2023-12-19 86 瀏覽
最近,我和一群朋友決定去這一家餐廳享受美食,但我們的餐廳體驗卻變成了一場噩夢。服務員的惡劣態度讓我們完全失望,以至於我們在還沒開始用餐之前就決定永遠不再光顧這家餐廳。這次餐廳體驗讓我們深感失望,服務員的惡劣態度讓我們對這家餐廳失去了信心。無論美食有多美味,良好的服務態度和待客之道也是吸引客人的重要因素。我們希望這篇食評能讓餐廳意識到他們的問題並做出改變,以提供更好的服務給其他顧客。我們期待在未來能夠遇到更好的餐廳體驗,並避免再次遭遇這樣的糟糕服務。
價格比其他西班牙餐廳相宜之前看到不少好評剛好我們都很愛吃西班牙菜平日DINNER TIME只有3-4組人2人SET都幾抵食蠔+SOUP+2個tapas+MAIN+甜品都係$666單係一個PAELLA都值$300生蠔有齊3款生蠔,都幾新鮮,日本蠔最肥美法式龍蝦湯好香濃,麵包係蒜蓉包,焗得岩岩好,幾有誠意Croquette炸得乾身外層好脆,但內層薯仔處理得一般,唔滑,甚至仲有一大舊薯仔係度,過味都一般般,好淡,入面彷彿只係得薯仔咁....Tapas - Octopus $78另外叫既Octopus tapas,只有4小件,好un好難咬,底部既薯仔都係冇咩味Tapas - Spanish tortilla $78正常發揮,算係整得唔錯,蛋香內裡薯仔軟熟,係芝士味唔夠,同埋有d醬汁點會更好Parma ham with melon正正常常Seafood PaellaSeafood係非常多好大方,不過質素就普普通通,例如蝦大大隻但肉梅飯都唔係好香濃海鮮味,完全冇飯焦cheesecake見人地食係流心,不過我呢份就冇喇其實一開始上蠔同湯我真係覺得幾唔錯,仲奇怪點解咁冷清,點知之後真係冇一項係滿意不過
價格比其他西班牙餐廳相宜

單係一個PAELLA都值$300

生蠔
有齊3款生蠔,都幾新鮮,日本蠔最肥美

法式龍蝦湯
好香濃,麵包係蒜蓉包,焗得岩岩好,幾有誠意

Croquette

Tapas - Octopus $78

Tapas - Spanish tortilla $78

Parma ham with melon
正正常常

Seafood Paella
飯都唔係好香濃海鮮味,完全冇飯焦

cheesecake
見人地食係流心,不過我呢份就冇喇

不過值得一讚既係佢地服務態度好好
📍尖沙咀西班牙餐廳‼️· 足料大份paella🥘 -- Iberians🇪🇸•==========================上星期嚟咗呢間位於尖東嘅西班牙餐廳,呢到比較偏離尖東中心位置,所以比較靜啲~餐廳環境寬敞幾好坐😆------------------------------⭐️磨菇忌廉湯 $78 (4/5)忌廉湯菇味香濃,質感creamy😆•⭐️凱撒沙律 $98 (3.8/5)⭐️加利西亞章魚 $78 (4/5)煙韌嘅章魚下面喺口感綿密嘅薯仔片,幾特別😋⭐️西班牙雞肉燉飯 $228 (3.8/5)非常足料又大份嘅paella!!用咗番茄汁做base,酸酸甜甜好開胃!番茄juicy,雞肉厚身嫩滑👍🤪如果飯粒煙韌啲會仲正😋·⭐️IB Punch $68 (4/5)果味香甜,好精新😍•⭐️Virgin Colada $58 (4.1/5)無酒精嘅pina colada,其實就係菠蘿椰奶🤣飲落椰味都幾重🙈------------------------------賣相:3.8/5味道:3.9/5性價比:3/5推介度:3/5------------------------------店舖資料名稱:

==========================
⭐️磨菇忌廉湯 $78 (4/5)

忌廉湯菇味香濃,質感creamy😆

⭐️凱撒沙律 $98 (3.8/5)

⭐️加利西亞章魚 $78 (4/5)

煙韌嘅章魚下面喺口感綿密嘅薯仔片,幾特別😋

⭐️西班牙雞肉燉飯 $228 (3.8/5)

⭐️IB Punch $68 (4/5)

果味香甜,好精新😍

⭐️Virgin Colada $58 (4.1/5)

賣相:3.8/5
味道:3.9/5
性價比:3/5
推介度:3/5
店舖資料
名稱:Iberians
前往方法:尖東站P2出口
2023-11-24 100 瀏覽
QR code 落單,不過餐廳服務態度有待改善問佢哋可唔可以轉入啲既位,佢哋一口就拒絕,但我哋就坐後1個鐘都未滿坐,亦沒有人預訂了座位叫左個燒春雞,薯菜(蕃薯蓉,甜甜地幾好食)落單後15分鐘才上菜,可能燒雞要等待時間,如果午飯時間趕時間可選擇其他食物hazelnut coffee ,小甜 (咖啡可以叫走甜,因為偏甜)餐湯(南瓜湯)純南瓜蓉,夠味夠甜SET LUNCH MENU

QR code 落單,不過餐廳服務態度有待改善

叫左個燒春雞,薯菜(蕃薯蓉,甜甜地幾好食)

餐湯(南瓜湯)純南瓜蓉,夠味夠甜

SET LUNCH MENU

同朋友慶生就一定要食特別嘅野💜 今次就去左Iberians食西班牙菜☺️🍅 蕃茄湯配蒜蓉包 $48 湯汁濃郁而且有淡淡嘅蒜香,配上香脆的蒜蓉包,好開胃!😋🥗 凱撒沙律 $98新鮮的生菜搭配濃郁的凱撒醬,口感爽脆又美味!🐙 加利西亞章魚 $78嚟自西班牙的章魚經過獨特的煮法,口感鮮嫩多汁,配上濃郁的調味料,真係一絕!🥳🫓 海鮮煎餅 $78呢個係一道美味嘅小食,裡面有各種鮮美的海鮮,每一口都充滿著鮮甜的味道!🧡🐣西班牙雞肉燉飯 $228米飯與嫩滑嘅雞肉和香料燉煮在一起,口感豐富,味道香濃🤩🐷燉西班牙橡果黑豚肉配烤杏仁及燒菠蘿 $238黑豚肉嘅肉質鮮嫩多汁,搭配烤杏仁和燒菠蘿🍍嘅獨特組合,絕對令人驚艷!☺️ Iberians菜色多樣化,每一道菜都展現了西班牙獨特的風味和精湛的烹調技巧😳有機會再黎!👍總括而言 (5個💙係最高)好味指數 : 💙💙💙💙🤍服務態度 : 💙💙💙💙🤍環境打卡 : 💙💙💙💙🤍回頭指數 : 💙💙💙💙🤍📍 Iberians 🏢 尖沙咀科學館道14號新文華中心地下82-83 及85號舖🕗星期一至日 12:00 - 02:00

🍅 蕃茄湯配蒜蓉包 $48
湯汁濃郁而且有淡淡嘅蒜香,配上香脆的蒜蓉包,好開胃!😋

🥗 凱撒沙律 $98
新鮮的生菜搭配濃郁的凱撒醬,口感爽脆又美味!

🐙 加利西亞章魚 $78

🫓 海鮮煎餅 $78

🐣西班牙雞肉燉飯 $228
米飯與嫩滑嘅雞肉和香料燉煮在一起,口感豐富,味道香濃🤩

🐷燉西班牙橡果黑豚肉配烤杏仁及燒菠蘿 $238

總括而言 (5個💙係最高)
好味指數 : 💙💙💙💙🤍
服務態度 : 💙💙💙💙🤍
環境打卡 : 💙💙💙💙🤍
回頭指數 : 💙💙💙💙🤍

📍 Iberians
🕗星期一至日 12:00 - 02:00
2023-11-21
[✨尖沙咀Iberians·高質有情調西班牙餐廳🥂]#iberians #尖沙咀 🍽️紅甜椒忌廉湯 - $ 78 each紅甜椒微甜,加上濃郁嘅忌廉湯,口感好順滑,夠特別好飲😊🍽️蟹肉莎莎配巴馬火腿 - $88巴馬火腿唔會太肥膩,入口有一陣陣鹹香嘅脂香味,恰到好處咁令到蟹肉嘅鮮味更加昇華,更加突出! 無諗到火腿同蟹肉都可以咁夾🤤🍽️西班牙可樂餅 - $88即係西班牙式炸薯餅,配上白醬,好香口嘅微辣炸物。外脆內軟,中間仲有啲洋蔥粒增加咬口同層次,好滋味嘅一份西班牙小食😋💞🍽️西班牙雞肉燉飯 - $228蕃茄🍅味超濃郁,酸酸甜甜令人食指大動! 燉飯有咬口,雞肉份量好多,嫩滑而且入味👍🏻💯🥂Pina Colada - $88蘭姆酒+椰奶+菠蘿汁,椰奶味香濃易入口🥰🥂IB Punch - $68菠蘿+橙,果味好清新,酸酸甜甜好飲🤩💗————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳環境舒服,以梳化位為主,座位空間好大好適合同一班知己好友聚會。裝修充滿異國風情,有好多有心思嘅掛畫佈置,昏暗嘅色調比到人一種好chill好寧靜嘅感覺😊加上食物嘅質素好高,店員服務水準亦都好好,想試下西班牙菜嘅朋友呢度係一
[✨尖沙咀Iberians·高質有情調西班牙餐廳🥂]

#iberians #尖沙咀
🍽️紅甜椒忌廉湯 - $ 78 each
紅甜椒微甜,加上濃郁嘅忌廉湯,口感好順滑,夠特別好飲😊

🍽️蟹肉莎莎配巴馬火腿 - $88

🍽️西班牙可樂餅 - $88

🍽️西班牙雞肉燉飯 - $228

🥂Pina Colada - $88
蘭姆酒+椰奶+菠蘿汁,椰奶味香濃易入口🥰

🥂IB Punch - $68
菠蘿+橙,果味好清新,酸酸甜甜好飲🤩💗

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結
餐廳環境舒服,以梳化位為主,座位空間好大好適合同一班知己好友聚會。裝修充滿異國風情,有好多有心思嘅掛畫佈置,昏暗嘅色調比到人一種好chill好寧靜嘅感覺😊加上食物嘅質素好高,店員服務水準亦都好好,想試下西班牙菜嘅朋友呢度係一個唔錯嘅選擇🥰💞

📍Iberians
🏠尖沙咀科學館道14號新文華中心地下82-83 及85號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀食乜好 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀食咩好 #iberians #iberianshk
2023-11-13 125 瀏覽
行過尖東新文華的Iberians,之前剛剛開都已經嚟食過一次!餐廳位置寬敞,坐得好舒服,配以有歐洲色彩的裝修,氣氛都幾好!西班牙蕃茄湯蕃茄味濃郁但偏酸一點Parma Ham with Melon 食西班牙嘢點可以無Parma Ham? 哈蜜瓜的香甜爽脆,Parma Ham的咸香是打開味蕾的一大重要環節。西班牙海鮮煎餅海鮮煎餅煎得好香口,入邊有一粒粒的八爪魚!焦邊好香脆,佐酒一流。天使蝦他他第一次食用生蝦而做的他他,底下是香甜的西瓜和芒果,兩者充滿著不同的口咸,前者爽甜後者軟滑,不過因為兩款水果都好時令好甜,令淡味的蝦成為配角,味道亦變得不太突出。但新鮮感搭夠!西班牙海鮮飯海鮮十分大堆頭,大蝦大蜆份量好夠,而且食落去好新鮮!四個人食剛剛好!蟹肉蟹膏手工意粉手工意粉加入新鮮蛋黃,每條意粉都好過掛汁!滿滿的蟹肉成為最好的配搭!除咗小食之外,餐廳仲有唔同酒精飲品供應!呢杯MOJITO夠哂澎湃,打卡效果一流。

西班牙蕃茄湯
蕃茄味濃郁但偏酸一點

Parma Ham with Melon

西班牙海鮮煎餅

天使蝦他他

西班牙海鮮飯

蟹肉蟹膏手工意粉

2023-11-05 130 瀏覽
琴日放工到尖東搵野食,知道附近有間西班牙菜好出名,於是就同朋友過黎飲野食嘢🫶我地叫左: 😈紅甜椒忌廉湯💰78味道超濃郁,比想像中好飲,搭配埋餐包,將湯嘅精華融入埋啲包到,好快清曬😌😈 法式龍蝦湯💰98龍蝦🦞湯味道香濃,味道有少少咸,配搭餐包岩岩好😈西班牙可樂餅💰88可樂餅炸到外脆內軟,入面有少少洋蔥🧅粒增加口感,口感豐富😈巴馬火腿配哈密瓜💰78哈密瓜果然係巴馬火腿嘅最佳配搭,火腿既咸香再加上爽脆清甜哈密瓜,每一啖都好滿足😈西班牙海鮮炒飯(細)💰248呢道菜十分推介,我地叫左細份,但材料真係好足,有蝦,魷魚圈同蜆等等,超豐富,又炒得入味😻😈G/Mount Olympus, Marlborough💰98味道清新,岩哂女仔飲😈Dry Martini💰78比例岩岩好,對於鍾意飲酒既我黎講酒味吾重,超易入口😍餐廳名稱:Iberians (尖沙咀)餐廳地址:尖沙咀科學館道14號新文華中心地下82-83 及85號舖

我地叫左:
😈紅甜椒忌廉湯💰78

😈 法式龍蝦湯💰98
龍蝦🦞湯味道香濃,味道有少少咸,配搭餐包岩岩好

😈西班牙可樂餅💰88
可樂餅炸到外脆內軟,入面有少少洋蔥🧅粒增加口感,口感豐富

😈巴馬火腿配哈密瓜💰78

😈西班牙海鮮炒飯(細)💰248

味道清新,岩哂女仔飲

😈Dry Martini💰78
比例岩岩好,對於鍾意飲酒既我黎講酒味吾重,超易入口😍

餐廳名稱:Iberians (尖沙咀)
2023-11-01 126 瀏覽
呢間餐廳係尖東新文華中心地下後巷,靜靜地啱晒約朋友過嚟食飯,呢度環境幾舒服啲嘢食都唔錯。  餐廳佈置用西歐工業風,俾人一種異國風情嘅感覺。  黎得西班牙餐廳,當然要試佢主力嘅西歐菜色  法式龍蝦湯 ($98) /巴馬火腿哈蜜瓜($78)龍蝦湯有濃郁嘅龍蝦味,配上鮮忌廉,成個湯都好滑好易入口。但可惜片法包一開始就放左係湯面,俾啲湯整到淋晒。 巴馬火腿好香,哈蜜瓜好甜,兩者加埋一齊有一種互相耀嘅感覺。  西班牙可樂餅 ($88) / Pina Colada ($88) 可樂餅炸得好脆,但份量不多得三粒。食到半路飲品終於上黎,今次我同朋友都order 左Pina Colada。Pina Colada 係一款甜嘅雞尾酒,由蘭姆酒、椰漿同菠蘿汁混合而成。飲落好開胃。 西班牙雞肉燉飯 ($228) 呢個世班牙海鮮燉飯比較港式,米煮得偏淋,唔會好似正宗西班牙燉飯咁有咬口。雖然唔正宗,但整體不過不失。

餐廳佈置用西歐工業風,俾人一種異國風情嘅感覺。

黎得西班牙餐廳,當然要試佢主力嘅西歐菜色

法式龍蝦湯 ($98) /巴馬火腿哈蜜瓜($78)
巴馬火腿好香,哈蜜瓜好甜,兩者加埋一齊有一種互相耀嘅感覺。

西班牙雞肉燉飯 ($228)
2023-10-19
  • 巴馬火腿哈蜜瓜
2023-10-28 102 瀏覽
一直都鐘意食西班牙菜,不過餐廳選擇好少,原來尖東呢間西班牙菜都唔錯👍🏻🎃南瓜湯好應節嘅南瓜湯😁甜甜嘅南瓜味,質地幼滑🍈巴馬火腿配哈密瓜一啖一粒瓜同火腿,哈密瓜好甜,中和㼖火腿嘅咸味,份量都幾多,間唔中食下清下味蕾幾好🦪白酒煮大蜆好大隻蜆又脹卜卜,白酒好香好濃,啲蜆入晒味,好食🥘西班牙海鮮炒飯今晚最期待嘅海鮮炒飯,每次食西班牙菜必叫,飯面鋪滿大蝦,蜆,魷魚,好豐富好吸引,飯底加左臘腸肉,再上海鮮鮮味,好正,兩個人清晒碟🥃Old Fashioned🍹IB Punch一杯Cocktail 一杯Mocktail,酒類用料好足,酒味好濃,Punch 係菠蘿加橙,酸酸甜甜同食物好夾每樣都好好,環境又精緻,好啱一大班朋友黎食飯

🎃南瓜湯
好應節嘅南瓜湯😁甜甜嘅南瓜味,質地幼滑

🍈巴馬火腿配哈密瓜

🦪白酒煮大蜆
好大隻蜆又脹卜卜,白酒好香好濃,啲蜆入晒味,好食

🥘西班牙海鮮炒飯

🥃Old Fashioned
🍹IB Punch

每樣都好好,環境又精緻,好啱一大班朋友黎食飯
尖沙咀隱世特色西班牙🇪🇸餐廳—Iberians,店舖裝修充滿歐陸異國風情,餐廳環境燈光偏暗,令整體氣氛更濃厚,更有格調~ 食物方面;特別推介香辣蒜香橄欖油大蝦,一上枱已經香味撲鼻,大蝦肉質彈牙鮮甜,配上香辣醬汁,非常惹味;西班牙章魚墨汁燉飯,非常大盤,章魚大粒相當有咬口,墨汁令飯粒更入味~ 餐廳亦提供好多酒精或無酒精類飲品選擇,整體黎講餐廳環境衛生舒適,食物有一定水準,而且價格合理,好岩同朋友一齊到訪聚餐食飯🍴
2023-10-25 677 瀏覽
🇪🇸 尖東高質西班牙餐廳🍽️ 襯著假日和朋友郊遊好好放鬆一下繃緊的心情,郊遊後到決定到尖東新文華中心的西班牙餐廳補充體力。具西班牙風的餐廳設開揚酒吧、大型壁畫、拼花地磚及特式餐具,處處充滿歐陸情懷,舒適寬敞的感覺,讓食客陶醉於寫意的氛圍當中。🎃 南瓜湯 $78南瓜湯能讓人盡情享受秋天的美味,口感綿密帶微甜的味道加上特别順滑濃郁的口感,配搭香軟的餐包,相當暖胃美味。🥗 凱撒沙律 $98一塊塊爽脆清甜的羅馬生菜,加上香濃巴馬臣芝士碎、惹味煙肉碎和粒粒方包脆脆,每一口都是清新無比,是最佳的前菜。🐚 白酒煮大蜆 $88肥美的大蜆粒粒飽滿夕汁,白酒煮過的蜆肉把鮮味發揮得淋漓盡致,大愛。🥘 西班牙海鮮炒飯 (細) $248香味四溢的西班牙海鮮炒飯以小鐵鑊上桌,一場小型的海鮮盛會包含了大蝦、魷魚圈和大蜆,配以咸香味十足的西班牙香腸、橄欖粒和青豆製成。充滿海鮮鮮味的炒飯,粒粒飽滿分明,乾身彈牙。味道咸鮮得宜,讓人大快朵頤,難怪被稱為西班牙的國寶飯。餐廳設酒精及非酒精飲品,這次挑選了2杯非酒精飲品,2杯都微甜解渴。Virgin Mojito $68IB Punch $68🍽 餐廳:Iberians🌐地址:
🇪🇸 尖東高質西班牙餐廳

🎃 南瓜湯 $78

🥗 凱撒沙律 $98

🐚 白酒煮大蜆 $88

🥘 西班牙海鮮炒飯 (細) $248

Virgin Mojito $68
IB Punch $68

🍽 餐廳:Iberians
🌐地址: 尖沙咀科學館道14號新文華中心地下82-83 及85號舖

🐮 # cowing吃在尖沙咀

#hkblogger #hkbloggers #hkigers #hkkol #852kol #hkinfluencer #foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #尖沙咀美食 #Iberians
2023-10-23
2023-10-24 83 瀏覽
香港西班牙餐廳唔算好多,要氣氛好環境好,服務好,食物質數好 更加少之又少!今次介紹位於尖沙咀既西班牙餐廳!餐廳坐位寬闊 無論一大班朋友或者同戀人二人世界都好適合!餐廳有一個靚靚酒吧檯 有提供美酒,勁chill 😌餐廳用上溫和燈光 ,整個氣氛都十分浪漫🌹紅甜椒忌廉湯好特別冇諗過紅甜椒都可以做成湯!忌廉湯好Creamy 紅甜椒微微辣 作為前菜餐湯超開胃👍🏻凱撒沙律🥗食得出沙律菜好新鮮 配埋卜卜脆嘅煙肉同麵包粒增加口感豐富,最欣賞係個醬汁有少少芝士嘅鹹香,非常好食🤤 職員話係招牌菜式💕西班牙炸可樂餅鍾意佢細細個,想滿足啲可以一啖一個🤭🤭 材料有洋蔥,甘筍同薯蓉做成既薯波炸到外脆內軟,香口不油膩!西班牙雞肉燴飯🥘西班牙菜一定唔可以冇既西班牙燉飯😍黎到果下真係嘩嘩聲,份量應該夠2-3人食 而且超香🤤 用左蕃茄做主打燴飯底risotto 既手法,每粒飯都充滿蕃茄醬汁既味道,口感屬於偏軟,唔會有生米既感覺!加埋雞肉嫩滑好食😋咁好情調一定飲返杯啦🥂Mojito 超級吸睛呀!杯外圍有碎冰包住 可以保持冰凍,淡蘭姆酒、白砂糖、青檸汁、蘇打水和薄荷,非常透心涼🍸Shirley Temple 主要成份為石榴糖

紅甜椒忌廉湯
好特別冇諗過紅甜椒都可以做成湯!忌廉湯好Creamy
紅甜椒微微辣 作為前菜餐湯超開胃👍🏻

凱撒沙律🥗

西班牙炸可樂餅
炸到外脆內軟,香口不油膩!

西班牙雞肉燴飯🥘

咁好情調一定飲返杯啦🥂
Mojito

Shirley Temple
主要成份為石榴糖漿同梳打水,酸酸甜甜好開胃

今次好多謝餐廳 @iberianshk 邀請試食,平常都比較少機會食西班牙菜,但今次試完就愛上!除左今次介紹餐廳仲有好多菜式都想試,仲有西班牙甜品🤭 黎緊萬聖節,聖誕節,情人節 iberianshk 都係一個好選擇😍

Iberians (尖沙咀)
回顧率🌸:9/10
食物質數🤤 :9/10
環境⛲️:9/10
服務👩🏻‍💼:9/10
2023-10-12
用餐優惠
試食活動
尖沙咀人來人往,想搵間餐廳靜靜地坐下都難。今次到訪位於尖沙咀嘅西班牙餐廳,牆身畫左一張好長嘅歐洲風景圖,加上一啲民族風嘅裝飾,同朋友靜靜地飲番杯嘢同傾計就啱哂啦。首先嚟到嘅係兩款湯,是日餐湯有紅甜椒忌廉湯 $78和法式龍蝦湯$98。本身好驚紅椒戈種辛辣味,但係飲落完全唔覺,反而口感好順滑又有少許甜味。而法式龍蝦湯就相對比較濃郁又重海鮮味。香辣蕃茄炸薯條 $58熱鐵鑊上面放滿炸薯條,中間淋上香辣蕃茄和放上一隻流心蛋。熱辣辣嘅薯條加上微酸又帶辣嘅蕃茄醬,餸酒一流。加利西亞章魚 $78廚師故意用切粒嘅方式去呈現章魚嘅彈牙口感,再配上香脆嘅脆片,組合簡單,但又可以呈現章魚嘅鮮味。烤西班牙橡果黑豚肉配烤杏仁及燒菠蘿 $238比眼前嘅巨型黑豚肉所吸引,可能因為餵食橡果嘅關係,肉質比較鬆軟而且肉味會比較濃郁,切開亦都好多肉汁。

香辣蕃茄炸薯條 $58

加利西亞章魚 $78

烤西班牙橡果黑豚肉配烤杏仁及燒菠蘿 $238
2023-10-14 122 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯而家搬咗地方,所以通常都係去開尖東啊尖沙咀油尖旺等地方食飯比較多,發現間都幾有特色嘅餐廳食西班牙菜,價錢都幾抵食,而且唔使同人迫,環境又都有特色!西班牙炒飯通常食西班牙菜都唔少得叫西班牙炒飯但係佢哋呢款呢個飯就比較軟身味道都好濃郁比較有咸香而且真係有好多海鮮有好多隻蝦佢哋嘅蝦我覺得都係幾好食㗎!Mojito佢哋分別又有酒精版同埋冇酒精版我哋都叫咗有酒精嘅版本除咗可以打卡之外都令到杯野好凍好好飲我覺得佢哋個味道係比較容易入口而且薄荷味都相對來講比較濃郁而且成個杯真係好靚,外面鋪滿左碎冰巴馬火腿配哈密瓜鹹香十足火腿配上香甜哈密瓜一直都係我比較鍾意食嘅前菜之一份量都幾大分,一份一淡哈密瓜香甜可口又多汁法式龍蝦湯香甜濃郁龍蝦味湯底質感濃稠,充滿鮮味配搭法包真係一流周打魚湯湯底細膩幼滑,配上其他細細粒的雜菜蔬菜等口感不錯而且充滿海鮮味道如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Iberians (尖沙咀)尖沙咀科學館道14號新文華中心地下82-83

西班牙炒飯
通常食西班牙菜都唔少得叫西班牙炒飯
但係佢哋呢款呢個飯就比較軟身
味道都好濃郁比較有咸香
而且真係有好多海鮮有好多隻蝦
佢哋嘅蝦我覺得都係幾好食㗎!

Mojito
佢哋分別又有酒精版同埋冇酒精版
我哋都叫咗有酒精嘅版本
除咗可以打卡之外
都令到杯野好凍好好飲
我覺得佢哋個味道係比較容易入口而且薄荷味都相對來講比較濃郁
而且成個杯真係好靚,外面鋪滿左碎冰

巴馬火腿配哈密瓜
鹹香十足火腿配上香甜哈密瓜
一直都係我比較鍾意食嘅前菜之一
份量都幾大分,一份一淡
哈密瓜香甜可口又多汁

法式龍蝦湯
香甜濃郁龍蝦味
湯底質感濃稠,充滿鮮味
配搭法包真係一流

周打魚湯
湯底細膩幼滑,
配上其他細細粒的雜菜蔬菜等
口感不錯
而且充滿海鮮味道

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Iberians (尖沙咀)
尖沙咀科學館道14號新文華中心地下82-83 及85號舖