2008-03-22 33 瀏覽
三月二十日(星期四)最後都係冇去做gyn,而且仲食左好多野tim-.-!!!去左好多野食既foodcourt覓食!搵位都有難度呀!呢度又的確好多CHOICE既!^^試下呢度既拉麵先!不過唔記得左睇下呢個有冇溏心蛋>.<叫左個冇雞蛋既野菜义燒拉麵!佢係粗麵,都唔錯!幾煙un!而個湯底係豬骨醬油味!唔錯!唔太肥!而义燒就肥左dd!好多白色既脂肪!overall都ok既!
三月二十日(星期四)

最後都係冇去做gyn,而且仲食左好多野tim-.-!!!

試下呢度既拉麵先!

不過唔記得左睇下呢個有冇溏心蛋>.<

叫左個冇雞蛋既野菜义燒拉麵!

而义燒就肥左dd!好多白色既脂肪!

overall都ok既!
2008-03-22 20 瀏覽
今日跟媽媽去沙田,行得很疲倦,就到西田food court吃lunch!!=)我選了吃8番拉麵我和媽share 一碗豬軟骨拉麵豬軟骨拉麵我其實好驚食豬軟骨=3="但係d肉好味,,d骨我唔敢食,, 我會打冷震的+v+拉麵好彈牙,,豬骨湯好飲好濃牙>33<``豬骨湯記住飲哂呀!! =) 總括而言好好味ah!!
今日跟媽媽去沙田,

我選了吃8番拉麵
我和媽share 一碗豬軟骨拉麵

豬軟骨拉麵
我其實好驚食豬軟骨=3="
但係d肉好味,,d骨我唔敢食,, 我會打冷震的+v+

拉麵好彈牙,,豬骨湯好飲好濃牙>33<``

豬骨湯記住飲哂呀!! =)
總括而言好好味ah!!
2008-03-09 11 瀏覽
8/3(六) 3:30pm三八之日,為新廁板入新城市走一趟.兼職過後肚子空空餘也;抵達西田的美食廣場,立時找點吃的.卻步於口碑不俗的"八番拉麵",點了粟米珍寶拉麵$35,加$20轉套餐跟煎餃子,豆腐布甸及汽水.粟米珍寶拉麵--豬骨湯底;味道非濃郁型;拉麵略帶梘水,講不上煙韌爽口;那半隻溏心蛋是其殺水鐧;半溶狀的蛋黃盪著盪著,口感食味一流.配菜如木耳,蔥粒,筍絲,芽菜等份量慷慨;另附上一片"8"字竹輪,滿可愛的!煎餃子--皮薄而脆口;肉餡口感鮮度並重!豆腐布甸--紅腰豆撒面,味道微鹹而富粉粉質感;而綠茶汁跟香滑的豆腐布甸味道相當合拍;豆腐味濃郁得很,意外的美味!服務員態度親和,有求必應.柯打後才知悉逢八號野菜拉麵特價$28(原價$36).依價格來說,算起來也吃得過!
8/3(六) 3:30pm

煎餃子--皮薄而脆口;肉餡口感鮮度並重!

2008-03-02 6 瀏覽
沈晚同左bf去西田搵食,見到呢間幾旺喎,之前試左mega box果間,唔知呢間得唔得呢..我同bf都係叫左個叉燒拉麵加炸雞套餐,價錢大約50度,都幾合理呀,一見到碗麵,有4塊叉燒,正呀,仲要唔係好瘦果種,好好食呀,個湯底又好濃,唯一要彈下就係個麵唔太彈牙,有小小似公仔麵feel,可能個麵未發得晒,個雞球都幾好味,但點解日本炸雞會點雞醬呢,個人覺得點沙律醬會正好多...呢餐都幾滿意,如果禁既價錢好過食味x,會再去食架...
呢餐都幾滿意,如果禁既價錢好過食味x,會再去食架...
2008-02-12 14 瀏覽
其實這已經是數月前品嘗了,但我一直忘了打食評。這算不錯的啊!如果我沒有記錯的話,那時是沒有套餐的,所以沒有飲品!這是彼痛苦的事呢!!那些豬軟骨很入味啊!但略嫌份量較少(我是一個胃口大的人呢!)以這個價錢來說,我相信可以嘗到些更美味的拉麵吧?!期待下次它的份量能多一點,期待它推出套餐。p.s.:在這裡找位(由於是food court),簡直想死!
其實這已經是數月前品嘗了,
但我一直忘了打食評。

這算不錯的啊!
如果我沒有記錯的話,那時是沒有套餐的,
所以沒有飲品!這是彼痛苦的事呢!!
那些豬軟骨很入味啊!
但略嫌份量較少(我是一個胃口大的人呢!)
以這個價錢來說,
我相信可以嘗到些更美味的拉麵吧?!

期待下次它的份量能多一點,
期待它推出套餐。

2007-12-15 4 瀏覽
食左呢度最出名ge野菜拉面加炒飯個面好食,又多菜個湯都幾好,不過就實有d味精喇好彩唔多,食完都唔會好口渴不過呢個多菜拉面真係幾好食,好清爽感覺唔會好滯,呢點非常好同埋個炒飯都幾香口真係幾唔錯
食左呢度最出名ge野菜拉面加炒飯
個面好食,又多菜個湯都幾好,不過就實有d味精喇
好彩唔多,食完都唔會好口渴

不過呢個多菜拉面真係幾好食,好清爽
感覺唔會好滯,呢點非常好
同埋個炒飯都幾香口
真係幾唔錯
2007-12-09 6 瀏覽
同老婆行下街後,又返返來西田FOOD COURT食拉面,因為之前已食左壽司,所以2人SHARE一碗拉面. 野菜拉面(粗面)(佢地的人氣NO. 1) –要豬骨湯底,奶白色的湯底好甜,但唔似係落好多味精. 粗面好味又彈牙. D野菜係炒過的,香而不油膩. 肉碎有黑椒味,唯一一片的义燒肥瘦適中,入味. 贈送一小杯凍綠茶(無糖)食完覺得好開心!

贈送一小杯凍綠茶(無糖)

食完覺得好開心!
2007-11-04 22 瀏覽
我食過兩次,兩次都係吉列豬扒拉麵(豬骨湯底)兩次都覺得好好味~麵唔會好淋~個湯都唔錯~個豬扒最正~好鬆化加16 蚊有一個細炒飯~同埋氣水加20蚊有餃子~同氣水加18??有3舊炸雞同氣水~我就食過炒飯~雖然唔係有D咩料~但係好香口~算唔錯一碗麵加一碗飯既份量都唔小GA~所以兩次都係同人SHARE
我食過兩次,兩次都係吉列豬扒拉麵(豬骨湯底)
兩次都覺得好好味~麵唔會好淋~個湯都唔錯~
個豬扒最正~好鬆化

加16 蚊有一個細炒飯~同埋氣水
加20蚊有餃子~同氣水
加18??有3舊炸雞同氣水~

我就食過炒飯~雖然唔係有D咩料~但係好香口~算唔錯
一碗麵加一碗飯既份量都唔小GA~所以兩次都係同人SHARE