2022-10-19 201 瀏覽
⭐️肥美醬油蟹🦀🦀沖著醬油蟹而黎,醬油蟹喺將生蟹放喺醬油中醃制,蟹肉軟棉鮮甜,蟹膏甘香可口,用黎撈紫菜飯或就咁食都好好味,難怪叫偷飯賊,韓珍嘅醬油蟹可以放心食,食完肚仔無唔舒服。👍🏻👍🏻⭐️蜂蜜梨汁生牛肉🍯🍐🐮$180凍冰冰前菜,牛柳加上爽口梨絲,絕👍🏻⭐️特級牛肋骨 🐮🐮$250又厚又林,燒香好味,近骨頭部份筋膜有咬口但又唔會咬唔爛。⭐️蜂窩五花腩 🐷🐷$150嘅然係五花腩,但經過燒烤後一D都唔肥。⭐️牛肉眼 🐮🐮$250大大份夠份量,食肉獸之選,燒到好肉練單咁。⭐️韓國CASS啤酒 🍺🍺(500ml) $60韓燒點少得配韓啤,CASS口味清淡,啱晒女士飲。
⭐️肥美醬油蟹🦀🦀

⭐️蜂蜜梨汁生牛肉🍯🍐🐮$180
凍冰冰前菜,牛柳加上爽口梨絲,絕👍🏻

⭐️特級牛肋骨 🐮🐮$250
又厚又林,燒香好味,近骨頭部份筋膜有咬口但又唔會咬唔爛。

⭐️蜂窩五花腩 🐷🐷$150
嘅然係五花腩,但經過燒烤後一D都唔肥。

⭐️牛肉眼 🐮🐮$250
大大份夠份量,食肉獸之選,燒到好肉練單咁。

⭐️韓國CASS啤酒 🍺🍺(500ml) $60
韓燒點少得配韓啤,CASS口味清淡,啱晒女士飲。
呢排秋天最啱食蟹🦀 雖然已經開咗關,但係仲未有假期可以去首爾,今次特登同上次去首爾嘅旅伴,嚟到尖沙咀食韓國嘢,一齊拾回去首爾嘅味道🇰🇷一嗌完嘢食就會上前菜,前菜總共有6款, 好鍾意食佢啲沙律同鵪鶉蛋,沙律菜食落去夠新鮮,泡菜亦都夠酸,其他冷碟例如係蘿蔔、芽菜就用咗麻油調味,食晒咁多碟覺得自己有多似大長今嘅尚膳🥢👩🏻‍🦱去首爾就一定要去弘大食醬油蟹,估唔到呢間嘅醬油蟹($488/2)都咁掂🦀 佢嘅醬油蟹一上枱就見到佢啲蟹膏😚 食落口好滑溜,而且仲有唔少肉,食落去都鮮甜,而且醃得好入味,亦唔會太鹹🤤同朋友刮乾淨啲蟹膏撈埋佢個牛油飯食,佢個飯上面放咗好多紫菜,仲可以撈埋隻生蛋食,感覺有啲似牛角飯好香😋話說食個日其實得19度,出面橫風橫雨凍到傻咗🥶嗌咗個醱酵人蔘雞湯 ($108) 飲落去好舒服,應該係冇味精幾足料🐔仲要有原隻雞喺入邊,加埋人蔘紅棗等滋補食材,仲要有飯底索晒佢個雞湯精華🥰 有啲似媽媽煲湯咁👩🏻原本以為少少嘢唔夠食,但其實食完呢兩份已經飽到傻咗,點知仲要嗌埋50cm長韓式蛋卷 ($158),一上枱真係大份到嚇死,特登拍部12pro過去就見到佢應該真係足50cm長😱 好難得地蛋卷食落

原本以為少少嘢唔夠食,但其實食完呢兩份已經飽到傻咗,點知仲要嗌埋50cm長韓式蛋卷 ($158),一上枱真係大份到嚇死,特登拍部12pro過去就見到佢應該真係足50cm長😱 好難得地蛋卷食落去唔油膩,入邊包住生菜、泡菜同埋芝士,上邊嘅木魚碎茄汁同埋沙律醬好澎湃,好少食到蛋卷係味道輕盈得嚟又好食,如果想食啲健康啲嘅蛋卷呢個都係一個唔錯嘅選擇🥰

呢度環境坐得都算幾舒服,差唔多全部店員都係外國人,不過佢哋服務亦都唔錯,雖然今次冇食燒肉,但係見到呢一間嘅店員都會主動幫客人燒肉👍🏻 整體來講都幾滿意,如果想食醬油蟹真係可以過嚟呢一間一試🤪
  • 50cm長韓式雞蛋卷
  • 前菜
  • 配菜
2022-10-18 149 瀏覽
為食妹👧🏻太掛住醬油蟹嘅味道🥹。二訪拜會*韓珍*。醬油蟹🦀️蟹膏鮮甜。蟹肉軟腍帶香。真係一試難忘❤️‍🔥。紫菜飯滿滿麻油香😛。💫海鮮拼盤💥芝士扇貝💥蜆💥靑口💥蝦💥魷魚💥鮑魚樣樣都有啱晒心多多嘅我🥰。海量芝士鋪滿扇貝。真係邪惡極了🤭。鮑魚大蝦新鮮彈牙。有驚喜❣️。呢鋪真係大件好味夾抵食🥳。魷魚🦑原條上。店員主動上前幫忙燒。時間拿捏得剛剛好。剪開魷魚分成魷魚筒+魷魚鬚。鍾意食筒定鬚?🙌🏻Why Not Both ?。

💫海鮮拼盤
💥芝士扇貝
💥蜆
💥靑口
💥蝦
💥魷魚
💥鮑魚

2022-10-18 1010 瀏覽
#韓珍今次講嘅係位於尖沙咀帝國中心嘅韓珍💕成個餐廳好有韓國Feel 而且Menu種類繁多💖💖一定有一款啱你🔥🔥店員服務態度好好 仲會幫你燒埋肉 令到肉嘅熟成度啱啱好👅👅醬油蟹&牛油飯免費 $250💰(8.5/10)醬油蟹好鮮甜 而且份量十足✨✨蟹膏呈燈黃色而且蟹膏滿滿💥💥蟹肉滑溜溜 非常邪惡😈😈撈埋牛油飯 蛋黃紫菜飯帶好濃嘅麻油香味🙈🙈蟹膏拌飯鮮味混合鹹香嘅飯 Perfect Match ☺️☺️八方美人套餐 $588💰 (7.5/10)牛舌👅雪花牛肉🐮豬頸肉🐷護心肉🐽豬頰肉💗醬油雞肉🐥烤大蝦(2隻)🦐鮮鮑魚(2隻)✨🤭種類同份量滿滿 雪花牛肉脂肪分布平均 而且牛味好重✨✨烤大蝦好大隻 而且好新鮮🌷🌷醬油雞肉燒得好惹味😽😽豬頸肉好爽口❣️❣️仲可以配埋生菜點醬嚟食🐷🐷成個層次感提升佐‼️‼️套餐仲送個蛋餅 食得好惹味💓💓炒牛肉粉絲 $100💰(7.5/10)炒牛肉粉絲份量十足 送到上枱香味十足 而且即叫即炒 所以熱辣辣🔥🔥粉絲好彈牙 而且有海量雞蛋絲🍳配埋牛肉嘅咸香 同牛味 成個配搭滋味滿滿✌🏻✌🏻睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟📍#巨B覓食尖沙咀韓珍 (帝國中心)

#韓珍

醬油蟹&牛油飯免費 $250💰(8.5/10)

八方美人套餐 $588💰 (7.5/10)

炒牛肉粉絲 $100💰(7.5/10)
睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟

📍#巨B覓食尖沙咀

韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)
⚜️尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
⏱星期一至日 1200-1530 1730-2230

2022-10-16 147 瀏覽
💛好味指數:4.8/5💛💜回頭指數:4.8/5💜為咗醬油蟹而來😆典型韓式料理風格,有韓國人打理,即刻覺得去咗韓國咁🤣韓珍嘅餐前小食款式多,有6.7款😃✅醬油蟹&牛油飯$488必點醬油蟹🦀一人一隻非常滿足❤️蟹肉好鮮甜,充滿住滿滿的蟹膏☺️醬油的調配和我心意,好食到就咁飲咗幾啖🫣用咗蟹膏蟹肉撈紫菜飯食,由於醬油蟹都算幾大隻,基本上飯同蟹的比例係一比一咁食😍😍白飯神偷名不虛傳,我地迅速清光😋✅人蔘雞湯$108食完生冷嘢好想食翻啲熱嘢,叫咗個人蔘雞湯暖胃,呢度俾嘅糯米比其他店多,人蔘味唔算太濃,自己調鹹度☺️✅傳統炒年糕$120次次食韓國嘢都會點,年糕有嚼口,但俾想像中辣🫣(平時係10小辣)主要留俾朋友食🤣🤣🐻總結醬油蟹一定會回頭再食🦀其他食物不過不失,建議多啲人一齊食,可以試多幾款😆見到好多人嗌燒肉,下次都想試下😀📍韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
💛好味指數:4.8/5💛
💜回頭指數:4.8/5💜

✅醬油蟹&牛油飯$488

✅人蔘雞湯$108

✅傳統炒年糕$120

🐻總結

📍韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
2022-10-15 196 瀏覽
都一段時間無韓燒啦, 今次來到韓珍,朋友話食過好味~前菜韓國菜都有心思,就連前菜都幾碟,有芽菜,黑豆,鵪鶉蛋,各樣好味又健康。烤海鮮套餐:有驚喜,無唸過400蚊就甘豐富,有芝士扇貝,蜆,青口,魷魚,蝦,份量足且大隻size,燒完唔落調味料,都感到鮮甜,而醬料都兩款。芝士扇貝燒完更突顯芝士香。服務員服務殷勤,幫手換燒網,更幫我地燒,表演點拆蝦🦐殼呢度食材。Egg Pizza附送,加熱即食。海鮮煎葱餅 Seafood韓國🇰🇷菜特色菜之一,不得不叫, 熱烘烘,麵粉適量,故很能品嘗香蔥和海鮮。整體而言,性價比高,服務好,值得舌尖再遊!
都一段時間無韓燒啦, 今次來到韓珍,朋友話食過好味~

前菜

烤海鮮套餐:

Egg Pizza
附送,加熱即食。

海鮮煎葱餅 Seafood

整體而言,性價比高,服務好,值得舌尖再遊!

🔥好味指數:7.5/10 .尖沙咀呢一間韓式餐廳一向都好多捧場客今次就試吓呢間嘅醬油蟹!用OpenRice訂位星期五晚得返20:15嘅時段去到現場都見到有好多人排緊隊所以真係預先訂位比較好🔥.一坐低餐廳就會比6碟前菜包括泡菜 沙律 青瓜等 相當豐富.🦀醬油蟹 $488/2隻之前試過一間醬油蟹係超級鹹鹹到我以為自己食緊豉油🥲但係今次呢一間絕對唔係鹹!佢嘅醬油係偏甜 好易入口😆蟹膏唔算好多但係都好滑溜😋醬油蟹會跟一碗紫菜白飯佢將兩個人嘅份量放喺一個大碗入邊但係講真份量真係太少了🥲🥲應該每人得幾啖🤣可能佢想大家再加錢叫過🤣.人蔘雞湯 $108呢間人蔘雞湯都係好味😃好足料啊一大隻雞😚雞骨已經煲到一咬就爛😉好快就俾我哋清晒成碗湯🤤.飲品叫左🌟Blue Lemon Ade $48🌟Lemon Ade $48兩杯飲品都幾fresh酸酸地夠哂開胃😉.總括嚟講 呢間餐廳嘅食物質素都算唔錯😋醬油蟹夠鮮美 人蔘雞湯好足料🤤但係建議餐廳都可以提供水比客人飲用(佢地淨係得粟米茶)

🔥好味指數:7.5/10
尖沙咀呢一間韓式餐廳一向都好多捧場客
今次就試吓呢間嘅醬油蟹!
用OpenRice訂位星期五晚得返20:15嘅時段
去到現場都見到有好多人排緊隊
所以真係預先訂位比較好🔥
一坐低餐廳就會比6碟前菜
包括泡菜 沙律 青瓜等 相當豐富

🦀醬油蟹 $488/2隻
之前試過一間醬油蟹係超級鹹
鹹到我以為自己食緊豉油🥲
但係今次呢一間絕對唔係鹹!
佢嘅醬油係偏甜 好易入口😆

兩杯飲品都幾fresh酸酸地夠哂開胃😉
總括嚟講 呢間餐廳嘅食物質素都算唔錯😋
醬油蟹夠鮮美 人蔘雞湯好足料🤤
但係建議餐廳都可以提供水比客人飲用
(佢地淨係得粟米茶)
  • 人蔘雞湯
2022-10-14 134 瀏覽
感覺行難訂位呢,星期六的這一天我們要下午6点才有位置重点是來了以後,真的八成座位都滿了🤣🤣太早吃飯還不太餓,我們一行三人就点了三個菜🤓醬油蟹是必點的啦❤️不過上桌後有点小失望我和韓國吃的塊頭要大很多呢可以剪開4份,這個只是一開二這個大小要一人一隻才夠吃加上飯一起吃實在是大幸福了🥳炸雞我覺得一般,太甜太多醬汁海鮮鍋也yyds 👍🏻👍🏻👍🏻真的有很多不同海鮮,份量也很多湯汁加上泡面,我正幻想自己在韓國旅行中🥲
感覺行難訂位呢,星期六的這一天我們要下午6点才有位置
重点是來了以後,真的八成座位都滿了🤣🤣

太早吃飯還不太餓,我們一行三人就点了三個菜🤓

醬油蟹是必點的啦❤️不過上桌後有点小失望
我和韓國吃的塊頭要大很多呢
可以剪開4份,這個只是一開二
這個大小要一人一隻才夠吃

加上飯一起吃實在是大幸福了🥳

炸雞我覺得一般,太甜太多醬汁

海鮮鍋也yyds 👍🏻👍🏻👍🏻
真的有很多不同海鮮,份量也很多
湯汁加上泡面,我正幻想自己在韓國旅行中🥲

2022-10-13 142 瀏覽
依家韓燒店如果唔book位真係要排隊㗎🥹如果真係有心想去食一定要book位啊‼️依間店既賣點除左係服務好之外,野食仲要超大份😌.🦀醬油蟹 $250/隻又係開始食醬油蟹既時間啦🦀呢度嘅醬油蟹都有番甘上下膏😌真係名副其實白飯神偷‼️.🐮特級牛肋骨 $250呢個牛肋骨超長,好彩店員會幫我地手燒👍🏽燒到咁上下店員會過嚟幫我哋剪開一片片,服務態度真係一百分💯肉質方面因為有專員幫我燒既關係,唔會話好乾☺️同埋啲肉包住蔬菜,減低肥膩感.🐷蜂窩五花腩 $150燒香豬皮,將啲油脂迫出黎先,最後煎到少少脆口☺️依個菜我都會配埋生菜加啲醬🥬包住佢,超惹味.👅牛舌 $160一碟牛舌都好多塊下,燒完出黎好爽口👍🏽唔算話十分厚切.鱔 $198好少地方會燒鱔,第一次食燒鱔既我感到好新奇🤣店員會係鱔上面塗滿醬汁同薑片去癖腥😌食落口感好鮮甜,同埋帶有爽口,值得一試😌.㊙️依到啲前菜真係好多款式😉同埋叫野食會送煎蛋🍳

🦀醬油蟹 $250/隻

🐮特級牛肋骨 $250

🐷蜂窩五花腩 $150

👅牛舌 $160
一碟牛舌都好多塊下,燒完出黎好爽口👍🏽唔算話十分厚切

鱔 $198

㊙️依到啲前菜真係好多款式😉同埋叫野食會送煎蛋🍳
2022-10-09 136 瀏覽
本人勁中意食韓國菜,之前同同事食過一次lunch,覺得唔錯,於是今次帶埋朋友嚟食晚市。🤤🤤🤤我哋叫左鐵板小章魚五花肉、豬手、醬油蟹、生牛肉、蛋卷。一入嚟店員就會上小菜,泡菜偏酸,其他嘅豆芽菜幾好食,個鵪鶉蛋食落似鐵蛋,就唔太啱我哋口味啦😅第一道上嘅係生牛肉,我同另一位友人都中意冒險食生嘢,所以叫左嚟試。將蛋黃篤穿,蛋汁混和牛肉同梨,一啖食落口感似平時食嘅吞拿魚刺身,冇乜令人好怕嘅牛腥味同血味,反而芝麻油味同梨嘅甜令碟生牛肉好加分,唔錯👍🏻👍🏻👍🏻然後係醬油蟹,我係香港都搵唔到好食嘅醬油蟹,上次仲係間香港幾出名嘅韓國餐廳食到未退冰嘅醬油蟹….今次都抱持一試嘅心態再食醬油蟹,今次隻醬油蟹好好食,係我多年前係韓國食到嘅味道,非常多膏,個醬油係偏甜,蟹肉都鮮甜,撈飯一流!👍🏻👍🏻👍🏻個豬手整得幾好,肥瘦相宜,脂肪嘅部分唔會令人覺得好油膩,反而有啲彈牙,烤過嘅香味都幾明顯,瘦肉都唔會柴,用生菜蒜頭包住食好正!👍🏻👍🏻👍🏻係個蝦醬太鹹我唔識欣賞😂😂😂雞蛋卷我覺得一般啦,一開始我哋以為係厚厚嘅雞蛋卷,但原來係蛋皮包住生菜等配料,口感係豐富,但個人中意厚實嘅蛋卷多啲。然後係朋友中意嘅鐵板烤小章魚五花肉

我哋叫左鐵板小章魚五花肉、豬手、醬油蟹、生牛肉、蛋卷。

然後係朋友中意嘅鐵板烤小章魚五花肉,一開始店員上枱果陣幫手落左蔬菜,然後就走左。我哋都諗緊係咪要自己炒,但都見店員較忙,咁就唯有自己動手啦!味道就係韓國辣醬味,五花肉太肥,食唔到其他食材嘅味,所以我就唔太推薦啦😂

上次午膳食嘅大醬湯、泡菜湯同鮑魚人參雞湯真心唔錯,今次餐飯都可以,中意韓國菜嘅你依家未去到韓國,就嚟呢度試下啦!
蜂蜜梨汁生牛肉
50cm韓式雞蛋卷
  • 牛胸肉大醬湯
  • 醱酵鮑魚人蔘雞湯
2022-10-09 114 瀏覽
秋風起就蟹最肥又到食醬油蟹既季節之前幫襯開呢間韓燒出左醬油蟹就約左朋友一齊去食一坐低職員好快就放左多款前菜有泡菜、芽菜、滷蛋粒、魚糕、沙律菜一黎就先嗌左份醬油蟹免費配左份牛油飯餐廳提供埋手套食落就更方便滿滿既蟹膏加埋紫菜碎餸飯一流燒肉就嗌左特級牛肋骨同蜂窩五花腩呢度既職員會幫你燒埋好細心特級牛肋骨切左花紋燒兩燒就好快熟,食落軟腍有牛味蜂窩五花腩夠哂油脂香配埋生菜一齊食食落油而不膩今餐滿足左我食醬油蟹同燒肉兩個願望
秋風起就蟹最肥
又到食醬油蟹既季節
之前幫襯開呢間韓燒出左醬油蟹
就約左朋友一齊去食
一坐低職員好快就放左多款前菜
有泡菜、芽菜、滷蛋粒、魚糕、沙律菜

一黎就先嗌左份醬油蟹
免費配左份牛油飯

餐廳提供埋手套食落就更方便
滿滿既蟹膏加埋紫菜碎餸飯一流
燒肉就嗌左特級牛肋骨同蜂窩五花腩

呢度既職員會幫你燒埋好細心
特級牛肋骨切左花紋
燒兩燒就好快熟,食落軟腍有牛味
蜂窩五花腩夠哂油脂香
配埋生菜一齊食
食落油而不膩
今餐滿足左我食醬油蟹同燒肉兩個願望
2022-10-04 106 瀏覽
有一日突然好想食醬油蟹,就搵下有邊間好食,朋友推薦呢間,一睇,原來我之前都去過另一間分店食燒肉🤭印象中係唔錯既。黎到都當然要食燒肉,保持到唔錯既食材👌🏻五花腩都系必食既🐷配菜亦有好多款選擇🥒🥬🥕黎到今日既主角,醬油蟹🦀🦀🦀非常鮮甜,撈埋落飯真系一啖接一啖,爽👍🏻就咁啜d肉出黎食又得🤣,講起都流口水😋唯一就系一set 2隻蟹得1個飯,系唔夠既🤣 絕對要加飯🍚整體唔錯,會再去🤭

黎到都當然要食燒肉,保持到唔錯既食材👌🏻五花腩都系必食既🐷
配菜亦有好多款選擇🥒🥬🥕

黎到今日既主角,醬油蟹🦀🦀🦀
唯一就系一set 2隻蟹得1個飯,系唔夠既🤣 絕對要加飯🍚

整體唔錯,會再去🤭
2022-10-03 111 瀏覽
之前喺韓國食過醬油蟹🦀 一直都念念不忘,加上好耐冇返過鄉下,就搵咗一間正宗嘅韓國菜嚟食🥰 一坐低就已經好快有好多碟前菜同埋蒸蛋🥚 正啊😍醬油蟹🦀($250/隻)醬油蟹都算多膏😍 而且肉質鮮甜👍🏻 仲配埋一兜紫菜月見飯🍚 啲蟹膏同埋醬汁撈飯簡直一流❤️八方美人🥩($588)之後仲嗌左燒肉🥩 依個套餐勁豐富🥰 有牛舌、雪花牛🐮 豬頸肉、護心肉、豬肩肉🐷 醬油雞肉🐥 烤大蝦兩隻🦐 鮮鮑魚兩隻😍 我就最鍾意鮮鮑魚👍🏻 好彈牙又有咬口❤️不得不提,店員超好👍🏻 會走過來幫你燒,真係坐喺度就有得食😆

醬油蟹🦀($250/隻)

八方美人🥩($588)

2022-09-28
2022-09-30 134 瀏覽
如果想在尖沙咀吃到有質素的韓國菜我們多數都會到帝國中心的韓珍吃完還可以到海傍走走吹海風前菜款式非常多 而且除了蛋餅外其他都可以吃完再添加的醬油蟹又到了吃蟹的季節 當然少不了韓國醬油蟹啦蟹膏金黃色非常飽滿 每一口都鮮味十足蟹肉鮮甜黏口 醬油帶一點點辣更滋味點一隻醬油蟹會送一大碗紫菜蛋飯 足夠二人分享把蟹肉蟹膏和飯拌勻 再加入靈魂醬油超美味 不愧是傳說中的米飯盜賊밥도둑另外點了幾款烤肉調味烤西冷肉肉質軟嫩 調味帶甜甜水果清香醬油雞欣賞這裡的調味肉每款都不一樣蜂窩五花腩由職員幫忙烤 燒得外面有點焦香脆脆的加入醬料和生菜包著吃 好有風味
如果想在尖沙咀吃到有質素的韓國菜

蜂窩五花腩
由職員幫忙烤 燒得外面有點焦香脆脆的
加入醬料和生菜包著吃 好有風味

2022-09-29 1190 瀏覽
被喻為韓國米飯神偷 · 鮮甜既代名詞醬油蟹對於我黎講係偷心賊 · 一諗起醬蟹就會心癢癢·位於尖沙咀既韓珍餐廳裝修簡約舒服有種韓國地道小店既感覺點完餐點會上小菜同蒸蛋♡ 醬油蟹 ($250/1pc)朋友說醬蟹也是賭運氣 · 齊齊呼叫著「蟹神爆膏爆膏」謝謝蟹神眷顧 · 沒令我倆失望的醬蟹甘香濃郁既蟹膏 · 滑lulu鮮甜既蟹肉令戒澱粉既我都忍不住要撈飯食♡ 特級牛肋骨 ($250)超長既牛肋骨 · 長過我既手臂一開始手忙腳亂店員見狀即刻過來幫忙處理 · 果然有經驗就是不一樣三兩下手勢已經燒完 · 外層燒到微焦裡面還是粉嫩牛肉軟嫩而肉味濃郁鍾意包生菜食 · 安慰自己平衡下無咁邪惡😇♡ 牛舌 ($160)份量有點太多 · 多到食極都未完牛舌切得幾厚 · 令口感更有咬口而爽彈♡ 芝士鮮扇貝($160/4隻)超邪惡既芝士量扇貝新鮮爽嫩 · 配搭海量既芝士唔洗點形容都知好食༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ小小總結:好欣賞店員既速度 · 當你有疑惑既時候已經衝左過黎幫手燒牛肋骨完全靠佢地幫忙🙈每樣都份量十足 · 記得量力而為同埋訂位訂位訂位 · 唔好賭運氣😇

被喻為韓國米飯神偷 · 鮮甜既代名詞
醬油蟹
對於我黎講
係偷心賊 · 一諗起醬蟹就會心癢癢
位於尖沙咀既韓珍
餐廳裝修簡約舒服
有種韓國地道小店既感覺

點完餐點會上小菜同蒸蛋

♡ 醬油蟹 ($250/1pc)
朋友說醬蟹也是賭運氣 · 齊齊呼叫著「蟹神爆膏爆膏」
謝謝蟹神眷顧 · 沒令我倆失望的醬蟹
甘香濃郁既蟹膏 · 滑lulu鮮甜既蟹肉
令戒澱粉既我都忍不住要撈飯食

♡ 特級牛肋骨 ($250)
超長既牛肋骨 · 長過我既手臂
一開始手忙腳亂
店員見狀即刻過來幫忙處理 · 果然有經驗就是不一樣
三兩下手勢已經燒完 · 外層燒到微焦裡面還是粉嫩
牛肉軟嫩而肉味濃郁
鍾意包生菜食 · 安慰自己平衡下無咁邪惡😇

♡ 牛舌 ($160)
份量有點太多 · 多到食極都未完
牛舌切得幾厚 · 令口感更有咬口而爽彈

♡ 芝士鮮扇貝($160/4隻)
超邪惡既芝士量
扇貝新鮮爽嫩 · 配搭海量既芝士