2020-03-29 1052 瀏覽
朋友係member可以半價食, 搵埋班fd黎食野聚下. 試左個頂級和牛西冷扒 ($508), 牛扒好厚身, 食落有咬口, 煎完出左d油脂,食落香d仲keep到肉汁. 煙肉芝士薯條 ($118) 大大碟 薯條夠脆, d芝士可以拉到絲出黎, 撈埋煙肉碎食好正. 特大拼盤($328) 有蛋黃醬,sour cream同甜酸醬點. 雞翼同炸蝦冇咩特別, 個芝士條入面又係拉到少少絲, 熱食好味. 加州墨西哥烤薄餅 ($278) 中間夾住雞肉同d瓜蓉, 食落幾fresh, 唔油好健康, 但個餅唔脆. Mega Tropical Sunrise ($138) 杯野甜甜地少少酸酸幾開胃, 而且好大杯夠幾個人飲. 叫幾樣野share食已經飽晒. 半價優惠係幾抵食.
叫幾樣野share食已經飽晒. 半價優惠係幾抵食.
2020-01-19
  • Bacon Cheese Fries
2020-03-29 538 瀏覽
尖沙咀K-11早排開左間Rudy Tuesday 見佢地點幾方便就去試試,首先佢個位置都幾易搵,正正lift隔離而且又喺洗手間旁邊,所以舖嘅位置真係幾方便。我哋一入餐廳首先職員要幫你探體溫同用搓手液,而且店面積同座位好闊落,一班友傾計食飯就最適合不過。煙肉芝士薯條基本上呢個每次都必叫,每次都係熱辣辣,芝士適中 夠香口 👍🏻👍🏻滋味炸蝦呢個好味呀,個汁加左千島醬再加左少少辣,個味好夾。😋😋香草芝士墨西哥烤薄餅其實呢個菜唔差嘅,夠足而且個味道係幾好,不過食到最尾係有少少油膩嘅感覺。呢個菜比較愛食芝士嘅一族

2020-02-12 932 瀏覽
講真,我實在唔知道有冇人冇membership 嚟俾正價食,新港中心呢間分店之前嚟過食steak 已經失望到極,但因為地點方便,又唔知K11開咗,唯有再嚟,但又再次失望!一個好味推界都冇!呢間分店唔可以再俾機會,堅要bye bye 你條尾啦!👋🏼👋🏼🍴洋蔥圈($98 - 半價)正常🍴燒排骨雞翼拼盤($348 - update 會員送的coupon, 免費)燒排骨配經典燒烤汁係正常嘅,雞翼明明叫buffalo sauce, 但佢嚟咗teriyaki sauce, 都唔緊要,照食,可惜係完全冇咩味亦唔入味,唔係個燒排骨,呢碟嘢已經跌落中伏之作,有D唔掂!🍴lychee rose($88 - 會員送的)杯嘢嚟到已經呆咗,平時唔係高杯㗎咩?入面有lychee rose, raspberry puree, Malibu, pineapple juice, vodka, 其實稱得上難飲,佢落酒好重手,酒味濃,但唔太feel 到lychee Rose 味,亦唔覺落咗新鮮raspberry🍴Haha Shrimp($38 - 會員送的)Tangy lemon sauce 係好味嘅,其實有少少似柚子味,

🍴洋蔥圈($98 - 半價)
正常
洋蔥圈

燒排骨雞翼拼盤

🍴lychee rose($88 - 會員送的)
杯嘢嚟到已經呆咗,平時唔係高杯㗎咩?
lychee rose

🍴Haha Shrimp($38 - 會員送的)
Tangy lemon sauce 係好味嘅,其實有少少似柚子味,不過個蝦外面包住層勁厚嘅粉,層粉又好油!
Haha Shrimp

🍴蘋果脆趣($88 - 半價)
個crumble 做得好差,食落一D都唔脆仲有成啖麵粉味,失望!
蘋果脆趣
一個星期內二訪😂皆因想用埋啲coupon同免費sides是日仲有仼食ribs😍sides要左磨菇片 唔錯幾juicy食到菇嘅原味仲有叫手撕豬墨西哥烤薄餅($144)保持到水準詳情睇返小編上一篇ruby tuseday嘅食評🤪Triple Play 露比三合一拼盤($184)本月有優惠的一道菜三款香脆邪惡美食炸雞條、炸蝦、燒排骨(BBQ醬)附上泰式辣醬及蜜糖芥末醬(?)炸物正常 兩個醬都好味燒排骨醬汁太多太重手 好甜蓋過所有口感食過好多次 呢道菜真係水準不均 多數時候係多醬過頭😫10安士肉眼扒($184)選配蒜蓉牛油汁牛油好香但蒜蓉味失左蹤?牛扒要五成熟但切開時覺得稍稍煮過頭🧐超級漢堡($159)除左兩塊Prime等級牛漢堡餡料有酸瓜、洋蔥、車打芝士、三塊麵包仲有薯條跟 點茄汁😋呢個漢堡真係好巨型😳食落味道有點單調除左漢堡本身肉汁就無乜醬做調味最底塊包皮乾又硬 麻麻地呢個漢真係好大個兩三個人食真係唔係好食得落其他野
一個星期內二訪😂
皆因想用埋啲coupon同免費sides
是日仲有仼食ribs😍
sides要左磨菇片 唔錯幾juicy
食到菇嘅原味
仲有叫手撕豬墨西哥烤薄餅($144)
保持到水準
詳情睇返小編上一篇ruby tuseday嘅食評🤪

磨菇片

Triple Play 露比三合一拼盤($184)
本月有優惠的一道菜
三款香脆邪惡美食
炸雞條、炸蝦、燒排骨(BBQ醬)
附上泰式辣醬及蜜糖芥末醬(?)
炸物正常 兩個醬都好味
燒排骨醬汁太多太重手 好甜蓋過所有口感
食過好多次 呢道菜真係水準不均 多數時候係多醬過頭😫
Triple Play 露比三合一拼盤

10安士肉眼扒($184)
選配蒜蓉牛油汁
牛油好香但蒜蓉味失左蹤?
牛扒要五成熟
但切開時覺得稍稍煮過頭🧐
10安士肉眼扒

10安士肉眼扒

超級漢堡($159)
除左兩塊Prime等級牛漢堡
餡料有酸瓜、洋蔥、車打芝士、三塊麵包
仲有薯條跟 點茄汁😋
兩三個人食真係唔係好食得落其他野

磨菇片
Triple Play 露比三合一拼盤
2020-01-22 822 瀏覽
因為join左membership 有半價 所以就黎左食🙈三個人嗌左兩個飯一個ribs同一塊扒🤤以為同好多西餐廳一樣 啲野食份量唔會好多😂點知佢每一碟都好大碟~食完都真係幾飽🧐-特級aged  prime西冷扒🥩黎呢到食野點都要嗌塊扒🤣西冷扒相當之大塊 有12oz🤩牛味相當濃郁 我諗食頂級和牛嗰款一定更加正🤤肉質唔鞋夠juicy!佢旁邊仲配左一個焗薯 同埋啲雜菜😛我自己就覺得焗薯🥔味道比較淡 同埋佢啲餡都比較少~所以食落都幾dry🙊-燒排骨雞翼拼盤🐷🐣呢個拼盤會有半份ribs再加多三隻雞翼😛都一樣有雜菜 不過呢款就配薯蓉🤤個ribs都一樣夠晒份量 唔會淨係得骨或者太肥🧐真係好多肉😋佢都唔會燒得太乾身 啱啱好🥰個汁我哋揀咗蜜糖燒烤汁甜甜地 好食😍雞翼就相對普通~如果咁嘅價錢我會寧願加多幾十蚊要全份ribs🤣個薯蓉應該加左好多牛油🧈/忌廉落去😎食落好Creamy好滑😚就算冇焗薯啲餡都夠味過佢💓-新奧爾良海鮮飯🦐佢雖然叫海鮮飯 但其實得魚柳同埋蝦🙈不過佢個魚柳都真係好大塊~同埋啲飯嘅份量好少 所以對比上黎好多料🤪佢上面加咗啲辣辣地嘅粉 下面底會有啲好cream cheese sauce🤤食落

新奧爾良海鮮飯🦐
佢雖然叫海鮮飯 但其實得魚柳同埋蝦🙈不過佢個魚柳都真係好大塊~同埋啲飯嘅份量好少 所以對比上黎好多料🤪佢上面加咗啲辣辣地嘅粉 下面底會有啲好cream cheese sauce🤤食落相當之惹味 鹹鹹地辣辣地💓同埋好欣賞佢個risotto 真係整得好好食😍有好香濃嘅松露味🤩仲有好多菇喺個飯到🥰個飯整得相當之creamy❣️不過飯嘅份量太少喇 得幾啖就食完😣

香草烤雞配松露燴飯🐣
呢個飯底都係松露蘑菇飯😍😍😍好正!佢用咗雞胸肉黎烤 都幾鞋 有啲Overcook🙈佢面頭仲有啲芝士香蒜醬💓個醬同個雞好夾😋
香草烤雞配松露燴飯🐣

其實佢啲定價都幾貴🙈如果冇membership嘅話😂都幾唔抵食🧐
2020-01-14 510 瀏覽
去年底重臨Ruby Tuesday後,見佢會費平左,野食仲係好高質,所以即刻申請左做一年會員,我諗之後都應該會經常黎,哈哈。其實做左會員之後,價錢即刻合理番好多,而呢度的而且確好多野都岩食,酒水唔貴,人少人多都岩過黎。而尖沙咀呢間位置方便,不過一定要預早訂位,今次收工過黎,因為無訂到位,最後都要等左半個鐘先入得。今次揀左個蟹餅同炸蝦,每人叫左一杯野飲。蟹餅同炸蝦都好高質,成個蟹餅都係蟹肉,好足料。炸蝦就好大隻,同個汁好夾。

2019-11-19
  • 蟹餅
2020-01-05 600 瀏覽
自從當了會員Ruby tuseday成為小編與朋友聚會的飯堂餐飲半價 食物質素份量有保證座位闊 又可以電子預約真的十分推薦各位加一下會員一頓西餐 吃到捧腹這樣才一人兩百塊左右滿划算的啦 用餐約限時100分鐘**以下為原價價錢煙肉芝士薯條($118)每次必點半溶芝士加脆煙肉碎加sour cream熱騰騰上桌令人難以抗拒!手撕豬墨西哥烤薄餅($288)美味!內餡有豬、蕃茄、芝士配上燒烤汁甜甜的醬汁和薄餅皮很搭而薄餅燒得脆口經典燒排骨(經典燒烤汁)($378)意外地這次燒得剛好如不是朋友想吃小編自己是不會點這道菜因為前幾次來都烤過頭排骨外表很焦很黑香草烤雞配松露燴飯($208)雞肉很多但表面的羅勒醬很咸🤢松露燴飯好吃很香 特別一讚Ruby tuseday的主菜配上sides可以吃一點青菜感覺比較好巴馬芝士明蝦長通粉($288)👍🏻👍🏻忌廉汁濃稠度剛好適量地掛在長通粉明蝦爽口 這種蝦本身是淡而無味的這道菜的不會 調味精準

自從當了會員
這樣才一人兩百塊左右
滿划算的啦
用餐約限時100分鐘
**以下為原價價錢

煙肉芝士薯條($118)
每次必點
半溶芝士加脆煙肉碎加sour cream
熱騰騰上桌令人難以抗拒!
煙肉芝士薯條

手撕豬墨西哥烤薄餅($288)
美味!內餡有豬、蕃茄、芝士配上燒烤汁
甜甜的醬汁和薄餅皮很搭
而薄餅燒得脆口
手撕豬墨西哥烤薄餅

經典燒排骨(經典燒烤汁)($378)
意外地這次燒得剛好
如不是朋友想吃
小編自己是不會點這道菜
因為前幾次來都烤過頭排骨外表很焦很黑
經典燒排骨

香草烤雞配松露燴飯($208)
雞肉很多但表面的羅勒醬很咸🤢
松露燴飯好吃很香
特別一讚Ruby tuseday的主菜配上sides
可以吃一點青菜感覺比較好
香草烤雞配松露燴飯

巴馬芝士明蝦長通粉($288)
👍🏻👍🏻忌廉汁濃稠度剛好適量地掛在長通粉
香草烤雞配松露燴飯
巴馬芝士明蝦長通粉
  • 大蝦長通粉
2019-12-16 847 瀏覽
朋友本身係Ruby Tuesday 會員,所以一行六人決定食返餐勁既,$1500埋單,食左好多野,好滿足。mojito d酒味好勁,細妺飲到嘔。passion fruit smoothie 係推薦飲品,味道偏甜,但幾好飲👍🏻mango fruit tea就淡味得多,我覺得清清地幾好。strawberry banana frappe ,個味有d似人工化學士多啤梨味,唔推介依杯。做會員送既餐湯,幾好飲。墨西哥芝士薄餅,個皮好香脆,芝士味好香,配sour cream好夾。嗌左2個墨汁大蝦意粉,個汁好creamy,蝦好彈牙,好味。爸爸話risotto 好味,我就麻麻地飯。小食拼盤,炸芝士用既mozarella cheese好有拉絲質感,辣雞翼個汁好味,炸雞有肉汁,蝦好爽。ribs真係signature dishes ,焗得好好味,唔韌,d肉好滑,個甜酸bbq汁好開胃。最尾黎多個chocolate tall cake,每人淺嚐少少,好滿足的一餐。

mojito d酒味好勁,細妺飲到嘔。

做會員送既餐湯,幾好飲。

嗌左2個墨汁大蝦意粉,個汁好creamy,蝦好彈牙,好味。

爸爸話risotto 好味,我就麻麻地飯。

As a frequent diner of Ruby Tuesday, I recently have had an *Unpleasant experience at Ruby Tuesday at Tsim Sha Tsui silvercord*Background: Birthday dinner for my father on 12 Dec✔ Food quality is not bad, we ordered four main dishes and two desserts ✔️we did enjoy the food 😡 unresponsive staffwe urged the staff several times for the dessert (tall cake) 1⃣st staff: okay no problem After 15 minutes...2⃣nd staff: I’m not responsible for the ordering or delivery of dessert, plz seek help from another s

✔️we did enjoy the food

😡 unresponsive staff
1⃣st staff: okay no problem
After 15 minutes...
2⃣nd staff: I’m not responsible for the ordering or delivery of dessert, plz seek help from another staff
After xxx minutes...
3⃣rd staff: the dessert will be delivered to u in three min
So... after ten minutes we finally got our dessert

🤯This is worst dinning experience ever
To put it simply, I’d rather spend this sum of $ on Cha Chaan Teng lol😡
Chocolate  tall  cake
Salad
2019-12-12
生日
  • Chocolate Tallcake
2019-12-10 521 瀏覽
之前小弟上網見到有優惠(半價),即刻買番兩張coupon同朋友大吃一餐!小弟發現呢間餐廳無論係邊間分店都好,佢既黑椒汁都會係我地眼中既蘑菇汁。小弟上次曾經同侍應反映,佢即刻say sorry,結果都係比番一樣既汁我。anyway,呢塊牛排唔會好un,不過係有d唔夠熱,上枱無幾耐已經凍哂食落會覺得有d油膩。薯蓉好香牛油味,肥爆!配菜全部都只係白烚,有點失望。不過整體黎講係唔錯,!經典漢堡兩塊麵包烘到脆卜卜,正!中間塊肉略為有點乾不過薯條炸得好好食

肉眼扒

經典漢堡

經典漢堡兩塊麵包烘到脆卜卜,正!中間塊肉略為有點乾
不過薯條炸得好好食

肉眼扒
經典漢堡
2019-11-28 719 瀏覽
好耐之前黎過呢一間餐廳食 做咗會員之後 佢就會定期send啲優惠俾我 今次佢send咗個三合一美食拼盤俾我 原價368 依家只係需要$68就食到 即刻嗱嗱臨Book台去食啦🥳🥳另外之前仲用$880買咗10張卷 一張卷$88就換到$400以下嘅主菜好抵食呢一個龍蝦飯都幾出色啖啖肉 而飯嘅份量都唔少 側邊既配菜都幾好食 食落有一陣陣既牛油香味然後呢一個三合一拼盤$68真係好抵食. 仲送埋個薯蓉俾我食😋😋😋ribs都好好食 肉質好嫩 另外仲有炸雞同炸蝦 配埋佢既沙律醬泰式醬 真係好正😚😚😚總括而言 Ruby tuesday有優惠真係好抵食強烈推介 大家記得留意佢哋官網嘅優惠

總括而言 Ruby tuesday有優惠真係好抵食

強烈推介 大家記得留意佢哋官網嘅優惠
2019-11-16 619 瀏覽
同個客約咗喺尖沙咀見,原本上去佢Office,但係土地問題唔係太方便俾我哋傾野,叫我等佢一陣坐低食啲嘢傾,我就過咗去對面新港中心等,佢話今朝早餐都未食好肚餓,叫我揸主意叫定嘢食先,叫咗一個安格斯漢堡俾佢,一個大漢堡加大量薯條應該好充實,我就叫左一個番茄肉醬意粉,隔左10分鐘之後佢就出現,嘢食亦都上枱,佢一見到就話唔夠,我心諗美國菜咁大份都唔夠飽?佢叫多半份燒豬仔骨一齊食,原來我太睇小佢,結果佢係真係食得晒
2019-11-11 648 瀏覽
每個月總要找幾日拋低仔仔同老公撐枱腳!要搵間抵食又有氣氛嘅餐廳唔容易,雖然話有個肯陪你挨麥記嘅女友好幸福,但無理由餐餐食麥當勞。有個朋友俾左張6折嘅coupon俾我,去到餐廳download佢個app,就可以free做會員90日,咁我就同老公去据扒!一坐低, 同老公一人一杯mega size嘅 cocktail,足料,飲完有d high high地,好大杯!Ribeye芝士通粉推介triple play,因為佢嘅rib真係無得輸!我最喜歡玩層層疊沙律吧,好喜歡挑戰疊高d!
每個月總要找幾日拋低仔仔同老公撐枱腳!

Ribeye

芝士通粉

推介triple play,因為佢嘅rib真係無得輸!

我最喜歡玩層層疊沙律吧,好喜歡挑戰疊高d!

2019-08-16
  • Triple Play
  • Rib Eye
2019-10-26 749 瀏覽
建議大家預早最少兩日訂左位先可以慳番好多時間,通常即日book都book唔到,我地三個人喺星期六夜晚去,等左個半鐘先入得不過好西係值得等待既,野食質素果然冇令我地失望最值得叫既係beef & beacon mini burger ,佢配埋薯條,一次過滿足你兩個願望,薯條擺左好耐都冇腍仲脆脆地,不過當然係熱辣辣食最好味啦,burger舊牛肉雖然mini,但都夠厚,有肉汁,不過都有d易散開Rudy tuesday出名食ribs, 所以我都叫左半份試下,三個人食半份就夠,但呢個就有d期望落差,無論肉質同汁隻味都唔算特別出色,中規中矩啦,反而隔離個mashed potatoes 幾好食跟住就叫左呢隻雞翼,原味同辣味,原味個雞翼皮脆脆地咁,幾好味 辣雞翼個汁都真係有d辣隔離擺左啲全生既紅蘿蔔同西芹,不過我就唔太鍾意食生野,試左一啖覺得太青最後happy hour時段梗係要飲翻杯,我叫左杯long island不過酒氣太重,最好飲係我朋友杯passion fruit mojito

不過好西係值得等待既,野食質素果然冇令我地失望

2019-10-14 763 瀏覽
今日同屋企人去食rubytuesday, 中意個度既野食大大份岩哂一堆人share, 加左錢食salad bar, 但係saladbar都幾差因為佢限定只可拎一次既時候個個出去拎都係堆到好滿, 結果跌哂d料落bar枱, 一來salad bar大部分野長期都係吉既, 二來d野跌正周圍都係衛生麻麻, 要叫店員refill d沙律材料先可以不到我地盤沙律, 其實比人不兩轉之後, salad bar又吉哂其他主菜食物質素都幾好, 特別係甜品好好味, 推介tall cake同埋芝士蛋糕