【香港難得一遇嘅型格餐車💚☕️】/////最近留意到銅鑼灣近Sogo有間裝修似小貨車嘅外賣咖啡店 車頂走馬燈上嘅文字由客人隨心設計📚另一方面小編都忍唔住一路食一路用門口塊鏡打卡🤭小店一人打理 店員制作食物以及飲品已經非常快 多人時耐心等候喔~.👉🏻招牌肉桂卷 ($42)店員將肉桂卷翻熱後 麵包熱辣辣依然鬆軟 外層香脆 品嚐到酥麻嘅肉桂粉以及少量糖粉 形狀捲身幾有層次感😋.👉🏻紅絲絨麻糬曲奇 ($38)曲奇呈深紅色 有白朱古力獨特味道 甜度適中 質感較軟糯 麻糬煙韌得嚟帶有拉絲效果👏🏻.👉🏻焙茶抹茶拿鐵 (H$48 C$53)淺綠漸變成深綠色嘅拿鐵賣相好吸睛(*☻-☻*) 散發住焙茶香氣 味道濃郁 加強抹茶回甘味 與焙茶味道就能平衡得更好😼———📍Kremaro (銅鑼灣)銅鑼灣景隆街2號地舖
【香港難得一遇嘅型格餐車💚☕️】
/////

👉🏻招牌肉桂卷 ($42)

👉🏻紅絲絨麻糬曲奇 ($38)

👉🏻焙茶抹茶拿鐵 (H$48 C$53)

———
📍Kremaro (銅鑼灣)
2023-06-26
外賣自取
少奶呢排都系銅記番工🙈所以就襯時間系附近食完快飯就啡啡佢👻btw少奶好中意啡架🙈今次就黎人氣店KREMAROCold Americano🫗佢豆無得揀果味/果仁味🫣呢杯偏向果味多有點酸味但都重啡既🫣🫣唔難飲okay的但$42就偏細杯🙈🪙價錢: $42🤩味道: 4/5環境:店內無座位架🫣佢類似外國餐車咁Ps 佢有出售其他公司既包點/甜品🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️服務:4/5環境:-/5返食:3.9/5價錢:3.7/5🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️👷🏻‍♀️利申:本網只代表個人感受與想法不代表全部🫡(本台暫試運當中, 全人手營運, 多多包涵)🪙今次全自費👷🏻‍♀️📍 Kremaro (銅鑼灣)銅鑼灣景隆街2號地舖🚈(銅鑼灣站D4出口行1分鐘)🧁每一個Follow & Like都係運作動力🔥🥹🥹唔好吝嗇撳個like同埋follow啦!#hkfoodie #深圳美食 #香港美食 #平價美食 #foodiehk #hongkongfoodie #hongkong #90s #couplehk #hkfoodie #假日好去處 #拍拖好去處 #銅鑼灣美食 #咖啡 #上班一族
少奶呢排都系銅記番工🙈所以就襯時間

返食:3.9/5
價錢:3.7/5
🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️⚫️

👷🏻‍♀️利申:本網只代表個人感受與想法不代表全部🫡
(本台暫試運當中, 全人手營運, 多多包涵)

🪙今次全自費👷🏻‍♀️

📍 Kremaro (銅鑼灣)
銅鑼灣景隆街2號地舖
🚈(銅鑼灣站D4出口行1分鐘)

🧁每一個Follow & Like都係運作動力🔥
🥹🥹唔好吝嗇撳個like同埋follow啦!

Expresso Tonic🧊超級適合炎炎夏日☀️飲用!必須大推🙌 濃縮咖啡的馥郁香氣與蘇打水的清涼和氣泡感🫧 結合,既滿足想喝咖啡的私心,又非常消暑解渴😚💖Hoji-matcha Latte 🍵糅合焙茶和抹茶的拿鐵咖啡,茶香濃郁😍 能感受到焙茶的烤香,也有抹茶的微苦😙 口感相當順滑,喝起來使人舒心❤️紅絲絨麻糬曲奇🍪大大一顆,糖果般令人開心的甜味帶輕微果酸,細嚐會感受到淡淡的朱古力味🍫 內層麻糬相當Q彈有嚼勁,與曲奇的綿密口感相得益彰🥰抹茶草莓夾心貝果🥯煙韌抹茶味🍵的貝果內夾幼滑乳酪,分別有草莓味🍓和抹茶味,甜度剛剛好,綴以草莓乾和提子乾🍇豐富口感(๑´ڡ`๑)
Expresso Tonic🧊

Hoji-matcha Latte 🍵

紅絲絨麻糬曲奇🍪

抹茶草莓夾心貝果🥯
亮眼的霓虹燈同貨車既裝修好有特色 店舖細細但飲品種類頗多 Matcha 類都好受歡迎!🥤Iced Latte $47 係用巴西SOE 入口順滑 nutty帶點拖肥味 奶味出都幾滑幾香 呢杯有驚喜!🥯Chocolate Brownie Bagel $38 (drink set +$30)好邪惡的組合 加熱左 Bagel 外面脆 咬落有嚼勁 cream cheese濃濃朱古力味 幾滑 brownie好厚 唔會好甜 配奶啡好夾🥰🥰~ 🍽 Kremaro #銅鑼灣sis📍 銅鑼灣景隆街2號地舖🚆 銅鑼灣D4出口,步行約1分鐘

🍽 Kremaro #銅鑼灣sis
📍 銅鑼灣景隆街2號地舖
🚆 銅鑼灣D4出口,步行約1分鐘
銅鑼灣小小角落外賣咖啡店,位處景隆街(Sogo後面),好方便✨佈置成一架外國food truck🚐綠色銀色型格吸晴,好啱打卡📸焙茶抹茶Latte,賣相好靚💚茶粉研磨得幼細,順滑濃郁,焙茶味加抹茶嘅回甘,唔會比牛奶味搶咗fo,after taste好香,非常適合抹茶控💚💚💚好味嘅抹茶焙茶飲/食品唔係咁易遇上🥹🫶🏻頂層緩緩流瀉嘅漸層效果打卡一流,而家夏天喺街咁熱🔥一定要飲凍嘢爽吓❄️OERO曲奇攞上手幾重吓,真材實料🍪頂層有塊Oreo,中間都有塊Oreo,入面佈滿鬆脆嘅朱古力粒😋👍🏻花生醬肉鬆夾心Bagel口感煙韌,甜而不膩,作為輕食very good💚女咖啡師好nice☺️店舖車身有個走馬燈打卡位,可以比客人打名或句子,好玩,我都整咗✌🏻

Hoji-Matcha  Latte
OERO Chocolate Chips Cookie
Peanut Butter Pork Floss Bagel
Hoji-Matcha  Latte
OERO Chocolate Chips Cookie
2023-05-26 67 瀏覽
.🥰呢間位於銅鑼灣SOGO附近既咖啡店主打各種咖啡、曲奇同埋貝果。✨我哋今次試咗佢哋嘅貝果同埋咖啡,👍🏻味道都幾唔錯,經過幾值得一試。.🐷花生醬肉鬆口味貝果 👅8/10 $32😚最鍾意花生醬同埋肉鬆嘅配搭,🥜花生醬奶酪creamy得來又好香花生味,😋加埋鹹鹹地嘅肉鬆超正。.🐷可可布朗尼夾心貝果 👅8.5/10 $38🍫睇相就知道非常足料,🤣一啖都咬唔晒成個bagel,🥰入面除咗有朱古力奶酪之外仲有一舊布朗尼,朱古力味超級濃郁,食晒一份已經超級滿足。.🐷焙茶抹茶拿鐵 👅8.5/10 $53🍵第一次是焙茶加抹茶嘅組合,味道非常唔錯,🥰叫咗少甜可以試到茶味本身嘅甘苦味,🙌🏻整體來講抹茶味比較突出。.🐷凍朱古力 👅8/10 $47🤣係永遠都唔會出錯嘅凍朱古力,🍫味道唔會太甜,朱古力同埋奶味都非常濃郁。.📍 @kremaro.hk銅鑼灣景隆街2號地舖

🐷花生醬肉鬆口味貝果 👅8/10 $32

🐷可可布朗尼夾心貝果 👅8.5/10 $38

🐷焙茶抹茶拿鐵 👅8.5/10 $53

🐷凍朱古力 👅8/10 $47

📍 @kremaro.hk
2023-05-21 54 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨景隆街新張coffee shop-Kremaro 🇭🇰 銅鑼灣景隆街2號地舖 🇭🇰-🛻 流動美食車既格局好特別, 但都有張凳可以坐低飲野同休息下😌🛻 coffee同non-caffeine 都有好多選擇-🍪 🎈Mochi Filled Red Velvet Cookie $38💯味道係seasonal, 揀左經典甜品紅絲絨蛋糕融入咗麻糬曲奇💯整體唔會太甜, 麻糬夠晒煙韌💯店員介紹黎緊仲會有黑糖同伯爵茶添-☕️🍵🥛HOJI-MATCHA LATTE $53✨抹茶醬掛杯好靚, 焙茶加抹茶出面比較少見✨兩隻味好平衡, 唔會一隻特別搶-🌺🥤HOMEMADE SPARKLING $55💯味道又係seasonal, 今期係洛神花飲落酸酸地好清新💯有tonic, 夏天飲超gur好消暑
👧🏻😋👅🍽✨
景隆街新張coffee shop
Kremaro
🇭🇰 銅鑼灣景隆街2號地舖 🇭🇰

🛻 coffee同non-caffeine 都有好多選擇

🍪 🎈
💯整體唔會太甜, 麻糬夠晒煙韌
💯店員介紹黎緊仲會有黑糖同伯爵茶添

☕️🍵🥛
HOJI-MATCHA LATTE $53
✨抹茶醬掛杯好靚, 焙茶加抹茶出面比較少見
✨兩隻味好平衡, 唔會一隻特別搶
HOJI-MATCHA LATTE

🌺🥤
HOMEMADE SPARKLING $55
💯味道又係seasonal, 今期係洛神花飲落酸酸地好清新
💯有tonic, 夏天飲超gur好消暑
HOMEMADE SPARKLING

2023-05-18 36 瀏覽
特色街頭貨車cafe|📍Kremaro有日喺sogo附近行街見到有間cafe造型超特別😳忍唔住就去咗試下,店員好nice會好似朋友咁你吹水同埋會介紹唔同嘅產品💓而且貨車頂仲有走馬燈可以俾客人輸入字句,店員仲話好歡迎客人嚟轉換自己想要嘅句子,成件事超新奇👍🏻♡HOJI-MATCHA LATTE♡|💰熱$48 凍$53🤩第一次喺市面見到有焙茶mix抹茶嘅飲品,即刻嗌咗一杯試下。凍飲嘅漸層打卡好靚,兩者嘅味道混合都好夾,抹茶味會偏重啲啲🤏🏻唔會過甜/苦澀,茶香味出而且飲完細品會微微回甘。♡PINEAPPLE PASSION FRUIT SODA♡|💰$55店員介紹話呢杯係新品嚟,所以就順便試埋😎而且店員見到我係咁影相仲好細心咁話杯SODA可以除蓋俾我影靚相🥰飲品除咗賣相靚有漸層色仲要好飲,飲品喺飲之前要先攪勻,味道唔會過酸仲好夠甜💛飲到後期啲冰溶咗杯飲品都唔會無味💯天氣勁熱嘅時候飲返杯冰凍好飲嘅梳打真係好幸福💓個人超級推薦呢杯💯♡Chocolate Brownie Bagel♡|💰$38/嗌飲品+$30本身無打算嗌bagel,但喺港島區見到一個咁厚身、足料、有層次嘅bagel居然淨係加$30
特色街頭貨車cafe|📍Kremaro

本身無打算嗌bagel,但喺港島區見到一個咁厚身、足料、有層次嘅bagel居然淨係加$30就買到😳咁梗係要買啦😂bagel食落包體有嚼勁配埋朱古力醬同埋有朱古力粒粒嘅brownie作為配料,朱古力味濃郁而且cp值真係超級高❤️‍🔥但可惜店員話bagel遲啲會停賣🥹咁多位得閑記得要快啲嚟試下

♡芋頭麻糬曲奇♡|💰$38/嗌飲品+$30
芋頭味嘅曲奇真係好少見😳又係一個好有特色嘅曲奇,嗌完之後店員就會加熱曲奇,未食已經聞到好香芋頭味,但要注意曲奇加熱後好燙手😂記得等一陣先食,麻糬凍咗之後會更加煙韌🫶🏻唔好好似我咁手快快勁燙手咁搣開咗個曲奇😂不過熱食嘅話麻糬會更軟糯拉絲🧏🏻‍♀️不過呢款曲奇味道會比較甜,配埋杯咖啡就啱啱好啦~

🧏🏻‍♀️總結一下,個人覺得行過銅鑼灣呢邊可以嚟試下呢間cafe嘅產品,不論係cafe嘅外表同埋食物都好適合打卡💯而且飲品同食物嘅味道組合都係坊間比較少見,更加新奇嘅係有走馬燈俾客人輸入自己想要嘅字句,真係又食又玩又可以打卡🫶🏻

2023-05-17 26 瀏覽
Coffee (Latte)Latte 有咖啡味,唔會太甜,味道唔錯Bagel (Chocolate)即叫即整,要等約5分鐘,不過翻熱後仍有啲凍,老闆話因為雪得太凍所以個心會唔夠熱,不過味道都唔錯環境有格調,鬧市中有特色既卡車cafe 店,可以打下卡,不過要就就位,附近好多行人
Coffee (Latte)
Latte 有咖啡味,唔會太甜,味道唔錯

Bagel (Chocolate)

2023-01-16 136 瀏覽
銅鑼灣人頭湧湧,急步鬧市中仍會被呢間coffee shop?( just for talk away)既店面吸睛,menu清晰,想飲咩食咩可即時向 barista 落order. 見到枝cold brew包裝好cyber, 忍唔住叫左枝包裝無寫幾多ml, 問barista係220ml.嚐到濃郁紮實的咖啡口感,好爽呀☺️☺️

見到枝cold brew包裝好cyber, 忍唔住叫左枝

包裝無寫幾多ml, 問barista係220ml.
嚐到濃郁紮實的咖啡口感,好爽呀☺️☺️

2023-01-12 108 瀏覽
行完𝚂𝚘𝚐𝚘 喺附近見到架幾特別嘅餐車即刻去試下先ฅ^•ﻌ•^ฅ- ♡︎𝙷𝚘𝚓𝚒-𝚖𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 (𝚒𝚌𝚎𝚍) $𝟻𝟹有選擇困難揀佢就啱晒喇~有齊𝚑𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 同𝚖𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊個人覺得凍飲出色𝚍!➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎-♡︎𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 (𝚑𝚘𝚝) $𝟺𝟻另外嗌左杯熱嘅𝚖𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎,中規中矩~-♡︎𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚜𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚋𝚊𝚐𝚎𝚕 跟餐+$𝟸𝟻抹茶味濃,士多啤梨微酸兩者互相配合,唔會互搶風頭🍵🍓睇落份量細,但當下午茶食落肚啱啱好(¯ ³¯)♡-見到其他口味嘅𝚋𝚊𝚐𝚎𝚕 都幾吸引有機會再嚟試下先!🥯🥯🥯
行完𝚂𝚘𝚐𝚘 喺附近見到架幾特別嘅餐車
即刻去試下先ฅ^•ﻌ•^ฅ

有選擇困難揀佢就啱晒喇~
有齊𝚑𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 同𝚖𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊
個人覺得凍飲出色𝚍!
Hoji-matcha  latte

➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎
♡︎𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 (𝚑𝚘𝚝) $𝟺𝟻
另外嗌左杯熱嘅𝚖𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎,中規中矩~

抹茶味濃,士多啤梨微酸
兩者互相配合,唔會互搶風頭🍵🍓
睇落份量細,但當下午茶食落肚啱啱好(¯ ³¯)♡
Matcha  strawberry  bagel

Matcha  strawberry  bagel
  • Hoji-matcha Latte
  • Matcha Strawberry Bagel
2022-11-27 548 瀏覽
今日喺銅鑼灣見到有一架好特別既咖啡車,有個寫住Kremaro既綠色走馬燈,車身主要係鋁既感覺,幾modern幾有style。佢主要賣咖啡為主,但都有小少量輕食,例如bagel, cookies等,佢仲可以即場幫你翻熱,等你可以飲住咖啡,食點甜食。注意呢架咖啡車不設座位,只有少少企位。 🥯抹茶草莓夾心貝果($32,9.2/10)外型討好!超級好味!抹茶creamcheese超濃既抹茶味,草莓creamcheese又超fresh既草莓味,一甘一酸配合得好好,仲有creamcheese既咸甜味,天衣無縫!另外,貝果焗完之後外脆內軟,好好食!😋 🥯可可布朗尼夾心貝果($38,9.2/10)朱古力控一定中意食呢個😈!佢有三款口感,朱古力貝果的煙靭,朱古力creamcheese既細滑加埋brownie既蛋糕質感,真係好好食!強烈推介。 ☕️Jacob Mocha($52,9/10)聖誕限定咖啡!積及橙咖啡!老闆話係細個童年回憶,好中意食積及朱古力橙餅,所以設計左杯橙同朱古力味咖啡!飲落十分之有驚喜!有橙味但又唔會太搶,咖啡好滑好香,奶泡亦都打得好細密。好好味好特別!我都開始懷念呢種味道。

🥯抹茶草莓夾心貝果($32,9.2/10)

🥯可可布朗尼夾心貝果($38,9.2/10)

☕️Jacob Mocha($52,9/10)
外賣自取
  • Matcha Strawberry Bagel
2022-11-16 86 瀏覽
銅鑼灣景隆街Coffee truck裝修的Kremaro 非常耀眼✨特別打卡位置🚚餐廳主打 coffee,抹茶飲品homemade sparkling同輕食甜品最特別打卡位置是有個特色走馬燈🫰🏻❤️✨行過經過都唔好錯過天氣開始涼~叫左杯Winter Drink☕️Jacob Mocha積及橙新出嘅飲品當然要試吓啦~味到真係好特別~咖啡味非常香濃~加埋甘香嘅橙味!成個人都暖晒👍🏻職員話old milk 去調教!唔會太甜!輕食甜品Bagels:花生醬🥜肉鬆口味職員會即時幫你整返熱~啱晒而家呢個天氣食!麵包煙煙韌韌,花生醬夾肉鬆,口感豐富有層次!
最特別打卡位置是有個特色走馬燈🫰🏻❤️✨行過經過都唔好錯過

天氣開始涼~叫左杯Winter Drink
☕️Jacob Mocha積及橙

輕食甜品Bagels:花生醬🥜肉鬆口味

2022-11-10 61 瀏覽
銅鑼灣返工嘅啡友應該一定認得呢個綠色搶眼招牌。晨早8點就傳出咖啡香,不過都係鍾意唔跟menu,嚟杯「隨便」。當日心情係杯菠蘿特飲light up the day,至於咖啡同bagel就留返Grab n go返公司慢慢食!Fruity flavour 嘅Cold brew 好refreshing,酸度同果香平衡,配上邪惡無比嘅chocolate brownie bagel正好解到膩。翻熱後bagel入口滿滿麵粉香!夾心嘅朱古力同brownie 甜度適中,入口偏乾身,可可香濃厚。另外今次再訪感謝店員嘅即興作品— 菠蘿特飲!味道好refresh,賣相精緻可愛真係令人認唔住會想打個靚卡!

2022-11-02 48 瀏覽
係銅鑼灣路邊經過,發現依間有特色走馬燈,亮眼綠色燈箱💚嘅咖啡店 𝙆𝙧𝙚𝙢𝙖𝙧𝙤。小店外型似小貨車,線條利落型格。依間店嘅飲品☕️同小食 (Bagel & Cookie) 🥯都令我好有驚喜😍如果揀即場食嘢/飲咖啡(熱),店員會幫手將Bagel 同曲奇加熱,咖啡亦可用杯上,欣賞埋拉花。另外,同店員傾傾吓發現原來有off menus😆,可以加錢揀更高級嘅抹茶粉🍵,例如 { 松風 } 同 { 葉室の昔 }。之前都有研究過靚嘅抹茶粉都真係幾貴,所以知道加少少錢試到好嘢,即刻叫多杯Matcha Latte🍵,唔對比都唔覺原來不同級數嘅抹茶粉味道差咁遠🫢兩位店員都好Nice,同佢地傾計學到好多咖啡/抹茶知識,真心推薦!👍🏻~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🍵 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $𝟓𝟎 (𝐮𝐩𝐠𝐫𝐚𝐝𝐞 另加錢)餐牌上基本款嘅Matcha Latter,抹茶味道濃郁,揀左無甜非常出色,更品嚐到抹茶香味。之後試左用另一款 upgrade 抹茶粉 { 葉室の昔 } 製作嘅,顏色上無之前嘅咁鮮綠,入口明顯無咁多抹茶青草味,口感純好多。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

之後試左用另一款 upgrade 抹茶粉 { 葉室の昔 } 製作嘅,顏色上無之前嘅咁鮮綠,入口明顯無咁多抹茶青草味,口感純好多。建議飲靚個款Matcha Latte (off menus) 前,先飲啖水清一清口腔嘅味道。初初第一啖係覺得有少少淡,當隔返多些時間後, { 葉室の昔 } 嘅Matcha Latte 係越飲越好飲,真係要細細品嚐,會飲到個種香醇、齒頰留香嘅味道✨,難怪靚嘅抹茶粉要賣咁貴!😝🍵

☕️ 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚 $𝟒𝟒
第一眼覺得拉花好靚,味道香濃而不苦澀。Mocha唔容易難飲,但要好飲都唔易。依杯係難得摩卡同牛奶比例好好,唔會有一邊搶左另一邊嘅感覺,而且味道係融合嘅,口感細滑,好高質素👍🏻

🥜🍌花生可可香蕉蛋糕夾心貝果 $𝟑𝟖
(+$𝟑𝟎 𝐝𝐫𝐢𝐧𝐤 𝐬𝐞𝐭)
店員幫我將貝果加熱焗到脆口,外脆內軟,內層暖笠笠,天氣涼涼地時食,特別溫暖滿足🥰花生醬比我以為嘅更有質感,花生味都更出🥜。中間嘅香蕉蛋糕濕潤綿密,香蕉味🍌天然香濃唔係香精個種,可可層🍫亦不會太甜。

🍵🍓抹茶草莓夾心貝果 $𝟑𝟐
(+$𝟐𝟓 𝐝𝐫𝐢𝐧𝐤 𝐬𝐞𝐭)
Cream層帶少許鹹香,似忌廉芝士嘅味道,質地比較濃厚有質感。夾心配有草莓酸甜味,帶少少果肉,相對無咁濟。抹茶味都出嘅,整體配搭幾特別,又唔會太甜。

🍪 𝐎𝐄𝐑𝐎 朱古力碎曲奇 $𝟒𝟖
外層脆身,好香牛油味,內層好似有滿滿OERO咁,夠甜夠邪惡😆🍪