2023-03-02 628 瀏覽
好食有驚喜,住元朗成日經過,想試好耐,估唔到有驚喜,食完都唔口渴,滿意。玉子壽司大塊好食,鰻魚外層脆卜卜,火炙刺身壽司口感都正。另外蕃茄雞扒烏冬,蕃茄湯底好濃郁,雞扒好juicy!

玉子壽司大塊好食,鰻魚外層脆卜卜,火炙刺身壽司口感都正。
另外蕃茄雞扒烏冬,蕃茄湯底好濃郁,雞扒好juicy!
2022-12-25 501 瀏覽
今日食左壽司盛盒E, 有油甘魚, 梅鯛,池魚王, 帆立貝, 吞拿魚, 赤蝦, 北寄貝, 三文魚等等壽司, 同埋叫左是日壽司, 海膽壽司同蜜柑壽司。平時佢嘅魚生已經好出色, 又鮮甜, 飯量又岩岩好, 男仔可以一啖一舊, 唔會過大。今日聖誕節, 無因為多單延遲出貨, 質量仲保持得同平日一樣好, 實在太抵讚。我自己最鍾意食池魚壽司, 又爽又甜, 同一啖即溶嘅吞拿魚壽司相映成趣。今日推介嘅海膽壽司, 佢嘅略帶海水味, 柔軟而鮮甜嘅味道, 更令我驚喜。如果唔喜歡立食, 外賣返屋企慢慢嘆, 都係非常好嘅選擇👍👍👍

2022-12-25
聖誕節
2022-07-14 631 瀏覽
今次叫咗個日本空運八貫食($218),平均約$27一件。八款壽司款式分別為:鮮帆立貝、赤伊佐木、金時鯛、蜜金鯛、吞拿魚、甜蝦、火炙醬油魚背、火炙吞拿魚腩個人而言最鍾意食火灸吞拿魚腩(油香十足)同帆立貝(夠厚)。下次有機會再試其他壽司🤣
今次叫咗個日本空運八貫食($218),平均約$27一件。

個人而言最鍾意食火灸吞拿魚腩(油香十足)同帆立貝(夠厚)。

下次有機會再試其他壽司🤣
外賣自取
高質素魚生壽司外賣朋友gathering 嗌過一次外賣 好好味今次自己買黎食 價錢以元朗黎講 屬於偏高價位 但係一見食物質素 就完全唔覺得貴!魚生件件都好新鮮 完成無腥臭味 份量都好合理 唔係個d「用飯塞飽你」既size推介食原條池魚 ! 好少有得食
高質素魚生壽司外賣
朋友gathering 嗌過一次外賣 好好味
魚生件件都好新鮮 完成無腥臭味
份量都好合理 唔係個d「用飯塞飽你」既size
推介食原條池魚 ! 好少有得食

2021-10-31 755 瀏覽
元朗都新開左一段時間時間嘅外賣壽司店🍣不過入邊有少量企位可以立食👍🏻都幾多款式壽司同埋其他料理可以嗌👍🏻今次嗌咗啲壽司卷物沙律同埋一個咖喱飯🍛全部質素都好好👍🏻壽司嘅份量係有少少偏細😗卷物就正常適中👍🏻但係如果好似我咁樣嗌3-4個人係絕對夠食👍🏻因為我係三個人食大家都食到好飽🤣因為咖喱飯份量都幾大🤣另外想講外賣都擺得幾靚唔會好容易拎到亂晒😂壽司有啲係一客兩件有啲就一件🙌🏻今次嗌咗海膽親子卷、梅鯛、池魚王、腐皮、日本活帆立貝、火炙魚背、秋刀魚🍣卷物就嗌咗澳洲牛油果軟殼蟹反卷、澳洲牛油果吉列蝦反卷、葱粒吞拿魚卷😋另外係咖喱吉列芝士豬扒飯同埋蟹子沙律🤪咖喱飯會跟一個麵豉湯同埋細沙律👍🏻
元朗都新開左一段時間時間嘅外賣壽司店🍣

咖喱飯會跟一個麵豉湯同埋細沙律👍🏻
  • 葱粒吞拿魚卷
  • 日本活帆立貝壽司
2021-09-25 481 瀏覽
元朗壽司店林立,最近又有近開的鮨意。餐廳內只有立食位置,立食枱下有一層可以放自己隨身物品。網上見到其他相片,賣相吸引,所以今日收工過來買外賣。澳洲牛油果軟殼蟹捲-中規中矩池魚壽司,梅鯛壽司,油甘魚腩壽司,大吞拿魚腩壽司甜蛋-中間偏乾,有小小過火三文魚腩,赤蝦全部壽司都好新鮮,部分魚肉面有𠝹花魚肉厚度夠飯團為一口大小,可惜米粒有小小偏硬影響口味,酸味不足。 整體十分滿意,外賣回到家時,壽司都是美美的。
元朗壽司店林立,最近又有近開的鮨意。
餐廳內只有立食位置,立食枱下有一層可以放自己隨身物品。
網上見到其他相片,賣相吸引,所以今日收工過來買外賣。

澳洲牛油果軟殼蟹捲-中規中矩
池魚壽司,梅鯛壽司,油甘魚腩壽司,大吞拿魚腩壽司

甜蛋-中間偏乾,有小小過火
三文魚腩,赤蝦
全部壽司都好新鮮,部分魚肉面有𠝹花
魚肉厚度夠

飯團為一口大小,可惜米粒有小小偏硬影響口味,酸味不足。

整體十分滿意,外賣回到家時,壽司都是美美的。

外賣自取
🍣玉子壽司💵12🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 為1客2件,玉子好大塊😂但玉子煎到竉咗少少,食落有啲苦~🥗蟹子沙律💵30🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 有巨多蟹子,都大碗既~🧀芝士年糕💵38🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀有3舊芝士年糕,但味道我就覺得一般般,因為入面勁少芝士🥲🍣三文魚子親子卷💵36🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀得1舊,對我黎講都有啲貴,其實我想要三文子軍艦🥲但menu上無既~啲飯比三文魚包圍住,上面三文魚子都多既,都新鮮既~🍣三文魚腩壽司💵26🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀為1客有2件,舊飯細細地,而三文魚腩切得岩岩好,都不錯~🍣蔥粒吞拿魚親子卷💵23🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 得1舊,親子卷都係有三文魚包住舊飯,面頭既吞拿魚蓉都好多,食落都新鮮既~🍣火炙三文魚醬油漬💵14🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 為1客2件😂個人口味唔同,成個口味唔夾,唔岩我食,面頭原來係啲梅蓉~☀️整體而言,等候時間勁耐,本身話30分鐘,之後再話等15分鐘,最後都係要再唔知幾耐🥲不過都明白有時太多單做唔切既~不過食物選擇唔多,某啲價錢都有啲貴,食完好口乾,重點係付款方式唔太方便,只收現金,要注意⚠️

🍣玉子壽司💵12
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
為1客2件,玉子好大塊😂但玉子煎到竉咗少少,食落有啲苦~

🥗蟹子沙律💵30
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
有巨多蟹子,都大碗既~
🧀芝士年糕💵38
有3舊芝士年糕,但味道我就覺得一般般,因為入面勁少芝士🥲

🍣三文魚子親子卷💵36
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
啲飯比三文魚包圍住,上面三文魚子都多既,都新鮮既~

🍣三文魚腩壽司💵26
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
為1客有2件,舊飯細細地,而三文魚腩切得岩岩好,都不錯~

🍣蔥粒吞拿魚親子卷💵23
🍣火炙三文魚醬油漬💵14

2021-07-15 1012 瀏覽
今日行街唔夠時間整晚餐...今日選左呢鮨意做晚餐..外賣回家吃..下午大約3點左右whatapp訂定6點左右去拎..今日叫左一盤壽司...吉列豬扒烏冬...肥牛飯...首先講下壽司外賣呢間真係做得好好..新鮮..拎回家途中都好整齊..烏冬同湯係分開上....係值得讚...肥牛飯很大份...夠多汁...因為中間我對間壽司有DD要求...店員好細心解釋比我聽..地方又清潔...下次可以再選擇呢間外賣店...