2024-03-18 63 瀏覽
睇名以為係住宅?其實係大角咀一間極不起眼嘅小小小麵包店;加一盆蛋撻,左一櫃麵包,入面餅房,專賣港式包,店鋪有點歷史痕跡,呢度就係龍騰閣!蛋撻好食,個人鍾意餅皮,餅皮陪紮實夠牛油香,蛋漿有厚度,濃濃蛋香味;雞尾包係有d料,仲要係爆料,好多芝麻,好多椰絲同時糖嘅甜度又唔會甜到牙痺;三角咖啡蛋糕鬆軟,忌廉分開了雞蛋糕同咖啡蛋糕,蛋味咖啡味都好到位;吞拿魚包就麻麻地,吞拿魚餡太濕太糊狀,只有咸味,口感就有點核突
2024-03-01
2021-02-10 941 瀏覽
剛好來到大角咀,順道行去騰龍閣試試大家都讚好的—招牌曲奇蛋撻。曲奇蛋撻—有內涵,一口咬下去濃濃蛋香,曲奇皮鬆化,但唔知係咪油有點問題,食完喉嚨唔多舒服四方蛋糕—推介,比古早味蛋糕更有蛋香,食一啖後會想繼續食方包—建議即日食,非常鬆軟,但放到第二日皮比較硬

四方蛋糕—推介
,比古早味蛋糕更有蛋香,食一啖後會想繼續食

方包—建議即日食,非常鬆軟,但放到第二日皮比較硬
曲奇蛋撻半打
四角蛋糕2件
方包
2021-02-08
  • 曲奇蛋撻半打
2020-03-03 1873 瀏覽
呢間 餅店仔……騰龍閣 啲野食 幾好味,而且 價錢親民!~四方蛋糕 正!有蛋香 鬆軟 。師傅 好手藝。味道等同現在台灣蛋糕嘅味道!!但價錢差得遠……賣$6.5 /件兩件$11元。我最近 喜愛 食的!值得一試!!老婆 同囡囡 亦都喜歡!!個師傅 啲蛋撻 同樣 做得出色。香、脆 、蛋漿 夾埋一齊……真系 响個口度 到 唔寫得吞落吐。舖頭仔……有自己 拿手野經過 開嗰頭做野一定 諗起 幫襯佢……而且 我個人 比較喜歡 幫襯小店總 好過 大集團 餅店每間分店 麵包都一樣或者 已經套上膠袋~冷冰冰 又冇特色小店加油!
呢間 餅店仔……騰龍閣
啲野食 幾好味,而且 價錢親民!
~四方蛋糕 正!有蛋香 鬆軟 。
師傅 好手藝。

味道等同現在台灣蛋糕嘅味道!!
但價錢差得遠……賣$6.5 /件
兩件$11元。

我最近 喜愛 食的!
值得一試!!

老婆 同囡囡 亦都喜歡!!

個師傅 啲
蛋撻 同樣 做得出色。
香、脆 、蛋漿 夾埋一齊……
真系 响個口度
到 唔寫得吞落吐。

舖頭仔……有自己 拿手野
經過 開嗰頭做野
一定 諗起 幫襯佢……

而且 我個人 比較
~冷冰冰 又冇特色

小店
加油!
2017-11-12 3109 瀏覽
依度嘅餅皮蛋撻本來係我最愛,但最近好似質素有少少下降,不過都算抵食。佢地有位講野唔正嘅阿姐好串咀,問佢少少野佢會係咁串返你,其實都係買個包食啫,唔駛咁大仇口,好似揾交鬧咁。
2017-11-01
5 分鐘 (外賣自取)
2016-09-20 3287 瀏覽
今朝早經過騰龍閣見到佢地整緊呢個菠蘿餐肉雞蛋包!7.5元超好食!可惜佢地唔係日日都整!撞岩先買到😋一淡咬落去D 蛋螿爆開,流入新鮮香煎的餐肉到。餐肉用上上等貨,份外香濃豬肉味。波羅包,包皮外脆內軟。剛出爐新鮮好味。

波羅包,包皮外脆內軟。剛出爐新鮮好味。
2016-05-02 1971 瀏覽
前日下午3:30同老婆途經松樹街,聞到有牛油香味……哦,小餅店有蛋撻出爐! 点知阿姐話:唔好意思啊,要等多5分鐘蛋撻至出爐,呢盤仲熱架,趕時間架話要呢啲吖! 好!就買$6有2個蛋撻(仲熱)+$4個雞尾包(暖暖地)! 蛋撻:曲奇皮鬆脆,聞同食……都同樣有牛油 香味,蛋漿有蛋香重帶有奶味添,唔會用條脷一頂就散開 雞尾包:正!有椰香而不太甜,直情係~童年時候嘅味道。。。。真係所謂“高手在小店“ 甚麼豪華裝修,精美包裝……我就乜都唔信,自己食過啱食就最。。。。真!
好!就買$6有2個蛋撻(仲熱)+$4個雞尾包(暖暖地)!

雞尾包:正!有椰香而不太甜,直情係~童年時候嘅味道。。。。

2016-04-30
  • 必食:蛋撻,雞尾包!
2016-02-22 2107 瀏覽
今日黎到大角咀區!經過哩間舊式餅店...聞到好香, 真係好香既曲奇味!原來係蛋撻出爐...金黃色既曲奇皮 非常非常鬆脆!正所謂 蛋有蛋味 好味呀!我係連相都冇影就食左 之後再買多個補飛仲要$3蚊隻蛋撻 今時今日都比較難搵!抵食餅店外面既環境比較舊!但舊式野永遠係最好味既!-
今日黎到大角咀區!
經過哩間舊式餅店...
聞到好香, 真係好香既曲奇味!
原來係蛋撻出爐...
金黃色既曲奇皮 非常非常鬆脆!
正所謂 蛋有蛋味 好味呀!
我係連相都冇影就食左 之後再買多個補飛
仲要$3蚊隻蛋撻 今時今日都比較難搵!抵食

餅店外面既環境比較舊!
但舊式野永遠係最好味既!
2016-02-16
2014-05-30 1574 瀏覽
騰龍閣久違了舊式的曲奇蛋撻可在這裡找到。曲奇面是焗到深啡色,焗到將近燶的曲奇是最香,最脆,最有口感。加上又黃又濃郁的蛋漿倒滿在曲奇池餅裏,令我急不及待將口盡量打開,向四方拉大,盡方法以一口氣佔有件蛋撻。在此情此景,最美中不足是它的體溫只是暖暖而已,下次我們再有機緣續呢段情緣,真的要一嘗它的熱騰騰嘅出爐蛋撻。每件只需$3。

騰龍閣

久違了舊式的曲奇蛋撻可在這裡找到。

每件只需$3。
2014-05-30
下午茶
用餐優惠
其他
  • 熱旦撻
2009-01-01 602 瀏覽
上次到訪了車品品, 今次年尾收爐, 公司收早. 當然要再嚟掃下平貨. 平日通常夜晚嚟, 但原來日間嚟時, 會有另一收穫, 就係邊睇野睇聞到香噴噴的旦撻....一邊行逛, 一邊香味撲鼻而來, 很分心呀! 肚子也打雷了. 好吧, 先放下手中的寶貝, 去滿足下口福之慾先! 行到商場外面, oh, 無錯, 真係有一麵飽舖, 剛有旦撻出爐, 要了一個, 只係$2. 有冇搞錯?! 今時今日, 仲有兩蚊的旦撻?! 旦香ok, 有少少過甜, 撻皮幾鬆軟, 剛出爐, 不會差得到哪裡. 不算很頂級的旦撻, 但等待, 尋找, 搵到的過程, 已大大提升了滿足程度. 有時食物的味道, 都跟過程有著很大的關連吧!

不要看舖頭細細, 不斷有人幫襯架!
剛出爐, 正!
  • 出爐旦撻
2007-05-25 335 瀏覽
五點幾新鮮出爐超多人買難得見到係我愛既曲奇皮皮脆但少左d牛油香反而蛋漿有蛋香唔太甜都可以態度就麻麻喇唔想做你生意咁
五點幾新鮮出爐超多人買
難得見到係我愛既曲奇皮