🌟餐廳:aga Restaurant & Bar📍地址:尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓💰價位:~$100 - $200⏰營業時間:星期一至日12:00 - 01:00📱電話:3755 0438Happy Friday 準時放工,yeah!最佳節目就梗係約埋朋友仔歎返個early dinner,可以傾足成晚~我地揀左呢間位於尖沙咀厚福街既aga Restaurant & Bar,主打西式料理、小食及特色cocktails,岩哂同朋友仔chill 返晚~———————————————————🔹蜜糖單骨雞翼雞翼夠哂厚肉大大件,賣相一流~外層加入香甜蜜糖焗制,食起黎特別惹味,作為小食無得彈!———————————————————🔹松露蛋白茶樹菇健康版既小食!份量十足好豐富,茶樹菇炸至香脆入味,內裏保持Juicy,上層灑滿松露及芝士等調味料,夠晒邪惡,食得好過癮~———————————————————🔹明太子蟹肉扁意粉醬汁濃稠,材料豐富!意粉口感彈牙,加入大量蟹肉,一梳梳蟹肉鮮甜十足,搭配鹹香味濃嘅明太子醬,每條意粉掛滿濃厚醬汁,食得超滿足,上層仲灑上大量蟹籽粒粒,層次感一流!———
🌟餐廳:aga Restaurant & Bar

🔹蜜糖單骨雞翼

🔹松露蛋白茶樹菇

🔹明太子蟹肉扁意粉

🔹西班牙風乾火腿薄餅
色香味俱全既即烤薄餅!上枱夠哂熱辣辣,薄餅底口感夠香脆,配料加入西班牙火腿,油香味十足,配合大量拉絲既芝士及火箭菜,食得好滋味!

👅整體小總結
餐廳位於尖沙街厚福街,地點方便易搵,行完街過黎非常方便!裝修走輕工業風路線,燈光柔和,另設室外雅座,用餐氛圍一流!食物方面,提供各款輕食、西式主菜及各種特調飲品,無論同朋友仔happy hour 或者嘆返餐dinner 都非常合適,值得捧場!
2024-03-19
2024-02-16 688 瀏覽
⭐️評分:4/5-環境放鬆,在鬧市中的平台卻不嘈雜,氛圍感舒適酒吧,是跟朋友聚會的一個好地方,可以休閒 Happy Hour 聊天放鬆❗️而且平日晚上也是滿座❗️-✳️西班牙風乾火腿薄餅 👍超脆餅底,稍為厚身,猶如厚實脆身的餅乾(餅乾Fans 最愛) ❗️風乾火腿陣陣鹹香,薄身有咬感,慢慢細嚼更有風味~~配合白酒可進一步提升酒香鮮度,抑制酸度單寧甘味,更柔和飽滿-✳️ 石斑扒墨魚麵 👍👍石班扒嫩滑,外層煎得香脆誘人麵條粗幼適中,帶少許墨魚香炒菇香氣滿滿,蒜苗爽脆清甜 麵條和配菜表面帶一層油脂-✳️ 蛋白茶樹菇 👍👍推介❗️外脆內軟,香口過癮,引人入勝 椒鹽味強烈,增強鮮味,茶樹菇獨特的香氣猶如肉香-✳️煙三文魚凱撒沙律配柚子檸檬汁 👍柚子檸檬汁特別開胃,酸甜鮮味煙三文魚份量足,柔軟肥味-唯獨沙發靠邊的座位相對矮身,如果是身材高挑的要選擇正常餐椅位置--⭐味道 4/5⭐️特色 4/5⭐️環境 4/5⭐️性價比 3.5/5 ⭐️服務 3/5
⭐️評分:4/5
❗️而且平日晚上也是滿座❗️
✳️西班牙風乾火腿薄餅 👍
風乾火腿陣陣鹹香,薄身有咬感,慢慢細嚼更有風味~~
配合白酒可進一步提升酒香鮮度,抑制酸度單寧甘味,更柔和飽滿

✳️ 石斑扒墨魚麵 👍👍
石班扒嫩滑,外層煎得香脆誘人
麵條粗幼適中,帶少許墨魚香
炒菇香氣滿滿,蒜苗爽脆清甜
麵條和配菜表面帶一層油脂

✳️ 蛋白茶樹菇 👍👍
推介❗️外脆內軟,香口過癮,引人入勝
椒鹽味強烈,增強鮮味,茶樹菇獨特的香氣猶如肉香

✳️煙三文魚凱撒沙律配柚子檸檬汁 👍
柚子檸檬汁特別開胃,酸甜鮮味
煙三文魚份量足,柔軟肥味

⭐味道 4/5
⭐️特色 4/5
⭐️環境 4/5
⭐️性價比 3.5/5
⭐️服務 3/5
  • 椒鹽蛋白茶樹菇
  • 西班牙風乾火腿薄餅
尖沙咀依間「aga Restaurant & Bar」嘅Outdoor環境好有氣氛,難怪即使係冬天外面位置都坐滿客人,我都幾Enjoy個Christmas Vibes,菜式擺盤好精緻,亦都好味,不過服務可以有待改善,上菜速度比較慢,而且有漏單情況出現。*此餐廳收取加一服務費。聖誕節晚市套餐(一位$488),慢煮美國極黑安格斯肉眼,廚師先以慢煮方式製作肉眼,上菜前再作香煎步驟,令肉眼肉質軟腍,色澤粉嫩,食落好Juicy,配以海鹽食用,牛味更加突出,配料包括有荷蘭串茄、甘筍、烤焗蒜頭。香煎石斑柳扒墨魚麵(單點$138),石斑柳扒色澤金黃,魚皮部分口感香脆,肉質嫩滑,味道鮮甜,墨魚麵口感Al Dente,食落充滿墨魚汁味道,內有火箭菜、蘆筍、蘑菇、洋蔥、蒜片。帶子伴西班牙辣肉腸配芒果莎莎(跟餐$0),刺身級帶子肉質彈牙,食落好新鮮,西班牙辣肉腸味道鹹香,配以芒果莎莎食用,食落好清爽,配菜包括有田園沙律配芒果醬。香煎虎蝦凱薩沙律(跟餐$0),香煎開半虎蝦肉質爽口,食落有鮮味,蝦殼煎得好香脆,可以食用,不過略嫌虎蝦比較瘦削,內有羅馬生菜、即刨巴馬臣芝士碎、煙肉碎、麵包粒。牛肝菌蘑菇松露忌廉湯(跟

*此餐廳收取加一服務費。

牛肝菌蘑菇松露忌廉湯(跟餐$0),表面鋪有黑松露醬、忌廉,好足料,每一啖湯都食到牛肝菌粒、蘑菇粒,湯底飲落雜菌味道濃郁,不過略嫌鹹度8分。

野莓芝士蛋糕(跟餐$0),表面鋪有草莓、桑莓,覆盆莓果醬味道酸甜,忌廉芝士蛋糕口感軟滑,味道濃厚。
  • 帶子伴西班牙辣肉腸配芒果莎莎
  • 野莓芝士蛋糕
  • 香煎虎蝦凱薩沙律
  • 慢煮美國極黑安格斯肉眼
尋尋找找為何都找不到🎤 竟然有間餐廳叫AGA🤣 仲要喺可以朝啡夕酒嘅restaurant and bar💁🏻‍♀️ 嘢食同咖啡都有驚喜🥳室外位置勁chill好靚😚 闊落到完全唔覺得自己係厚福街🤟🏻 呢日仲要勁好天氣超舒服💕❣️石斑魚柳海鹽墨魚麵 $138石斑魚皮有兩大塊煎得香脆🐟 魚肉實淨仲要醃得入味好鹹鮮 認真抵食呀‼️仲要唔係平時食墨汁麵咁會搞到好lea hea👄 呢個墨魚麵係本身個麵已經加咗墨汁🦑 麵條亦都好煙韌同普通意粉差不多😛配料係蘆筍 菇 洋蔥🧅 廚師推介 食得辣加少少辣會更好食🌶️ 整體真係非常推薦‼️❣️冬陰公虎蝦紐西蘭青口鑽石大硯天使麵$128由於麻麻哋青口 廚師肯將佢轉做帶子 好加分💕平時食開配意粉 天使麵就更加索味不過冇咁有口感🍝冬陰功醬汁酸酸辣辣 非常開胃 配上蝦 大蜆 帶子好鮮味🦐 夏天食一流🔥❣️咸蛋黃單骨雞翼 $88呢度嘅鹹蛋黃唔會太油膩太重口味✅ 可以清盤💁🏻‍♀️ 雞翼炸得香脆裹滿鹹蛋黃醬汁 配以少少沙律 作為小食一流🐣❣️Din Lo $68Signature咖啡 用咗蜂蜜 espresso 粉紅岩鹽奶蓋🤩 係我飲過最好飲嘅奶蓋咖啡☕️ 誠意推薦🤟🏻造型好可愛 似一杯

❣️石斑魚柳海鹽墨魚麵 $138

❣️冬陰公虎蝦紐西蘭青口鑽石大硯天使麵$128
由於麻麻哋青口 廚師肯將佢轉做帶子 好加分💕
平時食開配意粉 天使麵就更加索味不過冇咁有口感🍝

❣️咸蛋黃單骨雞翼 $88

❣️Din Lo $68
造型好可愛 似一杯甜品酒🍷 奶蓋超級出色絲滑細膩 豐富嘅cream cheese 如果出面手搖店做到呢個水準一定爆紅‼️😛
下面嘅Espresso應該加冰🧊同蜂蜜🍯搖過唔會太濃苦 配上奶蓋超好飲‧⁺◟︎( ᵒ̴̶̷̥́ ·̫ ᵒ̴̶̷̣̥̀ )

• 冬陰公虎蝦紐西蘭青口鑽石大硯天使麵
  • Din  lo
  • 咸蛋黃單骨雞翼
💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️最近遇到一間隱世高質酒吧 aga店內分室內及室外座位,今次夜晚嚟到,室外有藤椅木桌,掛住閃閃燈泡,滿滿浪漫氛圍🫶🏻🥰❥食物有驚喜🤩🝮芝士松露薯條[$98]細身薯條炸得香脆,松露香氣飄逸🐿️,仲有芝士加持,食唔停口🤭😅.🝮aga芝士蒜蓉包|龍蝦汁[$68]一攞上手已感覺到內脆外軟,芝士🧀蒜蓉味濃,配以🦞龍蝦汁,錦上添花🌸.🝮咸蛋黃單骨雞翼[$88]單骨雞翼,可食得有儀態啲🙌🏻😛咸蛋黃滿佈雞翼主體,食完味道在口腔內蕩漾💛正.🝮aga冬蔭公大硯[$108]大硯鮮味,冬蔭公湯底酸酸辣辣,係惹味之選🤩.❥cocktails 又調得好飲🍸🍹🝮Cooler [$108]Vodka|Cucumber|Lime|Apple|Soda Water|Lychee由青瓜、荔枝、蘋果三款生果調整而成,估唔到又幾夾🙌🏻😽.🝮May Made [$138]Monkey Shoulder|St-germain|White pepper|Pampelle|Leomon juice|Orange water|CO2🍊賣相靚靚,酸度比前一杯略高,味道清新🫶🏻.💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️喜歡指數:❤︎︎❤︎︎❤︎︎❤︎︎❤︎︎🈵

💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️最近遇到一間隱世高質酒吧 aga

❥食物有驚喜🤩
🝮芝士松露薯條[$98]

🝮aga芝士蒜蓉包|龍蝦汁[$68]

🝮咸蛋黃單骨雞翼[$88]

🝮aga冬蔭公大硯[$108]

大硯鮮味,冬蔭公湯底酸酸辣辣,係惹味之選🤩
❥cocktails 又調得好飲🍸🍹
🝮Cooler [$108]

由青瓜、荔枝、蘋果三款生果調整而成,估唔到又幾夾🙌🏻😽
🝮May Made [$138]

🍊賣相靚靚,酸度比前一杯略高,味道清新🫶🏻
2024-01-14
2天前 0 瀏覽
行完尖沙咀意外搵到呢間Aga,餐廳暗暗地幾有情調😆我鐘意有vibe既餐廳,即刻決定試🤭餐廳坐位都幾舒服,出面仲有一大個露台可以室外用餐👍🏻煙三文魚凱撒沙律🥗沙律賣相好好,大大塊既煙三文魚鋪左喺頂,灑埋芝士粉,好豐富沙律菜新鮮,份量都夠煙三文魚同芝士咸香,配番佢地酸甜既柚子sauce就岩哂👍🏻蒜蓉白酒大蜆扁意粉意粉上面疊起既大蜆大大隻,而且幾有蜆味,疊疊埋埋都有成10隻8隻😍意粉al dente,而蒜香白洒汁既調味都到位,香得黎又唔會冚左蜆既味道份量唔算好大份,不過兩個人share岩岩好,可以叫多幾款野食西班牙辣肉腸薄餅薄餅睇落整得好好,係薄脆而且餡料豐富又排得整整齊齊,一睇到就覺得正😍😍一聞到焗香哂既辣肉腸同溶哂既芝士,更加係食慾大增薄餅岩岩出爐熱辣辣,餅皮薄脆,唔會驚食到飽哂或者食到成口包咁既感覺😋😋餡料好足,中間既芝士好多,撕開pizza就拉哂絲。辣肉腸咸香,焗到出哂味,少少焦脆又冇燶。呢個pizza色香味俱全,值得一試。Red hair我地冇飲洒,但見餐廳有齊bar既setting,有bartender在場,drink menu選擇都唔少,我哋揀左杯mocktail黎試。Red
行完尖沙咀意外搵到呢間Aga,餐廳暗暗地幾有情調😆

我鐘意有vibe既餐廳,即刻決定試🤭

餐廳坐位都幾舒服,出面仲有一大個露台可以室外用餐👍🏻

煙三文魚凱撒沙律🥗

沙律賣相好好,大大塊既煙三文魚鋪左喺頂,灑埋芝士粉,好豐富

沙律菜新鮮,份量都夠

煙三文魚同芝士咸香,配番佢地酸甜既柚子sauce就岩哂👍🏻

蒜蓉白酒大蜆扁意粉

西班牙辣肉腸薄餅

一聞到焗香哂既辣肉腸同溶哂既芝士,更加係食慾大增

Red hair

Red hair係用火龍果同蘋果加茶底同檸檬汁調出黎,所以味道酸甜得黎再偏酸少少

呢個味道岩哂食完野既我地,除左有生果既香味,酸甜同茶味又refreshing又解膩。

整體黎講,餐廳既野食、環境氣氛同service都做得唔錯。唯一可惜既係,我地最想試既松露蛋白茶樹菇今次食唔到,下次再黎一定要試下佢。
5天前 0 瀏覽
餐廳型格裝修,有分室內同室外位置,今次就揀左室外坐,非常chill又舒適。Crab Rob Scallops Linguine $128Crab Rob Scallops Linguine 這道菜品無疑是餐廳的一大亮點。首先,扁意粉(Linguine)的口感非常出色,煮得恰到好處,既不過硬也不過軟,剛好能夠吸附醬汁的鮮味。意粉上的日本明太子增添了獨特的鹹香味,讓人一口咬下便能感受到豐富的層次感。蟹籽的點綴更是畫龍點睛,帶來了鮮美的海洋風味。珍寶帶子則是這道菜的主角,個大肉厚,煎得外脆內嫩,入口即化,帶有一點點焦香味,與意粉的柔滑形成了絕妙的對比。整道菜的搭配無可挑剔,每一口都充滿驚喜,是海鮮和意大利麵愛好者不可錯過的選擇。椒鹽蛋白茶樹菇 $98椒鹽蛋白茶樹菇這道小食同樣值得一試。茶樹菇本身的口感相當細膩,有著獨特的韌性和鮮甜味。椒鹽的調味恰到好處,既突顯了茶樹菇的天然風味,又增加了一絲微辣的刺激感,讓人忍不住一口接一口。這道菜的最大亮點在於其簡單而不失精緻,適合當作開胃小食或是與朋友分享的下酒菜。無論是作為正餐的前奏還是飯後的點心,都是非常不錯的選擇。鹹蛋單骨雞翼 $88鹹蛋單骨雞翼是

椒鹽蛋白茶樹菇 $98

鹹蛋單骨雞翼 $88
鹹蛋單骨雞翼是許多餐廳的經典菜品,而這裡的版本也沒有讓人失望。雞翼炸得金黃酥脆,外皮香脆而不油膩,內裡的雞肉鮮嫩多汁。鹹蛋黃的味道非常濃郁,覆蓋在雞翼上,增添了一層獨特的鹹香味。

值得一提的是,這裡的雞翼是單骨設計,方便食用,讓人可以更好地享受每一口的美味。這道菜無論是配飯還是單獨享用,都能帶來極大的滿足感。

冬陰功鑽石大蜆10隻 $108
冬陰功鑽石大蜆這道菜以其濃郁的東南亞風味吸引了眾多食客。冬陰功湯底酸辣適中,香氣撲鼻,讓人一聞便食指大動。大蜆的數量非常慷慨,每隻蜆都肉質飽滿,吃起來鮮甜可口。

松露野菌湯 $58
松露野菌湯湯底濃郁,其中最大特色在於其食材的調味的精細。野菌本身的香氣和口感都非常出色,與松露的獨特氣味相互輝映。

2024-05-26
  • 椒鹽蛋白茶樹菇
6天前 0 瀏覽
設有室外露台,大大把太陽傘就算落雨都唔怕,室內位置以黑色為主調,夠哂型格!👉🏻椒鹽蛋白茶樹菇 $98估唔到感覺似食椒鹽魷魚!大大碗份量超多,脆皮外層,茶樹菇質地爽脆,入口鮮味!👉🏻冬陰海鮮天使麵 $128香辣四溢嘅冬陰公湯底,浸潤天使麵!海鮮超足料,有肥美嘅虎蝦,清甜嘅紐西蘭青口,仲有鮮味十足嘅大蜆,彈牙嘅天使麵,層次豐富!👉🏻巴馬火腿芝士焗豬鞍 $238有心思,Parma Ham色住豬鞍,加埋綿密嘅cheese ,鹹甜味完美融合,肉質鮮嫩juicy,配菜入味!

👉🏻椒鹽蛋白茶樹菇 $98

👉🏻冬陰海鮮天使麵 $128

👉🏻巴馬火腿芝士焗豬鞍 $238
6天前 0 瀏覽
又探到間環境正既bar 位於厚福街~有分室內/外座位😎木魚日本昆布鑽石大蜆扁意粉 $128大蜆size夠大粒 意粉彈牙煙韌昆布既咸香同蜆既鮮甜相互融合best combination🍝西班牙風乾火腿意大利巴瑪臣芝士薄餅 $128pizza餅底好薄脆🍕面頭既cheese烘到窿邊 勁惹味😍parma ham同火箭菜一向都係最佳組合特別鍾意陳醋汁 酸酸maymay所以依款pizza係我最愛😉松露蛋白茶樹菇 $108openrice人氣大推🔥當然要試試啦份量好大兜 相當於一個main course咁濟🤭松露味好味🤤茶樹菇好有咬口會忍唔住一啖接一啖 作為佐酒小食唔錯👍🏻今日仲叫左Long Island🍹準備迎接weekend🤗
又探到間環境正既bar 位於厚福街~
有分室內/外座位😎

準備迎接weekend🤗
  • 松露蛋白茶樹菇
  • 木魚日本昆布鑽石大蜆扁意粉
2024-06-01 0 瀏覽
#fatchubelly尖沙咀📍AgA restaurant & bar (尖沙嘴)💥石斑魚柳海鹽墨魚麵石斑魚柳有兩塊份量都幾多煎得好香脆切開嘅時候仲噴緊煙🤣墨魚麵係用青醬炒沒有很油膩 💥蟹籽珍寶帶子扁意粉有3粒珍寶帶子用牛油輕輕煎過熟度啱啱好明太子忌廉醬汁好濃稠😽💥黑松露蛋白茶樹菇份量好多炸得好香脆相對有少少油膩但送酒一流之選🤣💥龍蝦湯龍蝦味超濃郁用埋蝦膏去煮個湯飲落好順滑上面仲有隻龍蝦仔💕AgA restaurant & bar尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓
#fatchubelly尖沙咀

📍AgA restaurant & bar (尖沙嘴)

💥石斑魚柳海鹽墨魚麵

上面仲有隻龍蝦仔💕

AgA restaurant & bar
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓
2024-05-26 0 瀏覽
'又嚟到一年一度”唔要你”的日子冬陰功虎蝦紐西蘭青口鑽石大硯天使麵 - 湯底係酸酸辣辣嘅冬陰功,帶子同蜆都好新鮮。*特選海鮮沙律 - 不過不失。*日本明太子蟹籽鮮蟹肉扁意粉 - 一絕!當晚呢碟要搶😂*慢煮美國安格斯肉眼 - 可能我唔鍾意食肉😂no comment📍aga Restaurant & Bar (尖沙咀)尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓
'
又嚟到一年一度”唔要你”的日子

特選海鮮沙律 - 不過不失。

日本明太子蟹籽鮮蟹肉扁意粉 - 一絕!當晚呢碟要搶😂

📍aga Restaurant & Bar (尖沙咀)
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓
2024-05-24 2 瀏覽
喺520呢個咁特別嘅節日單身狗梗係同一班friend一齊聚一聚啦 我哋book咗aga 嘅outdoor area side 位置 一班人浩浩蕩蕩上咗去Aga食飯 一坐低即刻嗌嘢食 因為太餓啦 我哋叫咗個慢煮美國安格斯肉眼牛扒 特選海鮮沙律 明太子蟹肉意粉 認真嗰個都好出色 完全冇失望 肉眼女juicy 沙律,無論係啲菜定係啲海鮮帶子都非常新鮮 調味非常不錯 明太子蟹肉不嬲都係我嘅Favorite 不過可惜我最鍾意飲嘅嗰杯菠蘿汁 因為冇原材料所以今次叫唔到 下次有返一定要再叫
2024-05-20
2024-05-20 6 瀏覽
-想講一嚟到餐廳就有一種幾神秘同高級嘅感覺😳裝修風格好有feel🥰 岩晒中意打卡又可以拍拖👫🏼無論係室內定係室外都好有格調☺️型格得黎帶小小復古感覺🤎坐喺出邊仲有一部好靚嘅風機 唔怕熱tim😉木魚昆布大蜆扁意粉💰$128嘩 一上台好靚呀😍擺盤好有心思😜另外啲大蜆好鮮甜又大隻😚意粉軟硬度適中 整體個味道都較清新😙唔會話好濟 仲有啲木魚昆布調啲味 唔錯👍🏼西班牙風乾火腿薄餅💰$128🍕pizza薄餅底香脆 上面放咗好多風乾火腿😛肉質鮮美 帶咗啲鹹香味😆加埋啲新鮮蔬菜同芝士 口感豐富又好開胃😊單骨雞翼蜜糖💰$88真心好好食呀❤️‍🔥 雞翼烤得香脆 外皮裹咗蜜糖🥳食落去甜甜脆脆 帶咗啲微焦嘅味道😝雞肉嫩滑多汁 配合埋蜜糖嘅甜味 好有層次感😎每啖都令人滿足🤤芝士煙肉焗紐西蘭青口💰$138絕對係好小何食到既味道😛青口上面放左整大量既芝士同煙肉碎粒🧀🥓食落去口感好豐富 芝士唔係融化係口個種反而係粒狀帶咗啲濃郁嘅奶香味😌煙肉嘅鹹香味同青口嘅鮮甜味互相襯托😍👌aga Restaurant & Bar📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓
想講一嚟到餐廳就有一種幾神秘同高級嘅感覺😳

煙肉嘅鹹香味同青口嘅鮮甜味互相襯托😍👌

aga Restaurant & Bar
📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓
2024-05-19 7 瀏覽
餐廳行型格路線,光線微暗,有室內同室外座位,感覺好chill😆巴馬火腿芝士焗豬鞍($238)豬鞍嫩滑多汁,搭配上巴馬火腿嘅鹹香同芝士,口感好豐富,味道都比一般嘅豬鞍濃郁同突出👍🏻蒜香橄欖油大蝦扁意粉($128)充滿了大蝦的香氣和橄欖油的風味,俾人一種地道的意大利美食感🤤大蝦新鮮彈牙,搭配蒜香的橄欖油,散發出濃郁的味道👅扁意粉煮得剛好,帶一點嚼勁,能完美吸附醬汁,好食!單骨咸蛋黃雞翼($88):絕對岩雞肉愛好者🤣雞翼烤得外脆內嫩,入面肉質保持鮮嫩和多汁。咸蛋黃好均勻包住雞翼,的調味恰到好處,咸香但不過分

巴馬火腿芝士焗豬鞍($238)

蒜香橄欖油大蝦扁意粉($128)

單骨咸蛋黃雞翼($88):

之前黎過幾次藍馬商業大廈食野,今日黎見到呢間Aga酒吧餐廳,就去試一試佢😋餐廳環境好靚,輕工業風,最驚喜係有室外座位!好chill好relax 😍有一排露台邊梳化座,另外有兩張日式tatami座位,加上柔和燈光,感覺世外桃源咁。🍄松露野菌湯超級濃郁松露野菌味,仲有粒粒雜菇,足料有口感👍🏻🥗特選海鮮沙律(黑醋欖油)沙律菜好新鮮,最驚喜係有好多海鮮!珍寶帶子好厚肉鮮嫩😍鮮蝦彈牙惹味,另外仲有蟹肉蟹籽,超級豐富。🍝香煎石斑柳扒墨魚麵真材實料係真石班😋兩大塊,肉質厚實鮮味。墨魚麵彈牙,用左橄欖油,香蒜,洋蔥調味,口感豐富。🍕西班牙風乾火腿薄餅餅底係餅乾薄片,焗得香脆。有大量芝士,風乾火腿,火箭菜,調味好好,不會漏。🌟🌟總括嚟講,餐廳環境超絕,性價比高,係舒適用餐好地方。

🍄松露野菌湯
超級濃郁松露野菌味,仲有粒粒雜菇,足料有口感👍🏻

🥗特選海鮮沙律(黑醋欖油)

🍝香煎石斑柳扒墨魚麵

🍕西班牙風乾火腿薄餅

🌟🌟總括嚟講,餐廳環境超絕,性價比高,係舒適用餐好地方。
2024-05-13
  • 牛肝菌磨菇松露忌廉湯