2024-02-26 235 瀏覽
要被鸡煲香迷糊啦一进餐厅就已经闻到很香的鸡煲味。✨招牌鸡煲✨鸡肉又嫩又滑,包裹着咸咸辣辣的酱汁真的好过瘾呀!推荐!店名:鸡煲皇 (红磡)地址:红磡芜湖街123号地下A号舖
要被鸡煲香迷糊啦

一进餐厅就已经闻到很香的鸡煲味。

店名:鸡煲皇 (红磡)
地址:红磡芜湖街123号地下A号舖
2023-12-10 540 瀏覽
紅磡的一品雞煲是一家非常值得一試的餐廳。這裡的雞煲以其獨特的口味和新鮮的食材而聞名,讓人一試難忘。首先,這裡的雞煲甜辣適中,讓人吃得非常舒服。不會太辣或太甜,而是有一種剛剛好的平衡感。這種口感讓人吃起來非常舒適,而且能夠品嘗到雞煲中各種不同的香料和調味料的味道。由新鮮的雞肉和各種配料慢慢熬煮而成🥘雞煲湯汁非常濃郁,讓人一喝就能夠感受到其中的精華💛其次,這裡的火鍋配料非常新鮮,讓人感到非常的放心。食材不僅種類豐富,而且份量多滿足度高,每一口都能夠感受到鮮嫩多汁和飽滿的肉質。唔單止可以點招牌手切牛肉,充分表現出師傅刀工嘅重要性,偶然點左桂花蚌(是海參在海裡面對敵人時排出體外的腸臟🤣),口感爽口彈牙,味道鮮甜美味可以想像成外表像鵝腸,卻有著鵝腸無法比擬的鮮甜爽脆,而且大大條,極滿足仲有自家製蝦滑等🦐:3最後,我要讚美這裡的員工,幫我哋開爐,翻底避免燶煲,細心介紹食材嘅食法,兩款煲有咩分別總的來說,我非常推薦紅磡的雞煲皇。這的雞煲甜辣適中,海鮮/手切牛新鮮,而且雞煲本身也非常的好吃。如果您想要品嘗一道地道的中式菜肴,不妨來試試。

首先,這裡的雞煲甜辣適中,讓人吃得非常舒服。

雞煲湯汁非常濃郁,讓人一喝就能夠感受到其中的精華💛

仲有自家製蝦滑等🦐:3

• 桂花蚌
2023-07-02 1194 瀏覽
红磡的好多街边小店味道都特别不错!和小姐姐又觅食到了这家鸡煲!刚进门闻到味道都馋坏了!我们是walk in工作日晚上大概等了十几分钟还好~招牌鸡煲是咸辣口的!区别了很多香港的甜口鸡煲!也可以选择辣度麻度多少青椒🫑or多少洋葱🧅~主要是真的很入味且肉质很嫩!越吃越辣!超级爽!虽然中辣我也觉得只是有点辣!这家的🦐招牌虾多士也是必点的菜!多士炸的酥脆!一人一块量就刚刚好 多了太容易腻!因为很油!吃完鸡煲早点此火锅配料!这家店的配料都肉眼可见的新鲜!手切肥肉我们点了个小份就满满一大盘可以吃出来不是那种冰鲜的😋是会再次关顾的一家店了!而且服务态度都很好!!!上菜速度也挺快!人均💰250左右 丰俭由人啦
我们是walk in工作日晚上大概等了十几分钟还好~

人均💰250左右 丰俭由人啦
2023-05-24 778 瀏覽
🥘招牌雞煲雞煲的秘製醬汁冇得輸👍🏻👍🏻,有莞茜、洋蔥、尖椒,超惹味🌶️濃味,雞好入味,仲可以加其他火鍋配料🥬🍗🥩,無論系菜定肉都好吸汁好夾😝,同打邊爐一樣✨老店過左咁奈依舊咁受歡迎,同埋高水準,門口排長龍,座位寬敞
🥘招牌雞煲

2023-03-25 868 瀏覽
住紅磡嘅朋友仔一直話要帶我地去食雞煲皇👻👻今晚終於有機會喇😍😍朋友仔極力推介嘅蝦多士,一份有8件🫶🏻🫶🏻真係好彈牙,而且唔會一咬落去成口油立立🍤🍤實在係餐前小食嘅好選擇🌟🌟相比之下小棠菜就失色了😕😕炸魚皮好好味👏🏻👏🏻嗌左個中辣雞煲,辣度唔係太強烈,如果可以辣多少少就更加正🤩🤩雞肉夠滑同入味,送啤酒一流喔😋😋如果會食豬腳筋嘅朋友仔,下次試下點個豬腳筋同雞煲一齊煲,另有一番風味喔♥️♥️
雞煲
蝦多士
豬腳筋
雞煲
蝦多士
豬腳筋
2022-12-06 1137 瀏覽
一踏入冬天就想食雞煲,之前一直幫襯開一品雞煲,上網見到雞煲皇都好出名,於是就約埋朋友一齊嚟食。我哋幫襯嗰日咁啱天氣轉凍,正正係食雞煲嘅好時機。我哋大約7點左右到餐廳,一到場就即刻叫咗雞煲,豉油皇鮮魷麵,本地手切肥牛,萵筍,油條,牛柏葉等等配料。鮮魷麵好快就上,味道正常,反而雞煲我哋等咗接近半個鐘,可能同當日有好多客人有關。雖然等得有啲耐,但雞煲味道真係唔差,入邊嘅雞塊切得好大塊,同埋好嫩滑。我哋雞煲叫咗小辣,但都唔係話特別辣,容易入口,適合一啲唔食得辣嘅朋友。另外值得推薦嘅係本地手切肥牛,真係好新鮮,牛肉好滑,入口即溶。

2022-12-01
  • 豉油皇鮮魷麵
2022-09-25 1091 瀏覽
要有多少信心才把店名改為雞煲之中的皇者?大概經營者對醬料的獨家秘方有著無窮的信心。但卻實至名歸。1) 招牌雞煲建議小辣或中辣,才能將雞煲內的鮮味一湧而上。醬汁濃郁,汁煮雞件能鎖住水份,保持肉嫰而入味。配料有新鮮莞茜、尖椒、紫洋蔥等食材, 加強鮮甜度及增強口感。2) 本地手切肥牛本地肥牛沒有特別說明什麼部位。油脂恰到好處,散發香濃牛肉味。然而,脂肪和牛肉分佈均勻,非常爽口。經老闆介紹,手切肥牛沒有特定部位。因為小本經營,通常都是老闆親自去挑選那時的新鮮牛肉。在瞬息萬變的時代,能夠在舊區默默耕耘,風雨不改烹調著如初的感覺,實屬難得。

1) 招牌雞煲
招牌雞煲

2) 本地手切肥牛
本地手切肥牛

2022-09-22
招牌雞煲
本地手切肥牛
2022-05-28 1203 瀏覽
Happy Friday 來到紅磡搵食,食雞煲。呢間既雞煲係屬於汁煮派系既雞煲,汁煮就冇咁易柴口,比較嫩滑。但唔好處就係用返同一個煲去打邊爐,加湯落去就變左等於用洗煲水打邊爐。先講味道,少辣少麻,配上芫荽洋蔥,好惹味。雞既肉質好嫩滑,黏上麻辣汁,很入味,很配。另外驚喜就係個「豉油皇鮮魷炒麵」,食得出是用全蛋麵去炒,炒麵好乾身,爽口,唔太多油,重豉油味,要即時翻兜叫多碟。椒鹽九肚魚,食到久違了的大排檔小炒風味。#雞煲皇 #打邊爐 #晚餐 #招牌雞煲 #豉油皇鮮魷炒麵 #椒鹽九肚魚 #紅磡 #紅磡美食 #gathering #疫情下的日常
Happy Friday 來到紅磡搵食,食雞煲

椒鹽九肚魚,食到久違了的大排檔小炒風味。

2021-09-18 1583 瀏覽
回味雞煲  各種配菜質素平均夠新鮮手切牛肉:質素超靚,直迫和牛級數肥肉分布位置均勻又見到好多油花~雞件煮到十分入味,味濃惹味,醬汁濃郁! 而且雞肉都幾多肉又夠嫩滑!食完雞煲就可以加湯打邊爐!配料有水魷,墨魚膠, 油條霸墨魚膠, 大魚蛋,手切牛肉食完雞煲都半飽,食多幾款配料同牛肉已經好滿足水魷新鮮爽口 墨魚膠彈牙鮮甜, 油條釀墨膠又脆又彈牙 魚蛋吸雞煲汁食味道一流仲有好多新鮮食材,但係已經好飽留返下次試紅磡蕪湖街123號地下A舖港鐵黃埔站 B 出口, 步行約6分鐘平均消費$300評分8/10
回味雞煲  各種配菜質素平均夠新鮮
食完雞煲就可以加湯打邊爐!
配料有水魷,墨魚膠, 油條霸墨魚膠, 大魚蛋,手切牛肉
食完雞煲都半飽,食多幾款配料同牛肉已經好滿足
仲有好多新鮮食材,但係已經好飽留返下次試

紅磡蕪湖街123號地下A舖
港鐵黃埔站 B 出口, 步行約6分鐘
平均消費$300
評分8/10
2021-07-04 1423 瀏覽
星期六要等位30分鐘,因為唔開樓上。不過都值得,因為食材及價錢都值得推薦。椰子雞湯底超香濃。👍👍牛肉不多脂肪,雞超新鮮,當然個湯底最值得推薦,飲咗兩碗。服務體貼。
第一次去食,一行二人,其實叫嘅餸款式都唔算多,但係都很飽很滿足。我們沒有叫大辣,因為朋友不能吃那麼辣,所以叫了小辣。d雞又滑又香,絕對唔肥。當中的洋蔥非常香非常好味。我哋叫了牛肉,係本地手切肥牛,d牛肉係極好味。又厚又甜。鮮魷好滑。通菜好配個湯d味。蠔又大又肥又鮮甜,不過個別蠔有幾多沙,唯有係d湯度漾到無沙。水豆腐好吸味,又係好正。總括嚟講,個人較推介本地手切肥牛、凍豆腐。飲了可樂、膠樽裝鴻x堂蔗汁。如果鮮蔗汁會更開心。總共平均一個人三百三十元,唔係話好平,但食物質素算幾好,十分新鮮,可encore。

我哋叫了牛肉,係本地手切肥牛,d牛肉係極好味。又厚又甜。

鮮魷好滑。
通菜好配個湯d味。

水豆腐好吸味,又係好正。

總括嚟講,個人較推介本地手切肥牛、凍豆腐。

飲了可樂、膠樽裝鴻x堂蔗汁。如果鮮蔗汁會更開心。
2021-04-11 826 瀏覽
第一次在此買外賣,買了一盒星州炒米,福建炒飯和香辣鷄煱。五六十蚊包一杯豆漿或一罐汽水。即叫即炒,足料有份量!老闆好有禮貌,服務好好。個人最喜歡香辣鷄,可選辣度,好滋味!
外賣自取
2020-07-03 1576 瀏覽
雞煲王呢個名聽落好似好專業食雞煲咁梗係要試吓佢啦凍嘅天氣唔係一定要打邊爐嘅,今次專程嚟試佢呢個回味雞煲,叫咗小辣睇相望落去就覺得豐富個味道都夠濃郁雞肉肉質就一般唔算話好滑但係呢一碟肥牛就唔錯推介大家叫一碟試吓而呢個蝦多士好油膩入口剩係得油膩嘅味道淡茂茂冇蝦味呢一碟脆絲炸香蕉都好伏一嚟到嘅時候又熱辣辣食唔到等咗幾分鐘之後啲脆絲就好硬好難咬 得個甜味整體來講環境都算唔錯無論兩個人定係一大班人嚟食嘅話都夠闊落但嘢食食物質素就唔好給太高期望
雞煲王呢個名聽落好似好專業食雞煲

無論兩個人定係一大班人嚟食嘅話都夠闊落
但嘢食食物質素就唔好給太高期望
2020-01-12
2019-09-21 2229 瀏覽
我鍾意食嘅嘢好多 其中一樣鍾意嘅係雞煲本來想去食那一間雞煲點知等位要等成個鐘你是負責下面啲定左呢間雞煲皇試下 樓下嘅位置其實不多 樓上仲有位無book位黎所以要等位 都等咗成半個鐘我地叫咗小辣 4個人叫咗1隻雞最吸引我係好多芫荽同埋蔥 我嘅至愛啲雞都OK嫩 隻雞細隻食雞煲雞煲當然係重點但我哋一定會叫配菜長洲大魚旦呀好正 我都係鍾意係咁食好過再擺落去雞煲度 炸魚皮普通啦不過不失豬紅都結實 唔會好散但係就無豬紅味整體來講餐廳嘅環境都OK雞煲上得快食物嘅質素同味道就一般冇我朋友講到咁好食
我鍾意食嘅嘢好多 其中一樣鍾意嘅係雞煲

雞煲上得快
食物嘅質素同味道就一般
冇我朋友講到咁好食
2019-09-04 1451 瀏覽
臨時起意來吃雞煲,這間雞煲皇除了雞煲以外還有很多種火鍋湯底選擇,配料款式超級多,絕對可以滿足不同口味火鍋來之前先吃個小菜墊墊胃炸鮮奶:中間包著一塊像奶酪的塊狀物,外層像吐司,甜甜的~蝦多士:記得點沙律醬來吃,酸酸甜甜的,蝦仁新鮮,不過有點油招牌雞煲和蕃茄薯仔魚頭花甲鍋(花甲改帶子)薯仔魚頭鍋裡有滿滿的馬鈴薯和一塊塊的魚頭肉,番茄味道很香,湯底鮮美,帶子大概三顆想要吃得清淡一點可以點這鍋!大家搶雞肉啦!雞煲的味道很重又香濃,小辣不是很刺激鹹度比較高,可加湯稀釋將香菜煮到湯裡味道很香,雞肉不會柴,沒有雪味,但是骨頭蠻多的,要慢慢地啃肉吃火鍋必備加多寶~牛肉很好吃,油脂豐富,肉質嫩滑,肉味重滿滿一桌的火鍋料,蝦肉雲吞很推薦,大大顆裡面蝦仁有三四隻,非常足料,吃起來又新鮮牛丸不好吃!味道很奇怪,肉也很散,不推薦大腸落在雞煲的湯裡很好吃,田雞的肉質有彈性!
火鍋來之前先吃個小菜墊墊胃

炸鮮奶:中間包著一塊像奶酪的塊狀物,外層像吐司,甜甜的~
蝦多士:記得點沙律醬來吃,酸酸甜甜的,蝦仁新鮮,不過有點油

招牌雞煲和蕃茄薯仔魚頭花甲鍋(花甲改帶子)
想要吃得清淡一點可以點這鍋!
大家搶雞肉啦!雞煲的味道很重又香濃,小辣不是很刺激
鹹度比較高,可加湯稀釋
火鍋必備加多寶~
牛肉很好吃,油脂豐富,肉質嫩滑,肉味重

牛丸不好吃!味道很奇怪,肉也很散,不推薦
大腸落在雞煲的湯裡很好吃,田雞的肉質有彈性!
2019-08-25