2016-09-04 2264 瀏覽
Neway唱k預咗個午餐質素一定係一般㗎啦🤔🤔, 今次個質素係喜出望外😲,叫左豬扒配薯菜lunch set, 豬扒都幾林喎, 唔會痴牙, 啲醬汁都幾甜ok👌🏻👌🏻,薯條質素唔差都唔係林, 如果NEWAY KEEP 住咁既質素就好啦👍
2016-04-24 3187 瀏覽
本身打算行山,但幾日前已睇到會落大雨...就決定要改唱k啦!由學生時代30蚊唱到出黎做野,通漲到依家都唔過100蚊,算係咁啦😂😂 都幾多款揀....仲有小食...由於今日好想好想食薯菜,而又得2個選擇,就揀左6902食。 黎到薯菜變左薯餅.....朋友表示失望,但我暗暗其實幾鐘意!好脆又熱,鹽份量又岩岩好!個雞就不過不失,甜甜地,但份量就唔多..而配菜就應該係就咁碌一碌,好大草青味..但有成5個鐘唱,10-3,算係咁上下。

個雞就不過不失,甜甜地,但份量就唔多..

而配菜就應該係就咁碌一碌,好大草青味..

但有成5個鐘唱,10-3,算係咁上下。
好開心今日終於都夾時間到同2個朋友一齊去唱K喇~之前向neway透過電話查詢—星期6 K lunch的價錢+時間,原來由開店10am開始,不論幾點鐘入場,唱到3pm!! 真係抵呀!!!!!!我們約11:40am到達,而我地12nn前到自助餐區取多款美味的食物~吞拿魚,菠蘿,腰豆,沙律菜長通粉!!但唔係由客人親手拿取,需由職員為客人夾在碟子內的~衛生又唔怕客人一次過取得太多而供不應求 之後有點想encore果陣已經比人清晒~糖水區在buffet區的角落,無開燈..較為陰暗….打開糖水個煲蓋,都睇唔到裡面係乜東東糖水,更加無加個食物牌加以識別~盛了少許在碗中,原來係我好耐無吃的紫米露,味道相當之棒!!!!!甜度剛剛好!!!!!紫米口感很不錯~set lunch的中菜 翠塘蟹皇豆腐 質素都ok,<送>汁都幾惹味,有綿綿的口感,.白飯不會過硬,份量很多呢~吃得很撐的k lunch ~

我們約11:40am到達,
而我地12nn前到自助餐區取多款美味的食物~
又唔怕客人一次過取得太多而供不應求
之後有點想encore果陣已經比人清晒~

set lunch的中菜
吃得很撐的k lunch ~
本身個日係想去屯門neway的,但臨時想食得好味d,就去左港晶喇..因為臨時轉地點,我地遲左,3點先去到,由3點唱到7點半...今次轉地點係冇錯的~田螺辣辣地好味..炒烏冬好食哦,炒飯普通..三文魚刺身.,嘩~好新鮮丫~^^扇貝多肉配ok多粉絲,炸麥樂雞同炸魚手指,encore左一rd~什果賓冶,解渴加好飲~其實我本身麻麻地鍾意食水果,但佢今次既水果,係樣樣都好好味,特別推介係桃加荔枝~見到有個類似樹皮出面包住既野,見幾特別所以試下,裡面係茄汁薯蓉,我麻麻地茄汁,不過佢都整得好好食~勁..本身仲想試燒生蠔的,燒緊生蠔的伯伯說要等8分鍾,我地再出去個陣已經比人拎哂,有d失望不過佢之後燒既三文魚肉,決定要等下..我妹行埋黎,伯伯都有比一碟,一碟有3大舊,我又有拎一碟,好多唷~食落去半生熟的,入口即溶,簡直可以用齒頰留香黎形容,好味到呢全晚唯一普通的只有藍莓芝士蛋糕,改善這樣都完美~^^

田螺辣辣地好味
..炒烏冬好食哦

全晚唯一普通的只有藍莓芝士蛋糕,改善這樣都完美~^^

2014-06-30
  • 燒三文魚肉
  • 三文魚刺身
  • 荔枝
2014-05-23 3165 瀏覽
星期六下午與友人唱k去,3個人被安排到一間十人房,間房大到呢,真是太好了! Happy Hour收費為 $89/head,包2杯非酒精飲品,另收加一. 下午茶餐食物由$20-$30,e.g. 小食、意粉、甜品也有供應. 如果人數多也可選擇K-Party食品套餐,總有適合的款式.  由於早上到SOGO血拼,早餐也沒吃,下午2時多簡直餓到癲,從數款茶餐中選了較為飽肚的忌廉芝士海鮮焗意粉. 忌廉芝士海鮮焗意粉 $30意粉份量不多,內裡有雪藏魚塊、蝦、魷魚等,加上白汁作配搭,味道中規中矩. 可幸食物夠熱,已經算是bonus la.  馬來咖喱燴雞球飯 $30友人知道我肚餓得很,又分了些雞球飯給我吃. 飯類食品份量較意粉為大,下次太肚餓時還是點飯類好了. 不過這咖喱飯只是溫暖的,不及意粉來得熱辣,淡淡的咖喱味像是日式咖喱,只有輕微的辣度,適合怕辣的朋友. 吉列豬扒豬骨湯烏冬 $26另一友人選了這款湯烏冬,豬扒是分上的,可保持鬆脆口感,烏冬賣相也不錯的. 凍檸蜜凍檸蜜有數片檸檬,加上甜甜的蜜糖,幾潤喉的.3個人唱happy hour只有2.5hrs,我覺得非常之不足夠,因為友人歌喉太好了,下次我還

忌廉芝士海鮮焗意粉 $30

馬來咖喱燴雞球飯 $30

吉列豬扒豬骨湯烏冬 $26

凍檸蜜
凍檸蜜有數片檸檬,加上甜甜的蜜糖,幾潤喉的.

3個人唱happy hour只有2.5hrs,我覺得非常之不足夠,因為友人歌喉太好了,下次我還是會點大量蘇永康的歌曲,您要唱給我聽呢!
2014-05-17
這是小女跟同事最後一次lunch K聚, 再過一星期, 我們便要各奔前程, 太過傷感.幸好老闆極之明白大家感受, 容忍大家放肆一點, 足足唱了兩小時, 把怨氣大叫出來.在云云套餐裡...居然選了一模一樣的...紐西蘭T骨扒配黑椒汁.只是一個飯, 一個意, 一個薯菜3個人, 邊吃邊發洩, 講真味道已不重要~T骨扒一大塊, 來到還熱辣辣. 肉嫩香口, 連飲品作午餐已很足夠.薯菜即是薯格, 小女很想吃薯蓉呀!!配了一個西蘭花點綴, 又帶了點健康感覺.味道之外, 環境很舒服, 沒有煙味, 可能時間尚早.有緣千里能相會, 祝我的寶貝們前程似錦
在云云套餐裡...
居然選了一模一樣的...
紐西蘭T骨扒配黑椒汁.
只是一個飯, 一個意, 一個薯菜
3個人, 邊吃邊發洩, 講真味道已不重要~
薯菜即是薯格, 小女很想吃薯蓉呀!!
配了一個西蘭花點綴, 又帶了點健康感覺.

味道之外, 環境很舒服, 沒有煙味, 可能時間尚早.

有緣千里能相會, 祝我的寶貝們前程似錦
2013-09-08 2134 瀏覽
已經有2-3年沒唱過K-LUNCH,以往都是來尖東的港晶,這次也不例外! BOOK了12:00 NOON 2位,星期五、六、日只可以唱2.5HRS.K-LUNCH選擇頗多,我與友人各點了一客和風定食SHARE來吃,惠顧定食可以優惠價$5 ORDER 三文魚刺身一客(4片).先送上刺身,一客4件的刺身也算厚身,而且魚肉帶有光澤,吃下也富有魚油香,以$5 來說真的又平又抵食!咖喱豬扒定食($58)前菜中華海草: 味道正常.螺肉: 獻汁太多,不好吃!!海哲: 少辣的海哲也OK.吉列豬扒與咖喱汁是分開上的,令人欣賞! 豬扒炸粉不會過厚,而且即炸還熱辣辣,帶甜的日式咖喱內有薯仔和胡蘿蔔,伴飯同吃也幾美味.照燒鰻魚定食($60)鰻魚只是微暖,而且照燒汁太杰亦太多,令到鰻魚過甜,整體質數一般,還是咖喱豬扒定食好吃點.甜品泡芙: 外皮已經不脆了.甜薯: 一口甜薯軟淋嫰滑,不錯.紅豆卷: 以糯米皮包着紅豆蓉,賣相美觀,味道平平.凍檸蜜夠凍亦大杯,唱K必備!是次消費約$14X,朋友仔請我的,謝謝您!

咖喱豬扒定食($58)
前菜
中華海草: 味道正常.
螺肉: 獻汁太多,不好吃!!
海哲: 少辣的海哲也OK.
照燒鰻魚定食($60)
甜品
泡芙: 外皮已經不脆了.
甜薯: 一口甜薯軟淋嫰滑,不錯.
紅豆卷: 以糯米皮包着紅豆蓉,賣相美觀,味道平平.
凍檸蜜
夠凍亦大杯,唱K必備!
是次消費約$14X,朋友仔請我的,謝謝您!

2013-08-31
2013-07-07 1653 瀏覽
尖東港晶Neway 的接待處於3/F, 我去過3次, 3次都是由10:30am 唱到4pm, 每次都是同2位female friends 去唱K, 最近那次去唱K, 點餐紙變了彩色有圖的午餐牌, 十分精美!13/8/2012個飯拎出來算夠熱, 芝士忌廉汁調教得相當好, 亦足夠的, 食落是先有芝士味, 忌廉味之後先慢慢滲出來, 而且個汁放了d 香草在面上, 賣相十分吸引, 相當有特色 ~龍利柳味道偏咸, 但內裏包着野菌及香菇, 好鮮兼有特色, 因為出面好少restaurants 會將其他餡料放落龍利柳入面 ~22/1/2013這些就是真正的蒜蓉汁啦! 個飯拎出來不算熱, 炒飯落了不少蛋, 好香的, 但個吉列龍脷柳真是好熱氣, 炸到不是金黃色, 是深橙色, 食完喉嚨好乾, 去Neway 我不建議叫吉列的東西食!自助式拎的忌廉湯, 熱度算ok, 普通忌廉湯已而, 無咩特別!14/6/2013自助式拎的, 我無飲羅宋湯; 中湯熱度不足, 好普通的例湯 ~這個炸薯條是我個friend 話要食小食叫的d 炸薯條好油, 又是炸到深橙色, 食食下我就無食啦, 實在太熱氣, 我不建議各位叫!賣相不錯,
尖東港晶Neway 的接待處於3/F,
我去過3次, 3次都是由10:30am 唱到4pm,
每次都是同2位female friends 去唱K,
最近那次去唱K,
點餐紙變了彩色有圖的午餐牌, 十分精美!

13/8/2012
法式芝士忌廉野菌龍利柳飯
個飯拎出來算夠熱, 芝士忌廉汁調教得相當好, 亦足夠的,
食落是先有芝士味, 忌廉味之後先慢慢滲出來,
龍利柳味道偏咸, 但內裏包着野菌及香菇, 好鮮兼有特色,

22/1/2013
蒜蓉汁吉列龍脷柳配炒飯
這些就是真正的蒜蓉汁啦!
個飯拎出來不算熱, 炒飯落了不少蛋, 好香的,
但個吉列龍脷柳真是好熱氣, 炸到不是金黃色, 是深橙色,
食完喉嚨好乾,
去Neway 我不建議叫吉列的東西食!
忌廉湯

14/6/2013
羅宋湯 + 中湯
自助式拎的, 我無飲羅宋湯;
中湯熱度不足, 好普通的例湯 ~
炸薯條
這個炸薯條是我個friend 話要食小食叫的
d 炸薯條好油, 又是炸到深橙色,
食食下我就無食啦, 實在太熱氣, 我不建議各位叫!
香芒芝士焗雞扒意粉
香芒芝士焗雞扒飯
賣相不錯, 熱度亦足, 雞扒好大塊, 但d 肉有d 實;
芝士汁仲有d 芝士在面上, 好正!
我好appreciate 廚師放芒果整個汁, 有特色的, 但真是不match!
d 芒果甜的, 芝士汁在咸個邊, 又甜又咸, 好亂, 欠缺了一致性, 有難食的感覺,
所以我將d 芒果在個飯匹出來, 不食算 ......

我食飯的, 我個friend 食意粉 ~
農場蕃茄魚柳意粉
個農場蕃茄汁一睇就知是好濃郁, 因為個汁好深色 ~
我個friend 食的, 她話d 魚柳炸到好似炸薯條咁, 好似一樣味道咁 ......

Environment 算ok, 比我去過的其他Neway 分店乾淨;
Service 還可, 但10:30am 去到拎房只開一個counter, 長長的人龍, 要人排勁耐先安落!
題外話/補充資料: 由於是次食評包含3次的用餐, 所以用餐日期沒有填寫
法式芝士忌廉野菌龍利柳飯
2013-05-19 1260 瀏覽
食K LUNCH自然唔會對食物要求高,都係正常就得NEWAY既選擇都幾多下,有大大話話10幾個飯/意粉你簡當然都係茶餐貨色多,但都有D驚喜既例如咸豬手同鰻魚定食今日想食香口D叫左個椰香焗咖哩豬扒意粉好明顯係冇椰香既,冇所謂因為個人唔好椰子既味道哈哈而咖哩味方面都OK既,有辣味,算岩岩好唔太杰太稀豬扒都唔錯,骨肉平均,有少少太肥但可以接受但意粉就預左難食啦一D都唔似焗出黎,好淋冇哂質感可能叫飯會好D
食K LUNCH自然唔會對食物要求高,都係正常就得
NEWAY既選擇都幾多下,有大大話話10幾個飯/意粉你簡
當然都係茶餐貨色多,但都有D驚喜既例如咸豬手同鰻魚定食
今日想食香口D叫左個椰香焗咖哩豬扒意粉
好明顯係冇椰香既,冇所謂因為個人唔好椰子既味道哈哈

而咖哩味方面都OK既,有辣味,算岩岩好唔太杰太稀
豬扒都唔錯,骨肉平均,有少少太肥但可以接受
但意粉就預左難食啦
一D都唔似焗出黎,好淋冇哂質感
可能叫飯會好D
2013-05-14
2013-01-22 1203 瀏覽
我的第一次K LUNCH, 是在我中學時代, 這時連做project都去K房邊唱邊趕工, 應該是最繁華的時期. 畢業後我依舊去唱K, 仲多了K buffet, 由晚上7點唱到第二日6點, 吃過早餐又再上班, 這種生活很頹吧? 當時一d都唔覺, 有時還希望把心中的怨聲都發洩晒, 熱血青年怨氣特別重!事過境遷, 自從K ROOM剩番一兩間可以揀, 人大了也少了唱歌, 唔知道一個晚上的K buffet已經要2百多元, 房間內的花生都變成熱浪今日心血來潮, 好想唱一下K, 一小時也好, 於是跟友人訂了午餐. 時間由以往早上11點變成10:30開始, 可唱到4點. 每人需要點一個午餐, 連一杯飲品. 鰻魚飯定食連同小吃, 甜品, 份量比想像中多, 而且都沒有特別要求.鰻魚約1/3條, 鰻魚汁滲透整碗飯, 只是已經涼了, 未算最好味.飯中加添了椰菜幾枚, 沒有味道, 用來配襯同中和醬汁味.配菜的螺肉有兩小粒, 醬汁太多好漿.甜品是一粒紅豆蓉糯米滋, 太甜又沒有口感, 咬了一口放棄. 熱菜蜜過甜, 如果有水溝溝就好了....(嚴禁自行帶水)因為醉翁之意不在酒, 對於未算合格的午餐還可接受. 之後繼續

鰻魚飯定食
連同小吃, 甜品, 份量比想像中多, 而且都沒有特別要求.
飯中加添了椰菜幾枚, 沒有味道, 用來配襯同中和醬汁味.
配菜的螺肉有兩小粒, 醬汁太多好漿.
甜品是一粒紅豆蓉糯米滋, 太甜又沒有口感, 咬了一口放棄.
熱菜蜜
過甜, 如果有水溝溝就好了....(嚴禁自行帶水)

因為醉翁之意不在酒, 對於未算合格的午餐還可接受. 之後繼續唱...唱到最後一刻
題外話/補充資料: [i]LUNCH K價錢為$55加一, 如要特別食物才按品種收費, 算很超值![/i]
$60.5 (午餐)
2011-11-17 965 瀏覽
首先係the one遇上了蕭敬騰,再到港晶Neway原來是相睇k party,最後是意料之外好味道的k buffet,全晚皆是驚喜。是晚原以為是為某友人慶祝生日,因此來到the one揀選禮物,於百老匯遇上了敬騰宣傳新片,看到粉絲及身邊妹妹的尖叫,真的感到興奮莫名。到了港晶的38號房後,發現了一張新面孔,原來朋友想介紹這個男孩子予女友人認識,怪不得選擇唱k作慶生活動,因為女友人的歌藝是超凡的,入咪聲線甜美得小天使一樣,過程中,想不到連男孩子的歌聲同樣吸引,雖說30幾歲人唱許廷鏗很奇怪,但兩位都尚算合襯啊。難忘的是是次活動將原本小妹對k buffet只用來填肚的思想改寫了。這句評論一點都不為過,事實上有好幾款菜色都令人留下深刻印象。芝士白汁焗帶子,夠濃又夠香。菠菜焗爙青口,非常青甜。令人失望的是北京填鴨,聞說每人每次只可以取一份的北京填鴨,排隊的人龍源源不絕,要發揮港人唔執輸本色,一定要去排一排,誰知北京填鴨的包皮過厚,而且鴨皮太少,肉和調味汁的份量又太多,一字到尾,差。其實我們四個人每隔10分鐘左右就會去拿食物而且每次都拿很多,而服務員收拾的速度亦是令人讚嘆的,像是跟我們比賽似的^^甜

芝士白汁焗帶子
菠菜焗爙青口
厚皮填鴨
甜品部份,朱古力慕絲不太甜又夠滑,正呀!班戟就差一點了,一點味道也沒有似的…
結賬時的小插曲也很有趣,服務員拿著賬單在38號房門等了差不多五分鐘也未有進來,我們開門讓他進來時問道:為什麼不進來而在門口等呢?
服務員答:因為你們還在唱,我怕我打擾你們啊!
真的,真心覺得這個k場是有別於其他的,起碼一定不會是「灑d溪錢、灑d鹽,送客」。

芝士白汁焗帶子
菠菜焗爙青口
  • 菠菜焗爙青口,芝士白汁焗帶子
2011-08-03 742 瀏覽
朋友生日加上有朋友識人做這間neway ....自己通常去親 Neway 都係去港島區的...好小去九龍....這間 Neway 是TST 講最老自號最出名的..出名在多打架.. 老自號真係老自號....嘩....真係比起其他 Neway 多好多野食呀...不過亦因為太多人的關係...手快有手慢冇 海南雞飯 : 估唔到 Neway 都可有咁正宗的海南雞飯...雞肥美連花生都有附上..一點也不事旦!居然有雪花冰 ....如果計返係出面食食一杯抵返啦...仲有都支的雪糕...PACKCAKE AND 批都有..如常地有火鍋....之後又係放到好似垃圾咁.....壽司...天婦羅個D...唔洗諗到可以攞到呀.....次次見親都起馬成6-7個人掛...仲要勁慢先一個...每次比得個2,3次..掛都唔想排呀....可唔可以改善下呢???熟食熱盤又係唔洗諗到可以攞到..次次一出就冇曬..仲要出得勁慢... 蛋糕個D開頭個時仲見好多家...夜左小小就全部冇曬...問題係REFILL 好小次數..叫人點食呀?其實間野咁大咁多個...一行出去已經見到勁多人....好應該食物供應多點...唔係都係維持個
朋友生日加上有朋友識人做這間neway ....

如常地有火鍋....之後又係放到好似垃圾咁...

..壽司...天婦羅個D...唔洗諗到可以攞到呀...
..可唔可以改善下呢???

熟食熱盤又係唔洗諗到可以攞到
..次次一出就冇曬..仲要出得勁慢...

其實間野咁大咁多個...一行出去已經見到勁多人....好應該食物供應多點...唔係都係維持個個份量囉...

好在朋友識人...後尾叫左個酒的套餐....再有小食...發現NEWAY 叫的小食比起BUFFET的係好食好多的..
2011-06-11
2011-07-15 1226 瀏覽
久違了的k buffet, 特登在網上搜尋最好的那間k buffet, 見呢間算幾多好評, 加上位置算就腳,就提早一日book定位, buffet時間是5:30開始, 我們6:00去到,個場都幾大,不過還好唔算多人.拎野食ge地方都算大,主要有兩區, 一邊是日式的食物加甜品,另一邊是熱食,火鍋加燒物. 選擇算唔少. 不過剌身唔係一開始就供應, 我地要去到八點幾先留意到有, 果陣都已經飽到食唔落......有芝士同豉汁ge元貝, 當然不能要求太好食,味道是中規中矩另外有沙律, 有炒面, 有蟹蓋, 都可以普通的水準.燒物,有栗米,豬頸肉,台灣香腸.同串燒蝦全部都幾好食.Good仲有一D食物無食到,例如燒鵝, 炸魚塊, "讓"豆腐, 因為實在太飽了...overall, 呢間算係我食過咁多間neway入面最好了( 我食過灣仔, 荃灣, 旺角, 銅鑼灣) 如果要去neway唱k又係附近的話,不妨黎呢間btw, 本來提早訂可以唱到凌晨,不過年紀大頂唔順........十點走人

有芝士同豉汁ge元貝, 當然不能要求太好食,味道是中規中矩
另外有沙律, 有炒面, 有蟹蓋, 都可以普通的水準.
燒物,有栗米,豬頸肉,台灣香腸.同串燒蝦
全部都幾好食.Good

2011-07-06
  • 無咩邊款特別好
2011-07-07 296 瀏覽
我是一個不太懂得「玩樂」的人,總算還懂得其基本意義,一個人以上的群體組合,雙方借助這個「行為」,來增進大家的友誼關係,而不是將自家的快樂建築在他人身上..........當上個月收到不太相熟的食友邀請之時,自問對唱K這玩意的興趣也不是太大,亦知道自己五音不全,但正值心情略帶低落,思前想後,最後決定應約。攪手選了尖東港晶中心的Neway之餘,亦加錢光顧了那裡的K Buffet作晚膳之用,其實早前也去過一躺寶勒巷的分店,心想兩店水準應該相若,試後卻發覺無論食物款式、味道或配套上,都甚有不同,而這尖東分店,更偏向一個較佳的印象。(按:早輪談過這問題,有同事曾言及同一款「老麥」的漢堡包,中環某分店和尖沙咀某分店的,味道上也是有所分別,真的可以分到那麼仔細?! 到這一刻,我仍半信半疑。)也順便將上次寶勒巷分店的經驗分享出來,好作一個比較:http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2166485冷盤及熱葷區由於取餐區言明不能拍照,加上屬夜場的關係,也不想惹太多麻煩,只能在K房內拍下一些食物照。一開首先取些香口小吃,

也順便將上次寶勒巷分店的經驗分享出來,好作一個比較:

冷盤及熱葷區

由於取餐區言明不能拍照,加上屬夜場的關係,也不想惹太多麻煩,只能在K房內拍下一些食物照。一開首先取些香口小吃,有咖喱角及即烘的蒜蓉包,見到一些香腸供應,也順便拿了幾條,可能是起始的關係,整體上味道還算不俗,另外到了中後之段,也有一些點心,如燒賣牛肉球供應,不過因為太飽及要早走的關係,最後也只是觀望罷了。
熱葷合格有餘
另外食友們也取了一些滷水冷盤,包括白雲雞翼滷水大腸等,水準來說不過不失,這裡亦有沙律什果等供應,想是唱K需時也會太口乾,要吃點多水份的東西來滋潤一下。

經過數首歌之後,也就來第二輪了。來一點闊條麵及兩隻白汁芝士焗蠔,竟然比想像中甚有水準,其實這裡的熱葷款式甚多,除了以上提及過的東西之外,蒸魚、賴尿蝦、炒蟹、燒臘及各式小炒也是兼備,另有炒飯紅酒燴牛肉等,雖然也不能逐一品嚐過,看賣相及上次的經驗......應該是不差的。
闊麵與焗蠔俱佳
唱得K多自然會口乾,當晚那一百七十餘元的價錢,除了數個小時的房租及Buffet之外,還包上兩杯非酒精類的飲品,天時暑熱之下,與其飲啤酒,不如來飲凍檸茶好過,其實話說回來,是我大鄉里才真,作為K場稀客,好多人還熟識過我。

壽司/日本食品區
手握壽司是合格水平
K場的主顧客群多是年青一族,自然要跟貼潮流,怎可沒有最為流行的刺身壽司?! 這店就真的沒有刺身,但就有即場的手握壽司及手卷供應,每次一件手卷再來數件,當然不能奢望是頂級的出品,其飯醋之香及鬆軟度仍給人合格的水平,刺身用料亦給人新鮮安全,應該無需「破地獄」吧!

場上即製的東西,除了壽司之外,亦有八爪魚丸鐵板燒供應,吃了即製的燒豬扒後,無論肉質嫩熟程度,與及味香也是兼備,另有牛扒、大蝦扇貝等,可惜多是眼闊肚窄。

額外優惠
焗龍蝦算有所交代
如果略嫌以上「普通」的話,這一項優惠,就真的毫無餘地一個Like,每位K客只需加三五塊錢,就可以點選一款「貴價」的美食,計有芝士焗龍蝦、西京燒銀鱈魚、紅燒乳鴿燒虎蝦等。當晚大家也一致地點選焗龍蝦,雖不算太多肉,但肉質也是爽嫩而略有鮮味,芝士味的香口度也是恰當,以這價錢下,可接受矣!

火鍋專區
自製火鍋不算特別美味,但玩味感重
吃了接近後段,竟發現有火鍋生料專區,生料來說大約廿餘款,其實已飽了近七成,但總要來點澱粉質作「埋尾」,來半個即食麵,另加兩粒爆漿丸,分別有芝士餡及蟹籽餡等,另加些許肥牛蘿蔔等,因為可親自用電磁爐作自家烹調,甚有「煮飯仔」的感覺。

甜品
甜品的款式及味道,遠比想像中為佳
作為男兒之身,近來也初窺甜魔的門徑,發覺這裡的出品倒比想像中為多。朱古力噴泉、啫喱、杯裝的合桃布甸、曲奇、忌廉撻、蘋果批、黑森林芝士餅及中式的紫米露等,而且整體的味道,也比期望中還要高出一點,算是一個小驚喜。
即製Pancake及鯛魚燒
如要即製之物,也有印尼的芒果椰絲Pancake,即叫即製,軟熟的班蘭餅皮可弄得不錯,另有日式的鯛魚燒, 再來西檸蛋撻西梅布甸等,當晚真的吃得不亦樂乎。

順帶一提,港晶中心店的面積看來也稍大了一點,另外K房與取餐區的分佈,剛好形成一個「十」字型,沒上次在寶勒巷要走上走落,無論進食與玩樂上,也來得較為方便。
因為要早走,雪榚沒有吃到
以一百七十餘元之下,三個半小時的集美食與娛樂於一身,原本沒甚期望之下,不少食物卻來得有點質素,吃起上來也是不俗,以這分店的整體水平,絕對可以給予一個「笑臉」的餘地。最後要多謝當晚的攪手及一眾玩伴,雖非深交,也因為另天早起而需要提早離開,不免帶點掃興,但我仍可感受到當中的善意。圍內的肺腑之言也是心照,只知道當晚的氣氛及情緒,比想像中來得愉快得多,最後如不介意聽「走音」小明上廣州、大內群英孔慶翔燒餅的話,不妨找我。
2011-07-03
闊麵與焗蠔俱佳
焗龍蝦算有所交代
甜品的款式及味道,遠比想像中為佳
即製Pancake及鯛魚燒
2011-06-01 154 瀏覽
因為我前一日用iphone app book左位~所以可以唱由下午六點唱到第二日既5:45....但我同友人都老了唱唔到通頂可樂餅似薯餅多但都幾好味我食左兩塊XD炸物都還可以脆口但無乜咁天婦羅ok~~呢個supoose有隻鮑魚既不過己經比我食左lu XD都幾好食啦~~~我唔食紅肉所以唔知呢個咩味-__-帶子還可以啦不過食左一隻就比個waiter收走左=0=||||整體黎講我不嬲都覺得港晶唱K係最掂既~XD
因為我前一日用iphone app book左位~
所以可以唱由下午六點唱到第二日既5:45....
但我同友人都老了
脆口但無乜咁
天婦羅ok~~
呢個supoose有隻鮑魚既
不過己經比我食左lu XD
都幾好食啦~~~
我唔食紅肉所以唔知呢個咩味-__-
帶子還可以啦