2016-12-08 840 瀏覽
葵芳一向係掃街既美食天堂😚而最近係網上見到呢間Little Job既沙冰幾特別所以又要出動了😝佢既沙冰杯外型幾吸引而且有好多口味選擇架😚但最令我驚奇係佢既甜品 呢款綿花糖香蕉朱古力榛子撻好好食😋佢係用香蕉蓉黎整呢款甜品再加上燒左既綿花糖 無得輪👍🏻

佢既沙冰杯外型幾吸引而且有好多口味選擇架😚

2016-11-25 574 瀏覽
彩虹沙冰,圓筒杯 $26葵涌廣場,蘋果乾我真係少黎,事關要轉車再轉車,對上一次黎好似係N年前嘅事啦!聽聞好似無咩大改變,唯一改變嘅係多咗好多小食店呀😆😆好啦,為咗食,蘋果乾又出動啦⋯⋯食咗好多好多😅食評依家野,一個一個慢慢黎啦😆第一個進攻嘅就係Little Jobs!!🌈🔫好啦,十個黎十個都會點嘅彩虹冰沙機關槍🌈🔫,蘋果乾我真係,真係想要,但其實一個人真係飲唔晒1000ml,唔好浪費,所以我最終都點咗圓形杯:500ml;拿拿拿,注意番下先,味道要自己倒嘅,每一個味道就代表一個顏色,整唔整到彩虹嘅靚就⋯加油啦😆味道方面有8種味道:荔枝,奇異果,波蘿,藍莓,藍桔香蜜,士多啤梨,白桃,百香果;咁多種味道/顏色,大家真係諗好度好先落手呀,事關只限倒滿一次,整衰咗無得返轉頭嫁!(杯方面有5種選擇:鴨仔杯,自助冰沙杯,圓筒杯,水筒杯,槍形杯,放心慢慢揀,總有一個啱你嘅😊)同場加映:榛子撻 $28Little jobs 搞搞小玩意,今期推出撻~撻!有芝士酥皮撻,自拍芝士酥皮撻同榛子撻,芝士撻我就試個但榛子撻就想試試!注意,即叫即整,所以需要啲等候時間;首先,焗熱個撻,跟住放一大撻嘅朱古力榛子做底,再
彩虹沙冰,圓筒杯 $26
同場加映:榛子撻 $28
注意,即叫即整,所以需要啲等候時間;首先,焗熱個撻,跟住放一大撻嘅朱古力榛子做底,再鋪上新鮮即切嘅香蕉粒,再焗,之後再放上圓碌碌嘅棉花糖,焗呀焗,登登登,有得食啦!咪睇個樣咁,就係一咬即脆,好鬼酥脆,既然咁酥脆,當啲香蕉同朱古力榛子會好合作嘅不齊流出黎(依個時候請你拎紙巾出黎抹抹咀👄)當你覺得啲香蕉有啲淡時,放心,朱古力榛子會即時補上,唔會令你失望,真係邊食邊滿足同罪惡,罪惡啲咩?梗係我啲脂肪啦😆
P.S:欣賞店家做法,憑杯添飲減$8,既環保又減低成本,WinWin👍🏻;同埋自己泡製飲杯,多咗機會比小朋友去試去學,唔錯嘅做法!
2016-11-24
2016-11-04 507 瀏覽
🙄去到葵涌廣場嘅2樓真係好多各式各樣嘅野食,當中我發現有好多沙冰檔,但我就被其中一間吸引左~ 因為QT童心發作,見到人地唔知食d乜落口然後噴晒煙好得意,又見人拎住支槍型樽自己斟,我又想玩下😜所以飲完杯紫薯唔聽男朋友勸告已經9秒9狗衝左埋個檔口度問人點個個叫乜,我又要😎彩虹沙冰買好想要嘅樽就可以自己動手斟嫁喇~ 有6種顏色分別係荔枝、奇異果、菠蘿、藍莓、柑桔、士多啤梨!我買完樽就變左小朋友甘玩到好開心😅 我簡色多過簡味,最後整完其實分辦唔到個味😂 只係知好冰口感,果味唔算重~ 偏甜~ 反而個噴煙小食由落單到食我都笑到反艇😂因為個小食個名叫「濃霧」。買完送落口講聲有聲又好好笑~ 逼男朋友食用鼻噴扮噴火龍~ 全程我自我娛樂笑到gap gap聲~ 味覺上比平時食開嘅零食淡左~ 但又出奇脆左 不過煙散好快 要快快食甘玩就幾開心嘅~ 男朋友就點左個可印相嘅奶蓋忌廉~ 特意印上QT嘅「Too Cool For Share」logo 哄下我開心~ 其實最後打勻會變左忌廉溝鮮奶味

2016-11-01
2016-11-02 397 瀏覽
葵廣好多人都會去試去掃場,但質素有啲參差🙄今次我就介紹幾間相對比較好味而食完係會覺得值又唔會叫回水嘅<棉花糖香蕉朱古力榛子撻> 🍌$28佢個撻底鬆化得嚟帶酥脆👍而撻面加入濃濃榛子醬😍再嚟有熟度剛好的香蕉,最後面上有已熱溶嘅棉花糖

<棉花糖香蕉朱古力榛子撻> 🍌$28
棉花糖香蕉朱古力榛子撻
2016-10-25
棉花糖香蕉朱古力榛子撻
2016-10-29 326 瀏覽
嘩嘩嘩‼️‼️點解呢多咁多鴨鴨出沒⁉️葵芳2樓開左條食街🍴人流極旺😝當中最為吸睛👀莫過於呢支七彩沙冰可以先揀左樽size 有鴨仔杯($24)🐥水筒杯($30)💦圓筒杯($26)🍼同最搶眼嘅槍型杯($38)🔫好似7-11自由斟咁😋6款味道任你吱👏🏻有白桃🍑奇異果 藍橘香蜜🍯藍莓 菠蘿🍍士多啤梨🍓行行下街突然要充充血💉💉💉飲番包🍇🍹提子特飲醒醒神先😝📷即影即飲自拍忌廉梳打🍹✔️落左單 ✔️腥張相✌🏻️等3分鐘就有啦😍😍😍🌫濃霧小食🌫小食經過特別處理,除左有濃霧效果之外👁入口冰凍香脆,口感特別😋🌽粟米波波🧀芝士圈🍡棉花糖

嘩嘩嘩‼️‼️點解呢多咁多鴨鴨出沒⁉️
✌🏻️等3分鐘就有啦😍😍😍
🌫濃霧小食🌫

🌽粟米波波🧀芝士圈🍡棉花糖
2016-09-14 447 瀏覽
葵浦廣場真係好多新款得意既食物真係愈黎愈多新潮美食!首先呢個沙冰,係好似以前7-11 咁自由搞掂佢仲有好多款沙冰,真係令人眼花,選擇恐懼症既朋友一定簡好耐佢既口味例如有蘋果呀,百香果呀, 菠蘿,士多啤梨,藍莓呀個D玩左一輪終於搞掂唔好以為佢得個樣,又幾好飲,唔太甜跟住仲試左呢個龍霧入面全部都係零食 有芝士圈等等既零食一路食一路個口會出煙好得意慢慢食小心凍親個口
葵浦廣場真係好多新款得意既食物

真係愈黎愈多新潮美食!
首先呢個沙冰,係好似以前7-11 咁自由搞掂

佢仲有好多款沙冰,真係令人眼花,選擇恐懼症既朋友一定簡好耐

玩左一輪終於搞掂

唔好以為佢得個樣,又幾好飲,唔太甜
跟住仲試左呢個龍霧

入面全部都係零食
有芝士圈等等既零食

一路食一路個口會出煙好得意

慢慢食小心凍親個口
2016-09-11
下午茶
彩虹沙冰係要自已diy 有好多唔同味比你選擇,但要汁滿就要比多小小時間啦。噴煙小食其實都係芝士圈果d 係噴煙效果比較吸引而最近新出左自拍飲品,30蚊一杯,只要send張相比店員就ok嫁啦店內環境都幾大,可以企係入面食埋先走,而且店裏面有分類垃圾,唔洗擔心機關槍太大冇位放

噴煙小食其實都係芝士圈果d 係噴煙效果比較吸引

機關槍彩虹沙冰,噴煙小食
2016-09-10
機關槍彩虹沙冰,噴煙小食
  • 彩虹沙冰
葵涌廣場一向予我感覺乜都有得賣有得食,仲平靚正!剛好今日跟朋友到附近有事辦,辦完後就過來看看有什麼東東買來吃吃發現這間店好多人,原來每人都熱衷於自製彩虹沙冰,我倆也不例外,可惜一枝沙冰有1000ml,太多飲唔完,不想浪費,二人便買了枝槍型杯HKD38,一枝2人飲,製成品,二人合力加了10種口味沙冰,色彩吸引,口味清新,個人喜愛乳酪口味另外必試龍霧HKD28會出煙的小食,感覺還有點懷舊,因為有兒時小食,芝士圈,粟米片,及底層有脆口棉花糖,感覺幾特別,一邊吃,口中一邊噴煙,幾過癮^_^下次再經過要買埋其他2款沙冰杯玩下先✌🏻️
葵涌廣場一向予我感覺乜都有得賣有得食,仲平靚正!

另外必試龍霧HKD28
下次再經過要買埋其他2款沙冰杯玩下先✌🏻️
$66 (其他)
2016-09-10 101 瀏覽
葵廣又有新店開,今次這間主攻🌈幻彩沙冰跟龍霧噴煙💨小食,兩者都以視覺上取勝而已-<幻彩沙冰> 🌈$25up圖中圓筒杯$26,樹就做緊優惠$25,場內會有不同味道嘅沙冰自由倒滿杯一次😈通常個個都溝到變彩虹咁,飲落唔會似藥水味😔但有點甜<龍霧> 💨$28其實係將3款小食(棉花糖、粟米片、芝士圈)溝入液態氮令到小食馬上變冰凍再做到噴煙效果,但煙好快消失😅拍片影相要快

<幻彩沙冰> 🌈$25up
幻彩沙冰
<龍霧> 💨$28
龍霧
2016-09-08
外賣自取
$53 (其他)
------------------------------係葵涌廣場發現左一間以玩具槍黎做容器既沙冰!!【槍形杯 (1000ML)】HK$38【圓筒杯 (500ML)】HK$26店內既沙冰味道非常多, 五顏六色都有, 味道分別有藍霉乳酪,士多啤梨乳酪, 水蜜桃乳酪, 青蘋果乳酪, 士多啤梨, 菠蘿等等…既生果味道,今次發揮左我既設計潛能, 自創一支自己中意既顏色飲品/玩具槍, 好有特色啊!係咪好靚呢?【龍霧】HK$28其實係以乾冰去炒,過下冷河, 入面既棉花糖,栗米片同芝士圈都會霧煙,不過煙霧既持久力好快就過, 要相機食先就要快手喇…..
係葵涌廣場發現左一間以玩具槍黎做容器既沙冰!!
【槍形杯 (1000ML)】HK$38
【圓筒杯 (500ML)】HK$26

【龍霧】HK$28
不過煙霧既持久力好快就過, 要相機食先就要快手喇…..

2016-09-06 127 瀏覽
葵廣愈黎愈多新潮野食進駐 今次就去咗Little Jobs 睇下有咩特別🤔-一嚟就玩下自由斟先啦 以前細細個喺7仔就成日玩 大個咗反而無咩點去 今次仲要係咁多隻味沙冰任玩 我緊喺唔執輸啦 斟咗5 6隻味最有印象就喺百香果 菠蘿 好香又唔太甜 其他就無咩特別 都喺色素同糖漿落肚😂-之後就試左龍霧 最初唔知佢喺咩呢 點知原來喺分子料理啲friend 成杯一出嚟真喺好有騰龍駕霧嘅感覺 食落就好脆身 但有啲失咗零食原本嘅味 變得有啲淡-總括嚟講 你話值唔值得試 為味道嘅 我就覺得一般 為影相嘅 的確喺夠呃like葵廣愈黎愈多新潮野食進駐 今次就去咗Little Jobs 睇下有咩特別🤔-一嚟就玩下自由斟先啦 以前細細個喺7仔就成日玩 大個咗反而無咩點去 今次仲要係咁多隻味沙冰任玩 我緊喺唔執輸啦 斟咗5 6隻味最有印象就喺百香果 菠蘿 好香又唔太甜 其他就無咩特別 都喺色素同糖漿落肚😂-之後就試左龍霧 最初唔知佢喺咩呢 點知原來喺分子料理啲friend 成杯一出嚟真喺好有騰龍駕霧嘅感覺 食落就好脆身 但有啲失咗零食原本嘅味 變得有啲淡-總括嚟講 你話值唔值得試 為味道嘅 我就覺得一般 為影相嘅

2016-09-02
2016-09-05 100 瀏覽
Little Jobs葵芳依家越開越多小食店,而且新奇又有趣!😁依個沙冰勁大支,仲有好多味道,有水果味同乳酪味,可以自己揀自己唧🍇🍓🍍🍑🍏整到彩虹色咁好靚呀😍😍🌈🌈沙冰飲落好冰凍,最正係青蘋果味,酸酸甜甜勁好飲👍🏻👍🏻仲有成支水槍咁既container,好正呀😂😂🔫除左沙冰之外,仲有個噴煙小食都好吸引😳😳將薯片經過特別處理之後有煙霧瀰漫既效果🌫🌫一邊食d煙一邊係個鼻同口噴出黎😵好得意呀😂😂😂 一杯入面有芝士圈,粟米波同棉花糖,經過特別處理之後有冰凍效果,食落凍凍地,棉花糖就變到好煙韌,正👍🏻
Little Jobs
2016-09-05 61 瀏覽
長過東京鐵塔的沙冰😂.......………1517 圓筒杯沙冰 $26👍👍👍(5分滿分).............….........………又長又大杯的沙冰共有500ml獨自飲完的我 表示會非常急😂😂😂 $26買一個圓筒膠杯然後自已裝想飲味道的沙冰❤不同包彩=不同味道😂士多啤梨 菠蘿 青蘋果 藍莓等等……………………👧 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓潮流廊2008號舖........….........…
長過東京鐵塔的沙冰😂

.......………

1517 圓筒杯沙冰 $26👍👍👍(5分滿分)

.............…
.........………

又長又大杯的沙冰共有500ml
獨自飲完的我 表示會非常急😂😂😂

$26買一個圓筒膠杯

然後自已裝想飲味道的沙冰❤

不同包彩=不同味道😂

士多啤梨 菠蘿 青蘋果 藍莓等等
……………………

👧 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓潮流廊2008號舖
........….........…
2016-09-02
2016-08-22 988 瀏覽
葵涌廣場近來又多了好幾間新花臣,今天同車爸爸走了一轉又飲又食很Happy喔!行到潮流廊二期見到這間Little Jobs有個噴煙小吃{龍霧}$28,見到年青情侶玩得不亦樂乎,我哋兩個中坑亦玩埋一份啦!付款後店員為我們即席泡製這杯龍霧,將栗米波,格仔脆片放入特製的化學物中伴勻,便可食出噴煙效果本來還有芝士圈的可惜太受歡已售罄啦!其實都係小食一杯不過吃下就有噴煙效果真係好好笑,我同車爸爸玩到癲咗附上男店員示範如何吞雲吐霧。
本來還有芝士圈的可惜太受歡已售罄啦!
附上男店員示範如何吞雲吐霧。
2016-08-21
$28 (其他)