2024-01-24 396 瀏覽
呢間店嘅大閘蟹意粉,賣相一流,真係睇落令人垂涎三尺🤤!依家就黎同大家講下我食完之後嘅感覺。蟹肉新鮮,一撈上嚟就飽滿得滯,加埋意粉嘅口感偏向彈牙,嗰份配搭勁正。墨魚汁燉飯,賣相maybe冇咁吸引,但食落真係驚喜,墨魚汁嘅鹹香同飯嘅軟滑,一咬落去簡直係絕配😋,確實係撈到寶。話說番個意式烤肉板,肉質鮮嫩得嚟唔膩口,伴碟嘅沙律青菜都做得清新,有啲平衡咗肉嘅油膩。而嗰個提拉米蘇,外層嘅軟綿同入口即溶配合得天衣無縫,完全係我心目中嘅至愛無疑。整體上嚟講,食物都算係靚仔同好味,特別係想食啲西式小食嘅時候,可以考慮嚟呢度一試!咁多次嚟都仲有野想食,證明呢度啲嘢真係唔錯,搞到我已經開始預咗下次要試邊樣甜品喇🍰!餐廳嘅氣氛relax,坐落享受食物嘅時候,感覺好似短暫旅行咁,心情都靚晒😌!

2023-11-22 925 瀏覽
這家之前也來過吃過一次吃午餐set lunch😆我很喜歡這個意式辣肉貓耳朵麵 因為這個貓耳朵麵的口感很Q彈 味道也比較重鹹 很適合重口味的我😬再配上火箭菜 很搭很好吃😋
這家之前也來過吃過一次吃午餐set lunch😆
  • 意式辣肉貓耳朵麵
2023-11-10 938 瀏覽
📍Pici//沙田//▫松露野菌濃湯▫吞拿魚牛油果他他▫慢煮牛面頰寬帶麵▫經典千層麵▫提拉米蘇————————————▫松露野菌濃湯湯嘅質感同野菌平衡得啱啱好 既可以食到野菌渣嘅感覺 都可以飲到湯嘅creamy 湯裏面仲有幾舊麵包 浸完湯之後特別好食 (。◕∀◕。)評價:8/10▫吞拿魚牛油果他他 +$15成餐最鍾意食依一個 ( ♥д♥) 吞拿魚好有鮮味 而且牛油果嘅軟熟程度啱啱好 甜甜哋 再加上少少生洋蔥 真係好好食!一定要食!評價:9.5/10▫慢煮牛面頰寬帶麵呢個係餐廳嘅手工意粉 麵條厚身而且幾彈 不過如果冧啲好似啱我口味多啲 (▰˘◡˘▰) 不過成個意粉嘅調味都好好味 慢煮牛面頰亦好入味 口感入口即溶~評價:8/10▫經典千層麵 +$15千層面𠝹開拎起嘅第一啖出晒煙 (〃∀〃) 好鬼正 面皮雖然軟綿 但係有咬口 牛肉味濃 而且芝士幾多 最上面嘅計時亦都焗到脆卜卜!評價:8.75/10▫提拉米蘇 +$30最上邊灑上可可粉同少少砂糖 中間係奶油同 浸咗咖啡嘅蛋糕 奶油同蛋糕嘅比例啱啱好 奶油嘅Creamy同甜同時中和到咖啡嘅苦澀味!讚!唔怪得知枱枱都會用呢個甜品作結 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅
📍Pici//沙田//

評價:8/10

▫經典千層麵 +$15
評價:8.75/10

▫提拉米蘇 +$30
最上邊灑上可可粉同少少砂糖 中間係奶油同 浸咗咖啡嘅蛋糕 奶油同蛋糕嘅比例啱啱好 奶油嘅Creamy同甜同時中和到咖啡嘅苦澀味!讚!唔怪得知枱枱都會用呢個甜品作結 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
評價:8.75/10

▪️食物質素有驚喜 而且店員亦好細心體貼照顧客人嘅需要 見我哋多嘢拎特登俾張三個位嘅枱我哋 可以有一張凳擺嘢 (。◕∀◕。) 應該成日幫我哋加水 (๑´ڡ`๑) 餐廳環境亦都坐得好舒服 好適合同朋友聚會~
————————————
推薦
1️⃣ 吞拿魚牛油果他他
2️⃣ 提拉米蘇
2️⃣ 經典千層麵
3️⃣ 松露野菌濃湯
3️⃣ 慢煮牛面頰寬帶麵
2023-10-28 1029 瀏覽
好味的手工意粉🍝Pici 環境裝修充滿意大利風味!西式開放式廚房,可以見到廚師即場烹煮美食!見到menu更新左,試下先!⭐️田園沙律🥗Green Salad 非常新鮮,咬落爽脆清甜!用黑醋、黑胡椒、橄欖油等調味,開胃可口,還灑巴馬臣芝士🧀️點綴🫶🏻⭐️蘑菇湯Creamy Mushroom Soup 好多好多蘑菇🤩入口有細碎的蘑菇粒,加上香濃忌廉牛奶,口感綿密細緻👍🏻⭐️卡邦尼扁寬麵Fettuccine Carbonara🩷手工扁寬麵煙韌彈牙,掛上滿滿濃郁芝士汁,用以pecorino cheese煮製,配上香脆的豬面頰煙肉🥓黑胡椒令味道更為突出,口感豐富!⭐️經典牛肉醬寬帶麵Pappardelle Bolognese比一般肉醬意粉味道更香濃,酸甜的蕃茄汁底配上切碎的洋蔥🧅、西芹、紅蘿蔔🥕、香料等,慢煮成香氣十足牛肉醬,加上高質彈牙寬帶麵,是經典不敗的組合!⭐️提拉米蘇Tiramisu✨✨杯面灑上一層可可粉+沙糖,奶油蛋味濃厚,加上飲飽了咖啡的蛋糕,香濃絲滑,甜度適中,是我最愛的甜品清單!🤤Pici (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一期2樓251號舖
好味的手工意粉🍝

⭐️田園沙律🥗Green Salad

⭐️蘑菇湯Creamy Mushroom Soup

⭐️卡邦尼扁寬麵Fettuccine Carbonara🩷

⭐️提拉米蘇Tiramisu✨✨

Pici (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期2樓251號舖
  • Tiramisu
  • 提拉米蘇
2023-10-25 579 瀏覽
🌟 Review of Pici in Hong Kong 🌟Pici is a charming Italian restaurant located in Hong Kong, known for its authentic homemade pasta and cozy atmosphere. With its rustic decor and friendly staff, it offers a delightful dining experience that transports you to the heart of Italy.Here are five recommended dishes to try at Pici:1. Pici Cacio e Pepene of their signature dishes, the Pici Cacio e Pepe is a simple yet incredibly satisfying pasta dish. The handmade pici pasta is cooked al dente and tossed

1. Pici Cacio e Pepe:
One of their signature dishes, the Pici Cacio e Pepe is a simple yet incredibly satisfying pasta dish. The handmade pici pasta is cooked al dente and tossed in a luscious sauce made with pecorino cheese and cracked black pepper. The flavors are rich, creamy, and perfectly balanced. It's a must-try for cheese and pasta lovers.

2. Tagliatelle Bolognese:
For a classic Italian comfort dish, the Tagliatelle Bolognese at Pici is a fantastic choice. The tagliatelle pasta is freshly made and served with a hearty, slow-cooked Bolognese sauce. The sauce is rich, meaty, and infused with aromatic herbs, creating a robust and satisfying flavor profile.

3. Truffle Carbonara:
Indulge in the luxurious flavors of the Truffle Carbonara at Pici. This twist on the classic carbonara features perfectly cooked spaghetti tossed in a creamy sauce made with eggs, Parmesan cheese, and crispy pancetta. The dish is elevated with the addition of aromatic truffle shavings, providing a delightful earthy aroma and depth of flavor.

4. Burrata with Cherry Tomato Salad:
For a refreshing and light starter, the Burrata with Cherry Tomato Salad is a delightful choice. The creamy and luscious burrata cheese is served alongside a vibrant medley of ripe cherry tomatoes, fresh basil, and a drizzle of extra virgin olive oil. The combination of creamy cheese, sweet tomatoes, and fragrant herbs creates a harmonious blend of flavors.

5. Tiramisu:
To end your meal on a sweet note, indulge in Pici's Tiramisu. This classic Italian dessert is prepared with layers of espresso-soaked ladyfingers, creamy mascarpone cheese, and a light dusting of cocoa powder. The Tiramisu at Pici is velvety, light, and perfectly balanced in sweetness. It's a delightful way to conclude your dining experience.

Overall, Pici offers a wonderful Italian dining experience with its homemade pasta, authentic flavors, and warm ambiance. Whether you choose the signature Pici Cacio e Pepe, the comforting Tagliatelle Bolognese, or any other dish from their menu, you can expect a memorable and satisfying meal at Pici. Buon appetito!
2023-10-19 391 瀏覽
環境,頭盤,主菜,甜品,味道賣相都相當出色有意粉店西式高尚優雅感覺,我比較喜歡新鮮刨制大大黑松露片手工意粉,散發出黑松露的淡淡香氣意粉較為有硬身口感以及意大利tiramisu 甜品蛋味好突出下層還有咖啡手指餅,幼滑質感,質素口碑好的餐廳
2023-10-02 701 瀏覽
當蕃茄意粉端上桌時,令人驚艷的是它們色彩鮮豔,彷彿從田園中採摘而來。意粉的質地煮得剛好,帶有彈牙的口感,令人迫不及待地想要品嚐。一、醬汁的鮮美:這道蕃茄意粉的亮點在於醬汁的鮮美。醬汁以新鮮成熟的蕃茄為基礎製作,經過慢熬的過程,使得蕃茄的甜味和酸度完美融合。每一口都能感受到蕃茄的自然鮮甜,令人垂涎欲滴。醬汁的口感柔滑順口,與彈牙的意粉完美結合,營造出一種美妙的口感體驗。二、配料的豐富:這道蕃茄意粉的配料同樣令人驚艷。新鮮的香草融合在醬汁中,釋放出迷人的香氣。此外,餐廳選用新鮮的蕃茄粒,增添了食物的口感和顏色。在每一口中,您還能品嚐到微妙的蒜香和橄欖油的迷人風味。所有這些配料相互融合,為這道意粉帶來了豐富的層次感。三、完美的平衡:Pici的蕃茄意粉以其完美的平衡而備受稱讚。醬汁的酸度和甜味相互交融,不會過旅壓倒或過於甜膩。這種平衡使得這道意粉能夠滿足不同人的口味喜好,無論是喜歡清淡口味還是喜歡濃郁風味的人,都能夠找到自己喜歡的味道。
剛好,帶有彈牙的口感,令人迫不及待地想要品嚐。

• 提拉米蘇
好耐冇去呢間主打手工意粉餐廳,以往食過真係好驚喜,但唔知係咪分店越開越多難保水準,定係午餐較頹?今次對成個餐都有啲失望😥。沙田分店午餐Menu有三個set,價錢分別係$98、$138、$158,今次小妹揀咗 Set B,包前菜、意粉、甜品,送埋無糖紅茶,呢個價算抵食,不過除咗免費餐麵凍冰冰、硬掘掘,意粉表現亦有失色。【前菜】1️⃣蘑菇湯食得出用咗大量新鮮蘑菇而製,味道香濃,上枱時熱辣辣,坦白講食前菜最開心2️⃣田園沙律🥗沙律菜新鮮爽甜,畀足芝士,又夠濃味【意粉】3️⃣煙三文魚忌廉汁扁麵  (+$10)嚟到主打手工意粉,好彩力保到意粉口感彈牙,食落唔會有麵粉味。不過汁醬太濃稠,而且溫度亦唔夠熱,好快覺得飽滯,彷彿要同時間競賽食快啲😅。4️⃣慢煮豬肉辣醬寬帶麵微辣開胃,意粉厚身有嚼口,但豬肉辣醬較鹹,加埋個醬好杰,膩感好重,食到有啲辛苦,最後係食唔哂【甜品】5️⃣提拉米蘇好多人嚟食tiramisu朝聖,雖然咖啡味香濃,但就蓋過酒味,而且啲layers去哂邊??😭 有人話質感creamy,但整體太濕潤了吧,蛋糕同忌廉嘅比例差太多,冇左層次感。6️⃣紅莓醬意式奶凍質感幼滑,酸酸甜甜既紅莓醬可以中和全餐油膩感,但由於偏

【前菜】
1️⃣蘑菇湯
蘑菇湯

2️⃣田園沙律🥗
沙律菜新鮮爽甜,畀足芝士,又夠濃味
田園沙律

【意粉】
3️⃣煙三文魚忌廉汁扁麵  (+$10)
煙三文魚忌廉汁扁麵

4️⃣慢煮豬肉辣醬寬帶麵
慢煮豬肉辣醬寬帶麵

甜品
5️⃣提拉米蘇
提拉米蘇

6️⃣紅莓醬意式奶凍
質感幼滑,酸酸甜甜既紅莓醬可以中和全餐油膩感,但由於偏淡口清新,如果share甜品嘅就先食奶凍,再食tiramisu啦,否則奶凍就會好淡口無味😆。
總括而言,Lunch Set唔太推薦,之前喺中環分店食晚餐好食好多,希望有緣再食會令我重拾信心啦!

慢煮豬肉辣醬寬帶麵
2023-08-16
蘑菇湯
煙三文魚忌廉汁扁麵
提拉米蘇
🐮Pici🐮🐮#hkbeeflover_意粉🐮#hkbeeflover_沙田• • •🐮🐮評價🐮🐮經典肉醬千層麵 Classic Lasagna 🐮ℙ𝕚𝕔𝕚🐮 @picihk🐮#hkbeeflover_意粉🐮#hkbeeflover_沙田• • • 🐮🐮評價🐮🐮經典千層麵Classic Lasagna 意大利家庭聚餐必備菜式喺屋企整都非常考功夫所以去到Pici 我一定會叫Classic Lasagna 呢間lasagna係最好味鐘意佢麵皮唔會太冧 有咬口 牛肉味濃芝士亦都非常多最重要係比例做得好好牛肉醬/千層麵分配恰到好處希望呢間keep到水準🐮滿分為5個emoji🐮評分也以性價比作衡量層次:☺️☺️☺️☺️配搭:🐮🐮🐮其他食物評價:Tagliolini Truffle 松露細麵鮮刨黑松露白松露醬紅蔥頭味亦唔會太搶focus 係不錯嘅選擇如果大份啲就正喇• • •🐮男友總評分 🤎🤎🤎🤎🐮女友總評分 🤎🤎🤎🤎
🐮Pici🐮

🐮女友總評分
🤎🤎🤎🤎

Lasagna
  • 經典牛肉千層麵
本身就好鍾意Pici嘅手工意粉見佢地推出左全新夏日限定系列海鮮狂饗曲,以夏日時令海鮮做主角今次專登叫左pici嘅tasting menu可以一次可以試3款意粉,仲有2款頭盤同甜品每位只需$290,性價比超高呀!ꔐ吞拿魚牛油果他他牛油果同吞拿魚都係厚切成粒狀配搭醬油調味醬汁,更帶出吞拿魚鮮味不過如果牛油果比例多番少少,口感會更好ꔐ香草蕃茄醬青口醬汁酸甜帶香草香,很清新很開胃青口飽滿多汁,最開心係明明前菜但有主菜嘅份量ꔐ蒜香烏魚子蟶子細扁麵好少食手工嘅細扁麵,估唔到掛汁效果咁好蒜香配搭烏魚子,咸鮮惹味超鍾意蒜香嘅濃香上面仲放左6隻鮮嫩蟶子,同醬汁好夾ꔐ大蝦海鮮濃汁黑細麵用蕃茄醬汁做底,調味好出色係會令人食唔停口兩隻大蝦都新鮮彈牙同蒜香意粉係兩種完全唔同感受,好鍾意大廚調味嘅巧思ꔐ龍蝦白酒忌廉意大利雲吞橙色嘅意大利雲吞,特別有夏日氣息用龍蝦做醬汁,上面仲舖滿新鮮龍蝦肉有龍蝦鮮味,但龍蝦味道再突出啲會更好可能白酒忌廉有少少減淡左龍蝦香濃ꔐ意式奶凍第一次食佢地奶凍,慣左每次都叫提拉米蘇有啲喜出望外,奶凍帶奶香加埋酸甜紅桑子果醬好fresh好清新嘅甜點ꔐ提拉米蘇餐廳除左手工意粉出色Tiramisu
本身就好鍾意Pici嘅手工意粉
見佢地推出左全新夏日限定系列
海鮮狂饗曲,以夏日時令海鮮做主角

今次專登叫左pici嘅tasting menu
可以一次可以試3款意粉,仲有2款頭盤同甜品
每位只需$290,性價比超高呀!

ꔐ吞拿魚牛油果他他
牛油果同吞拿魚都係厚切成粒狀
配搭醬油調味醬汁,更帶出吞拿魚鮮味
不過如果牛油果比例多番少少,口感會更好

ꔐ香草蕃茄醬青口
醬汁酸甜帶香草香,很清新很開胃
青口飽滿多汁,最開心係明明前菜但有主菜嘅份量

ꔐ蒜香烏魚子蟶子細扁麵
好少食手工嘅細扁麵,估唔到掛汁效果咁好
蒜香配搭烏魚子,咸鮮惹味
超鍾意蒜香嘅濃香
上面仲放左6隻鮮嫩蟶子,同醬汁好夾

ꔐ大蝦海鮮濃汁黑細麵
用蕃茄醬汁做底,調味好出色
係會令人食唔停口
兩隻大蝦都新鮮彈牙
同蒜香意粉係兩種完全唔同感受,好鍾意大廚調味嘅巧思

ꔐ龍蝦白酒忌廉意大利雲吞
橙色嘅意大利雲吞,特別有夏日氣息
用龍蝦做醬汁,上面仲舖滿新鮮龍蝦肉
有龍蝦鮮味,但龍蝦味道再突出啲會更好
可能白酒忌廉有少少減淡左龍蝦香濃

ꔐ意式奶凍
第一次食佢地奶凍,慣左每次都叫提拉米蘇
有啲喜出望外,奶凍帶奶香加埋酸甜紅桑子果醬
好fresh好清新嘅甜點

ꔐ提拉米蘇
餐廳除左手工意粉出色
Tiramisu 亦係代表作,芝士忌廉同咖啡香濃調配恰到好處
真係好好好好好食

ꔐ意式熱情
用上夏日水果製成,加入氣泡水
即時好清爽

ꔐNerello Mascalese
好浪漫的粉紅酒,微甜好易入口
之前喺其他地方食過,見到沙田個Menu真係平啲,最平已經$98一個餐,仲要送埋無糖紅茶起,真係抵過鰂魚涌好多!🍴Set B前菜 意粉 甜品 無糖紅茶 $138 另收加一(8/10) 🥖餐包係酸種法包,有5塊,仲熱有濕度,可以refill,配前菜幾好食~🍴 蘑菇湯 (9/10)蘑菇打碎,再加蘑菇片,蘑菇味好香濃,飲落creamy有忌廉味,好好飲!🍴 經典牛肉醬寛帶麵 $138 (9/10)係經典蕃茄牛肉醬,酸酸哋好開胃,牛肉粒較少,寬帶麵好有口感,有麵粉香又帶少少韌度,好好食!🍴 Tiramisu (8/10)嚟到必食!好大一杯,食落好creamy,好細滑,有奶香又唔甜,入面有手指餅,濕度剛好,帶少少酒香,好食!推薦指數: 8.5/10真心午餐抵食,唔知係咪全港最抵食嘅pici午餐,手工意粉真心冇得輸!

🥖餐包

🍴 蘑菇湯 (9/10)

🍴 經典牛肉醬寛帶麵 $138 (9/10)

🍴 Tiramisu (8/10)

推薦指數: 8.5/10
人氣手工意粉店𝙋𝙞𝙘𝙞推出全新夏日限定 · 海鮮做主題既海鮮狂饗曲以清新調味配搭鮮甜海鮮· 今個夏日令你胃口大開!ʚ 海鮮狂饗曲推廣期到𝟵月𝟭𝟳日· 每日𝟲點後供應ɞ♡⃝♡⃝ ◡̈°·今次試左佢地既𝙩𝙖𝙨𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙢𝙚𝙣𝙪 $𝟮𝟵𝟬𝙥𝙥有𝟮款前菜|𝟯款意大利麵|𝟮款甜點仲可以試埋限定菜式· 性價比超高 !♡ 𝙏𝙪𝙣𝙖 𝙏𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚店家熱賣菜色· 吞拿魚同牛油果切成粒狀食落口感更豐富·配搭亦好清新岩哂夏天作為開胃菜♡ 𝙈𝙪𝙨𝙨𝙚𝙡𝙨 𝘾𝙤𝙘𝙤𝙩𝙩𝙚青口飽滿排列得整整齊齊· 非常有食慾酸甜蕃茄醬加入大量香草· 蕃茄味偏重但我愛用黎蘸麵包一絕!♡ 𝘾𝙝𝙞𝙩𝙖𝙧𝙧𝙖 𝙆𝙞𝙣𝙜 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣𝙨是日最愛之一·香煎大蝦爽嫩彈牙惹味海鮮濃汁完全依附在麵條上· 海鮮香濃感在口中爆發超濃既鮮味·非常有驚喜!♡ 𝘾𝙝𝙚𝙛'𝙨 𝙎𝙚𝙖𝙨𝙤𝙣𝙖𝙡 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡𝙨 | 𝙁𝙧𝙪𝙩𝙩𝙞 𝙙𝙞 𝙈𝙖𝙧𝙚 廚師選用時令海鮮炮製海鮮份量超多·仲有新鮮既蟶子每口都食到海鮮配料· 而酸甜蕃茄醬更能帶出海鮮鮮甜很清爽又鮮味十足既意粉♡ 𝙍𝙖𝙫𝙞𝙤𝙡𝙞 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧賣相相當吸引· 上面灑滿手拆龍蝦肉雲吞麵皮加入蕃茄製成· 餡料很柔軟

人氣手工意粉店𝙋𝙞𝙘𝙞
推出全新夏日限定 · 海鮮做主題既海鮮狂饗曲
以清新調味配搭鮮甜海鮮· 今個夏日令你胃口大開!

今次試左佢地既𝙩𝙖𝙨𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙢𝙚𝙣𝙪 $𝟮𝟵𝟬𝙥𝙥
有𝟮款前菜|𝟯款意大利麵|𝟮款甜點
仲可以試埋限定菜式· 性價比超高 !

♡ 𝙏𝙪𝙣𝙖 𝙏𝙖𝙧𝙩𝙖𝙧𝙚
店家熱賣菜色· 吞拿魚同牛油果切成粒狀
食落口感更豐富·配搭亦好清新
岩哂夏天作為開胃菜

♡ 𝙈𝙪𝙨𝙨𝙚𝙡𝙨 𝘾𝙤𝙘𝙤𝙩𝙩𝙚
青口飽滿排列得整整齊齊· 非常有食慾
酸甜蕃茄醬加入大量香草· 蕃茄味偏重但我愛
用黎蘸麵包一絕!

♡ 𝘾𝙝𝙞𝙩𝙖𝙧𝙧𝙖 𝙆𝙞𝙣𝙜 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣𝙨
是日最愛之一·香煎大蝦爽嫩彈牙
惹味海鮮濃汁完全依附在麵條上· 海鮮香濃感在口中爆發
超濃既鮮味·非常有驚喜!

廚師選用時令海鮮炮製

賣相相當吸引· 上面灑滿手拆龍蝦肉
雲吞麵皮加入蕃茄製成· 餡料很柔軟綿密
醬汁則用上龍蝦濃湯同白酒忌簾製成
帶龍蝦蝦香·但未算超級濃郁
是會被小驚艷· 但重口味既我會想龍蝦調味更重手!

♡ 𝙍𝙖𝙫𝙞𝙤𝙡𝙞 𝙖𝙡𝙡𝙤 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙘𝙤𝙩𝙩𝙤 𝙙𝙞 𝙒𝙖𝙜𝙮𝙪
又到本日最愛系列· 牛肉醬汁香濃到不行
芝士雲吞被醬汁裹滿·裡面是綿滑芝士
剛好形成強烈對比
是會愈食愈愛· 但多吃會膩口既兩難局面!

♡ 𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪
超愛𝙥𝙞𝙘𝙞既𝙩𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 ·屬於咖啡味偏重
入口細滑𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 · 手指餅濕潤沾滿咖啡濃液
是杯吃完會幸福的提拉米蘇

♡ 𝙋𝙖𝙣𝙣𝙖 𝘾𝙤𝙩𝙩𝙖
肉眼可見既𝙧𝙖𝙨𝙥𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 果肉同果籽· 就知真材實料
酸酸甜甜撞上滑嫩奶凍· 兩者撞埋意外地係清新口感!

♡ 奇異果柚子特調
半顆奇異果在眼前· 未飲已經覺得好𝙧𝙚𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝𝙞𝙣𝙜
加入有氣礦泉水·氣泡感更為清爽

♡ 意式熱情
熱情果加入𝙨𝙤𝙙𝙖 ·用黎解解膩很不錯
♡ 𝙂𝙧𝙖𝙥𝙚𝙛𝙧𝙪𝙞𝙩 𝙍𝙤𝙨𝙚𝙢𝙖𝙧𝙮 𝙄𝙘𝙚 𝙏𝙚𝙖
入口好清新· 𝙍𝙤𝙨𝙚𝙢𝙖𝙧𝙮香氣有加分
曾經食過灣仔那間,覺得唔錯,今次經過沙田,見佢有分店,就過左黎食了。呢間舖開係新城市廣場一期嘅戲院隔離,去到都幾Full,等左十幾分鐘先有位。意式辣肉貓耳朵麵醬汁用咗意大利肉腸同車厘茄去煮,幾入味,又creamy,但有少少辣。麵就幾有咬口,混埋個汁黎食,都幾唔錯呢﹗吞拿魚牛油果他他牛肉夾雜吞拿魚醬,🥑牛油果口感好似魚油咁肥美,外觀顏色吸引,口感清新開胃,真的會令人停不了口經典牛肉千層麵一上枱已經聞到濃濃嘅芝士香味,千層麵焗到有少少焦燶,沒有平時食開咁油膩,口感軟滑,混雜肉醬、蕃茄,經典意式風味,食完後十分滿足整體食物質素很好,會再Encore!

經典牛肉千層麵

整體食物質素很好,會再Encore!
2023-07-22
2023-08-02 454 瀏覽
出名pasta但覺得最好食甜品,好多朋友都話呢間嘅pasta出名,食過面係有啲煙靭,係同平時嗰啲有啲唔同,但係又未至於需要咁貴,牛肉他他係幾好食,但係最好味都係許最出名嘅甜品🍮 tiramisu
2023-07-24 614 瀏覽
講左好耐,終於都約到岀黎食飯🤣沙田呢間店可以揀單點或set店員服務非常貼心,真係等我哋食完一樣再上麵包我最愛Sourdough,加上黑醋,越食越開胃前菜叫左湯同salad,兩樣都有cheese但係一個cheddar 一個係Mozzarella,唔同層次👍🏻Pici homemade pasta 好岀名,點左個signature 黑松露同一個海鮮意粉,雖然份量有啲少,但係好入味,尤其係海鮮嗰款,極力推薦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Sparkling 比我想像中重酒精好多,有啲醉醉地嘅感覺🤭環境傾計一流
講左好耐,終於都約到岀黎食飯🤣
沙田呢間店可以揀單點或set
店員服務非常貼心,真係等我哋食完一樣再上
麵包我最愛Sourdough,加上黑醋,越食越開胃
環境傾計一流