2023-02-25 165 瀏覽
AGE Cuisine Express 嘅菠蘿牛油果雞扒包配法式薯條係一道好食嘅菜式,值得推介。首先,雞肉味道鮮嫩,配咗菠蘿同牛油果嘅酸甜味,使得整道菜式充滿咗多樣嘅味道。特別係牛油果嘅清爽香甜,更加提升咗整道菜式嘅口感。此外,雞扒包嘅面包皮酥脆,搭配咗雞肉,味道更加完美。法式薯條則係一道經典嘅配菜,煎得酥脆,搭配咗雞扒包,味道更加完美。薯條外皮酥脆,內部軟嫩,搭配咗雞扒包,味道更加完美。AGE Cuisine Express 嘅送餐服務同樣好貼心,除咗配菜外,還送餐飲,係一份貼心嘅服務。總嘅來說,AGE Cuisine Express 嘅菠蘿牛油果雞扒包配法式薯條係一道值得推介嘅美食。菠蘿牛油果嘅酸甜味,配咗鮮嫩嘅雞肉,搭配咗酥脆嘅法式薯條,係一道美味又富有特色嘅菜式。除咗美味嘅菜式,AGE Cuisine Express 嘅送餐服務同樣好貼心,係一家值得推介嘅餐廳。--- AI

--- AI

菠蘿雞扒牛油果包
菠蘿雞扒牛油果包
襯住聽日放假🌟🌟,放工當然要食餐好放鬆一下😌✨🥔費倫天拿式菠菜焗生蠔及薯皮 (2件)$72用上迷你焗薯,中間放上菠菜、蠔和芝士😍蠔重蠔味又唔腥👍🏼芝士做到拉絲效果😍我連薯仔皮都食埋😳🐮慢煮半生M6和牛西冷配黑醋,🍯蜜糖芥未醬 $138慢煮方法令肉質細嫩,配上黑醋沙律,可以減低油膩感~感覺更加健康🍀✨法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁 $162意粉係扁意粉,有彈性👍🏼醬汁蟹味十分濃郁又creamy😋加入蕃茄仔,可以中和感濟感,令成個配搭更加出色✨✨🍮意式奶凍配芒果甘露 $44嚟到見到份量都係算大~上面鋪滿柚子肉,芒果醬都啱啱好,唔會好甜,最有驚喜係下面奶凍十分香滑😻😻一啖落去先食到柚子和芒果醬酸酸甜甜,之後就到奶香味!我同朋友即刻要叫多一個😳😳…..環境:4/5環境都幾優閒,似係戶外嘅木係餐檯和凳~再配上少少🎋綠色植物和畫作~服務:4.1/5侍應一嚟到就會先送上暖水,每上一度菜都會換一隻碟👍🏼十分貼心❤️食物:4.2/5估唔到甜品水準咁高❤️❤️特別推介費倫天拿式菠菜焗生蠔及薯皮、法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁同重點推介🌟🌟 意式奶凍配芒果甘露🌟🌟Revisit: Yes

襯住聽日放假🌟🌟,放工當然要食餐好放鬆一下😌

✨🥔費倫天拿式菠菜焗生蠔及薯皮 (2件)$72

• 法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁
  • 費倫天拿式菠菜焗生蠔及薯皮
  • 意式奶凍配芒果甘露
2023-02-23 121 瀏覽
餐廳最近有同美食平台合作,拎住優惠卷黎食真係好抵食,夜市人均$200左右就食到main同飲品,仲可以試到佢地自家甜品!雖然位置係工廈入面,人流都好多,建議提前訂位😎香煎北海道刺身級帶子及燒慢煮八爪魚 $198慢煮八爪魚口感軟稔,一點都不韌,且保留原汁原味,而帶子粒鮮甜,肉質細嫩,配上車厘茄及香料薯仔,以級香辣調味粉,非常滋味,食物水準絕對對得起價錢!燒法國帶子配墨魚汁扁意粉 $152自家製墨魚汁香濃,且營養價值高,扁意粉掛滿醬汁,勁好食!原粒帶子好大粒,香氣撲鼻,呢個份量比較適合同朋友分享~

香煎北海道刺身級帶子及燒慢煮八爪魚 $198

燒法國帶子配墨魚汁扁意粉 $152
  • 燒法國帶子配自家製墨魚汁扁意粉
2023-02-20 102 瀏覽
好耐之前已經想試, 今晚終於行動啦~既然開業時間唔短, 又可以挨過三年嘅疫情, 必有屹立至今嘅原因環境裝修與一般工廈餐廳差不多, 簡潔雅緻, 坐得幾舒適先點個黑松露磨菇湯$58, 有好香嘅黑松露味, 配以濃郁嘅磨菇, 味道做得唔錯叫咗一客白酒煮青口仔,青口係細細隻嘅藍青口, 用白酒煮嘅汁醬, 能令每隻青口嘅味道昇華, 做前菜必選之一主菜就係朋友最喜歡嘅紐西蘭羊架$238, 份量不少, 有三大件, 亦做到我地要求嘅7成熟,肥瘦均勻, 沒有太多汁醬, 正好可以食到嫩滑嘅羊肉, 碟中好似一碗飯嘅原來係薯蓉, 真係超多, 最初都諗住食唔哂, 點知, 因為調得幾好味, 食下食下又食哂, 食完都已經七八成飽啦😍😍再點過小食:蜜糖燒雞翼, 送上枱時就聞到好香噴噴啦, 我個人覺得可以加多點蜜糖, 口感會更豐富😋😋
好耐之前已經想試, 今晚終於行動啦~
環境裝修與一般工廈餐廳差不多, 簡潔雅緻, 坐得幾舒適
2023-02-15 89 瀏覽
AGE Cuisine Express鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1104B室提早去食飯慶祝情人節, 一來是唔會咁多人,且不想比人被迫我點情人節餐,我喜歡 A LA CARTE, 自己想食乜就點個樣。$112西班牙辣肉腸炒蝦個汁好惹味, 蒜香+蕃茄味一流好滋味, 有跟牛油法包用來點汁起一流。辣肉腸來添鹹香, 蝦肉質很爽口彈牙,仲有意式ZUCCHINI , 即是我們叫的翠玉瓜。另一道也是推介 $178 椰香辣醬燒春雞伴炸薯條。薯條脆卜卜,燒春雞富肉汁而且肉質好嫩, 燒春雞成隻肉很多$118 18 個月Parma ham 伴芝麻菜salad 其實想食Parma ham ,就叫左呢個salad 啦。食物水準高,服務有禮貌。
AGE Cuisine Express

鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1104B室

食物水準高,服務有禮貌。
2023-02-10 113 瀏覽
其實工廈有好多特色美食,最近就去左太古附近一間工廈餐廳【AGE Cuisine Express】食dinner。餐廳主打西式多國菜,例如意大利、西班牙菜等。見佢pizza佔左半個menu,應該係推薦所以就叫左。 12“ 北京烤鴨 pizza:見到呢個topping禁特別,當然就試下啦。包括烤鴨肉、mozzarella、大葱、zucchini、番茄乾同洋葱。平時pizza既番茄醬變左甜海鮮醬又真係好特別,而且餅皮係自己手造既薄批,好脆。鴨肉同其他topping都好多,好特別、推薦。 香煎北海道帶子及燒慢煮八爪魚伴車厘茄及香料薯仔:見呢個幾特別,所以就試下。帶子新鮮、八爪魚超級軟霖,最重要個調味非常正,微微辣同好多spice。同埋有好多蔬菜、而且薯仔外脆内軟。 傳統意大利芝士蘋果派:呢個加佢推薦所以叫,不過個人覺得比較遜色D。外面皮唔脆、裏面芝士硬曬同蘋果餡分離。有D似係出面買完放上碟禁。可以skip 晚餐時間客人唔係太多,坐得好舒服,而且位置都方便,適合朋友聚會。
  • 北京烤鴨Pizza
2023-02-09 91 瀏覽
呢間西餐廳係鰂魚涌嘅工廈入面 入面用左木桌木椅 好大自然嘅感覺另外啲食物都好高質素 多選擇得尼 樣樣都好有心思去整 食得出佢用嘅食材都好高質素-🦪菠菜焗生蠔及薯皮 $72原來蠔同薯仔 菠菜加埋一齊係咁好食 薯仔好脆 仲有面頭嘅熱熔芝士 一定會再嚟食-🍝燒法國帶子配自家製墨魚汁扁意粉 $152帶子質素好高 絕對唔係冰鮮帶子 墨魚汁意粉味道濃郁 意大利粉煙靭程度啱啱好 都幾掛汁-🦀珍寶蟹蟹餅配粟米莎莎 $82蟹餅入邊有好多蟹肉絲 好足料 唔會好多麵粉 而且都幾大粒-🥗煙三文魚牛油果醬蘋果沙律配腰果$86煙三文魚份量好多 而且沙律菜好新鮮 沙律好大份 加埋腰果同青蘋果 口感好豐富-📍AGE Cuisine Express鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1104B室

🦪菠菜焗生蠔及薯皮 $72

🍝燒法國帶子配自家製墨魚汁扁意粉 $152

🦀珍寶蟹蟹餅配粟米莎莎 $82
蟹餅入邊有好多蟹肉絲 好足料 唔會好多麵粉 而且都幾大粒

🥗煙三文魚牛油果醬蘋果沙律配腰果$86
📍AGE Cuisine Express
  • 珍寶蟹脆蟹餅伴粟米莎莎
2023-02-03 118 瀏覽
最近發現一間位於鰂魚涌工廈隱世餐廳 "Age Cuisine Express‘’食物高質, 價錢相宜, 服務殷勤👍👍椰香辣醬燒春雞伴炸薯條🐓🍟燒春雞皮脆肉嫩,薯條香脆可口秘汁和牛薄餅🍕味道唔錯, 但配料較少和分佈不平均海膽、香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香葱蛋醬🍝海膽份量矜貴🧐😆帶子嫩滑蜜糖燒雞翼🐔味道香甜、入味燒雞肉、芒果田園沙律🥭🥗以鮮芒配嫩滑雞肉、新鮮沙律菜好Fresh珍寶脆蟹餅伴栗米莎莎🦀🌽味道不過不失意大利朱古力雪糕🍨My favorite👍Yummy忌廉湯🍵清淡綿滑咖啡☕️送來時還未除下口罩,已經聞到陣陣咖啡香

食物高質, 價錢相宜, 服務殷勤👍👍

椰香辣醬燒春雞伴炸薯條🐓🍟燒春雞皮脆肉嫩,薯條香脆可口

秘汁和牛薄餅🍕味道唔錯, 但配料較少和分佈不平均

海膽、香煎帶子海鮮汁意大利粉伴香葱蛋醬🍝
海膽份量矜貴🧐😆帶子嫩滑

蜜糖燒雞翼🐔味道香甜、入味

珍寶脆蟹餅伴栗米莎莎🦀🌽味道不過不失

意大利朱古力雪糕🍨My favorite👍Yummy

忌廉湯🍵清淡綿滑

咖啡☕️送來時還未除下口罩,已經聞到陣陣咖啡香

2023-01-31 90 瀏覽
放工過來公司附近吃飯,AGE 是不錯選擇,大家也慢慢發現了這家寶藏餐廳,晚上都要提前定位置了。他們家確實味道很好,廚師的手藝那是日漸提升,每次來都有新發現。自家製香草酱脆薯角58.00薯角真是絕了,上成的土豆外皮烤到酥脆,內心柔軟,如果可以配辣椒,絕對是超級川菜的吃法。芝士焗露筍76.00新鮮的露筍配上鹹芝士,調味剛剛好。費倫天拿式菠菜焗生蠔及72.00薯皮這是今次發現的新菜式,蠔的鮮美配上土豆芝士和菠菜,簡直就是美味。香煎北海道刺身級帶子及198.00燒慢煮八爪魚伴車厘茄及香料仔沒想到是湯汁豐富的慢煮菜,很多蔬菜和上等海鮮美食。AGE Cuisine Express鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1104B室

自家製香草酱脆薯角58.00

芝士焗露筍76.00
新鮮的露筍配上鹹芝士,調味剛剛好。

費倫天拿式菠菜焗生蠔及72.00
薯皮

香煎北海道刺身級帶子及198.00
燒慢煮八爪魚伴車厘茄及香料仔

沒想到是湯汁豐富的慢煮菜,很多蔬菜和上等海鮮美食。

AGE Cuisine Express
2023-01-28 1214 瀏覽
極少在工廈裡的餐廳吃東西,不過偶然都會有例外,就好像這一晚,我便在這間網上評價不錯的工廈西餐廳吃了一頓都滿意的晚餐。這間隱藏在鰂魚涌工廈裡的西餐廳,其實位置都幾方便,從太古城地鐵站B出口前往,不用多久便可去到。餐廳陳設雖然較為平實簡單,餐廳裡的唯一一位女侍應(不知道是不是老闆娘)的招呼卻甚好,十分有禮貌。而且因為晚上客人不多,整間餐廳包括我與太太在內,都只是得兩檯客人,環境相當清靜,坐得都幾舒服。其實這天我的胃口不是太好,所以兩夫妻只是點了一客沙律、一份前菜、一碟意粉和兩杯飲品,便成為這天的晚餐。「煙三文魚牛油果醬蘋果沙律伴腰果仁」($86)價錢不算便宜,不過份量卻多,各款健康有益的食材帶來豐富的口感和滿滿的滿足感。「慢煮半生M6和牛西冷配黑醋、蜜糖芥茉醬」($138)是不少客人在網上推介過的菜式,這天一試,經過漫煮的和牛西冷的肉質確是不錯,甚為嫩滑,配以黑醋和蜜糖芥茉醬提味,都幾好食。 「鮮蝦、蕃茄、辣蕃茄汁意大利粉」($132)份量多而開胃,醬汁酸中帶點兒辣,配以彈牙意粉和鮮蝦,讓這天胃口欠佳的我也吃了不少。這餐廳是有 S. Pellerino有汽礦泉水供應的,才 $24一大瓶,以

這餐廳是有 S. Pellerino有汽礦泉水供應的,才 $24一大瓶,以餐廳價來說,算是相當便宜。
一間隱藏在工廈中的小型西餐廳,可以得到那麼多的網上好評,確有它的理由。
  • 慢煮半生M6和牛西冷配黑醋、蜜糖芥茉醬
  • 鮮蝦、蕃茄、辣蕃茄汁意大利粉
2023-01-18 112 瀏覽
叫左2-3人套餐外賣,其中一個係千島海鮮pizza,返到屋企一打開,真係驚為天人😅塊pizza薄到,啲材料小到得人驚😅說好的海鮮呢?其中一塊仲要得一隻蜆咁大把!急凍都咁慳😅真係多謝哂😄之後餐湯,個碗已經唔係大,都裝唔滿😅cheap到咁!咁慳皮唔好開門做生意啦!真係慘過食薩莉亞😅無下次!要去食嘅人真係要諗清楚😅

真係慘過食薩莉亞😅
無下次!要去食嘅人真係要諗清楚😅

外賣自取
2023-01-06 96 瀏覽
鰂魚涌隱世西餐廳~ 喺鰂魚涌嘅工廈發現咗呢一間隱世嘅西餐廳~ 餐廳的裝修好舒服,係歐式嘅木系裝修,木枱同埋木凳俾人一種好感覺舒服嘅Cafe休閒感覺!用餐嘅時候會有一種放鬆,同埋開懷嘅心情!我哋叫咗海膽&香煎帶子海鮮意大粉,香煎鰽魚魚柳伴魚籽醬配香蔥蛋醬及薯蓉,傳統意大利芝士蘋果撻同埋意式奶凍配芒果西米露海膽&香煎帶子海鮮意大粉海膽同意大利粉,用埋一齊食,真係又新鮮又味~意大利粉,煙靭好好食!口感一流嘅就係香煎鰽魚魚柳伴魚籽醬配香蔥蛋醬及薯蓉~蔥蛋醬蒜蓉同埋鰽魚魚柳原隻鐵鍋上既香煎魚柳一齊食,真係好好味!傳統意大利芝士蘋果撻真係好特別,佢仲會有一啲蘋果係喺撻上面夾埋一齊食~原來傳統意大利芝士蘋果撻係分開左芝士同蘋果~ 都幾特別!擺盤都好精緻意式奶凍配芒果西米露係香滑嘅奶凍,加埋西米露一齊食感覺好特別!

意式奶凍配芒果西米露

2023-01-02 69 瀏覽
起鰂魚涌同太古返過工嘅人都知餐廳野食多 但太多間野食都對唔住個價格搵間正常發揮又性價錢差唔太多嘅好難AGE 呢間餐廳唔book 位其實walkin 都幾難咁你就知呢間野食唔會差得去邊呢到d 野食大份 同都幾match 返呢區d 價格你知呢頭d 餐廳 是旦一個滑蛋叉燒都接近70呢到一個burger 有薯條野食都係80up 咁你就知佢咩料啦 一個字 值今次呢個係菠蘿雞扒牛油果醬burger份量好足 其本上食完個burger 都8成包薯條好脆 睇圖都見到好明顯有翻炸如果你唔想要薯條可以轉沙律同埋有飯/意粉餐 呢d 會不定期轉
起鰂魚涌同太古返過工嘅人都知

如果你唔想要薯條可以轉沙律
同埋有飯/意粉餐 呢d 會不定期轉
菠蘿雞扒牛油果漢堡包
菠蘿雞扒牛油果漢堡包
朋友喺太古返工,知道工廠大廈入面,有一間平民價錢西餐廳,平日晚上唔喺太多人,唔想排隊既我地一於入去食dinner。餐廳位置唔多,好多客人都喺點外賣返去食。<北京烤鴨PIZZA> $182見到呢款口味咁得意,而且又喺推介口味,當然點黎試吓。薄餅即叫即整,份量大之餘餡料又幾足,好多鴨肉架!!!芝士拉絲,薄批餅底,甜麵醬甜甜地,還原度幾高。<法國膏蟹肉扁意粉配蟹膏忌廉汁> $162蟹膏醬汁濃厚,仲有唔少蟹肉絲,意粉彈牙爽口,每啖入口都喺creamy既蟹膏醬,如果蔬菜比例多啲會更好。<傳統意大利芝士蘋果撻> $62蘋果撻上檯時仲暖暖地,分別有芝士蛋糕層同蘋果果醬,蘋果粒狀軟糯香甜,不過撻皮淋咗有點可惜。
<北京烤鴨PIZZA> $182
<傳統意大利芝士蘋果撻> $62
傳統意大利芝士蘋果撻
傳統意大利芝士蘋果撻
2022-12-11 71 瀏覽
放工後同朋友係鰂魚涌小聚🤪經朋友介紹去咗呢間位於工廈既西式餐廳AGE Cuisine Express. 原本餐廳外面並不起眼, 木桌木椅同深色木系既裝潢帶有種係外國郊外chill住野餐既感覺. 另外,食物都充滿驚喜,質素同CP值都好高!⭐️前菜有 慢煮半生M6和牛西冷配蜜糖芥末醬同沙律菜配黑醋賣相同味道都好好既前菜. 和牛鮮嫩多汁, 配上酸甜帶點creamy既蜜糖芥末醬令口感更加豐富! 仲有沙律菜配黑醋都好清新開胃!❤️意式芝士香草醬忌廉汁長通粉配番茄乾,煙雞肉芝士🥢香草醬同忌廉汁比例啱啱好唔會太濃亦唔會太過油膩. 另外加上番茄乾做配菜,口感層次更加豐富. 唔中意食太過creamy口味既pasta可以值得一試!👍燒烤風味BBQ PizzaPizza配料除咗有煙肉,辣肉腸同菠蘿之外,仲配上香濃既美式BBQ醬. Pizza鬆軟,餅皮唔會太薄或過厚,啱啱好. 值得一試!除咗西餐晚餐之外仲有到會等外賣選擇例如20安士牛扒等等,下次有機會都想試下!🤗
放工後同朋友係鰂魚涌小聚🤪

前菜有 慢煮半生M6和牛西冷配蜜糖芥末醬同沙律菜配黑醋

意式芝士香草醬忌廉汁長通粉配番茄乾,煙雞肉
芝士🥢

燒烤風味BBQ Pizza