尋日同朋友係呢間餐廳食tea。我地其中有人叫左凍檸茶,點知黎到之後杯茶飲落怪怪地,有少少似咳藥水,總之同平時飲開的紅茶味很不同。於是我地好聲好氣咁問個侍應點解個味道咁不同。佢就冷冷咁回答話係花茶。好啦咁我朋友再追問係咩花茶。佢就一句duud埋黎話”唔知係咩花茶喎” 。我地已經慶慶地,要求佢換過另一杯飲品,佢地亦都換左。諗住搞點可以舒舒服服食埋個tea啦。點知隔左一陣,另一個女侍應問個男侍應發生咩事,個男答左之後,個女侍應竟然話” 試味呀?” 咁!!! 最嬲既係佢地企正係我地張台隔離講!!!! 臨走前我地仲聽到佢地話我地叫d食物都係難食的。以後不會再去食,亦都覺得餐廳有必要檢討:(1)首先menu內沒有講明個檸茶係花茶味;我諗正常食客叫杯檸茶都會覺得係正常紅茶味。而果隻花茶味絕對唔係大部份人會接受到。起碼我地有三個人飲左,三個都覺得奇怪。(2)態度非常之惡劣。其實如果佢用正常態度解釋點解杯茶味道不同,我們的感受已經會好好多。(3) 呢樣係最嬲! 就係班侍應係用字正腔圓的廣東話企正係我地隔離談論我地!! 係咪覺得我地唔識聽?果句 “試味呀” 係非常之侮辱人。連少少意見都接受唔到點做飲食?無

以後不會再去食,亦都覺得餐廳有必要檢討:
(3) 呢樣係最嬲! 就係班侍應係用字正腔圓的廣東話企正係我地隔離談論我地!! 係咪覺得我地唔識聽?果句 “試味呀” 係非常之侮辱人。連少少意見都接受唔到點做飲食?無人會expect係agnes b享受5星級服務,但都無人會想咁想俾人insult ! 班侍應係完全沒有職業操守,兼對客人連一點基本尊重都無。

Yesterday we visited this restaurant and one of us ordered iced lemon tea. But the tea tasted VERY DIFFERENT from normal lemon tea; in fact it almost tasted like cough syrup. Okay so we asked the waiter NICELY why did the tea tasted so different and he replied in a very indifferent tone that the tea was herbal tea. Okay then we asked still very nicely what kind of herbal tea it was, he almost snapped at us saying “all kinds of herbal tea”!! We got upset and asked whether they could change it to another drink. Another waitress came and arranged for us. But after a short while, we saw and heard the guy waiter tell another waitress what happened at our table and the waitress said “試味呀? (they think its for tasting?)” !!!!! and they had the convo RIGHT BESIDE US!!! And before we left the restaurant (which was almost an hour later), they were still talking about us and said the food we ordered tasted really bad.

EXTREMELY BAD experience as
(1) It wasn’t specified in the menu that the tea was herbal tea. Any reasonable customer would expect it taste like normal red tea/ Ceylon tea right
(2) Completely senseless servers with bad attitude; they should at least respond in a better manner and try explain a bit they hv uses herbal tea instead of normal red tea
(3) They had the convo about us right beside our table and commented on our food non-stop! Did they think we cannot understand Cantonese?!! Completely absurd and senseless. We were not expecting 5-star services in average –priced chain restaurant but we were not expected to be insulted neither!! We really doubt how agnes b could maintain their brand reputation with such service attitude. The servers were not respecting their job and their customers at all !!
2017-03-19
2017-01-17 978 瀏覽
已不是第一次食,不過每次都冇影相。今次好想跟大家分享,特別推介這裡的白酒煮南青口配薯條及蘋果派。本人不太喜歡大隻的青口,反而比較喜歡細粒飽滿的南青口,加入白酒烹調,美味無窮!不過其實最好味的可說是它的配角……薯條,炸得脆脆,大小合適,味道恰到好處,配茄汁或法國人最愛的美奶滋都好好味!另一推介有蘋果派, 配自家製caramal雪糕,薄片蘋果烤焗後加上冰凍的ice cream,味道不太甜,冷與凍的結合另人回味!
白酒煮南青口配薯條
蘋果派配自家製焦糖雪糕
  • 蘋果派配焦糖雪糕
  • 白酒煮南青口配薯條
2016-12-28 703 瀏覽
平日的早上經常都是趕急及忙碌的,連坐下飲一杯咖啡的時間也可能沒有。今日難得休假,立即放慢腳步,悠閒的周圍散步之際來到了這一間咖啡室。早上十時左右,店內未見有客人,外賣等候的倒有幾個,我們選了靠窗的位置坐下。陽光異常猛烈,一點也不像是12中旬。早餐Menu不多選擇,不過質素很好,我叫了Egg Benedict,切落去既時候真係會爆蛋汁!另外個all day breakfast 唔算係好有驚喜,不過哩度既面包十分好食,脆卜卜,下次可以試下佢個三文冶。

All day Breakfast
Smoke Salmon egg benedict
coffee
2016-12-13
$150 (早餐)
All day Breakfast
Smoke Salmon egg benedict
coffee
  • Egg Benedict
2016-12-24 675 瀏覽
喺 Facebook 見到agnes b. 餐廳出咗芝士火鍋, 即刻要約埋個芝士控食個 Pre Christmas Dinner 先 ^^Cheese fondue有淡淡酒香, 同d 配料幾夾, 唔錯~ 另外朋友叫咗個洋蔥湯, 又香又好飲 . 我地仲叫咗個牛扒漢堡, 入面除左有塊牛扒之外仲有個大啡菇, 好味道 ! 另外值得一讚既係餐廳員工好細心咁問我地係咪share 食, 上檯時已幫我地切開咗兩份 ^^最後梗係點都要食個甜品先叫完滿架嘛, 實在太飽既關係, 兩個人share 一件  Christmas cake – “Wish upon a Star”, 好好食 !! 推介推介 !!

開心果芝士火鍋
Steak Burger
Christmas cake - Wish upon a star
開心果芝士火鍋
Steak Burger
2016-12-23 547 瀏覽
聖誕又到喇!點可以唔去食下芝士火鍋呢😝前幾日終於同朋友去試左Agnes b.新推出既開心果芝士火鍋!好特別!😍火鍋加入左開心果,食落仲有陣陣既酒味~好香之後我地仲叫多左個白酒忌廉煮青口,忌廉味好香濃!正!最後到甜品~蛋糕!無論外型同味道都拎滿分👍🏻👍🏻
聖誕又到喇!點可以唔去食下芝士火鍋呢😝

之後我地仲叫多左個白酒忌廉煮青口,忌廉味好香濃!正!

最後到甜品~蛋糕!無論外型同味道都拎滿分👍🏻👍🏻
2016-12-23 334 瀏覽
火鍋配料選擇多,肉類特別好食,推薦😋😋青口保持水準,每次去都必點呢忌廉汁更是非常美味,每次去都必點2鍋食,每個朋友食過都讚好😎聖誕蛋糕造形滿分,有個得意熊仔,影相一流,味道更加滿分,飯後再來一客蛋糕就剛剛好👍🏻😋不得不讚服務員態度非常好又細心👍🏻推薦👍🏻
火鍋配料選擇多,肉類特別好食,推薦😋😋

青口保持水準,每次去都必點呢

不得不讚服務員態度非常好又細心👍🏻推薦👍🏻
2016-12-22 166 瀏覽
前幾天跟幾位朋友聚餐,選擇了銅鑼灣人流密集的地方。係網上搜集,想搵間環境唔會太嘈之餘又好食,價錢合乎原則既,睇到Agnes b cafe 評價不錯,於是打去book位。臨近聖誕,餐廳怖置有棵類似迷你聖誕樹盆栽仔,加埋薑餅人裝飾,好別緻,望住綠色植物食野,個人都清新左!巴拿馬火腿沙律$98講返食物,首先點了巴拿馬火腿沙律,都係好清新,有新鮮翠綠沙律菜,仲有super food 無花果, 好鮮甜. 配巴拿馬火腿咸香味濃, 恰到好處. 洋蔥湯$68洋蔥味香濃,配埋芝士多士,口感豐富,味道唔會太咸。開心果芝士火鍋 $168朋友最鐘意食芝士, 就點左個芝士火鍋, 加埋開心果肉, 個味道更加香濃, 芝士汁好幼滑, 但係密度高, 完全可以令食材充分包住. 食材有薯仔,栗子等,齋食食材都咁好食!龍蝦紅菜頭蜜糖芥末漢堡(竹炭軟包)$188天然竹炭飽好軟綿綿, 無咩味道, 不過幾特別, 個感覺幾健康清新. 材料有新鮮龍蝦肉,啖啖龍蝦肉很鮮甜多汁,肉爽彈牙,份量算好足料呢!中間仲有紅菜頭做點綴, 微甜味, 加埋蜜糖芥末醬甜而不辣, 再更加JUICY惹味! 不得不提個薯條, 好香好脆炸到唔油好乾身.
cafe 評價不錯,於是打去book位。

巴拿馬火腿沙律$98

洋蔥湯$68

洋蔥味香濃,配埋芝士多士,口感豐富,味道唔會太咸。
開心果芝士火鍋 $168

龍蝦紅菜頭蜜糖芥末漢堡(竹炭軟包)$188

不得不提個薯條, 好香好脆炸到唔油好乾身.
焦糖燉蛋 $58

焦糖面非常脆口,中間的燉蛋好幼滑。 味道適中不太甜,因為夾雜著很多雲呢拿籽,甘甜味很獨特芳香!
聖誕蛋糕$58
朱古力味香濃唔膩,入面蛋糕軟滑,真係睇得又食得!完滿左今晚美味一餐!
2016-12-22 218 瀏覽
b. 今年也湊熱鬧推出了開心果芝士火鍋x'mas dinner set開心果跟芝士醬的味道竟然意想不到地配合, 隱約還嚐到點點酒味呢! 這個火鍋料之中我最喜歡粟子, 把粟子沾滿芝士醬然後一口吃下 😋 略嫌開心果的味道濃了點, 輕輕蓋過了芝士的味道, 餐廳方面可以改善一下 😉為怕同行的朋友不夠飽, 我們還order了白酒忌廉煮青口和芥末龍蝦burger~ 來自法國南部的青口, 細細隻的, 十分鮮甜美味 👍🏻👍🏻 芥末龍蝦burger之前都食過了, 龍蝦依然鮮味, 跟芥末的味道很配合, 保持水準!食埋個榛子蛋卷蛋糕, 榛子味很突出, 沒有令我失望呀

食埋個榛子蛋卷蛋糕, 榛子味很突出, 沒有令我失望呀
2016-12-15
2016-12-20 256 瀏覽
早幾個月前幫襯過銅鑼灣禮頓道的agnes b cafe 後,一直對這裡的食物念念不忘。 適逢聖誕佳前購物慾強,必到銅鑼灣一轉,瘋狂洗劫荷包後,最好安坐下來,填飽肚皮,agnes b cafe 再次成為不二之選。Onion soup $68這次,先來一客洋蔥湯,湯頭清甜,配搭芝士多士,恰到好處。Mussels simmered with white wine, shallot & cream, served with French fries $188再來叫了白酒忌廉青口,青口鮮味配上令人回味的脆炸薯條,魔鬼的組合令人停不了口。Cheese fondue with pistachio (for 2 persons) $168適逢節日前夕,新出了鬼佬火鍋 - 開心菓芝士fondou, 嫣能不嘗; 搭配的烤南瓜,栗子,蘑菇,薯粒,煙火雞肉,蒜蓉脆多士,就算是空口吃,本身也是佳餚。Rib eye steak burger $168吃著吃著不夠飽,朋友再叫來肉眼漢堡,五成熟完全是童叟無欺,肉質非常juicy!Christmas cake $55完場怎能少了甜品,bearbear 熊造形頭糕藏著

Onion soup $68

這次,先來一客洋蔥湯,湯頭清甜,配搭芝士多士,恰到好處。

Rib eye steak burger $168

Christmas cake $55

完場怎能少了甜品,bearbear 熊造形頭糕藏著的是幻滑的朱古力慕絲,濃香不膩。
飽腹肚皮後,可以心滿意足地歸家了。
2016-12-18 171 瀏覽
一到冬天就想食芝士火鍋,又唔想食黎食去都食意x屋,咁岩發現原來agnes b都有,抱住試下無妨既心態去食,有意外驚喜。忍唔住寫返段食評。兩個人食左三樣野,已經好飽。第一次試開心果芝士火鍋,芝士味濃,開心果味都好重,麵包條點芝士最好食,因為麵包脆身得黎唔會太硬太難咬,以為唔起眼竟然咁好食。另外值得一提既係栗子,配芝士既味道無蓋過栗子既味道。可能冷氣問題,個火熄左幾次,店員亦都好親切不厭其煩地幫我地重新點火,芝士亦無太快凝固。青口係本人極力推介既一道菜式,眼見好多食客都有點,果然無失望,如果每隻再大點多肉點會更佳,忌廉味係調得好好,我飲哂個汁咁滯。聖誕餐牌仲有個熊仔旦糕,銀色閃閃的好奇係點整出黎😝亦都靚到唔捨得食。內裡係朱古力,本人不喜歡過份甜的,呢個甜味亦恰到好處帶點甘,近似比利時朱古力。另外餐廳氣氛環境舒適,最岩三五知己言歡,卓椅之間空間足夠無焗促感,枱上小擺設簡單得黎有聖誕氣氛。最衰已經飽左,會再去試試牛扒同意粉

最衰已經飽左,會再去試試牛扒同意粉
2016-12-16
2016-12-14 211 瀏覽
檔期問題,今年提早慶祝聖誕,想揾間有氣氛d,最後選擇左agnes .b !入到去都full,好彩有book位!雖然full,不過環境都靜,啱曬幾個女仔傾下計叫左芝士火鍋,唔會好似其他連鎖餐廳個d咁漏同咸黑松露芝士薯條,夠曬香囗 燉牛小扒配意大利飯, 牛小扒夠淋身,份量不少,意大利飯有咬囗蛋糕太多選擇,服務生推介我地熊仔蛋糕,味道濃而不膩:銅鑼灣呢個價錢,有環境,有服務,有食物質素,算係超值

叫左芝士火鍋,唔會好似其他連鎖餐廳個d咁漏同咸
黑松露芝士薯條,夠曬香囗
蛋糕太多選擇,服務生推介我地熊仔蛋糕,味道濃而不膩:

銅鑼灣呢個價錢,有環境,有服務,有食物質素,算係超值
2016-12-14
2016-12-14 206 瀏覽
同朋友行完街,朋友話想試下Agnes b, 去到睇Menu, 見佢新出左款芝士火鍋,但係唔係普通芝士,係加左開心果嘅芝士火鍋,加埋其他8款配菜,真的好特別!另外叫了一個油封鴨腿扁意粉,鴨腿肉好香,意粉汁好creamy!最後再食埋好應節嘅聖誕cake,開心果加朱古力mousse!
2016-12-12
2016-12-13 229 瀏覽
聖誕又到啦,最岩一家大細或是相約朋友岀外慶祝食飯。今次要介紹就係這個芝士火鍋~擺設非常漂亮,而且芝士可以拉絲到成吋長,每種配菜都與芝士非常配襯,放進口裡每啖都充滿濃濃的芝士香,有種幸福既感覺,喜愛芝士既朋友此鍋是最適合不過!其次是這個熊啤啤朱古力蛋糕,第一眼看到已被深深吸引著,因為整得非常可愛😍😍而且有濃郁既朱古力但又不太甜,最岩做飯後甜品😄😄
,喜愛芝士既朋友此鍋是最適合不過!

2016-12-12 131 瀏覽
每次經驗呢間餐廳, 都覺得佢裝飾好別緻。適逢聖誕就去試下佢新出既芝士火鍋。芝士加上開心果 味道很濃 還帶有酒味 , 配有南瓜,薯仔和面包。百幾蚊有拉絲芝士火鍋 性價比很高。另一驚喜是龍蝦紅菜頭Burger, 紅菜頭含豐富的維他命 有益健康, 配上鮮甜龍蝦,  兩者味道混合,效果不錯。甜品選了以聖誕為主題的蛋糕, 又有朱古力又有開心果 都是我的最愛。可愛既熊仔 實在不捨得把它吃掉。整體感覺很好,員工服務有禮,食物質素高而價錢很合理。

整體感覺很好,員工服務有禮,食物質素高而價錢很合理。
2016-12-10
  • 芝士開心果火鍋
2016-12-09 293 瀏覽
今晚約了朋友到這裡晚餐, 難得喺銅鑼灣搵到間餐廳唔需要限時可以慢慢坐,都幾舒服。 第一次食芝士火鍋,上面加咗啲開心果碎,唔會淨係得芝士味,都幾好。食完唔會覺得好漏,2個人份量啱啱好,仲可以食其他嘢。藍貝煮得好嫩滑。仲叫咗個黑松露菌扁意粉。臨近聖誕,啲cake都整得好有聖誕氣氛,仲閃閃下架。總括嚟講,食物質素和服務都不錯。
總括嚟講,食物質素和服務都不錯。
2016-12-09