餐廳: Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-12-19 50 瀏覽
星期一和老公到銅鑼灣Hungry Monkey吃晚餐。芥辣八爪魚好濃wasabi味,有殺菌的感覺。吉列北海道豚肉串熱騰騰,外皮炸得脆,味道有點像麥樂雞。厚燒牛舌牛吞燒得很爽口,不會難咬。蟹盛御好燒欣賞它不像其它的下了很多醬汁,變得只吃得到醬汁的味道,這個真的能吃到本身的味道。鐵板日本原隻活帆立貝挺大隻的,新鮮彈牙。鐵板蠔蠔很肥美,好吃。松葉蟹肉海膽炒飯蟹肉和海膽的份量很多,炒飯炒得乾身。飲品叫了檸檬威士忌割水和三得利啤酒。
星期一和老公到銅鑼灣Hungry Monkey吃晚餐。
芥辣八爪魚
好濃wasabi味,有殺菌的感覺。
芥辣八爪魚
吉列北海道豚肉串
熱騰騰,外皮炸得脆,味道有點像麥樂雞。
吉列北海道豚肉串
厚燒牛舌
牛吞燒得很爽口,不會難咬。
厚燒牛舌
蟹盛御好燒
蟹盛御好燒
鐵板日本原隻活帆立貝
挺大隻的,新鮮彈牙。
鐵板日本原隻活帆立貝
鐵板蠔
蠔很肥美,好吃。
鐵板蠔
松葉蟹肉海膽炒飯
蟹肉和海膽的份量很多,炒飯炒得乾身。
松葉蟹肉海膽炒飯
飲品叫了檸檬威士忌割水和三得利啤酒。
檸檬威士忌割水 & 三得利啤酒
2023-12-18
銅鑼灣放工,就想去到附近嘅登龍街飲酒🍻食串燒,休息吓😮‍💨。我們二人於是相約試一試這間鐵板燒專門店。入到餐廳,發現現場好多人,事後才知道這間店人氣頗高🫣。我們被安排坐到bar枱,既可以看到師傅整晚都做到唔停手,又有氣氛😲我們首先點了蕃茄蒜子沙律,還有幾他,例如A5和牛、蠔、豚肉。主食就點了海膽炒飯😋蕃茄蒜子沙律🥗 $28酸酸甜甜又多汁的蕃茄,配上日本豉油,又好夾。開胃首選!A5和牛坑腩🐮 $168餐廳用上上等A5和牛,煎至半熟。放入口,雖不至於入口即溶,但都好滑🤤香蔥牛肉薄燒🥩 $88師傅在我們面前煎嘅時候,已經香氣四溢🤤 再看到他小心翼翼捲起香蔥,就已經等不及😂。每一口都有薄牛配上蔥😋,蒽又可以減少油膩感👍🏻唐揚蓮藕片 $58遠看以為是番薯條,誰不知竟然是蓮藕條!咬落去,比普通番薯條更加有口感😲 配酒至夾!日本廣島蠔🦪 $98我們接着點了香煎廣島蠔,大大隻。雖然有點油膩,但勝在夠大夠多肉😋避風塘北海道上肩豚肉🐖 $68這款香港口味,夠惹味😋!避風塘炒有點辣,但想信大部份人都接受到。松葉蟹肉海膽炒飯🦀 $158想不到餐廳竟然在一小疊炒飯上,加上大量松葉蟹肉和海膽😍!鍾意的朋友一定要試!

蕃茄蒜子沙律🥗 $28
酸酸甜甜又多汁的蕃茄,配上日本豉油,又好夾。開胃首選!

A5和牛坑腩🐮 $168

香蔥牛肉薄燒🥩 $88

唐揚蓮藕片 $58

日本廣島蠔🦪 $98

避風塘北海道上肩豚肉🐖 $68

松葉蟹肉海膽炒飯🦀 $158

蟹盛御好燒🍳 $138
最後點了Hungry Monkey最岀名的大阪燒,蛋香再加上滿滿的蟹肉,配上紫菜蘿蔔絲食👍🏻
2023-12-13 32 瀏覽
經開登龍街,見到 @hungrymonkeyteppanyaki 充滿酒吧氣氛餐廳🍴好chill好特別!好大隻Monkey圖案🙈午餐有lunch set 食,會包沙律,炒飯,炸物,湯!好抵食!💥厚燒牛舌牛舌好厚身!燒到剛剛好,好有咬感!牛味濃郁鮮甜。配上炒飯!份量十足,好飽肚滿足😌💥章魚御好燒好大份呀,咬下去質感好鬆軟!香滑的蛋香味,實在令我好滿足!章魚就好爽口。小食我地哪左避風塘北海道豚腰肉,師傅炒得好惹味,令一口一口不停吃!豚腰位置好軟稔,同啤酒🍻是絕配呀。配🍑2杯桃味梳打,作為飲品🥤

💥厚燒牛舌

💥章魚御好燒

配🍑2杯桃味梳打,作為飲品🥤
2023-12-13 17 瀏覽
放工同埋同事去咗銅鑼灣嘆居酒屋,嚟到hungry monkey又有得飲兩杯又有得食日式小食~點可以唔啤啤佢~即刻叫杯highball先~|蕃茄蒜子沙律|$28味道清新醒胃,食下食下好開胃~食慾大開😆|辣酒凍風螺|$68肉質爽口,辣味滲透晒螺肉,非常入味😍|清酒煮蜆|$88好似拆禮物咁打開~係清酒煮蜆,粒粒蜆漲卜卜好鮮味~|日本原隻活蟶子|$136兩隻超大隻又鮮甜,加上蔥粒同蒜粒,兩人share食到停唔到口~|港島燒|$98上面舖有肉鬆、可自行加紫菜增添風味~滿口醬汁~薄脆口感味道好豐富✌🏻☺️|A5和牛坑腩炒飯|$128飯粒分明炒得乾身,食落唔覺油膩,蔥花蒜粒配軟滑和牛係絕配👍🏻|羊架|$98兩隻燒羊架燒到剛剛好,肉汁鮮嫩無比,每口都啖啖肉的~|朱古力香蕉|$28呢個係新甜品,朱古力香蕉形pancake,外有少少脆~裡面好香香蕉味~

|蕃茄蒜子沙律|$28
味道清新醒胃,食下食下好開胃~食慾大開😆

|辣酒凍風螺|$68
肉質爽口,辣味滲透晒螺肉,非常入味😍

|清酒煮蜆|$88
好似拆禮物咁打開~係清酒煮蜆,粒粒蜆漲卜卜好鮮味~

|日本原隻活蟶子|$136兩隻
超大隻又鮮甜,加上蔥粒同蒜粒,兩人share食到停唔到口~

|港島燒|$98

|A5和牛坑腩炒飯|$128

|羊架|$98兩隻
燒羊架燒到剛剛好,肉汁鮮嫩無比,每口都啖啖肉的~

|朱古力香蕉|$28
  • 辣酒凍風螺
  • A5和牛脂炒飯
  • 清酒煮蜆
2023-12-11 13 瀏覽
《Hungry Monkey -銅鑼灣》又係一個星期一度嘅銅鑼灣搵食團!今日黎到我喺屋企附近都有嘅Hungry Monkey!Hungry Monkey我喺荃灣都食過4-5次,係一間親民少少嘅日式鐵板燒,個人覺得食得decent少少又唔想好貴,呢個係個選擇!銅鑼灣店就第一次黎~頭盤沙律 $28呢個頭盤基本上次次黎佢地都會推薦,都係佢地招牌黎。酸酸甜甜,少少漬漬地嘅凍蕃茄,以炸蒜同蔥令你有返D之後食鐵板燒嘅準備,第一次黎嘅朋友建議點一次呢個。辣酒凍風螺 $68上次都食過,呢個凍風螺係川式麻辣,完全唔似辣酒花螺,入口有微微地少少麻辣,加返個偏甜少少嘅汁,呢個係一道下酒菜!厚焼牛舌 $128又係一個熟悉嘅面孔,厚燒牛舌!呢個係性價比之王,份量唔少,即燒又一定好香口。同薄燒牛舌唔到,佢就唔係食爽口,係食彈牙同濃厚,食肉獸一定鍾意!唔韌!好食!鐵板活北寄貝 $108由於朋友喜歡食海鮮,今晚叫新野!當日廚師推介鐵板活北寄貝,北寄貝如果新鮮,真係唔駛搞咁多野,師傅就咁用炸蒜同牛油調味已經殺哂!香味襲擊旁邊食客。-鐵板帆立貝 $68帆立貝口感又唔同,就係又嫩又軟,先將兩邊用牛油煎香,再以日本醬油調味,
《Hungry Monkey -銅鑼灣》

頭盤沙律 $28

辣酒凍風螺 $68

厚焼牛舌 $128

鐵板活北寄貝 $108

-鐵板帆立貝 $68

帆立貝口感又唔同,就係又嫩又軟,先將兩邊用牛油煎香,再以日本醬油調味,呢個造法我喺屋企都經常做!呢度用鐵板,火喉當然唔用層次啦!

蟶子 $136
再黎就叫蟶子,蟶子口感就爽脆D,喜歡食蟶子嘅朋友都會愛上佢嘅鮮味,比喜歡貝殼類濃烈。都係炸蒜牛油已經好好食!

松葉蟹肉海膽炒飯 $158

黎親食鐵板燒我都一定會見一個飯!呢個蟹肉海膽炒飯真正矜貴之處在於一枝枝真松葉蟹肉同一隻隻眼見到嘅海膽藏於飯中,成個飯同之前食果個和牛脂炒飯相反,係淡淡的鮮甜,今餐嘅清泉就係個飯。

明太子御好燒$178
其實我唔想叫呢個,因為一定飽到痴線!2個人黎食,真係叫左呢個都唔駛食其他!不過又岩嘅!你黎得Hungry Monkey,其實好難唔叫御好燒,因為黎呢度就係食呢D。叫咗個未試過嘅明太子御好燒,明太子鹹辣而帶微甜,椰菜帶來爽脆口感加少少紫菜上面不知不覺又食哂!

朱古力香蕉$28
呢個朱古力香蕉係店長推薦,話係期間限定,雖然其實只係即製嘅香蕉朱古力(雞蛋仔?),但外脆內軟幾好食,有4隻味,個人建議都係食返原味。個樣咁可愛,聖誕流流,溝女點少得?帶個女仔去食,呢個叫左你一定冇後悔,唔食得都睇得!我保證!
2023-12-06
《Hungry Monkey - 銅鑼灣》食日式鐵板燒價錢唔一定好離地既,呢間馬騮仔我間中都會帶朋友黎食飯,唔洗好似傳統日式鐵板燒咁一定要叫set,可以按照自己想食同埋喜好去決定叫菜,而且食物嘅種類好多,飲住highball食鐵板燒,感覺比起傳統坐吧枱嘅鐵板燒casual少少但又不失風味😉一共有兩間分店,而我就覺得銅鑼灣呢間就更熱鬧同埋更有日本風味💁🏻‍♀️頭盤沙律 $28頭盤次次都係我好鍾意食嘅凍蕃茄,用咗酸酸地嘅汁配搭,餐廳落咗啲炸蒜同埋香蔥令到佢嘅味道更加鮮味同埋有層次,頭盤食呢一個可以清一清個口腔,準備接住落嚟嘅菜式👍🏻我每次都必點💁🏻‍♀️辣酒凍風螺 $68呢度嘅東風螺唔係用咗日式製作嘅方法,佢嘅口味反而帶少少麻辣,但係個醬汁又有少少甜甜地幾特別,甜味可以幫忙中和到個麻辣,用嚟送酒一流💁🏻‍♀️厚燒牛舌 $128我個人都幾推薦呢個厚燒牛舌,佢價錢唔算好貴,而且份量都唔少,如果鍾意食牛舌的話,你一定會喜歡佢嗰個爽口彈牙但係入面又好嫩嘅口感👍🏻簡簡單單用鹽調味已經好好食,師傅將佢煎到七成熟左右,入面仲保存左肉汁,所以就算凍咗你咬落去都唔會覺得好韌,口感仲係好軟嫩的💁🏻‍♀️鐵板活北寄貝
《Hungry Monkey - 銅鑼灣》

💁🏻‍♀️頭盤沙律 $28

💁🏻‍♀️辣酒凍風螺 $68

💁🏻‍♀️厚燒牛舌 $128

💁🏻‍♀️鐵板活北寄貝 $108

今次我同朋友叫咗海鮮試吓,其中一樣係當日廚師推介嘅鐵板活北寄貝,餐廳用咗炸蒜同埋牛油調味,北寄貝軟滑又帶有濃香既牛油味😋

💁🏻‍♀️蟶子 $136

蟶子同北寄貝嘅口感又有少少唔一樣,佢反而爽口一點,食到少少海水味同埋炸蒜嘅香味,同樣咩都唔使點就已經好好食啦,食得出鮮味

💁🏻‍♀️鐵板帆立貝 $68

帆立貝口感香滑軟糯,師傅將兩邊微微用牛油煎香,再用咗少少醬油調味,燒嘅時候超級香😎咬落去肉汁同鮮味出晒嚟👍🏻記住趁熱食先至食得到嗰種黏黏嘅感覺😋大愛

💁🏻‍♀️明太子御好燒 $178

呢一度一向都出名御好燒,今次就叫咗明太子口味的,鹹香味十足而且食到多重口感,有椰菜嘅爽脆、明太子沙律醬嘅香濃、御好燒嘅軟綿綿、紫菜同埋紅薑嘅清新等等,呢一個配搭好惹味😋好食

💁🏻‍♀️松葉蟹肉海膽炒飯 $158

其實叫咗御好燒就唔應該叫炒飯嘅😂不過兩樣都好想試冇辦法,個蟹肉海膽炒飯你會真真正正見到有蟹肉絲同埋海膽喺個飯入面,淡淡都有海膽肉嘅鮮甜,個飯入面有啲細蔥同埋炸蒜頭🧄而且飯粒粒粒分明夠乾身,都真係幾好食㗎,不過建議兩個人食的話,主食揀炒飯或者御好燒是但一樣好啲,如果唔係就太飽喇

💁🏻‍♀️朱古力香蕉 $28

呢個朱古力香蕉期間限定,之後就會有一段時間冇得食啦😢當日見到其他客人叫嘅時候覺得好得意,佢其實就係即製嘅香蕉朱古力蛋糕,有啲似日本好熱賣嗰個香蕉蛋糕手信咁,但係佢嘅外皮係脆脆的,而且入面吱滿咗香蕉醬同埋朱古力醬,新鮮滾熱辣拎到你面前嘅口味零舍唔同,特別好食的👍🏻如果見到呢部機仲喺餐廳門口就記住一定要叫啦😎我真係超鍾意呢個甜品😘外型可愛而且又好好味,特別係用嚟裝住朱古力香蕉蛋糕嘅嗰條蕉皮😳原來食完嗰條蕉皮仲可以拎返屋企的🥰雖然唔知之後可以用嚟裝咩,但係我真係好鍾意條蕉皮好得意😎

💁🏻‍♀️梅干 威士忌割水 $68

食鐵板燒又點可以冇酒水呢?😝我今次就試咗梅乾Highball😉 相比起傳統嘅highball味道會多咗一層酸甜,飲落清新爽口,而且粒梅乾都醃得幾好食,想試吓新口味嘅highball不妨叫黎試下
2023-12-06
  • 香蕉朱古力
  • 御好燒
Hungry Monkey提供了令人滿意的用餐體驗,不僅提供美味的菜色,還提供了熱鬧愉快的用餐環境。如果您喜歡享受美食和社交,這裡絕對是一個值得再次光臨的地方。從前菜的新鮮蕃茄到梅干威士忌割水,飲品和菜色都呈現出獨特的風味。避風塘北海道上肩豚肉的口感美味十足,而鐵板魷魚仔則帶有微焦的香氣,令人垂涎欲滴。厚燒牛舌燒烤得恰到好處,豬茜卷則散發出豐富的香氣。唐楊炸蝦的外酥內嫩,燒鰻魚乾則展現出獨特的濃郁風味。最後,松葉蟹和海膽炒飯給您帶來豐富的海鮮風味,令人回味無窮。

厚燒牛舌燒烤得恰到好處,豬茜卷則散發出豐富的香氣。

唐楊炸蝦的外酥內嫩,燒鰻魚乾則展現出獨特的濃郁風味。

2023-12-06 15 瀏覽
Hungry Monkey是一家位於銅鑼灣的人氣鐵板居酒屋,裝修環境熱鬧,以其特色菜色吸引顧客。🥢 前菜蕃茄:新鮮的蕃茄搭配精緻的調味,開胃又清爽。🥢梅干威士忌割水:特別的飲品,梅干和威士忌的結合令人驚艷,口感醇厚。🥢 避風塘北海道上肩豚肉:豚肉入口即溶,搭配避風塘的獨特風味,美味十足。🥢鐵板魷魚仔:魷魚鮮嫩多汁,經過鐵板煎烤後帶有微焦的香氣,口感迷人。🥢 厚燒牛舌:牛舌厚切,燒烤得恰到好處,肉質鮮嫩,入口即化。🥢 豬茜卷:豬肉和茜草的結合,香氣四溢,口感豐富。🥢唐楊炸蝦:外酥內嫩的蝦肉,炸得香脆可口,是下酒的絕佳選擇。🥢燒鰻魚乾:鰻魚經過燒烤後,呈現出獨特的濃郁風味,配上醬汁更加美味。🥢 松葉蟹,海膽炒飯:松葉蟹和海膽的組合,帶來豐富的海鮮風味,炒飯口感香濃。在Hungry Monkey用餐,我品嚐到了多種精緻的鐵板菜色,每道菜都展現出獨特的風味和口感。餐廳的環境熱鬧,氣氛愉快,是一個享受美食和社交的絕佳場所。

🥢 前菜蕃茄:新鮮的蕃茄搭配精緻的調味,開胃又清爽。

🥢 豬茜卷:豬肉和茜草的結合,香氣四溢,口感豐富。

2023-12-04 17 瀏覽
Hungry Monkey蕃茄蒜子沙律蕃茄蒜子沙律口感清新,非常開胃。蕃茄新鮮,鮮嫩多汁,搭配蒜子香氣同微辣提味,令層次更豐富。A5和牛脂炒飯A5和牛脂炒飯用咗高品質嘅A5和牛脂,令炒飯散發著濃郁肉香。米飯經過炒煮,與牛脂完美結合,炒飯以蔥花,蛋花調味,帶嚟鮮美嘅享受。蟶子以清蒸方式令蟶子質地鮮嫩,保留濃郁海鮮味道。蟶子肉質豐滿,口感彈牙,十分美味。清酒煮蜆蜆肉經過清酒烹煮,保留咗鮮甜嘅口感,並且增添咗清酒嘅香氣。簡單而美味嘅海洋風味,份外令人回味。港島燒 (叉燒,臘腸,蝦米,芫荽,肉鬆)呢個係充滿廣東特色嘅港島燒,材料用咗叉燒、臘腸、蝦米、芫荽同肉鬆。中日fusion, 非常特別。更可以加紫菜同埋紅薑絲調味。日本白粟米日本白粟米味道甜美,質感鮮嫩,而且多汁。白粟米粒粒飽滿,質地柔軟。以鹽燒提味,更滋味。辣酒涷風螺辣酒涷風螺以辣酒調味,配上清爽嘅凍螺湯,以辣味加上鮮味。螺肉彈牙肥美,係令人開胃嘅涼拌菜。香煎羊架香煎羊架係今晚最中意嘅一道菜之一。羊架經過煎烤,外層酥脆,裏面保持嫩滑多汁。羊肉散發出濃郁香氣,口感豐富。梅干威士忌割水梅干威士忌割水嘅威士忌香味濃郁、口感獨特。梅干嘅酸甜同冰塊
Hungry Monkey

蕃茄蒜子沙律

蟶子

清酒煮蜆

港島燒 (叉燒,臘腸,蝦米,芫荽,肉鬆)

日本白粟米

辣酒涷風螺

香煎羊架

梅干威士忌割水

梅干威士忌割水嘅威士忌香味濃郁、口感獨特。梅干嘅酸甜同冰塊嘅清涼令人感覺更清新而爽口。

朱古力香蕉蛋糕

朱古力香蕉蛋糕鬆軟濕潤,個餡係朱古力。外型係一條香蕉,非常可愛。
我最鍾意去居酒屋🏮除左可以點唔同串燒🍢最正係可以邊飲邊享受美食😬最近知道Hungry Monkey 與日本產豚肉協會推出為期一個月既豚肉特色美食🤤今晚即刻約埋好友去試下先🥰前菜水果蕃茄有清新的口感❤️酸酸甜甜好開胃❤️🔸吉列日本產豚肉串以肥瘦適中日本產豚肉點左麵包糠吉列炸起外脆內軟😍質地鮮嫩😊🔸避風塘日本產上肩豚肉口感爽彈🤩上枱傳來陣陣蒜香味😋粒粒金黃的蒜碎焦香不嗆😊加點點辣椒夠哂醒胃😍送酒一流😊🔸日本產上肩豚肉御好焼配料加入左椰菜、芽菜、蔥及日本產上肩豚肉中😊師傅將表面烤至兩面微燶👍可以加入酸薑絲中和油膩感覺🤤🔸肥美北海道帆立貝☺️加入牛油蒜粒煎一陣🙂再切成一粒粒易入口味香肉滑😍好鮮甜😬🔸燒鱔厚身啖啖肉🤩鰻魚經燒烤時塗上蒲燒醬汁食起來香甜可口👍🔸海膽蟹肉炒飯粒粒分明🤩看住師傅放左大量海膽蔥粒一齊炒勻香味䆁出😆令人食指大動🤤💓販賣期間: 3/11-30/11 *售完即止

前菜水果蕃茄有清新的口感❤️酸酸甜甜好開胃❤️

🔸避風塘日本產上肩豚肉口感爽彈🤩

🔸燒鱔厚身啖啖肉🤩鰻魚經燒烤時塗上蒲燒醬汁食起來香甜可口👍

💓販賣期間: 3/11-30/11 *售完即止
2023-11-23 781 瀏覽
收工又約了好姊妹去啤啤佢🍻我地去咗銅鑼灣登龍街Hungry Monkey 去chill吓👭餐廳唔算很太,但幾有氣氛,我地被安排坐吧枱位置,見有個豚肉風味燒menu,價錢都幾抵,所以都叫齊三款🐷🔸️坐低時已附上前菜番茄🍅🔸️日本產吉列豚肉串外層金黃香脆🔥內裡肉質好爽彈🔸️日本上肩豚肉御好焼面上好多厚厚上肩豚肉,加埋肉鬆味道出奇地好夾,不用點其他醬汁都已經夠味👍🔸️避風塘日本上肩豚肉我最喜歡哩個港式避風塘夠辣夠惹味,上豚肉口感好爽彈,太好味即刻要點返杯🔸️梅干威士忌highball🥃梅干好濃郁加上甜甜地容易入口🔸️日本原隻燒帆立貝師傅手勢燒得唔錯,吃落口感好夾彈,味道鮮甜😋🔸️燒白鱔厚肉肥美🔥外皮燒到焦香薄脆🔸️海膽松葉蟹肉炒飯師傅炒得好有鍋氣,米飯好乾身,超多海膽松葉蟹肉👍好足料🔸️最後食埋甜品朱古力炸蛋🍫超滿足最後要提提🤗店員話日本豚肉風味燒menu販賣期間由11月3日起至👉只係為期約一個月咋🫢售完即止
收工又約了好姊妹去啤啤佢🍻

🔸️避風塘日本上肩豚肉

🔸️梅干威士忌highball🥃
梅干好濃郁加上甜甜地容易入口

🔸️日本原隻燒帆立貝
師傅手勢燒得唔錯,吃落口感好夾彈,味道鮮甜😋

🔸️燒白鱔
厚肉肥美🔥外皮燒到焦香薄脆

🔸️海膽松葉蟹肉炒飯
師傅炒得好有鍋氣,米飯好乾身,超多海膽松葉蟹肉👍好足料

🔸️最後食埋甜品朱古力炸蛋🍫超滿足

2023-11-22
2023-11-17 62 瀏覽
今日向cwb 呢條美食大街上,揀左呢間人氣日式餐廳享受午餐。揀左邪惡 A5和牛脂炒飯套餐先黎沙律,炒飯,漬物湯,附送無糖可樂沙律醬汁濃味,有酸醋,開胃一流漬物湯亦很有日式風味,麵豉味夠濃,不會過鹹。追加了海膽溶岩魚餅,黑色的魚餅用了墨魚汁製成,更加高級口感比一般魚蛋彈牙,入面有海膽味的醬,很特別鮮味。主角炒飯比餐包含的炒飯的確有不少升級的美味。首先是有很多充滿焦香味的A5和牛脂肪粒,外香內軟,入口即溶。第二,每口飯粒都有和牛油脂包住,飯更粒粒分明和有油香。飯粒彈牙有咬口,醬油味剛剛好。伊比利亞豬排🥩師傅燒特剛剛好,切開中間還有輕微粉色,還以為是牛排,肉質很嫩滑,厚度很好,啖啖肉。下次再試埋牛舌👅😂

揀左邪惡 A5和牛脂炒飯套餐

先黎沙律,炒飯,漬物湯,附送無糖可樂

沙律醬汁濃味,有酸醋,開胃一流
漬物湯亦很有日式風味,麵豉味夠濃,不會過鹹。

追加了海膽溶岩魚餅,

味的醬,很特別鮮味。

伊比利亞豬排

伊比利亞豬排🥩

下次再試埋牛舌👅😂

伊比利亞豬排
  • 伊比利亞豬
2023-11-12 65 瀏覽
今次係特意專門返嚟食佢個厚燒牛脷❤️厚燒牛舌午餐$128全部食物品質都唔錯厚燒牛脷叫得「厚」燒牛脷,厚度一定有返咁上下,而且牛舌本身好新鮮,肉質顏色粉嫩,而且鐵板燒師傅做得好用心,火候控制得好好,外皮燒得好焦香,而牛舌入邊仍然保留肉汁,初熟的狀態,不會太熟,非常推薦❤️如果你想食熟啲可以同師傅講聲炒飯炒飯亦都很出色,每一粒飯粒都很乾身,而且非常飽滿 唐揚雞翼 $15鬆脆好食,而且仲有肉汁,但略嫌細隻咗少少伊比利亞豬 $78亦都煎得好靚,有肉汁Juicy, 肥瘦適中,有少少肥肉,令到豬味更加香濃呢間餐廳,雖然份量唔算多,但因為佢嘅食物材料全部都好新鮮,非常值得推薦
今次係特意專門返嚟食佢個厚燒牛脷❤️
厚燒牛舌午餐$128

全部食物品質都唔錯

厚燒牛脷

炒飯
炒飯亦都很出色,每一粒飯粒都很乾身,而且非常飽滿

唐揚雞翼 $15
鬆脆好食,而且仲有肉汁,但略嫌細隻咗少少

伊比利亞豬 $78

2023-11-03
  • 伊比利亞豬
  • 厚燒牛舌
每次經過門口,都非常想入去食,但每次入面都好多人,所以每次都錯過了!😣今日終於終於與友人的起心肝,book了枱去食lunch!😌我哋嗌咗兩個lunch set同散叫一點食物🥘每個set餐,都有一個沙律、麵豉湯、麻醬豆腐同一碗炒飯。呢個係厚燒牛舌餐,唔好以為lunch set,牛舌嘅份量就會少,份量依然十足。牛舌燒得啱啱好,好少厚切牛舌都可以燒得咁好味,一啲都唔韌🤤👍🏻 蔥燒薄牛餐,好多好多蔥,是我非常喜愛的,牛肉燒得啱啱好,非常嫩😋銀鱈魚,也燒到剛剛好,肉質嫩滑😍 本來是想叫饑燒鮑魚的,但是沒有貨,所以只好叫板燒南非鮑魚,這個也不遜色,嫩滑不韌口,非常鮮甜美味🤤蕃茄沙律,這個不是很特別,但是都很好味整體而言,沒有令我失望!

今日終於終於與友人的起心肝,book了枱去食lunch!😌

我哋嗌咗兩個lunch set同散叫一點食物🥘

每個set餐,都有一個沙律、麵豉湯、麻醬豆腐同一碗炒飯。

銀鱈魚,也燒到剛剛好,肉質嫩滑😍

蕃茄沙律,這個不是很特別,但是都很好味

整體而言,沒有令我失望!
2023-11-02
  • 香蔥牛肉薄燒
  • 南非鮑魚
2023-11-09 38 瀏覽
比依度嘅裝修吸引到入嚟🥹🥹嘢食都唔錯章魚御好燒係這間餐廳的招牌菜,章魚切塊烹調,好似大阪燒咁樣。醬汁覆蓋均勻,章魚吸飽了醬汁的鮮味。炒雜菜係用鐵板炒嘅雜菜特別好食,火候拿捏得宜,蔬菜保留了個原始的脆嫩,清爽開胃。松葉蟹肉海膽炒飯 選用肥美的松葉蟹肉及海膽,配上鮮香的蛋炒飯。每一口都能吃到蟹肉及海膽,蟹肉的鮮甜及海膽Q脆的口感豐富了原本單調的炒飯。香氣和口感兼顧,極佳的搭配。桃味梳打桃子的香甜和汽水的氣泡,口感清爽,非常適合作為一道下酒菜。蘋果梳打蘋果的酸甜與汽水的氣泡相互融合,帶來了一種清新的口感,能夠舒緩口中的油膩感,增添飲食的樂趣。原來而家餐廳有優惠,比起以前餐牌有八折,都幾抵食
比依度嘅裝修吸引到入嚟🥹🥹嘢食都唔錯
章魚御好燒

炒雜菜

桃味梳打
桃子的香甜和汽水的氣泡,口感清爽,非常適合作為一道下酒菜。
蘋果梳打

原來而家餐廳有優惠,比起以前餐牌有八折,都幾抵食