋檸檬味🍋我喜歡果香多啲嘅cocktail 💯滿意呀👍🥃The Night

🌯韓牛大蔥卷 $880

🐮綻放的櫻花生牛肉 $280

🧆海鮮煎餅 $215

🥘海膽牛肉魚籽釜飯 $295

咁高興😊我哋梗係要order番兩Cocktail慶祝下啦🍾

🍷Lavender Seoul 127 $118

🥃The Night Begins $108

🌈朋友就喜歡酒味重啲嘅cocktail 💕呢杯有燒酒青檸汁、蘋果醋同埋菠蘿汁就啱曬佢喇💯
6天前 0 瀏覽
surasang_hk 位於圓方既韓式料理餐廳,裝修雅致簡潔,非常舒適。店員有禮貌又有笑容😊感覺親切!我就點了這裡幾個 signature 菜式試下😊🔹水刺床生牛肉,韓國生牛肉鮮嫩多汁,肉質細膩,口感順滑,帶有微妙的甜味,讓人回味無窮😊🔹韓牛大蔥卷,這是一道絕妙的美食,牛肉香氣濃郁,搭配蔥的清新口感,口感豐富,讓人愛不釋口。絕對值得一試!店員會預留兩件牛肉作炒韓式飯用,好香既泡菜飯,如果再加點紫菜就更加好🥰🔹韓式海鮮煎餅,脆皮外層,加了大量銀魚仔乾,特別惹味,海鮮的鮮味和蔬菜的清爽相融合,不錯啊😌🔹韓國海膽釜飯,味道濃郁而獨特。海膽帶有甜甜的海洋風味,與飯粒完美結合,散發出誘人的香氣。口感滑嫩,帶有微妙的鮮甜味,如果你喜歡海膽和釜飯,絕對要試✌🏻✌🏻Surasang 수라상 (尖沙咀)地址:尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖

Surasang 수라상 (尖沙咀)
Surasang 수라상位於圓方的高級餐廳,格局型格而精緻,食物方面食材、調味花心思!△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ ▽ △ ▽ △ ▽△🔹◉海膽牛肉魚籽釜飯 $295賣相精緻!海鮮和牛肉搭配精湛。海膽新鮮,色澤好靚,牛肉味濃,魚籽有爆汁口感!絕對係豪華的美食享受。🔹◉韓牛大蔥卷(伴生蛋黃小米飯)$880餐廳signature菜品!選用高質韓牛,配上大蔥卷,韓牛色澤鮮美,味道濃郁,油脂香氣四溢,大蔥卷相當解膩!剩下的兩個大蔥卷,會配伴生蛋黃小米飯展示了韓國料理的獨特風味。韓牛的嫩滑口感 再加上伴生的蛋黃小米飯,米飯完全吸收牛肉的香氣,ichiban!🔹◉海鮮煎餅 $215有香脆的外皮,同埋超多海鮮料!例如有魷魚、蠔仔等等,仲有香蔥紅椒調味,色香味俱全!🔹◉ THE NIGHT BEGINS 108燒酒、青檸汁、蘋果醋和菠蘿汁,味道帶酸爽和清新!🔹◉ LAVENDER SEOUL 127BUAN SEA BREEZE MULBERRY WINE、薰衣草糖漿和檸檬汁,味道則更加甜美和充滿果香。🔹◉綻放的櫻花生牛肉-綻放的櫻花生牛肉$280牛肉夠曬新鮮,鮮而不腥,面頭加

🔹◉海膽牛肉魚籽釜飯 $295

🔹◉韓牛大蔥卷(伴生蛋黃小米飯)$880

🔹◉海鮮煎餅 $215

🔹◉ THE NIGHT BEGINS 108
燒酒、青檸汁、蘋果醋和菠蘿汁,味道帶酸爽和清新!

🔹◉ LAVENDER SEOUL 127

🔹◉綻放的櫻花生牛肉-綻放的櫻花生牛肉$280
牛肉夠曬新鮮,鮮而不腥,面頭加上金箔,睇落好華麗。仲有脆卜卜嘅炸紫菜,好香口!旁邊仲有多款調味料,任君選擇。

6天前 0 瀏覽
呢間高級韓國料理位於Elements ,餐廳裝修典雅,坐位寬敞舒適,岩曬朋友們聚會➰ 綻放的櫻花生牛肉 $280擺盤好精緻嘅生牛肉鋪左金箔,旁邊仲有唔同嘅配料。➰韓牛大蔥卷(伴生蛋黄小米飯)$880韓牛牛花分佈均勻,仲會有專人幫你慢慢燒,韓牛更燒到金黃,店員建議趁熱食用。店員隨後更會用2件韓牛大蔥卷剪碎配以韓牛嘅牛脂製作炒飯。➰ 海膽牛肉魚籽釜飯 $295鋪滿海膽、魚籽同牛肉嘅釜飯。➰海鮮煎餅 $215大大碟嘅海鮮煎餅份量唔少,岩曬同朋友一齊分享➰ THE NIGHT BEGINS $108Cocktail 方面揀咗呢杯青檸汁、菠蘿汁、果醋等製作而成,飲落酸酸甜甜,易入口,仲好開胃。➰ LAVENDER SEOUL $127另一杯cocktail 以薰衣草糖漿、檸檬汁、韓國桑酒製成,飲落甜甜地,富有果味,好特別嘅一款cocktail 。

➰ 綻放的櫻花生牛肉 $280
擺盤好精緻嘅生牛肉鋪左金箔,旁邊仲有唔同嘅配料。

➰韓牛大蔥卷(伴生蛋黄小米飯)$880

店員隨後更會用2件韓牛大蔥卷剪碎配以韓牛嘅牛脂製作炒飯。

➰ 海膽牛肉魚籽釜飯 $295
鋪滿海膽、魚籽同牛肉嘅釜飯。

➰海鮮煎餅 $215
大大碟嘅海鮮煎餅份量唔少,岩曬同朋友一齊分享

➰ THE NIGHT BEGINS $108

➰ LAVENDER SEOUL $127

九龍圓方的一家韓國料理圓方商場本身餐廳選擇唔太Friendly,不過呢間既韓國料理值得一試 😊 食物質素唔錯,而且坐得舒服,如果想同朋友搵間舒服嘅餐廳傾計食飯,可考慮呢間Nestled in the heart of Kowloon HK, this Korean restaurant offers an impressive selection of Korean delights with spacious and cozy seats setting that makes it an ideal restaurant for gatherings and comfortable conversations. .~$280 for 2 pax (Lunch) Wagyu beef with Rice 照燒和牛飯 ($126)Spicy pork ribs with sprouts 香辣豬肋條炒芽菜 ($125)
九龍圓方的一家韓國料理
~$280 for 2 pax (Lunch)

我和朋友去了一家位於element 的高質素的韓國餐廳,裝修高貴,坐得舒適,員工服務態度良好,而且每一部精美菜式都美味可口,好值得推薦俾大家👍。✔️ cocktails 🍹 Snowing NightThe Night Begins入座後便order 兩杯cocktails, cocktails 都有融入韓國燒酒來調配,兩款調酒酒味不太濃烈,好易入口。✔️韓牛大蔥卷🐮這道菜以其簡單而美味的組合贏得了我們的心。色澤鮮美,紋路清晰嘅韓國靚牛🐂搭配上新鮮的大蔥,韓牛的油香風味加上大蔥的清新香氣,簡直令食慾大增。這道菜展現了韓國料理的獨特魅力,必點之選。👅不得不提,大蔥卷仲會配個韓式炒飯🍚,用煎牛肉嘅油香來炒,整個牛肉炒飯超香口美味。😻✔️綻放的櫻花生牛肉🐂味道已調配好的生牛肉,搭配上紫菜脆片🌮,每一口都帶來爽脆的口感和濃郁的牛肉風味。✔️韓國海鮮煎餅🐙煎餅外脆內軟,裡面包含豐富的海鮮如蝦🦐、魷魚🦑等,加上香蔥洋蔥🧄青椒紅椒🫑等等,搭配上特製的醬料,口感美味豐富。✔️炙燒雪花牛肉蕈菇釜飯🥘精選的雪花牛肉經過炙燒🔥,保持了肉質的嫩滑和鮮美。搭配上香氣四溢的蕈菇和營養豐富的釜飯,每一口都帶來滿滿的滿足感❤️。

✔️ cocktails 🍹
Snowing Night
The Night Begins

✔️韓牛大蔥卷🐮

✔️綻放的櫻花生牛肉🐂

✔️韓國海鮮煎餅🐙

✔️炙燒雪花牛肉蕈菇釜飯🥘
2024-05-13 0 瀏覽
◐ 圓方高級韓國料理|推薦和牛大蔥卷圓方之前試過同一集團嘅cafe 覺得相當吸引,今次晚餐再試下新派韓國料理,和牛大蔥卷特別推薦,由專一為你烹調,好有在地感覺。signeture之選可以揀櫻花系列,主要以櫻花蝦為主題𓇟 櫻花生牛肉有幾片超脆紫菜伴碟,放上生牛肉,仲有金箔,旁邊各式各樣嘅配菜作點綴。食落一啲都唔會覺得好生嘅感覺!𓇟 櫻花蝦蘑菇釜飯雖然係一個比較素嘅飯,各種各樣嘅配料令到飯更加有層次,味道唔算太鹹,健康之選𓇟 櫻花蝦煎餅煎餅基本係韓國菜必點嘅菜式,表面鋪上勁多櫻花蝦,識落好香口。 𓇟韓牛大蔥卷 配泡菜炒飯總共有10卷份量相當慷慨,和牛油脂好足,有專人為你慢慢煎,熟度剛剛好,超級嫩滑。煎完嘅油用嚟炒飯,和牛炒飯特別出眾!𓇟 Cockatail唔會太濃烈,女仔都可以接受,係甜甜嘅味道。一餐咁豐盛嘅韓國料理,Cocktail係少不了。
◐ 圓方高級韓國料理|推薦和牛大蔥卷

𓇟 櫻花生牛肉

𓇟 櫻花蝦蘑菇釜飯

𓇟 櫻花蝦煎餅

𓇟韓牛大蔥卷 配泡菜炒飯
油用嚟炒飯,和牛炒飯特別出眾!

𓇟 Cockatail
2024-05-11 0 瀏覽
位於圓方 「水區」,餐廳面積都幾大,有兩邊唔同裝潢嘅area,整體有點韓國fine dine嘅感覺。 用上韓國酒特調嘅cocktail味道都唔錯🍹 如果有happy hour menu就好喇😆 Openrice訂枱有折~ 🎎 綻放的櫻花生牛肉作為Beef Tartare 忠粉嘅我表示好開心🤭 牛肉新鮮,肉質彈牙。可以依個人喜好加入旁邊嘅多款調味料,最特別嘅係有鹽味醃製咗嘅櫻花‼️ 🎎 韓式安東燉雞嘩, 估唔到份量咁大!我第一次食呢款燉雞 ,雞肉嫩滑,醃製入味。最正嘅係底層配上韓國粉絲,肉味同埋醬汁滲入曬粉絲裏面🤤 🎎 大邱櫻花蝦煎餅醬汁好夾,內有指天椒,食落有點像泰國魚露辣椒~ 🎎 櫻花蝦蕈菇釜飯成個飯都淡淡嘅粉紅色,清清地,兩人share剛好。

🎎 綻放的櫻花生牛肉

🎎 韓式安東燉雞

🎎 大邱櫻花蝦煎餅
醬汁好夾,內有指天椒,食落有點像泰國魚露辣椒~

🎎 櫻花蝦蕈菇釜飯
成個飯都淡淡嘅粉紅色,清清地,兩人share剛好。