2018-01-07 950 瀏覽
聖誕節跟女朋友的選址,無他,價錢合適,地點就腳,因女朋友還小,打算帶壞她,飲杯酒驚喜就唔講得,但穩陣嘅餐廳食物叫左個鐵板海鮮(見圖)食材就一般,但都叫大堆頭,帶子青口大蝦,會淋啲酒點著,再上枱,有啲視覺效果!但好難影!嗌左兩杯cocktail Pina colada 比佢試,有啲椰子味,佢都喜歡,另一杯亂㨂,揀杯多烈酒嘅比自己,名唔記得,兩杯都唔錯後來細小的女朋友同我都覺得唔夠,本來想試牛扒,基本上餐廳都叫steakhouse 但太full ,點左個漢堡包,not bad burger room standard!有薯條🍟跟尾!但唔記得影相!整體滿意!有兩位菲律賓男士唱歌同彈小結他見仁見智的喜好食左total around HKD 1000
聖誕節跟女朋友的選址,無他,價錢合適,地點就腳,
因女朋友還小,打算帶壞她,飲杯酒

驚喜就唔講得,但穩陣嘅餐廳

有薯條🍟跟尾!但唔記得影相!

整體滿意!

有兩位菲律賓男士唱歌同彈小結他
見仁見智的喜好

食左total around HKD 1000

2017-12-16 441 瀏覽
去諾士佛台食嘢,飲嘢,都知道食物嘅質量吾會係重點,反而係主打氣氛,不過今次整體服務真係差左少少,不吐不快。一行十人黎到,舉手舉到手軟都冇侍應黎落單,見到人手嚴重不足,侍應對餐牌嘅熟悉程度,幾時happy hour都唔清楚,最過分嘅係,叫左接近一個鐘頭,都仍然未上菜,點解會咁嘅呢?真係等到咩氣氛都冇晒。另外牛扒叫了medium rare , 不過上碟的時候已經係全熟,太憤怒,直接叫侍應更換,我也是首次這樣做。飲品方面,不太差,但餐廳音樂太大聲,嚴重影響談天,如果較細聲一點就好,兩位結他手主動走來唱歌,搞氣氛,這個環節不錯。

2017-12-15
2017-11-01 313 瀏覽
一間氣氛很好,食物很美味的餐廳。他是的牛排超正,我點了牛柳,medium rare,剛好,好香、好腍!蠔很鮮味、可選擇的類型也多。紅酒的選擇多但價錢不算貴,開了三支,$388一支,每支也很好。連甜品也有驚喜!有機會一定會再去!
2017-10-19
  • 牛柳
  • 生蠔
2K
2017-08-15 413 瀏覽
當天的晚餐, 就落腳於 尖沙咀-諾士佛臺 的 Knutsford Steak Chop & Oyster bar ~餐廳的環境開揚, 裝修頗有情調, 座位舒適, 氣氛悠閒 ~Menu ~一如很多西餐廳一樣, 每枱都有麵包供應, 麵包烘得鬆軟, 加上黑醋和橄欖油同吃, 簡單又美味餐廳有樂手彈結他又唱 Desperado, Hotel California, Please Release Me, Green green grass of home 等等多首金曲 .... 樂手的彈奏技巧高超, 唱功一流, 實在聽得我如痴如醉 ~Spaghetti Bolognaise 傳統肉醬意粉 $ 148 : 吃落口就知道這個意粉是偏向美式的煮法, 而不是 意大利 式的, 因為 意大利 的是偏向著重於蕃茄和肉醬的濃厚和酸度, 而這個意粉是甜度偏重的, 其肉醬都煮得十分對辦, 最重要是下得夠香草, 意粉硬度也適中 ~一邊聽歌, 一邊吃意粉, 實是陶醉 ~本篇完 ~

餐廳的環境開揚, 裝修頗有情調, 座位舒適, 氣氛悠閒 ~

Menu ~

一邊聽歌, 一邊吃意粉, 實是陶醉 ~

本篇完 ~

2017-07-11 3047 瀏覽
跟先生拍拖時已說好,結婚後也要常常二人世界,外出晚飯拍拖。這夜,我們選擇去諾士佛臺吃一餐浪漫的晚餐。年輕時我曾經在諾士佛臺上班,因此對諾士佛臺有一種深厚的情意結。最後,我們選了Knutsford Steak Chopy & Oyster Bar這間餐廳餐廳的環境好浪漫,又夠靜,最適合我跟先生談心我好喜歡吃生蠔的,來到這間餐廳,當然要點啦!沒想到有遊戲玩! 一手抓到幾多隻生蠔,便可以FREE~~~~~~這個時候當然由先生出手啦! 我們抓到半打生蠔呀YEAH~生蠔好新鮮,海水味好香,一口一隻,先生吃兩隻,我吃四隻=P 頭盤先吃生蠔,好滿足,好清新呀!是夜不想喝酒,所以點了兩杯Mocktails,青蘋果味的那杯是我的酸酸的Soda,好飲! 而且飲品也好好看,好有夏日氣息!珍寶芝士煙肉安格斯牛柳漢堡包$168 芝士好香濃呀! 安格斯牛柳肉汁香甜,再配上濃濃芝士,好好味呀!愛吃扒的我們,另外再點了美國頂級牛柳,10oz,因為我們有漢堡又有生蠔,所以二人食份量剛剛好,其實有點過飽,最後連甜品也吃不到=P先生喜歡吃好生的牛,要見血,我卻愛吃熟的,二人一起食扒,大家會遷就對方,不見血便好! 這裡的煎扒

餐廳的環境好浪漫,又夠靜,最適合我跟先生談心
我好喜歡吃生蠔的,來到這間餐廳,當然要點啦!
這個時候當然由先生出手啦!
我們抓到半打生蠔呀YEAH~
生蠔好新鮮,海水味好香,一口一隻,先生吃兩隻,我吃四隻=P
頭盤先吃生蠔,好滿足,好清新呀!
珍寶芝士煙肉安格斯牛柳漢堡包$168
先生喜歡吃好生的牛,要見血,我卻愛吃熟的,二人一起食扒,大家會遷就對方,不見血便好! 這裡的煎扒的火喉恰到好處,正合心意。
肉質夠嫩,牛肉很香。
最後,我們喝著MOCKTAILS邊吃薯條談心,完成是夜的浪漫晚餐。真的很喜歡這間餐廳的裝潢及氣氛,浪漫極了! 有時,不一定要特別日子,才可以享受浪漫。
2017-06-05
2017-07-11 310 瀏覽
上次同朋友黎過happy hour加dinner之後,念念不忘,今次決定有另外既朋友黎試下,因為實在太有情調,仲有live music,如果同女友人黎真係一流,鬧市中的浪漫。先黎一個前菜蒜蓉飽,夠哂脆,溫度逅岩岩好,唔似普通西餐廳硬硬的,值得一讚。之後就食大蝦意粉,本人對意粉相當有要求,軟硬度要岩岩好,呢間餐廳真係做到,大蝦新鮮,不過可以大隻d。最後主菜就係牛扒,建議5成熟,因為太塊關係,太熟就唔好食,5成熟就岩岩好啦。呢間情調真係一流,推介同心儀對象黎食,一定有分加!
呢間情調真係一流,推介同心儀對象黎食,一定有分加!
2017-07-09
吃貨朋友多,所以常會被帶到未去過的餐廳吃好東西。這次到了位於尖沙咀的Knutsford ,一入去便想起某次在樓上餐廳吃飯,離開時經過看到餐廳内的環境,已經很想去試。看見很多不同的酒,可惜習慣工作日前不喝酒。聽聞這裡生蠔很不錯,不過我倆都不好,所以沒辦法給評價。鮮花與燭光,即使是與女生一起,也可以是一頓浪漫晚餐。還有樂手即場以吉他伴著演唱,氣氛非常好。夠熱夠外脆内軟的法包,塗不塗牛油都一樣好吃。新奧爾良炭燒牛油青檸八爪魚鬚 $108這道八爪魚鬚真的很好吃,上桌很香,入口淡淡微酸的青檸味,八爪魚鬚的口感夠軟嫩,保留著一點彈性,味道很鮮。鮮蟹肉佐香煎龍利柳伴蛋黃醬 $248蟹肉熟的程度剛好,很嫩很鮮味;龍脷魚柳外面香口,內裡嫩滑。配上鹹淡剛好的蛋黃醬,味道更豐富又沒有搶掉蟹肉和魚柳的原味。鮮帶子蟹肉露荀忌廉寬條麵 $188帶子很大隻,煎得剛好熟,面層看到微焦,内裡爽嫩。忌廉汁味道濃濃,質感很滑很creamy,夾著蟹肉碎,均勻附在煮得軟硬剛好的寬條麵上,配上新鮮翠嫩蘆筍,感覺不會太膩。謝謝朋友帶路,這晚真的很享受很放鬆。
吃貨朋友多,所以常會被帶到未去過的餐廳吃好東西。

看見很多不同的酒,可惜習慣工作日前不喝酒。

聽聞這裡生蠔很不錯,不過我倆都不好,所以沒辦法給評價。

鮮花與燭光,即使是與女生一起,也可以是一頓浪漫晚餐。

還有樂手即場以吉他伴著演唱,氣氛非常好。

夠熱夠外脆内軟的法包,塗不塗牛油都一樣好吃。

新奧爾良炭燒牛油青檸八爪魚鬚 $108

鮮蟹肉佐香煎龍利柳伴蛋黃醬 $248

鮮帶子蟹肉露荀忌廉寬條麵 $188

謝謝朋友帶路,這晚真的很享受很放鬆。
生日飯停不了 多friend係開心嘅 一大班人食美式嘢係幾好嘅選擇 美式野大碟飽肚 2個人食又唔食得多 一入到歺廳有live band已經加左分 朋友一早同歺廳講上到去唱生日歌夠晒驚喜難忘 帶著開心嘅心情點歺係會叫大左嘅 依個推廣亦都係吸引我之處 凡點steak類主菜就可以玩「一手生蠔」 我問最多個個可以拎到幾多隻 ... 9隻 (隻手未好大?) 不過我個friend都拎到6隻! 生蠔上枱好新鮮 肉身唔肥係品種唔同啫 食落啖啖海水味 唔係cheap蠔黎架 之後就上前菜 我特別喜歡焗田螺 叫上枱田螺仲bob bob 聲 幾驚熟到乾呀⋯⋯好采冇 火候剛剛好 連忌廉薯蓉都食光 實在太肚餓了 帶子蟹肉露荀寬條麵 帶子粒算大及厚身 外邊煎香入邊軟滑 是半熟狀態 蟹肉混入忌廉汁 騙到了不吃蟹的男人 creamy得黎有蘆筍中和番 香煎鱈魚伴鮮蜆配紅花忌廉汁 Haha....又係忌廉汁 厚身的鱈魚配上好多蜆 應該係煎完再焗的 可能因為咁肉質被鎖住了 就算咁厚都keep到好滑 炭燒美國肉眼扒 配一份薯條、燒汁、同蔬菜 12安士叫了三成熟 是偏熟了少少 切開只見少少鮮紅 肉眼大大份
生日飯停不了

一入到歺廳有live band已經加左分
朋友一早同歺廳講上到去唱生日歌夠晒驚喜難忘
帶著開心嘅心情點歺係會叫大左嘅

依個推廣亦都係吸引我之處
凡點steak類主菜就可以玩「一手生蠔」
我問最多個個可以拎到幾多隻
... 9隻
(隻手未好大?)
不過我個friend都拎到6隻!

生蠔上枱好新鮮

應該係煎完再焗的
可能因為咁肉質被鎖住了
就算咁厚都keep到好滑

炭燒美國肉眼扒
配一份薯條、燒汁、同蔬菜
12安士叫了三成熟

食到依味主菜已經好飽了

好飽嘅時候鐵板醬焼豬仔厚肉排亦都上枱
仲要係厚切
每人先分一舊
好彩肉汁豐富、醬汁醒胃
每人仲可以分多一舊
再食多少少薯條
飽到想行番屋企呀!

有2樣嘢我要特別一提:
焗蒜茸包?
Oh... 我冇叫喎?
不過好好食...又熱又脆
Haha.. 以為免費點知原來會收$
另一樣冇水供應又係要注意嘅
因為係酒吧街

所以我地叫左水同啤酒lor
2017-07-06 226 瀏覽
難得今日收早,約左朋友出尖沙咀食飯傾計但又想搵間舒適的bar坐下,知道諾士佛臺果邊好多,於是我地就行過去果邊搵野食,行行下看到有間oyster bar好似又幾吸引wo ~呢間bar好有情調,燈光柔和坐位寬鬆,又有柔和的音樂。即場有live show有兩個人系度表演。叫份牛扒可以免費拿生蠔,於是我地就點左一份牛扒,店只好細心幫我戴上手套以免拿生整親,我一手竟可拿到六隻生蠔好happy。生蠔好新鮮鮮甜,好滑溜好juicy😋西冷點左五成熟,肉質好淋,好重牛味,份量十足,薯條好新鮮。鮮帶子露筍忌廉闊條麵,好大粒帶子好彈牙好鮮甜,闊條麵夾著好多蟹肉和忌廉汁好濃郁的味道。
生蠔
生蠔好新鮮鮮甜,好滑溜好juicy😋
西冷點左五成熟,肉質好淋,好重牛味,份量十足,薯條好新鮮。
鮮帶子蟹肉露筍忌廉闊條麵

西冷牛扒
2017-05-23
鮮帶子蟹肉露筍忌廉闊條麵
西冷牛扒
早前相約舊同事去了位於尖沙咀諾士佛臺的Knutsford Steak Chop & Oyster Bar食晚飯. 我地先點了一款小食, 選了酥煎邁阿美蜜芥鮮蟹柳餅. 主菜我點了珍寶芝士煙肉安格斯牛柳漢堡飽. 而友人點了特朗普烤雞會所三文治. 店員先奉上麵包. 麵包外脆內軟, 再配上牛油, 真係好好味. 酥煎邁阿美蜜芥鮮蟹柳餅. 蟹柳餅一切開, 就見到一絲絲的蟹肉. 蟹肉外層煎到香脆, 饀料就夠鬆軟, 多重口感. 配有蔬菜, 可以起中和作用, 去除油膩感. 特朗普烤雞會所三文治. 見到個名真是覺得有點搞笑. 友人話味道尚算不錯. 輪到我的主菜上枱. 珍寶芝士煙肉安格斯牛柳漢堡飽. 賣相幾吸引, 仲好大份添. 一切開後, 見到牛肉好厚身, 仲放了不少蔬菜, 蕃茄和醬汁, 好有層次. 我唔食生, 所以點了全熟的牛肉. 牛肉仍然能夠保持一定程度的肉汁, 入口完全不覺得乾和硬. 再配上爽脆的蔬菜和蕃茄, 多重口感. 而薯條是幼身又長, 同平日食的幼薯條口感不同, 這個估唔到幾好味. 最後, 當然要點一杯凍飲解解渴. 點了Gold Coast. 混入了Pea

我地先點了一款小食, 選了酥煎邁阿美蜜芥鮮蟹柳餅.

主菜我點了珍寶芝士煙肉安格斯牛柳漢堡飽.

而友人點了特朗普烤雞會所三文治.

店員先奉上麵包.

麵包外脆內軟, 再配上牛油, 真係好好味.

酥煎邁阿美蜜芥鮮蟹柳餅.

酥煎邁阿美蜜芥鮮蟹柳餅

蟹柳餅一切開, 就見到一絲絲的蟹肉.

蟹肉外層煎到香脆, 饀料就夠鬆軟, 多重口感.

配有蔬菜, 可以起中和作用, 去除油膩感.

特朗普烤雞會所三文治.

見到個名真是覺得有點搞笑.

友人話味道尚算不錯.

輪到我的主菜上枱.

珍寶芝士煙肉安格斯牛柳漢堡飽.

珍寶芝士煙肉安格斯牛柳漢堡飽

賣相幾吸引, 仲好大份添.

珍寶芝士煙肉安格斯牛柳漢堡飽

我唔食生, 所以點了全熟的牛肉.

牛肉仍然能夠保持一定程度的肉汁, 入口完全不覺得乾和硬.

再配上爽脆的蔬菜和蕃茄, 多重口感.

最後, 當然要點一杯凍飲解解渴.

點了Gold Coast.

混入了Peach Syrup, Passion Fruit mix, Orange juice Blended.

上枱時嚇了一跳, 無諗過甘大杯, 兩個人飲也足夠.

甜度適中, 味道清新, 質感是沙冰, 但就打得夠幼細, 係我鍾意的質感, 又夠解渴.
酥煎邁阿美蜜芥鮮蟹柳餅
2017-06-26 172 瀏覽
今個月家庭聚會,揀左間有點懷舊感覺既西餐,哄下爸爸開心~一進內已見到兩位結他他老伯在自彈自唱懷舊英文歌,加埋優暗既燈光,場面非常浪漫,連我都覺得好淘醉~爸爸一邊欣賞一邊跟住拍子點頭,仲跟住唱添,睇黎佢真係好滿意好開心~order好野食,侍應先為我地送上餐包,熱哄哄香噴噴~分別有兩款,一款是百吉包,外脆內軟,另一款薄身的,口感比較硬身~特朗餐烤雞會所三文治 $148絕對是高級版既公司治,麵包不是普通方包,麵包外層焗得香口,配料的雞塊用上較健康的雞胸肉,雖是雞胸但肉質嫩滑,而且厚厚的,然後還有車打芝士片同沙律菜~薯條是原隻薯仔連皮切條,質感札實薯味濃~大海蝦風乾蝦鮮茄容意粉 $168三隻巨大海蝦,鮮味爽彈,茄蓉酸酸甜甜味道十分討好,驚喜之作,必食推介烤焗雜扒大拼盤 $688超大一盤,牛,羊,豬,雞,肉腸有齊哂,非常大堆頭,淨係影相都開心~不過侍應突然拿出一件雞胸俾我地,原來佢話忘記左放埋入鐵板到,所以另上~肉類全部大大件,岩哂食用獸~配菜可以揀薯條,薯蓉,焗薯,我地揀左焗薯,真係飽到上心口我地仲order左兩杯飲品share~今晚真係好滿足~
今個月家庭聚會,揀左間有點懷舊感覺既西餐,哄下爸爸開心~

特朗餐烤雞會所三文治 $148

大海蝦風乾蝦鮮茄容意粉 $168

烤焗雜扒大拼盤 $688

我地仲order左兩杯飲品share~今晚真係好滿足~

好朋友升職,請我吃飯慶祝,想找一間可以靜靜地傾計的餐廳,我們我選了位於諾士佛台的一間西餐廳!氣氛幾好,有點昏暗,頗有情調!竟然還有駐場歌手表演,很有feel!最近餐廳有promotion,只要點選指定牛扒餐,還有讚好及分享餐廳的專頁,就可以玩一手生蠔遊戲,就是說你一隻手能拿到多少生蠔就免費給你!於是我們點了一份美國頂級牛柳!我的手掌太細,拿生蠔這個動作當然交給我的朋友仔,他一手拿到了五隻,很利害!然後餐廳會幫忙處理開生蠔!登登!這就是拿到的生蠔!雖然不是很大隻,但蠔味幾濃,而且絕不腥!幾鮮!medium rare的美國頂級牛柳,超厚切!外面煎得好香!上面有香草調味!沒有筋,鎖緊肉汁,很嫩,牛味濃!點燒汁食很惹味!伴菜薯條好香脆!另外我們也點了一份鮮帶子蟹肉蘆筍忌廉闊條麵,三粒超大隻的鮮帶子,非常鮮甜嫩滑,份量十足,蟹肉也能帶出鮮味,配上健康的蘆筍,這個配搭十分好!闊條麵的硬度適中,帶有口感,忌廉汁很creamy但不膩!整體來說,食物和餐廳環境氣氛都很不錯,會介紹朋友再來!

氣氛幾好,有點昏暗,頗有情調!

竟然還有駐場歌手表演,很有feel!
於是我們點了一份美國頂級牛柳!

然後餐廳會幫忙處理開生蠔!
登登!這就是拿到的生蠔!

雖然不是很大隻,但蠔味幾濃,而且絕不腥!幾鮮!
medium rare的美國頂級牛柳,超厚切!

外面煎得好香!上面有香草調味!

整體來說,食物和餐廳環境氣氛都很不錯,會介紹朋友再來!
2017-06-21
今次就去左尖沙咀酒吧地帶諾士佛臺食飯。人大左開始講求氣氛,意間餐廳就做到啦,有現場結他手伴樂,令現場氣氛熱鬧,令進餐時增添一份樂趣。餐牌中英對照,方便不同客人點餐。價錢為中價水平,有海鮮扒類意粉。但店名叫Knstsford Steak Chop & Oyster Bar當然就係要叫扒類同蠔啦。店員話我地知,餐廳做推廣只要like 店鋪facebook同單扒餐類就可以玩免費一手蠔。結果我取到五隻生蠔,成績不錯。大海蝦風乾蝦鮮茄蓉意粉四大隻蝦,己開邊去蝦腸,煎得夠乾身。醬汁香濃惹味,但面的份量較少。30安士徳洲證書級珍寶大骨斧頭牛扒等候大約二十五分鐘肉質極香濃多汁,建議五成熟,能保持肉汁。美式蘋果批配雲尼拿雪糕用上玫紅花造型,賣相特別吸引。味道不算太甜,不錯。

今次就去左尖沙咀酒吧地帶諾士佛臺食飯。
人大左開始講求氣氛,意間餐廳就做到啦,
有現場結他手伴樂,令現場氣氛熱鬧,
令進餐時增添一份樂趣。

餐牌中英對照,方便不同客人點餐。
價錢為中價水平,有海鮮扒類意粉。

當然就係要叫扒類同蠔啦。

結果我取到五隻生蠔,成績不錯。

大海蝦風乾蝦鮮茄蓉意粉
四大隻蝦,己開邊去蝦腸,煎得夠乾身。
醬汁香濃惹味,但面的份量較少。

30安士徳洲證書級珍寶大骨斧頭牛扒
等候大約二十五分鐘

肉質極香濃多汁,建議五成熟,能保持肉汁。

美式蘋果批配雲尼拿雪糕

用上玫紅花造型,賣相特別吸引。
味道不算太甜,不錯。

位於尖沙咀諾士佛臺嘅knutsford steak chops & oyster. bar真係間好有氣氛嘅餐廳,(補充對於爸爸,媽媽年代的客人)餐廳裝飾得古典味,有掛燈,酒吧就是走著酒廊感覺,燈光分暗,微微燭光還請來倆位結他好手為現場客人獻唱助興,點解我變得咁有情趣,其實只係為女皇嘅爸爸,提前慶祝父親節,正合他嘅味兒講反食物方面,點餐後侍應生除即送上餐包,比我們聽住歌嘅同時可以止止口痕有法包同酥包,如果溫度可以熱啲就更好。首先送上係大海蝦風乾蝦鮮茄蓉意粉$168亦都係全晚我最欣賞,大海蝦質感彈牙而蝦味濃,份量仲有4隻,意粉亦煮得軟硬適中,不可不提汁做得很好,鮮茄香草味中再有乾蝦嘅香口,值得一試,我很推薦特朗普烤雞會所三文治,份量也很大,入餡用了雞胸肉,配有芝士同秘製醬,麵包又奇酥脆,但係過油,整體絶對勝過一般嘅公司治gold coast用左菠蘿糖漿,百香果蓉同橙汁打成杯沙冰,酸酸甜甜幾開胃最後就係烤焗什扒大拼盆,好多料黑毛乳豬骨,肉眼扒,雞胸,羊扒,德國腸可選焗薯,薯蓉/薯條,焗薯做得唔錯,一切開滿滿嘅酸忌廉同芝士仲有煙肉粒,好滿足,乳豬骨都唔錯肥瘦衡匀,外圍燒汁掛在骨上都唔駛再多加調

有法包同酥包,如果溫度可以熱啲就更好。

最後就係烤焗什扒大拼盆,
好多料黑毛乳豬骨,肉眼扒,雞胸,羊扒,德國腸可選焗薯,薯蓉/薯條,焗薯做得唔錯,一切開滿滿嘅酸忌廉同芝士仲有煙肉粒,好滿足,乳豬骨都唔錯肥瘦衡匀,外圍燒汁掛在骨上都唔駛再多加調味,但其他就比較一般未見驚喜

什扒拼盆內嘅雞胸,總括上菜速度很快,食物份量很大,味道也不錯,記得必試大海蝦風乾蝦鮮茄意粉。
2017-06-13 770 瀏覽
自上次到過這裡的日式燒烤後,打算在63個月紀念之際再吃,誰知路過見到兩個叔叔又彈又唱相當有情調,所以就揀咗呢間。一入到去侍應除咗遞餐牌,其次就係拎咗呢個是日精選蠔嘅牌出嚟,不過我今日無乜意欲食蠔,但後來見每枱都總會叫一兩隻嚟食下,又有啲後悔無叫。特意和大家SHARE一下menu ,價錢其實都合理。總覺得嚟到美國餐廳唔飲返杯cocktail 好似少咗啲野咁,呢杯Sweet Heart裡面有Bailey's Cream 同埋 Strawberry mix ,酒味不濃,可以話似一杯smooties 比較多。不過我就好鍾意勒~ 甜味濃嘛~ 我叫咗個佢地嗰signature st. louis thick chop baby back ribs (half-slab) 嚟試,只是非$198 而已,我一個女仔真係完全成唔哂,而且其實都幾肥美,好似食極都唔完咁,唯一挑剔係,個bbq sauce 好似太甜同太多,食咗2條倒,已經覺得有啲漏。而我fiance 比較鍾意食牛,所以order咗呢客12oz USDA Locker-aged New York cut Sirloin Steak,等都等咗我地廿
自上次到過這裡的日式燒烤後,打算在63個月紀念之際再吃,

誰知路過見到兩個叔叔又彈又唱相當有情調,所以就揀咗呢間。

特意和大家SHARE一下menu ,價錢其實都合理。

signature st. Louis thick chop baby back ribs

而我fiance 比較鍾意食牛,所以order咗呢客12oz USDA Locker-aged New York cut Sirloin Steak,等都等咗我地廿幾分鐘,所以我信真係唔係整定等我地。

我想話我地要7成熟,個熟透程度真係處理得幾好,加上本身塊扒嘅質地都唔錯,無雪蕆味,而且肉味濃,真係唔錯。而且成個黑椒汁味道唔over,唔會太辣,啱啱好。

呢個價錢對於週年紀念嚟講唔算太貴,而且環境唔錯,好似去咗外國一轉嘅感覺。
2017-05-22