2021-11-30 204 瀏覽
同朋友嚟食飯呢間食物質素唔錯坐得都算幾舒服😂.$39 芒果特飲幾好飲入面啲啫喱好好食👍🏻.$82 牛柳粒飯一般質素啲牛麻麻地.$82 肉醬寬條麵幾有口感但估焗會好食啲嘢飲有驚喜其他就正正常常咁經過可以試下🤣但就未必特登嚟食了畢竟附近都有咁多餐廳食
同朋友嚟食飯

其他就正正常常咁
經過可以試下🤣但就未必特登嚟食了
畢竟附近都有咁多餐廳食
2021-11-24 231 瀏覽
真係幾鍾意去坑口 “Itamama”,因覺得佢哋嘅套餐款式頗多,座位又幾寬敞,上次試過下午茶,今次嚟試埋佢哋嘅早餐 😉👇🏻“香煎豬扒、薯蓉沙律菜+蒜蓉多士”~塊豬扒煎得剛剛好,外脆內軟,配埋沙律菜一齊食👍🏻😋👇🏻“炸魚柳、香腸、滑蛋薯蓉沙律菜+蒜蓉多士”~魚柳炸得頗脆兼啖啖肉,加埋香腸滑蛋,感覺好豐富 😚👇🏻早餐另加$19有“Tiramisu 蛋糕”,配合香濃咖啡一齊食,口感一流,真係 yummy yummy,心情愉快! 😍

2021-11-19
$53 (早餐)
2021-10-17 378 瀏覽
兩星期前曾到坑口「Itamama」食下午茶,覺得款式頗多、價錢合理,所以今午再嚟😋,剛功遇到好朋友,可以一齊share多些不同款式afternoon tea 😁我哋總共叫了👇🏻幾款😃:* 左上:MaMa手工比薩~中間有流心蛋,舖上香腸片及一些芝士黑欖,幾有特色及惹味* 右上:牛肝菌汁烤雞焗飯~味道一般,但啲飯就幾咬口* 左下:黑松露野菌煙肉炒珍珠飯~啲飯炒得頗乾爽唔油膩、兼多煙肉及翠肉瓜,只是有些少略咸* 右下:手工三重芝士田園比薩~蔬果配料比較少,味道清淡另外下午茶包飲品或餐湯,我哋叫👇🏻熱齋啡及凍檸茶,味道適中😉還有驚喜,就係可以用$19/$29加配👇🏻cake因大部份已售清,所以只order了兩件“意大利芝士蛋糕”~芝士味濃郁,味道可口,如蛋糕質地稍微滑啲就更完美!😚用兩百幾元嘆👆🏻各款食物,都幾滿足㗎!😃

我哋總共叫了👇🏻幾款😃:

* 右上:牛肝菌汁烤雞焗飯~味道一般,但啲飯就幾咬口
* 右下:手工三重芝士田園比薩~蔬果配料比較少,味道清淡

還有驚喜,就係可以用$19/$29加配👇🏻cake

用兩百幾元嘆👆🏻各款食物,都幾滿足㗎!😃
2021-10-17
2021-10-17 241 瀏覽
間唔中都會食下呢間性價比高嘅西餐,食物又大份都抵食嘅☺️♥ 煙鴨胸意大利飯份量足料,夠飽肚必食之選🤣 佢有雞髀菇翠玉瓜洋蔥,味道都ok飯粒唔會好硬♥ 鮮蜆白酒煙肉蒜香天使麵🍝$70蜆肉份量都多,仲有啲煙肉同翠玉瓜做配菜清清地我少覺得味道ok,食唔到酒香味♥ 朱古力心太軟 $29食完飯一定要嗌返個甜品😋咁嘅價錢食到心太軟算係唔錯啦,雖然冇外脆嘅感覺,似係brownie質地,入面亦都唔流心比較渴身嘅但係朱古力味濃♡ 有時諗唔到食咩呢間都係一個好好嘅選擇,不過小食選擇好少,同埋當日員工同我講跟餐配熱飲,之後我收到張單先知原來嘢飲係半價🙈

間唔中都會食下呢間性價比高嘅西餐,食物又大份都抵食嘅☺️

♥ 煙鴨胸意大利飯

♥ 鮮蜆白酒煙肉蒜香天使麵🍝$70

♥ 朱古力心太軟 $29

今日試左呢間舖,環境五錯,服務都ok既,只是來餐得慢,正常一個焗飯十五分鐘可以出到來,等左23分鐘吹左一下,等到33分鐘先來到,見到就系刚整好 ,估計系無整,吹單先後補
8月12日(星期四)晚市特價餐,是芝士焗烤雞,等咗45分鐘出來的食物變咗吉列雞扒餐,餐廳侍應話我哋公司是這樣出品的.當時我非常不滿意,即時取消叫過另一樣食物😩😡.
2021-08-12
2021-07-30 703 瀏覽
💙Itamama💙米蘭肉醬溫泉蛋焗闊條麵小編都中意食呢個,有驚喜。可能本身鐘意食肉醬,所以呢個都幾岩小編口味,再加埋係闊條麵,正。不過小編都係厭麵質比較‘淋’身。水牛城辣味烤雞翼呢個幾好口,而且好夠辣,但同時佢雞翼係炸得好脆口,並且juicy。外脆內嫩,可以試下。不過就真係辣。黑椒一口安格斯牛柳粒配珍珠飯+野菌忌廉湯唔好以為牛柳粒數量少,其實佢份量好足,有唔少舊,而且黑椒味好濃,小編愛🤤牛柳質數正常,有啲好‘淋’好好食,有啲就有少少韌🤏珍珠飯有少少硬同乾,所以最好就配埋黑胡椒汁就岩岩好。鮮蜆白酒煙肉蒜香天使麵小編本身唔鐘意食天使麵,所以對呢個冇乜好感😂蜆肉都ok同埋都幾多下,不過天使麵就偏‘淋’咗少少,酒味都冇乜,所以味道會偏淡。三重芝士田園火箭菜比薩呢個就正常。餅底正常,料都正常。特飲:西柚檸檬;熱情果;菠蘿。小編推熱情果,最唔甜😂
💙Itamama💙
米蘭肉醬溫泉蛋焗闊條麵

水牛城辣味烤雞翼

黑椒一口安格斯牛柳粒配珍珠飯+野菌忌廉湯

鮮蜆白酒煙肉蒜香天使麵
小編本身唔鐘意食天使麵,所以對呢個冇乜好感😂

三重芝士田園火箭菜比薩
呢個就正常。餅底正常,料都正常。

特飲:西柚檸檬;熱情果;菠蘿。
小編推熱情果,最唔甜😂
2021-07-29 387 瀏覽
東港城店經常去,一直叫開燒雞食,雖然得半隻,都還可以,因為會叫小吃,最常點是柚子雞翼!近次去menu沒有了燒雞,但又見到有近來興的椰菜花飯,於是第一次試,吃完感覺自己食了很多菜菜,味道OK;有幾款新食品,大啡菇不錯;可惜,甜品心太軟不夠熱,沒有外脆內軟,失望!
2021-07-25
2021-06-26 734 瀏覽
叫左個黑蒜天使麵同豬鞍先講個天使麵,我非常難忘!印象中天使麵唔係乾身既咩點會煮到湯麵甘甘我就問staff 係咪會有甘多湯水個貌似經理既就走埋來 見到碟麵都幾多水就話:唔好意思一係我叫廚房再幫你兜一兜收下水我話唔洗啦(驚加料至於個豬鞍只可以叫豬扒好一般 肉質*鞋同冇乜味
叫左個黑蒜天使麵同豬鞍
甘我就問staff 係咪會有甘多湯水
我話唔洗啦(驚加料

至於個豬鞍只可以叫豬扒
好一般 肉質*鞋同冇乜味
2021-06-05 555 瀏覽
最失敗唔記得影相首先嚟兩個豬扒麵豬扒喺碎上㗎要求退換。解釋話係來貨問題所以啲豬扒係碎嘅最精彩係再嚟嘅雞扒面都係碎嘅最唔明白嘅係廚房出菜之前唔係會睇吓咩呢間野以後唔會再食當食客係白癡
最失敗唔記得影相

首先嚟兩個豬扒麵

豬扒喺碎上㗎

要求退換。解釋話係來貨問題

所以啲豬扒係碎嘅

最精彩係再嚟嘅雞扒面都係碎嘅

最唔明白嘅係廚房出菜之前唔係會睇吓咩

呢間野以後唔會再食

當食客係白癡
2021-05-28 402 瀏覽
伏😱!👎🏿👎🏿Order左個二個餸巴馬火腿火箭菜pizza,呢個只有pizza 系完全冇芝士味,因芝士只是後加👎🏿。鮮蜆白洒煙肉蒜香天使麵,這個就比較好少少,味道中規中矩。

伏😱!👎🏿👎🏿

Order左個二個餸

鮮蜆白洒煙肉蒜香天使麵,這個就比較好少少,味道中規中矩。

2021-05-19 352 瀏覽
去到東港城見呢間餐廳都幾多人食就入去試下,佢主要係食港式西餐,意粉焗飯為主黑松露煙肉蘑菇闊條麵麵質太過淋,黑松露唔算好香,唔太推薦呢個意粉三文魚煙肉魚籽炒椰菜花飯第一次食椰菜花飯,食落都清新,可以成碟清哂凍檸茶普通港式凍檸茶

黑松露煙肉蘑菇闊條麵

麵質太過淋,黑松露唔算好香,唔太推薦呢個意粉

三文魚煙肉魚籽炒椰菜花飯

第一次食椰菜花飯,食落都清新,可以成碟清哂

凍檸茶
普通港式凍檸茶
2021-05-05 465 瀏覽
很久沒有吃過早餐了...☀️今天倒是心血來潮..想要吃一下沒有特別想要吃的東西...也不知道想要吃什麼...那就隨意走進了這家店😌打開菜單....選擇並不算很多款式也都是差不多的🤔要不是多士/麵包🥯配肉+雞蛋🥚就是通粉/麥皮🥣配肉+雞蛋🥚這次點了...🐟脆脆炸魚柳配香草腸 $44·炒滑蛋·田園沙律·蒜香牛油多士魚柳🐟不會炸得太乾算是不錯👌🏻香草腸沒什麼特別..炒蛋🥚倒是有點特別..它的裏面居然包著薯蓉🥔口感吃下去意外不錯☺️蒜香牛油🥯多士沒有蒜味牛油香味🧈倒是很重整體味道不俗🤔🤔就是全吃了感覺有點油膩😂田園沙律🥗吃了也解不了...加配火腿通粉 + $6通粉沒什麼特別...只是味道十分清淡~
很久沒有吃過早餐了...☀️
今天倒是心血來潮..想要吃一下
沒有特別想要吃的東西...
也不知道想要吃什麼...
那就隨意走進了這家店😌

🐟脆脆炸魚柳配香草腸 $44
·炒滑蛋·田園沙律·蒜香牛油多士
魚柳🐟不會炸得太乾
算是不錯👌🏻
香草腸沒什麼特別..
炒蛋🥚倒是有點特別..
它的裏面居然包著薯蓉🥔
口感吃下去意外不錯☺️
蒜香牛油🥯多士沒有蒜味
牛油香味🧈倒是很重
整體味道不俗🤔🤔
就是全吃了感覺有點油膩😂
田園沙律🥗吃了也解不了...

加配火腿通粉 + $6
通粉沒什麼特別...
只是味道十分清淡~
2021-04-25 600 瀏覽
之前都有食過午餐晚餐,今朝諗住幫襯下,明白早餐時段多人較忙碌,但今日所經歷不吐不快!叫咗早餐等咗好耐未到,隔離枱上咗一碟早餐,兩個女人睇咗一輪發覺好似唔係佢哋嘅,當時佢哋已經除咗口罩喺度傾,跟住千辛萬苦叫咗個夥計過嚟問,最後證實的確唔係佢哋叫嘅早餐,當時我已經心知不妙,跟住即刻同嗰個夥計講:其實係咪我㗎?跟住個夥計睇咗張單之後話係,我當然同佢講話:嗱,你唔好俾呢碟我呀!佢哋兩個女人對住碟嘢研究係咪自己叫嘅,噴口水都噴咗成5分鐘⋯⋯個夥計當時實牙實齒話:我哋梗係唔會咁做啦⋯放心一定唔會。到轉頭我份早餐卒之送上嚟,一睇火都嚟即跳制,炒蛋凍冰冰多士凍嘅啲醬汁亦都已經凝固,擺明根本就係頭先果碟,我即刻叫返頭先個夥計過嚟,跟住突然有另一個夥計彈出嚟講話:唔好意思,呢碟放喺度唔拎走住,我叫佢再即刻整過另一碟,分明心知肚明知乜事,我話而家咁嘅疫情,碟嘢俾人噴晒口水你自己食唔食呀?下刪粗口⋯⋯明白做生意好緊要,其實啲夥計一路都只係忙住掛住入枱,啲上菜阿姐又唔睇清楚啲單求其亂咁隊,如果一個唔覺意造成疫情傳播,最終咪又係得不償失,希望佢啲經理老細睇到整頓一下,不過我就唔會再幫襯㗎喇

2021-04-21 387 瀏覽
西班牙大蝦三文魚闊條麵個麵底OK,唔會乾身,大蝦不過不失啦;但個汁太多喇而且好稀!!!似落水多左...整體黎講無咩特別~又唔係難食,又唔係好好食。🧐🧐🧐黑松露野菌湯本身就鍾意西湯!🥰所以加15$跟湯塊麵包好脆,但如果係熱會仲好!就咁咬或浸落湯都正👍🏻👍🏻👍🏻湯味就似罐頭忌廉蘑菇湯咁上下,都OK。松露野菌汁焗雞扒珍珠飯大佬,呢個飯無味😂😂😂好似7-11叮飯質素。幾大杯下,個杯都幾靚仔
西班牙大蝦三文魚闊條麵

西班牙大蝦三文魚闊條麵
個麵底OK,唔會乾身,大蝦不過不失啦;
但個汁太多喇而且好稀!!!
似落水多左...整體黎講無咩特別~
又唔係難食,又唔係好好食。🧐🧐🧐

本身就鍾意西湯!🥰所以加15$跟湯
塊麵包好脆,但如果係熱會仲好!
就咁咬或浸落湯都正👍🏻👍🏻👍🏻
湯味就似罐頭忌廉蘑菇湯咁上下,都OK。

松露野菌汁焗雞扒珍珠飯

松露野菌汁焗雞扒珍珠飯
大佬,呢個飯無味😂😂😂好似7-11叮飯質素。

凍檸茶

幾大杯下,個杯都幾靚仔

2021-04-01