2023-03-25 260 瀏覽
近噴水池嘅幾間餐廳其實主要係酒吧,應該都做咗十幾年,lunch 都有做下午市服務下我地上班一族,呢間係食泰國野嘅,好耐無嚟,今日天氣都ok, 坐outdoor , 其實一向好少人坐indoor 嘅,因為對開其實都算鳥語花香,市區嚟講算幾好Lunch Menu 幾個餐,85起,包沙律同冬陰功,仲有咖啡or 柚子茶。我點咗雞扒撈檬,走沙律同冬陰功。雞扒已切件,配有少少蘿白絲,個汁麻麻,青瓜同魚餅另上咖啡自己加奶,味道還可以吧。

我點咗雞扒撈檬,走沙律同冬陰功。
雞扒已切件,配有少少蘿白絲,個汁麻麻,青瓜同魚餅另上
咖啡自己加奶,味道還可以吧。
2023-03-24
2022-11-03 944 瀏覽
平時返工多數嚟食lunch今晚颱風前夕食個晚飯再飲杯野七點幾仲係happy hour有啲酒係買一送一有啲就special price 見到有生蝦刺身就忍唔住叫好新鮮好好味😋最特別係個蝦頭 係炸咗嘅串燒雞同豬都好好味個醬用碟上 點得方便好多生菜包可以再辣啲但味道都係好嘅通菜正常啦
平時返工多數嚟食lunch

但味道都係好嘅

通菜正常啦

2022-11-01
2022-07-09 1028 瀏覽
間唔時會去食lunch 因為覺得就算係叫Set lunch已經覺得好滿足 有沙律 🥗 小食 主菜 加飲品 最欣賞佢地個冬蔭公湯 味道又夠濃 重點係唔會一碗湯有半碗係香料 堅係勁多海鮮同菇 真材實料👍 今晚同啲朋友去食dinner 叫左豬頸肉炒飯 超多豬頸肉 串燒鱔 口感十足 蒜香牛油雞翼同椒鹽魷魚勁入味 泰式通菜同🦀️蒜蓉包😋 全部野都好好味 多謝啲Staff咁有耐性同咁Nice推薦啲咁正既野食俾我地 個個食到舔舔脷☺️☺️☺️ 無論係食物 服務都💯 價錢合理 值得再去食啊
價錢合理 值得再去食啊
2022-07-09
2022-05-27 1087 瀏覽
前幾日同frd 去食,睇落裝修唔錯就入左去食,落左單9個字都未上😅問侍應叫佢催一催先,過左十幾分鐘先有。仲要野食質素麻麻,職員態度又差,黑口黑面咁。下次唔會再幫襯
下次唔會再幫襯
2022-01-14 1558 瀏覽
一直知道尖東廣場附近有好多間酒吧,真係唔知原來你裏面都會有啲餐廳添,呢間餐廳出面係酒吧比較多人錯相正嘅就可以坐室內嘅位置🪑泰式明爐冬陰功烏頭魚🐟 ($188)冬陰功夠晒地道,有好多唔同嘅香料同配料🌱,味道適中,酸酸辣辣,夠晒開胃同埋暖身,份量都幾多,啱晒同朋友share,最欣賞佢會比到一碗湯方便隨時乾嗰陣時可以自己加湯👍🏻,過於可以融入啲湯裏面,可以食到魚嘅鮮味再加埋其他冬陰功嘅味道,而且肉質嫩滑唔會鞋口。黃咖喱蟹肉配蒜蓉包🦀🥖 ($88)有五至六件嘅蒜蓉包🧄,外脆內軟,有足夠嘅蒜香同埋牛油味,就咁食已經好好食😍,黃咖喱蟹肉都做得唔錯,都可以見到有一疏疏嘅蟹肉,黃咖喱又唔會過辣,配埋蒜蓉包一齊食,又有另一番風味☺️麒麟Frozen Beer ($88) 🍻呢度一大啲酒吧HappyHour 通常都買一送一🍻,都幾抵,上面有個啤酒沙冰🍺夠哂冰凍,又可以解辣😆📍 Nara Thai Restaurant & Bar (尖沙咀)尖沙咀麼地道75號南洋中心地下14-19號舖

泰式明爐冬陰功烏頭魚🐟 ($188)

黃咖喱蟹肉配蒜蓉包🦀🥖 ($88)

麒麟Frozen Beer ($88) 🍻

尖沙咀麼地道75號南洋中心地下14-19號舖
2021-12-14 1150 瀏覽
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻   💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻📸打卡指數: 👍🏻👍🏻 🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻      🤵🏻店員服務:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻夜晚黎到尖沙咀當然要飲返兩杯,想邊飲酒邊食泰國野就唔好錯過Nara Thai Restaurant & Bar。想知道又靚又好玩地方, fai.lok.mode仲會ig分享張相攝影心得。 菠蘿海洋炒飯 ( $95 )份量都正常,不過個菠蘿唔係好大,放唔到好多飯,個炒飯炒得都ok,料都唔算少。泰式香辣肉碎生菜包可能天氣凍,放低一陣唔耐啲肉碎就已經好凍,可能天氣凍就唔係咁岩點生菜包。串燒拼盤  ( $188 )燒蝦串, 牛脷串, 燒膳, 雞串串燒啖啖肉燒得好香,又得乾身又唔鞋,蝦串大大粒蝦,牛脷串勁厚切,入味得嚟又唔韌。泰式生蝦刺身 ( $128 )正常發揮,好食!醬同普通泰式生蝦醬差唔多,泰式生蝦最重要都係生蝦新鮮,唔新鮮就會好稔好難食,keep到水準!一蝦兩味!配埋炸蝦頭,炸蝦頭就唔係個個鍾意食,有興趣可以試下。泰式明爐冬陰功烏頭 ( $188 )碟下面點住火,一路食一直keep住熱辣辣,侍應會上埋一碗湯,用黎加湯, 魚肉超甜,
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數: 👍🏻👍🏻
 🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

夜晚黎到尖沙咀當然要飲返兩杯,
想知道又靚又好玩地方,
 fai.lok.mode仲會ig分享張相攝影心得。

菠蘿海洋炒飯 ( $95 )
份量都正常,不過個菠蘿唔係好大,
放唔到好多飯,
個炒飯炒得都ok,料都唔算少。

泰式香辣肉碎生菜包
可能天氣凍,
放低一陣唔耐啲肉碎就已經好凍,
可能天氣凍就唔係咁岩點生菜包。

串燒拼盤  ( $188 )

燒蝦串, 牛脷串, 燒膳, 雞串
串燒啖啖肉燒得好香,又得乾身又唔鞋,
蝦串大大粒蝦,
牛脷串勁厚切,入味得嚟又唔韌。

泰式生蝦刺身 ( $128 )
正常發揮,好食!
醬同普通泰式生蝦醬差唔多,
泰式生蝦最重要都係生蝦新鮮,
唔新鮮就會好稔好難食,keep到水準!
一蝦兩味!配埋炸蝦頭,
炸蝦頭就唔係個個鍾意食,
有興趣可以試下。

泰式明爐冬陰功烏頭 ( $188 )
碟下面點住火,
一路食一直keep住熱辣辣,
侍應會上埋一碗湯,用黎加湯,
魚肉超甜,又滑,正!
2021-11-14
2021-12-11 597 瀏覽
好多時候都係嚟食lunch 今次終於試dinner菜單當然選擇多很多但由於我們只有兩個人所以也沒辦法點太多生蝦刺身好新鮮加上點咩都好食嘅泰式辣汁真係好好味😋炸豬手配脆蝦片唔只蝦片脆 啲豬手都脆卜卜仲好細心咁碎上唔會無從下手串燒雞肉同豬肉肉質唔會乾最貼心係沙嗲汁用碟上串燒嘢每一個位都可以均勻咁點到汁唔會好似出面啲餐廳用碗上次次都淨係點到個頭原本想叫飛天通菜不過menu冇 所以叫咗泰式通菜都OK嘅 好濃味 我個人就覺得少少咸
好多時候都係嚟食lunch

炸豬手
串燒
泰式通菜
2021-08-02 1580 瀏覽
天氣悶熱又濕又焗,第一時間諗起呢間泰國野,有人軟喜歡Namo,我就喜歡呢間多D叫左大蝦檬粉,配木瓜沙律同冬陰公,冬陰公有蝦有蘑菇同好多蜆肉,味道好好唔會只係死辣味!木瓜沙律輕輕辣木瓜有咬口,好開胃,越食越開胃主菜係大蝦米粉,面頭有炸豬油渣好好食架,仲要有5隻大蝦,好滿足,所有野都係好岩夏天食另一款係豬肉串燒,配沙律冬陰公同泰式臘腸炒飯,炒飯炒得好好,唔會好油,串燒燒得乾身D會再好D,隨碟的青瓜都好好食最後餐飲叫左一杯伯爵冰茶,一個完美的結束😋

木瓜沙律輕輕辣木瓜有咬口,好開胃,越食越開胃

最後餐飲叫左一杯伯爵冰茶,一個完美的結束😋
2021-06-29
2021-08-02 1044 瀏覽
平時行過尖東見啲人日頭已經坐喺依間bar &restaurant嘅户外位好似好chill咁🏖心郁郁試吓☺️分咗2次日頭同夜晚嚟😋好多draft beer tap🍻覺得日頭少啲人,又鬆動啲時間happy hour過癮啲🤪嘢食都好味啲😅飲食記錄:❶ 炭燒墨魚柳: 墨魚柳完美形容依味啖啖肉嘅餸🤤 如圖墨魚偏厚身🦑𠝹咗甲紋🔪所以好易咬開,想慳啲食分幾啖咬都無難道一啲都唔韌🤤 (#箍牙friendly)炭燒得好香,無overcook,墨魚柳保拎外層微焦香,內層juicy🤤點青汁食啖墨魚柳🥢再飲啖酒🍺正👍🏻❷ 蒜蓉牛油焗雞翼❸芝士烤薄餅❹泰式青咖喱配雞肉❺鮮柚子蝦球沙律❻泰式炒通菜❼泰式香辣肉碎生菜包❽ lychee mojito & 🍺

飲食記錄:

泰式青咖喱配雞肉
鮮柚子蝦球沙律
泰式炒通菜
2021-07-20 955 瀏覽
好耐冇黎Nara 次次黎親都好開心🥳有好味嘅泰菜同好多酒水提供 價錢又唔係貴 最緊要係happy hours 買一送一🤩今次食咗好多野 泰式青咖喱酥炸軟殼蟹 配泰式薄餅 次次黎襯必食 水準仍keep到👍🏻泰式炒椰菜苗 今次有啲失手 鹹咗啲 同好重麵豉味椒鹽粟米條 好香椒鹽味 粟米條有燒過 配埋啤酒🍻簡值一流今次第一次叫 有驚喜 超中意 一上枱勁大碟 有6大塊烘香過嘅蒜蓉包 配上濃味黃咖喱蟹肉 超夾 又係啱哂送酒🤤本身想encore 可惜今次叫得太多 太飽 唯有留返下次再食超值得同推介 一上枱員工會點火 一路食keep住熱辣辣 一個字。正😄 烏頭都好大條 一路煮 魚肉超甜 另外上枱時會俾一大碗湯 一路食魚飲湯一路加湯 個湯愈煮愈濃 好重冬陰功味 正☺️

泰式青咖喱酥炸軟殼蟹

黃咖喱蟹肉配蒜蓉包
泰式沙嗲串燒
  • 泰式明爐冬蔭功烏頭
2020-10-14 2804 瀏覽
今日下午同朋友在尖東食午餐,經過一間泰國餐廳,決定入去試一試。一坐低,見到個餐牌,當堂嚇咗一跳,最平價錢也要$78,不過既然坐下,就決定試一試,看看水準如何。朋友叫了一個C餐,泰式青咖喱牛腩飯。我叫了一個E餐,泰式臘腸蛋炒飯。每個套餐都唔信吞拿魚沙律,冬陰功及飲品吞拿魚沙律:口感不錯,沙律醬不太多不太少,挺好吃。冬陰功:極級推介,有足夠的辣度及酸度,材料也很豐富,有魷魚、蜆、蘑菇,非常鮮味朋友叫的咖喱牛腩飯,咖喱味道還可以,牛腩不夠淋,水準一般他泰式臘腸雞粒炒飯就非常有水準,但粒口感分明,臘腸味很香,整體感覺很豐富。最好配了一杯蜜桃味伯爵冷泡茶,有蜜桃香味亦有伯爵茶嘅茶味,很好喝!總結,如果大家吃厭了附近的餐廳,不妨一試。
朋友叫了一個C餐,泰式青咖喱牛腩飯。
我叫了一個E餐,泰式臘腸蛋炒飯。
每個套餐都唔信吞拿魚沙律,冬陰功及飲品

吞拿魚沙律:口感不錯,沙律醬不太多不太少,挺好吃。

朋友叫的咖喱牛腩飯,咖喱味道還可以,牛腩不夠淋,水準一般

總結,如果大家吃厭了附近的餐廳,不妨一試。
泰式臘腸粒蛋炒飯拼雞肉串燒
泰式青咖喱牛腩飯
冬陰功
2020-10-14
泰式臘腸粒蛋炒飯拼雞肉串燒
冬陰功
  • 泰式臘腸薑粒蛋炒飯
2020-10-10 1313 瀏覽
整體食物質素尚可,價錢合理,惟服務態度稍為欠佳。今日與女朋友逛街後找個地方食晚飯,點了串燒拼盤、椰子雞湯、海鮮炒飯、椒鹽鮮魷及2杯啤酒,全部合共470,串燒併盤及椰子雞湯尚算可以,海鮮炒飯用料材尚可(有蝦、蜆、魷魚,菠蘿),惟椒鹽鮮魷所用之炸粉較多,味道淡而無味,不建議大家選擇。環境舒適,可選擇戶外/室內進食。而服務態度並不合格,剛進店舖,員工沒有清楚指示確實座位的位置,之後當詢問洗手間位置時,亦冇清晰指示位置及顯得不耐煩,更沒有提醒客人去洗手間需要使用電子卡,最後結帳時只是敷衍地遞上帳單,沒有禮貌及一句多謝光顧亦沒有講。整體來說平日食餐便飯是可以的,但不建議大家大時大節或重要日子光顧。
  • 串燒拼盤
幫襯過三次,飲品食物方面不錯不過落單就小心,有時漏單,有時就入多左...總之每次都要check單.....另外,如果要去幫襯的話就有心理準備,因為呢間舖嘅職員全部都寸過碼頭咕喱入去幫襯,餐廳職員就當你係黎「尋仇」,對客人不耐性,黑口黑面;說話呼喝,不禮貌;簡直就是-不知所謂。就算你好聲好氣對佢哋,班職員都係惡劣態度對返你;幫襯過三次,我哋次次都和顏悅色,客氣相待,麻煩前,唔該後...次次搵親佢哋落單乜都好,都係咁無禮貌,好似欠左佢哋咁!有次落單,佢話「你大聲啲啦,我聽唔到囉」,但佢覆我野又好細聲喎;佢問我要咩味啤酒,我聽唔到無俾反應,佢就無啦啦好大聲吆喝「我依家問你呀!究竟要咩味呀?」;跟住再要份蝦士多,講左三次蝦多士唔該,都仲要跑返轉頭問多次係蝦多士定蝦餅,結果我忍唔住就話「我要蝦多士,記唔到就唔該你寫低佢啦,我唔想講第五次」;竟然換來一句「唔好意思」直頭係奇蹟;真係無誇張嫁!埋單連句多謝都冇嫁,可想而知,服務態度有幾惡劣!所以除非你「硬淨」過佢地,否則都係一肚氣......可能我哋係咪太多人,又坐耐呢(每次係晚上時間去,都坐左4個鐘).....我哋三次埋單都過千,唔知店家係咪嫌少?
幫襯過三次,飲品食物方面不錯

可能我哋係咪太多人,又坐耐呢(每次係晚上時間去,都坐左4個鐘).....我哋三次埋單都過千,唔知店家係咪嫌少?又霸左張枱咁耐.....我地咁麻煩下次唔好再去就係啦~
  • 蝦多士
2020-02-19 1831 瀏覽
串燒拼盤 $188燒蝦串:略為淡味,冇咩蝦味😅牛脷串:勁厚切,應該都有1cm厚,入味得嚟又好淋😋燒鱔:個皮可以燒得脆少少就good了雞肉串:普普通通 乾左少少🦀 黃咖喱蟹肉配蒜蓉包 $88蒜蓉包新鮮焗起,一上枱就聞到好香蒜蓉味,配埋咖喱蟹肉一齊食,好似有兩股味道湧緊出嚟咁,咖哩香濃帶少少蟹味,之後就系蒜香味🐷 青咖喱豬頸肉 $108超足料🤤勁多塊豬頸肉😆青咖喱少少辣,好多朋友都會叫個白飯,但我覺得呢個點蒜茸包/薄餅會更正😋
串燒拼盤 $188
燒蝦串:略為淡味,冇咩蝦味😅
牛脷串:勁厚切,應該都有1cm厚,入味得嚟又好淋😋
燒鱔:個皮可以燒得脆少少就good了
雞肉串:普普通通 乾左少少

🦀 黃咖喱蟹肉配蒜蓉包 $88

🐷 青咖喱豬頸肉 $108
超足料🤤勁多塊豬頸肉😆
今晚去香港睇林海峰之前約咗朋友食晚飯,去咗呢間露天餐廳,雖然我哋兩個都冇食煙,不過應該係飲啤酒嘅人鍾意坐露天位,係舒服啲嘅冇咁壓迫👍間餐廳好多人,旁邊都有啲人食煙,大部份都係飲大杯啤酒同埋食泰國菜,我哋都唔例外,我叫咗杯士多啤梨益力多都好好飲,生蝦兩食蝦頭炸得好脆,燒魚送咗個類似木瓜沙律嘅小食都好好食😬不過今日個生菜包就爭啲💆‍♀️
生蝦兩食
士多啤梨益力多