2014-09-26 4839 瀏覽
自從寶勒巷neway執咗,我都應該快有兩年沒去neway, 今次去了較遠的安達中心,看看有什麼新事物。間格一樣,只是多了彩色牆紙。午餐也有不少款式。還可以唱到四點。不過我們只是來吃飯, 新歌星都只認識天堂鳥. 還有前菜開開胃。包括素鮑魚,但溶雪關係,水分多了點。石鍋牛肉汁肥牛飯,$68。肉汁非常多,上菜時一直滾著,不用自己拌,所有飯粒己經有肉汁包著,所以味道會略鹹。粵式回鍋肉的菜很多, 賣相不錯, 在neway 吃當然沒有大排檔般有風味. 但來這兒都可試試這菜式。菜式價錢是結帳價錢, 沒加一沒房費, 明碼實價, 很欣賞。
還有前菜開開胃。包括素鮑魚,但溶雪關係,水分多了點。
菜式價錢是結帳價錢, 沒加一沒房費, 明碼實價, 很欣賞。
2014-09-23
2013-09-25 5240 瀏覽
見平日可以唱至通宵, 雖然buffet只食到夜晚十時, 但其實志在唱歌都去K一K啦!冷食 -刺身、壽司 : 有師傅即場即切即製, 三文魚刺身新鮮肥美、芥辣魷魚軍艦壽司不錯, 跟元X差不多好吃好幾款沙律 : 沙律很像樣, 跟西餐廳沙律bar差不多好吃; 沙律汁也到位豬耳、鴨腎、牛展 : 滷水味不錯, 有一般滷水店的水準凍蝦、凍螺 : 很新鮮, 味道剛好熱食 -胡椒豬肚湯 : 夠胡椒味, 但湯底甜了一點碗仔翅 : 味道一般青口、扇貝 : 炒得很惹味, 一出場便很快售罄但生蠔和長腳蟹就要限時排隊配給, 仲要每次排隊只有一人一件, 雖新鮮但真的很費時.布甸好滑好香還有鐵板燒和小火鍋還未來得切吃已到十點了 ...食物幾多元化, 質數亦正常, 只是房間有點遠, 盤子又不夠用, 但職員見我地攞得多野都會幫我們攞到房間.

冷食 -
刺身壽司 : 有師傅即場即切即製, 三文魚刺身新鮮肥美、芥辣魷魚軍艦壽司不錯, 跟元X差不多好吃
豬耳、鴨腎、牛展 : 滷水味不錯, 有一般滷水店的水準
凍蝦、凍螺 : 很新鮮, 味道剛好
熱食 -
胡椒豬肚湯 : 夠胡椒味, 但湯底甜了一點
碗仔翅 : 味道一般
青口、扇貝 : 炒得很惹味, 一出場便很快售罄
生蠔、長腳蟹
布甸好滑好香

還有鐵板燒和小火鍋還未來得切吃已到十點了 ...
題外話/補充資料: 記得要訂位; CEO房間有獨立toilet舒服好多; 尖東呢間仲有手寫揀歌好方便, 但要用d鈍角物體慢寫
2013-08-27
生蠔、長腳蟹
2012-04-29 3697 瀏覽
19-Mar-2012 (Mon)我哋預早訂定房,原先訂咗11點,但佢哋冇因為我哋遲到而冇優惠,仲照舊可以比我哋唱到4點,服務認真唔錯!自選一個午餐,包自助沙律和一柸冇酒精飲品。埋單都只係120蚊左右已經包埋加一,唱到我哋唔唱。比間房大到我哋都影唔晒。我哋選咗個雞扒石鍋飯,個石鍋和飯夠晒熱,因為主題係唱K,所以對食物都冇抱好大期望。唔會拎到嚟凍冰冰已經算幾好,再加埋件雞扒和燒汁都幾夠味吓,收貨!反而杯好普通既凍檸樂就有點失望!可樂唔夠汽 同埋檸檬超薄片,全完係飲唔到檸檬味。
19-Mar-2012 (Mon)

仲照舊可以比我哋唱到4點,服務認真唔錯!

自選一個午餐,包自助沙律和一柸冇酒精飲品。
埋單都只係120蚊左右已經包埋加一,唱到我哋唔唱

比間房大到我哋都影唔晒。

我哋選咗個雞扒石鍋飯,個石鍋和飯夠晒熱,
因為主題係唱K,所以對食物都冇抱好大期望。

反而杯好普通既凍檸樂就有點失望!可樂唔夠汽
同埋檸檬超薄片,
全完係飲唔到檸檬味。
2012-03-19
紀念日
2012-02-27 2664 瀏覽
今晚12人食完晚飯22:30有朋友提議去唱k.我當然跟大隊去(當時心知會好貴)帶房時價錢是$149.但未計果盤nuts最後合共每位$280由於有半數人飲酒最後order一個package for 飲酒埋單是456012個人平均每位380超級貴貴貴之前已經有朋友講過星期六唱k要每人300-400元
今晚12人食完晚飯22:30
有朋友提議去唱k.
我當然跟大隊去(當時心知會好貴)
帶房時價錢是$149.但未計果盤nuts
12個人平均每位380
超級貴貴貴
之前已經有朋友講過星期六唱k要每人300-400元
2012-02-25
$380 (其他)
2011-10-19 2282 瀏覽
久違了的唱K活動,在翳悶的日子當然不能缺少。午餐時間又有得玩,又有得食,當然最適合不過。柯打了兩個菜色,結果一個不錯一個差劣,就算是打個和啦。西蘭花炒帶子 ($65)菜單寫明是即叫即炒,送來時大大碟,賣相又不錯喎西蘭花十分脆綠爽口,而帶子嫰滑不腥,送飯果然一流。唯一要彈的是芡汁太多,但整體來說確是不俗。照燒鰻魚大蝦石頭窩飯($60)莫非烘熱那石頭窩需要花很長時間?等...等...等...直到侍應幫我們埋單後,它才姍姍來遲地送到。全個菜色最像樣是那隻生蛋和兩片紫菜,其他配料真是麻麻地。鰻魚肉質極為鬆散,其實明知是雪藏品,預了質素會是一般,但這個卻有不新鮮的感覺,我接受唔到lor所謂的大蝦名不符實,因為只是蝦毛兩隻,幸而肉質沒有發霉。至於飯底,簡直不堪一提,皆因非常淋軟。如果想食好野,真是要認認真真去餐廳。
久違了的唱K活動,在翳悶的日子當然不能缺少。
午餐時間又有得玩,又有得食,當然最適合不過。
柯打了兩個菜色,結果一個不錯一個差劣,就算是打個和啦。
西蘭花炒帶子 ($65)
菜單寫明是即叫即炒,送來時大大碟,賣相又不錯喎

西蘭花十分脆綠爽口,而帶子嫰滑不腥,送飯果然一流。
唯一要彈的是芡汁太多,但整體來說確是不俗。
照燒鰻魚大蝦石頭窩飯($60)
全個菜色最像樣是那隻生蛋和兩片紫菜,其他配料真是麻麻地。

所謂的大蝦名不符實,因為只是蝦毛兩隻,幸而肉質沒有發霉。
至於飯底,簡直不堪一提,皆因非常淋軟。

如果想食好野,真是要認認真真去餐廳。

2011-06-05 1554 瀏覽
其實我無去過安達CEO....通常我都係去港晶...不過驚多人同埋有人請唱K...所以就過左黎試下了.....話就話CEO唔係好得囉真係....食物選擇唔多同埋我鐘意食熱辣辣既野d壽司唔多新鮮......其實上面d粉絲都幾入味既但CEO我期待有更多好野食囉-_________-touch mon點歌但得兩個人touch唔touch都無所謂啦~~好so-so下既冷盆埋單要$480?重要己經學生價免加一-____-差唔多五百蚊淨係唱兩粒鐘令人好唔据今時今日咁既服務態度係唔得架!!!!
其實我無去過安達CEO....
通常我都係去港晶...不過驚多人同埋有人請唱K...
所以就過左黎試下了.....

話就話CEO
唔係好得囉真係....
食物選擇唔多
同埋我鐘意食熱辣辣既野
d壽司唔多新鮮......
其實上面d粉絲都幾入味既
但CEO我期待有更多好野食囉-_________-
少女時代大發!
touch mon點歌

但得兩個人touch唔touch都無所謂啦~~
好so-so下既冷盆

埋單要$480?重要己經學生價免加一-____-
差唔多五百蚊淨係唱兩粒鐘令人好唔据

今時今日咁既服務態度係唔得架!!!!
2011-05-17
少女時代大發!
2010-10-22 1166 瀏覽
這天我倆難得在平日下午休假,好想去一D平日去先好既地方,我話不如去HIGH TEA LA,但又時間太早才十一點多,怎樣呢不如去久違的K-LUNCH LA,價錢同一般茶餐廳的扒餐一樣才50多元而已仲包埋飲品我哋去咗CEO度唱,所以有埋自家洗手間唔洗行出去,RECEPTION小姐話如果唔係好多人既話可以唱到4奌就這樣我們以50多元的價錢一邊播著我們喜歡的歌曲,一邊据扒.到吃完後我們才慢慢的點唱自己的歌好悠閒的一個K-LUNCH
這天我倆難得在平日下午休假,好想去一D平日去先好既地方,
我哋去咗CEO度唱,所以有埋自家洗手間唔洗行出去,
RECEPTION小姐話如果唔係好多人既話可以唱到4奌
就這樣我們以50多元的價錢一邊播著我們喜歡的歌曲,
一邊据扒.到吃完後我們才慢慢的點唱自己的歌
好悠閒的一個K-LUNCH
2010-09-23 1245 瀏覽
We primarily went to CEO to experience the Karaoke, which was ok. The microphones where sometimes not working and the service was sometimes a bit slow. We ordered one snack: chicken wings which was - after our complaint - replaced by some kind of roasted pork.The chicken: about 6 chicken wings were served in some watery gravy. The chicken was lukewarm, the skin was soft (instead of crispy) and the taste was utterly disgusting. We called the service guy to complain and ordered roasted pork sticks

The chicken: about 6 chicken wings were served in some watery gravy. The chicken was lukewarm, the skin was soft (instead of crispy) and the taste was utterly disgusting. We called the service guy to complain and ordered roasted pork sticks instead. They were a little bit less worse, but we were not able to finish this small snack either.

Maybe the cook had a bad day, but we cannot recommend to order food at CEO. Just go there for some nice karaoke and drinks (and bring your own snacks).

We paid about HK$ 50,- for the snacks, but for that money you better get yourself some fish balls at a local street vendor.

2010-09-14
$50 (宵夜)
2010-09-06 679 瀏覽
同幾個朋友約左去唱k,我平時好少去對上一次已經係半年前,同我去唱k的都係唱得之人不是唱得好的意思,係可以連續唱4個鐘,喉嚨都唔會痕的人^^"呢間房幾有格調!!廁所非常整理同乾淨,設備齊全,又有電腦比你玩座位都幾舒適,下午來呢度唱k其實好抵,有野飲+野食,又可以唱k,都係$55我叫了個黑豚肉定食,菜比較老...又大塊,雖然多水份,不過咬了一啖都沒有食了,個飯好少,而涼伴味道唔錯雖然好凍,而且有點鹹,豚肉的味道幾好,不過有少少韌,但唔肥膩,墨魚肉,好膩口,味道麻麻地,不太喜歡食,而且份量好少!!整個定食都比較鹹,點了鼓油就更加鹹了,令我很快就飲完杯朱古力,杯野飲好正,朱古力味道濃郁,香甜!!唱k係一個劇烈活動^^"如果食呢個定食,覺得好快又肚餓了
同幾個朋友約左去唱k,我平時好少去

對上一次已經係半年前,同我去唱k的都係唱得之人

我叫了個

2010-08-25
2010-06-03 464 瀏覽
WOW都成年無唱K啦! 求其入左間CEO newayum....因為真係唔知佢有D咩唔比揀有D咩係唔使補錢所以求其揀左個海南雞飯以為openrice係唔會有ceo neway嘅資料所以今次無影到相一般啦講真...都想比喊臉架呢個海南雞飯有碟油菜跟埋不過碟油菜嘅蠔油落左好多同埋係潔的...所以係分解唔到PAT蠔油整到有一邊嘅菜係超鹹不過都算幾多菜架啦已經至於個主菜海南雞um.....總共斬左8舊比我有2舊雞脾 1舊雞翼但係唔係8舊都有肉呢 ><由於一開始見到有兩舊好奇怪所以想挑戰佢地先點知咬又非常難咬骨很大舊呢同埋係食唔到肉架至於其他個6舊又唔係真係太差因為都食到D肉不過唔係食到有咩特別好味嘅感覺記得我一年前係第二度食過海南雞飯係有三款醬一齊送黎或者至少有薑溶不過佢呢D就選擇用鹹鹹地花生黎做配搭個油飯無咩特別只係從個顏色會分別到呢個係油飯但係係味道方面完全唔覺得有咩分別唔要食到有油掃過嘅味道或者椰香味都無呀講真同普通飯無咩分別由於因為無咩味嘅關係我唯有將D鹹鹹地嘅花生撈落D飯一齊食先會好味點兒因為個雞其實同白切雞一樣要有醬料先好味呢再加上可能先入為主...個兩舊無肉雞影響
WOW都成年無唱K啦!
求其入左間CEO neway

我唯有將D鹹鹹地嘅花生撈落D飯一齊食
先會好味點兒

因為個雞其實同白切雞一樣
要有醬料先好味呢

再加上可能先入為主...
個兩舊無肉雞影響下

希望個店長睇到呢篇野會作出改善啦

所以下次都係去其他地方嘅CEO啦
2010-06-01
2009-12-25 204 瀏覽
因為有fd生日..所以去唱k Buffet ..去到我地就刻去羅野食...羅度d服務真係好....係咁同客人傾計..我問佢羅d咩都幫我羅之後就係食物...有好多野選擇..."打邊爐".."壽司"...至到甜品都有好多不過有某d食物就一般...例如"蝦".."燒賣".."麵"...不過整體黎講係好....值得一去另外因為生日..所以有蛋糕同香賓送幾好食......又幫我地切埋...good
因為有fd生日..所以去唱k Buffet ..
去到我地就刻去羅野食...
羅度d服務真係好....係咁同客人傾計..
我問佢羅d咩都幫我羅
之後就係食物...有好多野選擇...
"打邊爐".."壽司"...至到甜品都有好多

不過整體黎講係好....值得一去

另外因為生日..所以有蛋糕同香賓送
幾好食......又幫我地切埋...good
2009-09-08 65 瀏覽
上星期同朋友去尖沙咀安達中心地庫間ceo唱k.比之前好差.1.食物質素同水準下降.自助餐沒有很多食物選擇.如蛋糕來來去去都係得個幾款.熱盆食物無新意.淨係得炒飯炒麫.粟米班塊.燒雞串.沒有海鮮類食物.2.肥美的凍蝦唔明白限一人只可取一隻.以往可任攞.真不明白.3.接待處和侍應的態度超級差.塊面黑口黑面.轉房要不停叫.個侍應既服務態度做差.轉房叫我地一行人拎d野食去另一間房.真係有冇搞錯呀.4.叫起蛋糕都成半個鐘..*你地ceo收費都算貴.都有咁既服務.講一句.咁ge服務態度唔得.麻煩改善一下
上星期同朋友去尖沙咀安達中心地庫間ceo唱k.比之前好差.
4.叫起蛋糕都成半個鐘..
2009-08-18 55 瀏覽
最差的原因1) 訂位的資料: 12:30 變左 11:30 姓李變左姓王(2) 食物: 鰻魚飯 -- 鰻魚非常鯹,飯又冇汁 麵豉湯 -- 味精異常地重,非常咸 壽司 和 蟹籽沙律 -- 不過不失(3) 職員的服務: 反應非常慢 -- 打完電話好耐先有人來 吹你叫食物和找數,同時態度又唔好講真,如果佢只是一間普通的NEWAY都算。但是佢叫得做CEO服務資素、食物和環境(房間細又唔靚)就應該比較好。與同一區的NEWAY比較,去普通的NEWAY好過去呢間。如果要去CEO都是去銅鑼灣的好一點
最差的原因:

(1) 訂位的資料:
12:30 變左 11:30
姓李變左姓王

(2) 食物:
鰻魚飯 -- 鰻魚非常鯹,飯又冇汁
麵豉湯 -- 味精異常地重,非常咸
壽司 和 蟹籽沙律 -- 不過不失

(3) 職員的服務:
反應非常慢 -- 打完電話好耐先有人來
吹你叫食物和找數,同時態度又唔好

講真,如果佢只是一間普通的NEWAY都算。

與同一區的NEWAY比較,去普通的NEWAY好過去呢間。

如果要去CEO都是去銅鑼灣的好一點
2009-08-13
2009-08-07 53 瀏覽
勁低的K lunch!我地6個人去,唱K LKunch每人都唔洗$50!因為我地早一日訂位,so有得無限唱(可以由10:00am唱到4:00pm,4個或以上先有這優惠),有6 hours唱!講下D野食,都幾ok下!饅魚定食$52有麵豉渴+三件壽司(三文魚壽司+蛋壽司+一個我唔知叫咩名嫁壽司)+沙律(3口食曬 =o=)+饅魚飯青口白汁天使麵$45好似幾好食,個個叫左都食曬,有青口同蝦葡汁雞皇焗飯$48個位朋友食左好耐都食唔曬,最後只係食左半碟…每個lunch都有一杯飲品跟!因為有個Friend生日,so有生日蛋糕+香檳送!(要有5個人或以上先有得送)生日蛋糕有lemon味,都夠6個人食!cake上有士多啤梨同幾少顆藍梅。幾ok香檳好甜…算啦!唔洗$想點…佢D職員拿個cake入來時點左爉燭,好有氣氛!俾錢時話有加一,但唔知點解又會平過個lunch,可能有7折掛…但唔洗$50,有Lunch食,有cake食,又有得唱6hours,平!
勁低的K lunch!

我地6個人去,唱K LKunch每人都唔洗$50!

講下D野食,都幾ok下!

饅魚定食$52

青口白汁天使麵$45
好似幾好食,個個叫左都食曬,有青口同蝦

葡汁雞皇焗飯$48
個位朋友食左好耐都食唔曬,最後只係食左半碟…

每個lunch都有一杯飲品跟!

香檳好甜…算啦!唔洗$想點…

佢D職員拿個cake入來時點左爉燭,好有氣氛!

6個lunch
青口天使麵
生日蛋糕+香檳
2009-08-05
6個lunch
青口天使麵
生日蛋糕+香檳
2009-07-17 33 瀏覽
約了很久不見的友人來~閒日晚上k buffet~熱盤都仲叫多~我會推介龍蝦魚翅湯~蛋奄列亦可以一試~檸檬雞就差左d~干燒伊麵可以話係難食之選~不過10人房都真係迫迫地...而且我地當中有人生日~但員工同我地影相或拎蛋糕時~塊面仲熱過間房的燈光...........自成一角的感覺係很好~但位置不便~而且收費都唔平~所以~有得揀~我都係唔揀ceo了~
約了很久不見的友人來~
閒日晚上k buffet~
熱盤都仲叫多~
我會推介龍蝦魚翅湯~
蛋奄列亦可以一試~
檸檬雞就差左d~
干燒伊麵可以話係難食之選~

不過10人房都真係迫迫地...
而且我地當中有人生日~

自成一角的感覺係很好~但位置不便~而且收費都唔平~
所以~有得揀~我都係唔揀ceo了~