2024-04-25 353 瀏覽
在觀塘工作的朋友最喜愛四周尋找美食, 是日帶我來到一家樓上扒房! 在工商大廈林立的觀塘, 竟隱藏世外桃源? 深、淺藍色及深木色系的設計, 古雅而簡約, 座位及地方寬敞, 空間感十足! 另有室外位置種滿綠植, 鬧市中的世外桃源! 西班牙鬆脆包配香蒜希臘芝士醬 ~ 芝士醬超香滑, 香蒜味不會太濃, 經燒炙的蕃茄特別香甜, 配上外脆內軟麵包, 超開胃!美國1855安格斯肉眼 ~ 1855…據聞此級數只有15%左右的牛隻可以達到, 大理石般油花超豐富, 比例均勻! 牛肉味濃郁, , 肉質超嫩滑, 肉汁滿滿!蒜香蟹肉意粉 ~ 意粉軟硬適中, 蟹肉份量多至有種喜出望外的感覺! 蟹肉超級超級鮮甜, 處理得很好, 完全沒有細蟹殼!巴斯克芝士蛋糕 ~ 濃郁的芝士味, 沒有絲毫焦味! 中心仍然保持糊狀像卡士達醬, 質感幼滑又堅實, 不太甜入口順喉!新鮮芒果配原味麻糬流乎厘班戟 ~ 超鬆軟, 超鬆軟! 沒有麵粉苦味, 不會完全只食空氣, 加上煙靭麻糬, 有口感之餘有一點點質感! 芒果醬及鮮芒果很香甜, 想不到連鮮奶油也有驚喜!Cheapest Flight & Lychee Rose Ale ~ 喜歡不太甜
Cheapest Flight & Lychee Rose Ale ~ 喜歡不太甜, 淡淡的果香!
我點對了所有食品, 所有也給十分!
  • 新鮮芒果配原味麻糬流乎厘班戟
  • 巴斯克芝士蛋糕
  • 美國1855安格斯肉眼
  • 西班牙鬆脆包配香蒜希臘芝士醬
  • 蒜香蟹肉意粉
2024-03-03 1935 瀏覽
陪老婆行APM,問啲friend附近有咩好食,Nata果然係好介紹。南瓜湯起晒泡,嘩😍不得了😍咁好味既,好似有啲蟹肉咁,但明明Menu係寫南瓜,好似賺咗😂正!三色芝士焗帶子薯蓉芝士味濃郁,最讚係有成四隻大大隻鮮甜入味既帶子,重本👍🏻👍🏻美國1855安格斯肉眼肉質鮮嫩,配料出色,有香草同埋炸蒜🧄片,唔係一般餐廳可以提供到,算好有誠意。🤩🤩明太子忌廉大蝦意粉🍝鮮蝦好多,明太子醬亦好多,可能真係樓上鋪能夠做到減低成本,將最佳嘅食物質素比顧客!椰子🥥咖啡碎冰喜歡佢所配置嘅蜂蜜糖塊,老婆都搶住食!Cheapest flight裏面有青檸菠蘿同埋迷跌香,好特別,好夏天色彩🥳🥳🥳🥳意大利芝士熔岩嘩!食完佢,呢間餐廳已經成為我心目中嘅必選餐廳!咖啡酒嘅味道濃烈非常,喜歡意大利芝士嘅,呢個係我食過最好味。焙茶忌廉配新鮮日本柑疏乎厘班戟🥞焙茶味濃,疏乎厘非常鬆軟,但又不失有質感。整體呢間餐廳唔能夠話性價比好高,但係食物質素真係好高!💞💞💞

南瓜湯

明太子忌廉大蝦意粉🍝

椰子🥥咖啡碎冰
喜歡佢所配置嘅蜂蜜糖塊,老婆都搶住食!

Cheapest flight
裏面有青檸菠蘿同埋迷跌香,好特別,好夏天色彩🥳🥳🥳🥳

意大利芝士熔岩

焙茶忌廉配新鮮日本柑疏乎厘班戟🥞
焙茶味濃,疏乎厘非常鬆軟,但又不失有質感。

• 南瓜湯
  • 美國1855安格斯肉眼牛扒
  • 明太子忌廉大蝦意粉
  • 意大利芝士熔岩
  • 三色芝士焗帶子薯蓉
2024-02-18 1684 瀏覽
和家人到觀塘購買傢俬,晚膳選擇了位於國基集團中心的Nata。這裏環境整潔,燈光柔和,頗有氣氛。侍應都是很有禮的年青人,服務到位。食物方面也頗有水準,值得再來惠顧。田園沙律$78 羅馬生菜很新鮮,夠水份。黑松露薯條$68薯條薯味香濃,外脆內軟。黑松露醬濃稠適中,香氣撲鼻。三色芝士焗帶子薯蓉$78厚厚的三重芝士蓋着軟滑綿綿的薯蓉,薯控又怎麼可以錯過呢!美國1855安格斯肉眼$283五成熟的安格斯肉眼,以小火暖暖地烘着,外層焦香內層嫩紅,入口嫩滑。黑松露忌廉雜菌意粉$123 黑松露香氣非常濃厚,忌廉汁濃稠適中,雜菌香軟新鮮,吸滿菌香的意粉,軟韌適中,不期然會吃多幾口。原味熔岩疏乎厘班戟$86厚厚又軟綿綿的班戟,加了楓糖漿非常美味,就算吃得飽飽也可以清碟。Oreo忌廉碎冰$48Oreo控必定會喜歡!芒果乳酪碎冰$48微微的清香酸味,可以開胃解膩。
食物方面也頗有水準,值得再來惠顧。

田園沙律$78

羅馬生菜很新鮮,夠水份。

黑松露薯條$68

薯條薯味香濃,外脆內軟。黑松露醬濃稠適中,香氣撲鼻。

三色芝士焗帶子薯蓉$78

厚厚的三重芝士蓋着軟滑綿綿的薯蓉,薯控又怎麼可以錯過呢!

美國1855安格斯肉眼$283

黑松露忌廉雜菌意粉$123

原味熔岩疏乎厘班戟$86

Oreo忌廉碎冰$48

Oreo控必定會喜歡!

芒果乳酪碎冰$48

微微的清香酸味,可以開胃解膩。
  • 美國1855安格斯肉眼
  • 黑松露薯條
  • 原味疏乎厘班戟
  • 三色芝士焗帶子薯蓉
  • 黑松露忌廉雜菌意粉
2024-02-11 1265 瀏覽
     一年又快過,約了老友到黄大仙還神之後再到觀塘吃個團年飯,他喜歡吃西餐於是選了在工業區一間人氣西餐廳「NaTa 」。      這間餐廳環境舒服氣紛好,服務也不錯,收費合理。 我們點了~南瓜湯南瓜湯好精緻,充滿泡沫入囗順滑南瓜味香濃好 Creamy。 黑松露忌廉雜菌意粉意大利粉非常好味!意粉煙韌有彈性好有口感什菌爽滑,松露忌廉醬汁香濃幼滑緊緊包着每條意粉,滿口餘韻。美國1855 安格斯肉眼 扒 牛扒切件用 金屬盤盛載上,下面有酒精燈暖着,食到最後都保持著溫度。我們選了五成熟,肉質呈粉嫩顏色十分 誘人!有燒汁和香草醬汁跟上。蒜片好香脆!肉質嫩而滑多汁有肉香,尤其帶有脂肪位置 特別甘香,面層燒得很香脆。這裡的牛扒很令人回味!慢煮伊比利豬鞍 / 10安士切開的豬鞍看到肉質紋理幼細,食落口感不錯加上醬汁的調味更添鮮甜。兩款肉的份量剛剛好質素佳,與老友吃得 津津有味。榛子朱古力 焦糖香蕉拼梳乎班戟 /2件這個甜品也相當人氣,賣相吸引!榛子香口酥脆,滑脫脫口感輕盈的梳乎班戟充滿蛋香甜度又適中,配上朱古力增添口味, 香蕉配上脆脆焦糖特別甜美。回味!
      這間餐廳環境舒服氣紛好,服務也不錯,收費合理。
 我們點了~
南瓜湯
南瓜湯好精緻,充滿泡沫入囗順滑南瓜味香濃好 Creamy。
 黑松露忌廉雜菌意粉

意大利粉非常好味!

黑松露 忌廉雜菌意大利粉

美國1855 安格斯肉眼 扒
我們選了五成熟,肉質呈粉嫩顏色十分 誘人!
有燒汁和香草醬汁跟上。蒜片好香脆!

這裡的牛扒很令人回味!

慢煮伊比利豬鞍 / 10安士

慢煮伊比利豬鞍 10安士

兩款肉的份量剛剛好質素佳,與老友吃得 津津有味。

榛子朱古力 焦糖香蕉拼梳乎班戟 /2件
榛子朱古力焦糖香蕉拼 梳乎班戟 /2件

這個甜品也相當人氣,賣相吸引!
2024-02-05
黑松露 忌廉雜菌意大利粉
慢煮伊比利豬鞍 10安士
榛子朱古力焦糖香蕉拼 梳乎班戟 /2件
觀塘地區有許多餐廳,而今晚我們發現了一個獨特而隱藏的寶藏,就是這一家 NATA主打以親民價錢,就可以品嚐高級牛扒一進入店內,你會感受到寬敞而舒適的用餐空間,餐廳裝修典雅·情調氛圍十足🔸美國1855安格斯肉眼| $268
坐下後,你會注意到每張桌子上都有一個鐵架,原來是將牛肉放在下面的蠟燭上,讓牛肉保持熱度。肉眼五分熟,色澤粉嫩多汁,只需少許岩鹽就能帶出牛肉的鮮味😋🔸慢煮伊比利亞豬鞍|$178
這道慢煮豬鞍在午餐時段的價格可能會稍高,但肉質經過慢煮後非常軟嫩,色澤粉嫩迷人,搭配青醬和燒汁,可根據個人喜好選擇醬汁。我覺得豬鞍搭配青醬更顯獨特風味,這在其他地方比較少見😋🔸黑松露雞肉意粉|$128
將嫩滑的雞肉與黑松露醬汁完美結合在一起。雞肉的鮮嫩和黑松露的香氣相得益彰,每一口都能感受到豐富的層次味道😋🔸田園沙律|$78
這道田園沙律清爽宜人,蔬菜新鮮爽脆,帶有自然的田園氛圍。你能品味到蔬菜的天然香氣,帶來一種清新的味覺體驗。這道沙律讓人感到新鮮和清爽,給你一種身臨田園的感覺😋🔸開心果忌廉配牛奶麻糬疏乎厘班戟|$174

主打以親民價錢,就可以品嚐高級牛扒

🔸美國1855安格斯肉眼| $268

🔸慢煮伊比利亞豬鞍|$178

🔸黑松露雞肉意粉|$128

🔸田園沙律|$78

🔸開心果忌廉配牛奶麻糬疏乎厘班戟|$174
這款班戟在頂部擠上了滑順的開心果忌廉,並點綴上幾顆綠色的開心果碎粒,增添了視覺上的美感。疏乎厘班戟帶著淡淡的甜味,與內餡的柔軟口感形成了完美的對比。開心果忌廉的甜度適中,不會過於膩口,而牛奶麻糬的微甜則為整個組合帶來了一絲清新的感覺。開心果的香氣與牛奶的濃郁相輔相成,每一口都令人愉悅😋

3天前 0 瀏覽
之前見到有朋友食過依間餐廳 經過佢嘅大力推薦之下 我都忍吾住要過黎試下😎🍀紅甜椒粉薯條薯條香脆可口 份量超級多 就算係四個人分享都好足夠🍟 我地揀左紅甜椒粉口味 微微地辣更加香胃🌶️🍀美國1855安格斯肉眼我地叫左五成熟 上枱嘅時候 店員會安排兩粒蠟燭係碟下面保持熱力 同時間又吾會加熱得太多 影響熟度🕯️ 安格斯肉眼肉質軟嫩🥩 牛肉味好濃厚 咬落多汁 超級好食🤤 青醬嘅味道都好香濃 配埋牛扒一齊食更加濃味😍🍀黑松露忌廉雜菌意粉黑松露味道恰到好處 忌廉分量都岩岩好 吾會太多太油膩🍝 雜菌同意粉份量都好多 每一啖都可以咬到啲雜菌 增加口感☺️🍀開心果忌廉配士多啤梨梳乎厘班㦸梳乎厘班㦸嘅空氣感做得好出色 輕輕力一掂已經左右搖擺😆 開心果嘅味道亦都好濃郁 仲有好多開心果粒 好有口感🥰 🍀薄荷朱古力咖啡碎冰薄荷味道清新又濃厚 整做朱古力咖啡 仲要係碎冰上冇得頂😚

🍀紅甜椒粉薯條

🍀美國1855安格斯肉眼

🍀黑松露忌廉雜菌意粉

🍀開心果忌廉配士多啤梨梳乎厘班㦸

🍀薄荷朱古力咖啡碎冰
薄荷味道清新又濃厚 整做朱古力咖啡 仲要係碎冰上冇得頂😚
5天前 0 瀏覽
NATA喺觀塘都頗具人氣,佢嘅牛扒同甜品都幾出名,今日就同朋友一齊嚟敘舊食靚扒。慢煮牛肩胛肉 $198肉質鮮嫩,一啲都唔嚡口,牛味濃,加少少鹽或香草醬已好好食 慢煮伊比利豬鞍 $198.0肉色粉嫩,肉質滑嫩,帶著微妙的甜味,令人上癮。蒜香雜菌意粉 $96散發出濃郁的蒜香味,意粉煮得剛好,口感彈牙,搭配上新鮮的雜菌,味道更加豐富。Cobber 意粉 $96.0有數隻彈牙大蝦,搭配著酸甜的蕃茄醬汁和微辣嘅味道,令人胃口大開。新鮮芒果配原味麻糬梳乎厘班戟 需要楓糖漿 $138呢度嘅疏乎厘pancake一向出色,空氣感滿滿,質感軟綿綿又有蛋香,芒果肉好清甜,椰子cream又有淡淡椰汁香味,整個甜品充滿了層次感🫶巴斯克芝士蛋糕作為結尾。芝士蛋糕外表金黃,切開後露出了柔軟流心的芝士內餡。口感綿密,芝味十足,勁好食,推介‼️Cheapest Flight $52用菠蘿,橙,青檸,迷迭香同蘇打水製作,味道清新又解膩,不錯。
慢煮牛肩胛肉 $198
肉質鮮嫩,一啲都唔嚡口,牛味濃,加少少鹽或香草醬已好好食

慢煮伊比利豬鞍 $198.0
肉色粉嫩,肉質滑嫩,帶著微妙的甜味,令人上癮。

蒜香雜菌意粉 $96

Cobber 意粉 $96.0

新鮮芒果配原味麻糬梳乎厘班戟 需要楓糖漿 $138

巴斯克芝士蛋糕作為結尾。

Cheapest Flight $52

2024-05-05 89 瀏覽
到觀塘跟好友聚餐,想找一個舒適的地方好好的閑談,又可嚐嚐美食,就到了NATA。燈光柔和,氣氛不俗,坐得舒適。✨ Baileys Coffee (iced)口感絲滑,融合奶油的順滑及咖啡的醇厚,略帶Baileys 的甜酒味道,層次豐富,還透出咖啡香氣,營造出獨特的風味。✨ 粟米湯入口綿密幼滑,隔渣的粟米湯濃稠得宜,美味香甜的粟米味道。✨ 三色芝士焗帶子薯蓉金黃色的焗薯蓉,口感幼滑。帶鹹香的芝士來伴帶子,味美。✨烤法國鱸魚配甜茄香草檸檬橄欖油整條法國鱸魚已去骨,非常方便進食。鱸魚魚油豐富,魚肉嫩滑,配上甜茄香草檸檬橄欖油,味道非常清新。✨美國1855安格斯肉眼已預先切件的安格斯肉眼,放在蠟燭架上保温。伴隨有海鹽及兩款汁醬:肉汁和青醬。我們點了五成熟,表面焦香,肉色呈粉紅。口感軟腍、味道甘香、牛肉味濃。 沾點肉汁,肉質更嫩滑,味道更濃郁。青醬偏向泰式風味,味道帶點酸酸的,清新口感。加上炸蒜片,味道更添香口。✨️ 榛子朱古力焦糖香蕉梳乎厘班㦸(2件)梳乎厘班㦸仍保持溫熱質感,蛋味香濃。口感軟綿順滑,富空氣感。配上微甜的朱古力醬,加上鬆脆榛子和焦糖香蕉,味道豐富不膩。令人感到非常滿足。
燈光柔和,氣氛不俗,坐得舒適。
✨ Baileys Coffee (iced)
Baileys Coffee (iced)

✨ 粟米湯
粟米湯
入口綿密幼滑,隔渣的粟米湯濃稠得宜,美味香甜的粟米味道。
✨ 三色芝士焗帶子薯蓉
三色芝士焗帶子薯蓉
金黃色的焗薯蓉,口感幼滑。帶鹹香的芝士來伴帶子,味美。
✨烤法國鱸魚配甜茄香草檸檬橄欖油
烤法國鱸魚配甜茄香草檸檬橄欖油
✨美國1855安格斯肉眼
美國1855安格斯肉眼
✨️ 榛子朱古力焦糖香蕉梳乎厘班㦸(2件)
榛子朱古力焦糖香蕉梳乎厘班㦸(2件)
2024-05-02
Baileys Coffee (iced)
粟米湯
烤法國鱸魚配甜茄香草檸檬橄欖油
美國1855安格斯肉眼
榛子朱古力焦糖香蕉梳乎厘班㦸(2件)
2024-05-04 0 瀏覽
在工廠大廈林立的觀塘 想不到也隱藏一間頗有格調的西餐廳 餐廳裝修簡約典雅 地方寬敞有空間感 適合與朋友聚餐 .這裡比較有名的是牛扒以及梳乎厘班戟 牛扒上桌後侍應會將牛扒放上鐵架上並用點上小火以保持牛扒溫度 五成熟的牛扒色澤帶粉嫩 肉質與脂肪分布均勻 配上岩鹽 青醬或燒汁有助提升味道 與幾塊炸蒜片同吃口感更有層次.梳乎厘班戟試了開心果口味 開心果忌廉順滑 甜度適中 梳乎厘班戟軟綿的 入口即溶 蛋味也很香濃 .另外明太子忌廉大蝦意粉也很推薦 每條意粉也沾滿濃稠的醬汁 大蝦很大隻並且份量慷慨 入口爽彈鮮甜 三色芝士焗帶子薯蓉也頗有驚喜 芝士香濃 薯蓉口感相當綿滑 薯蓉內還有幾粒帶子 整體配搭得宜 ..
  • 開心果忌廉配新鮮士多啤梨梳乎厘班戟
  • 明太子忌廉大蝦意粉
2024-05-03 0 瀏覽
餐廳環境入到去覺得好有傳統歐陸西餐廳風格,每個位置同擺設都好整齊,而且一路食嘅時候歐美嘅慢歌,歐洲地方享受一個午餐。Honeycomb Latte平時飲普通latte飲得多,今次呢個加咗honeycomb,個蜜糖甜味配上latte咖啡嘅口感十分好,中和左咖啡的苦澀味。慢煮牛肩胛肉牛肩胛肉煮得好入味,配上佢獨家製嘅秘製醬汁,啱晒我啲個好鍾意食牛嘅人,而且佢哋都煮到好腍,食落好爽口。NATA - Steak, Wine & Cocktail (觀塘)觀塘巧明街107號國基集團中心4樓1號舖

餐廳環境

Honeycomb Latte

慢煮牛肩胛肉

觀塘巧明街107號國基集團中心4樓1號舖
2024-05-03 0 瀏覽
友人相約一同慶祝生日,選了近公司的一家西餐廳,原因是有排隊店Cobber的梳乎厘班戟。一行2人點了:慢煮伊比利豬鞍(10oz)$198明太子忌廉大蝦意粉 $148伯爵茶忌廉配新鮮西柚橙梳乎厘班戟 $138Cheapest flight $52Matcha Tonic $52#慢煮伊比利豬鞍 ,肉質嫩身,用小熱爐坐熱屬貼心。不過份量只適宜2人共享。#明太子忌廉大蝦意粉 ,醬汁是九龍區內少有濃口而且頗掛汁,蝦肉夠爽身,絕對是推介菜式。#伯爵茶忌廉配新鮮西柚橙梳乎厘班戟 ,端上餐枱時已能散發出濃濃蛋香。味道方面,吃到蛋香及清淡的伯爵茶味,唯獨是蛋糕偏厚實,而且很快就分離了兩層,有點失望。特飲都是選了兩杯較清新的#Cheapest flight 及 # Matcha Tonic ,屬正常發揮。整體而言,食物是合格的,意粉是驚喜,只是2人枱距離有點遠,而且當晚客人可能頗多,有點嘈雜,傾談有點吃力。

慢煮伊比利豬鞍(10oz)$198
明太子忌廉大蝦意粉 $148
伯爵茶忌廉配新鮮西柚橙梳乎厘班戟 $138
Cheapest flight $52
Matcha Tonic $52
慢煮伊比利豬鞍(10oz)

明太子忌廉大蝦意粉

伯爵茶忌廉配新鮮西柚橙梳乎厘班戟

Cheapest  flight  &  Matchatonic

2024-04-26
生日
明太子忌廉大蝦意粉
2024-04-27 0 瀏覽
📌NATA (觀塘)以前同朋友已經食過 覺得佢啲食物質素都唔錯~今次黎試下佢其他野食😆🥗田園沙律夠新鮮 仲有啲麵包粒有啲口感🍟黑松露薯條仍然係必叫😆份量好足又好好食🐣黑松露雞肉意粉朋友之前食過覺得好好食 今次都係佢🤪黑松露味好香 醬汁帶點甜味 🐂慢煮牛肩胛肉肉質軟腍 牛味濃郁 入面仲係粉嫩架😋三色芝土焗帶子薯蓉薯蓉好滑身軟綿綿 面頭仲鋪滿芝士~🍨新鮮芒果配原味麻糬梳乎厘班戟呢到啲甜品真係好好食 今次想食芒果♥️梳乎厘班戟好鬆軟 入口輕盈 又食得出蛋香味芒果好甜😍好正🥤士多啤梨乳酪碎𣲙、雜莓乳酪碎冰兩杯都果味濃 唔會好甜~
📌NATA (觀塘)
以前同朋友已經食過 覺得佢啲食物質素都唔錯~
今次黎試下佢其他野食😆

黑松露味好香 醬汁帶點甜味

🐂慢煮牛肩胛肉
肉質軟腍 牛味濃郁 入面仲係粉嫩架😋

三色芝土焗帶子薯蓉
薯蓉好滑身軟綿綿 面頭仲鋪滿芝士~

🍨新鮮芒果配原味麻糬梳乎厘班戟
呢到啲甜品真係好好食 今次想食芒果♥️
梳乎厘班戟好鬆軟 入口輕盈 又食得出蛋香味
芒果好甜😍好正

🥤士多啤梨乳酪碎𣲙、雜莓乳酪碎冰
兩杯都果味濃 唔會好甜~
2024-04-26 0 瀏覽
好姊妹介紹這間位於觀塘的西餐廳,今晚就相約好朋友在這裏慶祝。食物味道整體不錯,服務也好,環境也舒適。⭐️西班牙鬆脆包配香蒜希臘芝士醬鬆脆的包子配上濃郁的芝士醬,味道豐富。⭐️黑松露醬薯條薯條炸得金黃酥脆,配上濃郁的黑松露醬,帶來了獨特的香氣和味道。⭐️慢煮伊比利豬鞍(10oz)慢煮的方式烹調使得豬肉保持了鮮嫩多汁的口感,搭配上炸蒜片和調味料,味道更加豐富。⭐️美國1855安格斯肉眼以優質的安格斯牛肉為主角,選三成熟,就是剛好的,肉質鮮嫩軟稔,加點鹽吃就已經很出色。⭐️意大利芝士熔岩美味的甜品,每一口都充滿了濃郁的tiramisu 的味道,口感香濃幼滑,甜度也剛好,十分喜歡。⭐️ 薄荷朱古力咖啡沙冰及雜莓乳酪沙冰入口冰涼,又不會太甜,啱晒我口味!

⭐️西班牙鬆脆包配香蒜希臘芝士醬

鬆脆的包子配上濃郁的芝士醬,味道豐富。

⭐️黑松露醬薯條

⭐️慢煮伊比利豬鞍(10oz)

⭐️美國1855安格斯肉眼

⭐️意大利芝士熔岩

⭐️ 薄荷朱古力咖啡沙冰及雜莓乳酪沙冰
入口冰涼,又不會太甜,啱晒我口味!

2024-04-24 19 瀏覽
同朋友慶祝生日!選了這間人氣而性價比超高的觀塘扒房Nata ▪️慢煮伊比利豬鞍($198)豬鞍經慢煮,肉質特別軟腍柔軟廚師封煎外層,令外層邊位帶微微焦香而裡面還有超多肉汁,單單配海鹽就好好食▪️美國1855安格斯肉眼($238)安格斯肉眼中間是粉嫩,成數火喉控制得好好,肉香幾重,帶豐富牛肉油脂香,牛肉好軟腍下面用小火一直保持溫度,這點好加分▪️黑松露雞肉意粉($128)黑松露味道不會太搶戲,調味份量剛好,所以口感不會太重,裡面夾雜好多雞肉同蘑菇,如果雞肉質地再嫩點會更完美▪️黑松露薯條($78)新鮮炸起的幼薯條,配上香濃黑松露醬,食唔停口▪️土多啤梨拿破崙($88)店家新出的甜點,賣相好吸引酥皮香脆充滿牛油香,裡面是超多士多啤梨同香滑吉士醬,是香甜又酥脆的口感
同朋友慶祝生日!
選了這間人氣而性價比超高的觀塘扒房
Nata

▪️慢煮伊比利豬鞍($198)
豬鞍經慢煮,肉質特別軟腍柔軟
廚師封煎外層,令外層邊位帶微微焦香
而裡面還有超多肉汁,單單配海鹽就好好食

▪️美國1855安格斯肉眼($238)
下面用小火一直保持溫度,這點好加分

▪️黑松露雞肉意粉($128)

▪️黑松露薯條($78)
新鮮炸起的幼薯條,配上香濃黑松露醬,食唔停口

▪️土多啤梨拿破崙($88)
店家新出的甜點,賣相好吸引

返完教會 ⛪️ 原本想跟團契去大盛,點知黃雨🌧️被困巧明街揀咗Nata,職員👩‍💼皓皓,叫我地一家人👨‍👩‍👧‍👦俾咗角位梳化🛋️位,都有午餐🥣可以😌叫主菜加嘢飲🧃半價,QR code 🧑‍💻落單,叫咗慢煮牛肩胛肉($202),肉🥩都好冧,有pesto汁同肉汁,仲有炸蒜 🧄 同九層塔🌿,叫咗蒜香🧄雜菌意粉🍝(不辣)($122),意粉🍝炒得皓香,真心皓食,菇🍄都皓皓食。嘢飲🧃叫咗Tiramisu Latte (iced),夠哂甜,啱我,不過叫侍應後上後唔切😅,另一杯🥃Honeycomb latte(iced)叫得切後上,真•honeycomb,有咬口,甜品🍮叫咗新鮮芒果🥭配原味麻薯梳乎厘班㦸($138),叫咗要楓糖漿但冇俾,不過有俾芒果🥭汁🍹,唔錯👍🏻,芒果🥭粒甜,皓難得,有麻薯有咬感,不過梳乎厘班㦸皓似冇Cobber咁皓食(因為話梳乎厘班㦸係Cobber聯乘)
新鮮芒果🥭配原味麻薯梳乎厘班㦸
Honeycomb  latte
慢煮美國🇺🇸頂級牛肩胛肉(10oz)
蒜香🧄雜菌意粉🍝
Tiramisu  latte
芒果🥭梳乎厘pancake
2024-04-21
新鮮芒果🥭配原味麻薯梳乎厘班㦸
Honeycomb  latte
慢煮美國🇺🇸頂級牛肩胛肉(10oz)
蒜香🧄雜菌意粉🍝
Tiramisu  latte