2023-08-11 159 瀏覽
8鍋🍲Ordered the garlic beef pot (you can change the meet to your choice of pork or chicken as well) I chose pork and the pork was delicious! The pot had a variety of ingredients including veggies, enoki mushrooms, narutos, corns, clams and fish balls. You could also flee t the pot to come with rice or vermicelli. I chose vermicelli Cus it went well with the soup. Overall the taste was flavourful. Had a strong garlic taste which I loved - it matched with all the ingredients very well and it’s perf
8鍋🍲

Overall the taste was flavourful. Had a strong garlic taste which I loved - it matched with all the ingredients very well and it’s perfect pot for a cold rainy day!

My friend ordered the medicinal lamb pot and it was very tasty too. They had ingredients that matched the soup well and it felt a lot healthier than my one 🫣
8鍋臭臭鍋是一家位於銅鑼灣的台式火鍋專門店,以一人一鍋形式供應🫕銅鑼灣店面很大,座位寬敞,環境舒服,用QR code下單,快捷方便晚市套餐$100左右,湯底有約10款選擇,跟鍋的配料是固定的,不同湯底配上不同的配菜(可額外加錢追加配料),另外亦供應台式小食及飲品,性價比高,值得一試🫶🏾鍋上枱時以一個熱鐵鍋上,火猛烈燃燒至食物熟透便可開動🍽️鍋底可自選辣度,肉類有牛肉、雞肉、豚肉或羊肉可以選擇,主食有白飯、粉絲或加錢升級的烏冬、王子麵可以選擇,固定的配菜包括丸類和蔬菜類等配料,有些食材更是由台灣直送,味道地道正宗✨招牌臭臭鍋-牛肉粉絲 $148餐廳的招牌,顧名思義,臭臭鍋的臭豆腐味道蠻濃郁;配料有芋泥貢丸、鴨血、米血糕、沙白、大腸、臭豆腐、腐竹、番茄等肉類選了牛肉,份量多,有牛味,味道不俗粉絲煙韌有彈性,掛滿湯汁也不易變糊臺式麻辣鍋-羊肉粉絲 $119湯底有麻香,而味道滾得越辣;鍋的配料有甜不辣、福州魚蛋、鴨血、沙白、魚片、魷魚圈、麻辣餃、娃娃菜、老油條、泡麵等肉類選了羊肉,份量多,有羊味而不膻一口酥炸臭豆腐 $1晚市推出了加$1就有一客4粒炸豆腐粒炸得幾香口,配上豆板醬,抵吃!QQ地瓜球

鍋上枱時以一個熱鐵鍋上,火猛烈燃燒至食物熟透便可開動🍽️

招牌臭臭鍋-牛肉粉絲 $148
肉類選了牛肉,份量多,有牛味,味道不俗
粉絲煙韌有彈性,掛滿湯汁也不易變糊

臺式麻辣鍋-羊肉粉絲 $119
肉類選了羊肉,份量多,有羊味而不膻

一口酥炸臭豆腐 $1
晚市推出了加$1就有一客4粒炸豆腐粒
炸得幾香口,配上豆板醬,抵吃!

QQ地瓜球 $32
地瓜球新鮮炸起,外脆內軟,口感煙韌

檸檬冬瓜茶(少冰、微甜) $27
冷涼飲品,清熱解膩

-總體評分-
環境:8/10
食物:9/10
服務:8/10
抵食:8.5/10
2023-07-07 506 瀏覽
台式火鍋絕對係台灣一大名物, 去過台灣旅遊嘅朋友一定念念不忘台式火鍋🍲濃郁嘅湯底加上美味多款各式各樣嘅餸料, 實在令人難以抗拒8鍋臭臭鍋絕對可以滿足到你! 😋一人一鍋套餐有得自選湯底同火鍋料嘅組合, 另有唔同辣度, 可揀飯或者粉絲或加錢要王子麵或滷肉飯🥢好鍾意呢度嘅火鍋套餐✨一鍋有齊哂咁多款野食~貴精不貴多⭐️岩哂食量不大嘅女士! 肚餓想食多啲嘅又可以加少少錢加大份量或額外點餸~非常flexible😊 我同友人分別點左蒜香牛肉鍋同埋台式麻辣鍋🍲兩個鍋嘅湯底同餸料都好唔同! 各有千秋各有特色😋台式麻辣鍋🍲裡面有娃娃菜、肉片、金針菇、韭菜、大腸、臭豆腐、蜆、豬血糕、鴨血、鳥蛋、貢丸、粉絲等等! 湯底辣得黎有陣好香濃嘅藥材味🤤而且所有餸料都吸哂湯準嘅精華, 尤其係老油條炸到外脆內軟, 仲索哂湯底嘅精華❤️香蒜牛肉鍋🍲湯底香蒜味超濃郁👍🏻配料有娃娃菜、牛肉片、炸枝竹、甜不辣、牛丸、老油條、粟米、金針菇、粉絲、蜆、鳴門卷、蕃茄、青豆角等等.. 份量多到食唔哂😂另外要輕輕一推呢度嘅飲品🥤絕對值得加錢一試! 每款冰凍特色飲料都係手搖飲品, 有各款唔同口味嘅紅茶、綠茶、果茶、奶茶同梳打等等..🧋仲有得揀甜

另外要輕輕一推呢度嘅飲品🥤絕對值得加錢一試! 每款冰凍特色飲料都係手搖飲品, 有各款唔同口味嘅紅茶、綠茶、果茶、奶茶同梳打等等..🧋仲有得揀甜度同冰量, 打邊爐點少得一杯冰冷嘅凍飲呢?🥰
2023-07-06
2023-07-06 64 瀏覽
今天要分享一家在銅鑼灣謝斐道的8鍋臭臭鍋。這家店位於駱克大廈A座地下E舖,提供各種口味的臭臭鍋。今天我們點了他們家的招牌菜沙茶牛肉鍋,搭配上百香果綠茶。首先,讓我來介紹一下這道沙茶牛肉鍋。這道菜由鮮嫩的牛肉片、蔬菜和香料組成,搭配上店家特製的臭臭鍋湯底,味道非常鮮美。而我選擇小辣的口味,辣度剛好適中,讓我可以品嚐到湯底的鮮味和香料的風味,同時也不會太辣影響口感。牛肉片非常嫩,入口即化,絕對是這道菜的亮點之一。蔬菜也很新鮮,口感爽脆,和湯底的味道完美融合。接下來是我點的百香果綠茶,這杯飲料非常清爽,加入了百香果的酸甜口感和綠茶的滋味,非常適合搭配臭臭鍋。而且價格也非常實惠,只需要$7.0元。

已經好耐冇食8鍋臭臭鍋,食呢個嘅好處係咩餸都有少少,preset 好~好啱有選擇困難症嘅我😝🧀芝士牛奶鍋 配粉絲材料包括:🐮肥牛(可以揀其他例如雞肉、豬肉等),娃娃菜,白豚肉,🎃日本南瓜,豆皮蝦捲,香菇貢丸,麻吉燒,沙白,香菇,蟹柳,金針菇,炸枝竹,鳴門卷,雞蛋,王子麵(半個),芝士片,蛋餃,黃金魚籽球,十分豐富~ 因為見到有半份王子麵,所以揀咗配粉絲可以試多啲唔同嘅野😚建議王子麵煮一陣散咗就可以食~避免煮得太耐過淋~粉絲就可以煮耐啲都咁好味👍🏼當中蔬菜部份幾新鮮又嫩!另外我自己鍾意將隻蛋慢慢整熟,原隻食,有少少似荷包流心蛋🤩就唔篤穿佢/將佢攪拌撈勻,唔知大家又鍾意咩食法多啲😝一口酥炸臭豆腐加一蚊就可以有四粒,好抵食😳臭豆腐味唔算話好濃郁,想試臭豆腐又驚臭嘅都可以一試😂好欣賞佢即叫即整,嚟到外皮係脆入邊都係好夠熱🔥🥘臺式麻辣鍋 配白飯麻辣濃味嘅食物,當然係配白飯😙材料包括:肥牛,娃娃菜,牛肉片,麻辣餃,甜不辣,福州魚蛋,龍脷柳,鴨血,沙白,米血糕,大腸,魷魚圈,老油條,金針菇,炸枝竹,王子麵(半個),鳴門卷,青豆角~當中最出色嘅定係肥牛,麻辣嘅口味好香口惹味~ 雖然叫咗小辣,但係食一啲

🧀芝士牛奶鍋 配粉絲

一口酥炸臭豆腐

🥘臺式麻辣鍋 配白飯
麻辣濃味嘅食物,當然係配白飯😙材料包括:肥牛,娃娃菜,牛肉片,麻辣餃,甜不辣,福州魚蛋,龍脷柳,鴨血,沙白,米血糕,大腸,魷魚圈,老油條,金針菇,炸枝竹,王子麵(半個),鳴門卷,青豆角~當中最出色嘅定係肥牛,麻辣嘅口味好香口惹味~ 雖然叫咗小辣,但係食一啲好吸汁嘅蔬菜例如金菇嘅時候都依然覺得有啲辣~要即刻飲番杯冰凍嘅茶去解解🌶️辣🤣

🪴盆栽奶茶
叫咗微甜,甜味適中👍🏼朱古力味同茶味比例平均,另外上面加咗Oreo碎,我自己幾鍾意呢個配搭😋

🥤茉香綠茶
都係叫咗微甜,茶味濃郁,另外都幾解渴、解辣同清爽😚

推介指數:⚡️⚡️⚡️⚡️
餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️
服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️
再訪:Yes
  • 臺式麻辣鍋
2023-06-30 34 瀏覽
同女朋友拍拖☺️又嚟食呢個好食又唔貴嘅台式火鍋!呢度店員好友善,今日落單時手多,係電子落單時係備註打左個暗號,打完都唔記得咗,點知店員請咗我地食小食🤤🤤多謝!!
尖沙咀分店就已經試過喇,不過銅鑼灣分店就真係第一次試~呢度嘅環境都幾舒服,我哋6:00嚟到坐梳化位,坐得相當舒適😆呢度採取QR code落單,所以喺手機好清楚睇到有咩食物種類,都寫埋鍋裏面有啲咩食材~佢都有好多配料可以俾你追加,啱晒啲想食多幾樣配料嘅客人😎我就叫咗個臺式麻辣鍋配肥牛片同粉絲 ($119),中辣對於我嚟講啱啱好,有麻香,亦都唔會過鹹~入面嘅配料都非常之豐富,我自己最鍾意就係甜不辣😆本身甜甜地配返個辣嘅湯底好平衡~另外佢嘅牛肉片我覺得都唔差,份量多,亦都好有牛味🤭我叫咗一杯葡萄柚綠茶加彩虹寒天 ($39)~解辣之餘,亦都算幾開胃👍🏻男朋友就叫咗芝士牛奶鍋 ($119),再追加左一份豚肉 ($20)添😆呢個鍋嘅牛奶味超重,令到裏面嘅配料都好滑好creamy~配料同我嗰個好多都唔同㗎,丸類比較多,但係都好食嘅~男朋友叫咗王子麵 ($10),加落湯底食係最正嘅😋呢個一人一鍋嘅性價比好高,加上配料種類都好多,好多食材都可以試吓,值得一試~

臺式麻辣鍋

葡萄柚綠茶配彩虹寒天

2023-06-17
臺式麻辣鍋
葡萄柚綠茶配彩虹寒天
2023-06-15 490 瀏覽
位於銅鑼灣的台式火鍋專門店,以一人一鍋形式供應。湯底有多達9-10款選擇,有辣也有不辣的;跟鍋配料是固定的,不同湯底配上不同的配菜,還可額外加錢加添火鍋配料。有些食材更是由台灣直送,味道地道正宗。另外還供應少量小食及台式飲品。套餐1:招牌臭臭鍋肉類可以自選雞牛豬,辣度也是。另外還配有白飯、粉絲,或加錢升級成烏冬、王子麵。粉絲放進湯鍋裡,吸收了湯底精華,不過粉絲份量較少,若果多一點更佳。這款是餐廳的招牌臭臭鍋,上枱時以一個熱鐵鍋上,火猛烈燃燒至食物熟透便可開動了。配料有鴨血、米血糕、沙白、大腸、臭豆腐、腐竹、番茄等。最特色的食材是臭豆腐,味道蠻濃郁,充滿台式風味。整體湯底也是帶點臭豆腐味的,所以顧名思義臭臭鍋。近日餐廳推出了加$1就有一客一口酥炸臭豆腐,一口大小的炸豆腐粒,香口,蘸上豆板醬,跟台灣夜市吃到的無差。套餐2:臺式麻辣鍋鍋入面有很多配料,有甜不辣、福州魚蛋、鴨血、沙白、魚片、魷魚圈、麻辣餃、娃娃菜、老油條、王子麵等。這款的湯底相對較鹹,而且辣度滾得越耐,味道越辣、越濃郁。王子麵跟平日吃的即食麵不同,口感更加硬身及煙韌,浸久了掛滿湯汁也不易變糊,麵條更富彈性。
位於銅鑼灣的台式火鍋專門店,以一人一鍋形式供應。
套餐1:招牌臭臭鍋

蘸上豆板醬,跟台灣夜市吃到的無差。
套餐2:臺式麻辣鍋

2023-06-14 66 瀏覽
今日去左銅鑼灣行街行行下發覺肚餓而我fd 就介紹左係駱克道附近既一人台式火鍋店試下都好耐冇打邊爐🍲luuuuu就勁快衝左入去佢呢度係台式一人火鍋🍲都有10個鍋俾你揀而且每個鍋有冇default既餸咁就唔驚食唔晒 又試得好少餸我個fd d就揀左台式麻辣鍋其中包含了豐富的食材,如娃娃菜、牛肉片、麻辣餃、甜不辣、魚蛋、鴨血、沙白、米血糕、大腸和老油條等。其中最引人注目的當屬麻辣湯底它口感麻辣香氣四溢能夠讓您的味蕾得到徹底的刺激此外,各種食材的口感非常豐富從娃娃菜的清脆到牛肉片的鮮嫩再到鴨血的彈牙每一口都充滿了濃郁的味道而我就揀左香蒜牛肉鍋其中包括了娃娃菜、牛肉片、蔥爆貢丸、甜不辣、牛丸、沙白和黃金魚籽球等食材這道菜的特點在於香蒜香辣湯底它口感香辣,鮮味十足,讓人回味無窮牛肉片入口即化,肉質鮮嫩貢丸和牛丸的口感也十分豐富而黃金魚籽球的口感清爽沙白的香甜更是為整道菜增添了一份鮮甜味呢間台式火鍋性價比真係好高 200都唔使就可以打邊爐真係超開心🤣🤣
今日去左銅鑼灣行街

其中最引人注目的當屬麻辣湯底
它口感麻辣
香氣四溢
能夠讓您的味蕾得到徹底的刺激

此外,各種食材的口感非常豐富
從娃娃菜的清脆到牛肉片的鮮嫩

再到鴨血的彈牙
每一口都充滿了濃郁的味道

而我就揀左香蒜牛肉鍋

這道菜的特點在於香蒜香辣湯底
它口感香辣,鮮味十足,讓人回味無窮

牛肉片入口即化,肉質鮮嫩

貢丸和牛丸的口感也十分豐富
而黃金魚籽球的口感清爽
沙白的香甜更是為整道菜增添了一份鮮甜味

呢間台式火鍋性價比真係好高
200都唔使就可以打邊爐真係超開心🤣🤣
好耐無食臭臭鍋🥘呢日去咗銅鑼灣嘅8鍋 同男朋友一人一鍋 可以各自揀自己鐘意嘅湯底配料😌食到好滿足有9款鍋可以揀 最平嘅$100都唔洗 而且食材大部分都台灣直送喔👍🏻▪️沙茶牛肉鍋沙茶湯底帶有少少花生味 夠香夠惹味▫️芝士牛奶鍋濃郁奶味 同芝士混和後更香兩款鍋入面都有好多配料 肉類可以自選 牛肉都幾滑 同沙嗲好夾 我哋仲加錢要增量🐂而牛奶鍋就配豚肉 帶醎香嘅芝士更突出到肉味 而且牛/豬淥得耐咗都唔覺老 另外仲有羊肉揀🐏另外配料有粟米/冬菇/鳴門卷/貢丸/牛丸等 我哋特別鐘意軟糯嘅甜不辣 煙韌有口感嘅麻吉燒 同埋索湯索到極致嘅娃娃菜😋套餐會跟埋主食同飲品 粉絲同王子麵感覺最地道 或者可以選擇配飯🍚飲品當然係台式為主 金桔檸檬綠茶夠解渴 珍珠奶茶都唔錯 唔會太甜 珍珠亦煙靭🧋

▪️沙茶牛肉鍋
沙茶湯底帶有少少花生味 夠香夠惹味
▫️芝士牛奶鍋
濃郁奶味 同芝士混和後更香

芝士牛奶鍋 HK$111唔知點解,女仔對芝士鍋有一種天生的迷之嚮往🫕❤️‍🔥肚腩都唔例外,搭配130g 嘅肥牛片,真係份量多到夜晚都唔洗食飯🤯唔同坊間嘅打邊爐,牛肉都係一塊塊,佢係一舊有重量嘅牛😂🐮鍋嘅配料都好出色,有蜆、牛丸、年糕🍥腐竹。菜類有南瓜🎃娃娃菜、菇🍄等等,真係好難想像$100蚊有咁多野食🥳🤩作為火鍋,湯底係重中之重,肚腩食過嘅火鍋,一係就水咁稀、一係就某種調味品太濃、或者唔夾,但係呢個芝士牛奶鍋唔係太濃稠,味道都冇過份喧賓奪主,確實唔錯🥛順帶一提,本身湯底就有王子麵,所以可以唔額外加🍜飲品方面肚腩揀左冬瓜鮮奶,味道同黑糖鮮奶有啲似🧋但係冇咁死甜,一次過滿足兩個願望😜香蒜牛肉鍋 HK$136朋友揀嘅.據聞味道都幾唔錯,加左白豚肉同埋大腸🐖肉量當然都係十分澎湃🌊料都有啲襯番個鍋底嘅食物,例如油炸鬼、蕃茄同埋荀🍅肚腩就jam 左件大腸,十分肥美呢,而且冇鯹味,唔錯😍朋友加左一口臭豆腐,肚腩中意點醬✌🏻均勻地散播係一口臭豆腐嘅醬汁令肚腩幾滿意,如果脆口啲加熱啲就更好啦🤪士林鹽酥甜不辣 HK$34呢個係肚腩再去會點嘅野🤣因為加左鹽酥,咸咸甜甜好正💕✨而且層皮都脆脆地,入邊有咬口,好香
芝士牛奶鍋 HK$111

順帶一提,本身湯底就有王子麵,所以可以唔額外加🍜

香蒜牛肉鍋 HK$136

士林鹽酥甜不辣 HK$34
呢個係肚腩再去會點嘅野🤣因為加左鹽酥,咸咸甜甜好正💕✨而且層皮都脆脆地,入邊有咬口,好香🥰

秘製香辣鴨血 HK$42
調味都唔錯,有小小似紅油抄手嘅味道,鴨血份量都多🔥

🍭8鍋臭臭鍋
🍭銅鑼灣謝斐道440號駱克大廈A座地下E號舖
#8鍋臭臭鍋 #台式火鍋 #銅鑼灣 #一人火鍋 #台式火鍋#一人台式火鍋 #臭臭 #台式臭臭鍋 #火鍋 #銅鑼灣美食 #taiwanese #spicy #hotpot #8potshk #goodfoodgoodmood #eatwithme #taiwanesefood #8potshk #銅鑼灣美食
2023-06-07
呢間係回頭率極高嘅一人台式火鍋店😍呢到嘅鍋底款底非常之多,而且每一款嘅配料都會有啲唔同😋除左火鍋之外,呢到仲有唔同嘅特色台灣小食同飲品可以選擇,滿足度十足😝。.🍼芝士牛奶鍋 $115今次小編特別推介呢個芝士牛奶鍋,入面有豆皮蝦卷、麻吉燒、沙白、日本南瓜、嗚門卷、芝士片、蛋餃、王子麵等🤭混合咗日本同埋台灣嘅特色,湯底濃郁得黎又鮮甜,一個人食嘅話絕對夠飽🥳.💰人均消費~ $150.🍽味道:3.5/5🏙環境:3.5/5👨🏼‍🍳服務:3.5/5💧衛生:4/5💰價錢:4/5
🍼芝士牛奶鍋 $115
💰人均消費~ $150
🍽味道:3.5/5
🏙環境:3.5/5
👨🏼‍🍳服務:3.5/5
💧衛生:4/5
💰價錢:4/5
2023-06-07 39 瀏覽
今日同朋友兩個去食一人打邊爐,一鍋十下十下吹下水最好入到去住程播住飛輪海的歌,真系好懷念年輕的時光招牌臭臭鍋臭臭鍋湯底有少少臭豆腐味,臭味唔算好濃烈貢丸包左滿滿的芋泥,幸福到爆的爆漿感QR code 落單可以自選肉類,唔食牛可以轉豬,設計幾窩心沙嗲牛肉鍋沙嗲湯底味較濃郁,浸肉食天好味主食建議叫粉絲,寫湯食唔錯盆栽奶茶晚市加配飲品無折扣,不過單點都唔算貴盆栽奶茶無糖都有味,本身奶蓋都有點甜味飲品都幾大杯,份量合格

今日同朋友兩個去食一人打邊爐,一鍋十下十下吹下水最好
入到去住程播住飛輪海的歌,真系好懷念年輕的時光

招牌臭臭鍋
臭臭鍋湯底有少少臭豆腐味,臭味唔算好濃烈
貢丸包左滿滿的芋泥,幸福到爆的爆漿感

沙嗲牛肉鍋
沙嗲湯底味較濃郁,浸肉食天好味
主食建議叫粉絲,寫湯食唔錯

盆栽奶茶
晚市加配飲品無折扣,不過單點都唔算貴
盆栽奶茶無糖都有味,本身奶蓋都有點甜味
飲品都幾大杯,份量合格

2023-06-07 368 瀏覽
上次是lunch time和同事吃,時間有點趕,今次夜晚再訪,慢慢吃又可以傾下計。平日晚市人流不算太多,銅鑼灣店面都很大,座位寬敞。一樣都是一人一鍋形式供應,晚市套餐$100鬆少少起就有得吃,套餐可自選跟飯或粉絲,我們就加了$10要王子麵,不過建議兩位女生加一個麵就好,我們各自加一個結果吃不完…晚市原來可以加$1要一口酥炸臭豆腐,勁抵吃!炸得幾香口,一試無妨。- 芝士牛奶鍋牛奶味不算很濃,但芝士味就很足,還有半溶的芝士在配料上,原來這款鍋本身已經配半個王子麵,吃下就好似芝士麵,超喜歡這個配搭。下單時肉類可改的,我沒有要豚肉,改了肥牛片,一樣好吃。配料勁豐富:娃娃菜、肥牛片、日本南瓜、心型魚豆腐、台灣貢丸、麻吉燒、沙白、香菇、蟹柳、金針菇、炸技竹、鳴門卷、雞蛋、烏冬、芝士片、蛋餃、黃金魚籽球。- 藥膳羊肉鍋下單時肉類都一樣可以更改的,配料和芝士牛奶鍋是不一樣的,看朋友的份也幾吸引:娃娃菜、羊肉片、翡翠魚豆腐、台灣费丸、准山、香菇、貢丸、沙白、油豆腐、金針菇、炸枝竹、粉絲、鳴門卷、素鮑魚、鴨肉丸、蓮藕、木耳、豆乾。飲品都很貼心,在app已經可以自選晒所有少冰、微甜、半甜之類,我們加錢要了檸

- 芝士牛奶鍋
藥膳羊肉鍋
- 藥膳羊肉鍋
飲品都很貼心,在app已經可以自選晒所有少冰、微甜、半甜之類,我們加錢要了檸檬冬瓜茶、香芋奶茶。
2023-06-06
藥膳羊肉鍋
🍲8鍋臭臭鍋🍲銅鑼灣🍲台式鍋🍲同男朋友想輕鬆食個飯,今次都揀左食好耐無見嘅台式臭臭鍋,止下思鄉!🍲 招牌臭臭鍋酸辣鍋配豬肉係最台的選擇!個甜辣好好味,配火鍋亦都好開胃!豬肉份量超多,但要啲時間煮,一定要滾晒先好食~ 酸菜配麵都好好味,同埋豆腐一齊食就好!🍲 芝士牛奶鍋 配羊肉 同粉絲一睇就想食呢個,結果超越我地期待,牛奶香滑夠味,芝士好creamy,會同其他火鍋配料配合!入面材料豐富,有大腸、羊肉、南瓜、貢丸、腐竹、鴨血、王子麵,隻雞蛋係靈魂~我地先後食左王子麵同粉絲,都係比較鐘意呢個湯底!我地亦都加配左冬瓜茶同脆脆豆腐粒粒!豆腐粒粒配甜醬好有feel嘅小食,跟餐都係加一蚊咋!🥰 餐廳環境好輕鬆,我隔離枱有學生同朋友聚餐,有保險佬同朋友食飯,亦有情侶靜靜食飯,享受收工後嘅小確幸~店員超nice,會幫我地加湯,燒乾左又提醒我地,好友善!8鍋臭臭鍋 (謝斐道) 網址: https://s.openrice.com/QrbS0yzw200~uZ5MGAA地址: 銅鑼灣謝斐道440號駱克大廈A座地下E號舖電話: 29702088===================== #臭臭鍋 #酸菜
🍲8鍋臭臭鍋🍲銅鑼灣🍲台式鍋🍲

🍲 招牌臭臭鍋

🍲 芝士牛奶鍋 配羊肉 同粉絲

我地先後食左王子麵同粉絲,都係比較鐘意呢個湯底!

店員超nice,會幫我地加湯,燒乾左又提醒我地,好友善!

8鍋臭臭鍋 (謝斐道)

地址: 銅鑼灣謝斐道440號駱克大廈A座地下E號舖
電話: 29702088
=====================
#臭臭鍋 #酸菜白肉鍋 #羊肉鍋 #牛奶芝士鍋 #芝士牛奶鍋 #一人火鍋 #每人一鍋 #王子麵 #大腸 #貢丸 #豆腐 #火鍋配料 #好味 #好食 #hkig #hkfoodie #hkfood #hkgirl #hkfoodblogger #台式料理 #台式飲品 #冬瓜茶 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣必食