2015-04-22 1295 瀏覽
今日與女友往西貢Cozy Corner食英式下午茶,享受假期的幸福!由於小弟好耐無試過英式下午茶「大鄉里出城」,依稀記得食的次序是先食上層,之後中間、最後食下層;而中間的鬆餅則先塗果醬,之後塗奶油,吃一口後再塗果醬及奶油,最後咖啡則杯耳向右,茶匙則放在45度角,希望今日食英式下午茶無失禮吧,講番食物,上層的煙三文魚,哈蜜瓜煙火腿和蜜瓜鵝肝都好甘香,中層的提子鬆餅和原味鬆餅,熱辣辣好好味,下層的朱古力,天鵝曲奇餅和奶油餅味道不錯,好好食的下午茶
美味咖啡和lemon tea
中層特色鬆餅和下層的朱古力和特色糕點
上層的煙三文魚,火腿和蝦
好美麗的英式下午茶
2015-04-06
2015-01-25 1466 瀏覽
自從第一次來過後就愛上這裡的西班牙燒乳豬, 每次來都必吃。今次他選了一個我們未試過的小食calamari - 。個人來說覺得炸得頗厲害, 而且沒甚味道。 每次來吃的西班牙燒乳豬的在水準之上, 今次就不達標了, 乳豬皮燒得太乾硬, 乳豬肥肉太多, 而且肉韌, 奇怪突然水準下降了這麼多, 希望是一時失手。 燒春雞還算合格, 雞肉嫩, 香草味清新。希望下次再來回復水準。
自從第一次來過後就愛上這裡的西班牙燒乳豬, 每次來都必吃。

燒春雞還算合格, 雞肉嫩, 香草味清新。
希望下次再來回復水準。
2015-01-16
2014-11-18 2321 瀏覽
星期一媽咪生日,破例唔食中菜改試西餐,三代人啱啱好坐满一架七人車。有人做司機,當然去遠啲都冇問題,朋友介紹過呢間餐廳,評語唔錯,一於試吓。打電話去訂位時,問可唔可以訂埋生日蛋糕,職員話訂蛋糕要預早一星期,我哋太遲,建議我哋叫個小甜品,佢哋可以喺碟上寫字。但我覺得有生日蛋糕好啲,可能我夠誠意,佢幫我問咗餅師,好快覆我冇問題星期一西貢比較靜,當晚餐廳只有另外兩枱客,我哋點咗6個主菜,另加法式洋蔥湯&是日餐湯,同埋牛油果蟹肉沙律。最先上枱嘅係香蒜包,雖然有少少辣,但好香脆,兩個姨甥女都搶住食。再嚟係洋蔥湯,我冇飲,個樣幾得吓,多士上有烘到漲卜卜嘅芝士;餐湯係南瓜湯,好濃好香;牛油果蟹肉沙律好多蟹肉,醬汁甜甜酸酸,好開胃,如果牛油果再熟啲就perfect。主菜叫咗燒全雞、肉眼扒、煎銀鱈魚、煎三文魚、西班牙乳豬&焗羊鞍。先來兩碟魚,銀鱈魚油脂充足,點煮都好味;三文魚有啲驚喜,魚肉上鋪咗一層我最愛嘅薑茸,醬汁係蜜糖芥辣,好特別。聽講西班牙乳豬係招牌菜,有啲期待,一上枱,兩個小朋友已急不及待要食豬皮,轉眼全碟掃光,我只食到少少肉&伴碟嘅沙律菜,下次要叫多一碟至得。肉眼扒好大件,肉質夠淋,燒汁有好香松

三文魚
聽講西班牙乳豬係招牌菜,有啲期待,一上枱,兩個小朋友已急不及待要食豬皮,轉眼全碟掃光,我只食到少少肉&伴碟嘅沙律菜,下次要叫多一碟至得。肉眼扒好大件,肉質夠淋,燒汁有好香松露味,好味!
肉眼扒
至於羊鞍就唔知得唔得,因為我唔食羊。等咗好耐至出場嘅燒全雞,比想像中大隻,侍應話最少要焗35分鐘,所以要等耐啲。平時我好少食雞胸,但今次切咗一塊雞胸食,竟然好嫩滑,仲有好香嘅香草味,有啲意外。
燒全雞
食完主菜,輪到神秘蛋糕出場,我知係栗子夾心蛋糕,外形只喺電話形容畀我聽,媽咪鍾意玫瑰花,我估應該唔會出事啩。登登登櫈!!!一捧出來,見媽咪笑到見牙唔見眼
,即刻放心晒,係三色玫瑰花呀,真係好靚
。栗子蛋糕都好好味,唔太甜,啱我哋食,不過小朋友唔食栗子,問下次可唔可以改朱古力蛋糕,哈哈!
玫瑰花栗子蛋糕
一餐飯食咗兩個幾鐘,環境舒適,食物有誠意,侍應好有禮貌,一家人過咗好開心嘅一晚。
生日
肉眼扒
玫瑰花栗子蛋糕
  • 牛油果蟹肉沙律、
  • 西班牙乳豬
J先生話慶祝拍拖六週年紀念, 決定入西貢食西餐慶祝我不想去我倆常到西餐廳, 上 OPEN RICE 尋找 - COZY CORNER氣氛算浪漫的...可惜新來的服務員弄錯了; 把我原先訂了二人梳化位, 給予了別人當日餐廳已滿座了! 結果被安排我倆座門口第一張四人枱!微暖的蒜蓉包J先生看完餐牌, 覺得前菜款式不太吸引...提議先點了兩個主菜...加支酒!!MOSCATO D'ASTI $480甜甜的, 容易入口味道似雪碧 + 啤酒!服務員走來說牛扒12安士已沽清; 只有10安士, 14安士J先生話: 改14安士吧!燒西班牙乳豬配薯角及沙律 $268乳豬皮, 乳豬肉分開的乳豬皮夠脆口, 乳豬肉腍! 可惜不夠熱薯角不夠脆而腍了! 沙律醋酸甜適中!美國安格斯高級黑毛西冷牛扒 (14安士) 配松露, 松露燒汁, 蘆筍 $378牛扒夠香濃又有肉汁; 七成熟, 竟然有過多血水...沒有松露香味 比利時酒香心太軟 濃郁朱古力蛋糕, 配上流心朱古力主菜令我倆有點失望COZY CORNER 總結: 還可一試!
J先生話慶祝拍拖六週年紀念, 決定入西貢食西餐慶祝

當日餐廳已滿座了! 結果被安排我倆座門口第一張四人枱!
蒜蓉包
微暖的蒜蓉包
MOSCATO D'ASTI
J先生看完餐牌, 覺得前菜款式不太吸引...
提議先點了兩個主菜...加支酒!!
MOSCATO D'ASTI $480
甜甜的, 容易入口
味道似雪碧 + 啤酒!

服務員走來說牛扒12安士已沽清; 只有10安士, 14安士
J先生話: 改14安士吧!
燒西班牙乳豬配薯角及沙律
燒西班牙乳豬配薯角及沙律 $268
乳豬皮, 乳豬肉分開的

乳豬皮夠脆口, 乳豬肉腍! 可惜不夠熱

薯角不夠脆而腍了! 沙律醋酸甜適中!
牛扒夠香濃又有肉汁; 七成熟, 竟然有過多血水
...沒有松露香味
比利時酒香心太軟
濃郁朱古力蛋糕, 配上流心朱古力

主菜令我倆有點失望

COZY CORNER 總結: 還可一試!
2014-10-18
紀念日
MOSCATO D'ASTI
比利時酒香心太軟
西貢我都成日蒲架,因有個好姐妹朋友住西貢.靚女朋友係COZY食個一次HIGH TEA話正,推介我來買曲奇.因係HOMEMADE的,無落防腐劑,值得支持這間小店.今天一支公入來去朋友屋企開P,順便走來買兩盒曲奇先,行入餐廳見裝修好靚喎,藍和白色為主調,好舒服好RELAX呀.買左兩盒曲奇,每盒88元,買左同家姐亞哥們一齊開心SHARE食.人人口味有D唔同,朱古力曲奇:家姐和亞哥話苦苦地好香好鍾意,老爸話好苦呀,唔好食,自己朱古力狂迷,就覺得好正呀.伯爵茶曲奇:好有茶香呀,個個讚好,一件接一件係咁食.焦糖曲奇:大家覺得牛油味香濃,味道唔錯.個餅罐家姐和老爸都喜歡,每人儲番起一個,真係好似婆仔亞伯收起個罐當寶咁,嘻嘻,好鬼攪笑.因西貢靚女朋友極力推介我必食HIGH TEA,重講到五星的環境,食物係五星酒店的水準,哈哈,有無咁誇張呀.但聽到我流晒口水,咩都假搵番隻腳一齊來HEA住HIGH TEA至實際,食得是福嘛.西貢係一個我好喜歡的地方,一個小小的地方,行吓海鮮街,買吓茶果,行吓街市,行吓中心位多間小店,睇吓有機菜等,一個小小地方咩嘢都有咁,超正.
因係HOMEMADE的,無落防腐劑,值得支持這間小店.
今天一支公入來去朋友屋企開P,順便走來買兩盒曲奇先,
人人口味有D唔同,
伯爵茶曲奇:好有茶香呀,個個讚好,一件接一件係咁食.
焦糖曲奇:大家覺得牛油味香濃,味道唔錯.
曲奇餅
曲奇餅
2014-09-01
10 分鐘 (外賣自取)
$88 (其他)
  • 曲奇餅
老公無意中找到這地中海餐廳為我慶祝生日,以為店細客又少(幾乎包場),食物未必好食,結果嘗試第一意道湯時,開始改觀.........不錯! 西班牙乳豬外脆内嫩!雜菌天使麵味道剛好!銀鱈魚配蘆筍都好味!(掛住影相,遲咗食開始腥!可惜!)我們決定會再來試其他菜式!

西班牙乳豬外脆内嫩!

雜菌天使麵味道剛好!

銀鱈魚配蘆筍都好味!(掛住影相,遲咗食開始腥!可惜!)

我們決定會再來試其他菜式!
是日例湯
雜菌天使麵
西班牙乳豬(一份約10oz)
銀鱈魚配蘆荀
套餐甜品-凍焦糖燉蛋
題外話/補充資料: 所有客人在餐廳內上餐廳FB俾個Like和upload食品照片上去,show俾個服務員睇都有95折! 唯一的男服務員對客人好熱情,唔知仲以為個個佢都認識,感覺不會拘謹! 由於店細,訂位好D!
2014-04-30
生日
雜菌天使麵
西班牙乳豬(一份約10oz)
銀鱈魚配蘆荀
套餐甜品-凍焦糖燉蛋
2014-04-27 3307 瀏覽
這家餐廳味道是不用挑剔的, 每一道菜都能感受到廚師的用心, 至少我點的幾道菜都很有水平。 蘑菇湯, 濃濃的,鮮鮮的, 配上香噴噴的蒜茸包, 絕對能將你的味蕾打開。 牛油果蟹肉沙律, 無論外形, 還是味道都令人讚嘆。 沙律醬也適量, 各種配料混在一起, 很清新健康的一道菜。 因為皮膚敏感, 所以選了一道茄子意粉。 意粉的質感是我喜歡的, 很有彈性但不至於太硬, 這樣的素意粉煮到這樣算是不錯, 如果汁放少些, 就更成功了。 西冷牛排是令人有驚喜的, 特別看到兩條巨型鮮綠的蘆筍, 看得讓人賞心悅目。 牛排煎得剛好, 不會粘牙, 屬於比較優質的牛排。 整頓晚飯味覺是享受到了, 但旁邊桌的有十多個朋友聚會, 最擾耳的是小朋友的哭鬧聲。 原來很優雅, 休閒的corner 變成了noise corner. 加上地方狹小, 被逼聽了兩小時的噪音, 所有美好的感覺都花為烏有。加上都是一群三四歲的小孩, 只能忍受著, 沒有任何辦法。 店主以後接受定位時, 真的要問清楚, 會有多少活潑的兒童光顧, 真的會為其他食客帶來很大的困擾。當然作為家長的, 帶著小朋友出去吃飯, 太安靜的西餐廳還是能免則免, 你面對聲

加上都是一群三四歲的小孩, 只能忍受著, 沒有任何辦法。

店主以後接受定位時, 真的要問清楚, 會有多少活潑的兒童光顧, 真的會為其他食客帶來很大的困擾。當然作為家長的, 帶著小朋友出去吃飯, 太安靜的西餐廳還是能免則免, 你面對聲音失控的小朋友,你真的是一點辦法都沒有。

希望下次有機會, 能感受cozy 的感覺。
2014-03-17 3301 瀏覽
第一次試過後念念不忘它的乳豬, 香港可以吃到西班牙/ 葡萄牙乳豬的餐廳實在不多, 難得找到一間我們喜歡的。店內環境一貫的寧靜, 很喜歡, 最嘈吵的聲音是店內唯一一位侍應電話的msg聲。龍蝦湯 - 平時不大會叫湯的我突然想試試, 不過就是有點失望啦。湯不是creamy那一種, 很稀的。龍蝦是一啖食完的小小小龍蝦, 這個湯可以不試。再來海蝦意粉 - 蝦比我們想像中大隻, 而且味道很好, 啖啖肉, 很鮮味。 意粉是茄汁意粉, 很開胃。最後上我的最愛西班牙乳豬, 說實的份量不多, 相對上價錢的頗貴的啦。但喜歡就沒有辦法啦!  乳豬肉不多, 但軟腍腍的, 上次吃過皮頗韌, 今次進步了, 皮脆得多。再上都是我喜歡的ginger tea, 淡淡的薑味, 很潤喉。後話 - 星期五的晚上, 侍應只serve兩枱客四個人, 原本服務可以更好的。可惜他時常"不見人", 需要時要等很久他才走過來, 服務十分不貼心, 希望下次可以改善。

意粉是茄汁意粉, 很開胃。
西班牙乳豬
2014-03-14
西班牙乳豬
2014-01-09 3528 瀏覽
假日想寧靜一下 西貢係一個好選擇 今次假期揀左去試一試西貢既afternoon tea一到門口就會覺得自己唔似身處香港 實在太靚一開門 鋪頭唔算大 右手面有部鋼琴 上面放著一d 小禮盒 環境以藍白色為主 每張檯上都有一瓶玫瑰花相當優雅侍應生為我地安排好位置後 我地就要左set afternoon tea 今次我就要左伯爵茶茶味好香 也可以消濟 不久tea  set 就到了每一款都好精緻 咸點有鵝肝配青蘋果 鵝肝入口即溶 配上青蘋果去走油膩的感覺黑椒大蝦 蝦十分爽口,巴馬火腿配哈蜜瓜 火腿比一般的清淡又可以食到哈蜜瓜的甜,煙吞拿魚多士 吞拿魚咬落既口感似肉 比較紮實甜點柚子cheese cake 比較特別 芝士味唔太濃郁 柚子味淡淡的,4種味的scones! 無花果,松子仁,原味,提子 平時的scones 只有原味多 但今次的就口感比較有層次可食到有點像果仁的天鵝形的泡芙 好靚唔捨得食 泡芙既cream 好滑,朱古力杏仁脆脆 深色的就像黑朱古力 淺色的就有點像麥提莎整體的感覺就是咸點比較出色 但如果想去食甜品既high tea 就有少少失望 但也不失為一個high tea 既好選擇
一到門口就會覺得自己唔似身處香港 實在太靚
相當優雅
茶味好香 也可以消濟 不久tea  set 就到了
煙吞拿魚多士 吞拿魚咬落既口感似肉 比較紮實

但也不失為一個high tea 既好選擇

2014-01-04 2654 瀏覽
2014年第一日, 新年新開始, 就和他試試未試過的餐廳。沒有book枱, 不過在這個離市中心較遠的地點, 我們到達時仍然有位。店子不大, 入內感覺的確很cozy, 是我喜歡的歐陸式的裝潢, 不知道是否開了暖氣, 感覺很溫暖。店子只有幾張枱, 幸好今晚內裡的食客都遵守西式餐桌禮儀, 低聲談話, 令環境寧靜。餐牌上選擇不算多, 我們想點的兩個appetizer都sold out了...由於我們都不太餓, 是晚只share了一個main course。自從由菲律賓回港, 我們都愛上了菲律賓式的烤乳豬, 乳豬肉超腍而且入味, 皮又脆, 感覺就是很難在香港找到。今晚在這餐牌看到, 就想試試有沒有菲律賓的水準。這個燒乳豬份量不多, 正常食量情況下我一個人都可以完成它。乳豬肉質頗腍, 味道不錯, 只嫌乳豬皮不夠脆, 帶點韌。吃完來一個lemon tea, 茶的品牌是香港少見的英國茶, 會refill的, 很好。
2014年第一日, 新年新開始, 就和他試試未試過的餐廳。

燒西班牙乳豬
題外話/補充資料: 其實menu上的食物偏貴, 一個appetizer竟然HKD200以上, 小小的店, 感覺就是酒店價。如果下次再來, menu上多些選擇更好。
2014-01-01
燒西班牙乳豬
2013-08-25 2080 瀏覽
很久之前已經有朋友介紹這家餐廳,但一直礙於地點問題沒有到訪~ 今次就在我生日的假期去西貢玩,順便到來~ (哈哈去到那都要high tea~)本來以為星期一下午應該會很安靜,沒想到有一個十幾人的小孩生日派對,變得很吵,好在到中途他們也離開了。首先當然是點了2人tea set~算起來這裡是我high tea的第14站,自從2年前左右和朋友試過第一次後,瘋狂愛上,有機會再和大家分享😁地點真的是蠻難找的,不過去到見到環境是可愛舒適的小店子也就高興了~這個3層架感覺像雀籠,很可愛。咸點比酒店有特式,不過份量不算多。甜點有一個是柚子cheese cake, 很清新的感覺,完全不漏。天鵝形的puff內有一些cream(不是平時蛋糕那種), 好像有一些vanilla籽,感覺不錯喔~整體而言每一款也不錯,不過份量就不多,如果什麼也沒吃當正餐的話是不夠的,哈哈~所以愛吃肉的他就多點了一份凍肉拼盤~ 不過味道相比起tea set就一般了,只有薄薄的幾片~最後一提是他們為了宣傳,如果你post食物相到Facebook 及check in的話會有折的,忘了是9折還是95折了~

首先當然是點了2人tea set~

• Tea set
2013-01-30 1623 瀏覽
就來吃完的時候,老闆跟我們談天說地,他突然說有一個新甜品叫火焰菠蘿辛辣朱古力(名字聽起來十分特別)。老闆表示先將菠蘿中間刮空,再放帶點辛辣味的朱古力在中間,旁邊用剛剛刮出來的菠蘿肉做成菠蘿蓉放在碟邊,然後放Rum酒在菠蘿蓉上,上桌的時候會點上火焰來,整個餐廳會散發出菠蘿香。老闆邊說邊拿照片給我們看,還說前幾天某雜誌剛剛來拍照。聽完之後,我跟為食同學仔就問:「現在有得吃嗎?」因為是新的甜品,我們心想可以立刻品嘗就好了。當時老闆回答說在那一天晚上才推出,我倆即露出失望的面容。之後老闆再問我們是不是很想吃,因為要弄大概二十分鐘。我們兩個有的是時間,當然要試!!老闆還說整間店只有他懂得怎樣做這個甜點! 在等的過程當中,女店員拿了他們店自製的曲奇給我們嘗試,分別是特濃榛子朱古力和杏仁片。我特別喜歡杏仁片,杏仁的香味,也不會太甜,我覺得如果我買了一盒,不用一個小時就可以吃完。特濃榛子朱古力曲奇也蠻好的,曲奇蠻鬆化的,朱古力味也很濃,加上沒有用防腐劑,全天然的,挺健康的。曲奇可以一盒一盒買回去送人的。也發現剛剛跟Scones一起吃的玫瑰士多啤梨醬也有得買哦。 二十五分鐘左右,老闆拿我們的新甜品來了

二十五分鐘左右,老闆拿我們的新甜品來了。放在我們的桌子上點起火焰。女店員還幫我們關燈讓我們可以拍下火焰菠蘿。老闆說不要切到最底下,切到一半就好了。菠蘿的甜味配上辛辣朱古力的苦辣味是一種很新穎的配撘。菠蘿上有兩粒用酒浸過的車厘子, 價錢比新鮮車厘子還要貴哦。
和老闆談天了半日,得著不少。所以我覺得聊天也是一種學習的渠道呢!

2013-01-29
2013-01-30 1327 瀏覽
我放假的活動就是找朋友去試美食。有些餐廳的地點有點遠,但頗有特色,遠一點也值得的。香港人High Tea多數去酒店或一些有海景的餐廳,而我最喜愛的High Tea地方在大坑的Kindergarten,但他們只開星期六、日或公眾假期。今日(星期一)與為食同學仔去了西貢High Tea。我們選了Cozy Corner。只要乘坐小巴或巴士到滿記下車,向九龍方向走大概一分鐘就可見到。門口放著一張枱和兩張櫈,感覺十分悠閒。一進去,以白色為主,深藍色枱布,配搭舒服。老闆問我想坐白色櫈還是藍色梳化,我選了藍色梳化,因為梳化上的水鑽吸引我...老闆還說如果有人懂彈鋼琴可以隨便彈,真有趣。 我倆點了High TeaSet和兩杯飲料,分別是熱朱古力和洋金菊茶。熱朱古力朱古力味很濃郁。洋金菊茶是用了Fortnum & Mason 的茶包。Fortnum & Mason是一家在倫敦超過百年歷史的百貨公司,以銷售高品質食品為主。他們家的茶是最著名的。沒有想過在香港也有哦。我們三層的Classic TeaSet 終於來了。所有食物的外形都很漂亮,可以凸顯到老闆和厨師對美食的執著。三層分別是Hot Dishes ,

老闆還說如果有人懂彈鋼琴可以隨便彈,真有趣。

熱朱古力
朱古力味很濃郁。
洋金菊茶
我們三層的Classic TeaSet 終於來了。所有食物的外形都很漂亮,可以凸顯到老闆和厨師對美食的執著。三層分別是Hot Dishes ,Homemade Scones 和 Homemade Dessert。
老闆提我們要先吃了香煎鵝肝,因為鵝肝凍了會有腥味。一開始以為鵝肝底有塊「翠肉瓜」,哈哈,吃下去原來是青蘋果,還在青蘋果上灑了砂糖再燒一燒。鵝肝上還有意想不到的柚子蜜,青蘋果的酸,柚子蜜的甜令鵝肝吃來不會太腻。
西班牙火腿蜜瓜
不要看西班牙火腿只是一小團,攤開來可以包住整塊蜜瓜。

檸檬煎中蝦

吞拿魚三文治
一件小小的法包上有兩塊厚厚的吞拿魚。

吃完第一層Hot Dishes,輪到第二層的Homemade Scones。Scones有四款 – 無花果,松子仁,葡萄乾及原味。再配上自家製的玫瑰士多啤梨果醬和Clotted Cream。
我比較喜歡松子仁配上玫瑰士多啤梨果醬。老闆說是用事先炒過松子仁再焗成Scones,這樣會比較香。玫瑰士多啤梨果醬像在喝玫瑰花茶一樣的香味,真是一流。
終於到最底一層Homemade Dessert了。
天鵝外表的Mascarpone Cheese Puff 吸引了我很久。不單只外表漂亮,而且味道一流。Puff是脆脆的,而Mascarpone Cheese裏有很多雲呢嗱子,足以見得真材實料。
檸檬芝士餅
酸度適中,有種清新的感覺。個人蠻喜歡的,因為我喜歡酸的食物。

朱古力杏仁脆脆
本來Menu上是Chocolate Mousse,但因為已經賣完,所心給我們兩款朱古力杏仁脆脆 - 朱古力配果仁和白朱古力配朱古力粒。我比較喜歡白朱古力那一款的朱古力杏仁脆脆。

就來吃完的時候,老闆跟我們談天說地,突然…(待續)

2013-01-29
  • High Tea Set
2013-01-22 993 瀏覽
第一次見STRANGER, 佢好有心思架原來, 哈哈, BOOK左西貢COZY CORNER, 咁O岩呢間野我本身都想去試下午茶, 居然咁快可以食DINNER先~哈哈~門面好優雅架兩個人叫左個意粉同乳豬仔, 加80蚊轉餐。味道係OK, 不過可以再好D。但係氣氛同環境已經令我好開心。多謝你

門面好優雅架
兩個人叫左個意粉同乳豬仔, 加80蚊轉餐。
味道係OK, 不過可以再好D。
但係氣氛同環境已經令我好開心。
多謝你
2012-10-28 723 瀏覽
High Tea Set鹹點比甜點出色第一層的鹹點不錯, 特別是那隻新鮮蝦, 好好味~下面的甜點其實都唔錯, 只係未算出色~lemon cheese cake是最好吃的一個下次會再去, 但會主攻鹹食~ 例如意粉飲品濃淡剛好, 欣賞~服務態度非常好, 環境舒服, 只係店鋪位置難搵~
High Tea Set

鹹點比甜點出色
第一層的鹹點不錯, 特別是那隻新鮮蝦, 好好味~
下面的甜點其實都唔錯, 只係未算出色~
lemon cheese cake是最好吃的一個

下次會再去, 但會主攻鹹食~ 例如意粉

飲品濃淡剛好, 欣賞~

服務態度非常好, 環境舒服, 只係店鋪位置難搵~
2012-10-27
  • 鹹食