【油尖旺區】【Heart Bar & Restaurant】同春哥喺柯士甸站附行去佐敦嗰邊搵嘢食,喺童軍中心嗰頭見到呢間個樣好似 bar 但係入面似 cafe 嘅餐廳,粉色系嘅裝修有啲少女風,就入去試。我試 $128 嘅「全日早餐」,有脆薯餅、煙肉、豬肉腸、蘑菇、粟米粒、炒蛋、煙三文魚、脆酸種麵包多士。味道唔錯之下試埋 $59 嘅下午茶,我揀「藍啤梨芝士餅」配 $20 嘅凍「沖繩黑糖鮮奶咖啡」,幾好食,份量又多。春哥就試 $79 嘅「沙律」,揀咗「芥末蛋黃醬伴法國珍珠薯仔煙肉沙律」配「羅馬雜色車厘茄沙律伴芝麻沙律醬」,估唔到勁好食,我擸咗好多。佢主餐就試 $89 嘅「日式脆炸黃金虎蝦定食」,好豐富,乜都有得食,本身就咁食呢個其實已經好夠,加 $20 試埋「焦糖鮮奶咖啡」就 prefect 池喇。一人食咗兩份嘢,夾埋四樣嘢食兩個飲品,飽到咁,埋單先至 $395,我覺得性價比幾高,有機會試埋晚市。。。(地址:佐敦廟街285號地舖)@heartbar.restaurant#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #

(地址:佐敦廟街285號地舖)

@heartbar.restaurant

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #佐敦 #HeartBarRestaurant #全日早餐 #下午茶 #藍啤梨芝士餅 #凍沖繩黑糖鮮奶咖啡 #沙律 #芥末蛋黃醬伴法國珍珠薯仔煙肉沙律 #羅馬雜色車厘茄沙律伴芝麻沙律醬 #日式脆炸黃金虎蝦定食 #焦糖鮮奶咖啡 #1am1378 #1ambackup
2024-05-07
2024-04-22 147 瀏覽
Heart Bar & Restaurant地址:佐敦廟街285號地舖放工朋友帶咗我去咗間超驚喜餐廳🤪餐飯唔單止食物質素高,價錢又平,而且仲要大大碟!如果你想試吓多款美食,就嚟呢度試下佢哋嘅Set Dinner啦😄💕Set Dinner (是日餐湯-西蘭花🥦; 香煎澳洲草飼肉眼牛扒🥩; 是日甜品-甘筍蛋糕🍰) $288 西蘭花湯作為頭盤,呢個湯濃郁滑順,令人食完之後心情都好!😊香煎澳洲草飼肉眼牛扒,個牛扒煎得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,一刀切落去,肉汁都流出嚟🥩。甜品係甘筍蛋糕而且仲要係大大件😍,蛋糕鬆軟香甜🤪,甘筍嘅香味都好突出,一啖入口,唔會太甜,而且仲要食得出落足材料,正🥰。Set Dinner (是日餐湯-沙律🥗; 烤法國油封鴨髀配香橙八角鴨肉汁🦆; 是日甜品-黑森林蛋糕🍫) $288 新鮮嘅蔬菜同醬汁拌埋一齊,味道清新又開胃!烤法國油封鴨髀配香橙八角鴨肉汁,鴨肉烤得恰到好處,外脆內軟,搭配香橙八角鴨肉汁,酸甜味道好平衡,令人回味無窮,正。黑森林蛋糕大大件😍,朱古力味濃郁,蛋糕層層疊疊,一啖入口,而且唔會太甜,每一口都令人陶醉,正。脆炸雞翼🐔$48脆炸雞翼外層炸得金黃酥脆,內裡肉質鮮
Heart Bar & Restaurant
地址:佐敦廟街285號地舖

炸雞翼🐔$48
炸雞翼外層炸得金黃酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿著香氣和美味!配上特製的醬汁,更能提升整體的風味😋,正

飲品:青春常駐🫖$30
青春常駐入面有無花果、玫瑰同洛神花,味道清新,飲落去好舒服!🌺😌

飲品:寧神🫖$30
寧神有檸檬乾、玫瑰同蝶豆花,味道酸酸甜甜,令人心情愉快!🍋💖

#nicefoodie佐敦

----------------
#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #香港美食 #美食 #佐敦美食 #打卡 #佐敦 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #西餐 #西菜
2024-04-08 140 瀏覽
今日想同大家介紹一間西餐廳,我覺得佢嘅出品同佢個名一樣,咁有heart,話說今日同朋友出咗佐敦,中午時經過見到廟街有間裝修幾靚嘅西餐廳,咁啱隔離有途人行過話:「咦!呢間新開架喎,不如入去試吓!」,有啲興趣嘅我,都捧住一種行過路過唔好錯過嘅心態,跟住同個friend講,不如我哋都入去試吓😂。我哋叫咗2個set lunch。是日餐湯-意大利青瓜🥒薯仔湯本來聽個名配搭好似有啲怪,但飲落又幾好飲,唔會有草青味,又唔會得個咸字,味道剛剛好,Good!All Day Breakfast $128全日早餐嘅食物同平時出面嘅差唔多,有脆薯餅、煙肉、豬肉腸、蘑菇、粟米粒、炒蛋、沙律菜、煙三文魚及酸種麵包多士。但呢間係我食過咁多間嘅全日早餐,覺得比較好食嘅一間,沙律菜好新鮮,好嫩,完全無苦澀味,配搭日式芝麻醬,好食。煙肉、脆餅好香脆、炒蛋嫩滑,豬肉腸、煙三文魚唔會好咸,肉質ok,值得一提酸種麵包多士,脆卜卜好好食,整體呢個全日早餐100分。香煎澳州草飼肉眼牛扒(8安士)$178叫咗5成熟嘅牛扒,火候控制得啱啱好,唔會過熟,牛扒好香牛味👍,薯條香脆,沙律菜新鮮好食。熱抺茶鮮奶 +$20叫set lunch

我哋叫咗2個set lunch。

是日餐湯-意大利青瓜🥒薯仔湯

All Day Breakfast $128

香煎澳州草飼肉眼牛扒(8安士)$178

熱抺茶鮮奶 +$20

叫set lunch 就可以+$20叫一杯$60以下嘅飲品,抺茶好香唔會苦👍。

凍焦糖鮮奶咖啡 $20

鍾意飲咖啡嘅我,唔會放過任何機會🤣,呢度嘅咖啡好香濃,唔苦澀,佢有好香嘅焦糖味,但唔會過甜搶咗咖啡味,相信係靚野。開頭送嚟,我係到諗咁細杯嘅,但飲落原來又唔係少喎,我食完嘢仲飲緊😂。

餐牌寫推廣期內11:00-2:30 不收10%服務費,不過唔知推廣到幾時喇!

整體評價,我覺得食到好食嘅嘢好開心,食到廚師用心製作,食材新鮮,明顯係靚啲嘅材料,擺盤靚,環境舒適,味道好,一定會再去。

店鋪資料 🏢: Heart Bar & Restaurant

地址: 佐敦廟街285號地舖

2024-04-08
Set Dinner 4 courses 都係$228。加$30仲可轉做酒,好抵食!整體食物整得用心❤️,試咗兩款肉類都好食。老闆好nice,非常健談😆好似餐廳個名咁,好有Heart!!🫶🏻🍠意大利紫薯湯:第一次見紫色餐湯。湯口感滑順,飲到紫薯嘅天然甜味💜🍗烤法國油封鴨腿配香橙八角鴨肉汁:鴨腿🍖烤得外酥內嫩,肉質滑嫩多汁。配上新鮮蕃茄碎🍅甜酸,加埋鴨肉汁,味道豐富有層次。好難想像依個價位可以食到咁高質素😍🥩香煎澳洲草飼肉眼牛扒(802):牛扒幾夠厚度,煮得剛好。牛肉鮮嫩,保持咗肉汁😋。薯條帶鹹香,點牛扒汁會不自覺食晒。🍫朱古力蛋糕:朱古力味道濃郁,蛋糕質地綿密細膩,入口即化。整體又唔會太甜膩。🫐藍莓芝士蛋糕:蛋糕本身質地濕潤柔軟,口感細膩。藍莓果肉增添酸甜口感,同芝士味道平衡。🥂白酒:依款白酒偏甜身,好易入口,口感幾厚身圓潤。朋友非常喜歡。🍷紅酒:帶有一點酸度,同樣好易入口,同今次點嘅肉類幾夾。個人覺得依款紅酒唔適宜醒酒太耐,或飲得太慢,飲到後面有些酸過頭。

🍠意大利紫薯湯:
第一次見紫色餐湯。湯口感滑順,飲到紫薯嘅天然甜味💜

🍗烤法國油封鴨腿配香橙八角鴨肉汁:

🥩香煎澳洲草飼肉眼牛扒(802):

🍫朱古力蛋糕:

🫐藍莓芝士蛋糕:

🥂白酒:
依款白酒偏甜身,好易入口,口感幾厚身圓潤。朋友非常喜歡。

🍷紅酒:
  • 油封鴨腿
今次呢間係位於佐敦嘅一間西餐廳,開業唔夠一年都已經有一班熟客仔,全因為餐廳真係同個名一樣好有心做。餐廳設計乾淨舒服,有一種有氣息時尚嘅氣氛。餐牌每個禮拜都會更新,價錢以同區黎講絕對係抵食之選。餐廳員工好有心,由入座到點餐都好好服務,確實係好有Heart去照顧住每檯嘅客人。餐廳最近仲不斷佈置緊特別嘅位置,勁有驚喜下,老闆幫我地影左張相仲要曬左張靚靚嘅相,曬出黎即時送左比我地,幾有驚喜。另外老細見我係咁用電話,仲特登比左個手機架比我放,真係勁有心。先有個餐湯,今日餐湯係雜菜薯仔湯。湯味都好濃郁,雜菜嘅香甜味煮晒出黎而且飲落滑身,少少酸甜幾清新開胃。日式浦燒鰻魚粟米炒飯 $89 大大碟嘅炒飯,炒飯唔太油幾好。鰻魚粒都好多,用上珍珠米飯食落粒粒都飽滿有彈性咬口。味道適中唔會太鹹,鰻魚嘅味道都好香。香煎英國走地豬扒配珍珠薯仔伴普羅旺斯菜 $158 望到已經覺得吸引,因為豬扒表面望落煎得好香脆,油脂分佈得好平均。配菜有沙律火箭菜同普羅旺斯菜,酸甜嘅甜度唔會太嗆,入味嘅紅黃椒同青瓜愈食愈開胃。豬扒切落去有脆身效果,食落口感表面脆身肉質香稔有彈性,肥油位置香,配上少少酸甜嘅普羅旺斯菜其實都幾解到油膩感

日式浦燒鰻魚粟米炒飯 $89

香煎英國走地豬扒配珍珠薯仔伴普羅旺斯菜 $158

Dirty +$20
Caramel Latte+$20

2024-02-24
:/📍Heart Bar & Restaurant發現佐敦有一間幾特別的cafe 同你講 “心❤️” 唔講 “金💰”👨🏻老闆非常熱情地介紹自己開店的理念🌟 離開時更送我一個愛心掛飾🥹 太可愛了明乎其名 •用心選取不同既高質又健康的食材•用心經營小店 •用心同每位客人溝通餐廳設計時尚,行粉紅色簡約風格💗餐枱採用幻彩色設計 非常適合打卡 #kcneatingin佐敦 🕯️Set Dinner (HK$228)前菜 Appetizer•青瓜薯仔湯 🥒🥔將青瓜薯仔打溶 湯頭順滑 易入口😳加左忌廉去煮🥛質地杰身口感smooth and creamy😋湯上面附有香脆麵包粒主菜 Main•香煎澳洲草飼肉眼牛扒(8安士) Pan-fried Aust Rib Eye Steak 揀左3成熟🥩 外層焦香🤤 牛味重 保留滿滿肉汁牛扒幾夠厚度又夠粉嫩 肥瘦剛剛好😋配上大大份香脆薯條🍟和沙律🥗 •海鮮龍蝦忌廉汁長通粉 Penne pasta in scallop shrimp, mussel with lobster cream sauce濃郁的龍蝦忌廉汁配上各種新鮮海鮮材料: 蝦🦐/青口/帶子濃厚的醬汁掛滿
📍Heart Bar & Restaurant

明乎其名 •用心選取不同既高質又健康的食材
•用心經營小店 •用心同每位客人溝通

餐廳設計時尚,行粉紅色簡約風格💗
餐枱採用幻彩色設計 非常適合打卡

#kcneatingin佐敦

🕯️Set Dinner (HK$228)

前菜 Appetizer
•青瓜薯仔湯 🥒🥔

將青瓜薯仔打溶 湯頭順滑 易入口😳
加左忌廉去煮🥛質地杰身
口感smooth and creamy😋
湯上面附有香脆麵包粒

主菜 Main

•香煎澳洲草飼肉眼牛扒(8安士)
Pan-fried Aust Rib Eye Steak

濃郁的龍蝦忌廉汁配上各種新鮮海鮮
材料: 蝦🦐/青口/帶子
濃厚的醬汁掛滿在每條長通粉🥰

甜品 Daily Dessert

•藍莓芝士蛋糕 Blueberry Cheesecake🫐🍰

驚喜地份量偏大🤣 好似平時去bakery買到的切件蛋糕size🤩
芝士味濃而不膩,口感軟滑🧀
蛋糕本身不太甜 藍莓果肉🫐更添上酸酸甜甜嘅口感
正好平衡重芝士的濃郁味道✨

•提拉米蘇 Tiramisu

好精緻 甜而不漏
可可粉份量剛剛好🍫 中和creamy mascarpone😋♥️

飲品 Drink
•冷 抹茶鮮奶 Ice Matcha Latte
•熱 伯爵茶鮮奶 Hot Earl Grey Latte

沒有額外加糖👍🏻 茶味香濃

⚠️以上價格需另加一服務費

🔓Heart Bar & Restaurant 佐敦

Address: 佐敦廟街285號地舖
營業時間: 星期一至六 11:00 - 21:00; 星期日休息
☎️Booking: +852 26683588
2024-05-10
2024-06-03 0 瀏覽
今次就嚟到一間好有水準嘅Cafe度食嘢,老闆好有心做🤍差唔多每兩個禮拜就會轉一次Menu🤣所以今日我食到嘅嘢,你哋都未必食到😭不過大廚做咗好多年,相信就算其他食品都保持到同樣水準👍🏻鮮帶子半黑松露忌廉汁意大利飯($228)要大讚個意大利飯!!個飯煮到啱啱好,食到好重嘅黑松露味😍調味都係啱啱好👍🏻完全唔使擔心冇味或者太鹹🙂‍↕️香煎澳洲草飼肉眼牛扒🥩//8/0Z($228)牛扒煎得熟咗少少,不過食得出有牛肉香味😋配埋薯條沙律,一個女仔絕對夠飽👍🏻以上兩個餐都有得跟前菜沙律//薯仔忌廉湯脆香雞翼($48)一份有八條單骨雞翼🐔雞翼炸得好脆,好夠熱!!調味方面會有小小辣辣,我覺得似麥當勞嘅雞翼🤣🤍

鮮帶子半黑松露忌廉汁意大利飯($228)

香煎澳洲草飼肉眼牛扒🥩//8/0Z($228)

以上兩個餐都有得跟前菜沙律//薯仔忌廉湯

脆香雞翼($48)
同友人在佐敦走走 想食個early dinner慢慢hea下😌走進一間裝飾得幾靚幾粉紅色幾warm既餐廳🎟️可以打下卡😬由於我地真係好早去食🤓5點幾既鐘數 d人未收工 所以我地好似包左場咁😂變相同老闆多左好多閒聊時間😂老闆超級健談🙊完全冇悶場老闆真係超nice 佢仲幫我地影左張即影即有😂📸原來呢間店都好多客人以團體形式去book場👫👭👬我哋點左兩個set dinner(包1個沙律/餐湯+主食+飲品+甜品)🍽️🍽️兩個set都係平時去坊間嘅餐廳比較少見到🟦餐湯:西蘭花粟米湯🥦🌽🥣餐湯真係好重要 用心去煮而唔係用罐頭湯 已經好有心機飲落真係有西蘭花味🥦由於好肚餓 勁快飲完🫢⬜️主食:🦆🇫🇷烤法國油封鴨腿配香橙八角鴨肉汁呢個老闆極力推薦 每日有限定數量 因為要用好多事前準備功夫同時間如果真係好想食 真係要早少少落定order🕣晏d嚟就冇哂根據老闆講法佢係用慢煮方式去烹調 要早一晚就煮定功夫絕不簡單 一上枱見到一大隻鴨髀放喺碟中央🤤周邊又不同精美小點作點綴好靚 充滿藝術嘅感覺🎨即使係周邊嘅小點都一啲都唔馬虎 蕃茄粒同埋梅肉都有醃製過🍅酸酸甜甜😙十分開胃😊配合油封鴨比較重口味嘅主食 簡直一流油封鴨切開

走進一間裝飾得幾靚幾粉紅色幾warm既餐廳🎟️可以打下卡😬

牛面頰肉質軟腍😚就係低溫慢煮發揮作用 保持到鮮嫩
如果可以食多幾件都食得落🤤

友人點左白酒🥂🥂去配合兩款較重口味既主食
而我不太好酒 就點杯咖啡算了☕️

Staff亦好有經驗 十分細心 留意住你進食類型同飲品有冇相沖😂
經友人解釋 咖啡屬濃味飲品 正常會於食完濃味菜先品嘗
果然staff都唔會咁快沖定杯咖啡 待我指示後先沖 以免攤涼
點了沖繩黑糖latte 我係個咖啡菜鳥 只係飲有奶既咖啡😂

甜品:朱古力蛋糕🍰
的的色色 一口可完成 食完好開心🥰

老闆服務態度超好今時今日做飲食業
真係好需要呢種態度先撐到 十分欣賞😇
2024-05-29 0 瀏覽
喺佐敦呢一間外觀雖然唔係爆吸引,但入到去見到餐牌再見埋食物,真係感到係用心去經營。我哋叫咗set dinner,今日個餐湯係西蘭花湯,非常Creamy滑口,沙律菜已經驚喜,超級新鮮,而且係放布冧,橙色車厘茄超級甜。主菜最後揀咗慢煮牛面頰,同埋澳洲豬安扒。真係好高質,所以唔需要過多調味,可以食到牛同豬佢哋嘅原味,擺盤又有心思。加錢配咖啡果然冇錯仲有精緻紅絲絨蛋糕做甜品。呢個價錢真係好有良心呀!果然有HEART 👍🏻原來呢度仲可以包場做party, 好地方呀!

主菜最後揀咗慢煮牛面頰,同埋澳洲豬安扒。
加錢配咖啡果然冇錯

仲有精緻紅絲絨蛋糕做甜品

呢個價錢真係好有良心呀!果然有HEART 👍🏻

原來呢度仲可以包場做party, 好地方呀!
  • 慢煮牛面頰
Dinner set全部都係$228 包晒餐湯/沙律、主菜、飲品、甜品性價比超高‼️呢個食物質素開係油尖旺區一定唔止呢個價錢🥹黑松露刺身帶子燴蘑菇意大利飯暫時食過最滿意😍刺身級帶子!外香口內嫩黑松露超香濃!意大利飯係我鍾意嘅軟硬度🤤仲有好多大啡菇,口感味道都好出色👍🏻烤法國油封鴨腿配香橙八角鴨肉汁老闆會同我哋介紹佢哋嘅油封鴨腿,誠意推薦,每日限量12隻,佢哋會早一日浸定,自己抽真空,再用返鴨油去整,真材實料原汁原味👍🏻聽到我都流晒口水🤤最驚油封鴨腿好咸又韌🥹佢哋話呢啲通常都係批發買返嚟整先會咁上枱之後果然冇令我失望,皮脆肉嫩!調味啱啱好,鹹香適中🤩超高質,我印象中食過咁好食嘅油封鴨腿係喺尖沙咀,不過絕對唔係呢個價錢食到🤣唔使加錢都飲到好飲嘅抹茶latte & 伯爵茶latte🍵整體唔太甜!夠濃郁又唔會苦澀🥰加$30就有一杯紅/白酒🥂好抵飲!仲要係靚酒,有香甜果味,係女士鍾意嘅口味🎀最後甜品係紅絲絨蛋糕,加咗$10要紅豆豆奶布甸🍮連紅豆蓉都係自家熬,真係好有誠意!今晚好飽好滿足🤣🥰

Dinner set全部都係$228
包晒餐湯/沙律、主菜、飲品、甜品

性價比超高‼️呢個食物質素開係油尖旺區一定唔止呢個價錢🥹

黑松露刺身帶子燴蘑菇意大利飯

暫時食過最滿意😍刺身級帶子!外香口內嫩

烤法國油封鴨腿配香橙八角鴨肉汁

上枱之後果然冇令我失望,皮脆肉嫩!

2024-05-26 3 瀏覽
今次跟🐧🐧 buddy 黎到廟街,一嘗依間性價比極高嘅優質西餐廳😋 餐廳以粉色作主調,配搭柔和舒適嘅燈光,以及溫馨暖心嘅壁畫作點綴,完美呈現餐廳名稱「Heart」❤️ 今次🐧🐧 每人㨂咗一份 dinner set🌟 套餐包含前菜、主食、甜品同埋餐飲,超級豐富大滿足❤️主食㨂咗西班牙海鮮飯😋❤️ 客飯即點即製,製好後連熱騰騰嘅煎pan 一起上枱,超級香噴噴👍 上面舖滿多款新鮮海產,包括青口、海蝦、帶子、蜆肉等,用料十足👍 食落鮮美無比,風味一流,好睇又好食😋 另外叫咗個牛面頰😚 餐廳以低溫慢煮7小時製成,極富心機超有誠意😘 食落軟嫩又可口,牛味濃郁醇香,超級高質❤️ 隨牛牛附有大量自家製忌廉薯蓉,食落滋味濃郁,口感軟滑綿密,唔食走寶🤭🫶 🐧❣️餐廳可提供包場派對服務,最低消費為$5000, 可免開瓶費🥴 有興趣不妨一試👍

西班牙海鮮飯

法國低溫慢煮7小時牛面頰

西班牙海鮮飯
法國低溫慢煮7小時牛面頰
2024-05-24 6 瀏覽
🍱餐廳:Heart Bar & Restaurant🏫地址:佐敦廟街285號地舖☎️電話:26683588 朋友推介呢間個名幾特別的餐廳,今晚我我哋就試了兩款晚餐,每款都包餐湯或沙律,一份主菜,一份甜品及餐茶,食物質素果然同餐廳嘅名幾配合,感受到廚師的用心製作,更難得的是服務頂呱呱,很享受的一餐😊~西蘭花湯真材實料,湯味道濃郁,同一般的罐頭湯有天淵之別,健康之選❤️~香煎澳洲豬鞍扒選料上乘,一上枱香氣誘人,口感鮮嫩可口,廚師把食材發揮得很好,煎得色澤金黃,外皮酥脆,食落去肉質緊實多汁,肥而不膩,搭配香濃的醬汁,很快便給我哋秒殺,屬於美食佳作😍~白酒煮鮮海蜆鮮甜多汁的海蜆浸泡在濃郁的白酒香氣中,散發出誘人的海鮮香氣,海蜆入口軟嫩,蜆肉配上高湯和白酒,口感豐富細緻,鹹甜適中,絕對值得一試😋~紅絲絨蛋糕配以龍珠果、士多啤梨及藍莓伴着一齊吃,甜度就啱啱好,蛋糕口感也柔軟滑溜,味濃而不膩,相當不錯👍~自家製紅豆豆奶布甸質感嫩滑,紅豆的香氣與豆奶的濃郁交織,層次豐富,布甸的甜度也恰到好處,口唔感滑順綿密,好味道🥰~青春常駐花茶個名改得咁好,梗係試吓啦🤣呢款花茶有無花果、玫瑰及洛神花,味道微酸帶甜,清新
🍱餐廳:Heart Bar & Restaurant

~白酒煮鮮海蜆

~紅絲絨蛋糕

~自家製紅豆豆奶布甸

~青春常駐花茶
個名改得咁好,梗係試吓啦🤣呢款花茶有無花果、玫瑰及洛神花,味道微酸帶甜,清新健康😊

2024-05-22 2 瀏覽
⚠️利申沒有用餐優惠⚠️餐廳室內外都有座位,裝修現代簡潔,乾淨企理,空間感大,坐得舒服又cozy👍🏼餐廳經理同員工都超有Heart,用心介紹Menu之餘又有禮,服務態度一流玩緊電話嗰陣超貼心哋奉上手機支架😆😆😆🌼前菜薯片忌廉湯/田園沙律🥗忌廉湯creamy,伴香脆麵包粒豐富口感沙律菜新鮮,伴碟水果除咗有平時見開嘅小蕃茄,仲有桃駁梨,都係鮮甜🌼 龍蝦忌廉汁燴海蝦意大利粉 ($228另加一)成個大盆上好震撼龍蝦汁俾得好慷慨,Creamy濃郁,每啖意粉🍝都掛滿醬汁。意粉用料豐富,大大片蘑菇🍄‍🟫有牛油香,鮮蝦唔用冰鮮蝦,剝好殼方便食用🌼 香煎澳洲草飼肉眼牛扒 ($228另加一)七成熟嘅牛扒厚度適中,煎到岩岩好💯,肉質保持嫩滑。靚嘅扒唔使調味都好好食,待應俾嘅一樽鹽都用唔著😆伴碟有大量沙律菜+薯條沙律菜新鮮無苦澀味;薯條粗身,新鮮炸起熱辣辣🌼是日甜品朱古力蛋糕香濃,mousse夾心軟滑唔會過甜係一件高質嘅甜品🤭晚餐加$30可以配紅/白/氣泡酒/$60以下飲品我哋配咗凍Mocha,入口超香咖啡味,超有驚喜💯下次再訪要飲返杯真咖啡☕️鋪頭每兩個星期會轉一次Menu;人多仲可以包場享用美食,一大班人想一齊
⚠️利申沒有用餐優惠⚠️

玩緊電話嗰陣超貼心哋奉上手機支架😆😆😆

🌼前菜
薯片忌廉湯/田園沙律🥗
忌廉湯creamy,伴香脆麵包粒豐富口感

🌼 龍蝦忌廉汁燴海蝦意大利粉 ($228另加一)
成個大盆上好震撼

🌼 香煎澳洲草飼肉眼牛扒 ($228另加一)
伴碟有大量沙律菜+薯條
沙律菜新鮮無苦澀味;薯條粗身,新鮮炸起熱辣辣

🌼是日甜品
朱古力蛋糕香濃,mousse夾心軟滑唔會過甜
係一件高質嘅甜品🤭

晚餐加$30可以配紅/白/氣泡酒/$60以下飲品
我哋配咗凍Mocha,入口超香咖啡味,超有驚喜💯
下次再訪要飲返杯真咖啡☕️

鋪頭每兩個星期會轉一次Menu;人多仲可以包場享用美食,一大班人想一齊食餐飯不妨考慮考慮!👏🏻👏🏻
Heart Bar & Restaurant • 佐敦今次呢間西式餐廳詮釋左咩叫應有嘅服務態度。我地叫左2個套餐,餐廳環境有啲似partyroom,食食下餐廳老闆陪我地閒談,又幫我地影相留念同贈送小禮物,非常熱情😋😋..✅ 香煎澳洲草飼肉眼牛扒 🐮 $228肉眼係8oz,煎至5成熟,牛扒軟稔而外表微微焦香金黃,就係傳說中嘅梅拉德反應,肉質唔會軔,咬落幾有肉汁😙..✅ 香煎澳洲豬鞍扒 🐷 $228豬鞍同時都幾出色,豬扒一個大嘅難處係容易過火,而呢道豬鞍扒火候掌握得幾好,肉質好嫩,肉色微微帶點粉嫩顏色,去到岩岩好熟嘅程度。豬鞍非常厚身,好有誠意😙..✅ 沖繩黑糖鮮奶 ☕️ $50黑糖完全融於厚鮮奶入面,黑糖帶啲微甜,鮮奶好厚滑香濃,醇滑好飲👍🏼
Heart Bar & Restaurant • 佐敦
✅ 香煎澳洲草飼肉眼牛扒 🐮 $228

✅ 香煎澳洲豬鞍扒 🐷 $228

✅ 沖繩黑糖鮮奶 ☕️ $50
2024-05-19 1 瀏覽
佐敦別有用心嘅本土餐廳❤️1. 烤英國走地豬扒定食 $118賣相超靚仔 豬扒厚身厚切 食落幾厚實又彈牙 仲有唔少前菜 飯後果 同沙律菜 仲有跟個湯 個湯係粟米蟹肉羮 飲落鮮甜又飽肚 都幾抵食+ lemonade酸酸甜甜 幾fresh 幾清新2. 日式燒汁炒蘑菇牛肉粒定食 $138燒汁好足又掛汁 個蘑菇同牛肉粒炒得好香 食落個牛都有啲蘑菇香 個菇又索左啲牛肉汁咁 十分惹味 同樣有好多前菜 沙律菜 水果等+ matcha latte搽茶香 奶味濃 飲落幾smooth📍Heart Bar & Restaurant 佐敦廟街285號地舖
佐敦別有用心嘅本土餐廳❤️

1. 烤英國走地豬扒定食 $118