2019-08-12 1401 瀏覽
作為球迷⚽️, 我同男朋友經常都會夜晚睇波, 而多數去嘅就係位於尖東嘅Nara Thai, 每次我地都會早d去嘅, 因為一有波睇, 而且又係大賽的話就一定多人到爆。海鮮冬陰功湯🌶🥘, 幾香而且酸酸地唔太辣, 味道幾濃, 而且都算多海鮮🦐🦑軟殼蟹青木瓜沙律🦀🥗, 軟殼蟹即炸, 香口又脆, 青木瓜絲酸酸地好醒胃, 好味😋咖哩蟹肉配蒜蓉包🥘🥖, 岩哂重口味嘅朋友仔😂, e個係3樣野中我覺得最好食嘅😋😋 先講下個咖哩醬🥘, 咖哩醬味濃, 每匙羹都🥄到好多蟹肉🤤🤤,至於蒜蓉包幾熱而且好脆, 蒜蓉亦都唔少, 配埋個咖哩醬, 完全係味覺嘅享受👍🏻, 如果蒜蓉包可以多兩三塊更好😋😋

宵夜
  • 咖哩蟹肉配蒜蓉包
  • 軟殼蟹青木瓜沙律
2019-06-19 1402 瀏覽
happy hour好去處當日既happy hour飲品有買一送一優惠,好抵飲由左至右排列:-Flamingo 紅火鶴無酒精飲品,都幾好飲-Mojito 霧之都傳統cocktail, white rum+青檸汁+薄荷葉,清新之選-Bailey’s cappuccino 旋風百利小妹最愛Bailey’s一般餐廳只有Bailey’s on the rock, 所以見到呢杯係cappuccino急有以待要試!鐘意Bailey’s既你一定要試-Mai Tai 馬泰cocktail, Rums+青檸汁+橙酒食物一般,勝在有得飲又有得食
happy hour好去處
當日既happy hour飲品有買一送一優惠,好抵飲

由左至右排列:
-Flamingo 紅火鶴
無酒精飲品,都幾好飲

-Mojito 霧之都

-Bailey’s cappuccino 旋風百利
小妹最愛Bailey’s

-Mai Tai 馬泰
cocktail, Rums+青檸汁+橙酒

食物一般,勝在有得飲又有得食
2019-05-05 1406 瀏覽
尖東噴水池旁有唔少餐廳,一到晚上,特別係有波睇既日子,總會見到啲酒吧坐滿人!依間Nara Thai就係其中一間~ 今次我係lunch time黎到,唔係好多人。Lunch set 好似得四五款,選擇唔多。🐷泰式豬手飯,配冬陰公湯、泰式肉碎沙律、泰式魚餅雖然佢每樣細細碟咁,但其實分量幾多😯 沙律係開胃嘅前菜,唔錯!好欣賞佢個冬陰公湯,有少量海鮮,好鮮味!👍🏼至於主菜嘅豬手飯要讚下,豬手係去骨嘅,啱晒我唔鍾意處理骨嘅人🤪🤪 而且豬手肉整得好林,肥瘦得宜!配埋醬汁咁食,更會減低油膩感😬 配菜又有隻雞蛋🥚可以撈飯食👻餐飲有一杯柚子茶,要加一,埋單約$100,以這樣的分量和質素,都好合理😎

今次我係lunch time黎到,唔係好多人。
Lunch set 好似得四五款,選擇唔多。

🐷泰式豬手飯,配冬陰公湯、泰式肉碎沙律、泰式魚餅
雖然佢每樣細細碟咁,但其實分量幾多😯
2019-04-14 1048 瀏覽
This place is good for its food and vibe, and I’ve been there for a few times. The snack platter is always a bargain, given the price and the portion you get. I’m not a fan of creamy Tom Yum Gong soup, but the version this place is a toned down with the coconut milk, so it’s great for those who doesn’t prefer the overpowering coconut taste. Raw shrimp sashimi is also a must order whenever I go here, its always fresh, never failed me and their spicy lime sauce always help give a refreshing touch to the already overloaded palette.

But I highly suggest checking your bill before paying. Happened to me twice, including last night where I paid without checking. Turns out they charged higher than what I ordered. The amount wasn’t extravagant but it was still 10-20% more compared to what I needed to pay. It’s really a pity since I love this place so much, but their bill incorrectness rate is so high, I’m skeptical coming here without ease of mind that they are honest restaurant operators.
2019-03-26 785 瀏覽
飲品HAPPY HOUR買一送一,真係好好好好抵!NARA有露天地方,一邊啤🍺一邊抽🚬,又通風,好過去酒吧啦!仲有1664 我 至 愛!🍻飲勝!泰菜食得爽一定推薦NARA!除咗佢飲品買一送一之外,食物都值得一推!生蝦新鮮仲配埋炸蝦頭夠哂誠意同埋每次食泰國菜都變態嘅馬拉盞炒菜同埋金邊粉PAD THAI 星期五HAPPY HOUR最開心!推薦NARA🍽
飲品HAPPY HOUR買一送一,真係好好好好抵!

仲有1664 我 至 愛!🍻飲勝!

生蝦新鮮仲配埋炸蝦頭夠哂誠意

星期五HAPPY HOUR最開心!推薦NARA🍽
2019-02-10 1291 瀏覽
尖東酒吧s係我哋經常出現嘅地方,貪佢哋夠平,通常Happy hour到9點,生啤買一送一,兩杯必須同款,如2人入座淨飲酒的話,必須每人order一set,即total 4杯,堅抵到爛不過如果撞正世界盃或者強隊聯賽之類,Happy hour就會提早結束或者直頭取消。尖東噴泉附近有好幾間酒吧,如果我哋要食埋晚飯,多數會選擇Nara,因為食物質素良好,多選擇又抵食唯一缺憾…侍應態度差,十問九唔應,想搵人落單但叫極都無人應,落咗單都會有漏單或寫錯檯號嘅情況出現,試過有一次weekend仲話因為唔夠杯,叫咗啤酒要等半粒鐘先到有待改進。餐廳大部分位置處於室外,夏天熱冬天凍但好處係夠通風,唔似得一般酒吧焗住成陣煙味。如果怕熱/怕凍/怕煙味嘅朋友,可以選擇坐室內,但位置唔多,建議預先訂位,免得到場無晒室內位置。

有待改進。

餐廳大部分位置處於室外,夏天熱冬天凍
Happy  hour  生啤買一送一
蝦醬海鮮炒飯
串燒拼盤
咖哩蟹肉配蒜蓉包
2019-01-09 840 瀏覽
*冬日超正特飲*今日約左啲朋友去尖沙咀喝野,不過腸胃唔係太舒服,就索性唔飲酒,改飲左杯熱飲。雖然黎酒吧飲熱野,的確會比人歧視,就連幫我落單果個都半信半疑的再度confirm 我,我叫果杯熱架wow⋯我叫左杯泰式香茅青檸茶。呢杯飲品十分暖胃,一條條新鮮的香茅就在杯中,興青檸的酸也很配合。總之香茅味就是很濃厚,聞落的香茅味也很濃烈。加上兩片薑,十分點驅寒

*冬日超正特飲*

2019-01-09 525 瀏覽
Set Lunch 選擇多,而且分量足夠,有湯有沙津有小食,有歺飲,十足日本定食一樣!連伴碟的酸青瓜也一絲不苟,誠意十足。海南雞啖啖肉,兩款醬油味道正宗。海鮮炒飯內有蜆,蝦及魷魚,很好吃,冬蔭功湯鮮味與辣味平衡,很喜歡。沙律菜新鮮。較為令人失望的是串燒雞肉,又乾又硬。有很多外國人食客,香港人集中坐室內,我們12:45到達要坐室外最後一張空桌了。冬日中午坐在太陽傘下,感覺似在外地呢!
2019-01-09
2018-11-13 857 瀏覽
Monday ard 7pm黎等左陣位坐到outdoor呢d天氣吹下風好舒服😊叫左4個餸生蝦都幾大隻,而且個質地幾好,係有膠膠地個種滿足感,近排食過嘅生蝦最鐘意嘅質感!😋😋😋不過個汁唔夠辣😅泰式椰菜苗正常野蝦多士好少食蝦多士,因為怕油益味,但呢度ok!紅咖哩牛腩 + 蒜容包點咖哩又係為左蒜容包,正常野最喜歡呢度嘅係 happy hour 2nd round 會自動波上,唔洗叫,見你差不多飲晒就會有侍應拎黎,貼心!😊👍🏼
Monday ard 7pm黎

不過個汁唔夠辣😅

泰式椰菜苗
正常野

蝦多士
好少食蝦多士,因為怕油益味,但呢度ok!

紅咖哩牛腩 + 蒜容包
點咖哩又係為左蒜容包,正常野

2018-11-12
2018-10-28 745 瀏覽
初秋同事Happy Hour 聚會,附近找了有open area 的泰式餐廳酒吧先來買一送一的飲料~啤酒Happy ,再加聊天飲酒需要的小吃,主要是點了佐酒的油炸食品泰式串燒(豬及雞),串燒味道ok, 只是沙嗲汁不夠惹味,如沙嗲汁再香濃一點就更好牛油蒜香雞翼,這是我必點之小食,炸得鬆脆,肉汁滿滿,佐酒必選椒鹽魷魚第一次吃,其實是炸得很不錯,椒蒜也炸得香口,無奈魷魚味比較淡,不夠彈牙,不是我杯茶,但同事們都吃光光由於太想吃薯條,因此叫了炸魚薯條,炸物炸得剛好,平平實實的一道小菜由於覺同事太高興,沉醉酒水多於食物,食評到此完畢。

泰式串燒(豬及雞)

牛油蒜香雞翼

椒鹽魷魚

Fish  and  chips

由於覺同事太高興,沉醉酒水多於食物,食評到此完畢。
2018-10-25
其他
2018-08-23 1056 瀏覽
原本諗住開開心心幾個朋友去食下嘢飲下嘢, 點知換來一肚氣, 話說隔離幾張枱都有人食煙和食雪茄, 咁就想換另外一張枱, 侍應態度就非常惡劣, 仲惡過啲古惑仔, 成間舖頭啲侍應都係咁,不知所謂的服務, 以為去咗爛仔地盤! 食物品質一般, 香港人嘅服務真係越嚟越差, 有樣嘢仲搞笑, 話說等緊朋友嚟, 咁我先叫放低個餐牌先不用收, 點知每次行過嚟都收咗我個餐牌, 總共收了五次, 因為我哋係每樣野逐少逐少叫的, 一路飲酒一路食小食, D侍應喺惡到會啤住你,好驚呀,以後都唔會再去, 成班侍應都係完全係唔想做咁嘅樣! 其實食物就唔太差的, 但係cocktail就差啲, 整體價錢就偏貴!
2018-08-17
2018-03-24 1334 瀏覽
紅館看完演唱會朋友說要喝兩杯,自自然然就會走到尖東。初春時份,不冷不熱,坐在噴水池旁露天的位置多爽。現場球迷也很多,作為知道足球之美的女生,還是挺樂於這種氣氛。而這間泰式酒吧,就更顯特別。食物價錢會比一般泰國餐廳貴一點點,但它菜色做得挺精細,意想不到能在酒吧中享用到這麼優質有特色的泰國美食,算是物有所值。百二蚊左右的拼盤,有蝦餅、魚餅、春卷、柚子沙律、香葉雞。炸物香脆不油膩,附有兩款沾醬,誠意十足。較特別的是柚子沙律,加了香脆的炸椰子絲,增加口感,很有記憶點。香葉雞很滑,香草很濃,比一般泰國餐廳天好味。冰的西柚味麒麟啤。整體來說,就算不好杯中物,它也是一間非常優秀的泰國餐廳。

冰的西柚味麒麟啤。

整體來說,就算不好杯中物,它也是一間非常優秀的泰國餐廳。
宵夜
2018-01-07 1327 瀏覽
Boxing day去食的,都唔需要訂位;個人覺得坐戶外好feel D,空氣好D~兩個人食,900幾蚊埋單中規中矩,唔算特別特出~生蝦刺身and蟹王膏蒜蓉包值得試下~happy hour飲野仲有買一送一,送同款既;飲野吹水一流
2017-12-26
生日
2018-01-03 747 瀏覽
每次來這店都是因為友人喜歡在這裡看足球直播,有多部大電視,不用掙有利位置,氣氛很好,很適合大班朋友聚會。食物方面泰菜味道迎合港人口味,九時前飲品買一送一。特別推介串燒伴碟的酸青瓜,酸甜度適中又爽脆!
酸青瓜
2017-11-23 872 瀏覽
每個星期都會有3至4日黎呢間野食飯,野食係唔錯,環境都可以,不過服務就差小小,明明頭一日問左佢地有冇得book 台,佢地話冇,第二日落去再食,又變返有得book,因為去到見到有台吉左冇人坐,點知個服務員話有人訂左台!仲要d解釋好敷衍!