去到舖頭篤嗰部機叫餐,叫咗一個蘑菇安格斯套餐加大,唔駛五分鐘就有得攞,點知攞完返到屋企一開完全係凍嘅薯條又凍麵包又凍,上次試過又係買呢個餐,好多油好似炸到個包都係油,我以後冇再第二次幫襯佢
2023-03-30
5 分鐘 (外賣自取)
2021-10-17 289 瀏覽
通常夜晚10-12點左右幫襯 , 唔知M記仔定M記妹成日都執錯野 , 可能 恰眼訓 一係就 無帶個腦 返工不過外賣拎到返屋企發現唔對路 , 打落去同佢講執錯執漏 , 都肯再親自送上黎既...............另外薯條同包果D經常都 唔夠熱...偏凍咁...............明明都唔係多人買....係我前邊都係一兩個客咁 , 等餐拎餐都等到我HIHI.... 唔知係個人黑仔定點,次次order既都沽清,要等佢整新既..............諒在佢係平時 m記三個價錢中既係比較平價既就都算係咁啦
諒在佢係平時 m記三個價錢中既係比較平價既就都算係咁啦
2018-10-15 490 瀏覽
十月十一日 中午十一點四十五至五十五分甘岩同中學生一齊Lunch 我就買左一個餐 其實都等好耐 預左 但出左餐 三樣野都錯 係叫中個號碼 我同佢講 啲野唔係我 深灰色衫類似鋪經理 就話唔係你就出聲呀嗎 麻L煩 我即時呆左 之後同佢理論左兩句 話我唔體諒佢 心諗 煩忙時間就可以完全無EQ 仲要顧客既我去就你 買個三四十蚊既餐 又比你黑面 又比你用粗口問候母親 話投訴你 仲大聲話無所謂 話唔想撈好耐 講真 自己唔想做 就唔好做 用一種唔想做既態度去做事 影衰香港人 作位鋪經理 真係太差! 好想透過呢個網頁 比M記既區經睇到 佢下面既人 既鋪 服務態度係幾差 不知所謂既店鋪經理 我寜願貴啲食頽飯
十月十一日 中午十一點四十五至五十五分
不知所謂既店鋪經理 我寜願貴啲食頽飯
  • M字額中年無Eq男經理
成日都買麥麥送,每次都由呢間M記負責,有送漏野,但10次裡邊有3次咁上下啦。最近出左shake shake薯條,好吸引,今日都買左黎食。叫麥麥送果時對方有問清楚要咩粉,我亦都好清楚講明要蜜糖BBQ粉,單都有打。但係送到黎竟然係辣粉,我係完全唔食得辣,而且係為左個shake shake薯條先想叫麥麥送,所以就算係一包粉,我都要求佢再次送黎。其實張單打得清清楚楚,佢亦都唔係無晒蜜糖BBQ粉,點解一開始唔送清楚?我唔知係唔係店多人,唔夠人手所以手忙腳亂。我淨係知道佢送左一包我唔食得嘅粉比我。講真,如果係其他味道,例如之前出過嘅紫菜等味道,我食得嘅我都唔會要佢為左一包粉而再送黎,但係佢竟然送包辣粉。麥麥送到左無可能每樣野拎出黎檢查清楚先比個外賣員工走架嘛。//另外,之前有一次等外賣等左兩個鐘(7點到9點),打去催又話係屋苑附近,附近左半個鐘。送到d野黎又漏野。叫走醬又唔走醬,整錯晒,定係佢係我樓下食左個包先上黎?淨係薯條就飽下話?遲兩個半鐘d野都凍晒,熱飲都係。打左電話話漏左個包,然而最後11點先送到。真係辛苦晒整野食整左咁耐都整錯整漏。我由細食m記食到肥嘅,一次外賣足以出事。我信打電話果個有講到我嘅情況,就係唔知間m記做緊咩。我大數都係星期六晚叫外賣,唔知果次咩事特別多人要等兩個鐘。做生意錢固然重要啦,我比錢買野食等兩粒鐘肚餓就唔重要啦。之前件事有同M記講返,佢嘅回應係"送麥當勞貴賓券一張 ",然後最後都係無嘅。
外賣送餐
2017-09-13 230 瀏覽
大前晚大約十點零到買個魚柳包餐外買,返到去個包熱,薯條凍冰冰,硬碰碰,已經無食到薯條,好氣!今晚又行落去買兩個包外買,點知返到來,老豆咬左一啖話個麥香雞包凍嘅,跟住擲左,凍冰冰食壞人,好彩魚柳包無事,我原本想拎個包落去換,老豆話費時行來行去,一次又係咁,兩次又係咁,雖然夜晚啫,賣唔哂都唔應該拎出來再賣,賺錢都唔係咁,食壞人點算.....啲員工經常吹水,又拾錯野,態度又差,以前都唔會咁,間野越來越差......下次再係咁會拎証物打去食物安全中心投訴!
硬碰碰,已經無食到薯條,好氣!

2017-09-13
10 分鐘 (外賣自取)
$60 (宵夜)
2017-04-10 203 瀏覽
因為戒口,所以很久沒吃麥當勞,不過偶爾也要鬆一鬆,破戒吃吃麥當勞,難得推出吸引的新套餐,決定一嚐。東京之夜由米之蓮大廚設計,單是包裝已經很elegant,充滿神秘色彩。墨汁芝麻包很鬆軟,採用了buttermilk脆雞,入口外脆內軟冊,但偏咸了一點;配搭日式燒汁,帶出日系感覺。打開紙盒,包的賣相跟廣告相若,沒有太走樣,黃金煎蛋較易受落 (很怕煙肉蛋漢堡的厚實蛋...),略嫌車打芝士太細,不足夠帶出脆雞的滋味,而且雜菜絲太少,好像不夠新鮮。整體來說,值得一試的新口味!

整體來說,值得一試的新口味!
2017-03-20
2017-03-13 119 瀏覽
麥當勞推出芝士磨菇安格斯牛堡, 岩晒又鐘意芝士又鐘意磨菇既我, 拿拿臨去買個餐試下, 點知一打開個盒, 變左牛油果烤雞小麥圈, 拿拿臨拿返去counter換, 點知佢一手掉左個包入垃圾筒, 我即刻有點內疚, 咁就浪費左個包。雖然出錯包, 但職員很有禮, 之後仲親身拿番個安格斯俾去我張枱。 我見三個signature包個盒係一樣既, 佢應該做返好標記, 防止執錯包, 減少浪費呀!安格斯終於到手, 比平時既麥記包厚身, 內餡相當豐富, 麵包微暖且軟棉棉的, 相當鬆軟, 磨菇很多且每粒都沾上了磨菇汁, 味道相當濃郁,牛肉都幾厚, 肉味比雙牛芝堡香, 配上兩塊芝士很不錯。
磨菇安格斯牛堡
2017-03-11
磨菇安格斯牛堡
2013-06-03 121 瀏覽
2-6-2013(日)是日晚上,回老家探望媽媽前,先吃個晚餐,隨意選在 麥當勞 吧!叫了一個 脆雞麥飯卷套餐 。包裝盒有點像蘋果批的那款,後有簡單說明教顧客如何拆開包裝盒,細心照顧,清晰易明。打開一看,麥飯卷的賣相完全和土其耳卡巴一樣,烤餅包著香菇飯餅,還夾者脆雞、生菜及蕃茄等材料。味道方面,烤餅包較為腍身,幸好那塊香菇飯餅很脆口,加回不少分數;咬下的感覺有點像吃粢飯段,都頗有咬口、嚼勁!埋單 $28,整體不過不失!
2-6-2013(日)

埋單 $28,整體不過不失!

2013-06-02
2013-02-03 49 瀏覽
17-1-2013(Thur)I am not a fan of McDonald's... today i just came across it, ok! Paying $21.00 for a tea set finally. I ordered the Mcnuggets set, served with medium fries and beverage(Fanta). Split the 6 piece nuggets alone, they were crispy on the outside and soft in the inside. the sauce went perfectly with the sweet flavor and was still one of the best sauces ever. It went well on fries too. I love the location of this McDonalds and the amount of seating inside. Opens 24 hours - a great pla
17-1-2013(Thur)

I love the location of this McDonalds and the amount of seating inside. Opens 24 hours - a great place for you to go to for a late night snack!

2013-01-17
  • Mcnuggets set
2011-09-27 46 瀏覽
麥當勞與其他連鎖式餐廳一樣,是不斷暗地裡加價加價加價的。當然,會說提供甚麼優惠回匱客戶,但是否真的優惠,明眼人就知道。這次要了脆香雞翼餐,雞翼當然是炸得脆口,但今次的雞翼有點油益味,是沒有跟指引換炸油?薯條是一貫的有點脆有點淋。加上Coke Zero,就是一個餐了。想起之前$5兩隻雞翼,現在就$29.3才有四隻雞翼的餐,香港的通漲,比起政府所說的,高得多。

2011-08-06
$29.3 (午餐)
2010-11-30 16 瀏覽
近排出了個法國漢堡包,等身邊朋友食了先,評價幾好喎,我今天準備與新的漢堡相遇,想食你好耐,原來中午1200吃便宜些,我已家先知,唔掛得這裡人山人海,被學生包圍,幾經辛苦先買到餐。個包大個隻手掌,我覺得重過足三兩和至尊包,番茄多,我愛…味道無至尊好,包有UN力,咬到牙軟。
近排出了個法國漢堡包,等身邊朋友食了先,評價幾好喎,
我今天準備與新的漢堡相遇,想食你好耐,
原來中午1200吃便宜些,我已家先知,唔掛得這裡人山人海,
被學生包圍,幾經辛苦先買到餐。
個包大個隻手掌,我覺得重過足三兩和至尊包,
番茄多,我愛…
味道無至尊好,
包有UN力,咬到牙軟。
2010-11-29
(非會員)
2009-01-21 19 瀏覽
先講個員工係女人,中三/中五就出黎做果d喇之前幾次響果到買野食都令我好唔開心果到d員工連回番人地的耐性都無好似上次咁,我前面果位阿E想買開心樂園餐加散叫其他野食,個員工就開始覺得唔耐煩仲要擺個死人樣出黎有無搞錯阿你,我地比得錢你,唔係話買你d氣黎受架喎!之後到我買喇...佢又好唔耐煩咁講"要咩呀"我就話巨無霸餐拎走喇...之後佢又話堂食定拎走....我再答話拎走喇..跟住我先記得要個加大的(當時好肚餓,4點先買野食)之後果個女人就嗌後面果班員工"加大阿!轉加大喎!"好明顯係唔尊重人客姐!

先講個員工係女人,中三/中五就出黎做果d喇

之前幾次響果到買野食都令我好唔開心

果到d員工連回番人地的耐性都無

仲要擺個死人樣出黎

有無搞錯阿你,我地比得錢你,唔係話買你d氣黎受架喎!

之後到我買喇...佢又好唔耐煩咁講"要咩呀"

我就話巨無霸餐拎走喇...之後佢又話堂食定拎走....

之後果個女人就嗌後面果班員工"加大阿!轉加大喎!"

好明顯係唔尊重人客姐!
2008-10-19 26 瀏覽
過期食評。自從開學以後,幾乎日日快餐,麥當勞也吃過幾次。放學後獨個兒蕩到長康,走入麥當勞,是次要個新出的板燒烤汁豬柳飽餐,可跟薯條或薯皇,當然要薯皇比較划算。屋邨的麥當勞總是多小孩、年青人,心想:可能下一代的童年飲食回憶會是快餐,而非茶餐廳大排檔了。看回板燒烤汁豬柳飽餐,無論板燒烤汁豬柳飽的紙盒、脆薯皇與可樂的紙杯的設計都比一般麥當勞所用的紙盒、紙杯設計較有西化的感覺。先試燒烤汁豬柳飽,其飽長身,飽身鬆軟,可是是洋蔥與醬汁的份量少,食落不夠香與惹味,其醬汁帶甜,bbq味不足也有點不似,沾上豬柳還可以,與吃豬柳漢堡飽的感覺不同。脆薯皇即薯角。薯角上含少量黑椒粒,食落帶微辣,但只得少郭份薯角的外皮條持脆口,其餘的外皮都已變腍,而且有些連薯仔皮也沒批好,幸薯角的薯味足夠。如果脆薯皇可以由供應期有限轉為正式餐單的選擇,相信會有不少人會選。離開麥當勞,心想:其實自己都童年飲食回憶都是快餐,而非茶餐廳大排檔。
過期食評。

包裝設計帶較西化的感覺
脆薯皇
板燒烤汁豬柳飽
(非會員)
2005-06-19 26 瀏覽
野食就間間都一樣啦但呢間服務真嘛嘛D 經理態度差而員工又成日轉D新手尚未成火候執錯執漏不在話下加上又無乜禮貌你叫多D野者佢都在背後話你…><
野食就間間都一樣啦
加上又無乜禮貌
你叫多D野者
佢都在背後話你…><
2000-08-28 30 瀏覽
呢間o既麥當勞姐姐好好人o架!! 好好服務o架!!!最好就係唔會趕客嘛!!!!
呢間o既麥當勞姐姐好好人o架!! 好好服務o架!!!

最好就係唔會趕客嘛!!!!