2012-09-30 24 瀏覽
中秋節去食,人唔算多,但2人枱很細張,放唔到好多食物.三文魚刺身都未完全解凍,其它都OK.鐖板葱花牛肉味道係唔錯但煮的太老,咬到咬唔到,當然唔食啦.跟住有位身份比侍應大走過嚟收,佢叫我地唔好浪費食物,我同佢講老到食唔到,叫佢自己試吓,佢就話佢地可能煮老咗又話佢地D牛肉係咁,咁你叫我點食呀!!佢講曬啦!!!客唔食你都問問咩事先,係唔係都第一時間叫人唔好浪費食物,第一轉就叫,都食唔都就話浪費,真係過份!!!!寿司飯就麻麻,唔好食.飲品就好多選擇.其它都唔錯.
寿司飯就麻麻,唔好食.飲品就好多選擇.其它都唔錯.
2012-09-30
2012-09-21 19 瀏覽
心血來潮,同奶奶想食放題,甘就佢放工所以係mk食因訂了630枱,又係平日,好快有枱入到去氣氛吾差,職員態度參差la,剔野食.款式都算多,野食好快有,但漏單,算la放題常有這問題的食牛柳粒,硬到食香口膠甘,咬吾爛ge!同職員講 食吾到,叫收佢話你地未食唒罰$$$心諗的我地都未話你廚房!最後左放右放魚日混珠收左食牛舌,味道都可接受la 刺身is ok壽司飯熱ge-,-!!平日果場吾算好旺見佢漏單咪再叫多次, 無lala就一式一樣打孖上!想點???耍我-,-我問做乜甘,佢拎張單同我對質!!甘係我叫ge冇計la,食.........最后比張甜品紙我,1人得1份.我下左聲.不過由去漁屋得粒雪米滋都係甘.雪糕到,一拎起融ge叫佢換,話冇,重話係我整融囉!佢放落黎1min都冇啊最后8點失望離坐
心血來潮,同奶奶想食放題,甘就佢放工所以係mk食
因訂了630枱,又係平日,好快有枱
入到去氣氛吾差,職員態度參差la,剔野食.款式都算多,
野食好快有,但漏單,算la放題常有這問題的
食牛柳粒,硬到食香口膠甘,咬吾爛ge!
同職員講 食吾到,叫收
食牛舌,味道都可接受la
刺身is ok

壽司飯熱ge-,-
!!平日果場吾算好旺
最后比張甜品紙我,1人得1份.我下左聲.不過由去
漁屋得粒雪米滋都係甘.雪糕到,一拎起融ge

叫佢換,話冇,重話係我整融囉!佢放落黎1min都冇啊
最后8點失望離坐
2012-09-18
紀念日
2012-08-27 9 瀏覽
去一次都比多佢,後悔。食物冇水準,一D都唔好食,要熱的唔熱,要涷的就涼晒,要汽水冇凍未雪,食物等極都唔嚟!又唔齊。再叫又唔嚟。人手又唔夠,地方又細又污䊧糟。不去也吧!
2012-08-27
2012-08-24 2 瀏覽
琴晚訂左2030食,佢又打黎叫我地早d到,差果2分鐘有位都唔比入.都算啦.點完菜同黎果d全完唔同.等左成晚都冇秋刀魚.個金毛樓面態度衰到呢.一比order佢.即克話又點.(唔想做咪咪x做lol).d刺身原本冇咩野.但裝果個盤d漂白水味未食都嗅到.到走果陣.冇咩人食.叫佢埋單佢個x樣係度吹水都唔找錢.態度.唔係上網見到有呢間野.都唔會一試.係樓下賣魚蛋果d都好服務過佢.唔好話200..比返200蚊我都唔想去.
2012-08-23
2012-06-11 1 瀏覽
提前買了優惠券,訂了台,但依然一人161元,比同檔次的也不便宜!第一輪上菜以後,再也不管我們了,寫了幾次單都不上,等了半小時甚麼也沒來,第一輪卻很快,明顯是有意的。最後就找服務員一樣一樣的要,要一樣拿來一樣,等到最後沒幾個人了才給我們把菜上齊。既然限時兩個鐘,怎還故意拖延上菜時間!
2012-06-11
2012-06-03 4 瀏覽
當你食過其他放題~你就會覺得2000円好難食~~應該熱的野食唔係好熱, BEEF 好“EN”,小“圓“子好多粉,好DRY,BUTTER栗米無味~最能入口係魚生,因為唔使佢地加工 串燒都OK 的~燒CHICKEN 硬骨, BUTTER鮮金菇都可以~ 最好食係NESTLE ICE﹣CREAM

最能入口係魚生,因為唔使佢地加工

2012-06-02
2012-05-08 5 瀏覽
我係買GROUPON: $128 一人 2000 円料理放題專門店 2.5 小時任飲任食放題 (原價$223)買之前係OPENRICE見到有咁多負評 都有D擔心 尤其是係見到漏單問題情況嚴重我BOOK左6:00 (可能食GROUPON一定要6點或者其實特定時間因為佢唔俾我BOOK 6:30)有好多野食揀我同朋友因為擔心漏單 所以TICK左好多野D野食好快就黎到 食食下到後期我已經無影底不過一張單都無漏到D野食上都係熱, 新鮮既D服務生收碟都好快另外甜品注意番只可以叫一次 一個人一樣雀巢雪糕 無乜特別我同朋友ORDER左一次已經飽到食唔落無再叫 (晒左個放題?)淨係食左一個半鐘 我諗可能真係每日D食材都唔同, 又可能見到咁多負評之後間餐廳決定改番好

有好多野食揀
我同朋友因為擔心漏單 所以TICK左好多野
D野食好快就黎到
擺得好靚 D刺身都好新鮮
呢個好似叫芝士金菇肥牛卷 好好食
火炙芝士花之戀好味 不過比較油 火炙牛同火炙三文魚就普通
蕃薯無乜味 其他都唔錯
D野食黎得好快好多 張枱根本無位擺 結果有D菜佢要拎住番去先
我最鍾意既牛肉鍋 個湯好甜 正!
食食下到後期我已經無影底
不過一張單都無漏到
D野食上都係熱, 新鮮既
D服務生收碟都好快

另外甜品注意番只可以叫一次 一個人一樣
雀巢雪糕 無乜特別

我同朋友ORDER左一次已經飽到食唔落
無再叫 (晒左個放題?)
淨係食左一個半鐘

題外話/補充資料: 我寫$150係因為團購唔包服務費
2012-05-07
擺得好靚 D刺身都好新鮮
呢個好似叫芝士金菇肥牛卷 好好食
火炙芝士花之戀好味 不過比較油 火炙牛同火炙三文魚就普通
我最鍾意既牛肉鍋 個湯好甜 正!
  • 芝士金菇肥牛卷
  • 火炙芝士花之戀
2012-03-01 8 瀏覽
同女友去到旺角,大家見肚餓,無端端醒起有個friend之前講起呢間放題,我又未試過,咪走去試下囉。而家諗番,如果我果陣肯開個openrice黎望下d食評,我就唔會如此後悔........一上到七點半,有個部長同我地講"八點last order, 食到八點半"坐低遞左單兩個字倒,黎左少少野 有另一個部長就走黎講"last order, 有咩叫"真係當堂滾左,話番佢知我剛剛到炸wor,佢就若無其事咁走左。成餐飯叫十樣野黎左五樣倒啦,睇番之前既食評好似已經叫有改善(?!),當然我想食果d就永世都唔黎。同埋呢間野最極品既地方就係呢度既侍應,佢地唔會聽倒你地叫佢,亦都唔會走過黎。我想要wasabi都要叫個肥仔兩次先至應我,跟住佢就拎左碟wasabi "砰"一聲敲落我碟壽司上面,果陣真係有破口大罵既衝動!!!講番d野食先:雞腎冇味,雞軟骨冇味,吞拿魚刺身搵塊郵票都厚過佢...甜品大家都知係mini nestea雪糕就唔講啦...如果唔係呢度評分set左最低一分,我真係想比0分呢間咁既野。

真係當堂滾左,話番佢知我剛剛到炸wor,佢就若無其事咁走左

,果陣真係有破口大罵既衝動!!!

甜品大家都知係mini nestea雪糕就唔講啦...

題外話/補充資料: 果晚我隔離檯都係一對情侶來既。 佢地仲慘,食到一半叫枝野飲都未到,前後搵左2次d侍應追。 第三次我聽到個男既同侍應講:"可唔可以追下d野飲啊,我好口渴啊。" 真係聞者心酸聽者流淚.... 食完一肚氣入到lift,入面全部都係中左伏架啦... 一人一句係度鬧間野:"不知所謂""請我都唔鬼去",蔚為奇觀....
2012-02-29
朋友帶我嚟食午餐放題,一坐底就講明食到2點,1點半就last order。再問我朋友個小朋友幾多歲,我朋友答佢8歲之後,佢就話收2大1小費用。等咗足足半個鐘,先有得食,其間有個男士行埋嚟話見諒,因為剛開門,熟食要煮,叫我tick住刺生食先,其實我地係有落,佢miss咗刺生張單。已經遲咗半個鐘,咁係咪應該加番少少時間比我食呢?竟然都未到1點半,就有個男士行埋嚟話last order,問我地仲有冇嘢叫?我地話之前有一張order紙成張冇嚟,佢就叫我地重落,咁我地tick嘅同時,佢企係側邊問我地食唔食得晒?大佬呀!如果你收碟見我有食唔晒先嚟話我,我都無話可說丫!!咁大個女第一次食放題話我食唔食得晒????呢頭落完last order,食物都未出,就即刻print單出嚟叫我埋單,收咗我地錢之後,突然叫我朋友個仔出去度高,然後收3個大人錢,只係拎番啲找續出嚟就咁比番我地唔出聲呢間嘢,我絕對絕對唔會再去我地落單食嘢就識講食唔食得晒???錢就識計3個大人!!!食物唔嚟,唔出聲!(我地最後張單佢都係比少咗好多嘢我地)小童收大人費用,唔出聲!會出聲同你講 last order!(未夠鐘就叫)會出聲叫個小
已經遲咗半個鐘,咁係咪應該加番少少時間比我食呢?
大佬呀!如果你收碟見我有食唔晒先嚟話我,我都無話可說丫!!
咁大個女第一次食放題話我食唔食得晒????

呢間嘢,我絕對絕對唔會再去

我地落單食嘢就識講食唔食得晒???錢就識計3個大人!!!

食物唔嚟,唔出聲!(我地最後張單佢都係比少咗好多嘢我地

小童收大人費用,唔出聲!
會出聲同你講 last order!(未夠鐘就叫)
會出聲叫個小朋友出去度高

2012-02-23
  • 三文魚刺生
去食哩間野之前都有上OPENRICE睇過佢D食評知道佢劣評比好評多 大多都話間野漏單嚴重+服務態度麻麻但之前有聽過朋友話哩間野D野食都OK 所以就黎試試啦點知...我人生之中就咁多左次極差既用膳經歷!!!十二點過D就上到黎一上到去就見到有個員工係廚房聽住耳機禁電話心諗雖然一大早係冇客(我地係第一台-_-)但偷懶都唔好當住客面前偷懶嘛~而廳面就有2個女仔侍應~掛住同個裝個著西裝類似經理既物體傾計有個男侍應首先上黎招呼我地同我地講由於早段既關係 所以好多野食都未有住(起碼有五,六樣都冇><)OK啦..咁我地第一ROUND就叫左必食既刺身(三文魚,甜蝦,飽魚片)仲有天婦羅,燒雞軟骨,燒雞腎,燒牛舌,燒茄子,牛油金菇,芝士焗西蘭花等等刺身係最快上既 仲用個好靚既刺身盤裝住~三文魚份量都幾多下,同埋好新鮮!其實我地一開始都食得幾開心 唔覺有咩異樣但戲肉在後頭囉!!!等左成廿幾分鐘 我地叫左既野食佢只黎左一半天婦羅雞軟骨雞腎等左十世都未見心諗佢可能睇漏單(但全場只得我地一台客,係咪咁都要漏單????!!!)於是我地再ORDER多一次同埋叫第二輪既刺身(甜蝦,飽魚片AND墨魚)好啦~
去食哩間野之前都有上OPENRICE睇過佢D食評
知道佢劣評比好評多 大多都話間野漏單嚴重+服務態度麻麻
但之前有聽過朋友話哩間野D野食都OK 所以就黎試試啦
點知...我人生之中就咁多左次極差既用膳經歷!!!

十二點過D就上到黎
一上到去就見到有個員工係廚房聽住耳機禁電話

有個男侍應首先上黎招呼我地

刺身係最快上既 仲用個好靚既刺身盤裝住~
三文魚份量都幾多下,同埋好新鮮!

其實我地一開始都食得幾開心 唔覺有咩異樣

但戲肉在後頭囉!!!

等左成廿幾分鐘 我地叫左既野食佢只黎左一半
天婦羅雞軟骨雞腎等左十世都未見
於是我地再ORDER多一次
同埋叫第二輪既刺身(甜蝦,飽魚片AND墨魚)

好啦~叫完就邊食菜邊等啦~
就咁又過左十幾分鐘
我D天婦羅雞軟骨仲未黎啊!!!
個人開始有D炆炆地= =
之後叫左個經理過黎 同佢講番個情況 佢就話同我地跟下
點知轉個頭又見到佢同D靚妹侍應係到傾計
唉!!真係好唔掂!!

仲有 D刺身我地TOTAL叫左三ROUND
但除左第一ROUND係正常上菜速度 之後果兩次都等左好耐先黎
其實我地又唔係叫得多 只係2人份量
唔知點解佢搞乜要搞咁耐!!!

重點係全場得我地一台客咋喎!!!!
(後尾有黎多左一兩台學生客)
我真心懷疑佢到底係咪刻意拖慢黎做??!!

仲有一樣野我覺得好奇怪!
就係不斷有人行埋黎想收我地個刺身
但我地仲有幾片三文魚未食晒
而佢就話要收個盤
當下真係覺得好無奈
你無其他盤用咩????!!點解一定要收我地果個??!!

最後~幾經反映~我地既天婦羅雞軟骨終於係LAST ORDER果陣出現了!!
天啊!!!足足等了一個半小時!!!!!!!!!!!氣炸了!!!!
如果唔催佢,佢一定走你單都似!!!!
但味道方面好唔掂!!!!!天婦羅太淡!!!雞軟骨雞翼太咸!!!!

總括而言,今次放題極唔抵食!
等太耐~我地食到既野根本就唔多!
員工服務態度不佳!經理也是!比人感覺做事求其!
連客人咁少都可以做到漏單 我真心佩服!
十極不建議大家黎哩到食午市放題!!!

PS.我由頭到尾都未見過我既墨魚刺身啊-_-

2012-02-24
紀念日
  • 三文魚刺身
Bad
2012-02-21 5 瀏覽
第三次食啦!上次服務勁差!唸住好好地俾多次機會佢上到去叫左好耐都冇人理。。。食完一輪有人收野,點知佢勁大力dum個有汁既碟落火煱到,好多汁灑曬出嚟(((o(*゚▽゚*)o)))
2012-02-20
2012-01-31 2 瀏覽
一行11有大人有細路 諗住開開心心新年食餐飯, 其中一個話黎過食幾次都幾ok, 所以都諗住唔會太差waiter d態度差到爆, 叫又扮聽唔到, 問佢拎支筆想點菜又唔理, 友人去左身後面果個station仔拎支筆又仆到去話唔好搞d筆,戀知就差到冇人有魚生都叫幾新鮮既一開頭tick 魚生同sushi 黎得好快, 點知黎既過半數壽司都冇叫既, 黎左成3,4 盤都冇人叫過既最離譜係黎左廿幾件無離頭張叫菜單都冇既 "青瓜絲壽司" 9唔搭8到呢好辛苦咁食完一轉壽司之後, 就叫第2 D 野食, 串燒之類等左差唔多半個鐘都未到, 問個waiter 佢話吹吹, 點知過幾分鐘又黑晒面又同我地講不如塡過, d單應該唔見晒fill過晒之後等左一大輪, finally 黎果d野都唔係黎齊(不過都預左喇)食完一輪又再叫過, 又等左一輪, 等等下,原來仲有半個鐘夠鐘, 個waiter又黑口面話last order 仲有冇野叫, 友人話上一單都未到好難落last order個waiter 又同我地講話不如又cancel晒佢再fill過俾佢dessert晒係得mini 雀巣雪糕, 仲要勁衰只可fil單一次, 搞到都唔係

戀知就差到冇人有

魚生都叫幾新鮮既
一開頭tick 魚生同sushi 黎得好快,
點知黎既過半數壽司都冇叫既, 黎左成3,4 盤都冇人叫過既

好辛苦咁食完一轉壽司之後, 就叫第2 D 野食, 串燒之類

dessert晒係得mini 雀巣雪糕, 仲要勁衰只可fil單一次, 搞到都唔係個個叫得切

仲有成20分鐘先夠鐘, last order d 野都未到已經迫人簽卡俾錢

早收錢都算喇, last order d野 係last 15 分鐘 finally 到左,
(當時仲有10分鐘左右,都未食晒 又有waiter黑面咁行埋黎話要我地交台, 因為已經 “夠鐘" 喎!!

去一次都多!!!!!!

2012-01-29
2011-12-11 7 瀏覽
朋友book 左所以唔洗等,一去到就有位本身聽過朋友話幾好食所以都有d 期待 點知真係失望到極成間野只係得d魚生可以接受,不過無一次係叫幾多有幾多,我地7個人 每一樣魚生只可以叫七份 姐係三文魚只可以黎七塊 傻架咩不過都無所謂啦 咪諗住狂叫囉 點知次次叫左都唔黎 嗌所有食物都係咁,嗌左d 串燒、手卷、沙律,由坐底開始叫,食到走都從來無黎過!好過份,d食物特別燒雞腎果d千其唔好叫,全部都係無味係一d味都無甜品都好有問題,我唔知係我食放題食得少定咩,我食親間間都係甜品任食任叫,但哩間只可以嗌一次,之後唔可以再嗌,真係好差所以以後都唔會再去再講服務態度,真係不知所謂,大部份員工係黑口黑面,拎d食物黎就咁行過擺係枱邊野都唔講一聲,問佢咩黎又唔應最差係果位 所謂帶位小姐,無任何服務態度可言,極無禮貌,嗌佢佢直行直過當見您唔到 直到係佢面前叫佢都當您透明真係不知所謂 ,想投訴佢又無名牌! 希望佢係度睇到啦 真係不知所謂! 我係專登食完即刻番黎開account 黎講哩間野既食評,因為我真係未食過一間咁差既放題。不過希望只係旺角哩間,其他唔係啦!但我都肯定以後唔會再去!
朋友book 左所以唔洗等,一去到就有位
本身聽過朋友話幾好食所以都有d 期待 點知真係失望到極

成間野只係得d魚生可以接受,不過無一次係叫幾多有幾多,
不過都無所謂啦 咪諗住狂叫囉 點知次次叫左都唔黎

但哩間只可以嗌一次,之後唔可以再嗌,真係好差
所以以後都唔會再去

但我都肯定以後唔會再去!
2011-12-10
生日
2011-11-12 5 瀏覽
整體黎講到算唔錯!有D野食都幾好味,食物種類多,午市放題幾抵!第1次食日本放題,嘗試左午市放題,大約12點幾去到,由於係閒日,所以唔多客人...先叫左飲品+前菜,叫左"冰紅茶",竟然係罐裝既"康師傅"!-.- 前菜叫左螺肉+中華沙律,全場最差差差真係呢兩樣!!!螺肉- 好多水~中華沙律-有酸縮味...之後就開始叫其他野...三文魚剌身幾好,幾新鮮,脂肪分佈平均,但其他種類既剌身就唔太新鮮喇... 熟食方面,,大部分都唔錯~芝士西蘭花- 有好多芝士係面,好味鐵板牛舌-好香! 好有"牛"味,正! 清酒煮蜆-冇乜酒味,但都OK牛油焗金菇,炸薯角,牛油燒粟米 亦都唔錯既服務態度方面, 有時落單果時係有某D員工黑面咁囉,其他都冇乜野,不過我地食緊途中都見到有一個客人係度嘈話員工既態度唔太好...漏單既情況亦間有出現,平均上菜時間大約15 mins啦 總括而言,大家都食得好飽, 今次既放題感覺良好,加一後$129 .8既價錢都係抵既~

第1次食日本放題,嘗試左午市放題,
大約12點幾去到,由於係閒日,所以唔多客人...

先叫左飲品+前菜,
叫左"冰紅茶",竟然係罐裝既"康師傅"!-.-

前菜叫左螺肉+中華沙律,全場最差差差真係呢兩樣!!!
螺肉- 好多水~中華沙律-有酸縮味...

之後就開始叫其他野...
三文魚剌身幾好,幾新鮮,脂肪分佈平均
,但其他種類既剌身就唔太新鮮喇...

熟食方面,,大部分都唔錯~
芝士西蘭花- 有好多芝士係面,好味
鐵板牛舌-好香! 好有"牛"味,正!

清酒煮蜆-冇乜酒味,但都OK
牛油焗金菇,炸薯角,牛油燒粟米 亦都唔錯既

服務態度方面,
有時落單果時係有某D員工黑面咁囉,其他都冇乜野,
漏單既情況亦間有出現,平均上菜時間大約15 mins啦

全場最差
2011-11-11
$129.8 (午餐)
  • 三文魚剌身
  • 三文魚火炙壽司
  • 鐵板牛舌
  • 芝士西蘭花
2011-11-07 1 瀏覽
BOOK佐6點食..早佐十五分鐘去..態度勁差叫人係門口等未開門...等佐一陣入得...叫野食啦...除佐第一ROUND簡GE野食有黎..其他都漏單咁制...第一ROUND TICK佐好多個WAITER話我地點咁多5食得哂5幫我地落...食剩要收罰錢....勁嬲超嬲爆嬲佢咁講個個黎食放題都勁點嫁啦...就係食得哂先會點...跟住佢黎D野份量勁小...勁快食哂第一ROUND D野食...仲好肚餓...諗住繼續點啦..點知我地之後交D單佢99%漏單...食得一D都5飽...超嬲間野驚人地食5哂5俾人點咁多野食...佢D野食係好好味丫...但係份量極少...第一次食放題食得5飽...第一次俾人咁嚴重漏單..D侍應態度差到嘔..!!!...嚴重需要反省下囉5該..!!D食物好多都好正好好味...芝士帶子超好味...但份量得3粒..要叫好多次但成日漏單的...魚生整得好令個裝飾...味道都5錯...d刺身都抵死..炸物炸蝦好值得叫..好熱又夠脆bobo...好好味...但份量好少...如果去GE人不停ORDER就最好.!...栗米,味道似kfc栗米蝦壽c,,不新鮮..
BOOK佐6點食..
早佐十五分鐘去..態度勁差叫人係門口等未開門...
等佐一陣入得...叫野食啦...
除佐第一ROUND簡GE野食有黎..其他都漏單咁制...
食剩要收罰錢....
勁嬲超嬲爆嬲佢咁講個個黎食放題都勁點嫁啦...
就係食得哂先會點...
跟住佢黎D野份量勁小...
勁快食哂第一ROUND D野食...
仲好肚餓...
諗住繼續點啦..
點知我地之後交D單佢99%漏單...
食得一D都5飽...
超嬲間野驚人地食5哂5俾人點咁多野食...
佢D野食係好好味丫...但係份量極少...
第一次食放題食得5飽...第一次俾人咁嚴重漏單..
D食物好多都好正好好味...
魚生整得好令個裝飾...味道都5錯...d刺身都抵死..
炸物炸蝦好值得叫..好熱又夠脆bobo...好好味...
但份量好少...如果去GE人不停ORDER就最好.!...
栗米,味道似kfc栗米
蝦壽c,,不新鮮..
2011-10-23
生日