2015-04-14 465 瀏覽
咁耐以來第一次寫食評,好味忍唔住想贊下。每次放工都唔知食乜,平時都係女人街食得多,今日都唔例外,經過間叫麥子拉麵居酒屋,望入去入唔多,就入左去試下,有幾張餐牌,睇左下決定試下個酒煮海鮮star war手打烏冬。海鮮好鮮味,有我最愛的蜆肉,烏冬係好靚的稻庭烏冬,好滑好有口感,值得一贊,好少見到稻庭烏冬唔使加錢就可以食到。滿足的一餐。聽個店員講拉面個湯底係師傅自己煮無味精,下次再來試下!
2015-04-14
  • 日本菜
2015-02-17 100 瀏覽
收工經過旺角,本來想去大家樂食個邊爐,點知人山人海,唯有轉入女人街睇下有乜食。行過呢間打開咗門既鋪頭,老公突然話想食拉麵,所以坐低咗。老公叫咗個自選拉麵,個湯底唔係味精湯,清清地我鐘意! 老公都好like! 叉燒我無食到,所以唔知係點。我自己就叫咗個燒青魚套餐,個青魚實在太有驚喜啦! 係真係燒而唔係煎熟果隻!仲有少少蛋黃醬跟上,"正"!跟餐既沙律同個汁無俾行貨!外面食十之其九係西生菜加醋,而呢個就唔同!除咗個湯我唔鐘意之外,因為咸咗😰最後加個刺身拼盤,只蝦差不多有我隻手長。都幾新鮮同夠凍。由於個燒魚好得,我下次一定要試下佢地既串燒。

行過呢間打開咗門既鋪頭,老公突然話想食拉麵,所以坐低咗。

我自己就叫咗個燒青魚套餐,個青魚實在太有驚喜啦!
係真係燒而唔係煎熟果隻!仲有少少蛋黃醬跟上,"正"!

最後加個刺身拼盤,只蝦差不多有我隻手長。都幾新鮮同夠凍。

由於個燒魚好得,我下次一定要試下佢地既串燒。
老公既自選叉燒拉麵,豬骨湯底清清地唔會傑
燒青魚定食
刺身拼盤,食咗兩塊三文魚至記得影相(汗)
2015-02-07
老公既自選叉燒拉麵,豬骨湯底清清地唔會傑
刺身拼盤,食咗兩塊三文魚至記得影相(汗)